- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peathee
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #1880 üzenetére
Miért szivatod magad három különböző monitorral? Ingyen voltak?
Add el mind a hármat tegyél hozzá egy kicsit és vegyél 3 egyformát a céges felszámolásokból. (sov24 stb... google a barátod) -
Peathee
senior tag
válasz
himpike #1851 üzenetére
Pedig ma már közel sem lehetetlen. A mostani op kártyák mindkét oldalon tudnak minimum 3 monitort egyszerre kezelni. nézd meg a specifikációkat az adattáblákon google-ben.
Ha nem kell játékra, csak windows megjelenítés, akkor meglepően olcsó kártyákat is találni akár 6 kimenttel is. -
Peathee
senior tag
Geforce-ban nem vagyok otthon, hogy ott mióta nem kell aktív átalakító (ha régen kellett egyáltalán) Radeonban 2013/2014 óta biztosan nem kell. Vagyis ha Radeon 200/300-as sorozatú kártyát vagy újabbat veszel az menni fog aktív átalakító nélkül is.
Az átalakító történet azért volt régen is téma, mert feltétel volt, hogy a háromból egy monitornak displayporton kell lennie. Csak hát nem nagyon volt akkoriban még jóárú Displayportos monitor
-
Peathee
senior tag
válasz
p-viktor #1769 üzenetére
Ha csak a 2D programokkal munkára akarod használni (és a számítási kapacitás sem kell másra) akkor egy videokártya elég 3 monitorhoz.
Valami szoftveres dolog van, amit igazol a Linux alatti működés is.
DP-HDMI adapterhez nem értek, hogy abból hány féle van. Régen volt az hogy a DP-DVI adapternek aktívnak kellett lennie, különben nem megy a 3 monitor.Szoftveresen melyik Windows van, milyen Driverrel? Legfrissebbek?
-
Peathee
senior tag
válasz
mrgergoke #1759 üzenetére
Szia,
szerintem ezzel a videokártyával nem fog menni 4 monitor egyszerre. De keress még utána a neten.
A Dell monitort kösd a Display-portra, a többit meg a HDMI-re és a DVI-ra.
Régi szabály volt, hogy a több monitoros rendszereknél egy monitornak minimum Displayporton kellett lennie. Ez most már nem kötelező, de (szerintem) ajánlott. Nekem mindhárom Monitor azon van.
A csatlakozók közötti különbség alatt nem tudom mire gondolsz, mind digitális már ezek közül, a sávszélesség és a fizikailag eltérő kialakítás a fő eltérés. Meg pl a HDMI tud hangot is továbbítani a DVI nem. -
Peathee
senior tag
válasz
energy4ever #1755 üzenetére
Ha a max 15.000ft-os kategóriából választasz videokártáyt, akkor eléggé meg kell gondolni. Mert a régebbi radeonoknál alapfeltétel, hogy minimum egy monitor DisplayPorton csatlakozzon. Különben csak kettő fog működni.
Egy aktív átalakító ráadásul 7-8 ezer ft. Fele mint amit a videokártyára szánsz. (legalábbis az én aktív miniDP - DVI átalakítóm annyi volt) -
Peathee
senior tag
Először is, had jegyezzem meg, hogy nagyon profeessionálisnak néz ki így a 3 monitoros rendszer
Saját tapasztalatom nincs, de a netes irományok alapján annyit kell csak csinálnod mint bárki másnak, hogy Eyefinity kijelzőcsoportot hozol létre. Azt pedig már felismeri a legtöbb újabb játék.
-
-
Peathee
senior tag
válasz
Cickánykoma #1584 üzenetére
Én a videokártya cserére szavazok.
3 monitorból ennél a generációnál legalább egynek displayporton kell lennie. -
Peathee
senior tag
válasz
energy4ever #1574 üzenetére
Üdv a klubban! :-)
-
Peathee
senior tag
válasz
energy4ever #1571 üzenetére
Na, hát ez egyszerű eset mégiscsak. Nem kell belekeverni a DVI-I csatlakozót.
Két monitor mehet DVI-D -> DVI-D kábellel, mert a videokártyán van kimenet a monitoron meg bemenet.
A harmadik monitort pedig a belinkelt Displayport -> DVI-D átalakítóval rá tudod kötni.
DSUB-ra nem kell "visszarontani" a jelet szerencsére. Olyan átalakítót ne vegyél. -
Peathee
senior tag
válasz
energy4ever #1569 üzenetére
Linkeld be a videokártyád adatlapját meg a monitorét is légy szíves.
-
Peathee
senior tag
válasz
energy4ever #1565 üzenetére
Kozben azt a tajekoztatast kaptam, hogy DVI-D-t nem lehet atalakitani dsub-ra, mert az egyik analog, a masik digitalis.
Ezt a hülyeséget felejtsd el... Keress rá a google képkeresővel a "DVI-D to VGA Adapterre". Egy olyan kell neked. A fenti okos mondat második fele igaz, valóban digitális jelből csinál analógot ez az adapter. Ezért előfordulhat, hogy látni fogod majd a képminőségben is, hogy az a monitor nem sima DVI-on van rákötve.
-
Peathee
senior tag
válasz
energy4ever #1563 üzenetére
Szia,
Ha megvannak már a monitorok akkor kösd össze olyan kábellel ami kéznél van. Aztán ha csak kettőn van kép, akkor kellhet az aktív átalakító.
De tudtommal ennél a generációnál már nincs ilyen megkötés. (nekem mindhárom monitor Displayporton megy) -
Peathee
senior tag
Elvileg azt jelenti, hogy van benne egy kis elektronika ami azt "hazudja" a videokártya felé, hogy te bizony egy Displayport monitorra kötötted rá. De ebben csak 50%-ig vagyok biztos.
Rendeléskor pedig oda kell hogy írják a termékleíráshoz, hogy ez aktív. Én anno 7000Ft-ért vettem, ami gyanúsan olcsó pl 3-4000ft arra kicsi az esély, hogy aktív. -
Peathee
senior tag
válasz
hszilard666 #1257 üzenetére
Ha volt is ilyen akkor most már biztos nincs szerintem. Bár én eyefinityt használok :-)
Arra azért figyelj, hogy a felbontás azonos legyen, jó esetben a méret is. De a gyártó eltérhet. Csak nem fog jól kinézni, mivel nem tudod egyformára állítani a színeket. -
Peathee
senior tag
válasz
543g45gfdgfd #1059 üzenetére
Igen mielőtt még több hardvert kicserélsz WIn és összes driver reinstall!
Utána jöhet az, hogy másik videokártyával is kipróbálod. -
-
Peathee
senior tag
Ha jól értem a Geforce-nak van DVI és VGA kimenete. Neked meg két monitorod de mindegyiken csak VGA bemenet van. Vagyis az egyik monitort VGA-VGA kábellel (többnyire kék színű) kösd össze. A másikhoz pedig kell venned egy DVI - VGA átlakítót ha esetleg nincs még. (Vagy olyan kábelt aminek az egyik vége VGA a másik DVI, de én ilyet még nem láttam.)
-
Peathee
senior tag
válasz
sulu1701 #875 üzenetére
9 monitoros rendszer és az ésszerű határok az nem ugyan az.
Llétezik olyan videokártya ami önmagában 6 monitort kezel. Ha jól tudom Eyefinity Editinon-re keress az ATi khmm izé AMD-nél. Mindegyik mini Display port lesz, szóval ha nem ilyen monitort veszel akkor kell 6 aktív átalakító is. Azt viszont nem tudom, hogy két iylen kártya egy alaplapban mködne-e.A Windows oldaláról elvileg nincs gond, mert jól kezeli az ablak méretezést több monitor esetén is.
-
Peathee
senior tag
válasz
mike99.hu #873 üzenetére
Szia!
Egészen pontosan fogalmazva a három monitornál elég ha a függőleges felbontás egyforma. Pl lehet olyan konfigod, hogy két monitor 1680x1050-es a harmadik meg 1400x150-es.
A képernyő méret sem számít driver szempontból, csak látványnak nem jó.Milyen kormánnyal nyomod az asetto Corsa-t?
-
Peathee
senior tag
válasz
daneeeeee #835 üzenetére
Nekem is feleslegesen szélesnek tűnik. Az viszont, nem lehet rossz elosztás, hogy a középső monitor 21:9-es a két szélső meg 16:9es! Mindegyiknél 1080p-nél maradva.
Így a középső kávákat kjjebb tolnánk a szemünk elől.
Persze ezt még kevesebb játék támogatná valószínű... -
Peathee
senior tag
válasz
Tomdriver #743 üzenetére
Mivel ezek régi monitorok DVI-on kapják a jelet így:
DVI => DVI kábel
DP aktív átalakító DVI-ra
HDMI => DVI kábelHa találnék végre olyan monitort aminek 7-8mm a kávája és nem PWM-es akkor már cserélnék is egyébként, sajnos hiába egyforma a három monitor a színeik már nem azok...
-
Peathee
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #733 üzenetére
Miért ne lehetne megoldani? Ne teljes képernyő legyen bekapcsolva a wordon. csak a normál méret és rendezzék oda manuálisan ahová akarják...
Vagy ha erre lusták, akkor az eyefinity setupot kell megbontani és kiterjesztett asztalként használni. Úgy csak egy monitoron lesz a tálca is. -
-
Peathee
senior tag
válasz
proci985 #199 üzenetére
Szia,
Driverből a legfrissebb van fent, bár ez 2009-et jelent. Elég régi típus már ez.
Az átalakító az Powercolor minisplayport to DVi-D ráadásul Active.
Viszont cserélgettem a kábeleket és ez a monitor nem működött a hdmi kimenetről sem és a dvi kimenetről sem. Elég valószínű, hogy a monitor lesz a rossz. -
Peathee
senior tag
Sziasztok!
csatlakoztam ma én is a három monitort használók táborához. Sajnos van egy kis gond. A minidisplay portra DVI-D átalakítóval kötött monitort nem ismeri fel a Windows és nem tudom beállítani a natív felbontását (1680x1050) Azt írja ki rá, hogy Általános nem PnP képernyő.
Mit tegyek, hogy Plug and Playnek felismerje?Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- BMW topik
- Építő/felújító topik
- Nintendo Switch 2
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Autóhifi
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest