Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
-
Mobilarena
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kanyi51
senior tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Nekem állandoan elöfordul DE csak ha ujra inditon e telot. Állitolag alaplap gond. sokszor több órán keresztül kell sz@rakodni vele hogy elinduljon, utánna viszont megy rendesen a következö általam ujra inditásig.
-
Danecay
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
Nálam is hasonló volt ma. Újraindult, utána boot közben is újra és újra, megmasszíroztam egy kicsit a bekapcsoló gombot, aztán jó lett. Lehet az ragadt be valahogy.
-
nincsnév007
addikt
Tegnap jól rám ilyesztett a telefon. Itt volt mellettem az asztal egyszer csak kikapcsolt és a xiaomi logonál ki be kapcsolgatott.
-
crok
nagyúr
válasz
paolinho
üzenetére
Ha csak erre kellett akkor felesleges lesz a Magisk, az APK mondja meg a ROM-nak hogy mi legyen a spoofed fingerprint amit majd használjon a framework a Google felé, a ROM-ban az updater app is fel lesz készítve arra hogy szóljon ha van új APK - nem kell root, nem kell Magisk, nem kell PIF ha csak az NFC meg a device integrity miatt használtad.
-
paolinho
addikt
Szerintem egyről beszélünk, nálam XiaomiEUModule_2023.12.05.apk-ként jelent meg letöltést követően. És miután telepítettem a telóra a Play Integrity API Checkerben ki is zöldült a MEETS_DEVICE_INTEGRITY felírat.
Egyelőre még várok a Magisk törlésével, mert igazából nekem csak az NFC miatt kellett. A root nem feltétlen igényem. De ki tudja, mi fog még ezután következni ebben a fura harcban!? -
Danecay
addikt
Valóban, a friss APK telepítése elmaradt, de pótoltam, viszont a Netflix továbbra sem volt telepíthető, ezért töröltem az általad írt Play Services és Play Store gyorsítótárait is, majd ezt követően is rápróbáltam, de ugyanúgy nm volt jó. Mint ahogy írtam, egyébként nem lényeges, mert úgy sem használnám, mert már nem fizetek rá elő, csak zavaró a tudat, hogy valami mégsem kerek. Fizetni viszont tudtam vele, amit megtettem 2 alkalommal is, úgyhogy ez a lényeg.
Csak gondoltam leírom, viszont most mielőtt belekezdtem volna, csak ránéztem a Play áruházra és a Netflix-re, és most mar telepíthető stádiumban van. Mint írtam nem volt lényeges, de így nyugodtabb a lelkem
Köszi!
-
crok
nagyúr
válasz
paolinho
üzenetére
Most ha a Xiaomi.EU injection APK-ra gondolsz akkor az nem Magisk modul, persze hogy ott nem latod.
Ha csak arra hasznaltad a Magisk-et hogy legyen device integrity akkor nem kell mert arra ott az APK (meg amit a ROM a hatterben csinal vele).
Persze hogy a ROM kiutotte a Magisk patkolast, hat felulirta termeszetesen a sajat boot.img-evel a patkoltat, mint eddig mindig, ez sose volt mashogy. -
Faby
senior tag
Magiskból töröltem a PIF modult, feltettem a legutolsó rebuildelt eu romot, mellé a friss APK-t, Google alkalmazások adattörlése után play intgerity ok, megvan a Device és a basic is. Persze volt közben néhány reboot is.
-
Danecay
addikt
Lehet én értettem félre akkor, de most ezzel a REBUILD-el kapcsolatban van bármilyen más teendő mint feltelepíteni? Már csak azért mert ez reggel OTA-n keresztül tettem meg, amin elképzelésem sincs, hogy mit lehet már elrontani, vagy ez még további varázslást igényel? Elnézést éjszakás voltam és a nappali alvás sem túl pihentető
-
crok
nagyúr
Xiaomi.EU - a Google bannolta a fingerprint-et - de itt az új spoofing app
(Frissítés után Google app adattörlések nélkül simán megy vele). -
crok
nagyúr
-
crok
nagyúr
Emellé nem kell root, se Magisk, se PIF hogy átmenjen a Play Integrity-n. Ennek pont ez a lényege hogy (ahogy eddig így) a Xiaomi.EU ROM alapból átmegy a Play Integrity-n. Ha root-olsz is mert valamire kell akkor kezded szépen a köröket amiket eddig is, ugyanúgy mint eddig.
-
Faby
senior tag
A teló már jelzi, hogy van ROM re-build (most az utoljára re-buildelt, integrált megoldás nélküli verzió van fent. Rossz, hogy nem lehet verziószámmal hivatkozni, ennek is ugyanaz a száma, mint az előzőnek).

Mi lesz ezzel a teendőm, ha időközben megcsináltam a root-ot, Magisk meg minden?
Két modult használok, a PIF mellett a Systemless host van bekapcsolva az Adaway miatt.
Maradhat a Magisk, és csak a PIF-et töröljem, vagy a komplett Magiskot el kell távolítani, hogy kompatibilis legyen a xiaomi.eu saját megoldásával? -
draco31
veterán
válasz
gingerbalm
üzenetére
Köszi!
-
draco31
veterán
Olyan beállítás nincs, hogy ha hívás van, akkor ugye automatikusan nyomom a lezárás gombot, mert nem oké a közelség érzékelő.
Viszont ha hívás közben jön bármi értesítés, akkor újra feléled a kijelző, és indul is a kalandozás.
Szóval nincs ilyen, hogy ebben az esetben ne éledjen fel? Vagy már bírjam ki amíg még nyúzom, bár egyébként még nem gondolkozom cserén. -
Danecay
addikt
Igen olvastam én is, de azt nem, hogy még a Netflix-be is belerondít a dolog, nem mintha használnám
Korábban volt, de már nincs előfizetésem, de aztán véletlenül szembesültem az üzenettel a Play áruházban. Rákerestem, hogy itt felhozódott e már ez, legalábbis a Netflixre vonatkozóan, de nem találtam ilyen hozzászólást, ezért is kérdeztem rá. Így viszont soha nem tudhatja az ember, hogy milyen olyan korlátozásba fut bele, amiről nem is tud, hogy létezik, egészen addig persze 
-
crok
nagyúr
válasz
Danecay
üzenetére
Segít ha a modul fejlesztője és te is karbantartod folyamatosan a dolgokat.. meg a Google (meg az app fejlesztők) se akar túl erősen belemenni a macska-egér harcba..
A Xiaomi.EU most dolgozik egy saját modulon is egyébként..Ha zavar de kell a MIUI dialer meg a hangrögzítés akkor backup -> MiFlash && indonéz (vagy pl. tajvani?) gyári ROM -> bootloader zárás -> restore && újra belakás. Sokan indultak most ezen az úton.
-
Danecay
addikt
Létezik, hogy ez is a nyitott BL miatt és a custom ROM (xiaomi.EU) miatt lehet?
A párom ugyanilyen telefonja EUXM EEA nem ír ilyet, ott aktív a telepítés.
-
zeon.hu
nagyúr
Fiam telefonja töltőre rakva 3 órát ír, de kiírja, hogy gyorstöltés. Amúgy is elég gyorsan merül.
(Ugyanazon a töltőn hasonló 20% körüli akksinál nekem 1 - 1.5 órát ír, igaz az LG Wing)Akksi kezd kuka lenni?
-
Danecay
addikt
Korábban nekem sem volt. ezért nem értem én sem. Lehet valami Win frissítés. Mindegy csak gyors segítségre lett volna szükségem, főleg ha ismert a jelenség, holnap már lesz időm, rácuppantom a laptopra is, meglátom, hogy azzal mit mutat. Gyanús lehetne az aljzat is, mert már a gyorstöltéssel is rosszalkodik.
-
crok
nagyúr
válasz
pulutodurumo
üzenetére
Hát, nekem linux alatt nincs bajom

-
nincsnév007
addikt
yt lejátszás 1440p és 2160p-ben nektek is akadozik?
-
crok
nagyúr
válasz
Danecay
üzenetére
Igen, második rebuild, oka van, azt is leírtam mi, az történik pontosan veled is amit itt leírtam. Nincs semmi hókuszpókusz. Rebuild van. Az utolsó rebuild ROM nov 19-n jött ki, azt linkeltem, arra is hivatkoztál de a rendszered még az egyel azelőttit láthatta.
Más: drivered rossz, a leírásodból ítélve Windows-t használsz úgyhogy az eszközkezelőben keress hiányosan telepített vagy simán felkiáltójeles eszközt. Vagy a kábel/aljzat adta fel vagy koszos és az egyik data pin nem érintkezik rendesen.
-
Danecay
addikt
Létezik, hogy ebből OTA-n kiadtak egy újabb Rebuild-et ugyanilyen verziószámmal miután már pár napja is kiadtak egyet, amit akkor fel is telepítettem. Most kíváncsiságból leellenőriztem a frissítéseket és most újra dobja. Hozzáteszem, hogy miután pár nappal ez előtt feltettem az akkor érkezőt, akkor ellenőrzés után nem írta, hogy lenne újabb, most viszont ismét van.
Más. Nem értem miért, de nem tudom összekötni a telefonomat a PC-mmel, mert bár érzékeli, hogy összedugom, legalábbis a telefon, mert a PC nem, kiválasztom pl. a fájlátvitelt, ki is írja, hogy aktív, de nem jelenik meg a sajátgépben. A Rendszerezközök között sem látok semmilyen USB-re utaló hibát. Próbáltam több USB porton keresztül, előlapira kivezettettél, közvetlen alaplapival, és egyedül egy USB hosszabbítóra dugva érzékeli csak a PC is a csatlakozást, de ezzel is csak egy hibaüzenetet kapok, miszerint ismeretlen eszköz és, hogy hiba lépett fel a csatlakoztatott USB eszköz működésébenen és, hogy próbáljam újra csatlakoztatni, bla, bla, bla.
Mondjuk már egy jóideje ne volt PC-re dugva, de mi lehet a baj?
-
Faby
senior tag
Végül mégiscsak a Magisk + PIF lett, egyszerűbb, és főleg gyorsabb volt, mint új romot feltenni és belakni nulláról, ráadásul a MiCloud mizéria miatt a mentésemet sem biztos, hogy tudnám használni.
Megy minden, amit használok, CIB, Revolut csont nélkül (DenyList-ra téve), a Voda, Telekom, Yettel alkalmazások sem panaszkodnak, fizetni is tudok a Wallet alá tett Revolut kártyával.
-
-
crok
nagyúr
válasz
paolinho
üzenetére
Nem. Felteheted akár úgy is de egy microSD-re felteszed a ZIP-et és flash-eled onnan vagy egy USB OTG-ről.. aztán jónapot, ahhoz nem kell a /data-t se írnia se olvasnia.
Ha mindenképp adb akkor is fastboot
zip-et kicsomagolod, ott lesz az img és fastboot flash recovery img_filenév csak utána ne felejtsd el hogy attól a ZIP-et még flash-elni kell majd - de minden le van írva az OrangeFox FAQ-ban. -
crok
nagyúr
válasz
paolinho
üzenetére
Az, hogy rossz recovery-t használsz mert nem történt meg a decrypt így te az encrypted tartalmat látod csak.. ha ez Xiaomi.EU ROM vagy az indonéz gyári akkor neked az OrangeFox FBEv1-es kell - ez meg FBEv2. Build notes-ban írva is van az FBEv2 build-eknél hogy NE használd MIUI-ra.
Tippre ezt tetted fel:
OrangeFox-miatoll-stable@R11.1_6_1_A12_FBEv2.zip
val'szeg mert ez van a stable-n legfelül de neked nem ez kell hanem:
OrangeFox-miatoll-stable@R11.1_5_A12_FBEv1.zip - jelenleg ez a legújabb FBEv1-es. -
crok
nagyúr
Csapd ki az adatait meg a frissítéseit a Play Store-nak, majd lefrissíti magát - GitHub-on van egy ugyanilyen issue (#65). Ha nem tiltottál le / nem töröltél (mondjuk debloat miatt) Google komponenst (pl. a framework-öt) és nincs más (csak a PIF) ami belepiszkáljon (tehát nincs más, mondjuk LSPosed + valami modul pl.) akkor szerintem elég csak kicsapni az adatait meg a frissítéseit a Play Store-nak, majd lefrissíti magát.
-
rErEaT
senior tag
-
crok
nagyúr
Magisk topikba is irogattál, oda írtam is hogy van PIF frissítés - v13
-
rErEaT
senior tag
Csak nálam sz*ródott el a Google Play? Azt írja nincs internete

Már töröltem a Cache-t is, újraindítottam, de nem akar életre kelni, furcsa
-
steele80
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
-
crok
nagyúr
xiaomi.eu_multi_HMNote9ProEU_V14.0.3.0.SJZMIXM_v14-12.zip -- friss, mai build, erre már mehet fel a Magisk + PlayIntegrityFix, nálam jól működik, most nincs az hogy csak minden másodikra megy át az integrity test-en. Meglátjuk meddig
-
crok
nagyúr
"a nem stabil ROMok ez esetben miért vannak jobb pozícióban?" -- mert ami a Xiaomi.EU-nál a "nem stabil" az a weekly kiadás ami ugye hetente jön ki így ha valamit belepiszkít a levesbe a Google akkor max egy hét és van build így is úgy is és lesz fix is (remélhetőleg).
A re-build az a ROM újraépítés, igen, itt a meglevő ROM-okba a patkolt framework-öt tették bele, megint, ugyanis egy ROM egy build nyilván de itt most szükség volt arra, hogy újra legenerálják a ROM-ot.
"Valami olyasmit értek az egészből, hogy át kell írniuk valamit a ROMokban Xiaomiéknak, mert a Google valamit átvariált megint." -- csak akkor ha nem gyári ROM-ot használsz, azt is csak akkor ha nem zárt a bootloader. Ez szerintem téged nem is érint egyáltalán mert se custom ROM-od se nyitott bootloader-ed nincs is, nem? Nem Xiaomi.EU ROM-ot használsz hanem még mindig a gyári ROM-ot, azt is zárt bootloader-el - nem?
"De ez engem mezei felhasználót mennyiben érint, nem fizetek a telefonnal, nem rögzítek telefonhívást, stb..." -- ahogy írtam szerintem ez spec. téged egyáltalán nem is érint, pont azért is írtam mindenhova oda hogy Xiaomi.EU ROM, Magisk, etc..
-
HoTaZo
addikt
Bocs', de még mindig nem értem.
Nekem a stable ROM az stabil ROM, a nem stabil ROMok ez esetben miért vannak jobb pozícióban?
Mi a re-built ROM, újraépített ROM?Valami olyasmit értek az egészből, hogy át kell írniuk valamit a ROMokban Xiaomiéknak, mert a Google valamit átvariált megint. S most sok ROMuk van, amit érint...
De ez engem mezei felhasználót mennyiben érint, nem fizetek a telefonnal, nem rögzítek telefonhívást, stb...
-
crok
nagyúr
Kijott a Xiaomi.EU stable... szerk. nem, toroltek.. akkor varunk.. mert amugy gordulnek ki a ROM-ok es..
Kozben szuletett egy leiras az egyik Xiaomi.EU staff member-tol hogy kell feltenni a Magisk melle a PlayIntegrityFix-et [link] ugyhogy egesz biztosan raallnak erre az utra amit linkeltem.
-
crok
nagyúr
Xiaomi.EU ROM-okat, azok közt is a stable ROM-okat érinti (a joyeuse-nak csak az van).
A másik rész meg annyit jelent hogy nem egyszerre töltik fel a re-rebuilt stable ROM-okat hanem batch-ekben (mondjuk 5..10 ROM per nap vagy valami hasonló).. csak annyi hogy ne számítson arra most senki hogy hipphopp pikk-pakk felkerül cca. 50 ROM mert idő a rebuild és mégtöbb idő a feltöltés.. és van 50 ilyen.. -
crok
nagyúr
-
Faby
senior tag
Na, ez nem túl jó hír.
Itt jön a kérdés, mi legyen:
1. Marad a stabil eu rom, és felteszem a Magisk modult
2. Átállok a heti bétára; stabil > béta váltás lehetséges fájdalommentesen?Ha jól látom, ez kilőve, nincs béta rom.
3. Felteszek egy hivatalos romot, ami szimpatikusabb az EEA vagy GLOBAL romnál, pl Indonéz, és zárom a BL-t.
4. Marad a stabil eu rom, és nem használom fizetésre a telefont.Ki mit választ, kíváncsi vagyok.
-
paolinho
addikt
Eszerint a következő javítást követően már csak Magisk + PlayintegrityFix modullal lehet megoldani az NFC-s fizetést!? Na ezt még megvárom, hátha jól fog működni! De ha mégsem, akkor megy az indonéz rom fel, plusz a visszazárása a bootloadernek.
Bevallom, nem nagyon értem a Google szarakodását ezzel, de ők tudják. -
crok
nagyúr
válasz
paolinho
üzenetére
Ez az osszes ROM erre a keszulekre, de igen ott lesz az indonez is (IDXM) DE az neked most nem jo mert ez recovery ROM neked a MiFlash-hez fastboot ROM kell.
[link] itt a fastboot method bal oldalon, a leiras elejen lesz a MiFlash letolto link lentebb meg keresd meg az indonez fastboot ROM linket (igen, direkt linkelem csak a leirast es nem kozvetlen barmit hogy kesobb ha valaki belebotlik akkor mindig a mindenkori legfrissebb programot es ROM-ot hasznalja). -
crok
nagyúr
válasz
paolinho
üzenetére
Gyak. katt katt finish.. 1.000.000+1 video van rola videomegosztokon de 100% van leiras a Xiaomi hivatalos forumon is. A MiFlash-t is onnan toltsd le meg a ROM-ot is, ha himihumi oldalrol is nezed akkor is ugyelj ra hogy a gyari ROM linket kapod-e. Nem is ertem miert tolti mindenki innen-onnan mikor van hivatalos letoltesi oldal.....
-
paolinho
addikt
Romot már találtam, de én még MiFlash-t sosem használtam. Mennyire bonyolult ezzel a telepítés, és a visszazárás?
Vagy nem is feltétlen van rá szükség? Simán csak elindítom fastbootba téve a telót a "fash_all_lock.bat" fájlt?
-
paolinho
addikt
-
crok
nagyúr
válasz
Migiri85
üzenetére
Jaja, tegnap delutan megint tekertek a potmetereken a Google oldalan.. a Magisk topik utolso cca. 50 hozzaszolasa most errol szol, ugy nez ki megoldas epp lehet van (bar nem mukodik univerzalisan (meg?)) dehat holnap, egy het, honap, fel ev.. es tekernek megint rajta.. mis egy heten belul 2x is.......
-
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
Megpróbáltam ezt a három verziót átnevezős módszerrel is, a felülírás, és újraindítás után látszólag végigmegy a frissítés, de marad 12.5.6-on a rendszer...
Még egy 12.5.6 -> 12.5.7 blockota sem hajlandó felmenni... -
elfelejtette
veterán
Most beléptem a telefonon a Mi fiókba, viszont azt látom, hogy ott a régió ugyanúgy Hungary maradt, és ott nem is tudom módosítani.
Be akartam lépni Opera böngészőben a Mi.com oldalra, hogy ott átállítsam a régiót, elküldte a rendszer az azonosításhoz a 6 számjegyű kódot a megadott e-mail címre, beírtam, erre Invalid request választ kaptam... -
crok
nagyúr
válasz
elfelejtette
üzenetére
Kellene igen, de jobb ha belépsz, az a tapasztalat hogy úgy valamiért "könnyebben" ad egyébként vissza kedvező választ az OTA.. de mivel te 12.5-n ragadtál szerintem nálad már nem lesz semmi mert az beragadt.. hosszan beszéltünk itt erről régen mikor kapni kellett volna frissítést, még c.mi.com-on is írtunk, angolul - magyarul, senki le se s.*rta (mint általában).
-
Bajgunar
senior tag
Jó, mert 3 hsz eltűnt. S nem láttam mit írtatok....
Ki s miért törölte??? -
crok
nagyúr
válasz
elfelejtette
üzenetére
Általában pár perc (amíg telepít pár régióspec. alkalmazást / beállítást ha volt ilyesmi) ha működik a metódus.
-
Ferrari fan
tag
válasz
Bajgunar
üzenetére
#9765 folytatása:
Lerázott a support annyival, hogy nyissak bootloadert vagy várjak míg kiadják a kollégáik a serverekre a frissítést vagy menjek be oda ahol vettem a telefont és ők megoldják (ahaa Telekom...).... Jah és most Snow válaszolt
Nah erre már nem írtam vissza, felesleges
huhh de lennék egyszer ott egy Xiaomi eseményen, lenne pár erős kérdésem a régió vezetőhöz, hogy a usereket miért nézik hülyének és semmibe?
@Bajgunar:
Ugyanez a helyzet nálam is, ezért neked írtam a választ, ígéret van, de azzal már tel a padlás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Projektor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kuponkunyeráló
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
- Apple iPhone 15 Pro 256GB eladó! 91% akku, patika állapot, 12 hó gar
- Apple iPhone 15 256GB eladó! 86% akku, szép állapot, 12 hó gar.
- Apple iPhone Air 256GB 100% akku, 2026.09.22-ig apple gar, sky-blue
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ultimate előfizetés akár 4028 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 27% - ASUS VY279HGR IPS Monitor! 1920x1080 / 120Hz / 1ms / FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha mindenképp adb akkor is fastboot