- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
A régi Focal Alpha 65 és az új Evo is speciális eset, mert azoknak gyárilag is 40 Hz-en van a -3 dB pontja, pedig csak 6.5". Szóval mélyebbre mennek, mint a többi hasonló membránméretű stúdió monitor.
Szinusz generátorral fülre "mérni" nem érdemes, egyszerűen nem jó hozzá a fülünk, a legtöbb ember emiatt nagyon félreméri a dolgokat. Ha fülre akarod tudni, hogy meddig megy le, akkor jól ismert és megfelelően mély bassline-t tartalmazó elektronikus zenével a legegyszerűbb szerintem. Bár erre sincs mindenkinek füle, tehát pl valaki a 80 Hz + 120 Hz felharmonikusokat benézi (behallja?
) 40 Hz-nek. De az elektronikus zene pont ezért jó, mert ott van egy csomó szám, ahol nincsenek ilyen "mérést zavaró" felharmonikusok.
-
Köszi az ötletet, lecsekkolom
Most ott tartok, hogy nézegettem a Thomann oldalon mik vannak elindulva azon, hogy lezso 8"-asokat említett, és az Adam T7V vagy T8V tűnik jónak, utóbbi már kicsit drága, de ehh... nehéz ez
Meg majd azt is ki kell keresnem, hogy mégis melyik RCA kábellel tudok kettőt rákötni a képernyőm (Gigabyte FI32U) "ESS Sabre HiFi" 3.5mm-es kimenetére 🤔 -
HThomas
őstag
Hm, lehet... nálam most az is a baj, hogy a 802-es elég nagy és masszív darab és állvánnyal magasan van az egésznek a súlypontja... a szélesebb állóhangfalak valahogy stabilabbnak tűnnek, de lehet, hogy ez csak illúzió...
Az igazi para a benyomás, volt nálunk vendég gyerekek, egy percre nem voltak szem előtt és máris be volt nyomva az egyik magassugárzó... porszívó megoldotta, de akkor is...
Azt nézem, hogy a Focalból van 8"-os is, az lehet jobb lenne a 8"-os Tannoy után?
A falikonzolra egyébként hogy van rögzítve a hangfal? Gondolom csak rajta van, nincs külön rögzítés, ami ott is tartja? -
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Nem ezért írtam, hanem mert ki kell fizetned a bemenetet, az ahhoz tartozó ADC-t, áramkört stb. Ezek helyett szerintem érdemesebb a kimeneti hangminőségre fordítani mindent pénzt, tehát olyan DAC-ot venni, ami csak DAC.
Mert a Tascam-nak sincs annyira jól szűrve az USB tápja. Inkább érdemes jobb DAC-ra költeni szerintem, mint DAC-ra amihez veszel külön 30 ezerért iFi iPower tápot. Amúgy lineáris tápegységet adhat több pluszt, de azok sajnos drágábbak. Ahogy írtam az iFi nem hozott nekem annyit, amennyibe kerül. Nem jó vétel.
-
Mivel én sem tudok mérni, a fülemre hagyatkozom. 30-200 Hz között szoktam meghallgatni, hogy van-e valahol kiemelés, kioltás, ezzel az online cuccal. A többit zenehallgatással szoktam, ott jön ki igazán, csak ott ugye nincs pontos visszajelzés, hogy mi hány Hz.
-
freelanced
addikt
Köszönöm a válaszod.
Nagyjából elolvastam a hozzászólásokat már egyébként, de azért köszönöm a tanácsot.
Ma sikerült meghallgatnom a HitSpace jóvoltából rengeteg hangfalat, esszét nem írok róla, de azért néhány sorban leírom a szubjektív véleményem az adott hangfalat illetően, hátha valakinek érdekes lesz, netán beszélgetést kezdeményez.
M-Audio BX5
Noha jókat írtak róla, és sokan szeretik, ráadásul nálam is nagyon esélyes volt vásárlás szempontjából az ára és a leírások miatt nekem csalódás volt. A Presonus Eris volt mellette, ahhoz képest a hangja kissé doboz számomra, a tér kicsi volt, a mély olyan mesterkéltnek tűnt, a közép mintha hiányzott volna, úgy összességében nem tetszett a hangképe a fülemnek. A vokálok sem jöttek át számomra, nekem olyan volt mintha egy csőbe énekelne valaki épp.Presonus Eris E5
Róla viszont sok negatívat olvastam, de nekem egy kellemes csalódás volt. Nem állítom, hogy hibátlan hangfal, de szerintem szerethető, nem tudtam kimondottan kifogásolni semmit rajta, nem nyújtott se többet, se kevesebbet, viszont hallgatható volt, tetszett, számomra azokhoz a zenei stílusokhoz amit hallgatok egyszerűen jól illett. Sokkal nyitottabb / nagyobb volt a színpad, tisztábbak voltak a hangok mint az M-Audio esetében, a hangszerek pozíciója is tágabb volt.JBL LSR305
Értem miért kedvelik annyian, összességében egy jó hangú hangfal, pörgős, jó térábrázolással, nem hiányzott sem a mély, sem a közép, szerintem hosszabb távon is hallgatható lehet a nagy többség számára. Viszont nekem valahogy a magas hangok nem álltak össze. Nem tudom pontosan megfogni miért, egyszerűen bántotta a fülem, egyébként erősen függött attól is, hogy épp mit hallgatok, de ahol sok volt a cin, nem tudtam koncentrálni rendesen mert annyira zavaró volt. Ettől függetlenül érdemes meghallgatni, és az sem kizárt, hogy egy kis EQ orvosolja a problémát számomra. A vokálok itt is, és az Erisnél is kellemesek voltak számomra.Adam Audio T5V
Vele hasonlítottam össze az LSR305-öt, összességében számomra az Adam volt a nyerő a kettő közül, az eddig problémás magasak kellemesek lettek, a mély nem volt tolakodó, nem volt túlzottan "meghúzva", talán a mély, illetve a közép egy kicsit kevés volt, háttérbe szorult a magasakkal szemben, legalábbis számomra, de nem vagyok a téma szakértője. Viszont emiatt ideális lehet egy mérettel nagyobb belőle. Összességében számomra egy nagyon hallgatható, kellemes hangú hangfal volt ami szinte bármelyik műfajban megállta a helyét amit alá tettem, tiszta vokálok, kellemes hangszeres játék, nekem nagyon szimpatikus volt, főleg azért mert nem volt túlzó.Mackie MR5
Ha nem tévedek őt is meghallgattam, számomra sok volt, ettől függetlenül ha választanom kéne a JBL és eközött ezt választanám, itt nem zavartak a magasak. Viszont az én ízlésemnek kicsit már sok volt a mély tartomány, és a közepek, nem mondom, hogy zavaró lett volna, vagy ilyesmi, mindössze egy élénkebb hangú darab, szerintem összességében ez volt a legkevésbé stúdió monitor jellegű mind közül, mindenképp megérdemel egy hallgatást, én nem választanám a leírtak miatt, de tényleg ízlések és pofonok.Kali LP6
Mind közül talán ebben volt meg minden ami a többiből hiányzott, vagy épp itt nem volt túlzottan sok valamiből, szerintem egy meglehetősen jó hangzású darab, a T5V-vel hasonlítottam össze. Talán a kicsit nagyobb méret miatt, de a közép és a mély tartomány teltebb volt, testesebb, élvezthetőbb. Ettől függetlenül ha most kéne döntenem a kettő között nem biztos, hogy könnyű dolgom lenne, élveztem a T5V-t is. Összességében egy jó választás szerintem a kategóriában, nekem szimpatikus volt, magas terén talán még mindig a T5V, de nem volt hatalmas különbség.Adam Audio T7V
Összeségében talán ez áll legközelebb a Kali LP6-hoz, szerintem elég közel vannak egymáshoz, bár az is lehet, hogy csak én voltam fáradt. Összességében a végén azt éreztem, hogy a Kali jobb, az összképet illetően teljesebb, melegebb, egyenletesebb hangzású, míg az Adamnál picit nagyobb volt a tér, kicsit kevésbé volt testes, de mindkettő szerethető volt, itt tényleg úgy gondolom, hogy az egyéni ízlés, preferencia, felhasználási terület dönt. Míg némelyik felsoroltnál számomra volt kizáró tényező, például a tér hiánya, a "mosódott", doboz jellegű hangzásvilág, vagy a zavaró magasak, addig az Adam és Kali esetében nekem nem volt kivetnivaló a kategóriában, tényleg preferencia dönt.Yamaha HS5
Annak ellenére, hogy sokak szerint túlzottan lapos a hangkép, szerintem egy kedvelhető darab, bár noha nem hallottam én lehet, hogy a nagyobb testvérét venném. Azokra a zenei stílusokra amit próbáltam csak részlegesen volt jó, sok helyen kevés volt a mély tartomány, és vélhetően ezzel a közép is. Mivel nem az a célom, hogy zenét készítsek nem éreztem úgy, hogy kiszolgálna ez a hangfal, számomra mind mély, mind közép, mind magas terén kevés volt, de ettől függetlenül nem vetném el a szériát, egy hallgatást megér, lehet, hogy valaki pont ilyet keres, számomra valahol a kettő között van az arany középút, tehát az ízlésem a Mackie MR5 és a HS közé tenném.Hozzáteszem, hogy muszáj meghallgatni őket, mivel ahány zenét és műfajt engedtem rá a hangfalakra, (elektronikust nem próbáltam inkább hangszeres), annyira eltérő volt a visszakapott válasz. Voltak számok ahol nem volt akkora hatalmas különbség egyes hangfalak között, máshol ég és föld. A JBL magasai sem voltak mindenhol zavarók számomra, némelyik kevésbé élénk, laposabb hangképű hangfal is jól szólt ha épp vokál volt csak a zenében, mindenkinek javaslom, hogy menjen el, próbálja ki őket, nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, és az, hogy egymás mellett lehetett, felváltva kipróbálni az adott darabokat szerintem egyedülálló. Ettől függetlenül tényleg ahány fül, ahány zenei stílus és ízlés annyi különböző vélemény a hangfalakról.
Sajnos a Focal Alpha 50-et amit még szerettem volna hallgatni és a Tannoy Reveal 502 modellt sem tudták biztosítani, így azok kimaradtak, főleg az előbbire kíváncsi lettem volna, de így is hatalmas választék volt, és bőven volt idő hallgatózni, szóval ez nem egy negatívum feléjük. -
jozsef83
tag
Hello. Igen a te véleményed keltette fel az érdeklődésem iránta. E hónapban tervezem meghallgatni őket. Persze majd leírom mik a tapasztalataim. JBL 306 van jelenleg azokkal akarom összehasonlítani. Csak a hangkarival vagyok bajban milyen kéne hozzá? 😕 Ha esetleg nagyon megtetszenének és csere lenne 😎
-
Picco
addikt
koszi az elmenybeszamolot, tanulsagos volt szerintem
alpha 65 es 8040 kozott ekkora lenne a minosegbeli kulonbseg hogy megindokolja majd a 4-500k raforditast alphak eladasa utan? (foleg hogy nagyjabol megegyezoek, 2 utas, 6" kornyeki wooferrel)
az arak lattan mar jobban orulnek ha total botfulu lennek mint tesom -
Kit érdekel a fogyasztás?
Viccet félretéve, ha nincs auto-standby, akkor az üresjárati fogyasztás lehet érdekes. 10-20 watt szokott lenni. Amúgy azt a sok wattot csak nagyon hangosan fogja elérni. Lásd ezt a tesztem, s az a 20-25 watt már elviselhetetlenül kurva hangos volt.
-
Picco
addikt
kiprobalom egy masik interfesszel.
RCA lehet hogy hangosabb de nem elfogadhato szamomra, kell az interface az abletonhoz is meg amugy is.#54853 Az baszna be ha egy 4x3m-es szobaban sem lenne eleg, de koltozni fogok az elkovetkezo 6 honapon belul minden valoszinuseggel joval nagyobb szobaba.
#54855: kemenygodor kollega jol mondja, van dent mindkettonel. manual alapja ha balanced hasznalom, oda kell oket allitani.
Maxra hatul akkor lehet tekerni ha RCAn van bekotve.az a baj kozben melo is osszejott szepen, szomszedok is itthon...kiprobalom masik interfesszel es ha nincs valtozas visszakuldom oket a francba es kovetkezonek kilora vasarolok hangszorot...
elvarnam ebben a meretben/kategoriaban hogy egy 6x4es szobat is telitsen boven.
kali 100w continuous
hs80m 60w cont / 120 dynamic
szerintem meg kb forditva. -
Speeedfire
félisten
Nincs annyi helyem. Ez a nagy bajom. Van még használatok kívül wharfedale diamond 8.4 is frontnak, meg 2 pici polcsugárzó is. Az antalok előtt azokat fajtottam. De nem tudom hova tenni őket, ezért lenne jó egy kompakt rendszer. Vagy ha lehetne 2 erősítőt használni 1 pár fronttal. Valami kapcsolós megoldás, de nem láttam.
Persze, tud 4 dobozt hajtani a puccini. Viszont akkor is marad a sztereo.
Én szeretnék 5.1 hangzást. Lehet marad valami fadobozos pici hangfal megoldás. Loginak, geniusnak láttak. Sima tda végfokozatú erősítő van bennük.Vagy azt csinálom, hogy a dac-ról leválasztom a bemeneteket.
A frontokat a mostani rendszer szolgálja ki, a többit pedig egy olcsó rendszer. -
Speeedfire
félisten
Taga harmony? Hát az se épp olcsóság.
Sajnos a puccuni elég old school erősítő. Sima sztereó, annyi hogy lehet bikábelezni vele. [link]Hát jelenleg így nézek filmet, a 2 antalon. Nem rossz, de szerintem egy olcsóbb 5.1 is jobb élmény.
Hirtelen megfordult a fejemben, hogy a puccini helyett 5.1 erő. De ami így szól, mint ez....az csilliárdokba lenne.
-
Legolcsóbb Nowsonic Top Stand Concert állványon használok most egy pár 8" Eve SC208-at, simán jó, nem baj ha lelóg. Csak az a lényeg, hogy legyenek meghúzva a csavarok, így nem imbolyog. Sőt, ugyananezen az állványon használtam az egyenként 20 kg-os 10" három utas KRK Rokit 10-3 G3-akat is hónapokig, habár azért az egy kicsit már félelmetesnek tűnt.
-
gaboka75
tag
-
Milyen csillapításról van szó? Mélyet nem fogsz csillapítani ilyen piramisos akármivel (meg szivacsos alátéttel sem), azok kb 1 kHz-től felfelé működnek jól. Alatta kifejezetten vastag, nehéz és nem utolsósorban drága cuccok kellenének.
Mélyekkel (olcsón) annyit tudsz tenni, hogy a megfelelő helyre teszed a hangfalakat, illetve a bútorzatot használod csillapításnak. Az akusztikai elemek leginkább a közép- és magastartomány csörgésmentesítésére valók.
-
Degeczi
nagyúr
Ez annyit jelent, h földelés nélkül lebeg a számítógép testelése. Veszélytelen, de valóban tud csípni. Hangcuccot nemigen, inkább monitort, HDMI portot tud tönkretenni, azt is ha bekapcsolt állapotban csatlakoztatod.
De persze mindenképpen érdemes a számítógéphez (ahogy minden földelt csatlakozójú eszközhöz) földelt konnektort kialakítani -
Sok a mély vagy nagyon durva rezonanciafrekvenciák vannak 200 Hz alatt? Utóbbit ezzel meg tudod vizsgálni egyszerűen:
Az a megoldás, hogy el kell húzni távolabb a faltól a hangfalakat vagy a hallgatói pozíciót változtatni. Akár 10-20 cm is komoly változást hozhat, de valamikor meg 1 méter se igazán, próbálgatni kell.
-
duo
addikt
újabb helyzet van. átkerültek a focalok a hosszabbik falra. ami több lett egyértelműen megjelent bár 4-4 dB-t levettem belőle, és kerülnek parafa lemezek fél centi vastagok hangfalak mögé. inkább csak lelkiismeret megnyugtatására, de nem tudom nincsenek e túl közel egymáshoz. egy 160 cm széles TV állvány két szélén vannak jelenleg.
A bútor tömörfa, azon másfél centi vastag fenyő deszka van gumi talpakon, azon három centis gránit gumitalpakon, azon a Focalok gumi talpakon. szóval az elcsatolása szerintem megtörtént. próbaképpen 20- 20 cm-el széjjelebb tettem a dobozokat viszont így hat nyolc centivel közelebb kerültek a falhoz. És bár a színpad nagyobb lett bizonyos elektronikus zenék úgy huppognak mint a k@#&a anyja tudom e ezt kezelni valahogy? kerdesem mindenkihez szól de elsősorban lezso es PuMbA kollégákhoz mert tőlük olvastam korábban ilyen elhelyezés belé gondolatokatköszönöm
amúgy ez az új DAC valami elképesztő sose szólt igy semmim
-
FistXL
senior tag
Az ilyen külső adapteres cuccokban nem vagyok annyira otthon, de pl. eBay-en szoktak lenni eredeti eladó eredeti cuccok, elfogadható áron. Szerintem ha találsz egy olyat, ami ezeknek megfelel, azzal jónak kell lennie.
A tápos topikban is érdeklődj, ott hozzáértőbbeket találsz nálam. -
PuMbA
titán
Nem tudom. Én abból indultam ki, hogy a HitSpace YouTube csatornáján volt teszt 5-6 hónapja a Scarlett Solo 3rd Gen-ről és azt mondták, hogy a hangminősége felzárkózott a 40k-s kategóriához (a 2nd Gen-hez képest) és hogy amúgy mindegyik gyártó terméke hasonlóan szól ebben az árkategóriában. Ami miatt a Scarlett mellett döntöttem, hogy új, kb. 1 éve megjelent cucc, tehát driver támogatás lesz még bőven évekig.
-
PuMbA
titán
"ha az lsr 305-öt szereted. (miért ne szeretnéd, rohadt jó) ezt is fogod"
Most olvasom, hogy a Kali-t a JBL-től távozó emberek alapították, akik az M2 Master Reference-en, illetve az első LSR-eken dolgoztak: [link] Akkor ezért lehet nagyon hasonló a cucc.
Kohautech: Mi a baj technikailag?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest