- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tristis
őstag
válasz
OPiiPO #67028 üzenetére
A 3-5 másodpercet is a pink panther mondta: link
Én sosem hittem magamról, hogy igazán jó fülem van (asszony Kodály kórista 20 éve, szerinte jó), mindig kerestem olyanokat akikre azt mondta a hifis közösség hogy jó füle van.
Ez az "új hifis világ", amibe visszacsöppentem így 10-15 év kihagyás után már sokkal szimpatikusabb: párszázezer forintig azért ez egy mérhető dolog (akár kimérheted magadnak is egy bizonyos kötöttséggel különösebben drága felszerelés nélkül, ez pl. szobaakusztikánál jól tud jönni), és vannak stabil cuccok, amikkel nehéz mellényúlni (nem csak a NAD 3020i mint régen, de mondjuk egy kis Aiyima, Fosi stb. D osztályú erősítő is). Ez óriási dolog! Nem lehet már úgy megvezetni az embereket, az információk nagy része fent van a neten. Egy 150-200e Ft-os rendszernél nem akarsz elkocsikázni 20-30e Ft-ot meg cserélgetni meg próbálgatni, visszaküldözgetni .... -
Tristis
őstag
válasz
OPiiPO #67011 üzenetére
Mondjuk elsősorban azzal, hogy be van mérve és jó osztályzatot kapott cuccokról beszélünk jól összerakott alkatrészekből. A legfontosabb részei a zenének egy normális méretű sugárzóból jön ki. Gyanítom sokkal komolyabb a fejlettségi szintje is az erősítő résznek. Persze biztos nagyon páncsii a mélynyomója a 350-nek, de azért kiváncsi lennék, hogy szólal meg 200-600 Hz között... Eleve a konstrukcióból nem hihető, hogy rendesen meg fog szólalni. Akkor már inkább JBL 305 MKII.
-
Tristis
őstag
válasz
OPiiPO #66753 üzenetére
Ha mindegyiket szándékosan csinálják ilyenre, akkor kizárva. Ha van muzikálisabb darab az érdekel, de ennyire elcseszni hangfalat (khmmm Bose) azt szándékkal szoktak visszaemlékezve a hifis éveimből...
Búgni búgott bluethooth alatt is sajnos egy kicsit. Jó, annyira talán nem volt fájdalmas, de a Genius nem búgott, pedig az már van vagy 10 éves...
Most tök komolyan ott vagyok, hogy vettem a barátomnak egy Soundcore Motion+ kis műanyag hangfalat és az tisztességesen szólt... Ezt nem akarom elhinni, hogy egy műanyag, összeépített, akksis cuccnál nincs jobb 2.0.
Engem mondom nem hangnyomás érdekel, meg csilingelés (azt meghagyom a hifi show-ra a bemutatóknak, hogy játszák el 1001x az 1994-es Hotel California koncert felvételt, mert az a szaron is egész tűrhetően szól...). -
lowzor
veterán
-
freelanced
addikt
válasz
OPiiPO #64701 üzenetére
Köszönöm, alapvetően ebből a szériából, S350DB, S351DB, S360, melyik a leginkább ajánlott?
griffin90
Semmit, a TV alap hangszóróját.joe979
Nos nem panel, lakás, de régebbi épitésű, igy tudtommal nem egyből a szomszéd van a fal mögött, hanem a konyha, aztán csak utána jön a szomszéd fala. Nem bánom ha halkan is megszólal a dolog, ha épp nagyon későn van, de értelmes időben, napközben nem kéne, hogy zavaró legyen annyira, bár azért mindig értelmes keretek között igyekszem használni, hogy ne zavarjam mások nyugalmát. Lehet, hogy zenét is hallgatnék vele, ha már rendelkezésre áll. Gyermek nincs, fasz szomszédról sem tudok, bár van egy új lakó mellettem, szóval erről kevésbé tudok nyilatkozni. Szóval röviden ennyi, de bármilyen egyéb kérdésre szivesen válaszolok. Kb 2-3 méterre ülök a TV-től a hangszórók is ennyire lennének.Köszönöm
-
-
-
carl18
addikt
válasz
OPiiPO #64360 üzenetére
#64360OPiiPO
Ilyen van neki, rá kerestem googleba még megmaradt a neve.
MODECOM Logic LS-20 2.1
Esetleg nekem még van még egy Sony erősítő, ha az mellé szereznék használtan két jó minőségű hangfalat hogy superálna?
Ahogy olvastam a topik ajánlott az Edifier több hangszórója is akkor éri meg ha akcióba van. Nekem még ez is reális, erősítő van nem muszáj hogy aktív hangfal legyen.
Jack/RCA átalakító is van.
Csak az a kérdés két használt minőségi hangfal jobb lesz-e mint a Edifier 30-50E forintos kategória.? -
carl18
addikt
válasz
OPiiPO #64352 üzenetére
Nem vitát akarok generálni csak ha valakinek van mind kettő mi róla a véleménye?
Itt a mostani Hifi szettem a minőséggel nincs baj, csak jobb lenne ha monitor mellet jönne a hang és ennek a hangerőnek elég lenne a fele. Ez mondjuk arra jó ha egész szobát be akarom hogy szólja majd használom.Egyik ismerősnek van Edifier Edifier 1280T, mondom neki megnézném mit szól ? Milyen mélyen? 50hz?
Nem házi bulit akarok 30 évesen már beérem egy tiszteséges hangzással.
De azért egy 34E forintos hangszórótól 2023-ba elvárom tudja egy 40E forintos bluetooth hangszóró hangerejét. Ha értitek az arányokat, a Dockin 2 kg és 3X18650-es cella hatja.
Ehhez képest max hangerőn el zenél 3 órát, fél hangerőn 14 órát.
Fél hangerőn ha tudja azt a hangerőt amit a D FIne is fél hangerőn akkor már jó lenne a Edifier. Még nincs tapasztalat Edifier termékkel így vakon nem adnám meg neki a bízalmat. -
carl18
addikt
válasz
OPiiPO #64352 üzenetére
Csak azért írom mert apám vett Debrecenbe magának egy info boltba 2.1-et magának 7000ft-ért. És a hangminőség egy nagy 0.
Nekem egy 90-es évekbeli Sony LBT 709-es hangrendszerem van. Fasztasztíkus a hangzás, csak ez nagy így asztal alól jön a hang.
Az előerősítő pár éve nem indul ki írja error, most egy Daewo Hifi viszi ezeket a hangszórókat. (80Watt)
-
NvidiaRTX
őstag
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
OPiiPO #62599 üzenetére
Honnan tudod, hogy ki ő és mi a tapasztalata?
Fordult meg már nekem is dobozhangú hangfal a kezemben nem is egy.
A munkatársam pl egy 12k-s Blicwolf hangszóróra is azt mondja hogy jó.
Nem akartam elkeseríteni hogy az minden csak nem jó max a kukába lenne jó.
És a te hallásod milyen ha már itt tartunk? -
magmakocka
aktív tag
válasz
OPiiPO #62382 üzenetére
A hangfalat tudom-e megdöntve használni? Sajnos, most szembesültem egy olyan problémával, hogy a monitorom miatt, nem fér el a hangszóró... Ugye 14 cm széles a hangszóró, azonban kb 11cm-m van a két monitor oldalánál. Tehát, mindkét oldalt hiányzik 3cm. Azonban, ha megemelem egy picit a monitort, akkor a hangfalat mindkét oldalt tudnám fektetni. Ez okozhat problémát?
[szélesség]
Magasságra, 55cm-m van.A monitor: 54cm széles, 41cm magas (talptól)
Ötlet?
-
-
D@ny7
aktív tag
válasz
OPiiPO #58712 üzenetére
Kedves OPiiPo. Elolvastam az összefoglalót, és így hangzik a teljes mondat :
"Amennyiben komponens rendszer iránt érdeklődik valaki, tehát az erősítőt és a hangdobozokat külön szeretné megvásárolni, a hifi topikban segítenek 2.0 és 2.1 rendszert összeállítani, az 5.1-es és 7.1-es rendszerekkel kapcsolatban pedig a két házimozis (belépő és haladó szint) topikban tudnak tanácsot adni."
Mindjárt az elején a lényeg, hogy erősítő+ hangdobozok. Na nekem nem erre van szükségem, hanem egy egyszerű 5.1 pc hangszóróra. Nem kell semmiféle extra térhangzás stb, arra van egy jól bevált házimozim, bár az sincs kihasználva mostanában. (jó ha 3X be van kapcsolva egy hónapban). Meg nyilván látszik az árból is hogy nem professzionális hangrendszert keresek. Leginkább a felsoroltak közül szeretném kiválasztani a legjobbat. -
stellaz
veterán
válasz
OPiiPO #57693 üzenetére
Idéznék egy másik fórumból:
"A párom vett valahonnan egy orosz ásványt (sungit) ez valami korom ásvány, összeállt, összekövesedett korom (elemi szén). Állítólag jó hatású az ember biomezejére, mondjuk ezt nem tudom.
Viszont ha már ott volt akkor kipróbáltam, hat-e a hifire: és igen. Bármikor amikor beviszem a szobába és a hifi közelébe teszem 1-2 perc és beáll egy melegebb, mélyebb tónusú analógosnak hatóbb hangkép.
Kb olyan szintü hatása van, mint amikor IC kábelt cserél az ember, csak kell neki 1-2 perc, hogy a hatás beálljon." -
-
Cs1csó
titán
válasz
OPiiPO #57126 üzenetére
ÁCSI, azokat sem ajánlottam, csak felvetettem, hogy az egy olyan 2.1-es rendszernek látszott ahol a két kis hangfalban nem csak egy darab széles sávú hangsugárzó van hanem 2db tehát van külön dedikált magas, de ha jól tudom kicsit kamu az a magas stb. és persze több sebből vérzett ez az ára is elárulta sajna.
Ezeket sem ajánlottam, nem írtam, hogy ezeket vegye meg hanem csak vázoltam milyen irány ok lehetségesek és mik a buktatók - méret, hangszín szabályzás, magas és vagy közép hangok hiánya, ár, mekkora igény lenne mély hangokra stb.
plusz a saját tapasztalatot azzal a Genius-szal. Amúgy az is érdekes, hogy annál a kicsi Genius-nál kb. bármi jobb hiszen abban gyakorlatilag NULLA lehet a mély hang tehát egy 2.1-es - akár a linkelt Genius - még a magas és a közép tartomány hiányában is valószínűleg elámítaná ha meghallaná azt a zenéjét amit korábban arról a kicsi cuccról nyomott.
Ez is egy probléma, hogy itt sokan szinte már audiofil szinten viszonyulnak a témához miközben sokan olyan hangfalakat használnak amelyeknél még a sztereó hatás sem biztos, hogy átjön.
Haverom úgy használta sokáig a kicsi régi hangfalát, hogy az egyik hangfal nem is szólt mikor vett egy másikat akkor elmentem megnézni és egyből észrevettem, hogy fordítva kötötte be tehát fordítva volt sztereó. -
szaszlaci
addikt
válasz
OPiiPO #55761 üzenetére
Hát ha valaki egy "marketingfotó" alapján rendezi el, meg is érdemli. Gondolom akkor ő meg a hátulját hallgatja.
És csak egyet.
Beleírtam azért...lezso6
Úgy látszik, az eszedbe se jutott, hogy meghallgatás alatt azért másképp is el lehet valamit helyezni. Vagy az, ha valaki mögött százas nagyságrendű hangváltó-hangszóró kombinációs mérés-hallgatás van, akkor nem kell valamit hetekig vizsgálnia, és bizonyos hibákat a másik szobából is felismer.De hát az mindenki magánügye, hogy hitelt ad-e az általam leírtaknak, biztosan nem fogok rajta megsértődni.
-
Scorpl0l
csendes tag
-
válasz
OPiiPO #52124 üzenetére
Ja, de ez is ilyen plusz-mínusz 20-30 dB körüli tűréssel lehet.
Nálam a 8" Eve-nek van effektíve vége kb 38 Hz-nél.
Aki nem hiszi el, akkor pl ezt a számot próbálja először fül- vagy fejhallgatóval, majd hangfalon: Elevate This Sound
8"-nál kisebb hangfalon durván hiányozni fog az alja (39-43 Hz-es hangok), ugyanis ha nem önmagában hallgatod a mélyhangot, hanem valamilyen zenében, akkor a fül már -3 dB-t is mélyhiánynak fog érzékelni.
-
Logapeti
tag
válasz
OPiiPO #50966 üzenetére
Helyes, akkor ne vitatkozzunk
De azért írd meg a whathifinek is, hogy jók a tesztjeik, csak a sci-fi határát súrolják
Amúgy pedig itt aktív hangfalakról beszélünk, tehát minimum erősítő- hangfal kombóról. Hogy a belső kábelezést ne is említsem, mert az meg már gondolom az ördögűzés kategória
-
-
válasz
OPiiPO #49305 üzenetére
Nem segített sajnos - levettem az analóg hangerőt 25%-ra majd a PC-n feltoltam, így elviselhető a susogás, de még jelen van.
Lejelentettem visszárura a Muzikernél, habár reménykedek hogy jövő hétre valahogy megoldom, mivel ebben az árban szerintem nagyon jó ajánlat - nagyon nem szívesen küldeném vissza
-
válasz
OPiiPO #49301 üzenetére
Akkor nem a hangfalakkal van a baj, hanem a hangfal és a DAC között van földhurok, ami zakatoló zajban illetve cicergésben nyilvánulhat meg. Ennek több oka lehet.
Azonos konnektorra van kötve a két hangfal és a PC? Esetleg még azzal lehet próbálkozni, hogy a villásdugót fordítva dugod be, tudom hülyeségnek hangzik, de néha bejön.
Milyen DAC-od van? Olyan DAC-ot illene használni, ami aktív, azaz saját külső tápból kapja a delejt, nem pedig a számítógépből. Valamikor csak ez utóbbi oldja meg a problémát. Pl a Tascam 2x2 ilyen, habár tápot külön kell hozzá szerezni.
-
válasz
OPiiPO #49295 üzenetére
Hali,
Van rá valami ötlet miért sustorog (ESI Aktiv 05) ? Nem állandó zaj vagy zúgás hallatszik, hanem mintha valaki sustorogna halkan a háttérben, váltakozó hangerőn. PC hangkártya vonalkimenetre kötve és DAC vonalkimeneten is. Sajnálnám emiatt visszaküldeni, mert amúgy a hangjával tökéletesen meg vagyok elégedve.
Köszi!
-
kivlov
aktív tag
válasz
OPiiPO #49143 üzenetére
Értettem én
és tisztában vagyok a tudásával
De ezért a pénzért kompromisszumot kell kötni és ebben a kategóriában én még nem hallottam jobbat 2.1 ben ami tud BT és távirányítót.
tudom , hogy sajnos a magas és közép dinamikája nem az igazi de aki nem audiofil annak élmény lesz egy sima pár ezer forintos asztali hangszóró után.Itt érdemleges típust senki se tud mondani,
mert hiába jön mindenki a stúdió hangfalakkal azoknak is megvan a maga hátránya, mert ha nem tökéletes a zene akkor az nagyon is kijön ott mivel elég steril hangzásúak pont a felhasználásának jellegéből ez szükséges.
és sajnos bemenetekkel is hátrányban vannak se optika se BT .
nekem ezek kellenek egyben...
így 100-120 környékén nem fogok én sem altrenatívát találni az S350DB-nél, mert egyszerűen nincs más és mozihoz is kell.
a külföldi szaklapok se tudnak jobbat kategóriájában... -
Mauzes
addikt
válasz
OPiiPO #48674 üzenetére
De nekem nem az a célom, hogy "megsüketüljek" vagy hogy este ne tudjak filmet nézni, csak hangerő állítgatással. Egyszer próbáltam egy 2.1-es soundbar-t, tehát a mély ott sem hiányzott, de úgy emlékszem, hogy annál mégsem robbant fel a szoba egy komolyabb akciójelenetnél.
De akkor azt mondjátok, hogy ez tényleg így jó, ez a normális működés? Nincs valami olyan megoldás, hogy a TV-től sokkal jobb hangminőség, és az általatok említett dinamika is megvan, de a középrészt/vokált mondjuk nagyon kiemeli?
-
knoxhu
senior tag
válasz
OPiiPO #47669 üzenetére
Hallgatok én mindenre, de van egy olyan rossz szokásom, hogyha veszek valamit akkor minden létező platformon utána nézek, legyen az amazon, youtube, fórum vagy bármi más. Sajnos ezt a terméket nagyon máshol nem értékelik tömegesen, csak amazonon.
(#47670) Chaser
Köszönöm, hasznos amit írtál! -
Degeczi
nagyúr
válasz
OPiiPO #46906 üzenetére
Inkább tévhit, abból eredően, h a legtöbb cucc a feszültség alá helyezéskor megy tönkre.
De egyébként persze a folyamatos üzem csökkenti az élettartamot.
Mondjuk aktív hangszóróknál nincs igazán jelentősége, ezeknek nagyjából mindegy, hosszú életűek (a gagyi kínai kondenzátoroknak meg kevés használattal is könnyen tönkre tudnak menni - de javítani is egyszerű, olcsó) -
Degeczi
nagyúr
válasz
OPiiPO #45311 üzenetére
Ma már többnyire nincs jelentősége: minden korszerű oprendszer (már a Vista is) 32 bites jelfeldolgozást végez, így nem romlik érezhetően a minőség a szoftveres csökkentéstől, csak egy egészen minimális kvantálási zajra van esély, de azt nem fogod észrevenni.
Régen, a 16 bites jelfeldolgozás korában (asszem az XP még úgy dolgozott) az 50% szoftveres hangerő nagyjából azt jelentette, h 15 bitre csökkent a kihasznált fölbontás.
-
Bodz
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest