- iPhone topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
válasz
energy4ever #1787 üzenetére
Nálam semmi gond.
-
Tomdriver
őstag
Nem gáz csak a képátló, felbontás meg a képfrissítés legyen azonos, ha nem akarsz szívni illetve jól is nézzen ki.
Viszont a meglévő monotok D-SUB kimenetesek, oda aktív átalakító kelleni fog.
1060 simán elég, persze játékfüggő. Úgy kb. fele fps-el számolj mint ami most van.(#1742) shteer. Annak pedig működnie kéne - nem lehet, hogy a driverben valamit nem jól állítottál be? Már nem emlékszem pontosan, de NV driverében mintha lehetne állítani a kapcsolt kijelzők számát, tehát ha csak kettő van alapból belőve a harmadikra nem megy ki kép, hiába ismeri fel a konfig.
(#1743) drsanya Köszi Sanyi!
Fent és a kormány mögött a Z1Dash, jobbra a tabon pedig a DashmeterPro fut. -
Tomdriver
őstag
válasz
Domonkos #1738 üzenetére
OK, köszi az infókat.
Nálam mondjuk házi készítésű állvány játszik (félig-meddig, mert van benne gyári darab), de nálam más a cél a megjelenítéshez, így kihasználtam az AMD kártya mind az öt csatiját: vízszintesen DP, fent DVI, lent (kormány mögött) HDMI, (nem jól mondtam, öt monitor van nem három)
DP-k vannak összekötve eyefintiben. -
Tomdriver
őstag
-
Tomdriver
őstag
Csak olyant tudok ajánlani amim már volt és amin ment a 3 monitor aktív átalakító nélkül is, ilyen volt pl. a GTX 780, 980Ti (és így minden NV ami ezek közé esik), illetve AMD 290X, 390 kártyák.
Én azért egy R9 290X-nél nem adnám lejjebb, 3 monitorhoz kell a graft.Először is meg kell nézned milyen a kiválasztott kártyákon a kimenet. DVI, HDMI mindegyiken van, illetve ezek mellé DP vagy mini DP. A 290X-en 2x DVI is van, tehát ott még a kábelekkel sem kell variálnod, De ha nem egyezik a kimenet a monitorod bemenetével sincs gond, ma már mindenféle kábelcsati párosításokat lehet kapni, pl DP-DVI vagy miniDP-HDMI és a többi...
Szerintem nézz körül az aprón, mennyiért mennek most az általam ajánlott kártyák, lehet tenni kell a keretedhez, de szerintem hosszú távon meg fogja érni.
-
Tomdriver
őstag
"Ha beteszel még egy kártyát akkor a memória és a teljesítmény nem adódik össze. Az oprendszer az elsődleges kártyát használja számolásra, a másikat maximum további megjelenítők kezelésére lehet használni."
[link]Hirtelen ezt találtam. Persze ettől még lehet nem igaz.
Talán a CF fórumban próbálj meg rákérdezni, hátha van valakinek ilyen tapasztalata is.De azért gondolj bele, ennek mi értelme van a gyakorlatban? Ha játszol, milyen programoknak kéne futnia még mellette?
Elvileg semminek, pont azért hogy ne terheld feleslegesen a procit meg a kártyát - nem hinném, hogy annyi mindenre tudnál figyelni egyszerre. Játékra, netezésre, videózásra egy kártya is elég, hidd el!
-
Tomdriver
őstag
Tehát arra gondoltál, hogy beteszel két kártyát, de nem kötöd össze őket, hanem mindegyikre aggatsz monitorokat? Bevallom azt nem tudom működne e.
CF-ben biztosan nem. A Crossfire lényege, hogy a teljesítmények összeadódnak, vagyis csak az egyik kártyáról kapsz jelet és az a felső. -
Tomdriver
őstag
Szerintem hajts meg mindent egy kártyáról, a 390 kiváló választás hozzá, fps is jóval több lesz mint 7870-el.
Nálam is 5 monitort hajt, abból 3 van eyefinitibe kötve játékhoz. A kétkártyás felállás mindég lutri hogy támogatja e a játék vagy nem, de ha támogatja sem fogsz 2x annyi fps-t tőlük mint egy kártyával.
-
Tomdriver
őstag
válasz
anytime #1595 üzenetére
Az eyefinitebe fűzött 3 kijelző a talpán áll.
A 4.-et ami fölöttük belóg azt pedig egy kétkaros fali konzolra szereltem. A fali konzol rögzítéséhez az asztal anyagához hasonlóan (18mm-es fóliázott refa llemez) vágattam egy 100x20cm-es panelt, amit keskenyebb feléve felerősítettem az asztal hátlapjára. Így a középső monitor mögé nyúlik fel, és ehhez lett rögzítve a fali konzol. (remélem érthető.
Az 5. monitor is a talpán áll, csak az alsó asztallapon a kormány előtt. (Kétszintű az asztalom, a felső lapon állnak a eye. monitorok és van egy alsó lap, ahol a különböző technikák vannak eltüntetve (DAC, Fejes erősítő, USB HUB, stb) -
Tomdriver
őstag
válasz
anytime #1593 üzenetére
Szia,
3 monitor rögzítéséhez való konzolra gondolsz? Fali vagy asztali? Mindegy, drágák és nem is biztos hogy hozzák amit elvársz tőlük.
Ha a monitorok asztalon vannak elhelyzve, egyszerűen egymás mellé állítod őket. Ha nem férrnek el, az asztallapot kell hosszabbra cserélni, kivágni, én is úgy csináltam.
Fali rögzítés már macerásabb, de azt is meg lehet oldani házilag és 30K keretbe bőven belefér.
-
Tomdriver
őstag
válasz
hszilard666 #1589 üzenetére
Köszi, bár most már játszani is kéne, a fejlesztgetéssel megy el egy csomó időm.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Tomdriver #1540 üzenetére
Mert ha igen és bejött a kép, akkor ezek szerint AMD esetében a digitális jel mellett és vele együtt az analógot is kezeli a driver több monitor esetében.
Vagyis R9-es sorozat tagjainál már tök mindegy, hogy felbontásra (ezt korábbról már tudjuk), jelbemenetre mire képesek a monitorok (a kártya ugye csak digitális jelet ad ki, ezeken már nincs D-sub), az eyefinity működni fog.Ez mint kiderült, sajnos nem minden esetben igaz: Nagyon kártyafüggő, hogy melyik képes analóg jelet kiadni, vagyis hogy melyikkel tudunk D-Sub bemenetes monitorra képet csalni.
-
Tomdriver
őstag
válasz
d2delta #1539 üzenetére
Köszönöm, erre voltam kíváncsi. A rajz az, amit én is leírtam, kivéve hogy Te a jobb szélső monitornál opcióként fenntartod a D-sub csatolást is.
Próbáltad?
Mert ha igen és bejött a kép, akkor ezek szerint AMD esetében a digitális jel mellett és vele együtt az analógot is kezeli a driver több monitor esetében.
Vagyis R9-es sorozat tagjainál már tök mindegy, hogy felbontásra (ezt korábbról már tudjuk), jelbemenetre mire képesek a monitorok (a kártya ugye csak digitális jelet ad ki, ezeken már nincs D-sub), az eyefinity működni fog.(#1537) d2delta: Ezt csak akkor érdemes meglépni, ha a játék amivel épp játszani akarsz támogatja ezt a felbontást. Egy próbát megér.
-
Tomdriver
őstag
válasz
d2delta #1529 üzenetére
A monitorokon tehát van DVI-I és D-sub (VGA) bemenet is.
Az R9 270 karin pedig DVI, HDMI, DP, mindegyikből egy.A legkézenfekvőbb csatolás:
DVI - DVI-I
HDMI - DVI-I
DP - DVI-IÍgy próbáltad? Ha jól látom ehhez a kiosztáshoz van már DP - DVI kábeled, tehát a másik kettő kell.
A monitorok D-subot bemenetét hanyagold, mert csak analog jelet képes kezelni.R9 270 kártyának tudnia kell aktív átalakító nélkül is kezelni a 3 monitort, ha a fenti módon kötöd be.
A drivert is nézd meg, lehet frissíteni kell és ha igen, frissítsd ehhez a kártyához.. -
Tomdriver
őstag
Ezen az oldalon nem jól van megadva, nem tud fullHD-t natívon hidd el.
Ha tudta volna, összeállt volna a surround azzal a minőségibb Samsungal, ami tényleg tudta.
És látod ez a baj, a gyártó de lehet épp a kereskedő beír valamit, foglalkozik azzal hogy neked ez fontos? Ugyan már! Csak vedd meg!NV-vel csak ez az egy bajom van, mert AMD kártyával a két HKC meg a Samsung is ment 5760x1080-at, Catalyst már megoldotta ezt valahogy, nemhogy a felbontás nem lényeg neki, eltérő képátlójú monitorokat is összerak, persze az más kérdés, mi sül ki belőle.
Ezért is reménykedtem mikor megvettem a Ti-t, hogy NV is orvosolta már végre (legutóbb 780-al volt ugyanezeknél a monitoroknál hasonló megrázó élményem), de a valóság sajnos ugyanaz.Nekem már nem lesz ezzel gondom és bizony megfizettem a tanulópénzt érte, amit leírtam azt mások segítésére tettem, ne járjanak úgy mint én.
-
Tomdriver
őstag
Sajnálom, hogy nem csináltam print screent a képernyőről, talán akkor értenéd miről beszélek.
Nem az NV drivere látta többnek a monitor felbontását, a monitor valóban tudta a fullHD-t. A Win képernyőfelbontása is annyinak látta, és ha mellétettem a natív fullHD-t is tudó monitor mellé, meg nem mondtad volna, hogy ennek monitornak a natív felbontása mégis jóval kevesebb, vagyis mégsem tudja a fullHD-t.
Tehát hogy is van ez? Úgy, hogy kétféle felbontásról beszélünk, mert ha nem így lett volna, akkor összeállt volna az 5760x1080. Pont itt van a kutya elásva, hogy a gyártó nem mindég a valós felbontását adja meg a monitoroknak, hanem amit max. ki lehet hozni belőle. És ez főként LCD monitoroknál volt igaz.
Úgyhogy mielőtt veszel egy monitor érdemes tájékozódni, az a felbontás amit a gyártó megadott natív vagy sem.Most, hogy van 3db natív fullHD monitorom, semmi gondom nincs ezzel.
Amiről beszélek az egyszerűen tapasztalat és sajnos nem csak az enyém, felmész külföldi fórumokra folyamatosan megy a sírás meg az anyázás, hogy NV miért marad el surround módban AMD-től, mert ezeket az eltéréseket a driverei sajnos nem képesek kezelni.
-
Tomdriver
őstag
Sajnos nem minden esetben egyezik a valós, tehát natív (optimális) felbontás a megjeleníthető (maximális) felbontással, ezt LCD monitorok esetében vettem észre. NV drivere pedig felismeri ezt, és ha jól emlékszem a monitorok felbontásának megváltoztatása menüpontban ki is listázza, hogy az adott monitornál mik ezek az értékek. (melóhelyről vagyok, nemtok pontosan most ránézni).
Pl. nálam volt a rendszerben kettő olcsóbb LCD monitor, ami NV driverében 1920x1080 felbontásban szerepelt (Windows alatt így állítottam be), de a natív felbontása csak 1440x900 volt!
Ezekkel a surround mód nem is tudott mit kezdeni, mivel a harmadik monitor meg natív tudta a full HD-t. A kettő háziasításából pedig összehozott egy 5040x1050-es felbontást.- hát elég furi volt már csak a képarány miatt is ezt nézegetni.
Tulajdonképpen a sync polarításról beszélek, amirőll sok szakirodalmat nem találtam, itt írnak róla néhány sort.
Monitorok esetében Samsung user manulja pl. kilistázza a Vesa szabvány szerinti követelményeket. (79-80 oldal) Ha ebben eltérés van, mert pl egy régebbi monitor gyártásánál nem ezt a szabványt követték, előjön az említett probléma.
Ilyen esetben a már korábban közölt illesztőprogram megerőszakolása segíthet csak, de ez már gányolás. -
Tomdriver
őstag
Akkor most már jót és rosszat is megtapasztalva ki merem jelenteni, hogy NV kártyák esetében egyáltalán nem mindegy, milyen tulajdonságokkal rendelkező monitorokkal akarunk surround módban összehozni.
Lecseréltem mindhárom monitoromat teljesen egyformára, és láss csodát, surround működik 5760x1080 felbontásban!
De előtte megszenvedtem vele rendesen ahogy olvashattátok, úgyhogy okulásként leírom:
Surround mód vagy nem fog összeállni, vagy ha összeáll akkor élvezhetetlen és nevetséges felbontásban (full HD-ből is csak 5040x1050) működik az alábbi esetekben (minden esetben elegendő a hibázáshoz, ha csak egy monitor nem passzol a többihez):
- ha a monitorok megjeleníthető felbontása nem egyforma.
- ha a monitorok megjeleníthető felbontása egyforma ugyan, de natív felbontásuk különbözik.
- ha a monitoroknál fentiek egyeznek ugyan, de a monitorok polarítása az adott felbontáson eltérő.
Öszeségében tehát elmondható, hogy még azonos márkájú, azonos felbontású, de más típusú (más kiadású) monitoroknál is előfordulhat, hogy nem tudjuk összehozni a három monitort, ilyen esetben a legalattomosabb hiba, a polaritás beli külünbözőség okolható leginkább. (Azért írom hogy alattomos, mert ezt az
adatot a legtöbb gyártó nem közli.)Tehát akkor jártok a legjobban, ha három teljesen azonos márkájú és kiadású monitort vásároltok, ekkor garantált hogy működni is fognak a monitorok a legnagyobb felbontásukon és hibamentesen.
Minden más eset csak kísérletezgetés, és senki ne essen abba a hibába, hogy van két tök egyforma monitora ami 2 monitoros surroundba tökéletesen is működik, majd hirtelen felindulásból vesz melléjük egy harmadikat ami látszólag ugyanazt tudja, ugyanaz a márkája de már egy újabb típus - semmi garancia nincs arra, hogy a 3 monitoros surround vele működni fog!Szeretném kiemelni, hogy a fent leírtak AMD kártyák esetében nem igazak, úgyhogy AMD kari tulajoknak felesleges is volt ezt elolvasni!
Majd egyszer kicsit jobban kifényezve, szakmai anyagokat hozzácsatolva lehet ezt megírom egy blog bejegyzésbe is.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Tomdriver #1506 üzenetére
Nos itt van egy leírás NV driverben hogy kell összerakni a surround módot, ami szerintem sokak számára ismert, ami inkább érdekesebb ez a link, ami valahol megoldást talál az én problémámra is.
Itt ugyan a két azonos márkájú, de eltérő polarítású monitor SR összefűzésének problémájáról ír, de a cikkből kiderül az is, hogy NV oldalon nagyon nem mindegy, hogy három márkára, típusra egyforma, vagy esetleg teljesen más gyártótól származó monitorokat akarunk e összefűzni.
Végül is van rá megoldás és a cikk írója részletesen le is írja ezt, de számomra az aggasztó vagy inkább hihetetlen, hogy ebben a nagy közösségben én futottam csak bele egyedül.Kérek akkor néhány fórumtársat, akkor most cáfoljon rá erre a 2012-ben íródott cikkre és jelezze, hogy ő az SR-t nem egy gyártótól származó monitorokkal valósította meg, és végül is minden különösebb nehézség nélkül ez sikerült is neki!
Ezzel engem is megnyugtatna, egyrészt a tudattal, hogy NV ezek szerint az újabb driverekben már tudja kezelni ezt, másrészt hogy van még nálam is remény arra, hogy végre lesz egy normális surround módom.
Mert komolyan már a monitorok cseréjén gondolkozom, annyira bosszantó ez.Előre is köszönök bármiféle visszajelzést!
-
Tomdriver
őstag
Nem találkoztam a fórumon még ezzel a problémával (de lehet a GTX 780-al kapcsolatban már leírtam), de közzéteszem mert 980Ti-nél megint előjött.
Van három monitorom, ebből a két szélső tudja az 1920x1080-at, a középső ugyanezt natívan is. Mindhárom 60 Hz-es, 27 colos.
Össze akarom hozni őket surround módban 5760x1080 felbontásra, de csak 5040x1050-et enged.Az 5040 ugye az 1680x1050 háromszorozása, de fogalmam nincs, honnan veszi NV drivere ezt a felbontást?
A két szélső gyengébb teljesítményű monitor natív felbontása 1440x900 ha jól emlékszem, de az sem passzol ehhez.Azt megfigyeltem, hogy valamiért mintha a natív fullHD-t tudó monitor kavarna be. Ezt onnan gondolom, hogy ha a driverben 2 monitoros surroundot akarok csinálni, akkor a két natív 1440x900 kijelölve összejön a 3840x1080-as felbontás, míg ha ezek közül valamelyik mellé a natív fullHD-sat teszem be, akkor már csak 3360x1050 a felbontás.
Ha megnézitek, a natív 1440 és a natív 1920 között pont az 1680 van, elképzelhető, hogy a driver két különböző natív felbontású monitor esetében megfelezi azt és a kapott érték alapján állítja be a többmonitoros felbontást?
Míg ha a monitorok natív felbontása megegyezik, akkor már a driverben beállított értéket, jelen estben az 1920x1080-at veszi alapul?Amúgy AMD driverénél ezzel sosem volt gond, de NV oldalon ezek szerint valami mást vesz alapul a driver a felbontások tekintetében amivel számol, de nem vagyok képes rájönni, mi lehet az és hogyan lehetne kikapcsolni?
Esetleg van valakinek magyarázata a fenti jelenségre? -
Tomdriver
őstag
Sziasztok, annyi kérdésem lenne, hogy ha a kártya DP kimenetéről akarnám a monitor DVI csatiját összekötni, elegendő ugye egy "sima" DP-DVI átalakítót a kártya után tennem, nem kell "aktív"nak lennie?
Mert az csak analog-digitális csatik között volt fontos, de itt mindkét csati digitális ha jól tudom, de javítsatok ki.
-
Tomdriver
őstag
válasz
deadwing #925 üzenetére
Sajnos nincs most itt képem a konfigról, de nálam nincsenek úgy beforgatva a szélső monitorok, hogy akár a külső szélük is kiessen a periférikus látásomból, viszont azzal egyvonalban vannak.
A betekintési szög mindháromra zéró, ezt meg úgy tudom elérni, hogy megfelelő távolságra ülök tőlük - a középsőhöz nézve ez kb. 90-100 cm.
Hatalmas terek látok be így, és mivel főként autós szimulátorokkal játszom a kép úgy van beállítva, hogy a kocsi baloldali A oszlopa egybeessen a balszélső és a középső monitor találkozásával, így a káva itt egyáltalán nem zavar be.Majd otthonról teszek föl képet, hogyan is néz ki.
-
Tomdriver
őstag
válasz
daneeeeee #923 üzenetére
Köszi, jó lenne az a Dell, megvárom míg gyártják 27 collban (ha gyártani fogják egyáltalán), lehet akkor lecserélném a mostaniakat, de bevallom nem vagyok elájulva a monitor kínálattól, 100-150 között sem találok 27-es vékony kávájut, alább meg nem adom mert ezt szoktam meg és azért másabb egy nagy képernyő, teljesen betölti a látóteremet ebből az eyefinity.
-
Tomdriver
őstag
válasz
daneeeeee #919 üzenetére
Köszi a választ, lehet én sem gondoltam ezt komolyan, nem nagy előrelépés lenne. Talán a keskeny kávája ami megfogott.
Igazából azon akadtam meg, hogy ezeken a viszonylag drága monitorokon miért nincs DVI bemenet és ha nincs és ilyent veszek, hogy oldom majd meg a multi monitor kérdést.(#920) JoinR: Igen, 120 Hz lenne az igazi, vagy várni Oculusra, bár lehet zavarna hogy van valami tárgy a fejemen és meg sem tudnám szokni, ezen sokan még lehet el sem gondolkoztak, pl. másfél óra játék alatt húzza valami a fejedet és ki van zárva a külvilág.
120Hz-ből milyent ajánlanátok?
-
Tomdriver
őstag
Vennék 3db ilyen monitort, de az a gondom vele, hogy nincs rajtuk csak HDMI csati.
A kártyámon van 1 HDMI, 1 DP és 2 DVI kimenet - ha pl.DVI-kről akarnám megtáplálni kettőt, akkor kéne vennem plusz két DVI - HDMI átalakítót?
Ugye ezeknek nem kell már aktívnak lenniük?Vagy olvastam korábban talán itt, hogy lehet őket sorba fűzni és nem kellenek átalakítók - ez kártya vagy monitor függő?
-
Tomdriver
őstag
-
Tomdriver
őstag
2 DVI+HDMI rendben, ehhez nem kell aktív kütyü.
A gond szerintem az 1280*1024 felbontással lesz, Eyefinity mindég a leggyengébb felbontáshoz rendezi a monitorokat, és ha a másik kettőn ez a felbontás nem működik, vagy akár csak egyiken nem, már nem tudja összerakni őket. De ha összerakná is, egy full HD-ra tervezett megjelenítón 1280-as felbontás alatt a monitor két szélén lenne egy holt sáv, vagy ha a monitor tud olyant hogy vide mód és széthúzza a képet - nos minkét esetben élvezhetetlen lenne az egész.
Kell egy 3. 1980-as megjelenítő és működik.Továbbá az sem árt, ha mindhárom ua. Mhz-en tud működni - lehet ez is a gond. -
Tomdriver
őstag
Szia, a GTX 670-nek vinnie kell a 3 monitort, lévén a HD 7870-el közel azonos paraméterekkel bír - utóbbi volt nekem és single módban is gyönyörűen megbírkózott 3db 27-es 60 Hz-es monitorral.
De ha mégsem működne vele valamiért, minden ami ez után jött (GTX680, 7xx) jó lesz hozzá ha ragaszkodsz a zöldekhez. -
Tomdriver
őstag
válasz
proci985 #744 üzenetére
Na ez érdekes:
"Hey guys I figured it out. All of your monitors have to be on the same polarity. One of my monitors was set to +/- and the others where+/+ , I just had to create a custom resolution for the one that was odd and change the polarity. AND, you can use the dvi and hdmi for this to work. I am now running at 5670x1080 =)"
Srácnak ugyanez a gondja volt egy 690-es karinál, ugyanúgy DVI-ről és HDMI-ről táplálta meg a monitorokat. Végül rájött mi a bibi.
Viszont én meg arra nem jövök rá, hogy lehet egy monitoron lecsekkolni a polarítást. Aztán ha látom nem oké, hogy tudok felbontást változtatni?
-
Tomdriver
őstag
válasz
proci985 #744 üzenetére
Igen, én is használtam miniDP-hez átalakítót, és sztem kell DP-hez is.
Viszont DVI-I, DVI-D-hez elvileg nem kéne.Persze, folyamatosan kutakodom, 780-as topicban sem tudnak mit mondani, akinek van 3 monitora annak működik simán *1080 felbontásban.
Viszont valami nem ok a gépemmel, aminek különböző jelei vannak. Sztem alaplap gond lehet, de rövidesen kiderül, mert jövő héten az is cserére kerül. Addig nem is erőltetem ezt a felbontás kérdést.
-
Tomdriver
őstag
De elvileg a DVI-I tud analógot meg digitálisat is, a DVI-D meg eleve digi. (vagy fordítva
) A HDMI is digi, vagyis analóg nincs.
Megpróbálhatom az egyiket a Display port-ról megtáplálni (már csak azért is, mert kiderülne h. valamelyik DVI port sz@r) , de ahhoz kelleni fog egy DVI - DP aktív átalakító, ami nem óccsó..És a DP kimenetről milyen kábellel táplálod meg a monitort? Mert az én AMD karimon miniDP volt, de ott is kellett a DVI - miniDP aktív átalakító az *1080-hoz.
-
Tomdriver
őstag
Most van először NV kártyám, tapasztalatom nincs, tehát lehet.
NV oldlaon nagy a hallgatás, mindenki azt mondja, ez egyedi problem. Elvileg NV driver analog és digi vonalat is össze tud rakni, hogy együtt vagy mindegyiket csak a sajátjával azt nem tudom, de nem is hiszek már benne. CCC után nekem elég gagyi ez a szoftver.
Két dolog van, amit le kéne csekkolnom: egyik, hogy milyen jel+erősség jön ki a kari portjából (nekem ez a bonyolultabb), a másik, hogy kérek kölcsön kábeleket és azzal próbálkozom. Nekem az is furcsa, hogy a driver 59 Hz-et ad a DVI csatis monitoroknak, a HDMI-felbontást meg natívként jegyzi meg. Na most ha ez a jobb minőségű full HD, akkor ugye a surround mindég a gyengébb minőségűhöz igazítja a többit, és hiába tudja min3 monitor külön-külön a full HD-t, lehet az 59 MHz miatt gyengébbnek ismeri fel a másik kettőt és leminősíti a felbontást.
De az csak agyalás és lehet eszeveszett nagy baromság! -
Tomdriver
őstag
válasz
proci985 #731 üzenetére
Kipróbáltam egyel régebbi driverrel, azzal is 5040x1050. Tegnap újrahúztam a wint, BIOS, driverek a legfisebbek - akkor is ez az eredmény.
Közben rájöttem (lehet Ti már előbb), hogy tulajképp a 1680x1050-es értéket 3xorozza meg surround módban, nem a full HD-t.Érdekes, Eyefinity ezt simán tudta. Monitorok mennek egyenként 1920x1080-at itt is.
Ha nem driver akkor kezdek a VGA-ra gyanakodni, de az meg szórja az FPS-t ezerrel, szóval érthetelen... -
Tomdriver
őstag
válasz
zolee5016 #729 üzenetére
Sziasztok, egy kis segítség kéne.
3 moncsit használok gamekhez, mindhárom 27" 1920x1080 60Hz-esek. Eddig AMD kártyával a CCC szépen össze rakta nekem őket, felbontás lett ugye 5760x1080Most viszont váltottam NV-re, a kari (GTX780) két DVI kimenetére tettem a két szélső monitort DVI-DVI kábellel, míg a középsőt HDMI-HDMI kábellel tápláltam meg, lévén ennek a moncsinak nincs DVI kimenete. (ez így volt vezérelve AMD kártyáról is)
Felteszem a legújabb drivert (béta!), összerakom a driverben a 3 monitort, működnek is szépen, de csak 5040x1050 felbontásban, 5760x1080-at nem is látok! A monitorok külön-kükön beállíthatók 1920x1080-ra
Szerintetek driver gond lehet, érdemes lenne egy új wint húznom alá? Mivel hardver csere volt, ráadásul a korábbi hardver más gyártótól volt, lehet nem passzol valami szoftveresen...
Remélem nem hardver gond, mi a véleményetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- ASUS routerek
- A HMD visszalép az USA piacáról
- EAFC 25
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest