- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
gyuri.sza #37804 üzenetére
Egy kis olvasnivaló:[link]
Vannak alapvető dolgok, amikkel a nyilvánvaló marketing miatt nem értek egyet, de a nagyja azért azért talán érthető. Értsd: T&V-t és a hasonló kategóriát MÁR HA ENNYIT SZÁNSZ RÁ, és ha jót akarsz magadnak kerülni kell.
Marketing duma alatt meg azt értem, hogy a hifi bútoroknál, amiknek a zömét az ilyen oldalak tesztelik csak másod sorban számít a kapott hang, első sorban a kinézet számít, hogy elfogadja-e az asszony, ( hogyan mutat majd a nappaliban) , amikor meg kell majd mutatni a haveroknak, édesanyádnak, a főnöködnek, vagy akit éppen meghívtál, meg csupa olyan személynek akik vonatkoztatási pontok,és pont lesz@rják, hogy milyen hangja van, meg különben is botfülűek.
Szal. lehet zenélni stúdió monitorokkal is.
Más. A vérbeli stúdió monitorokon csak elvétve találsz asszimetrikus bemenetet ( RCA ), jellemzően szimmetrikus XLR, TRS, újabbakon Speakon csatlakozókat lehet találni.
Nem kell attól megijedni, hogy nincs RCA a hsz-n, első időkben elég lesz egy 3,5 Jack-TRS kábel, mondjuk egy Klotz, amit a laptop, tablet, telefon seggébe dugsz, és még így jobb hangja lesz, mint bármilyen általad eddig ismert hsz-nak. Aztán majd lehet később fejleszteni...
-
dime27
őstag
válasz
gyuri.sza #37812 üzenetére
Én azért választottam ezt a hangfalat mert volt benne bluetooth is ill a hangminősége is korrekt de sztem ez nem egy vérbeli studiomonitor tehát sztem ha te profi hangminőséget akarsz akkor nézz inkább vmi Mackie, Yamaha,Focal, Alesis, vagy M-Audio hangfalat tehát én is azt ajánlom h menj el hallgatózni vhová mielőtt megveszel egy ilyen hangfalpárat!Illetve arra is gondolj, hogy ezeket megfelelő minőségű DAC-ra is kell majd kötni megfelelő minőség XLR vagy RCA kábelekkel!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
gyuri.sza #37811 üzenetére
Simán lehet!
Ha 3 dB-el kevésbé érzékeny egy hangszóró kialakítása, máris dupla teljesítmény kell azonos hangerőhöz = tehát egy 100W-os kevésbé érzékeny fog ugyanolyan hangosan szólni, mint egy érzékenyebb 50W-os...
És akkor még feltételeztük, h egyformánhazudikspecifikál mindkét gyártó, és akkor még sehol nem beszéltünk a hangminőségről, ami végképp nem derül ki számadatokból...Szóval bizony, ilyen hangrendszereknél nagyjából semmit nem érnek a számszerű paraméterek, abszolút a meghallgatás az elsődleges.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
gyuri.sza #37804 üzenetére
Gyorsan felejtsd el a teljesítményadatokat!
Önmagukban az égvilágon semmit nem jelentenek: még annyit sem, h a nagyobb teljesítményű szólna hangosabban... Másrészt lakószobába 10-20W is bőven elég...A hangszóró membránméret sem sokat jelent magában (noha persze az látatlanban is jó eséllyel kijelenthető, h egy 4" motorral szerelt hangszóró kevésbé megy mélyre, mint egy 6.5"-es), ott is sok múlik a doboz kialakításán: és pl. a PC-s 2.1 rendszerek mélynyomójában is ritka a 6.5"-nél nagyobb...
-
thornadoj
aktív tag
-
alphamooncam
őstag
válasz
gyuri.sza #37797 üzenetére
Ez pont beleférne a keretedbe, és hát össze sem lehet hasonlítani az általad felsoroltakkal.
Mielőtt megvettem a VLS3-at kicsit belehallgattam a Friendlyhouseban. ( Kb. 1 héttel ezelőtt volt még nekik raktáron, nem tom azóta eladták-e )
Én felvenném a meghallgatandók listájára.
-
Zoley3
tag
válasz
gyuri.sza #37797 üzenetére
Szia.
Nos először is az erőteljes basszus kapcsán megemlíteném, hogy a felsorolt hangszórók közül a többségnek 6.5"-os mélye van,amitől nem lehet egy mély láda dübörgését elvárni
Elhelyezés kérdése az egész, így még akár egy Solo 6C is simán elég, szerintem 7C és a 9C nem annyival jobb mint amennyivel drágább, nem feltétlen arányos a hangszórók mennyisége a minőséggel.
Személyesen megtapasztalni hármat tudtam eddig, az általad említettek közül. (Solo 7C, SAL Active 20, T&V Kugel)
-SAL Active 20: Szerintem felejtsd el, még 20eFt-ot sem adnák érte, nagyon silány minőség, hiába van 20cm-es mélye, nagyon pontatlanul szól, illetve alapzaja elég erős. Jó, zene közben magasabb hangerőn nem hallani, és lehet vele "döngetni", sajnos volt ilyenem, inkább lebeszélnék róla mindenkit
Hamar meg is váltam tőle...
- Microlab Solo 7C: én nem éreztem különösebb előnyt a 2 pár hangszóró miatt főleg a kis tesójához mérten, (Solo 6C-m van most is)
- Thonet & Vander Kugel: Túlárazott, csak megnevezésében Német (made in Kína), viszont szerintem szebb kidolgozású, és kinézetű mint a Microlab-ok, és nagyon jól is szól. (nem nagyon van tapasztalata is senkinek vele, pontosan azért mert túlárazott, de nekem már a második szett van és szeretem)
Az Edifier is ritkaság, ergo ha kapni akkor borsos áron (az Edifier-eket szinte egytől egyik durva áron adják), de elég szépen össze van rakva, 3 utas, stb.
Van egy tag itt a topikban , akinek van ilyen hangszórója , és csak dicséretel tud beszélni róla.Viszont szerintem annyira sok különbség ezek a 6.5"-os hangszórók között nem lehet
Kár, hogy nincs olyan hely ahol élőben mindet ki lehetne próbálni(Sorry az esetleges írásbakikért, csak álmos voltam már
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest