- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
-
Mobilarena
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
Én is így költöztem a Poco F5-re, viszont nem árt ha van kéznél egy megfelelő kébel. Mintha úgy rémlene, hogy lehet más módon is költözni, WiFi-n, vagy valami ilyesmi, de nem akarok hülyeséget mondani, mert nekem más kütyü miatt volt itthon USB-C - USB-C kábelem, így értelemszerűen ezt választottam.
-
Danecay
addikt
válasz nincsnév007 #10077 üzenetére
Szia!
Nos ez mind annak függvénye, hogy miről csinálsz biztonsági mentést, viszont a képek tekintetében teljesen mindegy, mert így is, úgy is a telefonodon lesznek eltárolva, így pl. duplikáltan. Hozzáteszem, hogy én mindvégig azt veszem alapul, hogy nem áll rendelkezésre számítógép, laptop, stb. mert akkor ez nem kell, hogy problémát jelentsen.
Amennyiben valóban nem áll rendelkezésre ilyen eszköz, és az új teló nem microSD kártya kompatibilis, mint ahogy az egyem sem, úgy talán egy OTG kábel, vagy adapter pl. és egy pendrive bevetése, vagy egy OTG to microSD, valamint a kettő kombója lehetne a lehatékonyabb megoldás. Megjegyzés, a linkelt eszközöket nem próbáltam, csak az illusztráció kedvéért liinkeltem.. Van pl. még olcsóbban ilyen is -
Danecay
addikt
válasz nincsnév007 #10074 üzenetére
A Mi átköltözésnél, minden átmegy, beállítások, jelszavak, alkalmazások, képek stb. Kb. egy hónapja csináltam Poco F5-re váltás miatt. Van lehetőség kábeles költözésre is, amihez mondjuk kell egy USB-C - USB-C kábel is, de úgy rémlik megy vezeték nélkül is.
Mondjuk SD kártya esetén nincs túl sok tennivaló, amennyiben az új készülék is SD kártya képes. Egyébként magának a rendszernek is van egy biztonsági mentés funkciója, a Beállítások/A telefonról/Mentés és helyreállítás. Ez is összegyűjti a telefon egyes beállításait, tartalmait, látszólag az applikációlat kivéve, mert nálam mindegyik felkiáltójeles volt és ezeket nem mentette. Ezt egy titkosításmentes mappába tárolja el, fényképestől, a MIUI/Backup/AllBackup mappába, ahonnan szabadon lehet másolgatni a képeket. -
Danecay
addikt
válasz elfelejtette #10066 üzenetére
Nem bántásnak vagy kötekedésnek szántam, csak így önmagában, picit furcsán hangzott. Igen, könnyen lehet, hogy arra gondolt amit írsz
-
Danecay
addikt
válasz Feri1977 #10064 üzenetére
"Egyszóval ha lenne pénzem de csak akkor váltanám le"
Bocs, de ezt megmosolyogtam
Miközben az én igényeimnek is teljesen eleget tett és kiszolgált egészen év elejéig. A váltás oka, hogy kellett egy teló a gyereknek és kellett egy a faternak is. Mivel az ő igényeiket aztán még inkább kiszolgálja, döntöttünk úgy a párommal, hogy nem ők kapnak új telót, hanem megöröklik a mi két Note 9 Pro-nkat, miközben Nekik a teljes újdonság erejével fog így is hatni, mi pedig egy picivel újítottunk, frissítettünk. Tehát a mi váltásunk indokolt volt és így is, úgy is kellett hozzá a pénz.
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz peestike #10052 üzenetére
Igen, nálam is ez volt a dilemma. Attól függ, hogy honnan akarod beszerezni, MO-ról, egy valamilyen garanciát nyújtó cégtől, amire ne legyen szükség, miközben az lehet egy nem túl jó hírű szervízzel javíttat, vagy jó a külföldi forrás is. Nekem volt már innen is, onnan is, szerencsére egyikkel sem volt baj, de ezt nyilván előre nem lehet tudni.
Én, mi a párommal, mint fentebb is olvashatod a PocoF5 mellett döntöttünk, amit a https://www.gshopper.com/ oldalról rendeltünk, ahonnan a gshopperpocof5 kuponnal 118e Ft-ért el lehet hozni a 8/256 verziót, de ebből van 12/256-os verzió is, valamint 20+e Ft-ért van a Pro verzió, azt hiszem nagyobb kamerával, nagyobb kijelző felbontással, vezeték nélküli töltéssel és képernyőbe, vagy alá integrált újlenyomatolvasóval. Sima vs. Pro Mi a sima 8/256-os, nem PRO mellett döntöttünk, tekintve, hogy 2 db-ot is kellett vásárolni. Antutu-ban 3x-orosát hozza a Note 9 Pro-nak.
Teljesen szubjektív a választás, csak egy kiindulási ponként írtam, és mivel a telefonvásárlás amúgy sem ennek a topiknak a témája, ezért OFF-ba is teszem a hozzászólástKözben megelőzte, de úgy látom ugyanazon a vonalon, csak nekem a válasz megírás közben kongott a bili, hogy vacsora
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz shootme2 #10050 üzenetére
A Redmi Note 9-el a beragadt és nem frissülő ROM verzió miatt. A Poco F5 esetében igen, az Indonéz ROM-ot szeretném feltenni, tárcsázó, hangrögzítés, stb. Tegnap ismét rápróbáltam, ismét frissített látszólag, de újraindítás után ugyanúgy az eredetileg rajta lévő ROM jött fel.
-
Danecay
addikt
válasz elfelejtette #10048 üzenetére
Ugyanígy jártam én is a Note 9 Pro utódjával a Poco F5-el. Anno nekem a a Note 9 Pro-val nem sikerült, a Poco-val, pedig azt hittem, hogy elsőre összejött, de miután feljött a rendszer kiderült, hogy sehun sámli.
-
Danecay
addikt
válasz Feri1977 #10004 üzenetére
Hát akkor nem tudom mitől jelent meg. Amikor idehozta a gyerek a telefont tényleg nem volt ott, megnyomkodtam párszor az említett feliratokat, aztán ott lett. Ezzel persze nem azt állítom, hogy nem úgy van ahogy írod, csak akkor nem tudom mi a dolog feltétele. Ott nekem van még egyébként egy Frissítések beállítása/Frissítések korábbi fogadása kapcsoló, ami alapértelmezetten ki van kapcsolva, esetleg be lehetne kapcsolni, valamint anno a régióváltással próbálkoztak többen, több-kevesebb sikerrel. Nem emlékszem pontosan, talán a török volt a nyerő.
Amúgy anno a párom telefonja is megragadta 13-as MIUI-n anno. Nekem valahogy nem sikerült sem az átnevezős, sem pedig a régióváltós módszer, aztán csak egyszer lefrissült, kb. vagy 3/4 évvel később. -
Danecay
addikt
válasz Feri1977 #10002 üzenetére
Szerintem fejlesztőnek kell hozzá lenni. Legalábbis most megnéztem, immáron a gyerek telefonján, hiszen az övé lett a kicsike, és nála sem volt jelen a frissítőcsomag kiválasztása opció, aztán elkezdtem vadul kopácsolni a MIUI és az Android verziók feliratokon, majd visszamentem a 3 pöttyre és már ott volt a lehetőség.
-
Danecay
addikt
Köszi, de mivel nem jött válasz, így kísérletezgettem. Nem mondom, hogy néha nem izgultam, de végül sikerült. A letöltött Fasboot ROM-ot ráengedtem a xiaomi.EU-rom.ra MiFlash-en keresztül, gyorsan végig is futott, jött az üzenet, hogy success, de látszólag nem történt semmit. Ezt követően letöltöttem az utolsó EEA Recovery ROM-ot, amit feltelepítettem OrangeFox alól, majd újraindítás és jött egy boot loop szekvencia, na ekkor már izgultam, majd visszadobott az OrangeFox Recovery-be és javasolta, hogy töröljek cache-t, amin egyébként túl voltam, majd formázzak DATA partíciót, amit megtettem és így már feljött a rendszer. Amúgy sem igen értem, hogy Factory RESET után miért kért PIN-t a telefon és miért volt elérhető az összes belső tárhelyen tárolt adat, de a DATA partíció formatálása után ez változott és feljött a telepítette EEA ROM is.
Ezt követően ismét jött a lockolási kísérlet a MiFlash-en keresztül, aminek az időbecslése elkezdett egyre csak nőni, csak nőni, és abból kiindulva, hogy én csak egyetlenegyszer telepítettem csak így ROM-ot eléggé meglepett, mert az meglepően rövid ideig tartott amellett, hogy sikeres is volt. Nos a skála szerint nem járhatott a procedúra 10%-nál előrehaladottabb állapotban, amikor egyszer csak újraindul a telefon, én pedig imádkoztam, hogy feljöjjön a rendszer, de végül feljött, a fejlesztői beállításokban pedig konstatáltam, hogy EEA ROM van a telefonon, zárt bootloader mellett, szóval megkönnyebbültem. Az óta már a gyerek birtokba is vette a telefont. -
Danecay
addikt
Értem, köszi! Na de közben csak sikerült levadásznom Innen, a saját, nem hivatalos szerverről a legutolsó EEA Fastboot ROM-ot, remélem nincs semmi gáz vele.
Akkor kitömörítés után jöhet a MiFlash, ROM betallóz, alul "clean all and lock", a legördülőből pedig a "flash_all_lock.bat" és mehet a Flash az egyébként telepített xiaomi.EU-s ROM-ra? -
Danecay
addikt
Sziasztok!
BL záráskor is törlődik minden a telefonról mint nyitáskor, a DATA partícióra gondolok.
Mivel jelenleg is 3 napot ír az utolsó EEA ROM letöltésére, gyakorlatilag bármelyik szerverről, ezért arra gondoltam, hogy a másik ugyanilyen telefonnal, amin jelenleg is a gyári EEA ROM van fent, letöltöm a legutolsó elérhető verziót, ami ugye Recovery ROM, átmásolom a xiaomi.EU-s telefonra és feltelepítem OrangeFox alól. Így már elkezdhetné használni és belakni a gyerek, majd miután sikerülne valahonnan leimátkoznom a Fastboot ROM-ot is, utána zárnám a BL-t. Nyilván ennek az egésznek így csak akkor lenne értelme ha BL záráskor megmaradnak a dolgok, mert egyébként csak hiábavaló időtöltés lenne. -
Danecay
addikt
válasz Viktor0610 #9967 üzenetére
Igen, hát ez az! Most próbálnék az utód telefonhoz is ROM-ot tölteni, de kb. ugyanez.
-
Danecay
addikt
válasz Viktor0610 #9965 üzenetére
Köszi, de ezeket megtaláltam én is. Esetleg nézz már rá kérlek, hogy nálad is ugyanolyan lassúak mint nálam, vagy nálam lehet a gond. Nálam átlag 19 KB/s-al jön. Amúgy nem hiszem, hogy nálam lenne a gond, mert egy EEA-s készülékkel, az utolsó Firmware letöltését választva elég elfogadható módon tölti a teló, de az ugye Recovery, nem Fastboot, amivel nem tudok bootloader zárni.
-
Danecay
addikt
Valaki nem tud valamilyen jó sebességű letöltési linket a legutolsó Fastboot-os EEA ROM-hoz? V14.0.5.0.SJZEUXM. Amiket találok, azok mind a hivatalos oldalra visznek, de napokat kellene várni mire lejön, annyira lassú. Vissza szeretném állítani gyári ROM-ra a telefont és zárni a bootloadert és továbbadni a telefont a gyereknek.
-
Danecay
addikt
válasz spleenszuru #9950 üzenetére
Sőt, a MIXM Global 14.0.3-nál állt meg 2023 februári biztonsági frissítéssel.
-
Danecay
addikt
Szerintem ez lesz! Visszakerestem a párommal történő beszélgetési előzményekben, és már volt téma ez a telefon, de korábban azért vetettem el mert Kínából jött volna 138,547 Ft-ért, ahol ugye még ott a kockázat a VÁM-ra, de így német raktárból, majd 20e Ft-al olcsóbban sokkal jobban hangzik. Igazából valódi indokom nekem sincs lecserélni a Note 9 Pro-t, de mint korábban egy hozzászólásban írtam, a gyereknek és a faternak is kell egy telefon, így talán ez a legjobb módja a váltásnak, hogy ők megkapják a régit, ami teljesen kielégíti az igényeket, sőt még azon is túl, mi pedig beújítunk egy újabb telót. Nem vagyunk azok a mániákusokan minden évben új telefon típusúak, ha jól számolom a 2db. Note 9 Pro 3,5 éve van meg mindkettőnknek.
-
Danecay
addikt
Sziasztok! Tudom, hogy ez nem az a topok, de milyen telefonra lenne érdemes lecserélni a jelenlegi, topikunk tárgyát is képző Redmi Note 9 Pro-t, valami olyanra ami nem rugaszkodik el nagyon ennek az eredeti árától, lévén kettőt is kellene venni de azért előrelépést jelentene, és persze még egy ideig lehessen számítani a támogatásra, miközben ezek is megmaradnának, egyik a gyereknek, a másik pedig apámnak?
Azért nem tartottam elvetendő ötletnek itt megkérdezni, mert itt legalább tudjuk és ismerjük a kiindulási alapot és, hogy honnan kellene fejlődni hová, egy ár/érték arányban jó készülékkel.
Ha valakinek van valamilyen javaslata, az ne tartsa magában és előre is köszönöm! -
Danecay
addikt
válasz nincsnév007 #9897 üzenetére
Nálam is hasonló volt ma. Újraindult, utána boot közben is újra és újra, megmasszíroztam egy kicsit a bekapcsoló gombot, aztán jó lett. Lehet az ragadt be valahogy.
-
Danecay
addikt
Valóban, a friss APK telepítése elmaradt, de pótoltam, viszont a Netflix továbbra sem volt telepíthető, ezért töröltem az általad írt Play Services és Play Store gyorsítótárait is, majd ezt követően is rápróbáltam, de ugyanúgy nm volt jó. Mint ahogy írtam, egyébként nem lényeges, mert úgy sem használnám, mert már nem fizetek rá elő, csak zavaró a tudat, hogy valami mégsem kerek. Fizetni viszont tudtam vele, amit megtettem 2 alkalommal is, úgyhogy ez a lényeg.
Csak gondoltam leírom, viszont most mielőtt belekezdtem volna, csak ránéztem a Play áruházra és a Netflix-re, és most mar telepíthető stádiumban van. Mint írtam nem volt lényeges, de így nyugodtabb a lelkemKöszi!
-
Danecay
addikt
Lehet én értettem félre akkor, de most ezzel a REBUILD-el kapcsolatban van bármilyen más teendő mint feltelepíteni? Már csak azért mert ez reggel OTA-n keresztül tettem meg, amin elképzelésem sincs, hogy mit lehet már elrontani, vagy ez még további varázslást igényel? Elnézést éjszakás voltam és a nappali alvás sem túl pihentető
-
Danecay
addikt
Igen olvastam én is, de azt nem, hogy még a Netflix-be is belerondít a dolog, nem mintha használnám Korábban volt, de már nincs előfizetésem, de aztán véletlenül szembesültem az üzenettel a Play áruházban. Rákerestem, hogy itt felhozódott e már ez, legalábbis a Netflixre vonatkozóan, de nem találtam ilyen hozzászólást, ezért is kérdeztem rá. Így viszont soha nem tudhatja az ember, hogy milyen olyan korlátozásba fut bele, amiről nem is tud, hogy létezik, egészen addig persze
-
Danecay
addikt
Létezik, hogy ez is a nyitott BL miatt és a custom ROM (xiaomi.EU) miatt lehet?
A párom ugyanilyen telefonja EUXM EEA nem ír ilyet, ott aktív a telepítés. -
Danecay
addikt
Korábban nekem sem volt. ezért nem értem én sem. Lehet valami Win frissítés. Mindegy csak gyors segítségre lett volna szükségem, főleg ha ismert a jelenség, holnap már lesz időm, rácuppantom a laptopra is, meglátom, hogy azzal mit mutat. Gyanús lehetne az aljzat is, mert már a gyorstöltéssel is rosszalkodik.
-
Danecay
addikt
Létezik, hogy ebből OTA-n kiadtak egy újabb Rebuild-et ugyanilyen verziószámmal miután már pár napja is kiadtak egyet, amit akkor fel is telepítettem. Most kíváncsiságból leellenőriztem a frissítéseket és most újra dobja. Hozzáteszem, hogy miután pár nappal ez előtt feltettem az akkor érkezőt, akkor ellenőrzés után nem írta, hogy lenne újabb, most viszont ismét van.
Más. Nem értem miért, de nem tudom összekötni a telefonomat a PC-mmel, mert bár érzékeli, hogy összedugom, legalábbis a telefon, mert a PC nem, kiválasztom pl. a fájlátvitelt, ki is írja, hogy aktív, de nem jelenik meg a sajátgépben. A Rendszerezközök között sem látok semmilyen USB-re utaló hibát. Próbáltam több USB porton keresztül, előlapira kivezettettél, közvetlen alaplapival, és egyedül egy USB hosszabbítóra dugva érzékeli csak a PC is a csatlakozást, de ezzel is csak egy hibaüzenetet kapok, miszerint ismeretlen eszköz és, hogy hiba lépett fel a csatlakoztatott USB eszköz működésébenen és, hogy próbáljam újra csatlakoztatni, bla, bla, bla.
Mondjuk már egy jóideje ne volt PC-re dugva, de mi lehet a baj?
-
Danecay
addikt
válasz Viktor0610 #9763 üzenetére
Főleg ha egy porszívó csövet is helyezel a művelet közelébe
-
Danecay
addikt
válasz Ferrari fan #9646 üzenetére
Köszi, így már meglett. ha csak rákerestem nem dobta, csak akkor ha a további találatok megjelenítésére mentem. Mindegy, végül meglett, töröltem a frissítéseket és a gyorsítótárat, majd amikor be akartam tallózni a korábban letöltött frissítést, de nem tudtam, mert közben OTA-n is dobta, és csak ilyen módon engedett frissíteni. Az hogy most ez ment volna e mindenféle bűvészkedés nélkül is, vagy sem, azt nem tudom, de végül sikerült.
-
Danecay
addikt
válasz beach head #9643 üzenetére
Ugyanez van a párom telefonjával is. A frissítő app alatt gondolom, hohy az Updater-t érted, amit a saját készülékemen meg is találtam, annyi, hogy engem nem érint a dolog mert MIXM rendszer van a telefonomon, viszont a párom telójára fel akrtam tenni a frissítést, de mint ahogy írta ugyanazt a hibát dobja mint Neked. A párom EUXM-es telefonján v8szont nem találom a Updater-t, sem pedig frissítőt, vagy nem tudom milyen néven lehet még. Mondjuk a saját telómnál sem találta olyan opciót, hogy el lehetne távolítani az app frissítéseit.
-
Danecay
addikt
válasz laracroft #9468 üzenetére
Lehet kimaradt néhány részlet, de nem is az volt a cél, hogy teljeskörű ismertetőt írjak. Tehát, első körben a Simple-t használtam a Raiffeisen-es kártyámmal, amíg nem lett RaiPay, ezt követően ezt használtam. Később másiik hitelkártyát kezdtem el használni, amihez viszont a Google Wallet-et állítottam be, ami jól működik.
Raiffeisen-es kártyához nem próbáltam meg Google Wallet-et beállítani, de az eredeti kérdező sem Raiffeisen kártyát akar hozzáadni az NFC-s fizetéshez -
Danecay
addikt
válasz -ZeeZee- #9463 üzenetére
De a Simple amúgy is fizetős ha nem OTP kártyával használod. Vagy nem? Nekem úgy rémlik, hogy van valamennyi próbaidő, utána van valamennyi díja. Régebben használtam én is a Raiffeisen-es kártyámmal, amíg a Raiffeisen-nek nem volt saját applikációja és a G-Pay (Google Wallet) nem volt Magyarországon hivatalosan is elérhető. Én jelenleg is a Google Wallet-et használom, gyors, ingyenes, több kártyát is tud kezelni amik között egy lapozással lehet váltani.
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
Használattól függ. Nekem sincs különösebb bajom a rendszerrel, mert arra és azzal amire használom működik. Biztosan rá tudnál világítani dolgokra, amiket megnézve azt mondanám, hogy ja, tényleg, de ugye nem ez a cél, és jól van ez így. Ha bosszantó hibákba futnék mindennapos használat során, annak persze én sem örülnék, de szerencsére ilyeneket nem nagyon, vagy csak ritkán tapasztalok.
-
Danecay
addikt
válasz beach head #9392 üzenetére
Az asszonynak is feldobta vagy 2x, hogy van új frissítés, de amikor le akarta tölteni, már nem találta, ugyanakkor a xiaomifirmwareupdater.com-on is a V13.0.5.0.SJZEUXM az utolsó letölthető verzió.
-
Danecay
addikt
válasz dudicukrasz #9337 üzenetére
-
Danecay
addikt
válasz dudicukrasz #9335 üzenetére
"Így van, amit csináltál az -ahogy írták- magának a Fox-nak a jelszavazása, semmi köze ehhez.
Neked azt kellene megadni a decrypt-hez amit megadtál a telefonnak mint screen lock pin vagy minta vagy jelszó."Lehet félreérthetően fogalmaztam, természetesen a system alatt beállított jelkódomat adtam meg, ezt próbáltam így leírni "A Security menüben beállítottam először a jelkódomat", tehát nem egy másikat, de mivel ezt 2x egymás után meg kellett tenni én is arra gondoltam, hogy ez magára az Orange Fox-ra vonatkozik, nem pedig a titkosításra. Ezért írtam, hogy "nem is azt kérte, hogy azonosítsam magam, hanem adjak meg valamilyen azonosítót, ami tetszőleges lehet és a megerősítés miatt 2 alkalommal is meg kellett adni."
Lehet nem fogalmaztam jól, vagy pontosan, de igen, én is ugyanarra jutottam mint amire Ti is Viszont megoldottnak látszik a probléma, az összefüggést nem értem, Te lehet fogod, de a következőt csináltam. Javaslatodra megkerestem a User decrypt opciót, ahol be lehetett volna írni vagy jelszót (text), vagy pedig PIN-t megadni (több lehetőség nincs), amit persze nem tudtam, mert nekem jelkód van beállítva. Gondoltam azért kipróbáltam, bebootoltam system-be, megváltoztattam a jelkódot PIN kódra, vissza az Orange Fox-ba, nyilván azzal a szándékkal, hogy megkeresem a User decrypt opciót, ahová már tudok PIN kódot beírni, de nem kellett, mert az OF egyből kérte azt. Megadtam neki, elfogadta, elkezdett decrypt-elni és hopp, elérhetővé vált a DATA partíció. Kíváncsi voltam, hogy mi történik, ha a PIN-t visszaállítom jelkódra, és érdekes módon, OF indulásakor most már kéri a jelkódot is, decrypt-el és működik.
Nem tudom mi oldotta meg, mert ha legalább egyszer beírtam volna a manuálisan megkeresett User decrypt-hez a kódot, de nem, mert mint írtam a jelkód, PIN-re való módosítása után már rögtön kérte a PIN-t az OF.Mindegy, köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
Szóval így néz ki a dolog.
Gondolom az Orange Fox verzióval nem kellene, hogy baj legyen, viszont írja is, hogy nem tudta decrypt-elni. A Security menüben beállítottam először a jelkódomat, kiléptem, a Recovery-ből, majd vissza, ezek után már kérte, de hiába adtam meg, beengedett a recovery, de ugyanúgy titkosított maradt minden. Mondjuk nem is azt kérte, hogy azonosítsam magam, hanem adjak meg valamilyen azonosítót, ami tetszőleges lehet és a megerősítés miatt 2 alkalommal is meg kellett adni. Kíváncsiságból kipróbáltam a PIN kódommal is, persze sejtettem, hogy halott ötlet és nem is lett semmivel jobb a helyzet.
Sejtettem, hogy csak nem én leszek olyan bamba, hogy nem találom meg a belső tárhelyet, már csak azért is mert azt hozza be automatikusan.
-
Danecay
addikt
Feltettem a #9320-ben linkelt OrangeFox-miatoll-stable@R11.1_4_A12_FBEv1.zip-et, de a helyzet változatlan. Nem jöttem rá, hogy lehet e Orange Fox alatt képernyőképet rögzíteni, hogy megerősítsem, hogy a megfelelő verziójú OF Recovery van fent, de ha Te tudod, hogyan kell, nagyon szívesen csinálok egy képernyő mentést, vagy jobb híján kifotózom, egy másik telóval. Már most nem tudok mire gondolni, de az is eszembe jutott, hogy rossz elérési ót alatt keresem a belső tárhely tartalmát, ugyanakkor az SD kártya tartalmát simán megtalálom. Leírnád, hogy pontosan milyen elérési út alatt keressem, mert lehet, hogy csak elbambázok valamit?
-
Danecay
addikt
Köszi a választ!
Ez van fent: OrangeFox-joyeuse-stable@R11.1_3_A12_FBEv1
-
Danecay
addikt
Ha már Orange Fox Recovery, akkor egy kérdés.
Nem tudom, hogy én emlékszem e jól vagy rosszul, de szinte egész biztos vagyok benne, hogy korábban a telefon háttértárjára felmásolva is be tudta tallózni és telepíteni a ROM-okat, zip-eket ugye, viszont ez már nem igaz, csak akkor tudom betallózni, ha SD kártyára másolom. Azért írom, hogy szinte egészen biztos vagyok benne, mert csak egy bő féléve van SD kártya a telefonomban. Arra gondolok, hogy ennek az oka az, hogy a telefon tárhelye Orange Fox alatt is titkosított marad, lévén mindennemű azonosítás nélkül be tudok ide lépni, viszont ha jól rémlik, régebben a Recovery-be belépve is meg lehetett adni pl. a jelkódot, és elérhető volt a tartalma, így a rámásolt zip is. Ezt az újat még nem próbáltam, viszont amennyiben ezzel is ugyanaz a helyzet, hogy nem kér automatikusan azonosítást, úgy valami menüben lévő opcióval be lehet e jelszóval, jelkóddal jelentkezni?
Nem életbevágó, csak kíváncsi vagyok, mert úgy rémlik, hogy régebben nem így volt, talán csak a custom Recovery-kből telepíthető v13.x.x verziók óta.Köszönöm!
-
Danecay
addikt
Igen, és gondolom a tajvanibal is, én csak azt írtam, hogy én mit használok A Xiaomi.EU-s elvileg a reklámoktól is ki van herélve. Igen, újra be kell lakni a telót, de ha csinálsz mindenről biztonsági mentést akkor az sem tart sokból. A google ugye alapértelmezetten szinkronizálja a kontakt listádat, a jelszavaidat, stb. Sőt valami olyasmi is rémlik, hogy azt is log-olja, hogy mik vannak, vagy voltak telepítve a telefonodra, amiket kilistáz, és kipipálva azokat, újra letölti a Play áruházból. (A tévedés jogát fenntartom, nem csinálom azért minden nap, szerencsére, de ha rosszul írtam, majd úgy is kijavítanak). Szóval valamit, valamiért. A ROM-olás sem akkora nagy dolog szerintem, csak el kell olvasni egy hiteles leírást és pontosan követni azt.
-
Danecay
addikt
Letöltöttem a twrp-3.7.0_12-0_FBEv2-joyeuse-dereference-t. Ezt gondolom telepíthetem a jelenleg fent lévő, valamilyen régebbi Orange Fox alól?
-
Danecay
addikt
Valami történhetett, mert az asszony telójával is ugyanaz volt mint #9031 fireman123 -nál, de ma Ő is megkapta OTA-n a 13.0.2.0-t, régióállítás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz Bajgunar #8992 üzenetére
"Ok, akkor továbbra is rom baja van, ha random restartol. Ok. Akkor várok."
Ahogy arról már korábban is volt szó, az sem kizárt, hogy az újraindulásokat a hibás bekapcsológomb is okozhatja. Igaz, korábban az én és a párom telefonja is újraindulgatott időnként, de ez már egy jó ideje nem jellemző, szóval ha bekapcsológomb hiba lett volna, akkor az most is fennállna.
-
-
Danecay
addikt
válasz kanyi51 #8817 üzenetére
Az mindegy, hogy magát a fájlt mire nevezted át, amennyiben sikerült a beavatkozás, a Beállítások / Készülékem menüben annak a szoftvernek a verziószámát kell látnod, amit telepíteni szerettél volna, esetedben a 13.0.2-t. Amennyiben továbbra is 12.5.8-t látsz, úgy művelet nem sikerült.
-
Danecay
addikt
Ez is közrejátszhat, de nem hiszem, hogy ez a magyarázat az összes ilyen jelenségre. Nekem is volt egy újraindulgatós időszakom, aztán elmúlt, már nagyon rég nem fordult elő, pedig nem cseréltem gombot. Elmúlt, magától, vagy valamelyik update-től, úgy ahogy eltűnt a töltési problémám is, pedig már szervizbe akartam küldeni a telót.
-
Danecay
addikt
Mi még a 13.0.1.0-t várjuk az EEA-s készülékre
-
Danecay
addikt
válasz kanyi51 #8649 üzenetére
Melyik leírás alapján? A leírásban az szerepel, hogy, tallózd be az aktuálisan feltelepített ROM-odat :
Go to Settings app > About phone > System updates. Now by pressing the three points above list select the phrase “choose the update package” or the Select Update , the Package .
Now, you will choose your “current” official Xiaomi ROM and a message will appear: Your phone will restart automatically with the button: Reboot and update, Leave it and don’t click on it now and leave this page as it is and don’t close it!. -
Danecay
addikt
válasz kanyi51 #8631 üzenetére
Nem olyan bonyolult dolog ez, csináltam már ennél nehezebbet is, viszont lehet, hogy rájöttem, hogy mi a bibi, már amennyiben a műveletnek úgy kell végbemennie ahogyan EZ a videó bemutatja. Itt a mellett, hogy a haver simán betallózza a letöltött, telefonon lévő ROM-ot, nála fordítva történnek a dolgok. Tehát amíg nálam a ROM letöltése után kérdés nélkül egyből megtörténik a Decryp-elés (visszafejtés, ahogy magyarul írja) és Reboot után egyből újra is indul a telefon, addig videóban látottak alapján ott az történik, hogy a Reboot kiválasztása után megy végbe a Decrypt, így nyilván a már az álcázott vagy átnevezett V13.0.1.0 ROM-ot fogja Decryp-elni, nem pedig a relefonon is lévő verziót, míg nálam mivel letöltés után egyből automatikusan lefut a Decrypt, nyilván a letöltött V12.5.8. verzióé, így persze, hogy nem telepíti fel a V13.0.1.0-t.
Te be tudtad tallózni a egyébként saját magad a verziót amiről frissítettél, és ha igen, akkor mi volt az?
-
Danecay
addikt
Én sohasem vártam végig a frissítés folyamatát, elkezdte, letettem és otthagytam, mire legközelebb a kezembe vettem már a PIN-t kérte. Legközelebb már én is figyelemmel kísérem majd, mert nagy a gyanúm, hogy nem megy végig és ezért jön fel az a ROM ami eddig is rajta volt, esetemben a v12.5.8.0. Minden esetre, biztos ami biztos, most újra letöltöttem a V13.0.1.0-t. Te ki tudod választani és telepítésre bírni a telefonodon is lévő aktuális ROM-ot, vagy csak úgy ahogy én, csak letöltés után?
-
Danecay
addikt
válasz Ferrari fan #8635 üzenetére
"Nah innentől jön a kálváriám. Újraindítás, jön a beállítási felüelt, kiválasztottama nyelvet és régiót, és ekkor jött egy fekete képernyő, hogya készülékem zárolva, mert egy Mi fiókhoz hozzá van rendelve, lépjek be és oldjam fel a zárolást, adjak meg egy működő wifit."
Ez a képernyő? Ide Ne ma Mi account-oddal kell bejelentkezni? Ezt lehet egyébként RESET-eltetni is!
Ha félreértettem akkor tekintsd tárgytalannak
-
Danecay
addikt
válasz Danecay #8629 üzenetére
Kipróbáltam. Újraindítást előtt töröltem, csak a 12.5.8.-ra átnevezett V13.0.1.0-es volt a mappában, nem kevertem össze őket, mert törlés után az üres mappába húztam bele PC-ről a V13.0.1.0-es ROM-ot, ahol a mappában, de még a partíción is csak V13.0.1.0-es ROM van, a Fastbot-os és a Recovery. Innen másoltam a telóra a Recovery romot és neveztem át 12.5.8.-ra. Újraindulás után elkezdődött a telepítés, de ugyanúgy 12.5.8.-al jött fel a telefon. Nem lehet, hogy amikor ahogy írja, hogy visszafejt, akkor valamilyen ideiglenes mappába rakja a telepítőt és onnan telepít, ezért én hiába cserélgetem és nevezgetem át a ROM-okat, mert a visszafejtett elérés alól telepít?
Gondolom nem, mert akkor másnál sem működne. Akkor viszont csak egy magyarázat lenne lehetséges, hogy egy V13.0.1.0-s ROM-ba bújtatott V12.5.8-at töltöttem le, vagy, hogy valamiért nem megy végbe a frissítés, mert mondjuk hibás a fájl. EZT töltöttem le egyébként. -
Danecay
addikt
Nálam a letöltött, a telefonon lévő ROM-al megegyező ROM-ot betallózva, ugyanazt az a frissítést nem engedő üzenetet kapom mint amikor a V13.0.1.0-et akarom telepíteni. Ez igaz arra a telepítő csomagra is amit magával a készülékkel töltetek le az utolsó elérhető telepítőcsomag (vagy valami ilyesmi) 3 pöttyös menü alól. Közvetlenül letöltés és ellenőrzés után feltelepül, de amennyiben később én tallózom be, már kapom az üzenetet, ezért minden eddigi kísérletnél újra le kellett töltenem a ROM-ot, már csak azért mert is mert minden telepítési kísérlet után törli is a \Download\downloaded_rom mappából. Nem találtam meg, hogy ezt hol lehet kikapcsolni, de mindegy is, mert átmásolva máshová, ahonnan nem törlődik, sem lehet feltelepíteni, de visszamásolva az említett downloaded_rom mappába sem, csak közvetlenül letöltés, és ahogy Írja visszafejtés után. Én is csak az eredeti ROM átnevezésével próbálkoztam, a törlésével nem, de majd megpróbálom úgy is.
-
Danecay
addikt
válasz Ferrari fan #8544 üzenetére
Nálam most is működnek a linkek, mindenféle átirkálás nélkül. Lehet böngésző függő, de nálam Firefox-al működnek, és elvileg ez a verzió már eddig is elérhető volt egy ideje.
-
Danecay
addikt
válasz Viktor0610 #8534 üzenetére
Igazából az asszonytól függ, hogy mennyire hajlandó esetlegesen újra belakni a telefont Tegnap felvetettem neki, mert a BL nyitási kérelem már több mint egy éve megvolt az ő telefonjára is, csak még nem lett kinyitva, így ha minden igaz erre már nem is kellene várni, de vannak dolgai ami le kellene menteni, meg egy csomó dolgot újratelepíteni, stb, stb. Kicsit nyűgös na
-
Danecay
addikt
válasz Viktor0610 #8529 üzenetére
Köszi a választ! Tulajdonképpen eddig nem volt problémám a frissítéssel, ment minden elsőre. Egy frissítéssel kapcsolatos észrevételem volt csupán, abból lett probléma csinálva. A mostani eset egy másik telefont és más ROM verziót érint. Én xiaomi.eu-s ROM-on vagyok, a párom maradt a gyári EEA-n. Én felraktam magamnak a xiaomi.eu-s Fastboot verziót, a párom telefonja viszont még nem kapta meg az OTA-s frissítést, ugyanakkor panaszkodik egy-két dologra a telefon működését illetően, ezért próbálnám manuálisan telepíteni az új verziót, hátha rendbe jön tőle.
Olvastam egyébként a linkelt oldalt még tegnap, még egy korábbi linked alapján, viszont azért vetettem el, mert a 4. lépésben azt írja, hogy:"Now, following the same steps, download the appropriate Indonesian (ID), or European (EU) ROM for your phone with any version number you want but it must be the same Android version."
Esetünkben viszont Androit verzió változás is van, 11-ről 12-re.Szerk.
Közben megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
A stílusodat továbbra sem értem, de igen ezzel próbálkoztam. Nézd, egy dolgot el kell fogadnod, ha tetszik ha nem. Nem mindenki olyan, vagy feleannyira naprakész és tapasztalt Android témában mint amilyen Te vagy. Az írásaid és kommentjeid alapján, ez neked minimum a hobbid, de lehet, hogy a munkád is, viszont ezzel nem mindenki van így, ezért talán elnézőbbnek, elfogadóbbnak kellene lenned, amikor valaki hiányos tudással érdeklődik, hiszen erre való a fórum. Nem lehet mindenki expert. Ennyit a stílusodról.
Az eredeti felvetéshez visszakanyarodva. Mielőtt írtam volna, minimum egy órát, de még többet is rászántam a keresgélésre, leírásokat olvasgattam, Youtube videókat nézegettem, de az útmutatókban a Bootloader nyitás sehol nem merült fel (most, hogy beleolvastam pl. az egyik videó alatti komment szekcióban, már igen, és egy kommentelő azt írja, hogy nyitni kell hozzá a BL-t, viszont a maga a bemutató olyan természetes jelleggel megy egy a nyitott BL mellett, hogy még csak fel sem merül mint feltétel), pedig már magam is arra jutottam, hogy az lehet megoldás, arra viszont nem, hogy ez a kizárólagos is egyben. Azt hittem, hogy gyári ROM-ra lehet gyári ROM-ot telepíteni BL nyitás nélkül is.
Ezzel viszont csak az a baj, hogy amennyiben BL-t nyitok, úgy oda a User Data, aztán már nincs okom a gyári ROM-hoz ragaszkodni és inkább az xiaomi.EU-s romot tenném fel az asszonynak is. Ezek szerint akkor, ez az út így nem járható.
Minden esetre kösz a fura választ is, legalább egyértelműsítetted, hogy mi a szitu.[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz chesterboy #8473 üzenetére
Nálam is, pontosabban az asszonynál is ugyanez van. Frissítést magától nem talál, amennyiben letöltöm a V13.0.1.0.SJZEUXM Recovery ROM-ot és betallózom, azt írja ki amit neked is a képen, amennyiben pedig a Fastboot verzióval próbálkozom, úgy azt írja a MiFlash, hogy "FAILED (remote: Erase is not allowed in Lock State)", de ha a Fastboot ROM-hoz mellékelt script-et próbálom futtatni is ugyanezt a hibaüzenetet kapom.
-
Danecay
addikt
válasz Peterhappy #8500 üzenetére
Én is sokkal több alkalmazástól kapok értesítést MIUI 13 alatt mint korábban, mind az értesítések között, mind pedig az alkalmazások ikonjainak jobb felső sarkaiban.
-
Danecay
addikt
Pontosan ugyanezt írtam én is, és ezért nem értem:
"a xiaomi.eu oldalon, valamint a letöltő oldalakon sem szerepel még, csak a fastboot-os"
Az, hogy az eszközlistában nem szerepel az egy dolog, amikor kijött a FASTBOOT-os, egy ideig az sem szerepelt, írtam is, és reagáltál is rá, viszont a letölthető tartalmak között ott volt, és később persze az eszközlista is frissült.
Ha akarnám sem tudnám letölteni, mert közben felfrissítettem a FASTBOOT ROM-al 13.0.1-re. Éppen amikor a frissítésnek akartam nekiállni, akkor nézelődtem a telefon beállításai között, amikor feldobta a frissítési lehetőséget. Onnan tudom, hogy nincs fent a letöltőoldalakon, mert le akartam tölteni számítógéppel, felmásolni telóra majd úgy telepíteni, mert rendszerint ez az OTA-s letöltés nálam mindig megszakad, aztán lehet kezdeni elölről, újra és újra, csak ha eléggé kitartó vagyok és kellő időt szánok rá, ami ritkán szokott előfordulni, akkor néha végül sikerül lekínlódni, de most 3.2GB-al nem akartam szívatni magamat. Nem tudom, hogy ez a hivatalos OTA-s frissítésre is igaz e, vagy csak a xiaomi.eu-ra. Én már vagy 5-6 éve használok xiaomi.eu-s ROM-ot, már a 3. telefonomon, amiből az egyik még csak nem is Xiaomi készülék volt, szóval nagyjából tisztába vagyok vele, hogy mi az a xiaomi.eu-s ROM.
Most, hogy már 13.0.1 van a készüléken, persze már nem dobja a frissítést. Mindegy, órákon belül választ kapunk a kérdésre szerintem. Mindenesetre nem képmontázsról van szó, láthatod, hogy arról a ROM-ról van szó ténylegesen is amiről írtam, és nem keverem a szezont a fazonnal.
Esetleg ha van más is aki xiaomi.eu-s romot használ, lecsekkolhatja, hogy neki nem dob e frissítést a telefonja, és akkor rögtön nem egyedül leszek az állításommal. Gondolom az kizárt, hogy a gyári MIXM ROM frissítést találta volna meg.[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
Lejárt a szerkesztési idő
A jelek szerint már van "normál" Recovery-s verzió is, nem csak FASTBOOT-os. Feltételezem ha a telefon dobja a frissítést akkor az azt jelenti. Nekem most dobta, viszont a xiaomi.eu oldalon, valamint a letöltő oldalakon sem szerepel még, csak a fastboot-os. Gondolom annak nem sok értelme van, hogy a FASTBOOT verziót tölti le. Akkor viszont mi van a #8410-ben írtakkal, miszerint:
"Kint van a Xiaomi.EU ROM is amit a V13.0.1.0 SJZMIXM-ből csináltak az éjjel - viszont úgy ítélték meg hogy nincs olyan "stabil" TWRP vagy más custom recovery amivel felmenne recovery-ből így fastboot ROM lett a első Android 12 ROM.."
Akkor mégis jó az aktuálisan fent lévő Recovery?
Kérlek ne vedd kötekedésnek, hogy idézgetem a korábban írtakat, de ez volt az infó, viszont az, hogy most jön az OTA-s verzió is, ami még sehol nincs kitéve, valahogy nem következetes.
De lehet én vagyok fogalomzavarban.
-
Danecay
addikt
Csak mert korábban a #8322-ben azt írtad, hogy :
"Ha lesz kiadas ez lesz az, vagy ebbol lesz OTA vagy ezt ki se adjak kis korben sem es javitott jon uj verzioval (ez nem beta)."
Nos ennek fényében, esetünkben a MIUI-V13.0.1.0.SJZMIXM Pilot-ból végül végleges ROM lett, de ha jól értem, akkor csak most lett az, viszont fenn állhatott volna a "B" lehetőség is, ahogy írod, hogy ki sem adják, vélhetően a Pilot időszak alatt befutó BUG Report-ok és visszajelzések alapján, és ténylegesen majd csak egy újabb verzióval rukkolnak elő. Nem így lett, de lehetett volna, viszont a xiaomi.eu-s változat még az előtt jött, hogy ebből egy végleges, Stable ROM lett volna, tehát még Pilot fázisban. Nekem úgy rémlik, hogy a xiaomi.eu jellemzően csak Stable verzióból készít saját verziót. Ha végül elkaszálták volna ezt a verziót mert olyan hibákat találtak volna benne?
Szerintem nagyjából érthető, hogy mire gondolok. -
Danecay
addikt
Úgy látszik már javították a https://sourceforge.net-en is, azt írja, 10 perce volt módosítva. Én most onnan töltöm, és 3,2 GB-ot ír. Majd kiderül a kitömörítésnél.
Ez a ROM annyira friss, hogy a MIUI 13 STABLE RELEASE-es listában még nem is szerepel , ill. szerepel, csak a ROM Type még N/A -
Danecay
addikt
Fogalmam nincs, hogy ezzel mit kartál mondani, de még a konkrét példákra sem sikerül válaszolnod, csak úgy nagy általánosságban ahogyan eddig is tetted. kb. erről szólt az egész értekezésünk.
Egy dolgot szűrők le, hogy bár próbáltam alázatos lenni, miközben leírtam a meglátásomat, részedről maradt a sértődés.
MÁS:
További fejlemények. Wipe-oltam a DATA partíciót, visszaállítottam, 1 órás BOOT logo, újraraktam a ROM-ot, újabb 1 órás BOOT logo, visszaállítottam minden lehetőséget amit az Orange Fox Recovery felkínált, és a legnagyobb eredmény az volt, hogy kaptam egy felbootoló rendszert, mindennemű korábbi rendszerre emlékeztető nyom nélkül. Kaptam egy full stock rendszert. Elképzelésem sincs mi lehet a baj. -
Danecay
addikt
"Ugy erzem mindent 2..3x irok le.. most vagy en fogalmazok nem jol erthetoen vagy nem tudom.. lehet fel kene hagynom az irassal, valaszolassal."
Mielőtt sértődésbe menne át a dolog a jó szándékú segíteni akarásból. Minden tiszteletem Tied, és elismerésem a tudásod előtt, de az én megítélésem szerint, ismétlem, a saját megítélésem szerint, túlkomplikálod a dolgokat, és sokszor nem arra válaszolsz mint amire a konkrét kérdés vonatkozik. Nem egyszer olyan érzésem volt, mintha egy Wikipédiás szedetet olvasnék, ami nem konkrétan az én problémámra vonatkozna, hanem egy teljesen független, általános megállapítás. Ilyen pl. az esetemben elvégzendő DATA partíció törlése vagy formázása, amire legalább 2x vagy 3x kérdeztem rá, amire sikerült kicsikarnom a választ miszerint:
”Ebből következik hogy ha most is fut a készüléken ugyanaz a Xiaomi.EU ROM akkor elég a wipe (esetleg egy reboot vissza a recovery-be) és a /data visszaállítása a backup-ból."
De ott pl. volt a másik számomra értelmezhetetlen válaszod, arra vonatkozóan, hogy az akkori helyzet szerint max. egy 32 GB-os memóriakártyát tudtam volna csak beszerezni.
"A mentésben ha benne van a /system és /vendor is akkor annak a file-jait hagyd ki a másolásból és visszaállításból is - így spórolhatsz önmagában cca. 2GB-t."
Ez itt azért nem az XDA topik. Miből gondoltad, hogy ez alapján tudni fogom, hogy milyen fájlokat tudok kihagyni, vagy figyelmen kívül hagynyi a visszaállítás alól?
Valahol a válaszaid indokolják a többszöri rákérdezést, mert amennyiben egyből lényegre törően válaszolnál, nem nagy általánosságban, úgy lehetséges, hogy haladósabb lenne a dolog.
Bocs, nem személyeskedni akartam, csak magyarázatot adni arra, hogy miért értetlenkedek. Remélem építő jellegű volt a kritika
Visszatérve a konkrét problémámra, közben az történt, hogy wipe-oltam a DATA partíciót, és visszaállítottam azt a mentésből, ami a kiírás szerint rendben le is zajlott, de kb. egy órája a MIUI logót bámulom, gondolom ez nem egészséges. Nem tudom mi lehet mert a SYSTEM-hez nem nyúltam, de jobb híján most arra gondoltam, hogy újrarakom a rendszert is, mert látszólag nem akar magához térni.
Szerinted?
-
Danecay
addikt
""de mi értelme lenne visszaállítani bármi mást?" - #8291-ben irtam is hogy nincs."
Igen, de ekkor még egy kompromisszumos megoldást kerestünk amire már nincs szükség.
"Nem tök mindegy, ha egyből formatálom? Minek ez a varia, hogy ha titkosított akkor formázni kell, ha nem titkosított akkor elég törölni?" - ha titkositott mar akkor a ROM megcsinalta, ha nem titkositott a ROM el se indul mert force-encrypt-es, olvass vissza mit irtam.
"Végeredményben nem tök mindegy, az adatok így is úgy is törlődnek és a biztonsági mentés tartalma fog a helyére kerülni?" - nem, egyaltalan nem! Olvass vissza."
Én ezeket a dolgokat, kizárólag a jelenlegi problémára levetítve és annak megoldására vonatkozóan kérdezem, nem tárgyilagosan, definíciószerűen. Tehát az én szempontomból, úgy hogy ott van a biztonsági mentés, nem teljesen mindegy, hogy formázom e vagy csak wipe-olom a partíciót, miközben ha jól értelmezem a leírtakat, elég csak wipe-olnom, de a helyzet ismeretében, nem teljesen mindegy? Ha nem, akkor hülye vagyok mert nem értem A Formattal annyival lennék hátrébb, hogy újra fel kellene bootolnom a rendszert, magyarul elindítanom normál módban a telefont visszaállítás előtt."Még azt akartam kérdezni, hogy esetleg csináljak e egy gyári visszaállítást a telón a visszaállítás előtt, de elvileg a wipe vagy a formáz" - elvileg es gyakorlatilag SE ugyanaz es sose volt ugyanaz a wipe es a format!"
Én nem a wipe-ra es a format-ra értettem, hogy ugyanaz, hanem, akkor szűkítsünk, a wipe ugyanaz mint a működő rendszer alól elvégzett gyári visszaállítás, Factory Reset.
-
Danecay
addikt
Nagyon szépem köszönöm az eddig segítséget és a linkeket, de úgy néz ki, hogy a tesómnak köszönhetően, aki meglepett egy 64GB-os MicroSD-vel megoldódni látszik a kálvária. Éppen most másolom fel rá a mentést. Visszaállítás előtt lenne még egy pár kérdésem. Írtam, hogy nekem elsősorban a DATA partíció visszaállítása lenne a fontos, de mi értelme lenne visszaállítani bármi mást? A SYSTEM-en van ugye a rendszer, és a leírás szerint a visszaállítás előtt fel kell telepíteni azt a ROM-ot amiről a mentés készült :
"Flash the original zip of the ROM whose backup you are trying to restore"
Nos ha már van egy működő rendszerem, miért állítanám vissza a régit?
Az elő lépésnél az írja:
"If the device is encrypted, then you must format the data partition (NOTE: format - not just wipe). If the device is not encrypted, then you can just wipe the data partition (ie, no need to format)"
Nem tök mindegy, ha egyből formatálom? Minek ez a varia, hogy ha titkosított akkor formázni kell, ha nem titkosított akkor elég törölni? Végeredményben nem tök mindegy, az adatok így is úgy is törlődnek és a biztonsági mentés tartalma fog a helyére kerülni?
Nem tudom, hogy volt e Vendor partícióm, ha volt akkor biztosan lementettem. Az elvileg rendszeralkalmazásokat tartalmaz, ha jól sikerült kigugliznom. Nos ugyanaz a kérdés mint korábban. ha egyszer már felraktam a rendszer, mert fel is kellett, akkor ennek a visszaállítása is elvileg felesleges nem?
Van elvileg Recovery partíció is, amit ha tud menteni az Orange Fox akkor szintén lementettem. Ha tartalmazza a mentés, akkor ennek is értelmetlen a visszaállítása hiszen van működő Recovery partícióm amin Orange Fox van, nem?Nos hát a fentiek miatt kérdezem, hogy a DATA-n kívül van értelme bármi mást visszaállítani?
Még azt akartam kérdezni, hogy esetleg csináljak e egy gyári visszaállítást a telón a visszaállítás előtt, de elvileg a wipe vagy a formázás ugyanezt teszi, ha jól tudom.
Előre is köszi!
-
Danecay
addikt
"A mentésben ha benne van a /system és /vendor is akkor annak a file-jait hagyd ki a másolásból és visszaállításból is - így spórolhatsz önmagában cca. 2GB-t."
Nem tudom melyek lehetnek azok. Ezeket a fájlokat tartalmazza a backup:
Érdekes, hogy a fentebb linkelt TWRP Backup Extractor a sima win kiterjesztésű fájlokból csak egyet lát, a számozottakból viszont mindet. Mondjuk most, hogy kicsomagoltam mindegy is. a 23,8 GB-nyi számozott win-ből, összehozott 7,25GB-nyi adatot. PC-n kitömörítve ezeket a fájlokat, legalább hasonló adatmennyiséget kaptam 23, 43 GB-ban, igaz az app mappában lévő könyvtárak elnevezései némi változáson mentek keresztül.
Ha már valamelyest sikerült kitömöríteni, utánaolvastam, hogy hol vannak tárolva a telefonon az üzenetek. Keresésem eredménye alapján, elvileg itt:
/data/user_de/0/com.android.providers.telephony/databases/mmssms.db
Ezt meg is találtam és fel is másoltam a telefonomra a megfelelő helyre, de úgy látszik ez önmagában nem elég mert nem olvassa be a régi üzeneteket a telefon. Mit kell még ezzel csinálni, hogy beolvassa?
-
Danecay
addikt
Ez inkább amolyan kényelmi dolog. Pl. Bankkártya aktiváláshoz szükséges adatokat kaptam SMS-ben, amit az ügyfélszolgálaton keresztül valószínűleg újból meg tudok kérni. A hívásrögzítések is leginkább azért vannak, hogy vissza tudjam hallgatni az olyan beszélgetéseket, pl. bankkal amiket nem vágtam le elsőre, vagy ami később bizonyítás erejű lehet egy esetleges félretájékoztatás esetén. Ott is emberek dolgoznak és gyakran egymásnak ellentmondó információkat közölnek, még ha az ember nem is számít ilyesmire.
"a belső tárhelyen ha volt adatod bármi, fotó, videó, hangfelvétel.. az ment mind a levesbe, azt nem menti a TWRP (az a /data/media/0 alatt volt) és ha volt format vagy akár wipe akkor annak már sanyi."
Nem egészen értem. Úgy érted, hogy mentéskor hiába pipáltam ki az összes partíciót és lehetőséget, a fenti adatoknak így is lőttek?
A fotók és a videók egyébként megvannak, felszinkronizálta a google, a rögzített beszélgetéseket nem.
Az OTG kábelnek nem bizonyosodott be az egyértelmű hibája, hiszen egérrel működik. Nagyobb önszívatás lenne ha vennék egy másikat postaköltséggel 4-5e Ft-ért és kiderülne, hogy azzal sem működik. A memóriakártyának akkor már nagyobb értelme lenne, csakhogy egyik adat sem olyan fontos, hogy költsek rá, cserében jó lenne ha meglenne. 32GB-os Micro SD-t tudnék szerezni, de a sors fintora, hogy a mentésem 33,7 GB -
Danecay
addikt
"ennek a kérdésnek nincs értelme. Eleve benne van minden a mentésben, még kódolva sincs, gyak egy sima tar, neked annyi lenne a dolod hogy megoldod hogy legyen egy olyan tárolód amiről vissza tudod állítani. Nem tudom mi a "szükséges" amit ki akarsz nyerni ha nem a rendszer az összes almalmazással és adattal."
Nos hát a legtöbb adat, és alkalmazás pótolható, leginkább a korábban kapott SMS-ek, hangrögzítések lennének fontosak. Egy 8GB-os MiscroSd kártyám van, erre ezek bőségesen ráférnének, már csak az a kérdés, hogy ez miként kivitelezhető. Nem gondolva arra, hogy ilyen problémába ütközöm, még a CoD Warzone-t is tartalmazza a mentésem, amire semmi szükségem, mert tulajdonképpen nem is játszom vele.
A kérdés, hogy a fent említett dolgokat hogyan tudom kinyerni a mentésből, és a telefonra másolni úgy, hogy újra elérhetőek legyenek.
Gondolom ez a TWRP Backup Extractor erre alkalmas progi. Köszönöm, kipróbálom. Persze ha a leírtakhoz van kapcsolódó mondandód, ne tartsd magadban -
Danecay
addikt
Köszi az igen részletes választ. Sejtem, hogy nem olyan nagy dolog és, hogy inkább a leírás hosszúságának tűnik bonyolultnak, de valamit az alapvető problémámmal kellene elsősorban kezdeni. Amennyiben nincs megfelelő méretű MicroSD kártyám és az OTG kábellel és átalakítóval csatlakoztatott pendrive-ot sem ismeri fel a teló, van e bármilyen más opcióm? Háttértár particionálás?
A pendrive exFAT fájlrendszerű egyébként, ennek nem kellene gondnak lennie, az átalakítóval kapcsolatban pedig azért írtam, hogy tölteni lehet vele és egy rádugott egeret is lehet működtetni vele, hogy elvileg mind a táp, mind pedig az adat része működőképes kell, hogy legyen, mégsem látja a Pendrive-ot. Nem tudom, hogy számít e, hogy USB 3-as Pedrive-al próbálkozom. Mondjuk rádugtam a külső HDD-met is, az sem látja a teló, igaz az is USB 3-as. Az USB hibakeresést azért írtam, mert rákeresve, hasonló problémára megoldást jelenthet, indiai Youtuber barátaink szerint
Ha jól értem a lementett biztonsági mentés, egy decrypted, vagyis titkosítatlan mentést jelent. Ebből nem lehetne kinyerni valahogy a szükséges dolgokat anélkül, hogy a 1:1-ben vissza legyenek állítva a telefonra? -
Danecay
addikt
Szia!
Egy kis support hadd kérjek azért
Tulajdonképpen nekem a DATA partícióm visszanyerése lenne a fontos. Első körben úgy ahogy minden partíciót lementettem, úgy vissza is akartam állítani, ráadásul belső tárhelyről. AZ Orange Fox Wiki-je amit később olvastam csak el azt írja, hogy
"obviously, your backup must be on a MicroSD card or some other external storage medium (eg, USB-OTG) -NOT
on the internal storage"
Mivel nincs akkora méretű MicroSD kártyám amire rá tudnám másolni a mentést, gondoltam megpróbálkozok OTG kábelen keresztül egy pendrive-al. Hát még ezt sem sikerült összehozni. Arra gyanakodtam, hogy az lehet az oka, hogy sajnos csak Micro-USB -> USB-C átalakítóval tudom használatba venni az OTG kábelemet, mert még egy korábbi Micro-USB-s telómhoz vettem, viszont egy USB-s egeret rádugva, így átalakítóval is működik, tehát az adat elvileg átmegy rajta, tölteni is tudok az átalakítóval, tehát a táp része is jónak kell, hogy legyen, valamint használtam már adatátvitelre, csak nem OTG kábellel, csak sima Micro-USB-s kábellel. Applikáció szerint támogatja a telefon az OTG-t, az USB hibakeresés is be van kapcsolva, de a pendrive-ot nem akarja meglátni. Milyen irányban induljak? Hogy őszinte legyek az az encrypted, decrypted rész sem teljesen világos, mikor encrypted és mikor decrypted a teló? Amikor a backup-ot csináltam, újraindítottam a belakott és működő telefonomat Orange Fox recovery-be, rámentem a Backup-ra, kijelöltem mindent és megcsináltam a mentést, amit majd kimásoltam számítógépre. Jelenleg a telefonomon fent van az Orange Fox recovery, valamint verziószámra ugyanaz a xiaomi.eu-s MIUI ROM, mint ami akkor volt rajta amikor lementettem. Hogyan tovább?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen routert?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Synology NAS
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro 128GB Vodafone Használt/1-3 hónap gar./Akku 89%/p3981