- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tristis
őstag
válasz
lezso6 #67081 üzenetére
Szia! Őszintén megmondom, nem figyeltem a zenére, amikor "összehallgattam", inkább azt néztem, milyen klasszul vált források között, zajszint, standby stb.
Azért sem hallhattam nagy különbséget, mert nem vittem fel a Schiit DAC-omat. De mindegy is, mert múltkor az 1700BT is ott volt, amikor volt "komolyabb" bluetooth teszt és ott is nagyon érződött (Edifiernél nem). Valami nagyon el van cseszve szerintem a Fenda Bluetooth részével...
De! Ne hallgassatok rám! Allegro-n vissza lehet küldeni simán bármit prémiummal! Egy havi prémium kb. 1300 Ft. Annyit megér összehallgatni, hogy neked melyik jobb! Már a hobby miatt is
Kíváncsian várom, más mire megy vele!Addig is, pincében/kertben jó lesz ez a kis Edifier!
-
Tristis
őstag
Edifier MR3 saját teszt beszámoló:
- zaj nincs
- nagyon egyszerű és jó a bluetooth kapcsolat és a hangminőség is
- applikáció aranyos, de megfelelő EQ-hoz kevés, sima magas/mély kiemeléshez meg ott a hangfal hátulja
- magasba szökő hangja van egy kicsit, hátoldali EQ szépen kezeli egy részét, de nem kell rajta sokat állítani, egy fél oktávot.
- hosszú távon a 2-3 kHz-nél lévő kiemelés engem kicsit zavar (ezt az EQ nem kezeli) de együtt tudok vele élni bőven,
- mélyei ebben az árkategóriában korrektek, a kioltás miatt én rányomom a falra kb. 10 cm-re és akkor ott keletkezik az allóhullám a basszusban, ahol egyébként is megzuhanna a hangja (50-60Hz), majd kimérem mikrofonnal ha lesz időm pontosan, de úgy érzem ez lesz a jó setupSzóval jó cucc, nincs semmi jellegzetes baja, nem torzít, szép felbontása van bluetooth-szal is, nagyon jól kezeli a különböző forrásokat.
Olcsó megoldásnak több, mint jó!
-
Tristis
őstag
válasz
tomiivagyok #67075 üzenetére
Fenda R60BT valóban ajánlható, de a bluetooth része nem való semmire (Bluetooth 4.0 csak!), mert nem képes csak gyenge mp3 minőségben átvinni a jelet, ami nagyon hallatszik.
-
Tristis
őstag
válasz
tomiivagyok #67075 üzenetére
Úgy néz ki ebben a kategóriában egyeduralkodó az Edifier MR 3. Következő biztosan jobb hangfal, amiről én tudok használtan is a duplája.
-
Tristis
őstag
válasz
OPiiPO #67028 üzenetére
A 3-5 másodpercet is a pink panther mondta: link
Én sosem hittem magamról, hogy igazán jó fülem van (asszony Kodály kórista 20 éve, szerinte jó), mindig kerestem olyanokat akikre azt mondta a hifis közösség hogy jó füle van.
Ez az "új hifis világ", amibe visszacsöppentem így 10-15 év kihagyás után már sokkal szimpatikusabb: párszázezer forintig azért ez egy mérhető dolog (akár kimérheted magadnak is egy bizonyos kötöttséggel különösebben drága felszerelés nélkül, ez pl. szobaakusztikánál jól tud jönni), és vannak stabil cuccok, amikkel nehéz mellényúlni (nem csak a NAD 3020i mint régen, de mondjuk egy kis Aiyima, Fosi stb. D osztályú erősítő is). Ez óriási dolog! Nem lehet már úgy megvezetni az embereket, az információk nagy része fent van a neten. Egy 150-200e Ft-os rendszernél nem akarsz elkocsikázni 20-30e Ft-ot meg cserélgetni meg próbálgatni, visszaküldözgetni .... -
Tristis
őstag
válasz
lezso6 #67018 üzenetére
Azt, hogy az emberek rossz hangfalakat szeretnek... Igen, igazad van! De inkább azt mondanám, hogy rossz hangfalakra és rendszerekre is rámondják, hogy az jó!
Szerintem az emberek ha egymás mellé tennél normális hangot (ahogy ezt meg is tették, most több időm van, itt van amiről beszéltem pontos hivatkozással: link1, link2).
Tehát egyetértünk, de nem teljesen. Az analóg felvétlek régi stúdiókban készültek, ott még nem volt divat ez a kompresszált, hang, ami most, az emberek pedig szeretik a jót. Plusz nagyon sokáig nem igazán voltak jó DAC-ok sem... meg jó minőségű digitális felvételek sem (128 kbps-es mp3-mal nyomultunk).
Edifier kapcsán tartom az előítéleteimet. Szerintem logikus, hogyha valami több komponensből áll, akkor többe kerül, vagy kellene hogy kerüljön. Nem véletlen, hogy mindenki 2.0-val nyomul és azon belül is főként kétutas rendszerekkel. 2000-2500 EUR-nál jönnek a jó három utas dobozok (Linton stb.).
Hogy háromutas a rendszer: úgy hogy kettő hangváltás van benne, amit leírtál
Tudnak csinálni szándékosan jót és rosszat:
- Edifier R1700bt frekvenciamenete (korábban linkeltem mérésről képet)
- MR 3 frekvenciamenete (korábban linkeltem mérésről képet)
Nem tudom, hogy az adott hangfal milyen, csak leírtam, hogy én mit gondolok erről, hogy mi lehet a logika. Ha van róla rendes teszt, az mindent megmagyaráz (de a frekvenciamenet önmagában még nem elegendő, kellene a torzítás stb.)
Ezt még nem írtam, de a középsugárzó kíváncsi vagyok mit csinál 92 decibel felett...
Én többet erről nem írok tényleg.
Amit akartam neked írni:
- van 100.000 Ft-ért élhető rendszer (mindegy mennyire megy a mélye)
- 150.000 Ft körüli újkori áron van nagyon ajánlható rendszer, amiben van már jó DAC is, bluetooth stb..
Szerintem érdemes számításba venni őket!
Vannak nagyon jó stúdiómonitorok is (JBL LSR305 MK II-öt írtam)! Én egy szóval sem említettem, hogy nincsenek. Én magánszemélyként már külön rendszert vennék, könnyebb külön cserélni (és tudjuk, hogy nem kell 20e Ft-os kábel sem) és nekem az a benyomásom, hogy amit szétbeleznek, jobb komponensek vannak bennük. A JBL is pl. már egy 4-5 éves modell. Azért 4-5 évvel ezelőtt nem ott jártak a D osztályú erősítők, mint most.
És hogy hogy vagyok ilyen rohadt okos, hogy ilyeneket mondok?!
Úgyhogy nem én vagyok okos, ott vannak a mérések: egy bizonyos árszintig a hifi fizika. Nem én mondom, hanem azok, akik ezzel foglalkoznak és nem akarnak neked eladni 1000 dolláros kábelt.
Persze fentebb biztos vannak még finomságok, színpadi kép részletezettsége, meg a hangszerek akusztikai pontosságának visszaadása, egyedi ízlés (egy pici) stb.
De minek foglalkoznánk ezzel, hogyha vakon is meg lehet venni cuccokat?! Ha elmegyünk egy szalonba, meghallgatunk valamit, valamilyen setup-pal, tökéletes akusztikai beállítással, az sem bizonyság.... -
Tristis
őstag
válasz
GhanBuri Ghan #67014 üzenetére
Én tulajdonképpen leírtam mennyi ilyen hangfalat hallottam életemben, szóval a ba...dós kérdésre inkább nem válaszolnék konkrétan.
Általánosságban:
- kutatások kimutatták, hogy az embereknek hasonló ízlésük van (ASR - Amir előadásai között megtalálod, ha érdekel), tehát a gyenge minőségű hangfalat minden ember rosszabbnak tartja
- ebből az következik, hogy az emberek ugyanazt a frequency response jelleggörbét szeretik
- amiből pedig az következik, hogy ami rendesen ki van mérve és jól teljesít ebböl a szempontból, jó a színpadi képe (directivity), kicsi a torzítása, jó a dinamikus képessége (nem esik/ borul meg nagyobb hangerőn sem sokat a frequency response), az egy jó hangfal.Az átlag embernek max. 5 másodperc a zenei emlékező képessége. Egyébként ki-hogyan szeretne összehasonlítani bármit is?! Mindenki hallott minden hangfalat? Én értem, hogy mindenki dicséri a saját kaksikáját. A kutatások mutatják, hogy megszokjuk (ezért van mindenre ráírva, hogy be kell járatni... pedig nincs rá tudományos magyarázat tudtommal). Én is szeretem a saját kaksikámat, de hiszem hogy van jobb cucc, hiszem hogy a D osztályú erősítők nagyon pontos és jó munkát végeznek (ezért is egyre jobbak az aktív cuccok), a kábelekből elég a legalapabb, hangfalakról meg kell egy jó mért eredmény + egy kis EQ (ha engedi az irányoságga/direktivitása) és kis költségvetésből megvagy.
Én annyit mondok, mint mérnök, hogy ami ki van mérve, szabványos mérőeszközökkel, az biztosan működik, minden más csak vélemény.
Az említett rendszerről miért mondok bármit látatlanban:
- van benne egy mélynyomó, a jó mélynyomók alsó árát 500 dollárra tartják, de minimum 300 dollárra
- túl sok komponensből áll
- 3 utas, aminél a hangváltás kritikus, most ha ennyire pici a középsugárzó, a hangváltás 200-600 Hz között érdekes dolgokra lehet képes, amiről nem vagyok meggyőződve, hogy működik.
- tudjuk, hogy az Edifier szándékosan tud csinálni jó és rossz rendszereket (nem hanghű) is, ezen látszik, hogy loudness-re van csinálva.Amit javasoltam olcsó Polk rendszer (én sem ezt venném, de ezt írtam is szerintem), ott előre be tudod allítani előre, hogy milyen korrekcióval (EQ) lehet jelentősen javítani a hangfal hangképét.
A fentieket fenntartom az említett 2.1-es rendszerről ameddig nem látok róla hitelt érdemlő mérési eredményt (600 Hz felett egy átlagos mérési eredményt is elfogadok).
-
Tristis
őstag
válasz
OPiiPO #67011 üzenetére
Mondjuk elsősorban azzal, hogy be van mérve és jó osztályzatot kapott cuccokról beszélünk jól összerakott alkatrészekből. A legfontosabb részei a zenének egy normális méretű sugárzóból jön ki. Gyanítom sokkal komolyabb a fejlettségi szintje is az erősítő résznek. Persze biztos nagyon páncsii a mélynyomója a 350-nek, de azért kiváncsi lennék, hogy szólal meg 200-600 Hz között... Eleve a konstrukcióból nem hihető, hogy rendesen meg fog szólalni. Akkor már inkább JBL 305 MKII.
-
Tristis
őstag
válasz
lezso6 #67009 üzenetére
Én nem értek veled egyet, mert a neten ugyanúgy utánanéz valaki a dolgoknak, akkor ezt saját kútfőből viszonylag könnyen össze lehet rakni:
- Aiyima A07 erősítő: 34e Ft
- QED QE1350 random neten talált kábel: 7e Ft
- Polk xt 15: 66e Ft+ posta esetlegEz 107e Ft, és ezzel már együtt lehet élni. Mondjuk, ahogy írtam is, bizonyos opciók (bluethooth, DAC, HDMI arc) miatt én mást választanék, de ez már egy élhető csomag
-
Tristis
őstag
Edifier MR4 frekvencia térkép
Forrás
Nagyon hasonló az MR3-hoz, nem értek a részletesebb elemzéshez, de ez alapján elég megvenni az MR3-at. -
Tristis
őstag
Edifier MR3 frekvencia térkép
ForrásEz tényleg elég jó.
-
Tristis
őstag
Edifier R1700bt, itt van az, amit korábban mondtam: nincs közepe, elb@szott egy portéka.
-
Tristis
őstag
válasz
Csiszike #66921 üzenetére
Az alábbi teszt alapján Mackie CR3-X-el tennék a próbát.
-
Tristis
őstag
válasz
Reaper #66898 üzenetére
A hangfalakat nyugodtan fektesd el, állhatnak fejjel lefelé is, teljesen mindegy. Ha lehet a magassugárzót ne takarja 15 fokos szögben kb. semmi, a közép-mélynek annyira nem fontos, ha választani kell, inkább abba lógjon valami.
Fontos, hogy csatold el az asztaltól fizikailag (sűrű habszivagy, hungarocel, papírtörlő tudomisén).
Ha nem tudod felvinni fejmagasságba, mindenképpen döntsd meg, hogy a magassugárzó a füled felé (kicsit mellé) irányuljon.
Kicsit utánaolvastam: ennek a ketyerének elméletileg egész tűrhető belső DAC-ja van (jó lenne kibelezni és megnézni, hogy milyen chippel dolgozik), szóval egyelőre tényleg az elhelyezésre koncentrálj (meg arra, hogy csatold el mindentől, az asztalt nem tervezték hozzá a hangképhez), rendkívül sok múlik rajta.
Kialakul ez. ;-) -
Tristis
őstag
válasz
akkójóva #66832 üzenetére
Szerintem rossz irányból közelíted meg a kérdést. 100e Ft-ból vedd meg ezeket és lehet félmilliós hangod van.
- Erősítő HDMI ARC-kal
- tetszőlegesen neked választott hangfalEbben minden van, ami neked kell, és még sokkal több is. ;-). Pl. van benne értelmes DAC, ami nagyon nem árt és mindenki elfelejti, hogy a forrás a legfontosabb a hifiben!
Ezek nem gagyi cuccok, érdemes keményen utánaolvasni.
-
Tristis
őstag
Íme egy kicsit részletesebb összahasonlító teszt. Szereplők:
- Genius SP-HF 1250 I - mint olcsó referencia
- Edifier R1700BT - ~45k HUF (bármelyik magyar bolt)
- Fendta R60BT - ~38k HUF (Allegro)Rendszer: Tidal - Lenovo T14 - Schiit Audio Modi DAC
Genius SP-HF 1250 I
Alapzaj: nem észrevehető
Teljesítmény: számítógép előtt jó megfelelően beállítva, 10-15 m2-re elég
Egyensúly: nagyon jó egyensúlya van a hangfalnak, kicsit kevés a mélye
Hangkép: hosszan hallgatható, kellemes hang, bár eléggé szét van mosva a magas tartomány, de cserébe nagyon szépen közelít a hangszerek tényleges hangjához
Színpad/levegősség: a színpad eléggé be van szorulva, a magasakban van némi levegősség
Értékelés: nagyon hosszan, nagyon kellemesen hallgatható hangfal a maga limitációjával. Minden esetre nagyon kevés pénzért zene szól belőle és nagyon kiegyensúlyozott hangképe van.Edifier R1700BT
Alapzaj: nem észrevehető
Teljesítmény: eszméletlen nagy hangja van
Belső DAC/bluethooth: a belső DAC-ja esküszöm jobb, mint a laptop DAC-ja. Mondjuk a lenovo-k híresek arról, hogy jó szar DAC-juk van.
Egyensúly: a hangfal rendkívül mélytöbbletes. Mindenképpen érdemes bedugni a bassreflex nyílást, de még úgy is borzasztó. Nagyon sok tekergetés után arra jutottam, hogy ez az egész arra szolgál, hogy elfedje, hogy a hangfalnak nincs normális középtartománya (a reddit-en úgy hivatkoznak rá, hogy fátyolosan szólal meg a középtartoány, ami azt jelenti hogy ott egy rohadt nagy lyuk).
Hangkép: csilingelő magasok, punchy (pááncsi) mélyek, ahogy a sok hülye jútúber is mondja. De ez azért marha kevés a normális zenehallgatáshoz. Bármi amiben ének vagy hangszer van, ott nagyon hamar kijönnek a hiányosságai. Egyébként ha nem lennének ennyire csilingelőek és tolakodóak a magasi nagyon jó lenne a tweeter, mert a részletgazdagsága első osztályú. Sajnos nagyon agresszív a hangfal hangja, így 10-20 perc után már fárasztó, nem élhető.
Színpad/levegősség: sem levegősség sem színpadi kép nem érzékelhető, viszont nagyon szépen szól, nagyon kevés torzítást éreztem benne.
Értékelés: tudom, hogy az internet népe mára más zenéket hallgat, mint 15-20 éve, de ez nem egy hifi hangfal... házimozira és technora, esetleg D&B-re javasolható.Fenda R60 BT
Alapzaj: a hangfalnak van egy magas frekvenciás alapzaja, de nem zavaró zenehallgatás közben közelről sem. Automatikusan lekapcsolja a hangfal 2 másodperc után, hogy nem kap jelet.
Teljesítmény: rengeteg tartalék van benne
Belső DAC/bluethooth: sajnos nagyon érződik a bluethooth 4.0, nem megy át a zene vagy a DAC elképesztően szar... talán-talán alkalmas kerti buli hangosításra, de aki sok koncertre jár, annak fájni fognak a hangszerek hangjai nagyon. Nem alkalmas bluethooth-os zenehallgatásra.
Egyensúly: az egyensúlya rendben van a polcsugárzónak. Úgy van tervezve, hogy a bassreflex nyitva legyen de ne nagyon legyen mögötte semmi.... Elhelyezésből így azért lehetnek problémák. Sokkal jobban szeretem az első reflexes hangvalakat (mert könnyebb bedugni azt a böfögő szart) ilyen szempontból. Nem éreztem semmi különösebb hiányosságot egyébként.
Hangkép: a hangfal nem rejti e középtartományt, így megfelelő forrásról kell etetni (DAC)! Aki nem így tesz, azt fogja gondolni, hogy a hangfal szar, de igazából a forrás lesz az (ami egyébként is a hi-fi legfontosabb része). A hang részletezettségi szintje közepes-alacsony, néha hallható, hogy egy-két hangszer tompább.
Színpad/levegősség: nagyon jó terei vannak a hangfalnak! Ezt több kategóriával feljebb is tud probléma lenni. Nagyon érződik, ahogy dolgozik neki a kis Schiit, érdemes elé tenni egy normális DAC-ot, mert megérdemli.
Értékelés: bluethooth-os zenehallgatásra nem való. Jó minőségű forrásról nagyon szép hangja van. Bár nem túlzottan részletgazdagok a magasai, nem páncsi a mélye, de nagyon egyben van és nagyon nagy örömöt adnak a terei, a levegőssége (DAC!).Verdict
Nehéz mit mondani, mert látható, hogy mindenhol van egy kis gond. Szerintem az Edifier egyértelműen nem zenehallgatásra készült eszköz, inkább veretésre. Mindenképpen menj el olyanhoz, akinek van és hallgasd meg. Ha tetszik a hangja, nagyon szerencsés ember vagy, mert szolgáltatásaiban egy nagyon jó hangfal. (magas-mély tekerentyű, bluethooth stb.)
A Fenda bluethooth-os képességei arra nem teszik alkalmassá, amire veszi az ember... ez baj. Egy jó DAC-kal egy sokáig hallgatható kellemes hangot kapsz. Csak itt a baj, ha veszel elé egy DAC-ot, akkor már ott vagy (80eFt), hogy veszel külön egy D osztályú erősítőt, egy olcsó monitor hangfallal. Persze lehet, hogy ezek DAC-ja is szar, és akkor megint rá kell locsolni még egy 100 EUR-t, hogy megfelelő hangot kapj.
Tanács
Kompromisszumos a dolog, de ezt vártuk is... Ha megfelelően van pozícionálva a Genius B1250 (60 fokos elrendezés, fejmagasság) csodákra képes, így az marad. Nektek is ajánlom, hogy ezzel foglalkozzatok érdemben. Akár egy papírtörlő gurigára felhajítod a hangfalat, befordítod, már sokat értél el.
Ne felejtsétek el továbbá, hogy a zene a forrásnál kezdődik, ezekből az Edifier-ekből ha van egy tisztességesebben megcsinált, az jó lehet hosszú távú társnak, a belük is nagyjából oké (ellentétben pl. az IKEA-Sonos cuccal), de látszik hogy okkal csinálják ilyenre őket. Erre van igény...Jövő
Én szeirntem kicsit nekimegyek ennek a hifi hobbynak újból, lehet lesz egy D osztályú erősítőm, de nehéz/drága ez a DAC része is jó legyen, de bluethooth is legyen rajta követelmény (Fosi V3 csodás cucc, de nincs kékfog, Aiyima A07 jó bluethooth de sokat panaszkodnak a levegősségére, ami DAC lesz, Aiyima A80 felesleges kijelző ami csak drágítja, de jó építési anyagok, de az meg 200 dodó....). -
Tristis
őstag
válasz
rocksteadyxx #66776 üzenetére
A Creative T dorozat nem olyan vészes (mondjuk van ára rendesen). T40-em volt, az annak ellenére, hogy műanyag, vállalható hangú, esetleg próbáld meg, elfektetve jó lehet.
-
Tristis
őstag
válasz
Tristis #66751 üzenetére
Az lett a kínlódásom eredménye, hogy az Edifier x1700bt-t bekerülési áron megkapja egy vagány vendéglátós dj srác, én meg a Rustdesk applikáció segítségével tudom az ágyból irányítani a laptopot (ami szerencsére zajmentes), és arra rá lesz kötve a Genius 1250-es.
Nem a legkényelmesebb, de addig jó, ameddig nyugodtan találok alternatívát. Ehhez kapcsolódóan érdeklődnék, hogy hol lehet fülelni ilyen bluethooth-os motyókat, melyik üzletben érdemes?
Azt láttam, hogy amp+dac+bluethooth kapcsán a WiiM Amp a kötelezően megugrandó... de addig én nem fogok eljutni anyagilag. Pedig nagyon lassz Monitor audio monitort láttam szotyiért hirdetve. Ezt a szellemet nem szabad kiengedni.
-
Tristis
őstag
válasz
lezso6 #66764 üzenetére
Reddit: ok, mea culpa, munka közbe rossz linkeket küldtem.
Youtube: biztos....
50 vs 40 Hz miért fontos és miért nem?! Sub-bassus tartományban nem írnak igazán zenét, ennek az a fő oka, hogy tisztában vannak a hangmérnökök azzal, hogy a legtöbb cucc egyszerűen nem megy le oda. Tehát egy olyan dolgot részesítünk előnyben, ami valójában nem is létezik, már bocsánat. A közép tartományban se nagyon írnak semmit, mert azt meg nehéz megszólaltatni. Ahol viszont nem tudják szétkeverni, azok az élő felvételek, azokat érdemes hallgatni... (Bár mondjuk DJ-knél ez pont mindegy)
Arról nem beszél senki, hogy a basszus minősége és nem a basszus mennyisége fontos... Értem én, hogy a tesztelő, amikor azt mondja, hogy jól megcsapja a mély, az valószínűleg inkább sok és kontrollálatlan, mint ténylegesen jó mélyről beszél. Jó persze, aki azt gondolja, hogy elektronikus zenével tudja megállapítani egy hangfal minőségét... annak tényleg jó az Edifier 1700-as...
Én értem, hogy nagy az igény arra, hogy megcsapjon a mély, meg hogy technikai adatlap alapján el lehessen dönteni, de aki mélyet akar, az vegyen egy tisztességes álló hangfalat, és ne várja 30-40 cm-es dobozkáktól, hogy bármi történik. Nemcsak a hangszóró miatt, hanem a hengerűrtartalom miatt is. A reflexcső az pedig mindig egy kényszermegoldás... -
Tristis
őstag
válasz
lezso6 #66756 üzenetére
Jó, nem csöves hangzás, elnézést, akkor pontosabban fogalmazok: V-FET-es hangzás... de ez kb. minden ezredik embernek mond valamit, azért nem így fogalmaztam.
A Presonus új sorozatai (gen 2) búgnak (reddit1, reddit2, reddit3) tehát az biztos hogy alapzajért én fizetni nem szeretnék.Én ezekhez a youtube-os hangfelvételekhez nem fűznék túl sokat, már csak azért sem, mert ezeket a hangfalakat lehet állítani, teljesen más hangképe van (más fülesen, más DAC-on hallgatva stb.)
Lehet nem jó hangzású a Genius szerinted, de az szerintem baj, hogy visszacsomagoltam az Edifer-t úgy, hogy 20 évvel ezelőtt erre vágytam gimisként...
Szerintem sokkal több zene van a Geniusban akkor is, hogyha sikk mindenféle görbék vagy bármi alapján lenézni. Kedvencem, amikor herzekről megy a diskurzus, hogy ez lemegy 40-ig, ez meg csak 50-ig. -
Tristis
őstag
válasz
OPiiPO #66753 üzenetére
Ha mindegyiket szándékosan csinálják ilyenre, akkor kizárva. Ha van muzikálisabb darab az érdekel, de ennyire elcseszni hangfalat (khmmm Bose) azt szándékkal szoktak visszaemlékezve a hifis éveimből...
Búgni búgott bluethooth alatt is sajnos egy kicsit. Jó, annyira talán nem volt fájdalmas, de a Genius nem búgott, pedig az már van vagy 10 éves...
Most tök komolyan ott vagyok, hogy vettem a barátomnak egy Soundcore Motion+ kis műanyag hangfalat és az tisztességesen szólt... Ezt nem akarom elhinni, hogy egy műanyag, összeépített, akksis cuccnál nincs jobb 2.0.
Engem mondom nem hangnyomás érdekel, meg csilingelés (azt meghagyom a hifi show-ra a bemutatóknak, hogy játszák el 1001x az 1994-es Hotel California koncert felvételt, mert az a szaron is egész tűrhetően szól...). -
Tristis
őstag
Sziasztok! Bajban vagyok. Kellene egy 20 m2-es szobába egy bluethooth-os 2.0-ás rendszer. Azért ide írok, mert a bluethooth-os csoportban ilyen műanyag büffögő ketyeréket szeretik csak.
Vettem egy Edifier x1700bt-t és valami nagyon nem passzolt vele kapcsolatban. Aztán felhoztam a pincéből a klasszikus bestbuy kis hangfalamat, a Genius SP-HF1250B II-est.
Dacára az árkülönbségnek és az Edifier égbe dicsért hangfalának, az történt hogy szépen visszacsomagoltam a dobozába és visszaküldtem akkor is ha bukok rajta 3e Ft-t.Mit ajánlotok 2.0-ás bluethooth-os aktív hangfal kategóriában (Edifier nyilván kizárva messze)? Ha nagyon muszáj elmegyek fentebb is, akár 60-ig is, csak kapjak jobb hangot cserébe, mint amit a Genius tud (már bocsánat). Esetleg valahogy rá lehet tákolni valami bluethooth-os kis eszközt?
Igény:
- nem kell nagy hangnyomás
- nem kell sok puffogó mély, csillogó magas
- csöves, lágy hangzást szeretem
- bluethooth fontosMi a baja az Edifier x1700bt-nek?
- nagyon erősen mélyvezérelt. Tapasztalt hifisként bedugod a reflex csövet, szépen beállítod...
- ... azután bárhogy állítod érzed, hogy valami nem passzol (erre mondják a reddit-en a srácok, akiknek van fülük, hogy fátyolos a hangja)
- azután rájössz, hogy gyakorlatilag nincs közepe a hangfalnak, a mélyek bántóak, a magasak túl csilingelőek... ez egy házimozi hangfal talán így lehetne mondani legszebben. Felhozod és kis Genius-t és akkor is ha nem megy annyira mélyre, ha nem olyan részletgazdag, valahogy mégis inkább azt akarod hallgatni, mert abból jobban szól a zene. -
Tristis
őstag
Sziasztok! Hordozható hangszórót keresek Sansa Clip-hez. Abban sem vagyok biztos, hogy ilyen kicsi mütyür meg tudja hajtani ezeket. Még az is lehet, hogy áramforrással kellene hajtani, ugye? Árszint max. 5e Ft. De ha tudtok valami kis áramos cuccot, ami úgy nagyjából csiripel, azt is szívesen fogadom.
-
Tristis
őstag
Kint amerikában vettem egy Logitech X140-et. 30 dollár volt, otthon is ilyen 5.500Ft körül megy a cucc. Szerintem Foobar-ral hallgatva kielégítő eszköz ezért az árért. Őszintén szólva nagyon rég mozogtam ilyen árkategóriában, sokkal-sokkal feljebb szoktam hallgatni eszközöket. Én tudom élvezni rajta a zenét, bár igaz, hogy megfájdul a fejem tőle, de sokkal később, mintsem gondoltam volna. Ez nagyon jó jel! Szép, bár műanyag, és errefelé nem lehet kapni Genius-t sajnos. Ha valaki látatlanba vesz ócsót, akkor egy nagyon csinos alternatíva (szép a külseje).
2.1-esek lehet jobbak, de azoktól a mű műanyag subhangoktól engem a hideg kiráz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest