- VoLTE/VoWiFi
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Beárazós topikban szerintem nem tudnának mit kezdeni vele, így itt kérdezem meg.
Szerinetek, mennyiért érdemes / lehet árulni az aláírásomban szereplő tripla tartót?
Sok vagy kevés az ár amit megadtam? -
szacsee
nagyúr
Biztosat nem merek rá mondani, mivel ha pl áment mondunk és nem jön össze, akkor nem akarunk a voodoo babáid célpontjai lenni.
Elvileg józan ész azt diktálná, hogy működnie kellene.
Szerintem csináld azt, ha nem probléma az anyagi oldal, hogy rendeld be a monitorokat és az USB-s videókarit, hogy egyszerre érjenek hozzád és netes vásárláskor van pár napod az elállásra.
Így igaz a pk-t fizetni kell, de legalább nem használt áron válsz meg tőlük, ha meg működik akkor öröm és bodottá.
Gondolom ha nem klappol akkor is 1-2 monitort megtartasz és nem az összeset kell visszaküldeni, illetve max az usb-s vga-t.Ilyenben nem gondolkodtál?
10 dodó free shipping és nálad van összeszedsz a környékről 4 monitort kölcsön... teszt és jöhetnek a kiszemelt monitorok.... mégsem 30K mint a delock. -
szacsee
nagyúr
Csináltam videót is csak ADSL-el nem tölteném fel.
Táp áramtalanítva, kihúzva a csatijából a tápkábel.
Tápventi pörög, mellette 20 cm-re egy Xigmatek venti pörög , igaz mindkettő alacsony fordulaton.
Gépre egyedül a monitor csatlakozói voltak dugva.
Vízhűtéses tartály alján a led pedig világít halványan.
2 esetben szünt meg a "kóboráram a gépben".
- kihúztam a 24 pines atx csatit
- kihúztam a monitorból a tápot vagy a DP kábelt.
Többit össze lehet sakkozni, de nem értem hogy fordulhatott ez elő.
12V-os ágon 2,3V, az 5V-os ágon pedig 0,4V feszültséget mértem. -
szacsee
nagyúr
Megoldódott.
Másik monitorra téve Delock kábellel a led szintén világít.
Tatától vett Manhattan 4m-es toldós verzióval egyből megszűnt a hiba.
Még rámérek multiméterrel hogy biztos legyek a dolgomban, de úgy néz ki sikerült.
Kösz a tippet!Ez lett volna a következő amit meglépek, csak a lustaság nagy úr.
-
szacsee
nagyúr
Ma délután lesz némi időm vele foglalkozni, de kipróbálom.
Van itthon 4m kábelem, de az mini DP-s és átalakítózni kell, de megnézem azzal is, illvetve a többi monitoron DP-DP kábellel mit művel... hogy ezzel a monitorral csinálja csak vagy a többivel is.
Ha kábel, akkor sorsa az lesz mint a centinek a katonaságnál... -
szacsee
nagyúr
Kis érdekességet osztanék meg egy hibalehetőségre. Infó egy másik topikban, de itt tárgyaljuk meg ha van rá mód.
Esetleg ha valaki találkozott ilyennel és tudja a megoldást ne tartsa magában.
Multiméterrel, vagy egy leddel lehet ellenőrizni, hogy nektek nincs-e ilyen problémátok.
Ha nem lenne vízhűtésem a mai napig nem jöttem volna rá. -
szacsee
nagyúr
válasz
proci985 #1428 üzenetére
Nézegettem de nem nyúlik annyit előre és itt van már a két feltuningolt fali tartóm is.
ZSZS-CMSC: Asztal lábakat keret fogja össze, arra lesz ráhegesztve egy cső, amire a szerkezet lesz rátéve. Az asztal nem fog mozogni, vízhűtéses radi lesz ráapplikálva.
anytime: Itt egy kis segítség. Olyat VGA-t keress a GPU modell legördülő menüben, aminél az SLI módban látható Single GPU is. (pl GTX 750 Ti) Surround mode gondolom irodai alkalmazásnál 2D, elrendezést pedig Te tudod, ha megvan akkor látod alul az adott kártyát és hogy milyen csatin tudja meghajtani a monitorokat. Ha megvan a típus és a márka, akkor az adott márka oldalán is érdemes meglesni, hogy ezen csatlakozón keresztül tudja-e. Sok gyártó eltér a referenciától és akkor bukik a terv.
Chrys_: Egy dolgot kell figyelembe venni, hogy a 290X és felett nincs analóg csati a VGA-n, így csak DVI kábelen tudod etetni a monitort (dvi-vga átalakító nem működne). Ezen felül elvileg képes rá, kijelzőcsoportot létrehozva a 3-at nem babrálja és a negyediket fölé, alá, mellé rakod... és beállítod eszerint, de érdemes kipróbálni kölcsön monitorral is mielőtt megveszed.
-
szacsee
nagyúr
válasz
proci985 #1426 üzenetére
Hát, saccra:
6-8K zsanérokra
4-5K az asztallábhoz a vaskeret kb
6K egy szál zártszelvény.... itthon van 40x40-es, de az durung oda.
Hegesztő és elektróda van itthon.
Porfestés meg vagy 3-4K lesz max
Cső is akad itthon, de elvileg az is megáll 1-2 ezer ft-ból.
20-25K-ra tippelek.
Egy melléképület ajtaját bontottam el a héten és akkor jutott eszembe, hogy azon 3 pántos zsanér volt.... amikor vettem volt nagyobb is innen az ötlet.
XFX 100K körül árulta a 3 monitor tartót amikor néztem 1-2 éve, ha a már megvett fali konzolt is (azóta perselyezve is lett szóval jobb mint új korában) beleszámolom, akkor is megáll nagyon max 35-40K-ban. -
szacsee
nagyúr
Köszi az ötleteket!
Az asztal lábát valószínű egy vas keretre rögzítem, amihez hozzá lesz hegesztve egy függőlegesen felfelé álló cső. A cső átmérője valószínű akkora lesz, hogy pl DVI kábelekkel a tápkábel is elférjen benne.
Veszek 3db nagy teherbírású ajtópántot... ha igényes akarok lenni, akkor golyóscsapágyas verzió is van belőle... 2K /db.
Leszabatok 4db egyforma zártszelvényt és ráhegesztem a pántokat.
2 a szélére, egy pedig középen.
Valami hasonló formában:
Annyi különbséggel, hogy 2-2 karon mozog.Ez csatlakozik a monitorokhoz, amit vagy fixen csinálok meg, vagy a jelenlegi oldalsókhoz már meglevő fali tartót is rárakom. Igaz nem lesz könnyű, de biztos bírni fogja. Ilyen pántokkal 100kg körüli ajtókat mozgatnak, akkor csak elbír 2db 1kg-os fali tartót és 3 monitort és kb 4x 300mm zártszelvényt... saccra 20-25kg összesen.
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Látom szóba jött a tartó és ha már téma lenne egy kérdésem.
Jelenleg 2 L alakú 3-as saválló lemez van az íróasztalra felcsavarozva, amin 2 erősebb fióksin van.
A fióksin egy alu zártszelvényből készített tartót csúsztat, amin a 3 monitor van.
Előretolva asztalhoz húzva közelebb van a kormányhoz, hátra tolva viszont tudok dolgozni.
Annyi kérdésem lenne, hogy vémyeményetek szerint kivitelezhető-e valamilyen tartóval (vagy kombinációjukkal), egy olyan tartó, ami az asztal hátuljához lenne rögzítve (akár vasalással megerősítve is) és a monitorokat előre tudom húzni 60-70 cm-t.
Ez azért lenne fontos, mert így a jelenlegit ki tudnám váltani egy esztétikusabbra, amivel nem mellesleg helyem is lenne az asztalon, mert a mostani stand alapterülete kb 60x60cm-t tesz ki.Azon is gondolkodtam hogy fixen lenne a 3 monitor így merevebb tartása lenne és középen ráerősíteném egy szimpla asztali tartóra, ami combosabb, vagy vennék egy TV fali tartót 55-65"-os TV-hez valót, hogy elbírja a 3 monitor súlyát és azt tartóznám fel az asztal hátsó részéhez. Így megszabadulnék a fióksínes megoldástól és lenne helyem az asztalon is. Kábelezést is jó lenne esztétikusan megoldani, de ha a tápkábelt a középső mögé behúzom egy T elosztóval, vagy méretre vágott tápkábelekkel meg lehetne oldani, hogy 1 táp és 3 DVI vagy DP kábel jöjjön a monitorig.
40-45°-os szöget zárnak be a monitorok, az mennyire elfogadható minden alkalmazáshoz?
Most néztem és melóhoz is talán jó lenne ez a szög, csak kicsit szokni kell... fene tudja melyik terület az ahol talán kell az, hogy egy síkban legyenek a monitorok...Ha láttok olyan TV tartót, aminek van kábel menedszmentje, kérlek bennetek ne fogjátok vissza magatokat!
-
szacsee
nagyúr
Köszönöm!
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok! Win10 és eyefinityvel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Addig nem váltanék 10-e míg nem biztos a stabil működése.
-
szacsee
nagyúr
válasz
proci985 #1395 üzenetére
Egyszerűbb, ha megkérhetlek hogy írd le az eredményeid AC-ben. A játékot pedig beállítom a Te beállításaid alapján.
Jut eszembe hogy kicsit ON is legyek, ha csinálok egy Eyefinity csoportot 13.12-nél Win+P-vel tudtam váltogatni, most viszont nem működik a billentyűzet kombó.
Hogy szoktátok beállítani az eyefinity-t a hétköznapokra?
Csoport létrehozása gondolom, majd bill kombó.... de ez már nem működik sajnos. mióta Omega van fent. -
szacsee
nagyúr
válasz
proci985 #1390 üzenetére
Szia!
Kösz a gyors választ, telefonról nem akartam félmondatokat írni, inkább kicsit megcsúszva válaszolok pc-ről.
7950 élsimítás nélkül elég kb közepes beállításokkal IR-ben, AC-ban pedig post process nélkül szintén közepes beállításokkal élvezhető így a játék ( IR 100FPS + AC 70-80FPS)
Ha feljebb tolom a minőséget közepesről max-ra, akkor kb 2/3-ára esik az FPS körülbelül. Ezt megfejelem értelmes élsimítással, akkor ez kb feleződik, így már elég kevéske.
Kompromisszum mentes futtatáshoz kb 100%-os gyorsulás kellene, de persze ha 50%-ot gyorsul a játék és árban pl harmad annyiba kerül a VGA mint ha 100%-os gyorsulásra gyúrnék, akkor inkább választom az olcsóbb verziót, később úgy is 4K terjedése miatt remélhetőleg olcsóbbak lesznek ezek a kártyák + jövőre jön a HBM 2 stb.Táp egy 520W-os Seasonic MII Evo. Elméletben elég lehet egy 250-300W-os TDP-vel rendelkező VGA-hoz de inkább nem kockáztatok határon járatással. (12V-os ága 480W-ot tud).
Hűtés elbír bőven még 100W TDP-t is lazán.VR szemüveg fejlődését követem, de jelenlegi formában nem érdekel. Végleges kiadás után ha a felhasználói tapasztalatok is pozitívak, akkor elgondolkodom a beszerzésén, addig nem hoz lázba.
A leírtak alapján 2-3 variáció lehetséges:
290X olcsón (akár használtan garral), ha nem vapor-x, akkor a mostani gpu és mosfet blokkom is felmegy rá.
390X 8Gb árak realizálása után (már ha lesz ilyen mert általában a forint szokott mindig elszállni)...
GTX 980/ 980 Ti: Normális hűtés esetén, mert FC blokkal már kicsit húzós lenne.
Fury / X: Agyonhájpolt túlárazott valami.... tényleges értékét akkor tudjuk meg, ha jön a DX 12, addig 30-40K-val olcsóbban talán vállalható lenne. A fury X vízhűtése emlékeztet a búcsúban lövöldében látható egypálcás ajándéktárgyakra. Jól néz ki, de haszna 0. AMD két szériával korábban is a mosfeten vérzett el és pont azt nem hűtik normálisan. (nem tudom mennyire erős egy lapított réz csövet mosfet hűtésre használni).
Másik, hogy a CM-el úgy vagyok, hogy matricázni tud, de inkább szakértőkkel ült le volna az AMD.
Coolermaster logó ott virít aztán lehet asetek vagy avc a cucc valójában.
Azt hiszem megvárom a Nano-t év végéig úgy is ráérek vele. -
szacsee
nagyúr
válasz
proci985 #1374 üzenetére
Hali!
Ha a közeljövőben vennél kártyát 3 monitorhoz mit vennél?
7950 kezd kevés lenni... illetve hogy pontos legyen nincs normális élsimítás AMD vonalon SSAA-t kivéve iracing alatt. AC-nál még elviselem, de IR-nél a rázókövek, kerítések recéi nagyon idegesítenek.
Nem tudtam belőni SSAA kivételével a kártyát, hogy szép legyen a kép. Jövő év elejéig szeretnék majd valamit venni, csak nem tudom mi legyen. DX12-t nagy ívben sz#@rom lefele, majd ha valamit domborít, ami tetszik, akkor elgondolkozom egy olyan kártyán ami domborít alatta. Őszintén IR és AC egy darabig leköt, majd ha jön valami szim DX12 alá, akkor elgondolkodom a dolgon, addig meg élek a mának.
Igazából NV oldalon nem tudom mit éri megvenni, vagy AMD vonalon. 150K fölött csak abban az esetben vagyok hajlandó kártyát venni, ha 5760x1080-ban 60-80FPS-t produkál a kártya fent említett szimekben és sehol egy rece. IR-nél oválon a road pályán tapasztalt FPS kb 2/3-ával megy a játék a sok autó miatt, itt a kerítés zavaró, Roadon pedig a rázókő és a kerítés pl hosszabb egyenesben, vagy elnyújtott kanyaroknál.
NV-t javasoltak pár helyen de nem tudom tud-e annyival többet a 980 a 970-nél hogy frankó legyen és a 3 montiros üzem miatt nem lesz-e gond. Elsőként a problémamentes 3 monitoros megjelenítés a szempont és a képminőség. Ha pl egy kártya 10%-al lassabb a konkurenciánál de 3 monitoros üzemben nincs vele probléma, míg a másik gyártónál szoóág van néha napján vele, akkor választom inkább a 10%-al lassabb kártyát.
Konkrétan 290X-980 szint anyagilag amit belőttem magamnak, de lehet beesik a képbe a Fury Nano is.
Érdemes efölött nézelődni +25% FPS-ért 80% felárért?Bocs hogy válaszként írtam, de Te képben vagy NV és AMD oldalon is, ezért bátorkodtam rád írni.
-
szacsee
nagyúr
AMD tulajok, eddig működött a win+p-vel való bohóckodás a 13.12-es meghajtóval, feltettem a 14.9 , 14.91-et és ez nem elérhető. Kérnék egy megerősítést, hogy ne a levegőbe beszéljek nálatok is így van?
13.9-et dobtam vissza itt szintén működik hiba nélkül.
Eyefinity létrehozása után win+p = másolás-on van, és csak számítógépre rakom ismét csak 1 monitorra vált.
Illetve újra aktiválhatom a 3 kijelzőt, ez win7+14.9-el nem volt elérhető (bontani kellett az eyefinity csoportot, illetve nem hozott létre semmit win+p kombóra csak a sima kiterjesztést és másolást. -
szacsee
nagyúr
Notiknál a gyártó igazítja a drivert a laposhoz, ezért előfordulhat, hogy pl pár dolog foghíjas, ha a gyártó nem szeretné erőltetni. CCC-ben nézd meg, hogy az asztalt ki tudod-e terjeszteni, van-e ilyen opció, vagy kijelzőcsoportot tudsz-e csinálni. Ha igen, akkor próbáld ki őket.
Win+P bill kombóra mit lép a masina, nem terjeszti ki a képet?
Másik megoldás, ha fizikálisan tudja is a lapos pl egyszerre a két monitor meghajtását, hogy ha amd oldaláról valahogy felfeszegetsz egy drivert, vagy valami okosított drivert teszel fel. Nem tudom laposoknál ez hogy működik, de sanszos, hogy pl win update-al is a HP drivere jönne le.
3 monitor egyszerre nem fog összejönni eyefinitybe, mivel ahogy fentebb írták ahhoz display port kell.
Alsó kategóriában pedig hiába van a kártyán néhány kártya GPU-ja nem támogatja, csak a 2 megjelenítőt pl.. -
szacsee
nagyúr
Ha tudsz barkácsolni, akkor sok a lehetőség.
PVC csőből, vízvezeték csőből is csináltak páran, de sokan zártszelvényből, aluprofilból csinálnak.
Utóbbi drágább picit, de idomokat tudsz hozzá venni és így módosítható is a dőlésszöge.
Nálam asztalon egy fióksín van rögzítve, amin van egy keret szerű tákolmány és a két szélén 2 egyes fali tartó (2 helyen forgatható). Fióksín csak azért van, hogy a cockpitet az asztal elé tolva a kormány fölé tudjam húzni majdnem a monitorokat. -
szacsee
nagyúr
Jó pap is holtig tanul, hát még a hülyék...
A gépen hagytam véletlenül a fogyasztás mérőt, igaz nem nagy márka, de viszonyítani jó.
A lényeg az, hogy üresjáratban ha kiterjesztett asztal alatt nézem a win desktopot vagy eyefinity-ben, akkor kb 120-125W-ot szippant be a vas a hálózatról.
Tegnap félkómásan szokásos Win+P gomb és balra nyillal kolbászoltam, játék után, mert csak az egyik szélső monitor volt bekapcsolva és eyefinity-be volt rakva a monitor, de vissza akartam váltani sima kiterjesztett módra.
Ma kapcsolom be a gépet, elosztó a gépházon, rápillantok a fogyimérőre és 85-95W-ot mutat, na mondom wattafakk. Nézem win betöltés után közbe mutat 110W-ot, de visszaállt 85-90W-ra. Bekapcsolom a szélső monitort, van kép, bekapcsolom a többit, átváltanak standby üzemmódba. Nézem Win+P-nél mi a helyzet és véletlenül 2x nyomtam bal nyilat, így csak számítógép van beállítva. Ezt eddig nem tudtam, de gondoltam megosztom, nem véletlen írtam az első mondat végét..
Ha valaki már tudta ezt, akkor bocs, hogy raboltam az idejét, ha nem akkor már megérte körmölni.
GPU-Z-ben memória és GPU is visszavált rendesen és nem kell Catában bohóckodni.Szövegértés végett....
Win+P:
Csak számítógép = Egy monitor aktív, rendesen visszaveszi az órajeleket a kártya
Másolás = Kiterjesztett asztal
Kiterjesztés = Eyefinity...
Ha rosszul fogalmaztam írjatok és hamar javítom. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy miképp érdemes a mindennapokban használni az eyefinity-t.
Gondolok itt arra, hogy ha csak böngészek és egy monitorra van szükségem, vagy a szoftver, játék nem támogatja, akkor gondolom letiltjátok az eyefinity group-ot, majd ha kell ismét engedélyezitek (re-enabled)....
Letiltás után nálam mindegyik kijelzőn klónozva jelenik meg minden, tehát mindegyiken ugyanaz látható.
Azt szeretném elérni, ha lehetséges, hogy a 2 oldalsó kijelző is használható legyen, ha szükség adódna rá, viszont a start menü és az ikonok a középsőn jelenjenek meg, a két oldalsó pedig kiterjeszthető legyen ne klónozva.
Ilyen esetben is lehetséges, hogy ha beállítom és letiltom az eyefinty-t, akkor letiltás után nem klónozza, hanem a megadott módon kiterjesztett lesz?
Válaszokat előre is köszönöm!
Remélem érthetően fogalmaztam meg a kérdésem.. -
szacsee
nagyúr
válasz
proci985 #338 üzenetére
Jó az avatarod
Remélem év elején nálam is lesz valami előrelépés.
A terv, vagy álom 3db 2312HM lenne miniDP-DP kábellel megetetve 2db a középső pedig pl DVI-vel.
Ha anyagilag nem tudom finanszírozni, mert pár itthoni dologgal is kellene haladni, akkor valahonnan 2db egyforma 24"-os monitort veszek csomagsérülten, vagy pixelhibásan, esetleg használtan.
Sok szimes szerint tök mindegy milyen monitor, csak mielőbb 3 monitoros konfig legyen, mert sok pluszt ad.
Ha pedig később nagyon zavar a TN panel negatív tulajdonsága közt valamelyik, akkor később el tudom adni nagy bukta nélkül a 3TN-es monitort. 30-38 között van is csomagsérült attól függ milyen csati van rajta. -
szacsee
nagyúr
válasz
proci985 #334 üzenetére
Igazad van, de gondoltam ha nem is megy mini DP aktív adapterrel hátha....
Viszont HDMI-DVI kábel Flex esetén jó ötlet, ez eszembe sem jutott.ZPeti: #332-es hsz-om végén elírtam, mert ott is lehetett variálni a frekit, de csak a samut, viszont 120Hz-es monitort csak akkor vennék, ha élesben kipróbálnék egyet a saját rendszeremmel, vagy hivatalos forrásból meg lenne erősítve, hogy eyefinity alatt megy a különböző képfrissítés.
Kiterjesztett asztalnál gyakorlatban is megy, de eyefinity-t használ a játék. Googliztam az eyefinity different refresh rate mondatra többféleképp, de elég kétértelműek a válaszok, illetve nem sok sikerrel kecsegtetnek.
Developer fórumba is beletúrtam, de kevéske angol tudásommal nem találtam semmit sem.JoinR: Szívesen. Gondolom Te is HDMI-DVI kábelre gondotlál, mint proci985, csak nekem ment ki a fejemből hajnalban.
-
szacsee
nagyúr
No megvolt a teszt, de nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek.
Volt és van 1-2 kábelem hozzá és egy aktív mini DP átalakítóm.JoinR:
Elsőnek a 2 DVI-t néztem meg, hogy mindkettő analóg képes-e, mert a csatlakozók analóg képesek a VGA-n (HD6950). Az eredmény amit már tudni lehetett, hogy az egyik tud csak analóg jellel bánni, a másik nem.
2db ugyanolyan DVI-Dsub átalakítót használtam, még a jó öreg Radeon 9800-as korából. Mindkettő jó és mindkettő D-Sub kábellel van használva a mindennapokban.
Ezután kipróbáltam, hogy az aktív átalakítóra, ha kötök egy DVI-Dsub átalakítót és arra kötöm analóg jellel a monitort, akkor mit csinál és nem kapcsolt be a monitor. Mivel 3 kijelző volt rákötve ezután próbáltam, hogy megy-e normálisan az aktív adapter és 3 monitornál 2-vel boot alatt is van kép, 3. csak win betöltésekor indul meg. No gondoltam utána megint tesztelek hátha nem vártam eleget és boot után kikapcs miatt nem volt kép.
Kipróbáltam a 3 monitort rákötve, igaz valami gagyi felbontáson 3072x800 azt hiszem, de volt kínlódás.
Nem tudtam a legkisebb monitort elsődlegesnek belőni és így beezel kompenzációnál átállítódott a felbontás a Hannspree-re, aminek 1280x1024 (elsődleges kijelző) és így a kicsi dobta is a képet. No beezelt elfelejtettem és valahogy rávettem az iR-t hogy menjen is, igaz vagy hardmadszorra sikerült.
Első nekifutásra a kijelzők is meg voltak keveredve, de 10 perc alatt be tudtam állítani mindent.
Zpeti-nek is meglestem, de nem tudtam frekit variállni amikor 3 monitor volt rajta, de erre a végén visszatérek.
Kicsit babráltam iR-ben, de mivel egérrel nem tudtam irányítani (jobb-bal nem működött vmiért), ezért hagytam is a csudába... no meg 3 különböző méret miatt nem sokáig élveztem volna, de most már látom, hogy must have iR alatt a 3 kijelző.
Ezután hogy Ferinek biztosat mondjak megnéztem ismét a kimeneteket.
2 DVI nem ment ugye DVI-Dsub átalakítóval.
Ezután rákötöttem csak az aktív adaptert amibe DVi-Dsub átalakítón keresztül hajtottam meg analóg jellel a monitort (Hanns G), és a Samu kapott először analóg jelet, mert Feri nálad is 2 analóg monitor lenne rákötve.
2 monitornál sem volt kép az aktív átalakítón keresztül, holott látta a monitort.
Ellenőriztem mindent, de akkor sem akarta az igazat. Így a Sapphire oldalán is jól van feltüntetve, hogy minimum 2 digi jellel etetett monitor kell mindenképpen.
No viszont itt jön a csavar az egészben, mert hogy amikor ránéztem a Catalystra 75Hz-nek látta belőve a monitort. Ezt variáltam, mert nem tudtam, hogy a DP port 75 vagy 72Hz-et tud-e, de 60-ra állítva sem lett kép.
Ezután még egy próba DVI kábel a Samsungba, DVI-Dsub a Hanss G-be és mint egy jó thriller végén itt is volt csavar, mert itt meg már nem tudtam kiválasztani a 75Hz-et, pedig elvileg a DVI-nek tudnia kellene nem?
No mindegy (illetve nem) 2 dolog biztos:
1 Eyefinity-hez minimum 2 olyan monitor kell, amin van valamilyen digitális kimenet, az már mindegy, hogy HDMI, DVI, vagy DP portos, innentől már csak átalakító kérdése, persze AMD javaslatát érdemes betartani (min egy DP port használata), vagy Sapphire Flex. Szerintem Feri, ha olcsón meg akarod úszni, akkor Flex + egyik monitort eladod használtan és veszel helyette egy HDMI csatist, amit aztán már rá tudsz kötni a Flexre:
DVI-DVI
HDMI-HDMI
DVI-Dsub
DVI-s monitor meg ugye azért nem kóser neked, mert egyik DVI-ről lenne etetve Dsubon keresztül az analóg monitor, másikról pedig a mostani DVI-s monitorod. Ha már monitort veszel marad 2 verzió:
HDMI-s monitor és nem kell átalakító Flex esetén
DVI-s monitor és DP-DVI átalakító, viszont ebben az esetben nem kell Fexet venned.
No jól megkutyultam, de érthető szerintem, majd írd meg mire jutottál.
2: ZPeti: Nálad biztosat nem tudok mondani, de az lenne a tuti, ha egyforma monitorjaid lennének és minél kevesebb input laggal. Olcsóbb is mint a 120Hz-es monitor és nem biztos, hogy mindhármat kell cserélni. (Sőt ha most is olcsóbb monitorjaid vannak, akkor lehet hogy kis ráfizetéssel használtan, vagy akár outletből garosan megúszod) Ha viszont kis input laggos a monitorod, akkor cipzár a számon.
Milyen monitorjaid vannak és hogy vannak rádrótozva a kártyára?Következő linkeket 1-2 héten belül törlöm:
Cuccok
iR próbaDP-DVI átalakítóval inaktív módban látta a 75Hz-es Hanns G-t ami standby-ben maradt.
Régebbi teszt, ahol megint nem ment a különböző frissítés, de lehet én babráltam el valamit. -
szacsee
nagyúr
Másik fórumon válaszoltam, de itt több a "szaki" úh. inkább ide copy-zom:
Ez nem lagg, illetve nem akkora mértékű, inkább
utánhúzásghosting ami zavaró Nálad. Overdrive
Itt teszteld le. Alúl a stopperórás tesztel nézheted a válaszidőt, felette levő futó csíkokkal pedig az utánhúzást.
PH tesztekben PixArt képes teszt van. Letölthető innen
Csinálsz pár tesztet és leírod a PH-n a monitoros topikba is, ott tudnak segíteni, de előtte pl birizgálnék a monitor menüjében.
Képjavítókat lelőném, megcserélném a kábeleket, ha mód van rá (lehet digi-analóg konverzió miatt csinálja) stb.Ja és max ha jól sejtem SofTH-val menne, ha menne az eltérő képfrissítés 60-120-60 Hz. Eyefinity-ben sanszos, hogy ugyanaz a képfrissítése mindegyik kijelzőnek. Ferinek még megnézek valamit ma, ha végzek vele van egy ósdi 15"-os digi képkeret nagyságú monitor azon meg tudom nézni, mert elvileg a monitorom fürgébb.... megy-e más frekin.
Az elengedhetetlen stopwatch progi .
RTC, vagy Overdrive néven menüben, vagy servíz menüben babrálható (monitorfüggően)
[link] -
szacsee
nagyúr
Összeszedem itthon milyen átalakítók vannak és rákötöm a monitorra.
Lehet DVI-Dsub nincs, de előfordulhat.
2 monitor van nálam, igaz az egyik valami 15"-os drágaszág, de célnak megfelel és D-sub.
Másik pedig a 24-es samum, amin van HDMI, DVI és Dsub is.
Ha 2 D-subot ki tudok csiholni a 6950-ből (itt is elvileg az egyik analóg csak), akkor nyert ügyed lehet.
Persze ha megy úgy, hogy DVI-D-sub 1 kimenet, DVI-Dsub másik kimenet 2 monitoron, akkor a többi tök mindegy, mert a HDMI-DVI úgy is digitális, de a samura azt is ráköthetem és max váltok üzemmódot és megnézem mit mutat.proci985: Lehet igazad van, sőt.... de a Flex elbizonytalanított. Mindenesetre utánanézek.
ZPeti: Ahogy JoinR is írta mindent végy vissza minimumra, aztán próbáld ki úgy.
Felbontás is számíthat, de AMD-nél jobban skálázódik mint NV-nél (hú remélem NV hívők nem ütnek meg ezért)
Utána másik fórumon másik topikban linkeltem a microlagg grafikon elkészítéséhez segítséget, amit már progi formájában is el lehet érni, csak nem tudok linket és progi nevet... talán FSB1000 vagy Sárpacék csinálták anno, de lehet valamelyik tuningguru.... passz.
Ezzel megnézheted, hogy microlagg zavar téged, vagy a frissítés.
Eztán ha mikrolagg, akkor jöhetnek a trükkök. iR fórumon van 1-2 topik, ahol angol nélkül is el lehet boldogulni, mert sok képpel illusztrálják. Itt pl valakinél Aero letiltás is segített 1-2 játéknál.
Majd válaszolj vagy ide, vagy az iR fórumán és ha tudok segítek.... csak hát ott gurut kerestél és Eyefinity-be csak most nézelődöm.
Multimonitornál szerintem mindegyik monitor ugyanazon képfrissítést használja, ezért ha az egyik pl 60hz-es akkor a többi is azon megy gondolom, de ezt proci985 jobban tudja.
Másik hogy CAP-ot töltöttél le? Anélkül csinál hülyeséget a játék... legalábbis CF és Eyefinity-nél azt hiszem jó ha van CAP letöltve. -
szacsee
nagyúr
Ha Flexet veszel nem kell más csak DVI-Dsub, vagy még az sem.
Ezt adják hozzá elvileg:
Accessory
CrossFire™ Bridge Interconnect Cable
DVI to VGA Adapter
6 PIN to 4 PIN Power Cable x 2
HDMI to SL-DVI Adapter(Full Retail SKU only)
HDMI 1.4a high speed 1.8 meter cable(Full Retail SKU only)Magyarul van 2 DVI-d és 1 D-sub csatid, ha ennél több D-sub kell, akkor még kell venned D-sub átalakítót és kész is.
Proci azért kell "csak", mivel el van fordítva az oldalsó kijelző és az iR azokra külön kiszámolja, hogy olyan szögben mit is látnál. TS-en a mentor csak annyit mondott, hogy 4,5-4,8Ghz már elég jó, mert kb 120FPS-t tud majdnem mindenhol AA-val és 3db 1920x1200-as monitorral. Ha nálad ennél kisebb lesz a felbontás, akkor egyet próbálnék a mostani konfiggal, talán addigra én is tudok még 2 monitort szerezni és akkor tudok teljesítményről nyilatkozni. 2500K adott, hűtőm akad, tuningolni is tuningoltam anno... talán még maradt a fejbe belőle valami.Egyeztetni meg tudunk.
Utána ráérsz alaplapon és egyebeken gondolkozni... hacsak nem notiról tolod most. -
szacsee
nagyúr
Hát a Zotac és az EVGA kártyáin kívül nem tudsz 3 monitort hajtani csak 670, 680-as GTX-el és SLI-vel.
Itt egy kis idézet innen:
"Single Cards that can run three monitors
A single 680 or 670 series card (doesn't matter who makes it) can run three monitors w/o any specific connection requirements or adapter hardware.A single EVGA 460 2WIN - Note: this specific card cannot be run in SLI mode with other cards
A single nVidia GTX 295 card can run nvSurround.
For GTX 295 cards, check that the card has 2 DVI and one HDMI output.
If the GTX 295 card only has two DVI outputs, such as the EVGA GTX 295 CO-OP edition, you will need a second GTX 295 card
A single ZOTAC GeForce® GTX 460 3DP - Note: This card does not use the standard GeForce display controller. It does have 1-DVI link, and 3 Display Port. To the best of my knowledge - Active DP adapters are not required.
A single EVGA 560 2WIN card - http://www.evga.com/articles/00656/
A single GTX 590 card - Check with the manufacturer for display output configuration. Most reference boards come with three DVI and a miniDP out. The cards are still only capable of combining 3 monitors in to a grouping. nVidia caps nvSurround to three monitors.
- it appears though as if you can run 3 + 1 from the card. I'm working on confirming this.
The GTX590, GTX 295 and ZOTAC / EVGA (and it's only the ZOTAC and EVGA) 460 series and (again, only the EVGA) 560 2WIN cards have multiple GPUs on a single card and are treated as an SLI configuration.
All monitors must be using VGA or a digital input - DVI or HDMI."
Giga manualját letöltöttem, amit a másik fórumon linkeltél és ott is a 17. oldalon 2 monitorral demózzák csak. NV specifikációjában pedig max digi felbontás 4096x2160 lenne, ami a 4K felbontása, azon kívül max az 1366x768-as felbontás férne bele 3x. iR fórumon is ha rákeresel a 3 monitor és a GTX 650-re, vagy 660-ra egy találat sincs, viszont 670-re és 680-ra van egy rakattal. AMD oldalon szintén van jópár találat olcsóbb kártyákkal is. Szerintem Flex lesz, ha átalakító nélkül akarod megúszni. Sőt itt válogathatsz is.
PB-vel beszélsz majd felvilágosít, mint engem, de egy i5 2500K bőven elég... lényeg, hogy 4 fizikai mag és szorzómentes legyen... no és 4,5Ghz körül lehessen járatni. -
szacsee
nagyúr
Miért ódzkodol annyira az aktív DP átalakítótól?
Szinkronizációs probléma, vagy az ára miatt?... mert utóbbi időben 5-6K körül van aktív átalakító.
Ipontól rendeltem mini DP- HDMI-t és 6K alatt megállt.
Ellenben lehet hogy olyan VGA ami kezel külön DVI-t és HDMI-t DP kizárásával többe kerül mint az átalakító.... viszont szerintem várd meg proci985 véleményét is.
NV vonalon nem vagyok annyira tájékozott, de engem is érdekelne ez a dolog.... csak ugye ott olyan kártya, ami 1Gb feletti rammal van szerelve már húzós árban van. (nem a 2Gb-os DDR2-es 9500GT-re gondolok)
iR-nél amúgy is a procin a nagyobb hangsúly, de okosok szerint már élvezhető egy 5870-es Radeontól felfelé.
NV-nél gondolom 470/ 560 körüli a szint a minimum a 3 monitorhoz. Ha A.F. a monogramod, akkor keresd P.B.-t Ő tud sokat segíteni etéren. (mármint proci / vga stb... ) Ha nem A.F. a monogramod, akkor az előbbi mondat tárgytalan.Zotac 460-asa egyedi megoldás és lehet hogy csak zotac driverrel megy játékokban a móka.... de ez csak tipp.
Valamelyik NV topikban kellene megkrédezned ezeket a 3 kijelzőről. Gondolom Radeon szóba sem jöhet, mert ott egy Sapphire Flex-el megoldhatnád simán. -
szacsee
nagyúr
Hali!
NV-nél tudtommal csak a GTX670-680 tud egy kártyaként 3 monitort meghajtani, 5-ös széria és lefelé SLI kell.
GTX660 és 650-nél nem tudom megy-e a 3 monitor egy kártyával. Szerintem NV-nél is kell DP-t használni.
AMD-nél pedig csak flex-nél nem kell DP. 3 monitor használatához mindig kell a DP-t portot használni. -
szacsee
nagyúr
Szerintem single playhoz jó lenne. (feltéve ha támogatja a 3 monitoros üzemmódot)
Itt egy 7770-es OC teszt full HD-val.
Keress 7770-es PH tesztet, hogy kb százalékban mennyivel jobb teljesítményű, mint a 6770 és ha ez megvan, akkor lehet totózni.
Attól tartok, hogy ebben az ársávban 20-30%-nál nem erősebbek az újabb generációs kártyák, viszont a felbontás különbsége több ennél.... (1440x900 vs. 1920x1080)
VGA-s topikban többet mondanának róla, de sokan eleve elvetik ilyen kártyánál az eyefinity-t, és kapásból 68xx-78xx-es kártyát ajánlanak... valóságban pedig kompromisszumokkal lehet simán vinne jó pár új játékot is. -
szacsee
nagyúr
válasz
proci985 #280 üzenetére
Átnéztem a logoutos cikked jól sikerült.
A hsz közt megtaláltam a cockpites hsz-okat is.
Jelenleg a melóhelyemről kaptam kölcsönbe egy 15"-os TFT-t, hogy ne kelljen a cockpitről mindig levenni a 24"-ost. Fórumozni, híreket olvasni jobb szeretek asztalnál.
Ami gondot okoz, hogy a jelenlegi monitorom 24"-os és hasonló paraméterekkel rendelkező monitor 40K körül mozog, használtan kb 30-35-ért meg lehet venni, ha mákja van az embernek.
Ha nem esik be valami jobb ajánlat, akkor inkább kuporgatok és veszek 3db Dell 2312HM monitort. 3 év gar, ráadásul helyszínre jönnek cserélni, ha gond van, DP is van rajta és a felbontás is egyezik. Igaz alacsonyabb mint az én monitorom, de azt vagy eladom, vagy pedig felrakom az asztalra. Így betekintési szög kérdés is megoldva és az input lagja is egyforma a kijelzőknek.
Már csak kuporgatni kell, vagy ha az aprón találok 30K körül 24-es 16:9-es FHD monitort, akkor rácsapni.
Ami aggaszt, hogy a 3 dell nagyon drága, viszont ha középen hagyom a samut méretkülönbségem is lesz és más panellel is rendelkezik. Esetleg valami olcsó TN-es 24"-os 2db oldalra, de nem tudom mi a helyzet mostanában a betekintési szögekkel. 2494HM Samué megfelelne, igaz nem az igazi, de élvezhető lenne.
Hasonló vagy jobb tudású monitor nem tudom van-e 40K körül DVI csatival. -
szacsee
nagyúr
válasz
proci985 #276 üzenetére
Köszi!
Sok mindent megmagyaráz a cikked, grat hozzá.
Viszont egyik szimes ismerős arra biztatott, hogy ne vegyek IPS-es monitort, hanem 2 használt hasonló tudásút mint az enyém, mert ha csak szimezni kell pl cockpitbe, akkor felesleges szórni a pénzt. Ebben igazat is adok neki, mert csak Cockpitbe lenne és mellé 4. monitornak pedig veszek egy IPS-es Dellt asztalra, így nem kell pakolászni a monitorokat. Jelenleg egy 2494HM Samu van nálam.
Valami hasonlóban gondolkozom... -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
HD6950 2Gb-os kártyám van és rendeltem egy ilyen átalakítót: SAPPHIRE Active MiniDisplayPort - SL-DVI-D Adapter. 3 monitort hajtanék meg vele (amin elvileg van DP csati) ki szeretném próbálni. DVI-s monitorokat tudok kölcsönkérni, hogy a használt progik, játékok kezelik-e, viszont valamire nem tudom a választ.
Van-e mód arra, hogy csak játékok alatt használjam a 3 monitort eyefinity-ben?
Win desket nem bámulnék 3 monitoron és pl ph fórumot is tudok 1-en olvasni + a nyakam sem törik ki.
Az is lehet, hogy lesz egy 3x1-es eyefinity-ben és a mostani lesz a +1. Ezt nem tudom lehet-e... mármint pl íróasztalon a különálló monitor és pl cockpitben a 3x1 eyefinityben?
Különálló monitor felbontása ugyanakkora legyen mint az eyefinity groupban levőknek?
Elvileg 3x1+1-es felálláshoz milyen csatlakozókat kell felhasználnom a VGA-n? (2 mini DP + 2 DVI + HDMI van rajta)
Válaszokat előre is köszönöm és bocs a sok kérdésért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma! 2x16Gb DDR 5
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest