- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yézi
aktív tag
válasz
pruzsi #58411 üzenetére
Promedia 2.1 szerintem nem rossz, ha nem lett volna gyári hibás valószínűleg meg is tartottam volna.
Középtartományban nem túl erős, magasak és mélyek dominálnak, bár falbontó mélyeket azért nem kell tőle várni, de számomra kellemes hangja volt. Bár szvsz az S350/351DB simán megéri azt a ~15 ezer forintos felárat, de ha 70 pénz a limit akkor a Promedia 2.1-re is érdemes lehet rápróbálni.
-
válasz
pruzsi #58407 üzenetére
Mackie CR széria felejtős, hangminőségre ergya sajnos.
Presonus Eris E3.5 tök jó, de arra számíts, hogy a 3.5" mélyközépből nem fog jönni sok mély.
Edifier R1700BT szintén, de az is csak 4" mélyközép.
szerk: ja és TV-hez kell, amin nincs jack? Akkor egyik sem jó. Edifierből a DB jelzésűek jók erre, mert azokon van Digitális Bemenet, ami TV-nél létszükség.
-
válasz
pruzsi #58407 üzenetére
Sajnos a keret kevés az egyértelmű feljebb lépéshez. Ahogy @gubabela is írja, akár "lakossági", akár "studio" aktív monitorra váltasz, minimum 5.5-6" méret kell a mélyközéphez. Ilyen pl. az Edifier S2000mkiii, ami egyértelműen jobb is, de 3x ennyibe kerül. 2.1 vonalon az S350/S360 lenne az ésszerű ajánlat, de azok is 100k felett mennek... sztem ez így nehéz ügy, ha nincs konkrét hangzásbeli problémád a mostanival, inkább gyűjts még egy darabig.
-
gubabela
senior tag
válasz
pruzsi #58407 üzenetére
Ezeket azért nem ajánlanám, mert kicsi fizikailag a hangszórók mérete(4" és 3") és mivel te 2.1 ről válltanál, szinte biztos, hogy keveselnéd a mélyet még ha a jelenlegi szateliteknél előrelépés is lenne hangban. 5, de inkább 8 zoll ami már mélynyomó nélkül is elég lehet szerintem, bár ízlés és megszokás kérdése is.
-
gubabela
senior tag
válasz
pruzsi #58405 üzenetére
Az a kis fiio jó cucc, akkor igazából rajtad múlik melyik megoldást választod, mindkét út járható. Vagy néznék valami álló használt hangfalakat az erősítőhöz, (amiket kinéztél szerintem felejtősek. klipsch, monitor audio irányába keresgélnék) vagy nézhetsz valami edifier szettet is nagyobb hangszóró készlettel. Ebben az ársávban (40-50e) nem kapni értelmes 2.1-et, így inkább 2.0a legyen. A stúdio monitorok is jók lehetnek ( a kinézettek közül az alesist mondanám a paraméterei alapján , (nem ismerem) , vagy m-audio bx5 esetetleg, de ha tudod hallgasd meg, vagy rendeld netről, hogy ha nem jönne be, akkor vissza tudd küldeni. Meg ezeket egyenként kell bekapcsolni és hangerő is külön állítható, ezt vedd figyelembe azért.
-
samu2062
senior tag
válasz
pruzsi #53509 üzenetére
Jó a 9C, én bírom nagyon.
Pár dolgot érdemes figyelembe venni.
Az egyik, hogy magas. Ezért ha megfelelő magasságban akarod elhelyezni, mondjuk egy kanapén ülve vele szemben, max. 50-60 centi magas állvány jó. A másik, hogy kell neki hallgatói távolság és viszonylag nagyobb tér. Közelről hallgatva nem az igazi. 3-4 méterről hallgatva és egymástól is 3-4 méterre elhelyezve őket, hogy meglegyen a klasszikus háromszög, úgy kiváló. Az egyetlen negatívum számomra a távirányítója. Csak pontosan az érzékelőre irányítva működik és van, hogy így sem elsőre.
Érdekes módon a 6C-vel nincs ilyen gond. -
Bodz
nagyúr
válasz
pruzsi #45956 üzenetére
Akkor ez a dolog úgy fog csak működni, hogy kell egy dac is, ha hangot szeretnél a tv-ből. Optika lesz a megoldás. 15-20-ból kihívás a teljes projekt, de nem lehetetlen.
Neoteck. Mivel optikán meg a kütyün sincs hangerőszabályzás, ezért marad a hangfalon a poti.
Távos, hangerőszabályzós Neoteck. Kényelmesen a távval állíthatod a hangerőt.
Hangfal pedig Genius 1250B, Microlab B73. Tán csak ezek jönnek ki a keretből. -
ToniSoprano
addikt
válasz
pruzsi #26523 üzenetére
Azzal azért legyél tisztában, hogy papíron, de jellemzően inkább a honlapon, gyári oldalon is könnyű hazudni. Pl. valami 15 ezres 4 colos mélynyomóval rendelkező 2.1-esnél láttam ezt leírni, hogy 20Hz-ig lemegy, még a 8 colos sem fog lemenni addig valószínűleg.
Be fogod mérni? többség nem! Be fogod perelni őket hogy hazudtak? Kinek van erre ideje, pénze?
Ha max valószínűleg már nagyon nagy botrány lenne abból, akkor max azt mondják a 2.1-es cégek, ja bocs rögzítési hiba volt. De a hazugságot akkor sem ismerik el.Kockázat van ebben a hazugságban? Ahogy levezettem sok nincs.
Sok h.ü.lye beveszi a hazugságot? Persze és így azért jóval több 2.1-es műanyag zörgő-börgő cuccos lehet eladni, aminek középtartománya, vagy magastartomány egy része szinte egyáltalán hiányzik.
Itt leírtam egyszer korábban a szubjektív véleményem:
[link] -
PuMbA
titán
válasz
pruzsi #26523 üzenetére
1. Ilyen kategóriában nincs 200W. Az hogy ráírják egyes 2.1-ekre meg szintén nem igaz, mert nem fogyaszt egyik se 50W-nál többet konnektorból
2. 40W-tól is meg lehet süketülni adott érzékenységű rendszer esetén, szóval nem is értem ezt a 200W feltevésedet, hogy hogy kapcsolódik a hangerőhöz
3. "zene,film,játékra is jó basszus és a finom kis hangokra is szükségem van flac zenéknél. " A Modecom ennek pont megfelel
-
Compika
aktív tag
válasz
pruzsi #26516 üzenetére
Tessék Pioneer A-103+Onkyo SC-360
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Spórolós topik
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest