- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1778 üzenetére
en 3820al hajtom a ket vizezett 290X OCt, azok timespy alapjan nem igazan lassabbak
, es eyefinityben nem a proci szokott elfogyni.
multimonitor nem 1080p. egyreszt kiegyensulyozottabb a framerate, masreszt bizonyos elmosasi technikakat ki lehet eleve kapcsolni (nincs szukseg a monitoron fokuszra shaderbol mert ugyis elore nezel), harmadreszt meg ha valami nem megy jol akkor nem +40% tempora van jellemzoen szukseg, hanem +150%ra.
ezert a kerdes mire kell, mert felhasznalastol fuggoen a VR par esetben alternativa (van mindketto, szoval kerdezz nyugodtan
)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1776 üzenetére
hat en youtubeon neznek korbe.
nekem 48:9es van, az allat es oda meg egy 1070 eleg jellemzoen, 7680x1080 meg gyakorlatilag 4K. viszont nekem picike 21.5"oseim vannak es ugy is masfel meter.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1774 üzenetére
az mennyi lenne felbontasra?
fo kerdes: van eleg helyed?`mire kene?
-
Nisida
aktív tag
válasz
hszilard666 #1648 üzenetére
Azért is gond, hogy nem támogatják natívan mert ma már egy 2-3 monitoros rendszer felépítése még a kisebb pénzű felhasználók számára sem elérhetetlen és a cégeknek meg munkaállomásonként sem akkora összeg, hogy nem érné meg.
Munka esetén meg egy 2-3 db monitoros környezet szerintem mondjuk tervezésnél - Autocad, Archicad, Catia, stb. -, menedzsmentnél, bármilyen alkotó irodai munkánál szinte elengedhetetlen. -
Picco
addikt
válasz
hszilard666 #1648 üzenetére
1080-at az ellensegemsek sem kivanom ha dolgozni is akar a gepen, gondolkoztam valami jo kis 4k monitorban is, de ez kvazi ingyen volt.
-
Picco
addikt
válasz
hszilard666 #1646 üzenetére
mehh, legrosszabb esetben eladom (IT online ecommerce-bol elek) de teszek egy probat, mert fury marha draga meg hasznaltan is :/
konkluzio: en ugy veszem eszre(es szamomra ez teljesen hihetetlen) hogy 2016-ban meg nem vagyunk multi monitor ready-k
mod: OFF
-
Picco
addikt
válasz
hszilard666 #1637 üzenetére
koszonom szepen, az volt a cel
az egyetlen kozepesen idegesito dolog h most akartam egy masodik r9 290-et venni UK hasznalt nagyon olcso, £130-140 de ugy latszik csak a fury kezeli a PLP setupot, egyebkent windowed :/ -
Picco
addikt
válasz
hszilard666 #1624 üzenetére
No, ahogy igertem itt vannak a kepek, most rendeztem at a szobat, hatterben levo atomkatasztrofat figyelni nem er
1
2
3
4Egyre jobban hozzam nott a setup igazabol, nagyon jok a monitor karok is, sohasem ertettem miert kerulnek 40-50k-ba, amig el nem kezdtem hasznalni.
Mar csak par hosszu DVI kabel kell es johet a kabelek elvezetese is -
Picco
addikt
válasz
hszilard666 #1624 üzenetére
hetvegebol bbq+ivaszat lett, meg a karok sem a vegleges helyen vannak es talan az asztalt is elmozditom, a nem mindennapi kuplerajrol ne is beszeljunk
x5675 annyira nem durva, de legalabb van eleg belole. egy elso gen i7 extreme-hez van a legkozelebb, majd cserelem oket 5687/5690-ra, attol fugg mennyibe fog fajni. jelenleg mac upgrade-ek miatt X5690-t £200 nettoert vesztegetjuk...mindenesetre koszi a tippet, istibizi jon majd kep meg tapasznyalat is.
mod: off
-
Picco
addikt
válasz
hszilard666 #1622 üzenetére
egyelore maximum egy screenshotot ***** nagy rumli van, szerszamok mindenfele stb
hetvegen legkesobb veglegesitem a setupot es a monitor karok pozicioit, teszek majd fel kepeket.ugy latom amugy nem lesz felhotlen a dolog amugy jopar jatekkal, de lehet h csak jobban bele kellene asnom magam a kulonbozo szoftveres megoldasokba.
-
Tomdriver
őstag
válasz
hszilard666 #1589 üzenetére
Köszi, bár most már játszani is kéne, a fejlesztgetéssel megy el egy csomó időm.
-
d2delta
csendes tag
válasz
hszilard666 #1524 üzenetére
Anélkül egyátalán nem is megy? :/
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1501 üzenetére
gpu score 22400 volt firestrike alatt, masodik kari eppen gepen kivul van.
mikrolagot nem lattam, osszes teszt szerint a 980SLInel job frametime varianciara a 290x CF.
masodik kartya majd valamikor ilyen par heten belul bekerul, de az is lehet, hogy December less dologbol
-
cd196
újonc
válasz
hszilard666 #1497 üzenetére
Pár napja érdeklődtem ötleteitek felől, hogy mókoljak össze 2×2 FHD-t egy Intel HD 4600-zal (ami ugye csak 3at tud kezelni).
Ha egy USB-s videokártyát veszek, az nem oldja meg a problémát?
Sajna itthon csak a Delock tűnik elérhetőnek, ami UHD/4K-n csak 30 Hz-et tud 30 e Ft-ért, és HDMI-t vagy DP-t ad ki. De ha ezt használom, akkor tkp. még egy videokártyám van, nem? És az már meghajtja a monitorokat vagy az egy UHD monitort, ráadásul a laptop kijelzőjén felül, ugye? Vagyis probléma megoldva?
Ráadásul kapható UHD monitor 4 db. U2415 árából (360 e Ft), 40" körül is, majd nézek egy mattot matt kávával. : )
A vékony kávás monitorra: a kérdésedre jut eszembe, a Dell a U2415-re 6 mm-t ír, és hogy most ez a legkisebb; kivéve alul, ott valamiért maradt a széles káva (azért akartam a 2×2-es elrendezésben a felsőket fejreállítani).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1497 üzenetére
asus vx229h?
egyebkent lehet a monitorosban jobban fognak tudni segiteni
.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1461 üzenetére
ahogy szamolom majdnem 50millio pixel. 24szerese az fHDnek.
igazabol nekem csak az a kerdesem, hogy minek 11520x4320 felbontasra, a mert megtehetem faktoron kivul.
--
pl oke, megfigyelesre / folyamatiranyitasra talan, de egy operatornak ez tulzas lenne informacionak. ha kepernyo meret kell, akkor vannak a celra projektorok.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1376 üzenetére
en ezt tennem
nekem is amiatt lett februar korul a 290x, mert novemberben megvettem a 970et, eladtam a 7850 CFet ami addig volt (es kezdett keves lenni), aztan amikor legariztattam a 970et kartya nelkul maradtam. fel evet meg sokalltam volna kihuzni egy 6950 2GBvel (az a backup kari itthon).
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
hszilard666 #1371 üzenetére
Szia!
Eyefinity/NV Surround esetén én nem tartom szerencsésnek az SLI és CF kiépítéseket. Próbáltam és egy kártyával mindig jobb volt az élmény.
Nem hiszem hogy a 780Ti SLI 60%-al gyorsabb lenne a GTX 980Ti-nél, magasabb felbontásokon (bár nem írtad de gondolom legalább 5760*1080 aka 3*1080p-t tervezel) legalább is biztos nem. A másik, 3Gb-os kártyát én már nem vennék a helyedbe, ha ilyen több monitoros felálláson töröd a fejed.
Amúgy ez saját tapasztalás de nálam a GTX Titan közel sem muzsikált olyan jól 3 monitorral mint a 290x.A Te helyedben én még várnék egy picit. Ma mutatták be a Fury X-et és eddig elég biztató. Az ára is valahol a GTX 980Ti körül lesz szóval ha megjelennek a tesztek szerintem a kettő közül válassz.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1373 üzenetére
290xel Far Cry 4ben 30-35 fpsem volt 0AA / ultran, szoval 60 fps 980 tivel se lenne meg szvsz
.
780tivel ovatos lennek, amikor kijott a 290x akkoriban kb egy tempot tudtak, jelenleg 5760ban a 290x mar elegge elhuz. plusz a Titanok kivetelevel az NV kartyak annyira nem skalazodnak jol a felbontas emelesevel.
az 1080p teszteket felejtsd el, 5760ban raneznek, hogy meg mindig van a 780tinek 60% elonye, vagy ez leesik 40 ala tokeletesen meno SLIvel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1371 üzenetére
fury x nem tudom mikor jon ki, de ha jol sikerul, akkor lenyomhatja az arakat. 1-2 hetet kivarnek.
mit fogsz jatszani, mennyi fps kell, mennyire vagy hajlando levenni az msaat?
-
medve66
csendes tag
válasz
hszilard666 #1320 üzenetére
Azt hogyan tudom eldönteni h a displayport átalakítóm aktív vagy passzív ? Van rajta valami chip ami meghajtja akkor ez aktív nem ? Meg működik a rákötött monitor belehet kapcsolni h adjon képet, sőt az összes többi kimenetre kötött monitort is érzékeli és képet is lehet adni rájuk, viszont egy szerre csak 2-t enged használni :s? És nem tudom h miért? Egy csomó ezzel kapcsolatos tecnikai dokumentációt elolvastam és az azokban leírt összes kritériumnak megfelel elméletileg még külön dvi kábelt meg display port->hdmi és hdmi->dvi átalakítót is szereztem
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1275 üzenetére
3.5giga VRamnal a kartya leterdel a memszervezes miatt. 970/980 topikban neztuk FC4et, 2711 x high x 0AA mellett 60fps, tokeletesen ment 3200-3300mb memfoglalassal. raraktam a TXAAt, foglalas felkuszott 3500-3600ra, fps lement kb 55re, viszont akkora frametime tuskeim lettek kb minden masodpercben, hogy ihaj. jatszhatatlan volt. egyik forumtars segitett nezni eredmenyeket GTX980al, az a kartya is hasonloan lassult AVGre, de nem esett szet a frametime varianciaja (emiatt kellett az eleg fura felbontas, hogy osszehasonlithato eredmenyeink legyenek)
na ugyanez volt 5760x1080 alatt is, csak ott 35-40 fps mellett produkalta a tuskeket. elsore azt hittem ennek is csak patcheles kell (mint anno az FC3 es a 6950 2GB eseten eyefinityvel). szoval remelem ok lesz
.
7850 OC CFrol pont amiatt valtottam, mert amikor nem ment a CF akkor mar egy kartya 5760x1080 lowon se volt kepes adott esetben 30fpsre se, tehat nem tudtam hova fallbackelni a tobb kijelzot megtartva.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1273 üzenetére
hm, dadogas nalam annyira nem volt necces 7850 CFel, de kb en voltam az akinek jellemzoen nem volt semmi baja. kiveve persze far cry 3, de ott letiltottam a masodik kartyat amig toltam. masik oldalrol meg eleve nem betaztam driverekkel es nem piszkaltam a rendszert ha nem volt muszaj (tuningot is hagytam gyari ertekeken, 7850eken volt alapbol 15% mindket karin). plusz jatekokkal sincs altalaban idom day0an tolni, fel-egy evvel kesobb meg mar normalizalodni szokott a helyzet
.
mondjuk az FC4et meg egy kijelzon nyomtam ki a 970 memkezelese miatt mert ott nem mikroakadt.
ja igen, a TNek... nem veletlenul van nekem is harom eIPS. en LG IPS226vket hasznalok, panelre a dell2212hmel egyeznek, kb ez volt epeszu aron elerheto erre 2011ben amikor vettem az elsot (atszamolva kb 80k huf volt). probalj rajta valamit allitani / kalibralni.
mondjuk itt videokartyat nem tudom mi lesz a 970 utan, ha legarizzak. azert remelem, mert kb ennek a topikban a celjaira az a kartya hasznalhatatlan.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1271 üzenetére
ja, igazabol multimonitorra normalisan hutott kartyat kell venni, ennyi a trukk. 6950bol HIS ICEQm volt, 7850bol HIS ICEQ es PowerColor PCS, 970bol pedig Giga G1.
tehat VRMtol annyira nem felnek.
mondjuk egyetlen problema az, hogy ha a VRMet ugy tervezik, hogy melegen jarjon uzemi hofokok mellett (a 6950em volt ilyen), akkor folotte is meleg lesz. a 6950 2GB fel ora alatt instabilla tette az elotte harom evig stabil ramtuningom
. plusz 15 fokot tolt az eszaki hidon.
de meg egyszer, amig az ember tisztaban van az extra terhelessel, addig nem lehet baj.
visszatersz surroundra?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1269 üzenetére
furmarknal nem fog jobban terhelni, de az ember nem szokott furmarkozni orakig adott esetben
.
gyakorlatilag furmark szintu terhelest kap a kartya. ram ugye alapbol tobbet kap (ez foleg az AMD 69x0 szeriaval latszott), VRM meg ugye emiatt van terhelve. de ha amugy is vizezve vannak a kartyak FC blokkokkal ez nem lesz problema.
nagyon szepek az eredmenyeid, mondjuk a 25-30%os tuning az nagyon szep
szerintem nyugodtan vagj bele, bar en lassan harom eve tolom 5760x1080ban
. viszont ezalatt elfogyasztottam negy kulonbozo GPU kiepitest (6950/7850/7850 CF/970) es kb mindre igaz volt amit irtam.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1267 üzenetére
valtozo, jellemzoen a harmadaval nagyobb pixelszam miatt 3840x2160 GPUintenzivebb, viszont ha nem skalazodo GPU bound effekteket hasznal a program akkor 5760x1080 gyengebb lehet. viszont utobbi jellemzoen DX9 alatt es par DX10es cim alatt problemas (NFS Shift 1 volt erintett pl), DX11ben nem jellemzo.
ezt nezd meg, itt van direkt osszehasonlitas 5760 vs 4k temaban.
a 780 ti slinek szepen kene vinnie mindkettot nemi kompromisszummal (elvart fps / AA / high adott esetben).
ja igen: 5760x1080 jobban szokta terhelni a kartyakat, ami miatt a fogyasztas magasabb lehet mint 1080pben. szoval ha a GPUk miatt hangos a tapod, akkor lehet rosszabbodni fog a helyzet.
nalam pl a GTX970 G1 siman 80 fokig ment, amikor jellemzoen a 970 topikban mindenki 65 fok korul maradt vele. jo, ebben viszont alapvetoen az is benne lehet, hogy halkra van allitva a hazhutes.
-
Peathee
senior tag
válasz
hszilard666 #1257 üzenetére
Ha volt is ilyen akkor most már biztos nincs szerintem. Bár én eyefinityt használok :-)
Arra azért figyelj, hogy a felbontás azonos legyen, jó esetben a méret is. De a gyártó eltérhet. Csak nem fog jól kinézni, mivel nem tudod egyformára állítani a színeket. -
bladegery
senior tag
válasz
hszilard666 #1257 üzenetére
Volt ilyen?
Nagyon gaz ha ez igaz. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1245 üzenetére
kene, aztan ha nem jo meg mindig tudod cserelni a 2312hmet is.
kerdezz ra a monitoros topikba is h mit gondolnak
-
Z10N
veterán
válasz
hszilard666 #1189 üzenetére
Nincs koze az XO 1080p kimenetehez (akkor nativan tamogatna tobb megejelenitot), mivel az AVmedia megkapja a jelet, amit atad a rendszernek, amit pedig az amd eyefinity-je skalaz tovabb. Ezert is epit konfigot hozza, ami nem is rossz elkepzeles.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1176 üzenetére
nem tudom, en olyat nem lattam mar egy ideje, mondjuk beta drivert (es BF3mat) sose hasznaltam.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1174 üzenetére
szoktak. mire vagy kivancsi?
meg ott a widescreengaming ha nem vagy biztos
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hszilard666 #1172 üzenetére
az jo lesz. en harom ips225vt hasznalok, az panelra egyezik a dell 2212hmel.
vgara: jelenleg GTX970 OC, 7850 OC CFet valtott. 970 mar meglepoen eleg mindenre (ertsd amig stabil 30-40 fps es high eleg, de az jelenleg foleg a Far Cry 4).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest