- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Zoley3 #45398 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Még annyit megjegyeznék, hogy nem szeretném leszólni a Sony-t, mert amennyiért vettem 2 éve (110k akcióban), annyit bőven megért, és ennyi pénzért nem várhatok el jobb hangminőséget.
Amikor vásároltam sok külföldi tesztet elolvastam, és ez egy elég jó rendszernek számít a bögreszettek közül.Egyébként a Sony-ból pont a magas hiányzik, közép meg mély az van bőven.
Ha egy kicsit kiegyensúlyozottabb lenne a hangképe és nagyobb a teljesítménye, talán jó is lenne, bár nekem nem igazán tetszik a hangkaraktere. -
törölt tag
válasz
Zoley3 #45396 üzenetére
Természetesen tudom, hogy nem jogos az összehasonlítás, de nem igazán tudok máshoz viszonyítani jelenleg.
Volt még régebben 1-2 bögreszettem, nagyjából ezek is egy kategóriájú hangzást képviseltek a Sony-val.A Sony házimozival az a probléma, hogy a 18 m2-es szobát már nem szólja be, vagyis rendkívül kevésnek érzem a teljesítményét. Hiába van beállítva jól, bárhogy állítom, sehogy az igazi.
Igazából az nem baj, ha valami mással hasonlítja össze, itt általánosságban a 100k fölötti bögreszettekről volt szó, mert itt nem igazán hiszem hogy lenne lényeges hangzásbeli különbség egy LG vagy Sony bögreszett között.
Tehát arról van szó, hogy inkább hallgatok egy filmet sztereóban az Edifier-el, minthogy a Sony gyenge hangminőségét elviseljem, illetve a mélyláda idegesítő brummogását hallgassam, cserébe pedig lemondok a térhangzásról, helyette kapok egy kiegyensúlyozottabb sztereó hangképet.
Egyébként én ezt a Sony-t sztereóban használom mélyládával, a sztereó lekeverés funkciót használva (mint említettem korábban, nem tudom jól elhelyezni).
Tehát így már egy kicsit jogosabb lesz az összehasonlítás.Úgyhogy kíváncsi leszek, majd megírom a tapasztalataimat, ha megjön.
-
szabeska
addikt
válasz
Zoley3 #43398 üzenetére
Oh, köszönöm az infót
Találtam egy részletes tesztet is a típusról, szóval ezt fogom venni. Ott azt írják egyébként, hogy 10 alatti hangerőnél 10-re kerekít vissza kikapcsolás után, viszont 10 feletti hangerőnél megjegyzi. Közel lesz, 2-3 méterre kb, és a falra tolva, mert így engedik a bútorok, szóval jó lesz elülső reflex nyílásokkal
-
Domestos
tag
válasz
Zoley3 #42901 üzenetére
Innen vettem az infót a kábel hosszára.
A hangfalakat egy szoba két rövidebb él menti felső sarkába tenném fel fali konzollal teljesen nem hifi módon (adottság, hogy egyszerűen nem lehet sehova lent elhelyezni). Már kezdtem azon is gondolkodni, hogy ha nem találok normális erősítős hangfalat, akkor veszek front reflexes passzív shelf párt, és felszerelek mögé egy egyszerű kínai class-D erősítőt. Az asztalomon évek óta pont egy ilyen megoldás szól Magnat hangfalakkal, amik véletlenül szinte pont akkorák is fizikailag, mint az Edifier.
-
Minimoa
tag
válasz
Zoley3 #41064 üzenetére
És eljövend január 22.
A Bestmarkt / Hardverker nem okozott meglepetést. Már nem is írnak vállalási dátumot. A megrendelésem ott virít a rendszerükben (Edifier R1700BT, 2017.11.22-én rendelve)....
A lottó ötösöm lett volna ilyen biztos, minthogy a Bestmarkt / Hardverker egy csaló banda.....
Erősen gondolkozok egy jó kis értékelésen, csak hogy érezzék a törődést....
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Zoley3 #40970 üzenetére
Rendeltem két nagyobbat,jövőhétre meg is jön,de nekem meg már be kéne fejeznem a költekezést
Így legalább amúgy kicsit feljebb kerül a hangfal 4cm el és jobban a fülem vonalában lesz.
Olvasgattam amúgy a témába lehetne még költeni ha a tökéletességre törekedne az ember falra plafonra szerényre tompító hab -
Pityu.
nagyúr
válasz
Zoley3 #40967 üzenetére
Hát ha azt nézem a solo 6c két kis gumi talpa közti különbség olyan 168mm tehát majdnem 170mm most nem tudom az egész hangfalat le kell vajon fednie?Vagy ha a talpai pont rajta vannak akkor az má jó lehet?Mert ugye a hangfal szélessége 210mm a nagyobbik szivacs változat meg 265mm széles és ugye árban sem mindegy,hogy darabja 1090ft vagy 2090ft
És ez a szivacs a basszust nem tompítja? -
Pityu.
nagyúr
válasz
Zoley3 #40938 üzenetére
Nézegettem ezt az akusztikai szivacs alátétet a legkisebb amit találtam az 265 x 330 x 40 mm ,a microlab solo6c meg 210x250mm kb de ahogy nézem ezek garanciálisak,tehát vágni nem nagyon lehet mi? Vagyis ha a talprészt nézem olyan 190mm de amiket találtam azok túl hosszúak de túl keskenyek 170mm.
-
naja
aktív tag
válasz
Zoley3 #40689 üzenetére
Tegnap megjött végre az Edifier R2730DB. Még soha nem vártam semmire másfél hetet. Ebayről Németországból is pár nap alatt itt szoktak lenni a cumók. A BF-es többi rendeléseim minden meg jöttek 3-4 nap alatt. No mind1.
Első benyomás az, hogy elég nagy. Tudtam, de nem sejtettemMásodjára az tűnt fel, hogy egyáltalán nem olyan hangos, mint olvastam róla. Először RCA-val a TV-re kötve kifejezetten halk, mindent csutkára kellett tekerni, hogy élvezhető legyen a filmnézés. Optikai kábellel jobb a helyzet, cserébe viszont nincs hangerő állítás a TV-n :/. Az hogy leszakadjon a fejem a légnyomástól, az kérem szépen elérhetetlenül messze van. A telefon Blutooth-án át már tud egy kicsit hangos lenni, de semmi elképesztő dolog nincs ilyenkor sem.
Ezek gondolom megszokhatóak. Azzal viszont nem tudom mi lesz, hogy számomra rettenetesen túlerős a basszusa, annak is a legalsó részei, amit jobban érzékelek, mint hallok. Tegnap félóra próbálgatás után inkább kikapcsoltam, mert kezdett kerülgetni az émelygés. Nagy megkönnyebbülés volt a csend. Most egészen halkan hallgatom, és még így is szörnyen zavar. Amúgy a mély és magas állítás alig ér valamit, minimális változás érhető el velük. Nyugodtan le is hagyhatták volna a tekerőket, ha csak ennyit tudnak.
Ja és néha apró pattogást hallok. Most éppen BT-on át megy a hang.
Még várok az ítélettel, hátha megszokom. Persze ha nem lenne fájdalmas a zenehallgatás, akkor lehet, hogy tudnék arra figyelni, hogy milyen szépen szól. Eddig viszont csalódás.
Basszus szerelmeseknek ideális lehet. Szerintem viszont az eredeti ára azért erős túlzás. -
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Zoley3 #40716 üzenetére
Egyébként írtam azt a hangerő búgást xy hangerőn,próbálgattam pl mikor mínuszba mentem a mélyel vagy a magassal ugyan olyan hangot adott ki,de tekertem egy hangerőt le vagy fel aztán ugyan arra a hangerőre vissza és elmúlt az a hang.Nem annyira vészes ez szerintem jó kis hangfal.
Más
Látom jó páran a mélyet üldözgetik itt,én őszintén meg mondom colok ide mélynyomók oda azt mondom,hogy nekem most elég a mély a solo6c vel szerintem jó,igaz az,hogy az sem jó ha minden rezonál meg az a mély búgó mély. -
Minimoa
tag
válasz
Zoley3 #40489 üzenetére
Megjegyzem, hogy amikor megrendeltem még a múlt héten, akkor felhívtak, hogy jó lesz-e december 11-re. Mondtam, hogy OK.
Aztán tegnap estére már 12.31 lett. Jött egy email a hardverkertől a rendelési visszaigazolással (immár a második tőlük ugyanarról), de egy árva betű nincs róla, hogy 12.31 lett a céldátum.
Csak itt a fórumon vettem észre, hogy 12.31 lett és ránéztem a termékre, ott írták, hogy Megrendelve 7db, várható beérkezés 12.31. (én voltam a "megrendelve 2db", szóval kissé fura, hogy a webshopban azt mutatják, hogy hányan rendelték és nem azt, hogy mennyi van még szabadon a megrendelt kontingensből)
-
Minimoa
tag
válasz
Zoley3 #40460 üzenetére
Azért menjen az anyjába a Bestmarkt / Hardverker.....
kamuznak össze vissza.... most már 2017.12.31. a várható beérkezés... és közben árat emelnek (ok, az én megrendelésemben még bruttó 31500Ft az Edifier R1700BT, a webshopban most már 3000Ft-tal több....
Ebben az árfekvésben első bass reflex nyílású hangfalból mi játszik még?
(a topic kisokosban levők sajnos mind hátsó bass reflex nyílásúak...)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Zoley3 #38755 üzenetére
Nem Kügel, a "Koloss" az, amiben az elektronika azonos lehet (a hátlap és távvezérlő konkrétan egy-az-egyben, de a vezérlőpanel is csak minimális eltéréssel), bár ott "csak" 80W-ot mertek specifikálni.
Ez is jó példa a "német tervezés" parasztvakítására: valójában kínai OEM gyártó választékából szemezget a Modecom és a T&V is egyaránt, így persze hogy vannak azonos alkatrészek, néha akár komplett típus is
-
nyenyeC
csendes tag
válasz
Zoley3 #38620 üzenetére
Pontosan ezt csinálja nekem is. Én még 14 napon belül vagyok szerencsére, más kérdés, hogy egy vagyonba kerül visszaküldeni...
Volt már hangszóróm 2.000-50.000-ig de én 10 eFt felett többet nem adok érte az biztos. 3 évnél egyik sem bírja tovább úgy sem, pénzkidobás az egész.Degeczi
Igen egy eszköz van csak rajta. -
matyi012345
őstag
válasz
Zoley3 #38380 üzenetére
Köszi mindenkinek. Sajnos a Kugel már drága. Találtam viszont egy olyat, hogy Edifier R1280T. . Ez milyen lenne hangban a Genius 1250B-hez képest? Ez amúgy egy párra vonatkozó ár ugye? Hallottam hírét, hogy valahogy darab árat adnak meg. Távirányítós is.. ha azt mondjátok, hogy hangban tudja azt amit az 1250B, vagy kicsivel többet akkor vennék egy szettet.
-
gyuri.sza
tag
válasz
Zoley3 #37798 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat, nagyon hasznos volt, a Somogyit, akkor elfelejtem, furcsa is volt, hogy olyan olcsó
Azt néztem én is, hogy csak 6,5"-ak, viszont az nem tudom, hogy mennyit jelent, hogy pl. a Thornet-nél azt írják, hogy 50W a mély, az Edifier-nél viszont 80 W, most ez tényleg érezhető különbséget jelent szerinted?
Illetve, akkor neked van is otthon Thornet és szerinted jobban szól, mint a MicroLab? (persze kérdés, hogy megér-e majdnem kétszer annyit, de egy másik Thornetet én is néztem a Bestbyte-ban és elég minőséginek tűnt)
Igen az Edifier-ről olvastam egy felhasználói unpacking cikket, elég jónak tűnt, meg minőséginek, illetve az sem rossz, hogy sok eszközt rá lehet kötni.
Hát jó lenne, ha létezne egy hely, ahol meg lehetne hallgatni őket
Ja és még találtam egy ilyet, nem tudom, hogy ez milyen lehet?
-
KismAji
tag
válasz
Zoley3 #37526 üzenetére
Köszi a választ. Azért érdekes ez, mert iponon is sima 6c van kiírva a régi képével, illetve mikor nézelődtem a boltok 90%-nál ugyanez volt, de így nyugodtabban rendelem meg
szerk.: Érezhető a különbség kábel és kábel között, illetve mennyibe kerülne egy jobb minőségű?
-
AngerFîsT
tag
válasz
Zoley3 #36632 üzenetére
70 et én sem adnék
7c-n is azért gondolkodtam el mivel 10 es a különbség a 6c között és max 50ig gondoltam hangfalat venni amivel nincs semmi macera és oda tud b*szni rendesen ahogy kell, de nem kapkodom el és megvárom mig lecseng a karácsony utánni örűlet hátha normalizálodnak az árak
.
Azt viszont néztem ,hogy mikor 1-es re állítottad és visszahúztad a telefont kb 20-30 centire nem is hallani a búgást. o.O
-
Maxtreme
addikt
válasz
Zoley3 #35851 üzenetére
"de mivel annyira már nem köt le a térhangzás téma, így sztereó témához tértem vissza, ez is elég már nekem filmezni
"
Egyébként detto (mondjuk gépen nem filmezek), én is váltottam egy kicsit komolyabb stereo set-re.
Csak hát as 906 megmaradt, a tv-házimozi kombóhoz filmezni meg nem kell nekem jobb.. -
AngerFîsT
tag
válasz
Zoley3 #35465 üzenetére
Ja , hogy 60 a max ? akkor már nem kötekedek, mivel eddig azt hittem ,hogy 100 a végső
. Akkor már értem ,hogy hogy a többi aktiv hangfalak miért "súgnak" ,mert benne ketyeg az erősítős rész.
Még karácsonyig van időm, ugyanis addigra szeretném lecserélni a jelenlegi bögreszettemet
1250b-n gondolkodtam igy hirtelen, de szerencsémre egy pillanatra meghallani a hangját ( pizzéria homlokfalára volt kirakva és onnan duruzsolt
) röviden- a 20 éves rádiósmagnóm hangfalai szebb hangképet ad vissza
mind magas mind mély szinten, de kinek a pap kinek annak szeretője
Most még szemezek a nagy tesójával a solo 7 -el , mivel tetszik az is bár nem udom az a +10watt mibe tud bele szólniThx
-
AngerFîsT
tag
válasz
Zoley3 #35463 üzenetére
Azta mindenit
hát akkor még megfontolom én is a solo 6-ost
árban tökéletes
.
De hogy csak 1 méterről lehessen irányítaniröhej a Kugel kilőve
még ennyi hibával is 75k. pff xd. Nyugtass meg, hogy ilyen gondok nincsenek a microlab részén
, én is sz.gép melet fogom használni igaz elgondolkodtam ,hogy a tv-hez is azt raknám csak a vicc a monitorom felett lesz a tv
falon.
Az nagyon érdekel,hogy menyi idő után járatódik be rendesen ? meg, hogy mi a max amin még tisztán erőteljes hangzással tud szólni? gondolok itt 40-60-80% ra. Solo7 valamiért jobban tetszik mivel torony és a 2x55w . Mindenesetre,hogy sikerült MC-SHF120U-ra szert tenned ?(#35462) Degeczi
Akkor ezek szerint egy modell frissítés történt
-
dudika10
veterán
válasz
Zoley3 #34172 üzenetére
Egy bluethoot adapterrel nyilvan nem is fog tortenni semmi.
A hozza valo adapter bluethoothon fogad adatot a telefon felol, analog jelle alakitja, es azt tovabbitja a dobozba az USB csatlakozon keresztul (tehat az a csatlakozo csak fizikailag USB, a mas koze nincs a protokolhoz).
Amit a kollega linkelt, az ugyan ezt tudja, csak nem az USB csatlakozot hasznalja a doboz hatuljan az analog jel bejuttatasara, hanem szabvany audio csatlakozot. Az mukodne (bar a minosege nem feltetlenul lenne tul jo).Egy pchez valo kekfog adapter pedig adatokat fogadna a telefontol, es digitalisan kommunikalna a szamitogeppel a szabvany USB interfeszen, amit itt nem tud megtenni.
-
szabeska
addikt
válasz
Zoley3 #33573 üzenetére
Én az egész elosztót kikapcsolom éjjelre illetve ha nem vagyok otthon, nem piszkálom a kapcsolót. A szövetet leszedem, és az egész hangfalat lefújom fehérre szépen, majd befotózom, ha egyáltalán elhoztam és elkészült. Talán még ki is bélelem, hogy puhábban szóljon, ha túl markáns lesz a hangzása alapból.
-
Eagl3
veterán
válasz
Zoley3 #32581 üzenetére
Én is olvastam itt az ellenérveket a Solo 6C és 7C témában, logikus és érthető is.
Megleptek karácsonyra egy Solo 7C-vel, a Solo 6C pedig már egy ideje itt pihent az asztalomon, így volt alkalmam a napokban összehasonlítani őket.
Sokféle zenével kipróbáltam és meggyőződésem, hogy nincs különbség hangminőségben, akkora legalábbis biztosan nem, hogy egy átlag felhasználó észrevegye a különbséget. Akinek pedig olyan igényei vannak, az eleve nem ilyen hangfalakat fog vásárolni, ergo a 6C sem lenne megfelelő a számára.
A kettő közötti különbség lényegében annyi, hogy a 7C-ben négy tányér szólaltatja meg ugyanazt, amit a 6C-ben kettő. Tehát ez nem három utas, hanem 2,5 utasnak nevezik (javítsatok ki, ha tévedek).
Ebből kifolyólag ugyanazon beállítások mellett (magas\basszus) több mélyet ad, a közép lényegében változatlan marad, de ha sok a bassz, szépen vissza lehet venni, ezen kívül pedig hangosabb.Ha a 7C tetszik neki, és nem gond a felár, akkor nekem az a véleményem, hogy nem fog csalódni. Ha csalódik is valamiért, akkor a 6C-ben is csalódna.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Zoley3 #32461 üzenetére
Elnyomja a folyamatos
zörejbocs, zene- mindenesetre a fő kérdés valóban az lenne, egyébként, műsor nélkül nem pattan-e?
Mert amúgy az teljesen tipikus jelenség ezeknél, h árnyékolás híján nagyon érzékenyek az elektromos hálózaton lévő eszközök szikráira, mint pl. egy villanykapcsoló, vagy hűtőkompresszor beindulása. De az persze bejövő jel nélkül is ugyanúgy jelentkezik, sőt, olyankor hallható a leginkább.Ha csak zenénél, akkor pedig az kérdés, nincs-e nagyon ráemelve a mély.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Könyvajánló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest