Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- One mobilszolgáltatások
- A Redmi is hozott kompakt táblagépet
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireman123
őstag
Sziasztok, eddig mindig megvártam míg a teló feldobja a frissítést és csak azt telepítettem, most viszont gondolkodom, hogy nem várakozok tovább hanem letöltöm és telepítem
.
Jelenleg a V12.5.8.0.RJZEUXM van fenn, tavaly március óta nem jött frissítés
. Kérdésem, hogy lehet-e egyből a legújabbat (V13.0.1.0.SJZEUXM) telepíteni, vagy előtte fel kell rakni a kettő közöttit is (V12.5.11.0.RJZEUXM)??? ....mivel még magamtól soha nem telepítettem/mókoltam semmit a telóval ezért kérdezem, hogy kell-e valamit másképpen csinálni ahhoz képest mintha a teló ajánlotta volna fel a frissítést? ....vagy csak azt követem ami a topic összefoglalójában van (letöltés/betallózás/telepítés)?Továbbá van-e tapasztalata valakinek, hogy ez a frissítés megoldja-e a random újra indulásokat esetleg?
-
csiga63
újonc
Hali! Van néhány alkalmazás,ami elindítva működik,de kis idő múlva már nem. Mi lőheti ki ezeket az alkalmazásokat? Pld.gravity sensor. Ezenkívül,ha zárolok egy alkalmazást,elsőre kéri a feloldó kódot,de a következő megnyitásnál nem. Köszönöm!
-
HoTaZo
addikt
válasz
steele80
üzenetére
1. Csak a BT hangerejét veszi le időnként
2. Nem tapasztaltam.
3. Nem tapasztaltam.
4. Nem használok feloldás zárat.beach head : A SIM kártyás dolgot a legutolsó frissítés után velem is eljátszotta. Mikor már negyedjére kezdtem beírni az 1-es SIM kódját, akkor villant be, hogy mi van ha ide már a 2-es SIM kódját írom be, mert a pici "agyába" csak beragadt az 1-es SIM ikonja? S működött.

-
Ferrari fan
tag
válasz
steele80
üzenetére
Csengetés hangerőt tapsztalom én is, rá is szoktam csodálkozni, hogy miért halk
Nálam néha van, hogy a dupla koppra nem reagál, de ritka számban megy, legtöbbször rendben működik.
A többit nem tapasztaltam, gond nélkül működik az ujjlenyomat érzékelés, amikor meg nem, akkor másik ujjal megy
-
beach head
senior tag
válasz
steele80
üzenetére
a duplakoppos ebresztes nalam is van hogy kihagy, az ujjlenyomat neha abszolut nem erzekel semmit , de ez mar korabban is jellemzo volt. bekapcsolaskor mikor beadom az 1. sim pin kodjat akkor ujbol az 1hes sim pin kodjat keri a masodik sim helyett, persze egyik pint se fogadja el, csak akkor irja ki h. a 2. sim pin kodjat keri ha ki-be kapcsolom a kijelzot. Ez szinten a miui 13.0.2.0 ota van igy. valamint a kezdetektol nem mukodik ennel se normalisan a meseengeres vudeohivasnal a mikorofon. szoval van baja bőven...
-
steele80
senior tag
Közel 2 hónap használat után a 13.0.2. nálam az alábbi hibákat hozta.
1. Ki-be kapcsolás után a csengetés hangereje visszaáll a gyári alapra, ami gyakorlatilag hallhatatlan, kb 1/3 nál van a csúszka.
2. dupla koppintásos ébresztés időnként megszűnik működni, olyankor a ki-be kapcsolás segít, de akkor előjön az 1-es hiba, tehát észen kell lenni nehogy elfelejtsem felvenni a hangerőt.
3. Ha felhívok egy számot közvetlenül a tárcsázás után elsötétül a képernyő és fel sem ébred.
4. Mintha az ujjlenyomatos feloldás is lassabb lenne, mint volt. Ezt az utolsó kettőt a 13.0.4 hozta.Valaki tapasztalt hasonlókat?
-
ktomcat
senior tag
Nyomoztam kicsit az Android Auto miui 13nál előforduló szemcséskép témába, és sikerült olyan helyeket találnom ahol mások is tapasztalják ezt android 12 óta... Itt találtam egy postot (van kép is a jelenségről) ahol az illető összehasonlítja a többi telefononnal, a miénknél nincs javulás... Egyelőre megoldás lehet a wifis kapcsolat de az nincs

-
Danecay
addikt
válasz
Bajgunar
üzenetére
"Ok, akkor továbbra is rom baja van, ha random restartol. Ok. Akkor várok."
Ahogy arról már korábban is volt szó, az sem kizárt, hogy az újraindulásokat a hibás bekapcsológomb is okozhatja. Igaz, korábban az én és a párom telefonja is újraindulgatott időnként, de ez már egy jó ideje nem jellemző, szóval ha bekapcsológomb hiba lett volna, akkor az most is fennállna.
-
Bajgunar
senior tag
válasz
shootme2
üzenetére
Igen. Elrontottam.
Nincs twrp. Gyári recovery van... Igen. Simán telepítettem 13.0.1-et, majd 13.0.2-t, s most ota a 13.0.4-et. Ennyi.
Tehát a 7 betű is stimmelt. Annyira azért nem vagyok low.
Ok, akkor továbbra is rom baja van, ha random restartol. Ok. Akkor várok.
Dévidzón.
Van baj?
Igen van. Jó, hogy neked nincs, s Pro vagy. 
Mindent úgy csináltam,ahogy kell. Mégis szar. Miért? Link-elte kollega.
felfogtam. Szar a rom. Ennyi
Tehát mindent jól csináltam. Nem nállam van, nem tőlem ered a probléma.
Jó. Twrp-t elszúrtam, mert nincs. S nincs nyitva sem teló.
Felfogtam.Köszi.
Akkor várok. -
shootme2
senior tag
válasz
Bajgunar
üzenetére
Az elején azt írtad hogy twrp van rajta ami csak nyitott bootloader-rel tehető fel erre most kiderül hogy zárt a bl és nincs twrp…
A hangerő fel + bekapcs gomb egyidejű megnyomásával tudsz belépni recovery módba. Minden androidos telefonon van ilyen de csak alapműveletekre képes. Nem gyári (custom) recovery-t lehet feltenni a helyére (bootloader nyitás után) ami már több mindent tud. Ilyen pl. az orangefox recovery, twrp recovery, a lineageos-nek is van stb. Tehát a gyári recovery-nek semmi köze a twrp-hez.
Így mikor azt írtad hogy belépsz twrp-be akkor mindenki erre gondolt és hogy nyitva a bl… Kicsit megkavartad a társaságot.„Eleve nem értem, 13.0.1-et, miért engedte (engedi!!!) felrakni, ha twrp-t is kéne (kell!!!) hozzá (előtte, alá, mellé) frissíteni!?”
Azért mert nem kell hozzá. Amiről ktomcat beszél annak semmi köze ahhoz amit te csinálsz.
"Az meg, h pl ne lehessen eu-ra global, vagy forditva.."Már évekkel ezelőtt megoldotta. A gyári frissítő alkalmazás amit te is használtál ha nem azonos régiójú szoftvert akarsz feltenni már az ellenőrzésnél hibára fut.
Az a 26 féle rom jó lesz inkább 6-nak is. És csak egy dologra kell odafigyelni hogy ne keverd őket. Azt a 7 betűt összehasonlítani másik 7 betűvel ne legyen már akkora feladat.
Ha a gyári frissítő alkalmazással "frissítés kiválasztása" opcióval tetted fel a 13.0.1.0-át és a 13.0.2.0-át majd ota frissült 13.0.4.0-ra akkor semmit nem rontottál el.Akkor mehetett félre valami ha a "frissítés kiválasztása" opciónál használtad az átnevezős módszert amiről itt írt crok.
Ha nem csináltad az átnevezgetést akkor az a gond amit te is linkeltél. Hiba van a rom-ban amit még a 13.0.4.0-ban sem javítottak (changelog-ban nincs benne).
Most vagy vársz amíg jön egy frissítés ami ezt javítja vagy kinyitod a bl-t és visszateszel egy régebbi 12.5 rom-ot amiben még nincs benne ez a hiba. Én inkább a várakozást javaslom.
-
Dévidzon
tag
Van baj...
-
Bajgunar
senior tag
válasz
ktomcat
üzenetére
Nincs twrp. Nincs nyitva a teló.
Gyári Miui Recovery 5.0 van. Ha nyomom hang fel + bekapcst.
Rajta 13.0.4 Global stabil.
És megy minden banki mittommi app.
Eleve nem értem, 13.0.1-et, miért engedte (engedi!!!) felrakni, ha twrp-t is kéne (kell!!!) hozzá (előtte, alá, mellé) frissíteni!? -
-
Bajgunar
senior tag
válasz
ktomcat
üzenetére
Nincs rajta twrp. Sima miui recovery 5.0 van rajta.
Na de ha ennyire szopó, akkor hagyom is a francba. Minek kell alá magisk, aztán hide, safetynet, zigix. Ezekkel foglalkoztam anno lemax-on. De hogy ezt frissítem 12.0-ról 13.0.4-re s már ezek is kelljenek? Ne már....
Köszi azért.
Akkor itt befejeztem ennek a mókolását. Ehhez már nincs türelmem, se idegrendszerem.
12-ről frissítés után 13-ra, s twrp frissítést kér, aztán Magisk meg anyámkínját...
EZ az, ami NEM volt piros betűkkel kiírva SEHOVA! Itt topic-ba is csak, h juhhú jött 13. Itt a link, global, stabil! Telepítsd azt csuma.
Én balga felraktam. S onnan gatya!
Jön a szopás. Ahha. Csak ez nem ilyen egyszerű. Dehá. Ez meg nem veri ki szemem sehol, hogy Ácsi!!!! ha belekezdesz ez meg az meg amaz is kell hozzá, s nem fog menni! Csak annyi jött, h egyes esetekben újraindulgatást okoz! Még ne frissítsenek. Nah ezt későn olvastam! Mert már addigra feltettem. Jaaah. Onnan szopóroller...
Akkor ezt szervizben sem csinálják vissza?
Mert akkor beviszem oda. Nincs kedvem szarakodni vele. -
ktomcat
senior tag
válasz
Bajgunar
üzenetére
Ha van twrp-d akkor nyitott a telefon (amennyiben nem az átlag recoveryt hívod így)... A 13.04-et sem értem, az a verzió ahogy nézem csak indonéz romból van. Neked MIXM vagy EUXM kell (gyárilag általában MIXM-el jön). szerk* most láttam a fentebb linkelt euxm-et, a xiaomifirmware ezt nem dobja ki..
Én custom rom vonalon mozgok, a gyári miuit csak a tiszta telepítéshez teszem fel adott esetben, ha bebootolt már teszem is fel a recoveryt és az adott custom romot. A magisk mellé kell még magiskhideprops modul és safetynet fix, majd a zygiskben megadni a banki appoknak az elrejését, és akkor működnek. De miuit már régen rootoltam, 13 esetében nem vagyok biztos benne, hogy úgy kell ahogy a eddig a miuikat. -
Bajgunar
senior tag
Szóval igen.
Én twrp-t nem frissítettem. Akkor ez lehet a problémája?
Csak a 12.0.5 mittommire a 13.01.-13.02-majd 13.04...
Tehát akkor twrp-t kéne frissíteni?
Amihez akkor nyitni kéne a telefont.
Amire aztán twrp után magisk-et is fel kéne rakni?
És akkor így menni fognak pl a banki alkalmazások? Mert lemax-nál pl magisk mellett már el se indult semmi banki app... Se ha nyitott volt. (De ez meg rom-tól is függött, egyiknél ment, másiknál nem, holott ugyanúgy nyitva volt teló. Érdekes). -
Bajgunar
senior tag
válasz
ktomcat
üzenetére
Nem tette rá.
12.0.xy -nál "frissítés kiválasztása" opcióval frissítettem rá a 13.0.1-et (amit itteni link után töltöttem le), majd erre ugyanígy "frissítés kiválasztáss..." a 13.0.2-t (amit ugyanúgy, innen adott link után töltöttem le). S erre jött minap ota-n a 13.04. Amit már feltett magának. Ennyi.
Tehát valamit kihagytam? Valamit nem frissítettem még, amit kellett volna...
Oké. Akkor ez a baja. -
ktomcat
senior tag
válasz
ktomcat
üzenetére
Az ünnepek előtti kálváriámat a persist 12.5.7-es flashelése oldotta meg és így már mentek a 11/12 alapú romok.. Végül a popoasm féle unofficial 11-es crdroidnál kötöttem ki, nagyjából működik minden ami kell. A paralell space továbbra is beakad, de a 10-20%/óra merülés helyett 1,07ről felugrott 2,71-re, ez jóval elviselhetőbb.
Egy olyan jelenség jött elő hogy a töltőkre eszméletlen érzékeny lett, csak a gyárival és az ugreen-es kábelekkel hajlandó gyorsölteni, amivel meg eddig gyorstöltött [kb. 1 hónapja használt, aliról rendelt "original kábelek"] azzal alig akar együtt működni, a gyorsöltés fel se merül.. Android Autonál a kép tiszta, de izzadni kellett hogy elinduljon mert ha nem előre adom meg az app jogosultságait, el se indul a kocsin...
-
ktomcat
senior tag
válasz
Bajgunar
üzenetére
Itt valami jó nagy kavar lehet, legjobb tudomásom szerint a 13.0.1.0 az MIXM, és a 13.0.2. meg EUXM. Rátette az MIXMre az ota az EUXMet?? Meg nem tudom hogy ilyenkor is előfordul e, de a persist img-t is flashelni kell mert azt tudtommal automaitkusan nem csinálja (vagy csak fastboot esetében hagyja ki) és mivel itt verziólépés is történt bekavarhat. Mindenesetre az utóbbi művelethez a nyitás mindenképp kell.
"Az meg, h pl ne lehessen eu-ra global, vagy forditva, meg eea ..." Nem tudom mióta van meg ez a telefonod, meg hányadik xiaomi, de tőlük sok hibajavítást meg felhasználóbarát hozzállást ne várj, a viselkedésük alapján az európai piac nekik nem piac.
-
Bajgunar
senior tag
Crock által belinkelt 13.0.1- global stabilt leszedtem. Mivel az volt rajta (global, stabil), csak 12.0.24 vagy mi... És mivel Ota köztudottan egy kula volt. Így a leszedett file-ra nyomtam, frissítés kiválasztása opcióval. Ez ment egy napig, mire jött a 13.0.2... Így nem tudom a 13.0.1 restartolt volna e.... Tehát rá egy napra felraktam ugyanígy a 13.0.2-t, s ennyi. Azóta restartol.
Volt full format, majd megint fel 13.0.2. De ugyanúgy restartol. Minap frissítette magát 13.0.4-re. De ma ugyanúgy 4x random újraindult.
Nem volt semmi buhera, semmi nyitás, semmi otg, se adb. Simán teló menüjéből kiválasztva... Ennyi.
Az meg, h pl ne lehessen eu-ra global, vagy forditva, meg eea, meg iuixem, meg muixem-et, meg mittomiket tenni egyiket, másikra, meg nem "kompatibilis", ezt meg oldja már meg xiaomi, ne usernak kelljen fél napot utánajárni ilyen eldugott fórumokról meg topicokról. Meg egyszerűsítsék le, bánatnak kell ~26 féle eu, global, ixen, uixen, mittommilyen rom. Vicc. -
rErEaT
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
@Bajgunar, Plusz ezt is tudom javasolni, ott is valószínűsítem, hogy újrahúznák az egészet...
-
rErEaT
senior tag
válasz
Bajgunar
üzenetére
Eleve nem értem ha nem vagy biztos magadban miért kezdted el a frissítgetést?
Ezt az átverem a rendszer átnevezéssel sztorit inkább kihagytam, mivel ahogy korábban is kérdeztem, mivel nem értem, de már igen, hogy van különbség a romok között nem csak számozásban, hanem meg is vannak jelölve régiókra(!?) így inkább a dirtyflash helyett ami ugye ilyen hibákat nagyon könnyen előhoz mint a tiéd is, én javaslom a MIFlash-t és azzal rátenni teljes formázással egy gyári rendszert, mert ez az ida oda frissítgetés egy instabil rendszerről valószínűleg sose lesz jó.
(Valahol elcsúszott valami szóval esélytelen, hogy update megoldaná..., full reinstall)
Amúgy nekem az újraindítások utáni 1-2 random újraindulást az új xiaomi.eu rom megoldotta, szóval már azzal sincs bajom

Persze ehhez nekem a BL Unlocked, de még az OrangeFox recovery-n kívül nagyon más mókolást vagy egyedi romot/cucokat nem kapott. -
Bajgunar
senior tag
válasz
Bajgunar
üzenetére
Na az a vicc.
Hogy tegnaptól máig nem indult újra.
Viszont ma reggel 7-től idáig 4x !!!!! (~2 óra alatt) újraindult!
Áhh. Mit csináljak vele???
Valaki segítsen már.
Mit rontottam el?
Rendszerben kiválasztottam a frissítést 13.0.1, amit manual töltöttem le, s azt tettem fel a 12.0.5 vagy mire? Aztán arra a 13.0.2? Valamit máshogy kellett volna? Vagy mi? Aztán most simán Ota-n jött 13.0.4, magát frissítette. De még mindíg újraindulgat! Mi legyen vele? Mit tudok vele csinálni? -
rErEaT
senior tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Hát kevesebbet tud a playről származó mint a Portok

-
Bajgunar
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm.

Most lesem, újraindulgat e...
Remélem nem.
Ha igen, akkor nemtom mit rontottam el. -
-
Papix
tag
válasz
razorka777
üzenetére
Köszönöm!
-
Bajgunar
senior tag
Csodával határos módon a 13.0.2 sjzeixm -re, simán frissítés kereséssel megtalálta ota-n, s frissítette is 13.0.4-re.
-
Papix
tag
válasz
beach head
üzenetére
Szia!
Ezt ha letöltöm a telefonra,akkor fel tudom telepíteni? Ha igen akkor hogyan?
13.0.2.0 SJZEUXM van fent. -
beach head
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
[miui_JOYEUSEEEAGlobal_V13.0.4.0.SJZEUXM]
novemberi security patch
-
rErEaT
senior tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Hát nálam xiaomi.eu romra simán felment playről

-
válasz
beach head
üzenetére
Ha EUXM-verzióra tennéd fel, akkor igen.
(Jelezhetted volna, hogy direktlinkelted a ROM-ot.
) -
beach head
senior tag
Akkor ez gondolom telepíthető problema nelkul: [link]
Buek -
rErEaT
senior tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Melyik a legfrissebb verzió rá? Vagy playről?
-
-
Bajgunar
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ajj. Ne gyere már te is az ellentéttel, ahelyett, hogy segítenél, leírnád.
Neem. Inkább te is beböfögtél valami baromságot, s engem állítasz ki te is hülyének, nem akaromnak, stb.
Nem ám leírná valaki. Segítene. Hanem kb hülyének allítotok be. Meg adjam el, meg ne js vegyek. Meg minek kezdek bele...
Basszus. Kibúrt 2 !!!! Kettő! kattintás volt frissíteni. Juhhuuu. (Egy hülye paraszt, öt éves gyerek is megteszi.) Amit aztán elbúr a gyártó! Mert a csoda frissítésük egy szar! Melynek aztán helyrehozásához szoftverfejlesztői végzettség kell. Ne kelljen már. S nem. Nem akarok szopni vele fél napot. Utanajárni mixuiem mi micsoda. Telepíteni adb, anyámpicsája. Újra belakni, mindent elölről kezdeni. Nem.
S ezért nehogy már megint (te szemedben is) ÉN legyek a hülye, meg adjam el sim kártyát, a telót meg ajtókitámasztónak használjam... Haggyuk már.
Bocs, h indulatos voltam. De nem bírom az ilyet, hogy hülyének vagyok beállítva, mikor nem az én hibám, aztán a segítség írása helyett felszarvazás írása megy csak.
Köszi..
Elengedtem a redmi 9 vonalat. Feladom. Leszarom. Mai napom meg nem ezzel akarom tölteni. De a jövő évet sem.
Majd frissül, ha nem, majd kukázom. S tényleg inkább veszek egy 10 pro-t szaros 60k-ért.
Szép napot.
BÚÉK -
válasz
Bajgunar
üzenetére
Sosem értettem azokat, akik csak panaszkodnak, de tenni ellene már nem akarnak/tudnak/szeretnének.
Lehetőségeid sorban, ha nem vagy mókolós, romolgatós.
Kicseréltetni a SIM-kártyát a szolgáltatóddal, visszaállítani a telót gyári állapotra, beadni szervizbe, eladni/falhoz vágni
a készüléket.
Ennyi.Tökre megértem, ha zavar, hogy újraindul. Szerencsére, engem ez elkerült, mikor volt pár hónapig ilyen telóm. (Ld. aláírásom.
)
De attól nem lesz jobb, ha ide beírod ezt. -
Bajgunar
senior tag
Aki benne van. Ezt bújja. Ezzel kel, ezzel fekszik. Más elfoglaltsága, jobb dolga, hobbija nincs is az életben. Annak egyértelmű, tudja, keni, vágja.
De aki egy laikus paraszt, s felteszi, simán file kivalasztással. S elbúródik, minden előjel, s önszántán kívül, mert kutyaevőék elnéztek valamit. Az ne a laikus paraszt hibaja legyen már. S ne kelljen már megtanulnia adb telepítést, beállítást, bootloader nyitást, zárást, downgradet. Ne már..... S ne az legyen már a buta, paraszt, aki ezt nem akarja megcsinálni, végigzongorázni, levizsgazni belőle. Mikor kisebb, nagyobb dolgom is nagyobb annál, mint ilyenekkel foglalkozzak. Bújtam, mókoltam, évekkel ezelőtt. Mára már fingom sincs róla mit, hogy. S nem is akarom megtanulni, sem foglalkozni vele fél napon át. Egy eddig olyan dolgot, amit két kattintás rontott el. S nem, nem miattam. Mert szart gyártott a gyártó! Nem lehet szintén két kattintással kijavítani!
Vicc.
De sajnos kénytelen leszek. Bele kell ássam magam, mert muszáj lesz megcsinálni. Vagy kivárni az update-et. Ami majd megintcsak annyira lesz real, mint az eddigi ota. Egy nagy 0. Annyira fog menni. Amennyire, semennyire.
Ezt meg megintcsak a hülye parasztnak kell tudnia, hogy milyen eea, global, nem global, ixen, fixen, uixen, mixen, mi, micsoda?
Ne már. Nehogy már felhasználó legyen a hülye ha mindezt nem tudják konkrétan feltüntetni, leírni, kiírni oldalakon. Vagy eleve úgy megcsinálni, hogy x rom-ra ne tudjak y-t tenni. Hanem kompatibilis legyen.
De azért köszi.
BÚÉK -
steele80
senior tag
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Próbálgattam a Gcam-et, de sehogy sem tudtam beállítani, hogy az sd kártyára mentse a képeket. Viszont az szemmel látható volt, hogy klasszisokkal jobb képeket csinál a gyári gagyinál.
-
Bajgunar
senior tag
-
crok
nagyúr
Mar nincs kedvem szazhuszadjara is leirni.. Az EUXM (a gyari Global EEA) meg az MIXM (a gyari Global) es a Xiaomi.EU (a gyari MIXM-bol keszulo custom ROM) 3 kulonbozo ROM.. ha valaki ezt nem erti a, olvasson picit utana b, ha nem bele se kezdjen, se a sirankozasba se a ROM-olasba, foleg nem Dec. 31.-n mert ma meg segiteni se fogok tudni.
-
Alien4
tag
Kicsit offosna kerdes, de akarhogy allitom a kamerat, nem vagyok a reszletgazdagsaggal elegedett. Van ennek valami beallitasa/trukkje stb amit nem veszek eszre?! Beallitasokban kivalo a kepminoseg, nagy fajlmeretet is keszit, de eleg hányás a benagyitasnal... Tehat nem lesz gazdagabb pixelben a kep. Oke, belter es nem studiovilagitas... De...ehh
Koszonom
-
rErEaT
senior tag
válasz
Bajgunar
üzenetére
de ha Xiaomi.eu-s romod van akkor az előző verziót is fastbooton keresztül kellett feltenned.
Android 12 nincsen más verzióban erre a telefonra (xiaomi.eu-s romokból).
Meg eleve nyitott bootloader kell hozzá, az megvan?Nincs ezzel szenvedés, letöltöttem PC-n, kicsomagoltam, OrangeFox Recoveryt Fastbootba tettem és elindítottam pcn a rom update.bat-ot és kész

-
Bajgunar
senior tag
-
rErEaT
senior tag
Na a xiaomi.eu meg le van maradva ennyivel vagy offolták?

-
crok
nagyúr
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Restart..?
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Ma reggel 6 előtt magától csinált egy frissítést . Ilyet még nem csinált eddig, úgy emlékszem. -
Pancsermeste
őstag
válasz
ktomcat
üzenetére
Szia!
Hát, én már nem szeretnék még egy plusz appot.
Amúgy, most azt próbáltam, hogy kikapcsoltam a mobil netet, vagyis most csak a wifi aktív. Így is elalszik kicsit valami, de a widget rábökése után sokkal gyorsabban kapcsolódik a hálózatra. Első bökésre rögtön kiírja, hogy hálózati hiba, de utána a másodikra már működik. Szóval, szinte biztos, hogy valami internetes hálózati altatás lehet, bizonyos tétlenség után megvonja tőle a netet.
-
ktomcat
senior tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Szia! Én hozzá rendeltem a google home-hoz a kapcsolókat és azzal megszűnt ez a probléma
-
Pancsermeste
őstag
Én már mindent is beállítottam, engedélyeztem, lelakatoltam, Crok féle leírás alapján is ellenőriztem.
Igazából az APP az fut a háttérben akkor is, amikor a widget nem akar működni. Olyan, mintha a hálózati hozzáféréstét korlátozná valami, mert érzékeli, hogy ráböktem a widgetre, de kell néhány (5-15) másodperc, hogy megkapja az engedélyt és csak ezután működik, de ez így elég gáz...
Egy chuwi tableten és egy G32-őn tökéletesen működik, így az app szerintem rendben van, a spórolós MIUI viccelhet meg engem. -
Upo
addikt
Az az enterprise support szerintem csak annyit jelent, hogy a készülék képes olyan keretrendszert biztosítani, hogy a google workplace céges használatú adatvédelmi beállításai érvényre juthassanak. Szerintem nem android verzió függő, ameddig az adott android verzió alatt azok a google appok elfutnak amik ezt biztosítják, addig az enterprise megfelelőség meglesz.
És az nem most lesz, amikor az adott appok frissítéseinek minimum android verziója meghaladja a 12-t. Most ugye a minimum target az API Level 31 (android 12) a play-en, de ez nem azt jelenti, hogy hogy ne működne régebbi androidon. Hanem azt, hogy már minden új app ki tudja használni az A12 újdonságait.
Úgyhogy szerintem egy darabig még teljesíteni fogja a követelményeket android verzió lépés nélkül is. -
Upo
addikt
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Widget-nél elvileg az autostart-ot is be kell kapcsolni. Egyéb engedélyeknél lehetőleg mindent. Értesítés beállításokat átnézni. Egyéb engedélyeknél is szokott lenni, pl. jelenítse meg a felugró ablakokat miközben a háttérben fut, felugró ablakos értesítés, állandó értesítés. Az állandó értesítés ha van, akkor fontos lehet, mert ezáltal engedi a rendszer állandóan a háttérben futni. Ha esetleg zavar az ikon fent a soron, akkor az értesítések beállításban az értesítés megjelenítést megpróbálhatod kikapcsolni. Néhol írják, hogy ez azért olykor okozhatja, hogy mégis bezáródik az app, de akkor vissza kell kapcsolni az ikont és megbékélni.
Én ugyan régebbi miui-n vagyok, de itt a biztonság appban van olyan beállítás, hogy lezárt képernyőnél adott idő után pucolja ki a ramot. Ha még van ilyen, akkor azt kikapcsolni. Van így is elég ram, és azért van, hogy benne legyenek a nemrég használt dolgok, nem csak az amit épp nézel.
Az előtérben levő appot meg le kell lakatolni, az is egy plusz faktor hogy ne dobja ki a ramból.
Még egy dolog, nekem is van olyan widget, aminél hiába állítom át, egyszer csak megnézem, és visszakerül a miui akkukímélő beállítás, akármit csinálok. Nemrég volt factory reset, új belakással, ami a gondokat meg is oldotta, de ez például még most is megmaradt.Nem tudom, van-e olyan parancssor terminal-ban, amivel adott app battery saver beállításait lehet átállítani. Esetleg init.d-be vagy modulba betenni valahogy, hogy ne kelljen minden újraindítás után bajlódni vele.
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Adott egy smart home app és widgetje.
Az app elvileg háttérben fut ('MIUI-kanossza' OK), ám egy idő 'tétlenség' után (~3-10 perc, random változó) a kapcsoló widget nem akar működni. "Sikertelen. Hálózati kapcsolat hiba..."
Aztán további bökdösésre (teljesen változó, hogy mennyi noszogatásra) egyszer csak felébred. Ezután már működik, amíg piszkálgatom, de rövid tétlenség után ismét vacakol.
Ha az app előtérben van, akkor mindig pöccre működik. Ha háttérben fut, akkor valamiért egy idő után nem kap hálózati jogosultságot? Vagy mitől lehet ez és milyen beállítást kellene megnéznem?
-
Zola007
veterán
Sziasztok
Mai napig nem sikerült megoldást találnom az alábbi problémára:
ha BT headset csatlakoztatva van a telefonhoz és felhívok valakit, akkor 7 másodpercig nem hall a másik fél.
4 különböző headsettel is próbáltam, ugyanez a gond.
Van erre megoldás? -
rErEaT
senior tag
válasz
razorka777
üzenetére
Oh, akkor még a xiaomi.eu nem csinálta meg, mert náluk még nincs.
Azt a romot használom
-
Bajgunar
senior tag
Először frissítésnél kiválasztottam a letöltött 13.0.1-et. Felrakta.... Majd rá felraktam a 13.0.2-t. De random újraindulgat. Aztán leszedtem a 13.0.2-t megint. Amit aztán twrp -ben? be tudtam lépni (vagy ez nem az a hengerő fel + bekapcs?) és ott format, data, dalvik, stb. majd betallózni, és úgy telepíti? Persze, egyértelmű, hogy eltűnt minden. De random restartolódik.
Most 13.0.2 van fennt, de frissítés keresésnél nem talál semmit. Betallózva ua-t, vagy 13.0.1 nem telepíthető. Valami hiba. Nem szinkronizálható, mittommi, nem megy....
Hiába leszedtem 13.0.2-t, nem lehet ezt sem. Na itt rányomtam, hogy akkor töltse le aktuális legfrissebbet. Leszedte. Frissítette magát.... Újraindult, írja is, h frissítette.
Na most ugyanúgy kiválasztva az (egy sorral feljebb linkeltem) 13.0.2, most meg frissítette!!! Minden hiba nélkül.
Nah ezt nem értem....
Először NEM frissítettte a betallózott 13.0.2-t. Nincs szinkronizálható mittommi, nincs frissítés, nem telepíhető, hiba, hiába tallózom ki, nem megy. Letöltetttem vele az aktuálist, lefrissíti magát, ugyanúgy 13.0.2-re, utána meg ugyanúgy betallózva mint frissítés előtt, akkor meg frissíti a letöltött betallózottra? Ezt nem értettem.
De megintcsak újraindulgat. Már 2x eljátszotta.Csak annyit szeretnék elérni, hogy NE indulgasson újra random.
-
crok
nagyúr
válasz
Bajgunar
üzenetére
Azt irod van TWRP.. akkor a bootloader mar nyitott, mit nyitnal meg? Minek Updater alkalmazason keresztul frissiteni ("nem visszafejtheto") ha van nyitott bootloader es TWRP is?
Ha mar TWRP.. Akkor OrangeFox es abbol is FBEv1 mert MIUI. Akkor legalabb az nem lesz gont hogy mas TWRP kell A11 (MIUI 12.5) es A12 (MIUI 13) ROM-hoz.
A firmware zipnek akkor van ertelme ha nem MIUI vagy nem MIUI alapu custom ROM-ot hasznalsz, abban olyan reszei vannak csak a gyari ROM-nak amit mashogy nehez feltenni ha custom ROM-Ot hasznalsz (pl. a modem).
A recovery ROM-ot lehet TWRP-bol telepiteni, fastboot-ot alapvetoen PC-rol MiFlash-el (vagy a TGZ-ben levo script-ekkel).
Ha formaztad TWRP-ben megis mit vartal, nem tunik el minden
"Nem tudom mit tettem már fel." -- hat igy nehez lesz tanacsot adni.......... Elobb dontsd el mit szeretnel csinalni.
-
Bajgunar
senior tag
Nem tudom mit tettem már fel.
Egyszer ahogy kiválasztom a file-t, úgy. Akkor simán felment, frissítette, újraindult, random indulgat.
Aztán hogy nyomom hangerő+bekapcs, belép twrp, s onnan tallózva. De full benyomtam formatot. Akkor kellett újra rakni mindent. De ugyanúgy random újraindulgat. Most leszedtem valami 13.0.2 sjzeuxm eea-t (elvileg ez volt rajta). De nem tette fel, mert valami hibát ír, hogy nem visszafejthető vagy mi. És nincs elérhető frissítés. Akkor ott letöltettem vele az aktuális legfrissebb rom-ot, frissítette. Ok. Most ugyanúgy kiválasztottam az előzőleg leszedett joeuse eea 13.0.2-t, erre most meg ráfrissítette...
Full nem értem...
Most várakozok, mikor indul újra.
Csak nem értem mik ezek az 5.2 meg 2.7Gb-os rom-ok. Meg a 72Mb-os firmware-k. Előbb kellett volna a 72-es firmware?
Anno a leeco x820-amat halálba mókoltam. Twrp frissítés, gépről, magáról, otg, pendrive-ról, 16 rom-ot végigpróbáltam. Nem volt gáz. Ennél visszafele nem lehet menni. Full format-al se lehet régit visszarakni. Nyissak bootloadert. Ezek leeconál nem volt kérdés. Simán ment. Format, majd tettem rá masik rom-ot
Ennyire nem akarok már ezzel szívni. Hogy egy napon rámenjen, aztakkor se jó. Unalmas. Kisebb dolgom is nagyobb ennél.
Pedig laikus paraszti ésszel, ha újabbat, jobbat teszek rá, jobbnak kéne lennie. Erre tessék. Egy zsák f*s lett. Semmi baja, csak ez az állandó random újraindulgatás ez vicc.
Ezt valahogy szedjék ki belőle. Vagy adjanak ki vmi frissítést ami megjavítja, mert ez nonszensz. -
crok
nagyúr
válasz
Bajgunar
üzenetére
Hát én leírom neked melyik micsoda -ha kell- de az ezen nem fog segíteni..
Mellesleg hogy tettél fel 5.2GB-os ROM-ot full reset-el ha nincs a bootloader nyitva (mert ekkora nagysággal csak fastboot ROM van)? Ez nagyon érdekelne. Mert ha meg már nyitott és Miflash-el tetted fel amúgy is (és már úgyis resetelted így karácsonykor...) akkor mindegy lenne ha ugyanúgy Miflash-el feltennéd azt a 12.5-t amit használt előtte.
PS: itt minden ROM-ot megtalálsz:
https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/joyeuse/
Összefoglalóban ott lesz variánsokra leosztva is -
Bajgunar
senior tag
Valaki leírná mi a különbség a ~74Mb-os firmware, a 2.7Gb-os recovery és az 5.2Gb-os fastboot file-ok közt?
Melyiket, hogy, mikor kell telepíteni?
Asszony telefonja kezdi kiakasztani. Ezzel a napi 3-4-8 random újraindulással.
Feltettem a 13.0.1-et. Az ment ~fél napot újraindulás nélkül (lehet újraindulgatott volna, nem tapasztalta). Aztán láttam van 13.0.2, feltettem neki azt. Biztos ami tuti. Hát már csak jobb, ha újabb, frissebb! Nah azóta állandóan, random újraindul.
Vissza 13.0.1-re már nem lehet.
Ellenörzésnél, letöltésnél ua tölti le.
De látom van xiomifirmwareupdater-en ilyen ~74Mb-os fiware. Azt nem telepítettem. De nem is lehet. Van recovery ~2.7Gb-os, azt tettem először. De azzal is újraindulgatott. Aztán feltettem az 5.2Gb-ost, az meg full resetelte telót. Mindent újra kellett telepítgetni, beállítani.
Honnan tudom mi volt rajta? 12.5 valami... Hogy tudom visszacsinálni? Csak boot nyitással? Ilyen írjak xiomi-nak, hogy nyitni akarom, vagy ez meg ennyire macerás?
Ahh. Kész. Vicc.
Valaki tud esetleg segíteni, tanácsot, tippet adni. Vagy leírást? Privátban is jöhet.
Kellemes Ünnepeket
-
crok
nagyúr
Nem 2 hanem 2.5 ev mar az, MIUI 11 && A10-el jott ki, ehhez kepest kapott 2 droid foverziot es 4 MIUI verziot (2 foverziot), valszeg mert Google Enterprise Recommended [link], szoval Xiaomi mercevel ez igy eleg jo, figyelembe veve hogy ennek a keszuleknek nincs kinai valtozata.
-
steele80
senior tag
válasz
razorka777
üzenetére
Ez a pazarló világ sokáig nem tud fennmaradni. Ha nem változik hamarosan itt lesz mad max világa.

-
rErEaT
senior tag
Ha jól olvasom, akkor a kis szerencsétlen 2 éves készülékünk nem fog már érdemi frissítést kapni? :/
Android 13at biztos nem ha jól láttam.ez kicsit szomorú, 2 év az nem olyan hosszú idő, bár max áttérek custom romra ha úgy van...
-
rErEaT
senior tag
válasz
razorka777
üzenetére
Van már 13.0.2?
Nekem azt írja a legfrissebb 13.0.1
-
ktomcat
senior tag
Nos hát jelentem az új crdroid build egyelőre nem stabil napi használatra
12.5.7 MIXMről indulva a hangszóró lejátszás akadozott, ez a developer által használt 13.0.2 EUXM alappal megszűnt, de a bluetooth audio nem működik, ezt végül már többen is jelezték. Úgyhogy 12.5.7 alappal mentem volna vissza a szeptemberi crdroidra, amikor nem akart bebootolni a cr, még 13.0.1. MIXMről se.. Úgyhogy kikötöttem a jó öreg lineage-nél, 13.0.1. MIXM alap után, és amit vártam az elő is jött az android autonál (zavaros, szemcsésszerű kép). Amit múltkor küldtél crok mester az AAval developer menüvel kapcsolatban egyből félreálltam és kipróbáltam, felvettem maxra a video resolutiont, de nem történt változás..
A hívásfelvételkori rezgést egyelőre a truephone-al oldottam meg, gcam elfut LOS alatt is, az anx sajnos már nem
-
crok
nagyúr
válasz
razorka777
üzenetére
Unofficial..? Pontosan mi is volt a file neve a ROM-nak amit fel akartál tenni?
-
crok
nagyúr
válasz
razorka777
üzenetére
Ha nem akar nem megy fel úgyse. Ha felmegy felment - amúgy is megkapta volna előbb-utóbb. Abból hogy felteszed nem lesz gond.
-
crok
nagyúr
válasz
razorka777
üzenetére
Akkor olvasd el újra hogy mit hogyan és aszerint járj el -> [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Képregény topik
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Fűnyíró topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Automata kávégépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gyúrósok ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4271
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4615, 100% AKKSI
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
. Kérdésem, hogy lehet-e egyből a legújabbat (V13.0.1.0.SJZEUXM) telepíteni, vagy előtte fel kell rakni a kettő közöttit is (V12.5.11.0.RJZEUXM)??? ....mivel még magamtól soha nem telepítettem/mókoltam semmit a telóval ezért kérdezem, hogy kell-e valamit másképpen csinálni ahhoz képest mintha a teló ajánlotta volna fel a frissítést? ....vagy csak azt követem ami a topic összefoglalójában van (letöltés/betallózás/telepítés)?
Nincs twrp. Gyári recovery van...
Igen van. Jó, hogy neked nincs, s Pro vagy.

Remélem nem.
)

Nem.