- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
miresz #64779 üzenetére
A hallgatói pozícióban érdemes mérni, és egy ~20x20 cm négyzeten mondjuk 9 mérés eredményeit átlagolni. Nem tudom, milyen jó / megbízható az iPhone mikrofonja, továbbá pozícionálni sem lehet olyan jól, mint egy igazi mikrofont, de az átlagolás javíthat a méréseken.
Tipikus HiFi görbe nagy vonalakban, mély + magas kiemeléssel, bár a mély valószínűleg a szoba miatt is van. A szürke kicsit kiegyenlítettebb, én ezért a monitor módot használnám, és lejjebb tekerném a treble potit 5 dB-vel. Ennél komolyabb EQ-hoz pontosabb mérés (több mérés átlaga) kellene, és állítólag maga az app is tud parametric EQ szűrőket generálni, pont úgy, mint a REW... Ha ez a cél, akkor nyilván a targetet (=house curve) is pontosítani kell, én pl. biztosan nagyobb mély kiemelést céloznék egy szobában, mint a te ábrádon látható sárga target - ez persze ízlés dolga elsősorban. Mindenesetre komolyabb méréshez javasolt egy rendes mikrofon is. -
válasz
miresz #64465 üzenetére
Én marhára utálom a sok kacat távirányítót meg felesleges kábelt is!
Táv érthető (lásd amit korábban írtam), a kábelek nem feltétlenül. Ok, lehet ronda, de általában megoldható szépen. Persze egy fejhallgatónál már más a helyzet, nekem egy éve van BT fülesem, s most már soha nem váltanék vissza kábelesre. Mert ott már praktikus a vezetéknélküliség. Mondjuk hangfalaknál is tud az lenni, legalábbis a mélyláda esetén, mert az akusztikailag optimális hely az lehet messze van, s azt már kompromisszumosabb szépen bekábelezni.
Amúgy stúdió monitorokhoz vannak Wireless XLR megoldások, az poén.
-
válasz
miresz #64462 üzenetére
A HDMI ARC tök jó, de filmezéshez én biztos nem vennék ilyet, mert kis hangfal 60 Hz alatt nulla méllyel, sokkal drágábban. Nem ismert, s félő hogy van rajta bőven HiFi tax a semmire.
AV-online teszteket meg inkább ne, tipikus hifi ezotériás reklámoldal sajnos. Egy normális online tesztben mérni is kéne, vagy legalább rendesen leírni a hangkaraktert, mert azt itt nem sikerült.
Ez is mekkora kamu:
A basszus (annak ellenére, hogy 50 Hz alatt nem volt nagyon erős) határozottabb és bátrabb volt, mint bármilyen általunk eddig kipróbált, 10 cm-es mélyközépsugárzóval rendelkező aktív hangfalpáré.
Maga a gyártó ígéri azt, hogy 52 Hz a vége, de ráadásul 6 dB tűrés mellett szóval 3 decibellel az valami 60 Hz körül lesz, tehát az alatt nem szól. Itt a "tesztben" meg bekamuznak egy olyat, hogy 50 Hz alatt nem volt nagyon erős. Hát konkrétan rég semmi nincs már ott. S akkor arról nem is beszélve, hogy úgy kellett a HTML-ből kigányolnom az idézést, mert le van tiltva az oldalon a szövegmásolás.
Remélem ezért a kommentért nem visznek el verik le a vesémet az ÁVÓ-sok...
-
válasz
miresz #64043 üzenetére
Hol tudtad ezeket meghallgatni élőben?
A videó alapján az S2000MKIII sokkal jobb. Az A26-ban szinte semmi mélyközép nincs, a magas alja meg kiemelt, s ez a kettő egyfajta álrészletező "tiszta" hangzást ad, ami száraz, hideg. A közép kásás. A mély lassabb, és kiemeltebb hogy nagyobbnak hangozzon mint ami valójában. Szóval trükközik. Az S2000MKIII-nél meg jól hallhatóan a monitor módban ment, ami kb a tökéletesen lapos, neutrális. Ami nem biztos hogy mindenkinek bejön, sőt, épp ellenkezőleg. Te hogyan hallhattad?
Ha a multiroom meg egyeket tudod hasznosítani, akkor viszont az A26 lehet jó választás, mert nagy a feature set, működik és kész.
-
-
válasz
miresz #63993 üzenetére
Gyári adatok szerint 232 mm széles, ha elfér akkor szerintem mindenképp érdemes ezt választani. Az univerzális táv alatt azt értem, hogy a mostani Samsung TV-d távjával működne, nem kell venni semmit.
Ha valami más, akkor esetleg valamilyen DAC + stúdió monitor, ebben az árban. Vagy olcsóbban 115e-ért S2000MKIII, esetleg 90e-ért S350DB / S351DB. Utóbbi 2.1, de nem azzal a túltolt mélymennyiséggel, de kb olyan mélyre megy, mint az S3000 Pro.
-
válasz
miresz #63988 üzenetére
Én 170e-t biztos nem adnék ilyen hangfalakért, mint az Audio Pro. Ezek pici hangfalak, ahol az ár nagyrészét a multiroom meg mindenféle egyéb teszi ki. Szóval hangzásra nem sok marad. Persze, ha KELL a feature set, akkor fogcsikorgatva oké.
Alternatívának ebben az árban ott az Edifier S3000 Pro, 179e Ft most akciósan, abszolút bestbuy. Ez egy rendes hangfal, lemegy 38 Hz-ig, bőven jó. Az említett Jamo 200 is kb ennyit tud specifikációk alapján, szóval attól megválhatsz.
Persze, nyilván az S3000 Pro feature szinten buta. HDMI ARC sincs, szóval a TV távjával nem megy a hangerőszabályzás, kivéve ha van Universal / Magic remote, azaz betanítható a távírányító hogy a hangfal is irányítsa. Airplay szintén nincs, habár vehetsz "adaptert". Ja és design, az nem túl letisztult. Habár rács nélkül szerintem jól néz ki.
-
PuMbA
titán
válasz
miresz #63988 üzenetére
Hát ja, nem érdemes már egy ideje csak jack bemenetes hangfalat venni, mert úgyis eljön az idő, amikor kell a bluetooth meg az optika
Ma már ezek nem megúszható dolgok. 1280DBs helyett 1380DB, de drágábban meg Edifier S2000MK III.
newclass: Mindent beleadtak, az biztos. Ugye normál esetben csak a hangfal, illetve a fejed magasságba kell elemeket berakni, már ez hihetetlen sokat segít. Oda meg mindenhova raktak
-
Bodz
nagyúr
válasz
miresz #41897 üzenetére
Ööö, biztos? A kereső szerint 2015-ben vetted, akkor még nem létezett Elavate 5 MKII, Fluid F4 meg simán nem volt itthon elérhető. Ha külföld, akkor nem szóltam.
Csak ez most szöget ütött a fejembe. Vagy elvesztettem a fonalat.
Amúgy akkor valószínűleg azt keresed, ami nincs. Esetleg vársz türelemmel míg megint kapható lesz pl. R1700BT normális áron.(#41896) SunMount3r: Az Elevate 5-nek. Ráadásul igen csendes, nem sok alapzaja van. A Solo viszont nagyobbat szól és távos.
-
-
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
miresz #34479 üzenetére
Nem tudom a kérdésre a választ, de ezek a hangfalak marha szépek/design-osak, nem is tudom, miért nem visznek bele egy kis több bátorságot a stúdióhangfalak design-jába, elég egykutya mind és az egyen fekete színről az istenért se mondnának le. Ezt viszont bevállalnám az asztalomra, csak úgy mondom...
-
PpenoO
őstag
válasz
miresz #34479 üzenetére
Hirtelen az M-Audio M3-6 jutott eszembe de az más liga, darabja 86e és csak az eleje fa, illetve a reflex nyílás hátul van
. Hangban viszont nagyon ott van.
Modecomnak voltak még ilyen fabetétesei, igaz sötétebb színű, de azt már nem lehet kapni újonnan.
Nem divat már a fa, pláne nem aktív hangfalaknál.
-
válasz
miresz #32562 üzenetére
S miért is ajánlott? Egy belépő stúdió monitorhoz képest (pl M-Audio BX5 D2) milyen? Mennyivel rosszabb hangban, megéri-e az extrákat (BT, EQ, stb) a gyengébb hangminőség? Ez a nagy kérdés, mert hasonló árban van. Mondjuk a specifikáció alapján jónak tűnik, mármint úgy, hogy valósnak tűnő adatok vannak megadva.
-
smiti
veterán
válasz
miresz #26280 üzenetére
Volt már kicsit szűkösebb is a helyzet:
Mindenképpen olyan kellene, aminek elöl van a reflex nyílása. Nézegetem a kínálatot, olvasgatok itt is visszafele, de nem haladok előrébb.
Most megint ott tartok mint régen, hogy lehet jobb lenne egy pár passzív hangfal valami apró erősítővel, mondjuk Indeed TA2021 vagy ehhez hasonlóval.
(#26281) Milka 78 - Csak ~ 300 km választ el minket.
-
törölt tag
válasz
miresz #26222 üzenetére
Hmmm... egyébként olcsóbb
5e-rel legalább.
Az ár PCX-es, nekem muszáj onnan vennem, vidéki létemre egyedül ott biztos, hogy a garanciára visszaküldés nem fog a végére a termék árát is meghaladó összeggé tornyosulni.
És bár az összefoglaló az ellenkezőjére szólít fel, de nem állhatom meg - azt a 45 Hz-es és azt a 60Hz-es alsó határt komolyan gondolták? Odáig megint csak rendben, hogy semmit sem ér, de jó lenne látni egy grafikont, amit egy megbízható portál vagy itteni kolléga mért be...
Szintén okés, hogy a 20-ast is csak ráírják a kettődotegyekre, a gyakorlatban 40 környékén elkezd elhallgatni, de, mint mondtam, én azért szeretem, ha a mélyek kicsit ki vannak emelve... -
zsocy
őstag
válasz
miresz #26104 üzenetére
Rover623 igért róla egy rövid beszámolót nemrég...
Amúgy elég pofás darab, nekem a kisöccse a B73 van és elégedett vagyok vele. Szerintem van annyival jobb a Geniusnál mint amennyivel drágább, összeszerelés minősége nagyon rendben van, 2 rca bemenet is jó, egyedül a hátsó hangerő állítás idegesít, de azzal együtt lehet élni.
A Microlab nem rossz hangfalakat csinál véleményem szerint.
-
JoinR
őstag
válasz
miresz #25755 üzenetére
Én csak a marketing-bullshit-et olvastam az adatlapon, úgyhogy nem tudok nyilatkozni. Eddig nem volt jellemző a minőségi integrált hang, értem én hogy le van árnyékolva, de nekem eddig se a zajjal volt a bajom, hanem hogy szarul szóltak
Ki kell próbálni, főleg ha tudsz kölcsönvenni egy dedikált cuccot, azzal összemérni, és kiderül. Én nem zárom ki, hogy vállalható minőséget produkál, csak az eddigi gyakorlatot említettem.
-
freelanced
addikt
válasz
miresz #25749 üzenetére
Igen nekem is ez tűnik a legjobbnak. 36 körül már ott van az Edifier de nem vagyok biztos benne, hogy megéri a plusz pénzt.
Egyébként te milyen hangkártyával hajtanád meg?
Én egy Focusrite Scarlett Solo illetve egy Presonus Audio Box között vacillálok bár tekintve, hogy az utóbbira hallottam panaszt (elvileg nem kompatibilis a Win8-al) ezért lehet, hogy az előbbi lesz.
-
dudika10
veterán
válasz
miresz #25698 üzenetére
Remélem hallgatod már 1 hete, és úgy mondasz véleményt (és még véletlenül sem estél abba a hibába, hogy beüzemelted, meghallgattad, és úgy döntöttél, hogy rossz).
Többek között én is leírtam már párszor ebben a topikban, hogy a fülnek időre van szüksége az alkalmazkodáshoz.
(#25703) frozzyZTE:
1500 nap és 3000 hozzászólás, és nem tudsz végigolvasni egy összefoglalót?
Konkrétan hol említi az összefoglaló, hogy 30 000 forint alatt nem kapsz semmi értelmeset? Az ajánló első termékéig sem sikerült eljutnod minden bizonnyal, az ugyanis éppenséggel 10 000 forint, pont, mint az általad nézegetettek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Formula-1 humoros
- Battlefield 6
- Magisk
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest