Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyci
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Az integrált gyári kihangosítók sokszor a legalapvetőbb szabványokat sem teljesítik, nem hogy gyártó, de néha szinte altípus és felszereltség függő is, hogy hogyan működik.
Bezzeg a '97-es Saab-om a Bluetooth 1.2-es kihangosítóval még sebességfüggő hangerőállítást is tud mind a mai napig egy Bt 5.2-as Android 12-es telóval is... -
draco31
veterán
válasz
Winnie The P
üzenetére
Telefonban a BT-nél a párosított eszközöknél ha a kocsi-t választod, ott vannak opciók. Minden be van aktiválva?
-
Winnie The P
őstag
Hmm. Nálunk valahogy nem megy a dolog. Ami érdekes, hogy du kipróbáltam egy headszettel+óra, és rendben volt Tudtam beszélni a headszetten, de az autónál valamiért nem megy. Nem cseng ki, csak a jelzés jön a hívásról. Az autó egyébként egy 2020-as Fiat Tipo. Ilyen a kijelző
Akkor lehet valami beállítás gond lehet! -
sanyci
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Megoldható.
Okosóra és autóhifi +kihangosító simán megy egyszerre.
Ez három eszköz, mert a "zenelejátszót" is a kihangosítót külön eszközként építették be, külön is jelzi a csatlakozást... -
draco31
veterán
Egyedi sms hang van beállítva, de rendszeresen nem szólal meg. Pedig benne van a média mappás szerkezetben ahogy régen is kellett.
Az jó, ha épp nyomkodom a telefont akkor nem ordít az arcomba, de ha zsebben van akkor igazán kiabálhatna. -
Winnie The P
őstag
#7789-re senki?
-
-
Bocy7
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Töröld én fel rakom normális ember modjára.Nem értem honnan jött így amit írtam.
-
-
Winnie The P
őstag
Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy megoldható-e az, hogy a telefonra bluetoothon keresztül egyszerre két eszköz legyen csatlakozva? Ugyanis ma utaztunk és az autóval össze van párosítva, menet közben kaptam telefonhívást és a kocsiban lévő kijelző nem fogadott hívásként jelezte. Ezzel párhuzamossan ugye a telefon össze van párosítva egy Gtr2e-vel is. Köszönöm!
-
Bocy7
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Bocs nem jogosan voltam nem kicsit paraszt!Légyszíves töröljétek a hozzászólásomat. Köszi.
-
-
Bocy7
csendes tag
Viktor0610-nek sok szeretettel.
Csak azért mert ilyen kibaszott szépen megkértél adok támpontot,te is lerágtad a körmöd a héten a nagy izgalomba hogy segíts.
(8) voices less than 33.8db mic1 test fail pull out earphone mic1 test again - YouTube
(8) ❌ Fix MICROPHONE PROBLEMS Xiaomi Redmi Note 10, Note 10 Pro and Note 10 S - YouTube Nos ebben a videoban kb 20mp-nél van leírva. Amit írtam azért kiraktok letiltotok az legyen a tietek nem izgat. Senki másnak nem volt problémája ilyen a telefonnal vagy csak magába tartotta.
Szívesen,további szépnapot. -
-
Bocy7
csendes tag
Sziasztok. Csak szólok meg van a megoldás és sikerült helyrehozni a mikrofon hibát a telefonba. Nagy igazság van abba hogy google a barátod!
-
crok
nagyúr
válasz
Danecay
üzenetére
Érdekes viszont, hogy most meg a SourceForge link megy - úgyhogy lehet onnan szedni vagy megvárni hogy mi lesz a mai build-ből, de nem lesz benne változás, csak a dátum:
https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_HMNote9ProEU_V12.5.4.0.RJZMIXM_v12-11.zip/download -
crok
nagyúr
válasz
draco31
üzenetére
Nem tudom mennyire számít jónak de azt elmondhatom tapasztalatból, hogy nekem a mido-n és a joyeuse-on is pont olyan jó, sose hibázik, mindig felismeri, mindig működik - bár irodai jellegű a munkám sok home office-al, szóval száraz kéz, nincs piszok, etc.. ami esetleg befolyásolná.
-
crok
nagyúr
válasz
Danecay
üzenetére
Lehet most megint csinálnak belőle build-et. Szokott ilyen lenni ritkán, automatizált ugyanis a dolog, a scraper már látta a ROM-ot, most lehet megint build-et csinál. 2..3 óra múlva általában szokott lenni Xiaomi.EU build ha van ROM, meglátjuk estig szerintem. Ha kell feldobom valahova egyébként.
-
Danecay
addikt
Nos érdekes, a xiaomi.eu-s rom amit a korábban linkeltél a #7745 , később írtad, hogy már nem él a link, számomra még elérhető volt és fel is raktam, később azonban már nálam is csak 404-es hibát hozott az oldal. Jelenleg látszólag elérhető a letölthető ROM-ok között xiaomi.eu_multi_HMNote9ProEU_V12.5.4.0.RJZMIXM_v12-11, de mégsem áll rendelkezésre szerver a letöltéshez.
-
draco31
veterán
Az ujjlenyomat olvasó mennyire számít jónak itt?
Redmi Note 4-esem volt utoljára hátlapival, azt szerettem, mindig oldott azonnal.
Aztán Samu A50 kijelző alatti valamivel, ott volt hogy 3x is próbálkoztam mire sikerült neki. De itt szinte rosszabb a helyzet. Lehet fel kellene vennem újra? -
crok
nagyúr
Na, kijött publikusra az MIXM-nek is a frissítése (ez az alapja a Xiaomi.EU ROM-nak),
ha valakinek nem dobná fel de feltenné akkor itt vannak a hivatalos ROM linkek:
Full recovery ROM:
https://bigota.d.miui.com/V12.5.4.0.RJZMIXM/miui_JOYEUSEGlobal_V12.5.4.0.RJZMIXM_240b021717_11.0.zipBlockOTA RJZMIXM V12.5.3.0-ról V12.5.4.0-ra:
https://bigota.d.miui.com/V12.5.4.0.RJZMIXM/miui-blockota-joyeuse_global-V12.5.3.0.RJZMIXM-V12.5.4.0.RJZMIXM-7e4f7b7252-11.0.zip -
-
crok
nagyúr
Totál nem kell root.. Letöltöd a ROM ZIP-et (ha a készülékedhez való) aztán Beállítások - Telefon info - MIUI verzió - Ez az Updater app - a MIUI feliratot nyomkodod sokszor és írja majd hogy plusz menü aktiválva, akkor a három pontos menüben jobb fent lesz egy olyan menüpont hogy frissítés kiválasztása, itt betallózod a letöltött ZIP-et, a rendszer ellenőrzi, és ha mindent rendben talált (és engedi neked feltenni..) akkor utána kicsomagolja.. majd restart, update.. profit.
-
mickeymiller
kezdő
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nagyon király, tehát semmi értelme
Köszi. -
válasz
mickeymiller
üzenetére
Easter egg: [link]
A macskákat lehet vele előhozni.
-
mickeymiller
kezdő
Sziasztok! Kérdés: ha a beállításokban a telefonról menüben többször koppintok az Android verzióra,bejön egy szines háttér egy potméterrel. Az mi? Tekergettem,de nem vettem észre semmit.
-
crok
nagyúr
válasz
üzenetére
Az, hogy a Wifi jelszint milyen az ezt nem feltetlen befolyasolja (hacsak ugye el nem dobja teljesen az SSID-t, de gondolom ilyet nem tapasztalsz). Azon a neten amit az adott Wifin keresztul ersz el valami gond van a szolgaltatod VoWifi IMS kapcsolataval, ezt viszont allitgatni a keszulekeden nem lehet (be- vagy kikapcs es annyi), max. a netet ado routeren nezd meg mennyi a NAT es|vagy firewall session timeout es vedd fentebb, az esetleg segithet. Van olyan, hogy hiaba vagy fent egy SSID-n akkor se akar menni a VoWifi mert pl. a szolgaltaton keresztul egyszeruen tiltott portokon probal menni (ceges WLAN-ok, hotelek, hasonlok.. altalaban a proxy-ra atiranyito megoldasok de nem csak.. pl. Voda SIM + hotspot a "normal" APN-en se megy).
-
törölt tag
Az mitől lehet ,hogy bekapcsolt wifi hívás funkció mellett (folyamatos stabil wifi) csak elvétve jelenik meg a VoWifi felirat?
A szolgáltatás biztosan működik ,mert ha épp olyanja van és telefonálok akkor jelzi ,hogy wifin megy a hívás. Nagy átlagban óránként 2-3 percig látom hogy kirakja a telefon a VoWifi ikont. -
crok
nagyúr
Akinek nem dobná fel a frissítést de mégis feldobná a ROM-ot:
V12.5.7.0 RJZEUXM
Changelog:
(System)
Updated Android Security Patch to January 2022. Increased system security.Teljes recovery ROM:
https://bigota.d.miui.com/V12.5.7.0.RJZEUXM/miui_JOYEUSEEEAGlobal_V12.5.7.0.RJZEUXM_d1c95eaf62_11.0.zipBigOTA ROM közvetlenül V12.5.6.0-ról V12.5.7.0-ra:
https://bigota.d.miui.com/V12.5.7.0.RJZEUXM/miui-blockota-joyeuse_eea_global-V12.5.6.0.RJZEUXM-V12.5.7.0.RJZEUXM-c104f382dc-11.0.zip -
crok
nagyúr
-
Upo
addikt
-
crok
nagyúr
Pont úgy lehet javítani ahogy leírtad. Ha nem rendesen lett leválasztva akkor a filerendszerben nyoma van ennek. Viszont a készülék filerendszer ellenőrzést vagy javítást nem fog csinálni, így viszont mount-olni nem fogja (ergo format). Buta.. PC-n meg majd ha megcsinálod az ellenőrzést akkor szól, ha van mit javítani.. ha kész van vele leválasztja rendesen meg amúgy is átbillenti azt a dirty-t ha minden rendben van.
-
crok
nagyúr
Meg nemsoká érkezik majd többeknek is az EUXM-re egy V12.5.7.0, a changelog-ja annak csak a security update (2022-01-01).
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Ma, egy kis tájvideózás közben megharagudott a teló az SD kártyára, azóta nem ismeri fel.
Van megoldásotok, hogy újra írni-olvasni tudja? Felajánlotta a formázást, de még van rajta anyag, amit nem mentettem ki. Jó lenne visszanyerni. -
-
draco31
veterán
Másnak is telefonált már a zsebében a telefon magától?
Direkt kijelzővel kifelé hordom, és zseb mód is be van kapcsolva, meg ugye van ujjlenyomat vagy pin a feloldáshoz.
Favágósdi volt ma, aztán hív ismerős, hogy hívtam már vagy 3x, de nem szólok bele, csak a fűrészt hallja. Én meg pislogtam, hogy csinál ilyet a telefon? És ott is volt valóban a híváslistában a hívások. -
Bocy7
csendes tag
Gyári hangrögzítővel vettem fel hangot és olyan mint amikor belefúj a szél a mikrofonba,azt is kiprobáltam hogy beszéd hangszórón lejátszani a hangot és a telo tetején lévő mikrofonon játsza le a hangot. Optimalizációt vissza kapcsoltam és semmi változás,rég ki van kapcsolva.A képfeltöltés a huawein se működött.
-
crok
nagyúr
-
Bocy7
csendes tag
Sziasztok. Olyan problémám van tegnap óta hogyha valaki felhív vagy felhívom headset nélkül akkor sistergést és recsegést hallani. Headsettel működik. Hangot felveszek és fülesen vissza hallgatom akkor egyik oldalt csak sistereg és recseg a másik oldalon tisztán hallani mindent. Szerintetek mi baja lehet? Helyre lehet hozni?
-
-
törölt tag
Szerintetek ez a nyomorék retekfon miért gondolja úgy ,hogy mától a netflix csak sd lehet?
-
crok
nagyúr
válasz
paolinho
üzenetére
TWRP helyett inkabb Orangefox [link], az friss is meg hivatalos is meg mukodik is.
A 15 sec ADB-vel megszivatta mar parszor magat sokmindenki, az XDA posztjaban [link] meg aki csinalja is leirta hogy egy borzasztoregi adb-t tesz fel (2015-ost!!) szoval ha mindenkepp azt akarod hasznalni te tudod de olvasd el az elso posztot vegig es tedd fel melle amit ir.. de megis inkabb azt mondom hogy ne ezt hasznald hanem vagy a minimal-t (esetleg a tiny-rt) vagy a rendes, teljes platform tools-t [link] itt sokmindent osszeszedtem ADB-vel kapcsolatban.
-
paolinho
addikt
Hála a MiFlash-driver-es ötletednek SIKERÜLT!!! A driver-install-t követően cmd-ből a fastboot devices parancs azonnal megralálta a telefont.
Újabb parancsok: fastboot flash recovery twrp.img, majd fastboot reboot, és már be is töltött a TWRP3.4.1B-joyeuse-fix
Az Install alatt a tárterületen csak valami ákom-bákom szövegek jelentek ugyan meg, de teljes adat törlést követően a pendrive-ről simán engedte telepíteni a 12.5.3-as romot. Ez egyébkén a legfrissebb ehhez a típushoz?Viszont ha nem is telhesen idekapcsolódóan, de beleakadtam egy olyan hibába, amit nem nagyon értek, és nem is tudtam kezelni. Történt ugyanis, hogy a 15 second ADB Installert szerettem volna a laptopomra feltenni, de az alábbi képet adta a telepítő:
ADB-hiba
Ennek mi lehet az oka?Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a hathatós segítséget!

Egyelőre most mentésből mennek vissza az applikációk, aztán megpróbálom az NFC-t is összhangba hozni a GPay-jel, remélem menni fog gond nélkül. -
crok
nagyúr
válasz
paolinho
üzenetére
Nem, az úgy nem jó. Ott nálad driver gond van (sárga háromszög felkiáltójellel). A MiFlash-ben benne vannak a driver-ek. Ezért nem látja a fastboot devices se. A mindenkori hivatalos MiFlash-t megtalálod a c.mi.com hivatalos fastboot ROM install guide-jában (Step 1 alatt ott lesz, nem adok linket hogy ha valaki rákeres akkor a guide-ot kövesse és a friss linkt, ne a linket itt). Elindítod és ott van benne a menüben a driver install vagy ahogy kicsomagolod ott van benne a driver mappa.
A kép szerint nem PS-t hanem sima cmd-t használsz, az úgy teljesen jó lesz neked - ha már a driver is rendben lesz. -
paolinho
addikt
Nem azt mondom, hogy mindenhez értek, de ezek természtesen alap voltak. Látszik az eszköz, bár nem tudom, hogy ez így jó-e?!
[kép]
Upo: megcsináltam a parancsot, de ez sem hozott előlrébb.
[kép]Ilyennel még sosem találkoztam, pedig már jópárszor cseréltem romot.
Holnap kipróbálom a laptopommal, hátha tényleg az eszköz a gond. -
Upo
addikt
válasz
paolinho
üzenetére
cmd vagy powershell alatt vagy? Mert ha powershell, akkor
.\fastboot devices
(de ez cmd alatt is működik)
Ha valami frissítés átállította a parancssort akkor bele lehet szaladni, powershell alatt nem keres az aktuális könyvtárban, kizárólag a PATH változóban levő helyeken.
De nyiss egy rendszergazdai parancssort, és írd be ezt:
setx path "%path%;c:\adb;" /m
Utána a parancssort be kell csukni. De a parancs kiadása _után_ megnyitott parancssorokban már meg fogja találni a c:\adb könyvtárban levő programokat. -
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Ma vettem észre, hogy a gyári töltőjére csatlakoztatva nem a szokásos Gyors töltés kiírást mutatja, hanem Mi Turbo Charge kiírást.
Ez az Android 11-el jött vagy valamelyik másik frissítéssel? -
paolinho
addikt
Annak mi lehet az oka, hogy amikor szeretnék fastboot-ból romot cserélni (a jelenlegi indonézt cserélném xiaomi.eu-ra) akkor fastbootba téve a telót a kiadott parancs(ok) ellenére nem történik semmi. Olyan, mintha a PC nem látná az eszközt. De egyébként látja, mert le tudtam menteni kábellel adatokat a telepítési szándékot megelőzőleg.
"C:\adb>fastboot devices" parancs után egyszerűen visszadob C:\adb> - re.
Korábban minden gond nélkül sikerült mind a TWRP-t feltenni, mind a rom-okat cserélni, most viszont valami érthetetlen ok kapcsán nem tudok fastboot alól TWRP-t sem tenni a telefonra. Mit ronthatok el?
Természetesen bootloader nyitva, USB hibakeresés bekapcsolva (ha egyáltalán ez szükséges), kábelt cseréltem, mert hátha..., és mégis megállt a tudomány nálam.
Esetleg volna erre valami tipp? -
-
draco31
veterán
Be van állítva a sötét mód. És pár alkalmazás amit nem akarok hogy átvegye a sötét módot, mégis sötét. Ezt hogy lehet megváltoztatni, ha egyébként az alkalmazásban nincs ilyen mód?
Megjelenítésnél a további sötét mód lehetőségek, itt kellene szerintem kivenni a pipát, ha nem akarom, hogy az adott app is sötét legyen. -
válasz
Rugólábserif
üzenetére
Tudom, de más megoldás nincs. A hangerőállítás szoftver adottság, azt mókolni nem tudod.
-
draco31
veterán
WiFi-vel és a hotspottal nem vagyok megelégedve amit produkál.
Néha gondol egyet, és eldobja, aztán vissza is csatlakozik. A hotspot része meg néha elfelejt netet is adni. Remélem ez még azért javítódik. -
válasz
Rugólábserif
üzenetére
Persze. Használj fülhallgatót. Olcsón kapni jópofa TWS-t is már (valami Xiaomi-t láttam mStore-nál 7k pénzért). Másik módszer a szivacs a hangszóró elé. De a fülhallgató jobb.
-
Rugólábserif
csendes újonc
Üdv mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e lehetőség arra, hogy a hangszóró hangerőt módosítsam?
Este túl hangos a leghalkabb is.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)