- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
válasz
Pityu. #41463 üzenetére
"Valaki azt állította,hogy nem szabadna sisteregnie az övéi nem sisteregnek,bár azok szerintem pl nem studio hangfalak" - Ezt úgy értelmeztem, hogy más is hallgatta, és ő véleményezte.
Igen, pl. a GTX 970-nél nagyon sokan panaszkodtak arra, hogy a tekercsek ciceregnek. A Solo is hasonló abból a szempontból, hogy ez is többeknek adott ki hangokat. Éppen ezért nehéz mérlegelni így távolról, hogy mi a tipikus és mi nem.
Nem akarom magamat ismételni, de ha hallod ülő pozícióból, és zavar, az szerintem továbbra sem természetes, vagy (minden darabnál előforduló) típushiba. Egyébként nem lenne ajánlott hangfal.Ha 14 napon belül vagy a vásárlással, akkor bármiféle reklamáció nélkül tudsz cserélni. Egyébként meg valóban lehetnek gondok a gariztatással, de ha normálisak a szervizesek, akkor cserélik szó nélkül. És igen, nem garantált, hogy az új néma lesz, de egy próbát megér.
-
mekker
őstag
válasz
Pityu. #41459 üzenetére
Két kérdést válaszolj meg - ülő pozícióból hallható? Ha igen, akkor zavaró?
Ha mindkettőre igen a válasz, akkor cseréltesd ki, vagy vegyél helyette más modellt. Abból hogy az ismerősödnek egyből feltűnt az jön le, hogy ez hangosabb, mint a szokásos.Nekem más típusom van, de először nálam is ezt csinálta, és cserés is lett, mert behalt. Ezzel nem azt mondom, hogy neked is tönkre fog menni, de a zavaró alapzaj semmiképp nem normális, valami silány minőségű alkatrésze utal. A hangszóró van érted, nem fordítva. Tehát ahelyett, hogy mindig ez bosszantson, inkább próbálj meg egy cserét.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Pityu. #41455 üzenetére
Hiába mondjuk, h normális, minden típusra jellemző valamennyi alapzaj, azzal csak akkor kell foglalkozni, ha már a hallgatási pozícióban is zavaróan erős mértékű?
A trafózúgás is ugyanilyen. Dobozra tapasztott füllel vagy a reflexnyílásnál persze, h hallható.De úgy tűnik, igazából tökmindegy mit vennél, használat helyett úgyis a hibákat keresnéd benne.
-
válasz
Pityu. #41391 üzenetére
Igen, erről van szó. Nem a távolság, hanem az számít, hogy közel vagy a falhoz. Vagy ajtóhoz, ott ugye "ömlik ki" a basszus, nálam is extrém erős ott. Próbáld ki amit írtam, tedd a fejed a sarkokba.
A forgatás a basszust nem befolyásolja, ott az a lényeg, hogy a hangszórók közvetlen füled felé sugározzanak, mert így legjobb a hangminőség.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Pityu. #41385 üzenetére
Ízlés dolga, el lehet vele játszadozni, de ennyire befelé fordítás a magastartományt emeli ki, így nem csoda, h ahhoz képest háttérbe szorulnak a mélyek
Valóban próbáld ki a dobozok forgatását (egész addig a pontig, ahol már egyáltalán nincsenek befelé fordítva), és majd látod, hol tetszik a legjobban
-
válasz
Pityu. #41381 üzenetére
Akusztikai jelenség. Hasonló a jelenség a megafonhoz, ami irányítással erősíti a hangot, csak itt ugye tégla vagy betonfal van, ami elég jól visszaveri a mélyfrekvenciás hullámokat. Könnyűszerkezetes falaknál nem ilyen durva amúgy a jelenség, mivel messze nem olyan jó hangszigetelők.
Minél közelebb vagy a falhoz annál erősebb a basszus, mivel ott a legnagyobb hangnyomás, mivel feltorlódik. Ugyanez igaz arra is, ha a hangfalat helyezed a fal közelébe, akkor is felerősödik a basszus. A sarkokban a legdurvább a mélykiemelés.
Próbáld ki, hogy a szoba közepén állva milyen a basszusa, aztán nézd meg a falhoz közel, majd a padló és a fal találkozásánál majd szoba egyik sarkában a földön. Egyre erősebb basszust fogsz tapasztalni. Ha van kis hordozható BT hangfalad, azzal is próbálhatod, úgy még látványosabb a különbség.
-
mekker
őstag
válasz
Pityu. #41372 üzenetére
Nem normális, max típushibának mondható. De ha gariztatod, akkor a cseredarab talán már nem fog sípolni.
Ha nem zavar, akkor nem muszáj cseréltetni, de attól még rendeltetés szerint nem sípol egy hangszóró. A normál alapzaj általában egy fehérzaj-szerű halk hang (mint a hangyatévénél). -
Pityu.
nagyúr
válasz
Pityu. #41372 üzenetére
Egyébként még max annyi szokott lenni a solo6c nél,hogy ha hallgatok zenét vagy nézek egy filmet vagy ilyesmi és gondolom olyan frekvencián szó a hang vagy ilyesmi akkor a jobb oldali hangszóró felől egy kis rezonáló hang hallatszik,de ez sem vészes,meg tényleg ritkán hallani.
-
mekker
őstag
válasz
Pityu. #41370 üzenetére
Ha hallgató pozícióban nem hallod, az rendben van. Ha kikapcsolva is hallatszik, akkor ez a doboznak az alapzaja. Ha csak bekapcsolva, akkor a hangkártya szed fel valami zajt.
Ha hallgatói pozícióból hallod, főleg ha tényleg sípol/ciripel, az annyira jót nem jelent.
Ilyenkor lehet, hogy selejtes egy tekercs, vagy kondenzátor a dobozban, és azért van hangja. Tönkre menni nem feltétlen fog, de zavaró lehet akár éjjel, akár hallgatás közben is.
Ugyanúgy szól mindkét dobozból egyébként? -
Degeczi
nagyúr
válasz
Pityu. #41366 üzenetére
Bár ilyen felvétel értelmezhetetlen, viszonyíthatatlan, mégegyszer (remélhetőleg utoljára): csak közelről hallható alapzaj teljesen normális - és mivel a hallgatási pozíciódból már egyébként sem hallod, az égvilágon semmi jelentősége nincsen, csak magadnak keresel olyan problémát, ami nincsen.
-
-
jeromosi
aktív tag
válasz
Pityu. #41277 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítségeket.
Már csak a genius 6000 a logitech z623 és a solo 6c között gondokozom.
A logitechnél van aki szerint kevéske a közép, de van aki szerint tökéletes minden rajta és nagyon szeretik.
A genius az 5.1 miatt, de az az eddigi véleményeitek alapján nem olyan jó akkor.
A 3 közül melyiknek van a legtöbb mélye? -
Degeczi
nagyúr
válasz
Pityu. #41150 üzenetére
Persze, h működik ilyenformán, ez egy pillanatig sem volt kérdéses (különben nem lenne rajta ilyen funkció)
Amiért gáz ez a megoldás, az az, h a halk sustorgás azt jelenti, h nem "valódi" standby-ról van szó, mert a végfok továbbra is áram alatt van = sokkal nagyobb a készenléti fogyasztása, mint lehetne, ha megszüntetné a végfok tápellátását is.
Ezért ha nem vagy otthon, érdemes használni a fizikai ki-be kapcsolót (vagy egy kapcsolós elosztót), mert éves szinten pár ezer Ft elmegy ilyen fölösleges készenléti fogyasztásra.
Az első verziójú Solo 6C-vel az volt a gond, h teljes áramtalanítás után nem őrizte meg a beállításokat, de a mostaniak már elvileg igen, ezért nincs akadálya ennek.
-
Zoley3
tag
válasz
Pityu. #40973 üzenetére
Szivacsért én sem
Csak valahogy olcsóbbnak találtam mint ezt az állványt, mi tetszene, de hát az ára
Merjed, ez csak egy szivacs
-
Zoley3
tag
válasz
Pityu. #40968 üzenetére
Persze elég az is hogyha a talpakig ér a szivacs, de esztétikusabb ha teljesen lefedi alul a hangfalat.
Amúgy a talpak simán bele süllyednek, mivel szivacs, így lényegtelen hogy meddig ér a szivacsNem tompítja, kicsit tisztább is lesz, mivel elnyeli az asztal felé bocsátott rezgéseket.
#40969 blendész:: nem volt alkalmam 1-1-ben összevetni egyszerre őket, így a szubjektív véleményem hogy nem sokkal, de valamelyest jobb nekem így számítógépnél ülve, részletesebb a közép tartománya, és mivel kicsit nagyobb mint a Solo, így a mélye picikét szebb
De ez mondom ez sajnát vélemény, és a dobozok is telljesen más környezetbe vannak, és más reflex port elhelyezkedésűek mély szempontból.
-
Zoley3
tag
válasz
Pityu. #40966 üzenetére
Amit linkeltem én abból vettem kettőt.
Pont jó méretűt nem találtam én sem, főleg az előző sz.gépnél használt hangfal alá.Garancia?
Ez egy szivacs, semmi különös, fogtam aztán vágtam mint a kenyeret
Válaszd azt ami leginkább hasonlít méretben a hangszóró alapterületéhez, aztán már csak egy vonalzó meg egy éles szike kellSzerencsére nagyobbra hagytam mint a SHF120U, és most a R2730DB alá pont jó
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Pityu. #40873 üzenetére
De, simán rosszabb a gyárinál.
Full műanyag az egész (a fémesnek tűnő csatlakozóház is, csak rá van tekerve egy vékony alu-héj...), rossz minőségű kábellel: nem szabad ilyet venni.Ezért az árért Kínából már kapsz jót, de itthon is lehet találni. Csak itthon hozzáértő cégtől legyen, mint akár az alább linkelt Basys, vagy a Kácsa.
-
Sonja
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Pityu. #40866 üzenetére
Mondd vissza!
Pár $-os hulladék. -
Degeczi
nagyúr
-
Northlorien
tag
válasz
Pityu. #40566 üzenetére
Egy két hét bejáratás után, más lesz picit a hangja - sokkal jobb szerintem - A solonak nincs rossz basszusa, csak nincs annyira szetkenve, mint amihez eddig szoktal szerintem, legalábbis nekem ez volt. Nem utolsó sorban a megfelelő elhelyezése nagyon fontos bármelyik hangfalnak. Én is szeretem a basszust, mindannyian szeretjük, hogyha jól szólal meg, és ott es úgy ahogy kell, sajnos olcsó 2.1-en soha nem szólt jól még, es nem is fog.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Pityu. #40606 üzenetére
Ez furcsa, mert nagyon csöndes a 6C/7C, nincs susogó alapzaja.
Egy digitális jellegű zavar (de nem susogás, inkább mobiltelefon zavarra emlékeztető, nagyon halk percegés) előfordul bizonyos hangerő lépcsőkön, ami ellen elég egy másik hangerőlépcsőre állítani, akár egyetlen fokkal odébb. Ha ez lenne, próbáld odébb állítani a hangerőt (bár az említett susogás miatt nem hiszem)Szerk: jó hírű, annak idején népszerű doboz a HS280, annak is ez, a kékmembrános változata (volt fehér is, zavaró torzítással). Mára azonban jellemzően nagyon előregedtek, leginkább a mélyhangszóró pereme szokott szétfoszlani, újraperemezés szükséges lehet, ha még nem volt
De amúgy semmi kiemelkedő (gyenge, azt hiszem bolgár hangszórómotorok), csak az akkori szoci választékban volt az egyik legelfogadhatóbb -
AMDFan
addikt
válasz
Pityu. #40566 üzenetére
Nem tehetek róla,de szeretem a basszust.
Pityu!
Mindenki szereti a basszust. DE! Én a hanghűséget is szeretem, legyen annyi basszus a zenén amennyit a készítője szeretett volna átadni. Ajánlok valamit amit ki kéne próbálnod. A basszus potmétert tekerd alapállásba (nem nullára, hanem középre), és ha basszust akarsz hallani, akkor a hangerő potit tekerd fel de úgy rendesenHidd el ez a cucc már bírni fogja a hangerőt, olyan kickek lesznek, hogy nyomni fogja a mellkasod. Igen ordítani fog az énekes is mint az állat, meg a pergődob is hasítani fogja a füled, de egy koncerten nem ez van? De
-
válasz
Pityu. #40572 üzenetére
Teljesen mindegy miért van, hány éves vagy vagy mit szeretsz. Ha beállítod a mélyet normálra és úgy hallgatod, akkor pár hét alatt biztos "leszoksz". Jobb lesz, hidd el. Utána a 0 állás lesz a normális, nem pedig a maximum. Persze az elején rossz lesz, mélyhiányosan zenét hallgatni, de a füled (agyad) csodákra képes, hozzá fog szokni, te pedig többet fogsz érzékelni a zenéből. Ennyi, csak jót akarunk.
Régen én is mindig felnyomtam a mélyet maxra, amennyire csak lehetett.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Pityu. #40566 üzenetére
Továbbra sem értelmezhető mi az, h "halkabb"... A Genius hagyományos, analóg potmétert használ, a Solo pedig digitális szabályozást: a lépcsők lehet, h másként alakulnak, de hogy halkabb lenne (azaz kisebb max. hangerőre képes) az szinte kizárt.
TV-n is csutkára fölnyomod a színtelítettséget?
Bajod természetesen nem lesz tőle, de a hangzás csapnivalóan rossz úgy.Ha úgy jobban tetszik, dugd a PC föliratú aljzatba, nyomd meg a bemenetválasztó gombot a távvezérlőn. és láss csodát, ott is szólni fog...
-
válasz
Pityu. #40566 üzenetére
"Nem tehetek róla,de szeretem a basszust"
Mintha magamat hallanám 10 évvel ezelőttről.
Teljesen mindegy ki tehet róla, tehetsz ellene. Ha leszoksz a basszusról, sokkal több mindent fogsz hallani.
Brutál basszus kiemeléssel zenét hallgatni olyan, mint mindent elmebetegül extra csípősen enni. Lehet, hogy menő meg poén, de gyakorlatilag csak csípős íz van (de az nagyon), semmi más. Ha leszoksz róla, akkor fogod érezni az valódi ízeket és élvezni magát az ételt, mert addig valójában csak a csípősséget élvezted. Ugyanez van a basszussal is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest