- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
xmad
őstag
válasz
lezso6 #66809 üzenetére
teltebb mélyek lesznek az biztos, de ha valaki megszokta azt a logitechet neki csalódás lehet utána, mert ahhoz képest semmi basszusa nem lesz.
attól függ ugye ki mit szeret, és ettől függően kellene ajánlani vagy stúdió monitort vagy HIFI -t. mert tudjuk te a monitorok híve vagy, csak nem mindenkinek jön be a steril hangzás, amiről korábban beszéltünk is
-
xmad
őstag
válasz
lezso6 #66665 üzenetére
annyit hozzáfüznék én is a kínai minőséghez hogy az R2730db -nek hangos alapzaja lett.
a 2850 meg random reccsen egyet zene közben.. nem éppen a nagyon jó minőséget szimbolizálja.. de még nem küldöm vissza mert nem tudom reprodukálni a jelenséget, tök véletlenszerü (nincs köze a villany kapcsolgatásnak hozzá és nem is olyan pukkanás)de az is igaz hogy a jó minőség nem ezen az árvonalon kezdődik
-
xmad
őstag
nekem volt egy edifier r2730 már vagy 5-6 éve üzemel, most azóta anyáméknál van. annyit vettem észre rajta csak hogy az alapzaj magas lett. de zene közben nem hallani. viszont ezt leszámítva még szépen szól. vettem egy R2850 et TV mellé.. kiváncsi leszek meddig birja. eddig nulla alapzaj
-
xmad
őstag
-
xmad
őstag
válasz
lezso6 #66484 üzenetére
akkor szerinted a zenehallgatásnál is létezik egy szigorúan vett „igazi” élmény, amit csak egyféleképpen lehet élvezni? Mert ez az érvelés kicsit olyan, mintha azt mondanánk, hogy csak az hallgat „igazi” zenét, aki az eredeti stúdiófelvételt semleges monitorokon hallgatja.
De hadd kérdezzek vissza: ha valaki a koncertélményt keresi, akkor az élőzene mértéktől függően „kevésbé zene”, mint egy precíz stúdiófelvétel? Vagy ha valaki bakelitről hallgat zenét, az vajon már nem is „igazi” zenerajongó, mert ott van némi torzítás és melegség a hangban?
A lényeg szerintem az, hogy mindenki mást talál meg a kávéban és a zenében – és ettől még egyiket sem lehet kevésbé „valódinak” nevezni. 😊 -
xmad
őstag
válasz
lezso6 #66481 üzenetére
Pontosan, ezzel pedig egy kicsit meg is cáfolod az előző érvedet. 😉 Ha a jó kávé nem keserű, akkor miért ne lehetne valaki kávérajongó, aki tejjel vagy cukorral issza? Hiszen, ahogy te is írod, a lényeg nem az, hogy „nyersen” vagy „színezve” fogyasztja, hanem hogy a kávé által nyújtott élményt élvezi.
Ugyanez igaz a zenehallgatásra is. Aki például szereti a kiemelt basszust vagy a melegebb hangzást, attól még lehet ugyanolyan nagy zenerajongó, mint az, aki analitikus, semleges monitorokon hallgatja. Mindkét megközelítésnek megvan a helye, csak máshogy adja át az élményt.
A lényeg talán az, hogy nem a módszer számít, hanem az élvezet. A „kávézás” és a „zenehallgatás” is erről szól, nem pedig arról, hogy ki hogyan definiálja a „helyes” módját. -
xmad
őstag
válasz
lezso6 #66477 üzenetére
Értem a hasonlatodat, de szerintem sántít. Ha valaki 6 cukorral issza a kávét, attól még nem biztos, hogy nem szereti a kávét – csak lehet, hogy nem azt a nyers, keserű ízt kedveli, hanem azt az élményt, amit a cukorral együtt kap. Pont így van ez a zenével is: attól, hogy valaki egy karakteresebb hangzást élvez, még nem jelenti azt, hogy nem szereti a zenét.
Egyébként, ha már analógiánál tartunk: az sem kávé, amit egy hipermodern gép lefőz, majd a barista tökéletesre formázza a tejhabot rajta – mégis élvezik az emberek, mert az egész élmény számít, nem csak az alapanyag. 😊 -
xmad
őstag
válasz
lezso6 #66472 üzenetére
Érdekes nézőpontot hoztál fel, és valóban van igazság abban, hogy a Hi-Fi piac tele van marketingfogásokkal – például túlárazott kábelekkel vagy egyéb túlzó állításokkal, és hatalmas f*szságokkal amikben én sem hiszek mint a tápkábel 150 ezerért mert attól jobb lesz a hang, vagy tegyem le tüskékre a hangfalat mert jobb lesz a hang, ez hülyeségnek tartom én is.
Viszont a „zenét hallgatni” kérdéshez szeretnék egy kicsit hozzáfűzni. A zenehallgatás élvezete nagyon szubjektív: van, aki a torzítatlan, analitikus hangot szereti, mert így jobban érzi a részleteket és az eredeti szándékot. Másoknak viszont pont a melegebb, karakteresebb hangzás hozza meg az igazi élményt – például ha a basszus ki van emelve, vagy a magasak csillognak. Ez nem azt jelenti, hogy „nem a zenét hallgatják,” inkább azt, hogy mindenki máshogy éli meg a zenét.
Abban egyetértek, hogy a Hi-Fi eredeti jelentése valóban a High Fidelity volt, azaz a pontos, torzítatlan hangvisszaadás. De ahogy változtak a fogyasztói igények, a Hi-Fi ipar is alkalmazkodott – és ma már valóban inkább a szubjektív élvezetre helyezi a hangsúlyt. Ezért is lett népszerűbb a "hangzás tuningolása" akár a készülékek által. De szerintem ez nem feltétlenül baj, ha a végeredmény az, hogy az emberek jobban élvezik a zenét.
Végső soron mindkét világ – a stúdió monitorok és a Hi-Fi rendszerek – más-más igényeket szolgálnak ki. -
xmad
őstag
válasz
lezso6 #66465 üzenetére
Érdekes, amit írsz, és van benne igazság, hogy nem minden stúdiómonitor semleges – tényleg vannak, amelyeknek saját karakterük van. Például a KRK-k gyakran kapnak kritikát a V-alakú hangzásuk miatt, vagy az Adamok is szólnak egy kicsit „másképp”. Viszont alapvetően a stúdiómonitorok célja mégis a részletgazdag és torzításmentes visszaadás, és ebből a szempontból sok esetben kevésbé „zenehallgatóbarátok” a Hi-Fi cuccokhoz képest.
A JBL példájával kapcsolatban egyetértek, hogy nem teljesen semleges, főleg az alsó szériák – kicsit melegebb, közönségbarátabb hangot hoznak, ami sokaknak tetszik.
A hátrányokról: valóban igaz, hogy a stúdiómonitorok funkcionalitásban gyakran szegényebbek (nincs optikai bemenet, Bluetooth, stb.), és a megjelenésük sem mindig illik egy otthoni nappaliba. Ezért sokan inkább konzumer eszközöket választanak, ha egyszerűen használható, „plug-and-play” megoldást keresnek.
Végül szerintem ez tényleg sokszor ízlés és igény kérdése: aki precíz, analitikus hangzásra vágyik, az jól járhat egy stúdiómonitorral. De aki „élvezkedni” akar a zenén, annak a Hi-Fi, akár egy erősítővel és hangfallal, gyakran jobb választás. Az biztos, hogy érdemes meghallgatni a különböző opciókat – szerencsére ma már több helyen van erre lehetőség, ahogy te is írtad.a dolog másik része pedig, hogy az én véleményemet írtam le, nekem volt HIFI és Stúdio monitor is. illetve a gyártók is nagyon jól tudják hogy az emberek nagyobb többsége mit szeret. ezért vannak a V karakterü hifi cuccok, mert 10-9 embernek az kell. nem pedig a stúdio monitor.
-
xmad
őstag
engem most lefognak szavazni,de az a véleményem az, hogy jók, DE...
attól függ milyen zenéket szeretsz, mennyire kedveled a dübörgő basszusokat.nekem volt JBP 305P azt váltottam JBL 308P -re.
végtelenül pontos, kristálytisztán szól. de szerintem fárasztó is egy idő után hallgatni, az én véleményem az hogy
A stúdió monitorok alapvetően professzionális felhasználásra készültek, tehát arra, hogy a lehető legpontosabban, színezés nélkül adják vissza a hangot. Ez a zenei munkára, keverésre, masteringre kiváló, hiszen minden részletet hallani kell.Otthoni zenehallgatásra viszont sok esetben nem ideálisak, főleg ha a hangzás élvezetére vágysz, nem pedig az elemzésére. A konzumer Hi-Fi rendszerek általában kicsit „szépítik” a hangot – például dúsabb basszust vagy melegebb középtartományt kínálnak –, ami sokak számára kellemesebb hallgatási élményt nyújt.
Ráadásul a stúdió monitorok nem emelik ki a basszust, mivel céljuk a pontos, semleges hangkép. Ezért, ha te például dübörgő basszusokat szeretsz (pl. elektronikus zenénél vagy filmnézésnél), akkor valószínűleg jobban jársz egy Hi-Fi rendszerrel vagy akár egy jól beállított aktív mélynyomóval kiegészített rendszerrel.
Persze, ha analitikus, részletgazdag hangzásra vágysz, vagy mondjuk hobbiszinten foglalkozol zeneszerkesztéssel, a stúdió monitorok jó választás lehetnek. De ha csak lazítani szeretnél és élvezni a zenét, akkor a Hi-Fi rendszerek valószínűleg jobban megfelelnek az igényeidnek.
-
xmad
őstag
válasz
lezso6 #66418 üzenetére
,, - az új magassugárzó rosszabb "
valószinüleg ez lehet. a többi nem valószínü, részleteztem az okokat.
a 2730 valóban V karakterü lehet, de mint mondtam nem a kiemelések hiányoznak, hanem egyszerűen nem szól szépen, tisztán... de nyílván nem is lehet a 308P -hez hasonlítani mert közel sem egy liga a kettő
-
-
xmad
őstag
Vettem a Tv hez egy edifier R2850 et, ajánlott itt is. Hàt egyelőre elég pocsék.. pc-vel próbálva is, bár hozzá kell tennem hogy alaplapi hangkártyáról ment,
lehet bejáratódik még vagy csak megszoktam a JBL 308P-t ami fényévekkel jobb. Mondjuk árban is 2x annyi…
lehet jobban jártam volna egy S2000 mkiii -al ha még hozzá teszel 50.000 et…r2850 et olyan élettelennek hallom, ének hangok mosottak.. egyelőre nem győzött meg.
fura hogy az R2730 nincs az ajánlottak kozott, a 2850 pedig igen. Ehhez kepest a 2730 sokkal jobb volt.
-
xmad
őstag
válasz
Jah Ith Ber #66064 üzenetére
szerintem ha mélycentrikus és stúdio monitor akkor 8" -t lenne érdemes, sokkal teltebbek a mélyei mint az 5 vagy a 6,5 collnak.
-
xmad
őstag
M-Audio Forty Eight-ről van már valakinek tapasztalata, véleménye?
-
xmad
őstag
Scarlett solo 4th -val van tapasztalat?
Eladom az M-Audio Airhubot és az lenne a kiszemelt
-
xmad
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #63874 üzenetére
az jó gazdaságos
-
xmad
őstag
abszolút kiváncsiságból kérdezem, itt az összefoglalót ki szerkeszti? az ajánlott cuccok egyéni tapasztalat alapján kerül meghatározásra ha igen kinek a tapasztalata alapján dől el?
ugye ajánlott a JBL 305P de ellenben a 306 és 308 már nincs a listában. nyílván nem kell és nem is lehetne végtelen listát készíteni.... -
xmad
őstag
JBL 308p -ben vagy úgy általában mindegyik monitorban van valamiféle védelem?
teljes hangerőn, ahol már eléggé dübörög a basszus van hogy egy pillanatra elveszi a jelet. majd újra szól. közben a led fény is elhalványul rajta. mintha egy pillanatra elvenné addig róla az áramot.
vagy inkább ez vmi hiba lehet? nem szoktam full hangerőn hallgatni ezért nem figyeltem ezt meg eddig
-
-
xmad
őstag
hit spaceben nagyon savazták nekem a JBL-eket.. 305 308. mindegy. szerintük mindegyik szar..M-audio volt a másik kérdésem.. az meg ultra csöves.. egyedül a mackiet ajánlották csak.
sajnos nem hallottam azokat, biztos nagyon jók. viszont a JBL 305 és még inkább a 308-ról csak jót tudok mondani. a 308 ugyanúgy szól mint a 305 csak a mélyei sokkal teltebbek, szebbek. nagyon jók.
-
xmad
őstag
válasz
SunMount3r #60840 üzenetére
igen, annyira nem is érdemes belemenni.
-
-
xmad
őstag
hifis vonalról mely az a hangfal ami ajánlott lehet zenére, 2 utas, lehetőleg 8 col méllyel és ami nem a stúdió monitor kategória. ha ismertebb márka az sem baj.
nekem spec csak az edifierek meg a többi felsorolt konzumer gyártó ugrik be, de azokon kívül pl JBL, Yamaha vagy ilyesmi..
-
xmad
őstag
válasz
Askformore #60829 üzenetére
ja az elég hoki..
-
xmad
őstag
M-Audio Air hub drivere aki ilyet használ vagy használt másnak is összeomlik? amióta újra telepitettem a windowst, felraktam a driverét amit eddig is.. és hallgatom a zenét és random X idő múlva teljesen összeomlik és csak zúgás van. pc-t újrainditva minden ok.
korábban nem volt gond, EQ APO is ment és azzal se akadt össze. de most valami nem jó. -
xmad
őstag
Nem tudom nekem azt mondták itt a fórumon hogyha zajos a gép akkor az usb-n is átmegy a dacba onnan meg a monitorra..
és mégsem zajos..
ha át is megy a zaj, valószínüleg a balanced miatt a monitorra ott sem fog átmenni.most azon a jbl nano patchen el is gondolkodtam.
a sound blaster Z-t szerettem -
xmad
őstag
A passzív hangerőszabályzók miert nem ajanlottak? Legalabbis nem latom hogy bárki is ajanlotta volna.
pl sokan szeretik a sound blaster kartyajukat, ezt lehetne hasznalni a studio monitorokkal is mert a kártya es a monitor kozott ott lenne a passzív szabályzó, ahonnan szintén balanceden megy a kabel a monitorba
pl jbl nano patch, mackie big knob… -
xmad
őstag
elgondolkoztam egy Edifier S3000 pro-n.. de ezt [link]hallva a JBL jobbnak tűnik
-
-
-
xmad
őstag
Stúdió monitor mellett használ valaki mélynyomót? Azokhoz valóra gondoltam mint a JBL Lsr 310, eris sub8 stb. Vélemények érdekelnének
-
xmad
őstag
válasz
lezso6 #58777 üzenetére
én is a dbu kimenetre gondoltam, egyszer ezt írtam is itt már de kb lehülyézett majdnem mindenki
M-audio AIR hubot használok most, ennek nem túl nagy a kimenete ezért max hangerőn se olyan durva... sima zene hallgatáshoz már hangos, de falat bontani nem fog full hangerőn se
-
xmad
őstag
válasz
Vistaboy #58761 üzenetére
nekem volt az 5 colos és most nekem is a 308 as van. aki azt irta hogy szarabb az nem hallotta még élőben mind a kettőt és csak egy gagyi youtube videó alapján feltételezi hogy szarabb, pedig nem az
a stand-by üzemmóddal kapcsolatban én azt tapasztaltam, hogyha a windowson belül a hangerő nincs maxra állítva akkor nehezen akar feléledni a stand-by ból.. szóval windowson belül minden maxon és akkor nincs gond ezzel
-
xmad
őstag
Hifis csopiban, a táp kábelt is bekell járatni?🤣 WTF?! És hangban is hoz pluszt? Nehezen tudom elképzelni..
Sziasztok!
Eladó a képeken látható 3db 1,5m-es (dugókkal együtt) tápkábel.A kábel anyaga 3x4mm2 sodrott 7N tisztaságú réz vezető, az erek közötti tér pamut szál kitöltésű, réz árnyékoló harisnyával, PVC szigeteléssel.
A csatlakozók érintkezői tömör rézből készültek, ródiumozottak, carbon mintázatú házzal.
A kábelek teljesen újak, még bejáratást igényelnek.
1db kábel ára: 45.000Ft.
-
xmad
őstag
válasz
M3nt0R #58398 üzenetére
a 40 ezres kábel árából kapsz focusrite solo-t. ami az egyik legjobb ebben az árkategóriában. és kompromisszum mentes.
30 ér meg van M-audio Airhub ami szerintem szintén teljesen korrekt, ha nem akarsz felvenni akkor az is elég lehet, balanced, nagy hangerő poti, fejhallgatónak külön poti.. stb
Én most JBL 308P vel használom.
ifi zen dac-ok szerintem nem stúdió monitorhoz valóak, inkább hifi cucc, hifi hangfalakhoz
-
xmad
őstag
válasz
Archttila #58388 üzenetére
ifi zen-t én kipróbáltam, nem nagy szám, hangminőség is elég szar és nem is hangosít sokat. az RCA kimenete pedig unbalanced.
én M-audio Air hubot használok most, ez nagyobb hangerőt tud mint az ifi. normális hallgatásra elég bőven így is.
meghallgattam egy focusriteot is azzal már sokkal hangosabb volt a cucc, de drágább is
-
xmad
őstag
az miért van hogyha a 3,5 jackes fejhallgatóm 3,5 jack csatiről tökéletesen működik de ha átalakítóval dugom be nagy jackbe akkor totál szétesik a hang?
van egy másik füles is azzal működik rendesen ( nincs gond az átalakítóval)
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- EAFC 25
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest