- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
-
Pancsermeste
őstag
HR alatt gyári adatok visszaállítását érted?
Ezzel teljesen visszaáll az első bekapcsoláskori állapot? Android, MIUI verzió, biztonsági frissítések?
Páromnak szeretném átadni a telefont és gondolkodom, hogy legyen-e hard reset.
Tartok tőle, hogy szívás lesz újra frissítgetni, ha minden elveszik ezzel.
Ha nagyon macerás, akkor inkább egyesével törölgetném a számára felesleges dolgokat, mert amúgy teljesen jó a telefon.Esetleg van valakinek ötlete, mi lenne a legegyszerűbb, leggyorsabb módszer arra, hogy letisztítsam a telefont, de maradjon a jelenlegi SW és biztonsági frissítések?
-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Feri1977 #10405 üzenetére
Szerintem az aksi legnagyobb ellensége a gyors/turbó töltés. (és nem feltétlenül a 100%-ra töltés, mert telefon függő, hogyan oldották meg a töltés vezérlést)
Noname 2A-es töltő + hosszú mágneses kábel (kb. 1-1,5A-el tölt), este 40-50% körül rádugom reggel pedig leveszem 100%-on. Ha elfelejtem bekapcsolni a töltőt, akkor a másnapot már nem mindig bírja végig, mint új korában.
Most már több, mint 4 éves a telefon, de amíg ezzel a módszerrel kibír egy napot (estig), addig nem is cserélem le.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Davetim #10332 üzenetére
Nos, én 4 éve rendeltem a telót, egyből tettem rá üveg fóliát és egy strapabíróbb vastag tokot is kapott. Ebben a felállásban semmi baja sem volt.
Majd a tokot lecseréltem Nillkin kamera reteszesre és ezután nálam is jelentkezett a Ghost Touch jelenség.
Kb. másfél évig ezzel együtt éltem (nem túl gyakran fordult elő és soha nem okozott nagy problémát)
Közben a 3 ujjas screenshot-ot is kikapcsoltam (nem hozott eredményt), aztán nézegettem a kijelzőt, de nem éreztem (hallottam) ragasztási problémát. Pár hónapja leszedtem róla az üveg fóliát, azóta nem fordult elő a jelenség.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Pancsermeste #9539 üzenetére
Sziasztok!
Akkor másnál nem jelentkezik ez a probléma,? - vagy nem fontos számára... de én már idegbajt kapok ettől.
A gyári kamera alkalmazás a készített fotó adataihoz nem mindig a pontos GPS koordinátát menti. Sokszor több kilométeres tévedés is van.
Pl. Sárospatak melletti Tengerszemnél voltunk, a készített fotó részleteinél lévő helyadatra kattintva megnyílik a google térkép, ami szerint Timár községnél készült a kép, de ugyanakkor mutatta a valós helyadatot is a kis kék pöttyel jelölve.
Ugyanakkor pl. a Muhi csata emlékműnél készült fotóhoz hajszál pontos GPS koordinátát mentett, de teljesen random, hogy mikor pontos, mikor nem.
Használok még Waze-t, GPX Viewer-t, MapMayWalk-ot, ezeknél mindig pontos a GPS.
A kamera app engedélyeinél is a pontos helyadat be van kapcsolva.
Mi lehet a probléma?-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
-
Pancsermeste
őstag
válasz nincsnév007 #10132 üzenetére
AA-nak nincs GUI-ja, amit lakatolni tudnék.
Így a recents-ben lévő "X"-el kilövöm, ha megszokásból rányomok.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Android autót hogyan tudnám "lelakatolni", hogy ne lőjem ki a memóriából?
-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
-
Pancsermeste
őstag
Aham, köszönöm!
"Exception occurred while executing 'grant':
java.lang.SecurityException: Package com.coolkit has not requested permission android.permission.ACCESS_BACKGROUND_LOCATION"
A Coarse és Fine locationt beveszi, de az setupból is állítható volt.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Pontos helyadatokra van állítva, ill. a 'csak az alkalmazás használatakor engedélyezett' opció kiválasztva.
Ehhez kapcsolódva:
Más app-nál is felmerült, hogy nem lehetséges valahogy a 'mindig' opció előcsalogatása, ha az alapból nem elérhető a helyadatok engedélyezésénél?
(Egy widget igényelné az azonnali reagáláshoz az állandó helyadat elérést, de előbb el kell indulnia a fő app-nak, hogy megkapja az infót.)-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Google fotókban nézem a feltöltött képeket, ahol azt vettem észre, hogy az utóbbi időben, a pár kilométeres körzeten belül készült képeknél 4-5 helyszínt is megjelöl. A koordináták alapján gyakran 50 km-es tévedés is van.
Amúgy a GPS jól működik, pl. GPX Viewer vagy Waze-t használva, csak a kamera kap valamiért fals információt?
Kb. a MIUI 14-re frissítés óta van így, más változáshoz nem tudom kötni.
Másnál is van ilyen probléma?-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz kanyi51 #9442 üzenetére
Beállítások--> hangok és rezgések--> Csengőhang--> Jobb alsó sarokban kisemberke--> Csengőhangok
Ezt jól eldugták a témák frissítésében.
Itt ha van olyan, amit be szeretnél állítani, annál rányomsz az alkalmazásra, ekkor felugrik a SIM1 SIM2 választó. Ha nincs megfelelő, akkor a "+"-ra nyomsz és pl. file-kezelővel kiválasztasz valamit, majd OK. Ezt szépen beteszi a csengőhangokhoz, majd alkalmazás.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Nálam SIM-re állítva is működik. Nem is értem, mi a különbség.
Viszont, a tokeneket nem tölti le automatikusan, csak ha elfogyott mind a 10, azt is csak akkor, ha simple-ben rábökök a kártyára.
Pl., ha most kinyomom a netet, offline módban kiírja, hogy 8 fennmaradó offline fizetési lehetőségem van. Vissza kapcsolom netre, de nem tölt tokent, még ha csak 1 db lenne, akkor sem. Így minden 10. vásárlásnál szívok én is.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
-
Pancsermeste
őstag
válasz ktomcat #8935 üzenetére
Szia!
Hát, én már nem szeretnék még egy plusz appot.
Amúgy, most azt próbáltam, hogy kikapcsoltam a mobil netet, vagyis most csak a wifi aktív. Így is elalszik kicsit valami, de a widget rábökése után sokkal gyorsabban kapcsolódik a hálózatra. Első bökésre rögtön kiírja, hogy hálózati hiba, de utána a másodikra már működik. Szóval, szinte biztos, hogy valami internetes hálózati altatás lehet, bizonyos tétlenség után megvonja tőle a netet.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Én már mindent is beállítottam, engedélyeztem, lelakatoltam, Crok féle leírás alapján is ellenőriztem.
Igazából az APP az fut a háttérben akkor is, amikor a widget nem akar működni. Olyan, mintha a hálózati hozzáféréstét korlátozná valami, mert érzékeli, hogy ráböktem a widgetre, de kell néhány (5-15) másodperc, hogy megkapja az engedélyt és csak ezután működik, de ez így elég gáz...
Egy chuwi tableten és egy G32-őn tökéletesen működik, így az app szerintem rendben van, a spórolós MIUI viccelhet meg engem.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Adott egy smart home app és widgetje.
Az app elvileg háttérben fut ('MIUI-kanossza' OK), ám egy idő 'tétlenség' után (~3-10 perc, random változó) a kapcsoló widget nem akar működni. "Sikertelen. Hálózati kapcsolat hiba..."
Aztán további bökdösésre (teljesen változó, hogy mennyi noszogatásra) egyszer csak felébred. Ezután már működik, amíg piszkálgatom, de rövid tétlenség után ismét vacakol.
Ha az app előtérben van, akkor mindig pöccre működik. Ha háttérben fut, akkor valamiért egy idő után nem kap hálózati jogosultságot? Vagy mitől lehet ez és milyen beállítást kellene megnéznem?
-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
-
Pancsermeste
őstag
Végül csak feltettem manuálisan a V13.0.1.0-t. - köszönöm!
Úgy néz ki, hogy rendben van. Most persze már ezt találja meg, mint legfrissebb elérhető ROM-ot.
Nyilván, semmi értelme ugyan arra frissíteni, de itt van egy kis anomália, mert, ha mégis rámegyek, hogy frissítse, akkor bekéri a biztonsági mintát, majd nem történik semmi .
Kíváncsi leszek, hogy a következő frissítést hogy kezeli majd...-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Szuper.
Az az érdekes, hogy eddig egyáltalán nem talált semmilyen ROM-ot, most tegnap óta végre talál, de ez sem frissebb.
Azt hiszem, kicsit még várok, hátha rendbe teszik ezt...
Amúgy mik a tapasztalatok az Android 12-es változattal? Bár gondolom említetted volna, ha az egyelőre nem ajánlott...
Köszi az infókat![ Szerkesztve ]
-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Mi a helyzet jelenleg a MIXM OTA frissítéssel?
Jelenlegi verzió: 12.5.5.0 RJZMIXM
Mivel nagyon rég nem dobott fel frissítést, így tegnap rámentem a 'legújabb frissítőcsomag letöltésre'. Talált is, letöltötte a file-t, majd újraindítás, de azt írta, hogy nem sikerült frissíteni. Persze nem is csoda, mert amit legfrissebbnek talált és letöltött az ugyan az, mint ami most rajta van.
Vissza lettek vonva a frissítések, vagy a készülékemben van a hiba?-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz pulutodurumo #7476 üzenetére
A TV-t is tudom 5 Ghz-es Wi-Fi-re csatlakoztatni.
Tükrözéshez a telefonon rámegyek a kivetítésre, ekkor megjelennek az erre képes eszközök. Kiválasztom a saját TV-met, kiírja, hogy csatlakozás (a TV is), de nem kapcsolódik.
Minden más működik, DLNA szerver is.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Viktor0610 #7474 üzenetére
Értékelem a segítséged!
Más:
Valakinek sikerült már 5 GHz-es Wi-Fi-re csatlakozva a képernyő tükrözés? Nálam ez csak 2,4GHz-en jön össze.
5 GHz-en látja a céleszközt, de kapcsolódni nem tud hozzá, és utána ki is dobja a listából, majd ismételt kereséskor megint megtalálja, de nem tud csatlakozni hozzá.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Viktor0610 #7472 üzenetére
Gondoltam.. de ha egy percig nyomom akkor se történik semmi.
-= Pancsermeste® =-
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Viktor0610 #7281 üzenetére
Jah, én úgy értelmeztem, hogy ha akarnám se tudná törölni Root nélkül, így nem igazán láttam a különbséget.
Köszi!
Esetleg egy disabled presets file-od nincs véletlenül lementve? Kíváncsi volnék, miket lenne értelme letiltani, mert ugye a legtöbbről fogalmam sincs, hogy mi, egyesével meg macerás rákeresgélni. Vagy legalább azt lenne jó tudni, hogy a "Safe Level" alatt mik lehetnek az Extended verzióban.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Az AppControl-nál mi a különbség a Disable és az Uninstall között, ha a "delete data and cache" check box be van jelölve?
"Disable – disable (freezes) marked applications without losing data and settings. You can always find them in the Disabled list and re-enable."-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Nekem Kínából rendelt telóm van (12.5.2.0(RJZMIXM).
Soha nem voltak olyan anomáliák vele, mint amiket itt olvastam. Soha nem indult még újra, a szenzorok is jól működnek.
Igazából csak egyetlen problémám van vele, android 11-re frissítés óta, hogy email-ből nem tudom megnyitni a mellékleteket. (pl. pdf, world, excel file) Képeket megnyitja. Gondolom, ez inkább user error és android téma, de ha esetleg tudjátok a megoldást, akkor elárulhatnátok.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Nem oldódott meg.
Bár, úgy néz ki, nem a telefonnal lesz a baj, mert android 8-as tabletre is feltettem az appot, és ott sem megy. Vagyis, routeres Wi-Fivel (hálózaton belül) ott is megy, de a RN9pro mobil net hotspotjára csatlakozva már nem megy. Tehát úgy tűnik, csak az itthoni hálózaton akar menni, kívülről nem érhető el, ami P2P esetén érthetetlen...
Ezzel az appal működött több éven keresztül (ezt adták hozzá), másikkal be sem tudom állítani. Szerintem valami a digi nettel lesz, talán korlátozták P2P-t?-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Viktor0610 #6382 üzenetére
Telenor, IPv6-ra volt állítva, átállítottam IPv4-re, de úgy se megy.
Ahogy átkapcsolok Wi-Fi-re, egyből csatlakozik, majd kikapcsolom a Wi-Fi-t és disconnected...
Digis mobilnettel is próbáltam, azzal sem csatlakozik.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
A cam típusát már nem tudom. (talán ez lehet) P2P Wi-Fi IP kamera, LAN kábellel csatlakozik a routerhez, kb. 5 éve így használom. Lusta voltam rendesen bekonfigolni, így csak P2P nézegettem rá.
P2Pwificam az app, amivel használom, android frissítés előtt még működött, frissítés után pedig csak most néztem rá először, de most nem megy, csak ha a wi-fi-t bekapcsolom a telefonon. (- mivel más változásról nem tudok, ezért gondoltam a frissítésre) P2P pedig pont, hogy mobilnettel is kellene mennie minden trükközés nélkül, szóval nem értem...-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Az lehetséges, hogy a 'telefon miatt' nem megy mobil internettel a P2P?
IP kamerához nem tudok csatlakozni kívülről, csak itthon a helyi Wi-Fi hálózattal működik.
Lehet köze az android vagy MIUI frissítéshez, vagy valahol máshol kell keresnem a hibát?-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Ma frissített a teló Android 11-re. (MIUI-ban vissza lépett)
Még nem volt időm tesztelni, de pl. a 3 ujjas print screen nem működik.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Hol lehet a képernyőzár feloldás animálást kikapcsolni? Vagy legalább megváltoztatni.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Pancsermeste #2039 üzenetére
Upsz.. bocsánat.
Kicsit le vagyok maradva, mert én még win7-et használok
Szóval, a win7-es, 8-cas fényképnézegető a problémás, a szűz telepítésű win10-ben úgy látom, ez már nincs is benne, valami fényképek nevű van helyette.
Most átmentem win10-re, ahol a beépített nézegető valóban megjeleníti hibátlanul.
Szóval, elnézést a pontatlan hiba leírásért.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz SteadyMan #2016 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen, hogy megnézted!
A 'több képnézegető'-ben benne volt a windows alap beépített képnézegetője is? Mert nekem csak az nem tudja megjeleníteni, és csak a telón szerkesztett képeket.
Az a baj, hogy munkahelyen mindenki az alap wines képnézegetőt használja, így azzal kellene, hogy jól működjön.
Pl. itt egy eredeti kép. - ezt megjeleníti
Ez pedig telón szerkesztett, FTP-n asztali gépre átküldött kép. - ezt nem tudja megjeleníteni.
Más képnézegetőkkel, szerkesztő programokkal rendben van.-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz Pancsermeste #1952 üzenetére
Sziasztok!
Akkor hát nem találkozott még senki sem a fotó megjelenítési hibával?
Esetleg kipróbálná nekem valaki? Jó lenne tudni, hogy ez csak nálam van így, vagy mindenkinél jelentkezik. (11.0.5.0 QJZMIXM)-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Kb. 3 hete használok egy zöld 6/128ast. (11.0.5.0 QJZMIXM)
Eddig egy hibát vettem észre.
Fotó készítése után, ha szerkesztem a képet (átméretezés/vágás), akkor azt PC-re töltve nem tudja megnyitni a win képnézegető.
Találkoztatok ilyennel? Mi lehet rá a megoldás?Más:
A kamerában egyelőre nem látok port.
Viszont, azt szeretném tudni, hogy a kamerán van gyárilag védő fólia?
Ez csak az üveg széle, vagy esetleg valami protektor rajta?
[link] [link]-= Pancsermeste® =-
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone X 64GB gyári független nagyon szép megkímélt állapotú
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független 2025.07.30 Apple jótállás
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3978
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával