- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcol7
senior tag
válasz
allnickused #66853 üzenetére
1380 on van optical in. 1280nal nemlattam irva egyelore.
-
válasz
allnickused #66730 üzenetére
Az a baj sajnos, hogy manapság 20ezerért se nagyon kapni elfogadhatót. Inkább 30e körül indul. Itt a topikban a minimum egy hangfalnál, hogy két utas legyen, azaz legyen magassugárzó.
Anno, régi szép idők:
10-15e-ért kaptál belépőnek 4" Genius 1250B-t, ez megszűnt
20e körül 4" Microlab B77 (már nem forgalmazzák)
20e körül 4" Thonet & Vander Vetrag (most 35-50e!)
25e körül 5" Thonet & Vander Kürbis (most 55-60e!)
30-40e között 6.5" (!!!) Mircolab Solo 6C (már nem forgalmazzákJelenleg Edifierekből van nagyobb választék, egyszerűen nem nagyon van más márka. Ráadásul ezekből is kb minden 4" mélyközép.
Ha mélyebb basszus kell, akkor az 5" kb az 70-80e körül indul (R2000DB vagy Kürbis), a 6.5" szintén (R2750DB), de ezek tökre nem érik meg. Mert 90-100e körül ott a 8" mélyládás S350DB/S351DB, ami nemcsak mélyben, de szinte minden másban is sokkal-sokkal jobb, így érdemes ezt a pár 10ezret ráfizetni.
Persze ha nem kell a szent 40 Hz, csak jobb hangminőség, akkor 100e körül ott az S1000 MKII vagy egyéb márkák kisebb hangfalai. Ha pedig pici kell, akkor 120e körül már vannak jó cuccok, pl IK Multimedia iLoud, Adam D3V, kicsit drágábban Kali LP-UNF (állítólag nagyon jó).
-
válasz
allnickused #66721 üzenetére
A bögreszettek tényleg kakkanat minőségűek. Ez nem vita kérdése. Ha valaki szerint nincs különbség egy Logitech Z313 és Edifier MR4 között a basszuson kivül, akkor nem tudok másra gondolni, ott nagyon alacsonyan van a léc. Ez nem személyeskedés, hanem annak megállapítása, hogy te szubjektív élményed pontatlan képet fest a valóságról.
És ennek semmiköze az ostoba kábelbarát hifista ezotériához meg az ilyesmihez, amire már szavak sincsenek. Pont annyira utálom ezt (ha nem jobban). mint te.
-
válasz
allnickused #66710 üzenetére
Most egy mr4-et használok a pc-nél és a z313 pont olyan tisztán szólt, mint az mr4, csak volt basszus.
Ne haragudj, de ezzel leginkább a saját igényeidet írtad le, nem pedig azt hogy mi a különbség a kettő között.
-
magmakocka
aktív tag
válasz
És a Z313/Z333 között? Amúgy eddig a Z313 lesz, szerintem
-
magmakocka
aktív tag
válasz
Egy esetleges Logitech Z623/Z625? Jó áron van, azért kérdezem.
-
magmakocka
aktív tag
válasz
allnickused #66706 üzenetére
Számomra nem hozta azt a szintet ár/érték arányban. Rájöttem, hogy annyi pénzből használtan a házimozihoz kellő hangfalakat megvehetném (Infinity Reference 61 mkII...). Az a Genius, amennyiért vettem, annyiért ajándék volt. 22W-s kis semmi, de aránylag használható basszust csinált. Nem volt tolakodó, de lehetett hallani, hogy kicsi a bors, de erős!
Nővérem paneljában van egy hasonló, csak neki a fa változatú. Az komolyat üt.
Nem mondom, hogy az Edifier S360DB nem volt jó, de nem hozott annyira lázba, mint ez a Genius. Egyetlen baja van csak, az a pótméter, ami serceg tekerésnél.
Kicsit félek attól a logitech-től, mert magát a Z szériát eléggé lehúzzák.
-
Lordvipi
csendes tag
válasz
allnickused #65983 üzenetére
préselt fa.de,én akkor inkább a 2.1-en gondolkozom a 2.0 egy túl nagy kettő nem lehet teljesen behangolni ahogy nekem jó.
Edifier CX7 2.1 (28361) Aktív hangfal ezen gondolkodom de,még nézek mást is. -
traz75
tag
válasz
allnickused #65477 üzenetére
Felesleges aggódnod, a legkevésbé sem szar, éppen ellenkezőleg. Két döbbenetesen jó kis hangfalról írtam. A kulcsszó a "KIS", a nagyobb hangkeltők nyilván mélyebbre tudnak menni és erőteljesebbek.
Bármelyiket is hallgatod, szép, tiszta hangzást fogsz hallani. A különbséget én is csak akkor vettem észre amikor benyomtam egy zenét (hangerő mindkét hangfalon kb 50%), és 20-30 másodpercenként cserélgettem a hangfalakat. Közben a gépen oda-vissza játszottam a hangerővel - a Presonus 25%-on szólt kb olyan hangosan mint az MR4 35-50%-on (EQ-tól függően).
A munkahelyemen vannak így nem bömböltethettem őket, de azért kipróbáltam az erejüket. Van mindkettőnek, nem mertem maxra felnyomni.
Sokadik cserélgetés után vettem észre hogy az MR4 bizonyos számoknál a másikhoz képest érezhetően dobozos hangzást kelt. De ehhez az kellett hogy a másikkal felváltva hallgassam és konkrétan figyeljek rá... Az EQ sokat segít rajta. Gyanítom hogy ha egy E5 pár lett volna a 4.5 mellett, akkor meg azt éreztem volna dobozosnak.A Presonus bár csak fél collal nagyobb, érezhetően - számomra meglepő mértékben - erőteljesebb hangzású. Ez inkább érzésre jobb, mint a hallás alapján. Konkrétan az Erisen le is vettem a mélyet -4dbre, mert ide sok volt.
Azt gondolom hogy az MR4-nek (EQ-val) laposabb a hangzása. Studio monitorként használva ez az ami igazán fontos, még ha érzésre nem is olyan "dögös". Igaz, az Eris finomhangolásával nem foglalkoztam.Egyébként van egy érdekes dolog amit megfigyeltem az MR4 esetében amitől le is döbbentem: viszonylag kis hangerőn hallgatva az L alakú iroda egyik sarkában szólva, az iroda másik végében (légvonalban talán úgy tíz, egyébként vagy 16 méterre) gyakorlatilag majdnem ugyanolyan hangosan és részletgazdagon hallatszott a zene, beleértve az éneket is (Ozzy Osbourne). Azt hittem, max hangfoszlányokat lehet majd kint hallani.
Kicsit kínos volt rájönni hogy a főnökeim is hallgatják azt amit én.Ugyanakkor nem is értem, mert nearfield monitorokról van szó és közelről úgy tűnt hogy az MR4 magasa kényesebb a dőlésszögre (érezhetően jobbnak hallatszik ha az asztalon meg van emelve az eleje és nem a mellkas hanem a fej fele sugároz). A Presonus esetében nem vettem észre egyérteműen érződő különbséget. Hozzá kell tennem hogy a két hangfal nem pontosan ugyanott volt az asztalomon, a helyüket nem cserélgettem, tehát amiket írok nem tekinthető reprezentatív összehasonlításnak, egyszerű szubjektív vélemény.
-
tha_answer
őstag
válasz
ne tedd, mert annak ellenere hogy alapbol rendesen megmerve tenyleg gyalazatos, ekitekeressel felhozhato.
https://www.spinorama.org/scores.html?quality=high&sort=score&reverse=false&search=edifiermar pedzegettem hogy miert nincs beteve a spinorama, ertekelheto valasz nem jott ra.
-
Picco
addikt
válasz
Mindig van jobb, dragabban, kb ennyi
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Könyvajánló
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Autós topik
- HBO Max
- BMW topik
- További aktív témák...
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest