- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
-
Mobilarena
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feri1977
senior tag
válasz ktomcat #10398 üzenetére
..jó is lehet a 120 hz meg amoled kijelző meg sztereo hangszóró stb. azért mégis csak van előrehaladás a 9 prohoz képest, de nem számot tevő írod, meg melegszik, hát nem tudom. Én is biztos örülnék egy 13 pronak és ezek előnyeinek, de nem érezhető mástól is hallottam annyira a különbség egy 12 vagy 13 pro esetében a 9 prohoz képest. + Szóval te is 100 százalékra töltöd..elég jól bírja ahhoz képest akkor!
Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
-
Feri1977
senior tag
válasz ktomcat #10373 üzenetére
Nagyon nagyon szépen köszönöm előre is! Egy kérdés, lehet a 3 pötty csomag beadásánál OTA verziót kellene beadnom, nem recoveryt? És azért nem tudja a telefonon belül a csomag frissítésnél frissíteni mert nem OTA?
[ Szerkesztve ]
Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
-
Feri1977
senior tag
válasz ktomcat #10368 üzenetére
Látja eszközkezelőben..találtam azóta végre 4.2 telepitőt magyart, és letöltöttem a 14.0.5 miuit, recovery módban újraindítottam a telefont, csatlakozott is végre, beadtam neki a csomagot erre azt a hibát írja ki hogy a flash csomag ellenőrzése nem sikerült! Megőrülök.
Ez így nem fog menni. A telefonon lévő 3 pötty csomag beadás sem megy. Van még valamilyen lehetőségem?[ Szerkesztve ]
-
FNZ
őstag
válasz ktomcat #10311 üzenetére
3 különböző töltővel és kábellel is kipróbáltuk, ugyan az.
valamikor beesik, de általában rendesen merül gyorsabban, mivel nem a legjobb már az aksija a program szerint.
kihúz, bedug a kábel és utána 100 %ra feltölt, de volt hogy 2-3 szor is eljátszottuk, hogy feltöltsön és ne álljon meg töltés közben.[ Szerkesztve ]
-
spleenszuru
őstag
válasz ktomcat #10302 üzenetére
Leszedtem egyet, és leírásnak megfelelő mappában van, de fogalmam nincs, valóban be van-e töltve, semmi nem jelzi.
Más kérdés: lehet-e valamit kezdeni azzal, hogy ha koppintok a képernyőn, abból ne zoom legyen?
Roppant idegesítő, én akkor fókuszálni szeretnék, nem zoomolni.
Csak hangerő gomb funkciót találok az appban, ezt nem.Malaka!
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #10274 üzenetére
Az se feltétlen mindegy hogy melyik ROM.. mert az meg lehet kernel string miatt van tiltólistán a DroidGuard-ban szóval nem tom'miért nem a Magisk topikba írsz de KSU miatt nemigen lehet mert pl. a Xiaomi.EU KSU-val is megy minden, valszeg valamit még nem csináltál jól, nem állítottál be jól, van fent valami app ami sicher root-ra utal, a sor (mint ismert) véééééégteeeeleeeen
[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #10267 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett mert te nem az autopif.sh-ról beszélsz (ami az osm0sis féle PlayIntegrity Fix forknak egy része) hanem az AutoPIF-Next-ről ésvagy a PlayIntegrityNext részeként a playcurl-ről amik igazából semmi másra nem valók csak a Xiaomi.EU mindenkori legutolsó injector app apk-ját leszedve legenerálnak neked egy pif.json-t és a megfelelő helyre beteszik. Ennyi. Ennyit csinálnak.
Ez az egész nyavaja a ROM aláírottságával NEM része a PIF dolognak, ez egy új szopatási mód amit épp próbálnak körbedolgozni de az lesz a vége hogy mindenkinek rá kell állnia arra hogy a ROM amit használ (a custom ROM-ok amiket build-elnek, hivatalosak meg nem hivatalosak..) mind un. aláírtak kell hogy legyenek. Ennek nincs köze a PIF-hez, fingerprint-hez, semmi ilyesmihez.
De ez itt off, meg be is fejezem mert még megszólnak[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #10265 üzenetére
Ha kell root akkor még szép hogy kelleni fog, ez most csak egy új sor egy random bekezdésben a századik fejezetben Az a playcurl meg az autopif egy szeg egyszerűségű automatizáció volt csak, ha gondot okozot akkor még annál is jobban el kell keserítselek mint amennyire gondolod hogy szar a helyzet.. Root nélkül meg "csak" a maintainer-ek fognak megint szívni a százhúszezredik marhasággal amit a Google kitalálgat.
[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #10262 üzenetére
Felesleges mert a maintainer-ek rá lesznek kényszerülve hogy az elkövetkező build-eket aláírva build-eljék. Max. befigyel egy jóféle kötelező format vagy köztes megoldásként egy köztes ROM ami után felengedi majd az aláírtat crash és bootloop/bootolhatatlanság nélkül.
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #10260 üzenetére
Aha. Vagyis egyelőre ez az egyik dolog amit felfedeztek mint probléma (az összes többi három tucat mellett ). [Csak ám az se olyan egyszerű - meg ennyi erővel akár lehetnének jó fejek is.. ]
[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #10255 üzenetére
Hát inkább úgy mondanám hogy most jelenleg ha akármit használsz nyitott bootloader-el.. AOSP vagy hasonló alapú ROM-ok gyak. mind hullanak el, gyárival meg Xiaomi.EU-val (meg egyéb készülékeken meg úgy általában gyáriból derivált ROM-okkal) úgy néz ki hogy megyeget.. Szóval jó mélyet merített most megint a Google a sz.*osvödör aljáról. Most próbálják egyes ROM fejlesztők kitalálni hogy pontosan mit is néz már megint a DroidGuard.
Meg gondolom nem kártyás hanem NFS-s fizetésre gondoltál -
crok
nagyúr
válasz ktomcat #10146 üzenetére
@ktomcat: Lehetne ha fel tudná oldani a jellel / pin-el a user data-t és tudná mount-olni a /data-t.. de az ugye jelenleg ez rókafogta csuka, a tipikus 22-es csapdája.
@rErEaT: már régen nem FDE hanem FBE van használva de egyébként igaz, csak úgy feloldani a semmiből és menteni bármit is így nem lehet már róla.
@Czimby: úgyhogy ez hidegzuhany.
-
Feri1977
senior tag
válasz ktomcat #10107 üzenetére
Pedig fordítva van, az amolad nem természetes hanem túlszaturált színekkel dolgozik, és van valamilyen pwm nála, ami bántja szemet és fejfájást okoz hosszú távon.
Amúgy meg csak lesem, hogy sorban jönnek ki a telefonok minden gyártótól xiaomitól is, és nincs pénzem leváltani a note 9 pro-t, mert azt is látom erre már jön az android 14 azon meg már rég miui 14 van és az enyémen nem frissül miui 13 van régi android amit kiadtak rá, ezeken kivül semmi nem bántja a csőrömet, csak rossz érzés, mert amúgy imádom a telefont és nem akarom eladni, csak annyi új jött ki..meg már frissítést sem kapunk lehet.
Én csakazért is addíg használom amíg be nem döglik. Mert szeretem a note 9 pro-t.
Ki van még így vele mint én amit írok és ahogy gondolkozom?Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #10059 üzenetére
KSU vagy Magisk, az PIF szempontból lényegtelen Kinesis kernel? Vagy más megoldás?
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #10057 üzenetére
Csinálhatod ezzel is éppen de Magisk topik összefoglalóba már jó régen tettem 4 pif.json-t is amik azóta is remekül működnek + van 1 "tartalék" a közösségnek amit nem publikáltam amíg nincs nagy baj. Leírtam hogy milyne PIF és forkok vannak, melyiknél hova kell tenni a .json-t és milyen néven, hogy kell ellenőrizni a működést.. etc.
Annyi baj van vele hogy a benne levő pif.json full public és könnyen elérhető így ha sokan kezdik használni feltűnő lesz. Ha bannolják akkor neked csak nyomni kell egyet - de ehhez nyilván az kell hogy a fejlesztője is "nyomjon egyet" és tegyen fel egy másik, működő pif.json-t. Ennél már a PIFNext is jobb mert az a Xiaomi.EU ROM injector-ből szedi ki a PIF-hez az infót és a Xiaomi.EU srácok gyorsan lépnek ha kell (de ugye abban megintcsak benne van hogy nekik nagyon nagy a user base így könnyebb kiszúrni is).[ Szerkesztve ]
-
Ferrari fan
tag
válasz ktomcat #9766 üzenetére
Erre jutottam én is, amúgy kísérletező kedvű vagyok alapból, de jelenleg nincs időm, se energiám arra hogy kísérletezgessek meg kínlódjak akár egy másik androiddal ezen a telefonon, hogy normálisan működjön minden rajta.
Most az az időszakom van, amikor egyszerű user szeretnék lenni és működjön a telefon és frissítsen és oldja meg magától (persze még a kitallozásos megoldásba belemegyek egy frissítésnél, meg átnevezem, de ne kelljen már full wipe meg hasonlók ) -
crok
nagyúr
válasz ktomcat #9735 üzenetére
Csak ovatosan, ma reggel jott ki egy frissitsk.*vagyorsan jellegu Telegram post es frissites mert akkora lyuk volt benne (PoC-vel kihasznalhato CVE) mint egy haz (jogosulatlanul lehetett root jogot szerezni) plusz ugye a hivatalosan build-elt es kiadott kernelek egyike se kompatibilis a gyari ROM-al (szoval eleve custom kernel es abba a ksu bepatkolasa szukseges).
-
draco31
veterán
-
draco31
veterán
válasz ktomcat #9339 üzenetére
Nálam is volt egy éve ilyen bekapcs gomb beszorulás, de azóta nincs, Bár kevesebbet is van használva, mert raktam képernyőzár ikont a kezdőképre, hogy kíméljem valamennyit.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #9258 üzenetére
a, Ne szégyelld, szerintem se sikerült jól... .. .
b, Igen, nekem eleve az elejétől az volt az érzésem hogy AA hiba alapvetően (főleg miután a logokat is láttam), a MIUI13-al csak azért jött mert abban már más volt az AA alapverzió mert egyben Android főverzióváltás is volt (MIUI 12.5 és A11 -> MIUI 13 de már A12) és ez egyben hozta magával az "új" AA-t is.
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #9066 üzenetére
@ktomcat: Az a hír járja hogy az Android Auto a 9.0.630814-al talán végre megjavul a készülékünkön.. leteszteled?
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #9005 üzenetére
c.mi.com fórumon egy bugreport-ot megérne, meg gyári ROM-on (vagy Xiaomi.EU-n) a feedback and services-ben egy hibajelentés, számmal, mindennel - csak ugye nálad eza lehetőség erősen kiesett Mindenesetre Xiaomi.EU-n is lett ez most említve a héten, kétszer is, nem tom' mi lesz vele..
01-07 11:47:07.490 D/CompatibilityInfo( 2390): mCompatibilityFlags - 0
01-07 11:47:07.491 D/CompatibilityInfo( 2390): applicationDensity - 440
01-07 11:47:07.491 D/CompatibilityInfo( 2390): applicationScale - 1.0
Emiatt az applicationDensity miatt írtam neked anno az AA dev. opt.-ben a felbontást..A héten volt már egy bugreport-om náluk a PeriodicCleaner miatt ("erős" alkalmazások random kilövése..) a válasz annyi lett hogy "aha aha tudok róla, a gyári ROM része, sose piszkáltuk de szép munka hogy rájöttél hogy működik meg hogy lehet kikapcsolni.. de nem fogjuk piszkálni" Mindenesetre workaround-om van.. úgyhogy.. de az AA-t remélem megnézik. Annyit megérne hogy mondjuk odaírsz te is hogy téged is érint pl.
-
Bajgunar
aktív tag
válasz ktomcat #8988 üzenetére
Nincs twrp. Nincs nyitva a teló.
Gyári Miui Recovery 5.0 van. Ha nyomom hang fel + bekapcst.
Rajta 13.0.4 Global stabil.
És megy minden banki mittommi app.
Eleve nem értem, 13.0.1-et, miért engedte (engedi!!!) felrakni, ha twrp-t is kéne (kell!!!) hozzá (előtte, alá, mellé) frissíteni!?Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
Bajgunar
aktív tag
válasz ktomcat #8986 üzenetére
Nincs rajta twrp. Sima miui recovery 5.0 van rajta.
Na de ha ennyire szopó, akkor hagyom is a francba. Minek kell alá magisk, aztán hide, safetynet, zigix. Ezekkel foglalkoztam anno lemax-on. De hogy ezt frissítem 12.0-ról 13.0.4-re s már ezek is kelljenek? Ne már....
Köszi azért.
Akkor itt befejeztem ennek a mókolását. Ehhez már nincs türelmem, se idegrendszerem.
12-ről frissítés után 13-ra, s twrp frissítést kér, aztán Magisk meg anyámkínját...
EZ az, ami NEM volt piros betűkkel kiírva SEHOVA! Itt topic-ba is csak, h juhhú jött 13. Itt a link, global, stabil! Telepítsd azt csuma.
Én balga felraktam. S onnan gatya!
Jön a szopás. Ahha. Csak ez nem ilyen egyszerű. Dehá. Ez meg nem veri ki szemem sehol, hogy Ácsi!!!! ha belekezdesz ez meg az meg amaz is kell hozzá, s nem fog menni! Csak annyi jött, h egyes esetekben újraindulgatást okoz! Még ne frissítsenek. Nah ezt későn olvastam! Mert már addigra feltettem. Jaaah. Onnan szopóroller...
Akkor ezt szervizben sem csinálják vissza?
Mert akkor beviszem oda. Nincs kedvem szarakodni vele.Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
Bajgunar
aktív tag
válasz ktomcat #8982 üzenetére
Nem tette rá.
12.0.xy -nál "frissítés kiválasztása" opcióval frissítettem rá a 13.0.1-et (amit itteni link után töltöttem le), majd erre ugyanígy "frissítés kiválasztáss..." a 13.0.2-t (amit ugyanúgy, innen adott link után töltöttem le). S erre jött minap ota-n a 13.04. Amit már feltett magának. Ennyi.
Tehát valamit kihagytam? Valamit nem frissítettem még, amit kellett volna...
Oké. Akkor ez a baja.Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
ktomcat
senior tag
válasz ktomcat #8910 üzenetére
Az ünnepek előtti kálváriámat a persist 12.5.7-es flashelése oldotta meg és így már mentek a 11/12 alapú romok.. Végül a popoasm féle unofficial 11-es crdroidnál kötöttem ki, nagyjából működik minden ami kell. A paralell space továbbra is beakad, de a 10-20%/óra merülés helyett 1,07ről felugrott 2,71-re, ez jóval elviselhetőbb. Egy olyan jelenség jött elő hogy a töltőkre eszméletlen érzékeny lett, csak a gyárival és az ugreen-es kábelekkel hajlandó gyorsölteni, amivel meg eddig gyorstöltött [kb. 1 hónapja használt, aliról rendelt "original kábelek"] azzal alig akar együtt működni, a gyorsöltés fel se merül.. Android Autonál a kép tiszta, de izzadni kellett hogy elinduljon mert ha nem előre adom meg az app jogosultságait, el se indul a kocsin...
-
Pancsermeste
őstag
válasz ktomcat #8935 üzenetére
Szia!
Hát, én már nem szeretnék még egy plusz appot.
Amúgy, most azt próbáltam, hogy kikapcsoltam a mobil netet, vagyis most csak a wifi aktív. Így is elalszik kicsit valami, de a widget rábökése után sokkal gyorsabban kapcsolódik a hálózatra. Első bökésre rögtön kiírja, hogy hálózati hiba, de utána a másodikra már működik. Szóval, szinte biztos, hogy valami internetes hálózati altatás lehet, bizonyos tétlenség után megvonja tőle a netet.-= Pancsermeste® =-
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #8895 üzenetére
Maradhatsz, ha úgyis mész crDroid-ra akkor max a firmware (NON-HLOS modem, ujjlenyomatolvasó, etc) részek lesznek a MIUI ROM-ból használva. A Parallel Space-re az lesz talán a megoldás, hogy root-al vagy ADB-vel megnézed hogy mi a workprofile user ID-ja: terminál emulátorból root-al:
su -c pm list users
vagy
su
pm list users..és ugye a 0 az a "sima profilod" a másik meg majd látszik milyen számot kapott.. (pl. 999). Majd add ki akkor a letiltás parancsát úgy, hogy:
Terminál emulátorból root-al:
su -c pm disable-user --user 999 com.google.android.gms/.chimera.GmsIntentOperationServicevagy
su
pm disable-user --user 999 com.google.android.gms/.chimera.GmsIntentOperationServiceNormál esetben azért nem írod a disable-user --user 0-t mert az az alapértelmezett. + egy kevés leírás.
-
ktomcat
senior tag
válasz ktomcat #8892 üzenetére
Na a parancssor megoldotta a googla play services témát, viszont a paralell space visszahozza a systemlogba is (gondolom a saját shelljén belül nem érvényes a kódsor), rápróbáltam hogy paralellbe telepítem a termuxot hogy onnan futtassam le a kódot, de jogosultsági problémával el se indul Ha lefagyasztom a paralellt akkor egyből van deep sleep..
Tegnap este jött ki egy A13 frissítés a crdroidhoz, kiemelve a paralell space support úgyhogy lehet ez égi jel és neki futok . Ha a developer V13.0.2.0.SJZEUXM alappal használja én maradhatok az MIXM vonalon? A V12.5.7.0.RJZMIXM-ről indítanék -
crok
nagyúr
válasz ktomcat #8890 üzenetére
Hm.. érdekes.. ez nem egy mai probléma, minimum egy éves de fél éve nem is láttam hogy bárkinél előjött volna.. neked úgy jött elő hogy konkrétan meg is nézted a logcat-ben és tetten is érted vagy csak próbálkozol? Biztos vagy benne hogy ez okozza?
FYI: kikapcsolja a Chimera modulokat (pl. földrengésfigyelmeztetés..) és pl. nem fog működni a Google féle (Google One) felhőbe mentés (backup) funkció sem.
-
törölt tag
válasz ktomcat #8748 üzenetére
Majd ha lesz idő rá, játszok vele, ugyanis nem kap egy árva frissítést sem.
Szervizből is elavult szoftverrel kaptam vissza, alaplapcsere után.Inkább vettem másik márkát.
Itt legalább kiírták a dátumot hogy xy hetekben lesz droid13 és lett is. Jönnek a havi javítások is nincs semmi ba...kodás. -
crok
nagyúr
válasz ktomcat #8687 üzenetére
Ennyire nem kell tragikusan felfogni Pl. MIXM-re rázárható az EUXM. De ugye IMEI alapján nem azzal lett eladva, ebből még lehetnek OTA kavarások... A /persist tartalmazza pl. a szenzor init adatokat - a MiFlash / fastboot ROM ugyan tartalmazza DE nem alkalmazza, nem teszi fel a ROM-ban levő script (se a bat, se az sh - viszont az md5 benne van az XML-ben).
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #8572 üzenetére
Írtam privátot is, fogadd meg!
Én megrendelném mindkettőt, igen, nem olyan nagy összeg és nem kellene 2x szétszedni ha úgy van - nem tűnik ugyan soknak az a benyomódás de mivel nem látod alatta mi sérülhetett meg még és hogy hogy (esés, odaverődés?) így én pl. nem szivatnám magam. Az rosszabb (és bosszantóbb) helyzet ha az ujjelnyomatolvasó már a kezedben van, szétszeded és már ott látod hogy alatta is el van csúszva / törve / etc. az ütés miatt a gomb is.. -
crok
nagyúr
válasz ktomcat #8570 üzenetére
Nem tudom előre megmondani.. nem is láttam a sérülést.. ha most csak a külső rész sérült (az ujjlenyomatolvasó rész) akkor az alatt mindegy mit cserélsz akkor is nyomni fogja.. de mi erre a garancia? És ha sérült a felső rész és a gomb is? Akkor meg mindkettő kell.. ezt így nem lehet megmondani.
"hívásokat így sem engedi ki" -- a baseband verzió az most mi nálad? IMEI, WLAN MAC, BT MAC van? Hálózatra felmegy?
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #8568 üzenetére
Igen, ez a power gomb nyomódás dolog ez ilyen, nem mindegy, hogy pl. a boot során a gomb nyomva van-e / volt-e meg hogy utána nyomva marad-e vagy nem, vagy hogy pl. lezártan nyomódik sokáig.. mert sokszor nem is nyomódik folyamatosan, van, hogy csak annyira érzi nyomottnak hogy restartol.. utána meg jó megint sokáig. Sérülés.. emiatt "intermittent contact". Ez ilyen.. Szervíz vagy házi csere (YT). Nincs mit takarítani ha szemmel láthatóan is meg van nyomódva a gomb. Alkatrészt nem tudok így fejből, azt nekem is keresgélni kéne (esetleg ha Ali akkor némi felárért EU raktárból?).
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #8563 üzenetére
"a cmd flash_all-nál felugrik a képernyő, de mielőtt bármit is el tudnék olvasni el is tűnik."
Ha felugrik a képernyő.. akkor nem te nyitsz parancssort (nem PowerShell!) hanem csak duplakattolsz a flash_all.bat-ra? Az úgy nem jó mert nem is látod mit csinál (csak felugrik a cmd ablaka, lefut, csinál valamit, kilép hibával de be is zárja az ablakot). Szóval nyitsz egy cmd-t abba a könyvtárba ahol a flash_all.bat van és az ablakból indítsd majd el. De előtte azért egy fastboot devices legyen már hogy lásd egyáltalán látja-e a fastboot a telefont - vagy hogy egyáltalán abból a könyvtárból elérhető-e a fastboot parancs (azt gyanítom hogy nem). Hát azt oldd meg előtte, vagy tedd oda vagy környezeti változóval tedd elérhetővé.. egy ADBKit segíthet ezen az ADB & Fastboot++ csomagból.. De miért nem MiFlash-el csináltad ha a driver-ek miatt úgyis ott van? Abban is ugyanazt a bat-ot fogja lefuttatni de annak a könyvtárában ott van a fastboot amúgy."Előtte még újra elkezdtem a bekapcsoló gombon gondolkozni az alja egy kicsit be van már nyomódva, ha ez okozza azt hogy tudom kideríteni?"
Ez új infó viszont sokmindent megmagyarázna! És relatív egyszerű egyébként kideríteni hogy a power gomb-e a gond: boot-nál (vagy úgy általában mikor "rákezd") nyomd valamelyik hangerő gombot is folyamatosan: ha bejön a fastboot (hang le) vagy a recovery (hang fel) akkor a power gomb is nyomva van.. legalábbis nyomottnak érzékeli. -
nyesteb
tag
válasz ktomcat #8563 üzenetére
Szia!
Pont egy hasonló hibába futottam bele, mielőtt kérdeztelek volna a romokról. A sorrend a MIUI-s romokkal nagyon hasonló volt, így meguntam, újra felraktam az orangefox-ot, majd utána recoveryből a PE plust. Azóta rendben van, minden működik, igaz, gyalultam a telót. Erre mondjuk készültem, lementettem mindent előtte, így nem volt gond.
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #8560 üzenetére
"Fastboot romokból általában az EUXM-eket teszem fel, jelen esetben akkor kéne egy 12.5.7. MIXM és utána egy EUXM? Vagy miui 13al ugyanez a sorrend?" -- felesleges két fastboot ROM-ot egymás után feltenni, úgyis felülírják egymás adatát. Azért kérdeztem milyen volt eredetileg mert csak azt kell feltenni aztán jónapot.
"A fastboot commandokat még install előtt kéne megadni neki vagy ezt csak akkor ha nem a fastboot romos megoldást választom?" -- Az erase-t még előtte. A flash-t csak ha nem fastboot ROM-ot teszel fel, különben úgyis felülírod ha előtte flash-eltél valamit.[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #8558 üzenetére
Driver kérdésben ugyanazt tudom mondani amit [itt] és [itt] is mondtam.
Bármi van most ott jeleníttesd meg az összes eszközt az eszközkezelőben és töröld driver-estől és kezdd elölről. Linux-on nincs ilyen gond mert felteszed a megfelelő (és friss) csomagot fastboot-hoz / adb-hez és mindig működik, nincs ilyen driver mizéria, egyszerűbb az élet - ha értesz kicsit a Linux-hoz, esetleg van egy működő Linux-od akkor ne szivasd magad Windows-al..A reboot okát meg a logcat-ből már nem, csak max. a ramoops-ból vagy a last_kmsg-ből fogod tudni megnézni [link].
Egy modem reset kellhet talán neked.. ahhoz nem feltétlen kelle egy teljes fastboot ROM (bár a mostani esetben inkább azt csinálnám) mert elég lehet egy firmware zip-et feltenni (ha eredetileg EUXM volt a készülék akkor azt, ha MIXM akkor azt mert abban is benne van a NON-HLOS.bin, az modem fw) meg ez:
fastboot erase modemst1
fastboot erase modemst2
fastboot rebootA NON-HLOS.bin-t (vagyis a modem fw-t) így is felteheted ha nem flash-elni akarod zip-ből:
fastboot flash modem NON-HLOS.binNON-HLOS.bin van a fastboot ROM images könyvtárában vagy a recovery ROM zip-ben vagy a fent említett firmware zip-ben (mindben ugyanaz van ha a ROM verzió azonos).
-
ktomcat
senior tag
válasz ktomcat #8548 üzenetére
Sajnos a kálváriám nem ért véget, nem a miui cam okozza a rebootokat.. Az esetek döntő többségében ha véget ért egy hívásom és leteszem a telefont jön is a restart. Matlogba hiába nézek be restart után, teljesen üres.
Tegnap este gondoltam asszony gépéről (ja igen lecserélte a joyeuset egy S20-ra, ez váló ok? ) felrakom a legutóbbi miui 12-es fastboot romot. Hát a driverekkel nagy bajban voltam/vagyok mert azt már elértem hogy felismerje a fastboot devicet, viszont nem indul el a flash_all-ra a telepítés. Kínomban a miuitool (driverek azzal is jönnek)-al is nekifutottam, az automatikusan letöltötte a miui 13-at és megpróbálta feltenni ami egy system destroyed feliratba végződött. Egyetlen kiskapum volt, feltettem a crdroid által preferált recoveryt, és abból felment a crdroid, és most ugyanúgy újraindulgat hívások (van hogy 2-3 kimarad) után.
Telegramon más is tette fel 13-ra az új crdroidot de csak nálam van ez a rebootosdi.. Ettől függetlenül még neki futok egy miui 12-es fastboot rommal, de ötletem sincs mi történt.
Tartok tőle asszony gépén a driverek összeakadtak valamivel tegnap órákig próbálkoztam kibogozni de eredménytelenül. -
crok
nagyúr
válasz ktomcat #8548 üzenetére
Hát, szerintem tedd össze a kezed hogy egyáltalán valahogy működik mert a legtöbb felhasználónál max. 1x összefütyül és így kb. annyi is.. általában utána el se indul az AA.. valamit nagyon elkettyintettek most az AA-val. APKMirror-ról régebbi verziót próbáltál már, mondjuk egy 2..4 héttel ezelőtti verziót?
-
ktomcat
senior tag
válasz ktomcat #8165 üzenetére
Vártam egy hetet hogy ne kiabaljám el, de végül a mindthegapps volt az ami kellett nekem, elég minimum gapps, annyira hogy még a backuptransport sincs benne, tehát mentett wifi, sms és app adatok társait csak 3rd party appal lehet visszaállítani. De ez nem volt gond, sőt, így volt igazán tiszta a telepítés OK google és az android auto is működik úgyhogy marad a crdroid a régi ofoxból tettem fel, így nem látja a belső tárhelyet, de amúgyis az SDre mentek mindent, azt pedig gond nélkül olvassa.
-
ktomcat
senior tag
válasz ktomcat #8161 üzenetére
Jut eszembe az opengappsot azért hanyagoltam 12 esetében mert csak ilyenolyan unofficial teszt buildek vannak, ezek szerint az anrdoid 11 után a 13ra ugranak 12L esetében elvileg más gapps csomag is kell
Most nézelődöm, lehet még az estét rászánom a dolgokra, hamár a cuccok nagyja úgyis levan mentve
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #8157 üzenetére
Ha valamiért mégsem az OpenGApps.. Épp készült egy remek összefoglaló / összehasonlító XDA cikk arról hogy milyen népszerű és elismert GApps csomagok vannak jelenleg a "piacon" az OpenGApps mellett, mint pl.:
NikGApps - ezt te már nézted
FlameGApps - ezt is
BiTGApps
MindTheGapps
Az, hogy public OpenGApps build nem nagyon van most az semmi extra, ez utolsót ha felteszed akkor amint netet kap úgyis lefrissíti a komponenseket a Google Services + Google Play Store.. egy ROM-ra egyetlen egyszer kell GApps csomagot flash-elni, pont ezért.[ Szerkesztve ]
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #8157 üzenetére
..de miért nem használsz custom OpenGApps csomagot? Tiszta telepítés, megírod előre az OpenGApps-hoz a konfigot és bármelyik GApps komponenst kihagyathatod / telepíttetheted az adott csomagból - pl. akár így ahogy itt írtam (a komponenslista meg itt van, az eredeti how-to meg itt) Vagy az OpenGApps-os csomagokkal volt baj alapvetően?
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #8148 üzenetére
Igen meg nem : D Nem a recovery-hez van kozvetlen koze de nyilvan ugyanazert azt is erinti: tudja-e majd decrypt-elni hogy mount-olni tudja es irni is kepes legyen ra. Ha volt encryption elotte de a masik ROM is forced encryption-el jon akkor igy is ugy is kelleni fog, dehat ma mar mind azzal jon ami rendben is van szerintem. Az OrangeFox altalanos FAQ tok jol le is irja egyebkent a helyzetet ezzel kapcsolatban.
-
ktomcat
senior tag
válasz ktomcat #8133 üzenetére
Feltettem péntek este a frissítést, mellé a magisk 25öt is, és a probélma megoldódott
Szombat reggel vettem le töltőről, tegnap este volt 48%on úgy hogy volt benne kb. 3 óra kijelzőidő (ebből 2 játék). Az idle drain volt hogy 0,3%/ó-ra is csökkent (tény hogy nem is nagyon nyúztam fűnyírás és egyéb tevékenységek mellett). ANX-el még mindig nem babráltam, továbbra sem fér bele az esetleges bootloop, márpedig joyeuse tekintetében nincs egyértelműen leírva, hogy mennyire támogatott -
ktomcat
senior tag
válasz ktomcat #8112 üzenetére
Na csak előjött megint a google services probléma, telegramon olvastam már kb. egy hete a problémáról, sajnos ide is elért. Tegnap jött a PE-re frissítés este megnézem azzal hátha megoldódik, vagy olvastam a midos topikban (de jó h nem adtam el ) crok mester által javasolt probléma megoldást ha nem oldja meg akkor elkezdek azzal "játszadozni".
Meg közben ANXből is felkészültem, csak lesz belőle valami -
nyesteb
tag
Szia!
Még egy dolgot találtam, amire nem találok megoldást a neten. A közelségérzékelő nem működik jól. Ha beszélgetek, időnként valamit mindig megnyomok a fülemmel és villog is a kijelző. Próbáltam az alap módon elérni a CIT menüt, ahogy a MIUI-n kell, de itt nem működik.
Valami megoldás van rá?Köszi!
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #8116 üzenetére
Ami hsz-re válaszoltál annak a végén levő link ugyanezen csoportra mutat amit linkeltél csak a weben is megtekinthető változatrára a ROM+Kernel összesítő, pin-elt hsz-re
Nyugodtan frissíthetsz Magisk V25-re amúgy, ma délben jött ki, eddig mindenen sima volt az update. -
crok
nagyúr
A most májusi build-ben a changelog szerint van egy "Fixes for better sleep" tétel, ezek szerint az mostmár sokkal jobban működik mint előtte Nem rossz a PE Plus, egészen jól ki is gyomlálható (akár root / ADB nélkül is) annak akinek nem kell minden Google jóság.
Nálunk maradtak még gyári ROM-on meg Xiaomi.EU-n is de szerintem -hacsak a MIUI 13-al nem lesz sokkal jobb a helyzet- átáll mindenki Pixel Experience Plus-ra / AOSP Extended-re / crDroid-ra.. de elég sok egyéb ROM (+kernel) is van még.. [link] és ez még nem is az összes.. -
nyesteb
tag
válasz ktomcat #8110 üzenetére
Régebb óta használod, így hátha tudod a választ. A jobb felső sarokban a zöld helyzetmegjelölő miért világít híváskor, aktív kijelzőnél? Nem működik a GPS és egyéb dolgok, pl telefon elvesztését sem kértem, akkor miért?
Ha ez alap, akkor maradhat, de ha ki lehet kapcsolni, akkor kilőném, ne fogyassza az akksit feleslegesen.Egyébként ezzel a rommal nagyjából duplázódott a használati időm. Nem nagyon netezek rajta, ugyanúgy használom, mint a MIUI-val, de azzal 1 hét volt a max üzemidő és tölteni kellett, ezzel kb egy hete vagyok és még 59%-on áll..
-
fireman123
őstag
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #7679 üzenetére
Az sns-smd az a simple motion detection és elég sok az NLP (network locatoin provider) és FLP (Fused location provider) is. Valami (nem a Google Play Services) állandóan helyadatot kér. Azt kellene (inkább egy bugreport-al Battery Historian-el) megnézni, hogy mi az ami helyadatot kér le, főleg ilyen sokat / sűrűn. Nem a Google Play Services itt most a ludas, a Play Services itt most location provider, csak hát ha kérdezik akkor válaszolnia kell, ami idő és hát akku.. Egy rosszul megírt időjárás app (pl. nem coarse location-t kér hanem precise location-t kér, de azt is percenként pl..) vagy Google Maps helymegosztás.. meg kell nézni.
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #7631 üzenetére
Már miért ne élne a BatteryHistorian? Dehogynem él.. mindkét link megy.. meg a saját PC-dre is felteheted ha akarod. Vagy kevered a BetterBatteryStats-al? A BetterBatteryStats-ot levette a Google.. senki a mai napig nem érti miért.. ugye ez manapság "nem meglepő" de megadtam az XDA elérhetőségét és az ahhoz szükséges parancsokat is.
-
draco31
veterán
válasz ktomcat #7627 üzenetére
Hibát egyszer csinált nagyobb, akkor kb 1 órán át nem lehetett bekapcsolni, mert olyan volt, mint ha folyamatosan be lenne nyomódva.
Holnaptól elvileg én használom, aztán majd meglátom.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
crok
nagyúr
válasz ktomcat #7628 üzenetére
Az a baj hogy AccuBattery-vel hiába nézed.. az akkor jó ha egy app van beragadva mondjuk, vagy önmagában sokat zabál. Ennél még egy BetterBatteryStats is jobb lenne most hogy ébren van-e valóban vagy ha nem app akkor mi.. de mégjobb lenne egy Battery Historian.. meg lejelenteni ezt az egészet hibára..
-
draco31
veterán
válasz ktomcat #7555 üzenetére
Öcsémnek is pontosan így áll a gomb.
Azon gondolkozom így van-e értelme elvinni szervizbe, vagy nem foglalkoznának vele? Főleg, hogy van egy kis repedés az egyik sarkán a kijelzőnek, de csak az üveg.
Így meg ha jól tudom akkor elveszett a garancia igaz?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek
- Opel topik
- Csak nekem ilyen lassú a PH?
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen routert?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...