- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dolbyman
tag
válasz
daneeeeee #994 üzenetére
Nagyon köszönöm, ez jó hír, mert nekem még nem volt időm utána menni a dolgoknak, csak bepattintottam a gépbe, és élvezem, hogy most milyen garfika van, csak úgy csillog a motorháztető
Bár a régi is simán vitte (HD4770), de ott soha nem állítottam ilyen fullosra a grafikát.
Azon gondolkodom, hogy lehet, hogy most kellene egy nagyobb prociehez a VGA-hoz? AMD AthlonII X2 255.... hmmm hmm ez a számítástechnika.....
-
dolbyman
tag
válasz
daneeeeee #992 üzenetére
Na akkor még egyszer, mert az előző hozzászólásom eltűnt..
Szóval köszönöm mindenkinek a segítséget, a történet vége az lett, hogy kaptam ajándékba egy VGA-t így nem én választottam, de a fenti kritériumok alapján ezt javasolták az üzletben a kis családomnak.
Asus R7260X DC2OC 2GB DDR5
Idáig egy monitorral nagyon szalad, csendes, tetszik. Remélem több monitorral is ilyen elégedettek leszünk
Ha valakinek a számok többet mondanak...
http://www.asus.com/hu/Graphics_Cards/R7260XDC2OC2GD5/üdv
-
deadwing
addikt
-
Tomdriver
őstag
válasz
daneeeeee #923 üzenetére
Köszi, jó lenne az a Dell, megvárom míg gyártják 27 collban (ha gyártani fogják egyáltalán), lehet akkor lecserélném a mostaniakat, de bevallom nem vagyok elájulva a monitor kínálattól, 100-150 között sem találok 27-es vékony kávájut, alább meg nem adom mert ezt szoktam meg és azért másabb egy nagy képernyő, teljesen betölti a látóteremet ebből az eyefinity.
-
Tomdriver
őstag
válasz
daneeeeee #919 üzenetére
Köszi a választ, lehet én sem gondoltam ezt komolyan, nem nagy előrelépés lenne. Talán a keskeny kávája ami megfogott.
Igazából azon akadtam meg, hogy ezeken a viszonylag drága monitorokon miért nincs DVI bemenet és ha nincs és ilyent veszek, hogy oldom majd meg a multi monitor kérdést.(#920) JoinR: Igen, 120 Hz lenne az igazi, vagy várni Oculusra, bár lehet zavarna hogy van valami tárgy a fejemen és meg sem tudnám szokni, ezen sokan még lehet el sem gondolkoztak, pl. másfél óra játék alatt húzza valami a fejedet és ki van zárva a külvilág.
120Hz-ből milyent ajánlanátok?
-
deadwing
addikt
válasz
daneeeeee #898 üzenetére
Betekintési szög: el vannak fordítva, gyakorlatilag mind 3 szemben van velem. De ha nem, az sem baj, mert a 2 szélső csak periférikus látásba fér bele.
Volt már eyefinity-m, csak nem bírtam vassal még akkor.
Fps már más téma. Azt hiszem meglenne a 120, persze amíg nem próbálom ki, addig nem tudok mit mondani.
Viszont valóban elgondolkodtató a kérdés... káva miatt is. Költség miatt is. Ehh.Szerk: kár hogy olyat nem lehet csinálni, hogy a középső 120-on, a 2 szélső meg 60-on megy
-
deadwing
addikt
válasz
daneeeeee #896 üzenetére
Szerintem nem felesleges, de ne vitázzunk erről.
Fél éve agyalok, hogy IPS legyen vagy 120Hz, de most eldöntöttem. Sokkal folyamatosabb, simább tőle a játék. Ég és föld. Pláne amikor rángatom az egeret mint az őrült.
Mellesleg volt Dell IPS monitorom, és nem voltam tőle hanyatt esve. -
törölt tag
válasz
daneeeeee #846 üzenetére
Most adtam el a GTX280-at, mert olyan forró volt nem lehetett használni, fél áron tudtam csak eladni rohadt nagyot buktam vele. Nagyon rohadtul elegem lett a 250W-os kártyákból. Épp ezért félek a 6970-től is, de ez sokkal fiatalabb ezeken már van többféle egyedi hűtő is amikkel viszont kezelhető a 250W. Legalábbis remélem. Nem tudom.
Eredetileg egy 6770 lett volna meg egy monitor, gépet se akartam cserélni. Ez csak 100W, de aztán döntöttem a 6850 mellett mert az is csak 120. De aztán megláttam ezt a videót hogy mennyire életképes az eyefinity még egy 6850-en is, rögtön elkapott az agyhalál hogy nekem ez kell. Viszont ha már venni kell két monitort 30-ért hozzá, akkor a kártya 20 helyett ha 30-ba kerül nem oszt nem szoroz, ellenben sokkal erősebb. De a 250W-tól még azért mindig tartok.
A platformváltás meg kijön 0-0ra, a 775-ből is elegem lett már bőven ezért is akarok akkor egyúttal platformot cserélni. És ennyire futja csak, de egy ilyen elsőgenerációs i3 simán rádob jó sokat az E8400-amra szóval értelme is van azért a cserének.
A pénz az mondjuk gáz, jó 2-3 hónap mire összerakom még erre az olcsó két monitorra meg a vidire is. Addigra elmegy a kedvem is az egésztől.
Viszont egy következő dimenzióba kerül a játékélmény három monitoron ha jól tippelek. -
törölt tag
válasz
daneeeeee #841 üzenetére
Na jó de az én gépem még ezt se éri el és akkor még a plusz két monitor meg sincs véve. Tudom, hogy olcsó cuccokból is jót össze lehet rakni de nem nagyon sikerülne még azt se felépíteni.
Ez egy régi 22 colos fHD TN panelos Samu monitor, ezeket megkapni már 20 körül, alatt. Szóval 40-ből megvan a monitor része. Nekem jók ezek is.
A gépet meg egy olcsóbb felezett L2-es négymagos procival fel lehet hozni elfogadható szintre, meg mellé olcsón egy 6970-es VGA pl bár inkább 7790 vagy 650Ti mert nekem rohadtul elegem lett a 250W-os energiatemető kazánokból, eladni a mostani procit és vidit és okés. De még így is kéne hozzá egy 50-es, hogy összejöjjön a dolog. Ami alapvetően nem sok ha azt nézzük hogy három monitoros faszaság van utána, de attól még elég sok pénz.
Gondolkozom rajta. Bár nem nagyon akarok rá költeni, nem is tudok, de azért fáj is hogy nincs ilyen fasza kis rendszerem. -
törölt tag
válasz
daneeeeee #835 üzenetére
Hát ja, elég érdekesen néz ki. Úgy lenne fain, ha szettbe adnák a három monitort és ívesre hajtva. A középső kicsit, a két szélső meg egyik egyik irányba másik másik irányba jobban. A sima hajlított monitorok nem jók, mert ha egymásmellé teszed őket akkor szar, ide direkt ilyen célú hajlítás kéne.
De amit a kolléga ír az is fasza, hogy középre 21:9 a széleire meg 16:9. Bár elég érdekes lehet a támogatása.
Én nem raktam össze a három monitoros rendszert, mert egyszerűen nem volt pénzem olyan gépre ami ki is hajtaná. Örülök neki ha egyet ki tudok hajtani. Pedig nagyon jó lenne egy három moncsis cucc, de játszani nem tudnék rajta akkor lényegében csak a jó nagy hátteret bámulnám meg unalmamba a böngészőt raknám egyik végéről a másikra. Arra meg fail.
Kis felbontású monitorokat meg nem akarok, az marhaság is. Három monitoron a 1366x768 is még mindig +50%-kal többre jön ki mint a fHD szóval nem hajtaná ki a gép sehogy se. -
Peathee
senior tag
válasz
daneeeeee #835 üzenetére
Nekem is feleslegesen szélesnek tűnik. Az viszont, nem lehet rossz elosztás, hogy a középső monitor 21:9-es a két szélső meg 16:9es! Mindegyiknél 1080p-nél maradva.
Így a középső kávákat kjjebb tolnánk a szemünk elől.
Persze ezt még kevesebb játék támogatná valószínű... -
Kronus
tag
válasz
daneeeeee #830 üzenetére
Hmm, én elsősorban játékra használom, de nem tapasztaltam késleltetésbeli különbséget. Mondjuk direkt a középső monitor van közvetlen a VGA-ra kötve és mivel gamek-nél a másik 2 voltaképp csak perifériás kiegészítő, ha van is késleltetés abszolút nem feltűnő.
DEEE most majd direkt figyelni fogom és majd megírom mire jutottam. -
lotTóni
tag
válasz
daneeeeee #754 üzenetére
"7970-hez alapból jártak"
Sem a Giga 7970-hez,sem az Asus-hoz nem kaptam átalakítót.
Mindkettő új,bontatlan volt.A Giga tavaly januárban volt nálam,az Asus pénteken volt egy éves.
Igen,a 290x kapcsán Én is olvastam,hogy nem szükséges a converter .Ahhoz a karihoz terveztem az eyefinityt is.
Ám a ref-ek nem győztek meg,a dc2 meg túláras lett kicsit.Arról nem is beszálve,mekkora bukóval tudtam volna túladni a dc2t-n.Így maradt a CF lehetősége. -
lotTóni
tag
válasz
daneeeeee #750 üzenetére
Köszi
Összekapartam 3 egyforma monitort,és rákötöttem az R9-re. CCC-ben belőttem a képernyőfelosztást és perpill ennyi.Próbaképp letöltöttem egy 5760x1080-as backgroundot,belőttem a színeket.
"Tudtommal az egyik kimenetre mindenképp kell a DP."
Pont ezért kérdeztem meg az előző postomban,hogy szükséges-e még,mivel olybá tűnik,hogy működik.
Ha minden jól megy,holnap kapok egyet kölcsön és megírom,ha változtatott valamin.Idézet:
AMD Eyefinity;A technológia megkötése, hogy három monitor mellett egy, míg hat monitorral kettő kijelzőt DisplayPort kimenetre kell kötni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor aktív átalakítót kell vásárolni, és azzal kell csatlakoztatni a DisplayPort bemenettel nem rendelkező megjelenítőt.
Forrás : [link].
(#751) proci985
Nem találtam róla infót,hogy az R9-nél nem kellene átalakító.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
daneeeeee #701 üzenetére
van miniDP -> analog atalakito, avval megy.
viszont a miniDP -> DVI az DVI-D, szoval abbol szvsz nem fog analog jel kijonni.
egyszerubb megoldas: analog kijelzo ra a DVI-Ire a kartyan, masik ketto mehet miniDPre. esetleg hdmi - dvi is jo es akkor kevesebbet kell atalakitozni es eleg egy miniDP csati
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
daneeeeee #639 üzenetére
v_sync emlekeim szerint be kettes allasba, ott fixalja 30fpsre a maxot. utanna addig kell visszavenni a grafot, hogy a minfps is 30 folott legyen, utanna jo volt nekem, legalabbis egy kartyaval. Eyefinityvel nem volt idom/turelmem vele szorakozni.
BMW001: koszi! ha majd megint eloveszem akkor kiprobalom.
-
törölt tag
válasz
daneeeeee #540 üzenetére
Én is arra gondoltam hogy fektetve egymás mellé, de egy síkba vagy a két szélső nézzen kicsit befele? Mert mindkettő elterjedt.
És a mDP to DVI aktív átalakító mitől aktív? Egy mezei kábeldarab kinézetre. És minek kell egy digit jelhez digit átalakítás?
A monitorokból csak is egyformát természetesen. Volt egyébként már kétmonitoros rendszerem, de az különböző meg csak kiterjesztett asztalnak használtam. Már akkor is rohadtul tetszett amúgy.
-
BlackSoft
addikt
válasz
daneeeeee #534 üzenetére
Hát minden esetre úgy tűnik ez nem nekem való
(#533) JoinR: Attól, hogy 120/144hz-es monitorod van, nem kötelező 3 Titan, és a 100fps+...
Csak az a trükk, hogy ha BF3-ba van 85fps-em, akkor 60hz-es monitornál be kell kapcsolni a vsync-et, hogy ne törjön a kép. Vsync hátrányát ismered... 120/144hz-es monitor esetén, mivel nem lesz 250fps, ezért ki lehet kapcsolni a vsync-et és nem fog tördelődni a kép úgysem. Gond megoldva, simább játék -
BlackSoft
addikt
válasz
daneeeeee #525 üzenetére
Metro is eszik rendesen.
Nade pont azaz, hogy nem mediumon akarok játszani, mert erre vagyok a legkényesebb 60fps, ultra settings, 144hz-es monitor -> vsync off
Ez pedig 3 monitoros rendszerben a jővőre is tekintve...BF4, ARMA III, Watch Dogs....drága játszma lenne szerintem
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
daneeeeee #439 üzenetére
kicsit késve, de megerősítek mindent. dp / miniDP esetén csatiban van különbség, de az átalakításban semmi.
még annyi, hogy eyefinity6ot jelenleg tudomásom szerint a powercolor 6miniDPs megoldása tud, meg az asusok. viszont eyefinity6 egy eléggé érdekes megoldás, fogalmazzunk úgy, hogy csak az asztali konzol hozzá egy középkategóriás konfig árában megy, gyakorlatilag emiatt nem hinném, hogy bárki is otthon olyat építene.
-
KAMELOT
titán
válasz
daneeeeee #426 üzenetére
Csak biztos akartam lenni. Előre megkérdeztem, mert 3 fajta monitor nem akarok venni. Hogy pénzileg melyikkel jövök ki jobban. Mert ha megveszem a BENQ-t akkor a másodiknak is ugyan olyannak kell lenni.
Mindjárt ki is számolom monitorok + átalakítók melyik a jobb. Mondjuk DELL az ISP végett nagyon jó lenne. Meglátjuk mi lesz a végeredmény.
Köszi szépen a segítséget mindkettőtüknek! -
-
KAMELOT
titán
válasz
daneeeeee #421 üzenetére
Értem! Na most van ilyen lehetőségem, hogy vásároljak jó áron dell s2340l, de ezen csak VGA és HDMI bemnet van. Akkor ilyen esetben, hogyan nézne ki a eyefinity?
Mert akkor lenne 2x DELL (VGA, HDMI kimenet) és 1x BENQ (VGA, DVI kimenet)
VGA-mon van 2x DVI, 1xDP és 1xHDMI
Ha más nem akkor marad az első alternatíva. 2x BenQ GL2450 (DVI, VGA bemenet)
Melyik érné meg jobban??? Mert 3 különböző monitort nem fogok használni. Vagy 2x DELL vagy 2x BENQ és + a mostani BENQ monitorom. -
enginerusis
csendes tag
válasz
daneeeeee #356 üzenetére
Megvettem a active displayport to single link DVI adaptert. Tényleg nem volt olcsó (7700)
DE nem is jó a kártyámhoz.
Mint kiderült nem displayport, hanem HDMI van a kártyámon.
vettem egy HDMI - DVI kábelt, de így csak a DVI meg a HDMI kimenet megy a VGA nem.
Most egy aktiv HDMI - DVI kábel kell? -
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
daneeeeee #208 üzenetére
ó, menni megy, az említett fetch problémákhoz meg server oldali patch kéne, kliens oldalról nem lehet nagyon mit javítani. azzal nem tudok mit kezdeni, hogy a szerver nem küldi le a szörnyeket egy bizonyos távolságon belül, és pontosan erről van szó.
d3ban nincs tradicionális értelmeben vett single player, ilyen szempontból eléggé mmo szerű lett.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
daneeeeee #206 üzenetére
akkor raget lehet beszerzem, már ideje.
diablo3 támogatni támogatja, csak nézd a két szélső képernyőt, van egy vonal, ahol ugrálnak a tereptárgyak és szörnyek ki be. meg néha a talajt se rajzolja ki. az meg külön öröm, hogy árus bal képernyő szélén, stash meg a jobb szélen, kb egy méterre. működni működik, de távolról sem tökéletes. mondjuk fix 60 fps megvan egy 6950 2GBvel, szóval legalább gyors, ha már annyira nem szép.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
daneeeeee #204 üzenetére
ja, sajnos bizonyos esetekben vagy elszállnak a textúrák, vagy nincs megfelelő felbontás, vagy beüt a hordóeffektus. látószög állítást meg eddig láttam a Deus Ex: Human Revolutionban meg talán a Dirt3ban, és mindkettő technológiai húzónév volt.
nekem az előny részről annyi véleményem van, hogy anno a 16:10es kijelzőknél se csinált ebből senki problémát. wide TN monitort akcióban már láttam 16-20kért is, három kijön 50-60ból (ez egy dell 2311h ára), lehúzott grafikával meg egy 5770 1gbnek is elégnek kell lennie, meg ell 5-7kért egy átalakító. ez drágának tűnhet, de vannak, akik kétkártyás rendszerekkel mennek a fix 60 fpsekért komolyabb setupokkal, ami ilyen alapon megint előny, hiszen nem akad be. egyébként nem multizok, csak diablo3mat, ott meg kb 32:9en rajzolja ki a szörnyeket a program
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- Napelem
- OLED monitor topik
- EAFC 25
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- DELL T40 EMC Szerver
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest