Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnsmithnex
tag
válasz
dudika10 #36161 üzenetére
Technix sa-gx130 erölködő,magnat concept 5 hangfalakkal
Az a bajom, hogy 80 Hz alatt nagyon gyengén szól szegény. Nem akarom, hogy remegjen a ház, de van olyan zene amibe a szub basszusok nem szólnak egyáltalán.
Az előző szettet azért adtam el mert panelba nagyok. Kertesházba lehetett hallgatni nyugodtan, de itt a szomszédok nem hiszem hogy díjaznák.
ez a bészteszt zeném 0:26-tól tolja
Solo 6c tulajokat megkérhetném, hogy csekkolják le, hogy mit tud a Microlab? -
Ferdzsoo
addikt
válasz
dudika10 #36039 üzenetére
Igen sokszor az a baj hogy szar az mp3 hiába van 320-ra vagy 256-ra kódolva.
És pontosan ezmiatt nem is hallgatom. Mert nem a kb/s a lényeg hanem hogy hogyan lett csinálva., és milyen felvételről. És itt rengeteg elbukik. Ha te készítesz losslessről mp3-at az oké. De minden más szvsz felejtős... -
válasz
dudika10 #35505 üzenetére
A legtöbb elektronikus műfaj hiányos szubtartománnyal nagyon trágyán szól, kell 40 Hz minimum, s nem -3dB-nél erőlködve. Mondjuk a 8"-ok ezt szokták tudni. A külön szub abból jobb (az én tapasztalatom alapján), hogy pontosabb, dallamosabb a mély (itt ez különösen számít), illetve nem mocsarasodik fel a középtartományba. Csak hát jól be kell lőni azt a fránya szubot.
-
válasz
dudika10 #35238 üzenetére
Ezt tanúsítom. Szubot nagyon nehéz jól elhelyezni nem stúdió környezetben, s még úgy is kompromisszumos lesz. Amúgy ez egy jó program szemlélteni, hogy nagyjából mi történik egy képzeletbeli üres szobában, milyen frekik tűnnek el, emelődnek ki egy-két-három-négy szubbal: [link]
-
.DLL
veterán
válasz
dudika10 #35238 üzenetére
Pontosan.
Ha a hangsugárzóim pl. lemennek 50-60 Hz-ig akkor efölött a szubnak síri csöndben kell lennie, s mivel a felsők is általában bass-reflex kialakításúak, a szub alul-áteresztő szűrőjének is 24dB/oktv jóságúnak kell lennie, hogy ahogy az angol mondja "seamless" legyen az átvitel.
Sőt az igazán jókon állítható is ez a meredekség, mert mi van, ha a delikvens zárt frontsugárzókat használ? Akkor meg 12dB/oktávval kell aláfűzni a szubot... Mindezt persze úgy is elrontja a szoba! -
mivamma
senior tag
válasz
dudika10 #35226 üzenetére
Költözés miatt megváltam a HM rendszertől és gondoltam, hogy addig se maradjak zene nélkül, veszek valami aktív hangfalat. A sok olvasgatás már az agyamra ment, akkora szórás van árban közöttük, hogy ember legyen a talpán aki kiigazodik rajtuk. Így maradt a kézenfekvő megoldás: lakk fehér sub-om marad még régebbről, így csak lakk fehér aktív jöhetett szóba. A többit gondolom sejtitek.....
-
.DLL
veterán
válasz
dudika10 #35151 üzenetére
SMSL Q5 Pro vagy FXAudio D802, plusz valami jóféle passzív dobozpár akár használtan, akár fehérben, amitakar?
-
elektrotank
aktív tag
válasz
dudika10 #35038 üzenetére
Hm, látom, nem is rossz. Igen, termetes darab, de a sorozat többi részével szemben (7c, 8c, 9c) pont megfelelő méretű. Az asztalomon jó helye lesz!
Valahol azt írták, hogy max. 60 hangerőt bír. Előfordulhat, hogy a hangkártya miatt? Amúgy láttam, hogy stúdió monitorokhoz már hangkártyát javasolnál. Igazából nézegettem azokat is, bármi is lesz a vétel, hangkártya biztos lesz véve. Eleinte nyilván integráltal lesz megoldva, jelenleg többre nem futja.
Egy ilyenre gondoltam: [link]
Ha végül erre esik a választás, remélem játékoknál is gyönyörű hangokat produkál majd.djnice: Kicsit durva a kinézete
De sajnos nincs ismerősöm Pécsett, plusz annyira nem is tetszik, nekem furcsa ez az átlátszó dolog, de, aki szereti a feltűnést, annak valóban tökéletes választás, mert őszintén megmondom még ehhez hasonlót se láttam. Mindenesetre köszönöm az ajánlatot!
-
Cheesy
őstag
válasz
dudika10 #35000 üzenetére
Tegnap a TV fejhallgató kimenetét és a hangszórók front bemenetét minijack-minijack kábellel összekötöttem. Kiderült, hogy alutomatikusan nem vál át a TV, így manuálisan kellett kiválasztani a fejhallgatókimenetet. Így már ad jelet.
Már csak kerítenem kell egy minijack-stereoRCA kábelt, hogy ne legyen olyan csúnyán összekötve a kettő, mert inkább a hangszórók hátuljába kellene dugni úgy szebb.Köszönöm a segítséget, a tippet!
-
Cheesy
őstag
-
Coller225
tag
válasz
dudika10 #34855 üzenetére
A genius azért kontaktos, mert az előző tulaj (használtan vettem) "nagyon ügyesen" felfúrta a falra. Ennek az a következménye, hogy lett egy kedves kis lyuk a doboz hátulján, illetve mindkét dobozon az összes aljzat kontaktos. Még akkoriban belenézett egy valamennyire hozzáértő ismerősöm is, azt mondta, hogy talán egy kondit is cseréltek már benne, úgy látszik a nyomokból.
Ezen kívül pedig még a búgással van bajom.
Az, hogy kicsit búg bekapcsolt állapotban, még elviselhető, ahogy olvastam, ez normális ennél a típusnál. Ami viszont kifejezetten zavar, az az, hogy ha a fényerőszabályzós villanykapcsoló nem a maximumra tekerve marad(több ilyen is van a lakásban), akkor attól meg aztán végképp elviselhetetlenül elkezd búgni. Nem tudom, ezzel mit lehetne kezdeni.Most az motoszkál a fejemben, hogy először inkább egy használt hangkártyát veszek most (eddig újban gondolkodtam), és megpróbálom kicserélni az aljzatokat, hátha segít valamit... Bár ez a fényerőszabályzós búgásra még mindig nem megoldás
-
ANDROID???
addikt
válasz
dudika10 #34836 üzenetére
Nem a trollkodás a cél.
Az a gáz, hogy akinek életben nem volt köze közelebbről ilyen-olyan cuccokhoz, kapásból véleményt nyilvánít.Azt nem értem, hogy valaki jön kérdéssel (pláne ha adott típusról van szó), a segítség az, hogy nem olvasta el az összefoglalóban leírtakat és az ott olvashatóak közül kell választani egyet, mert az biztosan tökéletes, érdemben arra nem érkezik számára válasz, hogy pl.: azt azért ne mert nem olyan a közép benne a kialakítása stb., hanem ott egy adott típus ezt válasz az hogy miért nincs leírva, csak hogy mindenki azt dicséri.
Persze, hogy mindenki azt dicséri, ha mindenki csordaszellem alapján veszi azt a típust és garantálom, hogy nem megy el (lehet mert nincs hol) meghallgatni a szóban forgó típust, utána jön csak rá, hogy az épp nem neki való.
Nekem volt 323-as is és 333-as is. Természetesen nem lehet azt várni mint 100k felett, de tudom, hogy a 323 normálisabban szól mint a műanyagdobozos noname cuccok, és hogy a 333 teltebb hangokat ad, mint a kisebbik, a 313-at nem említem, mert az kevesebb mint a 323.
Itt nem az adja a mélyetről beszélek, hanem összességében!
Egyébként ha valaki pl.: minimal-t hallgat és nem akar/tud (tök mindegy miért) drágább hangfalat beszerezni esélytelen egy Genius stereo-val, azokat a hangokat kicsikarni normálisan mint pl. 2.1-el.Összegezve csak annyi, hogy az ok hogy unjátok leírni nap mint nap, hogy ezért ezt vedd vagy azért ezt vedd, de akkor az összefoglalót ki kell egészíteni, bár az meg nem jó mindegyik kérdezőre, mert mindenkinek más és más..
-
vinczepeter2
csendes tag
válasz
dudika10 #34823 üzenetére
Jó, rendben van dudika. Az a baj, hogy most is kiforgatod a szavaimat és erősen félreértettél, de akkor így a végére tisztázzunk pár dolgot!
“Magyarázd el egy színvaknak, hogy egy jó IPS monitornak mennyivel szebb színei vannak, mint egy rossz TN-nek. Nem tudod, mivel nem látott még színeket.
Nem tudom neked elmagyarázni, mert nincs nincs közös nyelvünk, amin megbeszélhetnénk, éppen ezért meg se fogom próbálni.”
Írtam, hogy noha még hangfal szűz vagyok, van fej és fülhallgatóm közép, ill felső kategóriákból így sejtem kvázi mi számít jónak. Megkockáztatom, hogy a hangfalaknál is hasonlóan érvényesül a magas/közép/mély tartomány leképzése. A színpad tér nyilván más, de azért annyira nem vagyok analfabéta, amennyire itt beállítasz!“Kifejthetném például, hogy mennyivel pontosabb a basszusa a JBL-nek, de erre azt válaszolnád, hogy igen, de pont ezért vetted a Klipsch-et. De elképzelésed sincs, hogy miről beszélek, mivel nem hallottad a JBL-t”
Kifejthetted volna és helyeselnék. Tisztában voltam vele, több helyen írták, hogy hiányzik az alsó frekvencia. Így indokolt lehet a mélynyomó… Ott a pont, sőt biztos a cinek is tisztábban szólnak és a hangszereket is levegősebben szólaltathatja meg ezt mind elfogadom… TE meg sem próbáltál kultúrált lenni!“A kettő közti objektív és szubjektív különbségről Te nem tudsz beszélni, hiszen különbség két dolog között van, Te az egyiket csak képen láttad (még a kinézetüket sem hasonlíthatod össze, hiszen azt sem tükrözik teljesen a képek).”
Attól, hogy ÉN nem tudok különbséget tenni, MÁS kritikus még igen. Miért kéne a Te véleményedet hitelesebbnek gondolnom az övükénél - pláne, hogy nem fejtetted ki? Én annak tudok hinni aki meggyőző, nem annak aki azt mondja magáról! Sajnálom, ez az én hülyeségem… Te azokat a kritikusokat bértollnokoknak bélyegzed, mert nekik pozitív volt a véleményük. Ergo a Te véleményed felülírja mindenkiét! Ők nem lehetnek objektívak? Esetleg Te szubjektív?Ezeket a dolgokat kérdőjeleztem meg és egy normális válasszal vagy a saját tapasztalatoddal (írtad, hogy hallgattál ilyet) tudtam volna valamit kezdeni. Már gubabela 2 mondata is többet ért a tiedeknél… Teljesen szubjektív, nem tetszik a nyomulós hangja.
Ha azzal jössz, hogy "leszartam mit tanácsoltatok, megvettem a Klipsch-et, mert tetszik kinézetre, hogy állítsam be?" akkor segítünk (megjegyzem így is...). Ezzel szemben Te azzal jöttél, hogy "megvettem a Klipsch-et, és milyen jó vásárt csináltam, mert jobbat biztos drágábban kapnék". Ami a tipikus hozzáállás a döntésed alátámasztására. Ez az én zsebemben kinyitja a bicskát egy szakmai fórumon (ez lehet az én gyengeségem, vállalom).
Ez aranyos! Már megint teljesen hülyének nézel, és szartál arra, hogy mit írtam feljebb (többször is), milyen szempontok szerint választottam. És nem, nem azzal jöttem, hanem hogy több helyen írták, hogy ár/tudás arányban jó, ami igaz is. A Te alternatívád ugyan ennyibe került volna, ha részletekbe vettem volna meg és nem lett volna rajta phono bemenet… Ár-tudás, nem hangzás… Csak annyi kellene ám, hogy először elolvasod amit írnak, majd átgondolod és utána reagálsz!
-
flanki
aktív tag
válasz
dudika10 #34788 üzenetére
Még egy kérdés.
A Microlab B70 még ha fele akkorát is szól mint a Genius 1250B, minőségben is rosszabbúl szólhat illetve levan árnyékolva mágnesen?
Ha valaki tudna erröl nekem infóval szolgálni azt megköszönném.(Azért vetődött fel a B70 gondolata mert nem használom ki a Genius 1250B hangerejét. Illetve a Microlab-ot itt a fórumon is jobban elismerik, magasabb árszegmensben... Az árnyékolás hiánya meg pöppet zavar a Geniusban.)
-
-
vinczepeter2
csendes tag
válasz
dudika10 #34780 üzenetére
Először is sorry véletlenül lettél dundi
Kár, hogy nem olvastál tovább. Mert után kiderült számomra, hogy rosszul volt elhelyezve, azért panaszkodtam. Segíthettél volna ebben is, mert te elvileg már használtál ilyet! Nem mondtam egy szóval sem, hogy ez a legjobb ár/érték arány tekintetében ami kapható, sőt biztos vagyok benne, hogy van amiben a jbl pl jobb, míg másban gyengébb. De most már annyira felcsigáztál, hogy el fogok menni és meghallgatom!
Én a te véleményedet kérdeztem, hogy neked mi nem tetszett benne és miben volt jobb számodra a jbl?
Ekkora szakadék lenne a klipsch és a jbl között, vagy most a klasszikus én a jbl-t preferálom over klipsch flém fog kibontakozni?Még ha igazad is van, tudod ezt a megközelítést akkor sem fogadom el. Ó igen, a Te a tapasztalatod felülírja a többiekét, mert aki pozitívan nyilatkozik róla azt tuti lefizették. Én meg ha ezt megkérdőjelezem, akkor jösz a tapasztalatlanságommal, meg a forráskritikával. Sak matt igaz? Azért annyira tudom szűrni, hogy ha valki nagyon ömleng akkor az gyanús legyen. A paramétereket elszokták mondani (méretek), de nem dobálóztak adatokkal és kritikával is illették. Sőt gyakran összehasonlították: Leginkább az audioengine a5-tel Azzal említik egy lapon, gondolom arról is hasonló a véleményed. Meg azt hiszem valami drágább yamahával is…
Én azt látom egyébként, hogy audiofil körökbe általában fújnak a klipsch-re és azt gondolom nálad is itt a gond. Főleg stúdió hangfalakat ajánlasz, mert azt szereted? ha hűen adja vissza a felvételt. Míg a klipsch inkább hifi hangfal és nem közeltéri. Ez konkrétan az r15m aktívvá alakított változata…Hát ha rajtad múlott volna… Érdekes, hogy azon akadsz ki, hogy nem az ajánlott közül választottam, és hogy ennek ellenére van pofám kérdezni. Mintha el kellene számolnom feléd! A többiek segítőkészek voltak. Ez csak rád és hű fegyverhordozódra lezso6-ra vonatkozott, ezért a többesszám.
-
vinczepeter2
csendes tag
válasz
dudika10 #34769 üzenetére
Tehát ugyan ennyiért lehetett volna jbl, ami Szerinted két ketegóriával feljebb van. Én nem hallottam a jbl-t, így ezt nem vitatnám. Azért gondolom, hogy ez a szubjektív véleményed, mert a kritikusoknak meg pozitívak a tapasztalataik. És elvileg ők is sok hangfalat hallgattak, ergo van összehasonlítási alapjuk. Még mindig ízlésen akarsz vitatkozni, persze most majd megint megkapom, hogy makacs vagyok és védem az igazam.
Ha beírod, hogy horn loaded tweeter vs dom tweeter rengeteg Objektív irományt fogsz találni. Persze bélyegezheted marketing dumának… Attól még tény, hogy pl lesugározza a magas hangokat vagy hogy 4 méter széles a színpad.
Én meg azt látom, hogy te (mint a topik gazdája!) nem tudod elfogadni más döntését. Abból indulsz ki, hogy én makacs vagyok, védem az igazam és nem racionális, mert nem az ajánlott közül választottam. És tudod EZÉRT nincs értelme ezt folytatni. Egyébként meg nyertél: Meguntam és le is iratkozom innen!
-
vinczepeter2
csendes tag
válasz
dudika10 #34767 üzenetére
"Tudom mit tud az a Klipsch. Maradjunk annyiban, hogy azért a 150 000 forintért, amiért most épp vesztegetik, "az a hang messze nem üti meg nálam az ajánlható szintet."
Ilyen árban sok hangfalat nem hallgattam. Az, hogy neked nem tetszett a hangja… Az ízlés szubjektív dolog, azon kár vitatkozni."Hát ez borzasztóan erős túlzás. Az ár harmadát csak és kizárólag a névért fizeted, a másik harmada elmegy a bluetooth-ra, a távirányítóra és a digitális bemenetekre. Számold ki, mennyi marad hangminőségre."
Nem annyira, ha elvonatkoztatsz egy percre a klipsch előítéletedtől! Kiszámoltam, számoljuk ki együtt! 150 a keret, na most ha a harmada a márka, akkor 100 ezerért nézünk hangfalat. Olyat, amin lehetőleg kürt van. A jbl jött még szóba, ami kategóriájában állítólag verhetetlen votl pár éve. Darab ár 50, tehát 100-nál vagyunk. Kell még hozzá kábel, bluetooth, Dac/hangkártya… Átléptük a keretet és egyébként mennyit fizettem a jbl márkáért? Szerintem is elszállnak a klipschnél az árakkal, főleg a premium kategóriában - bár ott más gyártó is, de ez nem jelenti azt, hogy egyik terméküket sem érdemes megvenni. Eleve ugyan ennyiért van beépíttett Dac, kábel, normális erősítő. Megértem, hogy nem ajánlod én sem ajánlanám. De nem azért mert túlárazott/rossz, hanem mert más a hangképe. A Refrence hangzás már ismerős volt, korábban tetszett, ezt szerettem volna kapni!"Értem, de Te tudod, hogy miért? Mert racionális ok nincs rá.
"
Már hogyne lenne! Teltebb hangokat ad, mint a dome tweeterek. Nem near field, tágabb a hang spektruma, főleg a magasak - ha normálisan van hangolva, akkor nem is harsány. Szélesebb a sweet spot… Semmi uri-muri ez racionális döntés következménye volt."Nyugodtan mondhatom, hogy én már hallottam ezt-azt, de meggyőzni ennek ellenére sem foglak abban biztos vagyok. Megvetted, használd egészséggel, csak mindig felbosszant, amikor valaki kérdez aztán homlok egyenest a tanáccsal szembe megy és utána mégis visszajön. Nem látom az értelmét, ha először nem hallgattál ránk, másodjára miért hallgatnál?
"
Nem értelek! Miért kéne meggyőznöd? Nyitott voltam a véleményedre, és alaposan átgondoltam, majd választottam ezt. Bocsánatot kérek, hol a problémád? Én fizettem érte, én hallgatom, nekem tetszik! Nem az lett amit te mondtál, és még van pofám visszajönni, hogy kérdezzek tőletek? Érdekes… Másnak is problémája van ezzel, vagy csak te vagy paraszt? -
vinczepeter2
csendes tag
válasz
dudika10 #34765 üzenetére
Nem akartam stúdió hangfalat. Tölcséreset akartam, azt hiszem még egy jbl jött szóba nálam. Ha azonban elolvastad a kommenteket, akkor láthatod, hogy ezt akkor írtam, amikor még nem voltak jól elhelyezve a hangfalak.
Kíváncsi lennék, mondjuk a jbl hogyan szól, de nem hinném, hogy annyira mellé lőttem volna ezzel. Ár/tudás arányban elég jónak számít. Az más kérdés, hogy vannak drága klipschek és mellette jók is. Ez azért nem az a kategória, hogy csak a márkát fizete meg... aka Bose pl Beats Akik ha fele annyit költenének fejlesztése mint marketingre, már jó termékeket gyártanának.
-
vinczepeter2
csendes tag
válasz
dudika10 #34720 üzenetére
Azt vettem észre, hogy ha fülre irányítom akkor szélesebb a színpad és több részlet van, de a zene kissé szétesik. Ha pedig befordítom és orrnál keresztezem, akkor beszűkül a színpad és folyékonyabb az összhatás... Viszont fura, hogy ha egy kicsit megmozdítoma fejem, akkor már látom a külső szélét. Már egy ideje ezzel szórakozok, hogy 1-2 mm-t mozgatom és mindig kissé más lesz. Nem tudom eldönteni, hogy mi a jó... Már hülyét kapok lassan
-
PpenoO
őstag
válasz
dudika10 #34665 üzenetére
Tudtommal senki nem ajánlott neki vackot, még 2.1ből sem. Láttam a szoba elrendezését, ebben a formában tényleg felejtő egy mélynyomó elhelyezése, viszont amennyiben átrendezhető a szoba, némi kompromisszummal elférne benne egy 8as sub és így nem kellene szenvednie a kerti partikon sem.
-
benfolds
őstag
válasz
dudika10 #34498 üzenetére
mondom, hogy egyáltalán nem arról akartam beszélni, hogy mennyit ért "régen" 100 ezer forint, meg hogy mennyit kellett akkor dolgozni egy óra zenéért és most mennyit kell meg ilyenek. egyszerűen csak felvetettem (jogosan vagy alaptalanul azt ti jobban tudjátok, én csak laikus vagyok), hogy ha csak tized akkora lenne a fejlődés, mint a tv-k, telefonok, számítógépek stb. területén, akkor nem ilyen genius-ok lennének 2016-ban a "best buy" az átlag felhasználó számára. a koncepcióváltáson egyébként mit értesz?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dudika10 #34013 üzenetére
Az átalakítótt azért gondolom jobbnak, mert a PC-re kötve is szoktam használni a hangfalakat és így nem a hangfal hátuljából kell maj folyton dugdosni, meg cserélgetni az RCA csatlakozókat, hanem így az átalakítós kábel a media plaeyr-be lenne fixen dugva, míg a hangfalból kijövőt hol abba, hol a már meglévő jack anya- jack apa hosszabbítót kábelre tudom átkötni, ami a PC-ből jön.
Miért mi gond egyébként a 2x RCA apa- 1x Jack anya átalakítóval?
-
vinczepeter2
csendes tag
válasz
dudika10 #33787 üzenetére
Nem ragaszkodom kimondottan a Klipsch-hez. Ebben az tetszett meg, hogy mindent rá tudok kötni és aktív hangfal és azt feltételezem, hogy szépen szól. Analóg kábellel lenne pc-re dugva, usb-vel a laptopra. Bluetooth-on keresztül pedig mp3 lejátszóra.
Egy klipsch s4 ii fülhallgatóm van, ennek nagyon tetszik a hangzása, ennyi a tapasztalatom velük.
Engem nagyon meglepett, hogy ennyire jó a fülhallgatójuk, mert elvileg elsősorban a hangfalaik híresek. Szóval arra jutottam, hogy ha így szól egy kis fülhallgatójuk, akkor biztos nagyon jók a hangfalaik…. Akkor ez most kognitív disszonancia?Egyáltalán nem fontos, hogy klipsch legyen, csak ez tűnik idáig a legpraktikusabbnak.
Te milyet ajánalál ami ár-érték arányban jó a fenti szempontok alapján. Aktív hangfal, bluetooth, analog output, ( az usb és lemezjátszó kimenet nem olyan égető) max 150 ezret szánnék rá. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dudika10 #33787 üzenetére
Nem fér el állítva sehogy sem. Kitakarja a TV-t.
Amúgy ezért agyaltam először a HF800-on. Végül úgy néz ki az marad, mert az fér el.
Ő, tudom, hogy mennyi kellene, de nincs ennyi. A TV előtt van hely, mellette nincs. Ha elé teszem állítva, akkor kitakar a TV-ből, így sajnos ez nem jó megoldás. Ezért jött a soundbar ötlete, de ~50k-t nem szánnék erre.
-
Djsaba
senior tag
válasz
dudika10 #33739 üzenetére
Nem tudom, hogy indokolt-e az 5.1 rendszere. Nekem régről ez a hangfalszett maradt meg, hogy a legjobb ár/arány értékeű hangfalszett filmezésre, zenehallgatásra.
Youtuben szoktam hallgatni zenéket, szóval sem minőség, sem 5.1 nincs, szerintem
Olyan összeállításban szoktam használni a Tv-t, mivel egy ideje nincs IPTV sem digitális (analóg) adás a szobámban, hogy géppel HDMI-n összekötve szoktam filmeket nézni, általában BD50 és hasonló jobb minőségben töltök csak filmeket, eredeti hangokkal, általában van 5.1-es is, 7.1-es is. Viszont azt nem tudtam, hogy a TV nem képes 5.1-et adni. + xbox van a Tv-re kötve. Más nincs.
Viszont ha ez csak felesleges pénzkidobás, akkor lehet úgy döntök, hogy nem veszek semmit, noha nem beszélünk akkora összegekről itt.
-
esde
tag
válasz
dudika10 #33531 üzenetére
Köszönöm a válaszotokat, megfogadom a tanácsotok most ebben a témában mert tényleg nem vagyok jártas hangtechnika részen, annak ellenére hogy eddig olyan orbitális baromságokat kaptam itt más témában hogy az valami leírhatatlan...
Ha esetleg van valakinek ötlete 15-20k környékén jobb hangfalra azt várom szívesen.
-
nonozoom
tag
válasz
dudika10 #33531 üzenetére
Nekem még mindig az a véleményem, hogy a minőségi zenehallgatás az nem a 2.1-nél kezdődik, sőt nem is ott fejeződik be. A lényeg a magas, közép, mély egyensúlya, ez a 2.1 esetén totál el van tolva a mély irányába! Ergo nem lehet hanghűségről beszélni.
2.0 a megoldás, itt is van mély, csak nem kirívó mértékben, persze lehet testes (de nem túlzó) mély ebben a kategóriában is, de ahhoz már nagyobb méretek kellenek. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
dudika10 #33426 üzenetére
Miért változtassak azon amit élvezek? Ez azért nem olyan egyszerű dolog. Ez most akkor olyan, hogy szerinted a zöld a legszebb szín, szerintem meg a kék, szokjam meg azt, hogy pedig a zöld a legszebb és kész? Ez azért eléggé egyéni preferencia kérdése is.
Az is közrejátszik, hogy döntő többségében olyan számokat hallgatok ahol a mély tartomány kerül előtérbe, így gyakorlatilag ha nincs elég mély, nincs zene sem, kis túlzással.
-
FoLey-v
addikt
válasz
dudika10 #33264 üzenetére
Mint írtam elsőnek,hogy nem nekem kéne,hanem egyik ismerősömnek a hangfal és nem nagy elvárássa van. Ajánlottam is neki ennyi árért amit itten lévő összefoglalóból szedtem ki(csak szoktam olvasgatni). Neki nem kellett,mert 2.0-ás és mélynyomó is kell neki(gondolom a basszus és,hogy dübörögjön neki) és 2.1-es. Neten utánanézve találtam ezt a kettő jószágot és itt tettem fel a kérdést nektek ennyi árért,mivel 30-40 euro-t szán 9-10 ezer ft vagy kicsivel többért,akkor marad neki a győzködés vagy mondom neki,hogy gyűjtsőn még 2.1-re.
-
Maxtreme
addikt
-
válasz
dudika10 #32736 üzenetére
Fúú, ha már itt tartunk, eszembe jutott egy kis sztori, pár éve történt velem:
Anno voltam valami kis termes rock koncerten. Bementem, odaálltam a színpad elé (nem közel), de csak baromi hangos torz zajt hallottam. Kellett egy 10-15 perc mire a fülem akklimatizálódott a hangerőhöz, s elkezdtem hallani a zenét. Kb 5-6 órát lehettünk ott, de ennek kb csak felét töltöttük a színpad előtt.
Másnap csengő bal füllel ébredtem, s kevésbé is hallottam rá, de a jobb se volt az igazi. A csengés kb 3-4 napig (!) tartott. Nagyon "kellemes" volt így pl aludni. De végül visszajött a hallásom, csak hát relatíve elég sok idő kellett neki. Azóta soha többet ilyet. Szerintem lehetett vagy 120-125dB ahol voltam, ha nem több.
-
B1T3
addikt
válasz
dudika10 #32736 üzenetére
Köszönöm.
Én sosem voltam hangerőmániás, és mindig meg tudok lepődni, amikor olykor-olykor egy ismerősöm mutatni szeretne valamit fülesen, ám az a hangerő, ami neki természetes (és „hát én még ettől is hangosabban szoktam hallgatni”), az számomra nemhogy 12 percig, de 2 másodpercig is fülsértő. Huszonévesekről van szó. „Süket” világ felé tartunk.
-
trufa12
addikt
válasz
dudika10 #32725 üzenetére
Kedves kolléga lehet halkan is hallgatni ( nem is szoktam üvöltetni ) de ha éppen olyan kedvem hogy nah most pár kedvenc számom nagyobb hangerőn meg akarom hallgatni, akkor legalább legyen tartalék a technikában .De akkor megbarátkozom azzal hogy nagy helyet vesz el a dolog és használom tovább egészséggel .
pl egy ilyet nem árt hangosabban hallgatni mert javítja a hallást .
-
válasz
dudika10 #32712 üzenetére
Ja, amúgy alapvetően szubjektív a dolog. Szerintem filmnél is kell minőség, sokkal jobb élményt ad. Sokszor írtam már itt is, hogy pl a fegyverropogtatós, üvegtörős, mindentszétrobbantós blockbuster akcióknál jön ki a legjobban a különbség. A sokpontegyek elmossák a hangokat, ami engem nagyon-nagyon zavar. Nem érzem hogy ütnek a hangok, olyan mintha pudingból lenne minden.
És akkor a filmbeli zenékről nem is volt szó, ezek alapvetően meghatározzák a hangulatot...
-
rizso
addikt
válasz
dudika10 #32341 üzenetére
En nem ajanlgattam, hanem mikor valaki kerdezett rola, elmondtam a szemelyes tapasztalatom vele kapcsolatban, illetve egy Modecom 120U-hoz kepest mertem ajanlani, mert kozvetlenul elotte azt hasznaltam (ami ha jol tudom kb arban is nagyon hasonlo, es a topiklakok nagy resze altal ajanlott volt - legalabb is mikor en vettem meg annak szamitott 50e alatt).
-
válasz
dudika10 #32334 üzenetére
A 2.5 utas rendszer elméleti előnyeit soroltam fel, nem azt mondtam, hogy mindig jobb, mint egy 2 utas. Az a lényeg, hogy nem úgy van ahogy elsőre gondoltam (-tuk?), egyáltalán nem olyan rossz a helyzet. Egy 2.5 utas rendszer azért még mindig egyszerűbb, mint egy 3 utas, azaz relatíve könnyebb belőle jót kihozni.
-
rizso
addikt
válasz
dudika10 #32334 üzenetére
Meg ne sertodj, ha jol remlik egyszer nem emlitettelk nev szerint. Csupan a kismilliomodik forumozokra gondoltam, akiknem nemhogy az egyikkel nincs tapasztalatuk, de mindkettovel meg aztan plane nincs, es csak annyit tudnak hozzatenni, hogy ne vedd, mert...ooooo...mert le van irva az osszefoglaloban, hogy...ooooo....
No mindegy, reszemrol a "vita" lezarva, akit komolyabban erdekel valamelyik hangfal, az ugyis probalkozik majd a vasarlas elotti hallgatozassal, a tobbinek meg eleg lesz az osszefoglaloban levo ellenerv, hogy miert nem ajanlott pl a 7c a 6c-vel szemben...
Nalam ezek utan is jo es ajanlhato darab marad, de igen, ez tovabbra is SZUBJEKTIV velemeny
-
kisza25
félisten
válasz
dudika10 #32307 üzenetére
Olvastam az összefoglalót, de valamiért a (B)„ ... "(/B)-os dolog elveszi a jelentőségét és nincsen benne konkrétum, én mint laikus nem is tudtam mire vonatkozik ez a bejáratás dolog. Én inkább azt írnám : Hangfalak bejáratása: vagy hasonló, hogy egy laikus figyelmét is felhívja, mert ez semmi konkrétumot nem tartalmaz: „ ... hogy járassam be az új rendszeremet? "
milyen rendszeremetÍgy tudnám hogy a hangfalakról szól, ismétlem laikus vagyok, gondolom az 1.hsz főleg olyanok olvassák, mint én és érdekes módon nem innen szedtem a bejáratást, hanem később egy másik oldalról, pedig elolvastam az 1.hsz-t
Itt se hangfalról írsz:
„ ... hogy járassam be az új (I)rendszeremet(/I)? "Ez egy eléggé megosztó témakör, megismételhető mérést végezni nem igazán lehet, nincs is értelme vitatkozni rajt, pláne nem az itt előforduló olcsó rendszerek esetén. Ami bizonyos, hogy az élmény a használat első 1-2 hetében változik, de az, hogy ez milyen mértékben köszönhető a bejáratásnak és milyen mértékben az összeszokásnak, nyitott kérdés marad. Nyugodtan használjuk az újonnan beszerzett rendszerünket már a kibontás után is, azonban a véleménynyilvánítást ne kapkodjuk el!
Honnan kellett volna tudnom, hogy te a hangfalakról beszélsz, egy szóval sem említed -
Nagylajos_1
tag
válasz
dudika10 #32237 üzenetére
Akkor lehet rosszul emlékeztem a z5450 el kapcsolatban,
Az erősítőbe mehet az áram, kábelek stb, az ott lesz konnektor és bútor közelben, el tudom rejteni...Még az erősítőből is jöhet kábel, a központi kezelőegységéhez... pl z5500, az sem gond...
Annyi lenne a lényeg, hogy az erősítő és a hangszórók között ne legyen vezeték... magasfényű fehér a járólap és a falon is csúnya lenne a kábelcsatorna.... -
Degeczi
nagyúr
válasz
dudika10 #31787 üzenetére
Sok tényleg durva állítás létezik (pl. hálózati tápkábel cseréje jobb hangminőségűre, vagy a kábelek iránya) amire jogos a fölvetésed, de az, h 2-3x hosszú kábel + átkapcsoló beiktatása meghallható legyen, az nem ilyesmi. Más kérdés, h számítógépes hangrendszeren jó eséllyel tökmindegy.
-
-
he7edik.
addikt
válasz
dudika10 #31751 üzenetére
Akkor kicsit félreértettük egymást. Nekem két "nyomorult" hangszóró kell amit be tudok tenni a monitor mellé. Ha esetleg ezek vezeték nélküliek lennének és esetleg bt-n több eszközt is ki lehet velük hangosítani az számomra tökéletes lenne. Nem kell nékem igazán jó hangminőség csak hogy a tévém két 5w-os hangszórójának színtjét ugorják meg.
-
DrGonzo22
őstag
válasz
dudika10 #31677 üzenetére
Egyes tücsökfajok akár 100 dB körüli hangot is kiadhatnak, mindezt a módosult elülső szárnyaiknak köszönhetően. A jobb szárny alsó peremén lévő mikroszkopikus méretű kitinfogakat a bal szárny megvastagodott élén húzzák végig, ami ettől rezonálni kezd. Az üregben ciripelő lótücsköt akár fél kilométerről is hallani. Szóval ez messze nem elhanyagolható teljesítmény. Én hallottam már tücsköt, és meglehetősen hangos, de mivel kertvárosban lakom, ezért főleg sáskával/szöcskével szoktam találkozni (ezek másképpen adják ki a hangot: ciripelőtükör + láb) - pár éve rengeteg van a kertben. Ha éjjel egy berepül a szobába, és rákezd, akkor arra fel szoktam ébredni (nem csak én, de a többi családtag is), akár úgy is, hogy egy másik szobában ciripel a pár centis állatka. Kabócák is rendkívül hangosak a méretükhöz képest. Persze a hang mélysége az egy más kérdés
Egyébként csak azért kérdeztem, mert 5-6 éve olvastam egy rövid hírt (talán az origo-n), arról, hogy már sokkal jobban értik ezen rovarok hangadási mechanizmusát, és hogy ez a tudás felhasználhatónak tűnik kicsi, de erős hang adására képes eszközök tervezéséhez. Arra voltam kíváncsi, hogy lett-e ebből bármiféle termék, de ezek szerint (még
) nem. Google-vel semmi értelmes találatot nem sikerült összehoznom a témában, és az eredeti cikket sem találtam meg:/
-
sultansmith
senior tag
válasz
dudika10 #31653 üzenetére
Én pedig már szerkesztési időn túl vagyok.
Pontosan emiatt a belső zajok miatt kellene a külső egység, ami nem vesz fel semmit a "gépházból".
Egy jól beállított, TRS vagy XLR kábellel szerelt rendszernél nincs alapzaj.És igen, volt olyan, hogy nekem is alapzajos volt a rendszer, hiába a külső forrás és az XLR, sok minden más helyről is jöhet a zaj, de az biztos, hogy a rendszer a természetéből adódóan nem úgy lett kitalálva, hogy alapzajos lehessen.
Egyébként ezzel a vitával szerintem nem nagyon került közelebb a vásárláshoz. Az is biztos, hogy Behringer monitorai nem örvendenek túl nagy népszerűségnek hozzáértő körökben. Sőt.
Akkor már inkább az általad is tesztelt prodipe monitorok között válogatnék... -
sultansmith
senior tag
válasz
dudika10 #31653 üzenetére
Jahm, akkor bizonyítanom kell, hogy anno 2 évig használtam egy KRK-t, aztán egy Yamaha HS5-öt, subbal, most épp pedig egy hs7-et nyúzok, stúdiómunkára.
Nem, nincs. A TRS kábel éppen arról szól, hogy a kábel által összegyűjtött zajokat szűri (meg még sok más által).
Ez nem hitvita, ez fizika.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Windows 10
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Last Epoch
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest