- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
aazimi
tag
válasz
Pizsipazsa #1161 üzenetére
Szia!
Lehet, hogy az átalakító nem megfelelő.
Nekem egy sima displayport - d-sub átalakító és a két DVI csatival ment az eyefinity. A DVI-kre került 2 DVI - D-sub átalakító, illetve a TV meg HDMI-n keresztül ment, de DVI - HDMI átalakítóval is ment.Lehet kellene keresni valakit a közeledben, akinek van egy működő rendszere, hogy kiszűrjétek a hibát.
Üdv.
-
aazimi
tag
válasz
ssamfka #1143 üzenetére
Szia!
Én totál laikus vagyok a radiológiához, így csak a három monitoros dologhoz tudok hozzászólni. Igaz nem hiszem, hogy nagyon számításigényes lenne a dolog, nem arról van szó, hogy inkább a képeket kell csak megjeleníteni? Vagy a szoftver számol is valami 3D-s megjelenítést, amit nem a radiológiai eszközök állítanak elő?
Szóval nekem a megoldás az volt 3 monitor esetén, ha nem játék, hogy kell hozzá két videokártya.
Nálam ez úgy nézett ki, hogy az alaplapra integrált HD4250-es adta a képet az FullHD TV-nek HDMI-n keresztül és mellette a HD4650-es kártya még meghajtotta a másik két monitort.Az alaplap egy ASROCK AM2+ A785GMH / 128M lap volt, elméletileg egyszerre 4 monitort is tudott kezelni úgy, hogy 2-2-t videókártyánként. Igaz ezt már nem próbáltam.
Ilyen felállásban mehettek a monitorok különböző felbontásokban is. Játék csak az elsődleges kijelzőn indult el.
Tehát ha valamilyen módon van 2 videókártya a gépben, akkor annak mennie kell a három monitorra.
De talán egyszerűbb csak egy kártya és egy displayport átalakító. Mivel nekem még nincs meg a három egyforma monitorom, ezért a következő beállítások mellett megy a három monitor:
1. Samsung 940 NW Displayport -> D-SUB átalakító 1440x900
2. Samsung FullHD TV HDMI 1920x1080
3. MAG XJ796 CRT DVI -> D-SUB átalakító 1280x1024A videokari egy HD5770-es 1Gb-os radeon.
Megy szépen
Az Eyefinity is megy még így is, igaz nem egymás mellett vannak a monitorok és sajnos a felbontás azonos kell legyen mindhárom monitoron, így csak a teszt kedvéért indítottam rajt játékot
-
aazimi
tag
Sziasztok!
Akinek érdekes lehet: a delock 61848-as displayport -> VGA átalakítóval megy szépen az eyefinity.
Üdv.
-
aazimi
tag
válasz
bladegery #1116 üzenetére
Szia!
A kérdés, hogy mennyire vagy barkácsolós?
Én az vagyok, megoldanám házilag. A kis műanyag pöcökről még nem hallottam.
Nekem a monitorom és az egyik TV is az alábbihoz hasonló szalaggal van felrögzítve. Teljesen jó. Oldal irányban is el tudom képzelni, hogy ezzel fogatom meg hátul a két monitort, hogy ne mozduljanak el.
Persze ez sufni tuningnak mínősül, csak erős idegzetűeknek
Persze azon az árszinten, ami az én eszközeimet jelemzi, inkább megoldom, mint hogy vegyek egy ilyet
Üdv.
Talán jövő hétre összeáll nekem is az eyefinity, meglesz hozzá minden, aztán akkor beszámolok
-
aazimi
tag
Szerintem azért veszik meg a drágábbat, mert biztosra akarnak menni és ha van DVI csati a monitoron, akkor miért is vennének D-sub-os adaptert.
De azt hiszem, hogy kipróbálom a dolgot, aztán megírom a tapasztalataimat, ha nagyon senkinek sincs. Néhány infót találtam a neten, de nem erős az angolom sajna, így korlátozottak a lehetőségeim.Nekem most az alap úgy néz ki, hogy van egy 19"-os wide (6k) csak D-sub csati és lesz 2 db 15"-os ( a kettő 5k) sima oldalra, D-sub és DVI csatis. Van egy 5770-es radeonom (10k) és ehhez kellene az átalakító még
-
aazimi
tag
Sziasztok!
Futott már bele valaki olyan gondba, hogy a displayport VGA átalakítóval nem ment az Eyefinity?
Mert a DVI-t tudom, hogy ott igencsak ajánlott az aktív átalakító, ami most 7k alatt nincs újonnan.
A VGA-s átalakító meg olcsóbb, 3-5k között mozog.
A VGA-s átalakító nekem jobb is lenne, mert a monitorok közül a középsőnek csak VGA csatija van és DVI-s átalakítókban nem lehet használni a DVI VGA konvertert, vagy igen? Sapphire adapterén biztos nem, mert abba nem megy bele az átalakító.
Köszönöm.
-
aazimi
tag
válasz
proci985 #1098 üzenetére
Volt néhány éve már egy eyefinity-m 15"-os monitorokkal, mind d-sub-os volt és egy könig d-sub displayport átalakítóval ment. Most egy 19" wide d-subos monitor lenne középen és a két széle továbbra is két 15"-os monitor, de ha minden jól megy, akkor lesz dvi-s is köztük.
Köszi.
-
aazimi
tag
válasz
proci985 #1095 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos nincs időm végig böngészni a topicot (a fiam bárányhimlős és egyedül nem nagyon van el
)
Szóval tudnátok olyan dispayport - > VGA átalakítót ajánlani, amivel megy az eyefinity? A DVI-ből tudom, hogy csak az aktív a jó, de VGA-s átalakítóból melyik használható?
Illetve néztem most a sapphire aktív átalakítót, de abba meg úgy nem tudok belenyomni DVI -> VGA átalakítót.
A monitoromon csak d-sub van
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest