- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz
Viktor77 #66657 üzenetére
Leszarom, hogy milyen kissebségnek gondolsz. Felőlem veheted vegyed, majd dobd ki.
Ez nem pazarlás? Csak azt be ne dumáld, hogy más is így.
Engem nem kell ám győzködnöd, teljesen feleslegesen koptatod itt magad.
"Ha megnézed, mindenki minél olcsóbban szeretne minél jobb minőséget.
Példának okáért, mutass 35K-ért jobb minőségű hangfalat mint az 1280DB."
Aha, max 1-2 évre és az az ár amit írtál az csak adott bolt ára, egyébként meg min egy 10essel drágább. Ködösítesz nem kicsit. Olvass vissza mire írtam a lesza.... Hiteltelen demagóg duma, az ilyen engem nem vezet meg .. OK?
Részemről ennyi. -
válasz
Viktor77 #66606 üzenetére
Igen. Mármint, hogy az aranyozott optikai csatlakozó a világ egyik legnagyobb bullshitje, hiszen a fénynek nem kell jó kontakt.
Meg vicc áron van. Pár ezer forintos cucc is jó lehet akár, mert egy digitális-digitális átalakítás, azt nehéz elrontani, habár igaz, nem is lehetetlen.
-
válasz
Viktor77 #66454 üzenetére
Majd a fórumtárs megírja.
Amúgy eredetileg ezt A YU4-et és egy Edifier M60-at néztem, e kettő között hezitáltam, de aztán jött a szép tölgy színű Thomson és meginogtam. Hiba volt.
Mivel közben rászántam magam a drágább termékek valamelyikére, így "ha lúd legyen kövér" alapon kimaxoltam és a YU4-et választottam fehér színben. Bizakodó vagyok.
Ha meglesz, majd igyekszem írni egy tesztet róla.
-
válasz
Viktor77 #65528 üzenetére
A kopogós mély.
Gondolom ez alatt az értendő, hogy valahol 70-80 Hz körül elfogy a Genius 1250B, míg az Edifier R1280T valamivel mélyebbre megy. Ez igaz, legalábbis az általam hallott R1280DB tényleg lemegy 55 Hz-ig, méretét meghazudtolóan árad belőle.
Pár hónapja R1280DB-t használtam háttérzaj-generátornak több órán át bútor-összeszereléshez. Basszust feltekertem maxra, hangerőt is kapott bőven, aztán ment rajta a mindenféle elmebeteg DnB izomból.
De túlélte.
-
-
carl18
addikt
válasz
Viktor77 #64369 üzenetére
Nem a hangerő a mérce, esetleg próbáld ki személyesen a Harmadon Kardon Onyx széria egyik darabját!
Én se szóltam le az Edifiert látatlanba.
Nyilván más kategória, megértem és felfogtam, nem egyenlő a hangminőséggel én is tudom. De nyilván a 35E Forintos Edifier se audiófil kategória tegyük hozzá.
Csak nem akartam valami gagy 2.0 monitor mellé aminek 100hz-en nyilik a basszusa.
Edifier 52hz-en nyít így mondhatjuk már lenne basszus is a zenék mellet ami elég volna. -
carl18
addikt
válasz
Viktor77 #64356 üzenetére
Már találtam videót!
Van egy srác a youtubon, meg lesz reggelizve? Abba nem lennék biztos.
Charge 5 BASS tesztbe szebb hangzás produkál a videó alapján.
De hangerő terén nincs gond ha tudja a 108 decibelt akkor valóban hangos a Edifier.
Powered Speaker Vs. Portable Bluetooth Speaker - Edifier R1280DBS, JBL Charge 5, Anker Soundcore
A Charge 5 és a Motion Plus 1 kg-s hangszóró a Dockin Inkább az Xtreme szintjén zenél.
"Miért kéne tudnia a hangerejét? Ez milyen mérce? Ha halkabb valami, az rosszabb?"A Dockin akkus hangszóró és két kg az Edifier 5 kg is meg van és hálozatról zenél így nincsen energia limit. Ráadásul a Dockinnal 2X65mm Wooferja van, 1280DBS 2X100MM Woofer. Csak úgy értem szerintem a görbe alapján a Dockin basszus terén lehet hozza amit az Edifier kisebb méretből. Edifier sokkal nagyobb méretileg, nincs olyan mértékbe fizikai korlát mint a Dockinnál.
Edifier egy hangszórójának mérete.
146mm * 234mm * 196mm
D Fine mérete
280mmX100Xmm100mmEgyszer egy nagy üres szóbába oda löttem neki max hangerőn, állom le esett milyen szól.
Dockin D Fine Plus (Max Volume) Super Bass!Nekem volt Motion Boom ami papíron 30 watt de eddig az volt a leghangosabb ebbe a méret kategóriába.
Főleg ha az ember Anker Appba egyéni EQ-t is hangolt.
Egy közeli ismerősnek van Edifier R1280T 2.0 Aktív hangfala, majd rá kérdezek ki próbálhatom-e. Dockin hordozható, így magammal tudom vinni.
-
V60
aktív tag
válasz
Viktor77 #64084 üzenetére
Köszönöm szépen!
Én eddig egy HDMI-HDMI-Audio convertellel használtam a monitort mert TV box-al összekötve ezen nézem a TV műsorokat de a mai nap össze-vissza recsegni kezdett a hang de a kép rendben volt, másik hangfallal is ugyanezt csinálta. Most rádugtam direktbe a monitort a hangfalra és tökéletes.
Üdv Zola
-
arcitec
addikt
válasz
Viktor77 #63512 üzenetére
Hát remélem nem a laptop, bár a füles ha minden igaz működött, azt mondja párosítva de nem szól és ha azt is eltávolítanám, kérdés rátalál-e. Na meg az egyik egeret is leszedem kíváncsi leszek. Még akár a laptop is lehet bibis.
Töled is megkérdem a Logitech egérhez adott adapterének kellene tudni más eszközzel is a kapcsolatot?Persze a minden volt már a gépet is visszatöltöttem pénteki mentésből. Semmi nem változott, tehát nem szoftver az biztos. Hardver csak kérdés melyik, de ha a telefon sem találja, márpedig a füles telefonnal működik... Meg indítás is volt, nyilván az volt az első.
-
-
-
-
-
SOAD19
addikt
válasz
Viktor77 #63429 üzenetére
Köszi! Igazából, csak a Bestbuy topikban linkelték, és láttam, hogy máshol 35k felett van az árukereső szerint. Vagy annyira nem jó vétel még így se? Jelenleg van egy régi mikrohifim az van rádugva a gépre, ha nagy ritkán hangszórót akarok használni, pl. nyáron, mert akkor kicsit meleg a fejhallgató.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Viktor77 #61267 üzenetére
Lehet hogy bazári a látvány, de érdemes meghallgatni egyet élőben is mert iszonyat jó hangja van amit egy videó sem fog visszaadni, ellenben lehetett látni milyen erejük van és akkor még hol van az 1000-es.
Ez nem az az olcsó kategória amit bevisznek házibuliba azt csak szóljon valami.
Oké persze ez nem ebbe a topic-ba való hangszóró ez tény. -
mvkly
senior tag
válasz
Viktor77 #61020 üzenetére
Hogy kelthetném a rossz hírét - akár valótlanságokkal is - bárminek, ami nincs megnevezve?
A vásárló meg ír, telefonál, ahogy én is, mik a lehetőségek hangfalpróbák terén. Az már pozitívum, hogy válaszoltak. Idézem: 100e forint alatt csak egy hangfalpár van kihelyezve próbára.
Csupán az nem tetszett, hogy kiló alatt nem veszik a fáradtságot a polcban/raktárban heverő olcsó cuccok bekötésére. Lehet, volt néhány rossz tapasztalatuk, mert ebben a kategóriában van vagy 4 tucat hangfal, a delikvens meg a 10. után is újat kért a raktárból. És a sokadik ilyen betévedő után húztak egy összeghatárt.szerk.: különben meg jó árak, hosszú garik, kuvva nagy választék, csupán a fentiekre alapozva ne döntsön úgy bárki, hogy kerüli őket. Lehet élete bizniszéről maradna le egyetlen bejegyzés miatt.
-
válasz
Viktor77 #60774 üzenetére
Melyik bemenetekről? Le tudnád tesztelni, hogy legyen infónk róla? Nálam sajnos már nincs itt az R1280DB. De hétvégén le tudom tesztelni az S351DB-vel is.
Tehát BT, optika, jack? Mindegyik vagy egyik sem? Illetve azt meg tudnád próbálni, hogy minimális (épphogy hallható), közepes és maximális közeli hangerő közül melyiket jegyzi meg?
-
-
-
-
Viktor77
titán
válasz
Viktor77 #58856 üzenetére
Megvettem az R1280DB-t.
Ez valami csoda!
Nagyon kicsi, képeken nagyobbnak tűnik. Kb. mint az 1250B csak mélyebb.
De nagyot szól. Nem merem maxra tekerni, az már szomszédcsalogató.
A mélyei brutálisak, a magasai, közepei viszont szerintem az 1250B-nek szebbek.
Egy enyhe magasfrekis alapzaja van nagy hangerőn, fél hangerőn már oda kell hajolni hogy halljam.
Kiváncsi leszek egy kis bejáratás után mit produkál. -
US.Army
csendes tag
válasz
Viktor77 #58154 üzenetére
hát tesa nálad biztosan profibb
nem az probléma hogy itt műkedvelők vannak hanem igazi szakiknak állítják be magukat és ezzel csak az a baj hogy a hozzá nem értőket viszik be a málnásba..
mivel hangmérnök vagyok, nagyobb foglalmam van ezekről a dolgokról mint itt bárkinek.... -
pinnacle
nagyúr
válasz
Viktor77 #55344 üzenetére
Köszi! Akkor ez az 55dB nagyon kevés (persze azt is kellene tudni, hogy milyen állásban hallgassuk
), lehet még a közepesnél is kisebb hangerő, tulajdonképpen "normálisnak" mondható. Látom nem is olyan drága a hangmérő, lehet ahol problémás a szomszéd, érdemes venni.
-
BullZeye
veterán
válasz
Viktor77 #53822 üzenetére
Picit elhanyagoltam az aktualizálását, de köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem jó pár éve nem nyúltam hozzá.
Jelenleg egy Alienware AW3821dw és egy Ultrasharp U3818dw alá kellene egy normálisabb soundbart raknom, lehetőleg egyformákat. Alienwarehez szerintem nincs soundbar, mert alatta középen van rögtön az USB hub rész.
-
HThomas
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Call of Duty: Black Ops 6
- Synology NAS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Asztrofotózás
- Formula-1
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Xbox Series X|S
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest