- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
szabeska #61544 üzenetére
Én valószínűleg hamarabb megcsinálom és rakok fel képet, mert már a nyáron kész lesz az, hogy a 7cm-es fekete szivacsaimat belerakom ebbe a keretbe, amivel így 9cm vastag lesz a végeredmény. 4db 100x50-es méretű elemem lesz így. Illetve 1db-ot pedig csinálok 9cm-nyi heterogén szivaccsal, ami pedig 11 cm lesz a keret miatti légréssel.
-
iszoke
senior tag
válasz
szabeska #61377 üzenetére
Sajnos falhoz elég közel van, mivel az asztal is csak ott kapott helyet. Konkrétan ez a modell hátul tartja a basszus lyukat (vagy hogy a fenébe hívják
). Tudnám kifelé is húzni úgy 30 centire, viszont akkor hozzám lesznek annyival közelebb.
Másfelől tényleg észrevehető a különbség. Szinte érzem a morajlást amikor vihar van valahol és a többi hang is... teltebb jobb szó híján. Elképesztő.
Amúgy lehetséges, hogy csak azért érzem most még ilyennek, mert egészen más kategória, mint a Z407 és nem vagyok még hozzászokva?
-
ígyvanferi
addikt
válasz
szabeska #61140 üzenetére
Pont ilyesmi felhasználáshoz szerettem volna kérni ajánlást már egy ideje. Úgy nőttem fel, hogy mindig szólt a rádió a konyhában otthon is, nagy szülőknél is, főzéskor, ebéd közben, de még délután is, amíg ott tettek-vettek. Na én nem rádiót szeretnék hallgatni, hanem zenét, spotify-ról, telefonnal, tablettel akár kábelen, de talán inkább BT-on csatlakozva, miközben a konyhában tevékenykedek. Genius SP-HF1250B van a géphez kötve, azt szoktam most átvinni a konyhába, hogy ne zengjen az egész ház, de azért ez macera. Illetve opcióként még az is felmerült most a fejemben, hogy alkalomadtán ezt a tv-hez is hozzá tudnám kötni, talán egy fokkal emelné a filmezési élményt. Ehhez külön komolyabb cuccot, akár hangprojektort nem szeretnék venni még pluszban. De ez csak egy zárójeles, alacsony prioritású igény.
A Geniushoz valami hasonlót gondoltam, lehet akár valamivel nagyobb is, hely van szerencsére. Sokszor emlegettek mindenféle Edifier 2.0-s, BT-os hangfalakat, de elvesztem a típusokban, rengeteg van, amik számomra mind nagyon hasonlónak tűnnek. Az ajánlóban ebből csak egy, a 1280-as szerepel. Kb. 50-60 ezer Ft-ot rá tudok szánni. A lényeg a zenehallgatás lenne (és oké, hogy a konyhai tevékenységek kiegészítését jelöltem meg, de azért az nem jelent folyamatos csörömpölést, tehát nem csak valami háttérzaj kell valami prüntyögőből), elsősorban rock és metal műfaj.Röviden:
1. 50-60 ezer Ft a keret.
2. Konyhában használnám rock/metal zenék hallgatására, kb. 1-2 m-ről, de gyakran jövés-menés közben
3. A telefon vagy tablet jack csatlakozóját használnám, illetve
4. BT kapcsolatot ugyanezekkel, kábelt spórolva, egy távirányító praktikus lenne, zsíros kézzel inkább azt nyomkodnám, ha épp nagyon szükséges
Köszi! -
freelanced
addikt
válasz
szabeska #58826 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, szabeska, PuMbA.
A kérdésem az lenne, hogy milyen lehet hangzásban az R1600TIII az R1700-hoz és az R1280-hoz képest?
Van olyan megoldás amivel az R1600 felhozható az R1280 szintjére? Pl. valamilyen olcsóbb DAC, hogy tudjon optikait? Mert gondolom 25.000 körüli áron nem rossz az R1600, nem?Köszönöm
-
basta123
csendes újonc
-
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
szabeska #56810 üzenetére
Mégis lett egy Genius SP-HF 800A II. Egy barátom is hasonló helyhiánnyal küzd mint én és azt mondta, hogy ez biztosan jobb lesz, mint bármi, amit korábban használt. Kipróbáltuk az ő zenéivel, ahhoz teljesen jó. Beraktam egy saját zenémet, ahol a mélyek hiánya nem túl fájó és legnagyobb meglepetésemre teljesen használható. Komolyabb zenékkel és filmmel (beszédhang) még nem volt alkalmam kipróbálni, de első hallásra kellemes a hangkép. Tisztán szól és nem éreztem üresnek a hangot.
A hangszín állítására szolgáló potméter semmit sem ér, de ez nem lepett meg. Amit viszont benéztem, az a jack. Az nem kimenet, hanem bemenet. Számomra ez tökéletesen értelmetlen. -
Yézi
aktív tag
válasz
szabeska #56921 üzenetére
Köszi!
Ahogy olvasom a Reveal egy fokkal jobb mint a BX8, viszont sok darabnál elég magas alapzaj van jelen. Emiatt kicsit tartózkodom is tőle, erre sajnos eléggé allergiás vagyok. Muzikernél jelenleg 8 ezerrel drágább darabja mint a BX8, bár jelenleg nincs raktáron, de ha rendelésig beérkezik még fontolóra veszem.
Még egy dolog. BX8 kapható szettben is Air 192|4-gyel karöltve, így egy tízest tudnék spórolni a Scarlett Solo-hoz képest. Kérdés, hogy megéri e ezen spórolni, vagy jobban járnék a Scarlett Solo-val? -
Yézi
aktív tag
válasz
szabeska #56917 üzenetére
Nem igazán vagyok jártas a témában, igazából éppen akartam is kérdezni vásárlással kapcsolatban, szóval örülnék ha tudnátok segíteni.
Keret max ~150 ezer környéke, PC-hez kellene, maximum 45cm magas, 42cm széles, 32cm mély ami elfér az asztalon. Alaplapi hangkártyám van csak, így talán ezt is érdemes lenne belekalkulálni az árba.
Minimális olvasgatás után eddig ezt a két opciót néztem:
-JBL LSR305P MKII + Focusrite Scarlett Solo 3rd Gen
-Presonus Eris 5 + Eris Sub 8 (ez esetben viszont maradna az alaplapi hangkártya, nem tudom így mennyire lenne életképes megoldás)
BX8, illetve még a Reveal 802 is beleférne a keretbe a Scarlett Solo-val karöltve (ami már csak a kényelmesebb hangerőszabályzás miatt is jó jönne). Gondolom mélyek tekintetében ezekkel jobban járnék mint a JBL-el?
Nem ragaszkodom a sub-hoz, de azért szeretem ha kicsit "ütnek" a mélyek, R1280T és R1700BT esetében ez nagyon hiányzott, persze nyilván más kategória, nem is igazán várható el tőlük.
Előre is köszöntem a segítséget. -
ITrex
tag
válasz
szabeska #56785 üzenetére
Láttam igen, Genius SP-HF1250B-et nézegettem is... de csak a Genius SP-HF1250B II verzió kapható belőle, mi a különbség? Hangminőségben ugyanaz a kettő?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
szabeska #56556 üzenetére
Ezekkel mind tisztában vagyok, de azzal is, hogy az 1250B alatt se méretben, se ilyen árban nincs semmi más ajánlható, csak a HF-160, ezért is vettem ezt. Ill. kaptam az alkalmon, mert már vagy 1 éve kifutott termék, itt meg még épp volt. Mondtam: méret, olyan helyen van, ahová jelenleg egy 1250B sem férne el, ezek meg épphogy pont. Szintén 3K-s Creative műanyag bögréket váltott (ezt már írtam is), azokhoz képest meg ennyi árért csak megérte ez az előrelépés, nem? De nem akarok már magyarázkodni, hogy én mit miért, ha egyszer jelenleg nekem így a legjobb.
Amúgy leteszteltem azzal a hang file-al és semmi eltérést nem hallok, szóval úgy látszik (hallatszik) csak külső a sérülés (szóval hülye leszek visszaküldeni egy olyan hangfalat, amit már sehol se kapni és jobban szól a legtöbb nála 3X annyiba kerülőnél is).(Amúgy is a Pi saját Jack-jéről etetem jelenleg, de tervezek egy IQAudio DAC+-t hozzá, na akkor majd szóba jöhet a hangfal váltás, meg ha majd tudok neki jobb helyet is találni.)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
szabeska #56541 üzenetére
Ilyesmit is akartam kérni, amivel lemérhetem hogy nem e halkabb/tompább esetleg torzítósabb a benyomódott hangszóró. Valami erre alkalmas, de mp3, vagy FLAC formában van valahol fent? (Ezt is leszedhetném mp3-ba, de lehet van ennél jobb is erre).
------------
#56542 Degeczi: Köszönjük a "szakvéleményt". Neked lehet húsz fillér, nekem nem. Neked lehet tök mindegy, nekem nem. Neked lehet vicces, nekem nem. Viszlát. -
PixAlan
aktív tag
válasz
szabeska #55848 üzenetére
változó lesz ez, főleg a hangfal a kérdéses. Én olcsó pár dolláros kínai adapterrel se tapasztaltam egyik eszközömnél se érezhető/zavaró delayt(ettől függetlenül természetesen még van valami delay). Ha telefonról pl nem tapasztalsz delayt a hangszóróval akkor pcről se fogsz.
-
válasz
szabeska #50310 üzenetére
Amúgy nem számít, hogy lelóg. Nekem lelóg róla eléggé a 8". Anno a 10" KRK dögök meg aztán végképp. De nem volt gond. Habár a KRK túl magasan volt a legalacsonyabb állásban is, ezért flexet hívtam segítségül, így tudtam nyerni ~13 cm-t.
Nekem most a 8"-okkal is ebben a szuperalacsony állításban van, mert azok is relatíve nagy hangfalak.
-
szabeska
addikt
-
cooi11
senior tag
válasz
szabeska #49949 üzenetére
A Firmware v1.01 (Windows frissítő)
A PC re kell vagy a Tascam-ra?
Ha a tascam-ra kell, azt meg történt? -
Bodz
nagyúr
válasz
szabeska #49726 üzenetére
És van vele gond?
RCF Ayra Pro 6 listára téve. Meg kéne hallgatni. Nekem valamiért nagyon szimpatikus. A Tannoy Gold meg legalább valamennyire másabbul néz ki az átlagnál, ezt meg ezért.
-
Bodz
nagyúr
válasz
szabeska #49647 üzenetére
Nem volt ugyan szempont, de a Behringerben van egy alap usb dac is, így picit lehet spórolni a kábeleken. Nem hiszem hogy rosszabb lenne, mint a Play. Annyi hogy így marha hangos, "100 helyen" is le kell venni, hogy ne üvöltsön. A Samson annyiból praktikusabb, hogy van az elején van hangerőszabályzás. Természetesen mindkettő jobb a 1250-nél.
A Behringer mélyközépben kicsit combosabbra van hangolva, meg úgy általában is szórakoztatóbb a hangja. A Samson inkább próbál valódi stúdió monitorosabb lenni a maga azért igencsak egyszerű módján (ennyiért nincsenek csodák), valamivel kiegyenlítettebb. -
Toncsi
aktív tag
válasz
szabeska #48937 üzenetére
Semmilyen falra biggyeszthető bigyó nem fogja megfogni a mély hangokat, hogy ne menjen át a szomszédhoz. Egyrészt az a födémen (-be), padlón (-ba) keresztül is terjed, másrészt a mély hangok csillapítása a legnehezebb és ahhoz kell a legtöbb anyag.
Amúgy náluk érdemes érdeklődni : [link] -
vzoltan87
tag
válasz
szabeska #47184 üzenetére
Lehet, hogy rosszul írtam, de akkor pontosítanék.
Szóval nem csak áramtalanításkor csinálja, hanem ha pl. csak bemenetet váltok. És érdekes, hogy 10-ből 1x viszont működikEzt kellene megfejteni. Keresgélek külföldi fórumokon is, de csak a problémát találtam meg. Megoldást viszont még nem. Annyira sajnálnám visszaküldeni. Alig egy hetes a cucc és nagyon szép hangja van.
-
válasz
szabeska #46530 üzenetére
Ha jó hangot szeretnél, akkor állítható állvány mindenképpen, azzal be tudod lőni, hogy a magassugárzó a füled magasságában legyen. Persze a hátrány az, hogy ronda.
A Soundking az DB039 az ugyanaz átcímkézve, csak drágábban.
Ami esetleg izgalmasabb lehet, az a dönthető tetejű állvány.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
szabeska #46454 üzenetére
Nekem meg a házautomatizálási központhoz (pici Gigabyte Brix gép) kellene vmi csak a különböző események hangjaihoz (pl. hazaérkezési köszöntés
, nyitva maradt a hűtő, lejárt a mosógép, ébresztés, stb.), ahová saját tápegységes cucc abszolút fölösleges lenne, ez a kis Genius viszont tökéletes lesz, úgyhogy szerintem én is veszek
-
szabeska
addikt
válasz
szabeska #46380 üzenetére
Kieg. bass headeknek: online tone generatorral "mérve" 40-42 hz-nél kezd csökkenni a löket, és 33-34 hz körül fogy el, persze ezt is csak gyorsan/halkan teszteltem, kíváncsiságból. A mélyei viszont sokkal-sokkal tisztábbak az előző páromnál, most már én is hallom/tudom, mit jelent ha kenődik a mély tartomány, és mit jelent ha nem
Én is köszönöm az ajánlást és a linket az eksönhöz
-
Gabesz_23
tag
válasz
szabeska #46012 üzenetére
Kicsit olcsóbban: alctron-epp007
-
Sonja
nagyúr
-
-
-
Dimaj
aktív tag
válasz
szabeska #44265 üzenetére
Amit linkeltél, pont jó lenne méretben a két bx8 alá? Te milyen változást vettél észre mikor megvetted ezt a típust ? A bx8 méretei ezek: méretek: 250 x 302 x 384 mm, súly: 10,5 kg.
bodz Gondolom ha veszek alá ilyen rezges csillapitot, mindegy min van nem? A képen látható bal oldalt hogy min van rajta a 2 hangfal
-
-
válasz
szabeska #43746 üzenetére
Nálam is hasonló, kanapé, TV, dobozok kicsit távolabb egymástól (1.8m). Viszont magasabban van a 2 hangfal, kissé fejmagasság felett és nincsenek teljesen beforgatva, csak kicsit, tehát a frontlapok nem teljesen néznek felém, így pont a kanapéra esik a mélypont. Ahol ülök, ott jönnek a mélyek, ha már felállok gyengül. Mondjuk a hátsó fal sem csupasz, szekrénysor van ott.
A Mackie- k membránjai szabadon vannak, nem félsz hogy a macsek estleg eddzi rajta a körmeit
-
PuMbA
titán
válasz
szabeska #43744 üzenetére
Az akkora kanapé fölött eléggé erősödik a mély hang nem? Ha a kanapé mellett megállsz ott jóval kevesebb a mély?
A kanapé mögötti falat nagyon be kéne alakítanod, mert az nagyon rossz, ha csupasz, valamint az is rossz, ha te a falhoz közel vagy hangzás szempontjából és nagyon valószínű ezért vágódnak, erősödnek meg tűnnek el hangok. A 2m a hangfal mögött is túl sok. Mindenképp tedd a hangfalakat úgy, hogy mögötte csak a szoba 1/3-ada vagy kevesebb legyen és akkor te is ki tudsz jönni a falhoz közeli hallgatási pontból, ami nagyon nem jó. Az oldalt lévő 2-2m az tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest