- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reaper
őstag
válasz
bobalazs #66903 üzenetére
Maszek nagyon, de nagyon ötletes. Az asztal kb fél év múlva megy eladásra, úgyhogy nem szívesen furkálnám meg, mert drága cucc, de csak sérülés mentesen
A gyorskötöző jó ötlet, lehet veszek 2 monitor tartó kart és ahhoz fogatom. Ki lesz majd találvabostone #66904 : Simán az alaplapi csatlakozók között van optikai hang kimenet, de van a hangszórón 2 pár RCA bemenet, a csomagban meg volt egy RCA/kis Jack átalakító is, plusz van benne Bluetooth modul, nekem a privát laptopom azzal csatlakozik
-
válasz
bobalazs #66727 üzenetére
A folytatás a lényeg:
This plugging was required because the ports were leaking the entire back wave, all the way up to 2k. Not only that, they had a 10dB whistle at 750Hz. Plugging did not affect lower midrange headroom, so this was nothing but an improvement.
Ez azért...
De van ott sok más is. Nekem amúgy volt anno Z-3, annak "mélyládája" nagyon mókás szétszedve.
-
-
-
NvidiaRTX
őstag
-
válasz
bobalazs #62498 üzenetére
A filmeknek ugye nagy a dinamikája. Hogy a hangos részek (akció, stb) tényleg hangosak legyenek, ezért az átlaghangerő viszont elég alacsony, lásd sima beszéd. Persze tehetsz rá hangerőkiegyenlítést, ami gyakorlatilag egy kompresszor, de ez elveszi az élményt, habár persze abból a szempontból praktikus, hogy ha nem akarod zavarni a szomszédokat, ilyesmi.
Ha nem akarod, hogy állandóan állítgatni kelljen a hangerőt, akkor a windows hangerőszabályzójánál beállítod, hogy pl a Chrome, Spotify és egyéb alkalmazások hangereje ne 100%-on, hanem csak 10-20% körül legyen. Persze ez abból a szempontból szívás, hogy filmlejátszón kívül minden alkalmazást le kell halkítani, s ha telepítesz egy újat, akkor ÜVÖLTENI fog.
Úgyhogy szerintem inkább szokd meg, hogy filmnél fel kell tekerni a hangerőt.
-
Askformore
senior tag
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
bobalazs #60232 üzenetére
De elvileg tud. Persze ha nem passthrough, hanem DD-re van konvertálva az összes hangsáv. Van valami hangbeállításósdi, ahol ezzel lehet játszani, nem ugyan az, mint a DRC, meg nem is olyan egyszerű, de korábban valamelyik itteni Kodi-s Topic-ban olvastam róla. Talán ott érdemesebb lenne kérdezni is.
-
válasz
bobalazs #59779 üzenetére
Anno mértem az Edifier R2750DB-t, az is 9 wattot vesz fel üresjáratban, s kb 20-25 wattnál nagyon durván üvöltött.
Mindez azért van, mert minden egyes +3 decibel az dupla annyi wattot igényel, ráadásul az emberi hallás meg 6-10 decibel emelkedést vél dupla hangerőnek, azaz 4-8x watt kell a dupla hangerő érzetéhez. Ezért van az, hogy a kevés watt is tud meglepően hangos lenni, de ha meg nagyon hangosat akarsz, akkor hamar több száz meg ezer wattnál jársz.
-
samu2062
senior tag
válasz
bobalazs #59573 üzenetére
Volt már régebben, de nem árt a felfrissítés.
4 microlabom van, ebből 2-höz tudom használni (6C, 9C), utóbbinak igen gyengén megy a távja, így tökéletesen ki tudom váltani az appal. Harmadik, (B77) nem távos, a negyedik meg nem klasszikus hangfal (MD-331), de távos, csak nem tudja az app.
Szerk: Most nézem, hogy nem is ugyarról beszélünk. Én ezt használom. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
bobalazs #59384 üzenetére
Ez gondolom azért van mert szoftveresen mókol vele a progi és persze hogy más lesz a hang.
Én idő közben rájöttem, hogy semmiféle progit nem szabad használni a hang mókolására.
Ha hangszínt kell szabályoznom akkor azt a hangszórón kell megtenni.
Jelenleg úgy használom az Edifier-t hogy TV-re van kötve a PC ami átküldi a hangot HDMI-n a TV-re az meg átküldi a hangot a Optikain a hangfalra.
Csak az NV HD Audio-ja van felrakva semmi más az is csak azért hogy egyáltalán hang legyen minden más le van tiltva a hang beállításokban.
Nem hiába a külső drága erősítőkön is van "nyers mód" ami mindenféle "mókolást" kikapcsol. -
válasz
bobalazs #58886 üzenetére
Ja, nagyon hiányzonak ezek a jó kis Microlab termékek, anno már 40e körül volt faja 6.5" hangfal.
Jelenleg ilyet az R2750DB tud, de az 70e Ft, és csak messziről szól jól, közelről nem igazán. Habár ezen már van digitális bemenete meg bluetooth, így nem rossz az ára, főleg a mostani horror inflációval számolva. De 90e-ért meg ott az S350DB, ami azért hangban egy kategóriával jobb, 2.1-es hátrányai ellenére szvsz sokkal jobban megéri. Illetve még 95e-ért még izgalmas az R2850DB, ami 8" sztereó pár s erre nagyon kíváncsi lennék, valószínűleg hangminőségre gyengébb, mint az S350DB / S351DB, de lehet falat bontani meg jobb.
-
válasz
bobalazs #58500 üzenetére
135 Hz körül van. Kb itt mindenkinél van hupli, mert a 135 Hz pont a 2.7 méteres szobamagassághoz dukál. Legalábbis ha a föld és a plafon is betonból vagy hasonló anyagból van. Ha könnyűszerkezetes, akkor azon többé-kevésbé átmegy a mély, illetve a szigetelés is elnyeli.
-
válasz
bobalazs #58323 üzenetére
Majd kiderül.
Abban azért van standby, nem? Ha nem melegszik, akkor nincs gond.
Google alapján a Solo 6C-nek azért elég egyszerű egyrétegű panelja van, annak talán még én is neki mernék állni forrasztgatni, nem egy agyonzsúfolt bonyolult, többrétegű panelre épített táp, mint az Eve-ben van.
-
-
válasz
bobalazs #58265 üzenetére
Kezdjük az elején. Ha jól értem adott jópár rezonanciafrekvencia (ún. room mode). Ezzel a szinusz-generátorral meg tudod nézni hogy pontosan hol és mennyi.
De ezeket a rezonanciákat nem fogod tudni mélyládával megoldani, mert ezek 100-200 Hz között is ott vannak, miközben a mélyláda (jó esetben) 100 Hz alatt szokott szólni. Amelyiken van szatelit felüláteresztő szűrő, azok is 85 Hz környékén szoktak vágni. Meg egy mélynyomóval könnyen lehet hogy csak rosszabb lesz a helyzet.
A megoldás az elhelyezés módosítása. Pl távolabb húzni a hangfalakat a faltól.
-
Kohautech
junior tag
válasz
bobalazs #49169 üzenetére
Mert az erositot konkrétan a hangsugarzokra paraméterezik, és állítják be. Ezen felül úgy tudják raszabni hogy olcsóbb legyen,így a többi dolog jobb minőségben lehet kivitelezni. YouTube-on silk részletesebben elmondja a “milyen studio hangfalat vegyek” mpw videojukban Danival.
-
tutis
őstag
válasz
bobalazs #48985 üzenetére
nekem [ez] van otthon, az adatainál látod hány DB-s. Erősítő funkciója is van, bár csodát nem kell várni tőle, de az 5.1-es aktív hangfalam jobban szól mintha enélkül használnám.
Persze ettől is vannak minőségibb cuccok, nekem jól jön hogy tudom használni 5.1-be, és 2.1-be is. Rá van kötve egy bluetooth vevő, így laptopról bluetooth-on keresztül megy át a hang, plusz a tv optikaival csatlakozik ebbe, és még van hely más audió eszközöknek is. -
válasz
bobalazs #47829 üzenetére
Jó info
, régóta beszereztem egy fogyasztásmérőt, de a 6C- t még nem is mértem. Még a készenlétire lennék kíváncsi, de majd lemérem. Ha nem használom standby- ben van, csak ha nem vagyok otthon, akkor van full minden áramtalanítva, túlfeszvédős, kapcsolós elosztókon vannak a cuccok. Amúgy az értékek reálisnak látszanak, a gyárilag 2x50W specifikáció mellett. És 45- ös hangerő mellett már tényleg hangos, X-Fi HD- vel nálam a 35-40- es állás kb a kellemes szobahangerő (16nm-es szoba).
-
VoidXs
nagyúr
válasz
bobalazs #44491 üzenetére
Innen válogass. A DR10 nekem már nagyon tetszik, szerencsére amiket hallgatok (általában filmzenék) el szokták érni.
-
törölt tag
válasz
bobalazs #43653 üzenetére
Nem ismerem a szobád akkusztikáját, de ha nincs más megoldás, lehet puritánnak fog tűnni, de tegyél tojástartót a falra ahova nyomja a mélyet, ha az beválik, akkor érdemes venni öntapadós piramis hangszigetelő szivacsot, az valamennyire jobban néz ki. Persze csak, ha a szoba akkusztikája engedi, próba szerencse. ☺️
-
Zoley3
tag
válasz
bobalazs #41085 üzenetére
Nem egy hyper szuper Sub, 100W-os , de átlag embernek aki nem akar túl sokat rászánni, jó lehet
Ha egyféle minőségű dolgot hallgat az ember ilyen összerakott 2.1-en akkor nem rossz, de sz.gép mellé pl sok állítgatást igényel (Zene, Film, játék), nem olyan hogy belövi az ember és akkor mindenhez jó lesz...
Nekem volt SW10-em, sz.gépnél használtam, és szinte csak filmezni (nem avi, meg divX), nem volt rossz, de ha állítani kellett mindig futkosnom kellett a sub hátuljához hogy állítani tudjak rajta, ami nem volt buli...
El adtam, de kár volt, átcuccoltam TV-re filmezni, oda meg jó lett volna, idővel vettem másféle sub-ot, de ha vennék újat megint akkor valszeg azt venném
-
-
válasz
bobalazs #41080 üzenetére
Nincs lista. Stúdiók jók szoktak lenni, pl a JBL LSR310s-t is úgy tudom többen is használják, s nem panaszkodott még rá senki.
Eleve 2.1-et nem ajánlatos olcsón csinálni. De ha olcsón kell, akkor Thonet & Vander SW10 esetleg jó lehet, ezt rendesen be is lehet kábelezni a rendszerbe.
-
válasz
bobalazs #40291 üzenetére
Ezeket a frekvenciákat hívják szoba módusoknak (room mode). Alacsony frekvenciáknál (< 300 Hz) jelentkezik. Gyakorlatilag "mély visszhang", de a magasabb hangokhoz képest ez "visszahang" nagyon másképp viselkedik.
Pl ha 5 méteres a szobád egyik hossza, akkor 35 Hz-nél lesz az alapmódus (35 Hz hullámhossza * 2 = ~5 méter), a többi pedig ennek többszöröse (70, 105, 140 stb Hz). Az alapmódus szól bele legjobban a hangba, a következők pedig egyre kevésbé, 300 Hz felett gyakorlatilag már nincs gond.
A hangfalak és a te pozíciódtól függ, hogy az egyes frekvenciák a normálishoz képes erősebbek vagy gyengébbek lesznek. Pl lehet olyan, hogy 35 Hz nagyon kiemelt, de a 70 Hz meg nagyon halk. Vagy fordítva. A berendezési tárgyak, bútorok is befolyásolják persze az akusztikát, mivel elnyelik a mély hangokat.
Mivel a szobáknak 3 dimenziója van, három alapmódusod lesz. Pl egy 3x5x2 méteres szobánál 55 Hz, 35 Hz, 85 Hz lesz a három alapmódus, ezekből fog kikeveredni, hogy milyen mély hangok lesznek erősebbek vagy gyengébek. Vagy szélsőséges esetben melyik fog döngeni és melyiket nem fogod hallani egyáltalán, mert az akusztikai miatt szinte teljesen kioltódik.
A fentiek hatását legegyszerűbben úgy lehet kezelni, ha a hangfalakat távol teszed a faltól (50+ cm), illetve te sem a fal mellől hallgatod azokat. A leghatékonyabb megoldás persze az, ha basszuscsapdákat helyezel el a kritikus helyekre több tízezer vagy százezer forintért. Ingyenesen pedig a bútorok átrendezésével lehet próbálkozni, mert ezek basszuscsapdaként hatnak.
-
Pityu.
nagyúr
-
-
válasz
bobalazs #39414 üzenetére
Ja, ez a fogyasztás mizéria hülyeség. Egy átlag hifihangszóró 85-90 decibel körüli érzékenységű, ami már elég hangosnak számít, s ekkor is csak 1 wattot kér. Ami még releváns az az erősítő hatékonysága, de manapság kb mindenhol D osztály van, 90% feletti hatékonysággal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest