- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
nagyúr
-
crok
nagyúr
válasz
paolinho #9894 üzenetére
Ha csak erre kellett akkor felesleges lesz a Magisk, az APK mondja meg a ROM-nak hogy mi legyen a spoofed fingerprint amit majd használjon a framework a Google felé, a ROM-ban az updater app is fel lesz készítve arra hogy szóljon ha van új APK - nem kell root, nem kell Magisk, nem kell PIF ha csak az NFC meg a device integrity miatt használtad.
-
crok
nagyúr
válasz
paolinho #9891 üzenetére
Most ha a Xiaomi.EU injection APK-ra gondolsz akkor az nem Magisk modul, persze hogy ott nem latod.
Ha csak arra hasznaltad a Magisk-et hogy legyen device integrity akkor nem kell mert arra ott az APK (meg amit a ROM a hatterben csinal vele).
Persze hogy a ROM kiutotte a Magisk patkolast, hat felulirta termeszetesen a sajat boot.img-evel a patkoltat, mint eddig mindig, ez sose volt mashogy. -
crok
nagyúr
válasz
paolinho #9855 üzenetére
Nem. Felteheted akár úgy is de egy microSD-re felteszed a ZIP-et és flash-eled onnan vagy egy USB OTG-ről.. aztán jónapot, ahhoz nem kell a /data-t se írnia se olvasnia.
Ha mindenképp adb akkor is fastboot
zip-et kicsomagolod, ott lesz az img és fastboot flash recovery img_filenév csak utána ne felejtsd el hogy attól a ZIP-et még flash-elni kell majd - de minden le van írva az OrangeFox FAQ-ban.
-
crok
nagyúr
válasz
paolinho #9853 üzenetére
Az, hogy rossz recovery-t használsz mert nem történt meg a decrypt így te az encrypted tartalmat látod csak.. ha ez Xiaomi.EU ROM vagy az indonéz gyári akkor neked az OrangeFox FBEv1-es kell - ez meg FBEv2. Build notes-ban írva is van az FBEv2 build-eknél hogy NE használd MIUI-ra.
Tippre ezt tetted fel:
OrangeFox-miatoll-stable@R11.1_6_1_A12_FBEv2.zip
val'szeg mert ez van a stable-n legfelül de neked nem ez kell hanem:
OrangeFox-miatoll-stable@R11.1_5_A12_FBEv1.zip - jelenleg ez a legújabb FBEv1-es. -
crok
nagyúr
válasz
paolinho #9822 üzenetére
Ez az osszes ROM erre a keszulekre, de igen ott lesz az indonez is (IDXM) DE az neked most nem jo mert ez recovery ROM neked a MiFlash-hez fastboot ROM kell.
[link] itt a fastboot method bal oldalon, a leiras elejen lesz a MiFlash letolto link lentebb meg keresd meg az indonez fastboot ROM linket (igen, direkt linkelem csak a leirast es nem kozvetlen barmit hogy kesobb ha valaki belebotlik akkor mindig a mindenkori legfrissebb programot es ROM-ot hasznalja). -
crok
nagyúr
válasz
paolinho #9820 üzenetére
Gyak. katt katt finish.. 1.000.000+1 video van rola videomegosztokon de 100% van leiras a Xiaomi hivatalos forumon is. A MiFlash-t is onnan toltsd le meg a ROM-ot is, ha himihumi oldalrol is nezed akkor is ugyelj ra hogy a gyari ROM linket kapod-e. Nem is ertem miert tolti mindenki innen-onnan mikor van hivatalos letoltesi oldal.....
-
-
crok
nagyúr
válasz
paolinho #8880 üzenetére
Szerintem ne keresd mert nincs a Xiaomi.EU-ból 13.0.2 csak az a 13.0.1 amit linkeltél is hiszen nincs is kint MIXM sem 13.0.2. amiből csinálhattak volna ROM-ot a Xiaomi.EU-nál.
Igen, az update bat-al tudod simán frissíteni - az a módja (egyelőre).
Semmi nem fog történni a recovery-vel ha teszel fel fastboot ROM-ot (nem A/B rendszerű a készülék, nincs a ROM-ban recovery).
-
crok
nagyúr
válasz
paolinho #7717 üzenetére
TWRP helyett inkabb Orangefox [link], az friss is meg hivatalos is meg mukodik is.
A 15 sec ADB-vel megszivatta mar parszor magat sokmindenki, az XDA posztjaban [link] meg aki csinalja is leirta hogy egy borzasztoregi adb-t tesz fel (2015-ost!!) szoval ha mindenkepp azt akarod hasznalni te tudod de olvasd el az elso posztot vegig es tedd fel melle amit ir.. de megis inkabb azt mondom hogy ne ezt hasznald hanem vagy a minimal-t (esetleg a tiny-rt) vagy a rendes, teljes platform tools-t [link] itt sokmindent osszeszedtem ADB-vel kapcsolatban.
-
crok
nagyúr
válasz
paolinho #7715 üzenetére
Nem, az úgy nem jó. Ott nálad driver gond van (sárga háromszög felkiáltójellel). A MiFlash-ben benne vannak a driver-ek. Ezért nem látja a fastboot devices se. A mindenkori hivatalos MiFlash-t megtalálod a c.mi.com hivatalos fastboot ROM install guide-jában (Step 1 alatt ott lesz, nem adok linket hogy ha valaki rákeres akkor a guide-ot kövesse és a friss linkt, ne a linket itt). Elindítod és ott van benne a menüben a driver install vagy ahogy kicsomagolod ott van benne a driver mappa.
A kép szerint nem PS-t hanem sima cmd-t használsz, az úgy teljesen jó lesz neked - ha már a driver is rendben lesz. -
Upo
addikt
válasz
paolinho #7709 üzenetére
cmd vagy powershell alatt vagy? Mert ha powershell, akkor
.\fastboot devices
(de ez cmd alatt is működik)
Ha valami frissítés átállította a parancssort akkor bele lehet szaladni, powershell alatt nem keres az aktuális könyvtárban, kizárólag a PATH változóban levő helyeken.
De nyiss egy rendszergazdai parancssort, és írd be ezt:
setx path "%path%;c:\adb;" /m
Utána a parancssort be kell csukni. De a parancs kiadása _után_ megnyitott parancssorokban már meg fogja találni a c:\adb könyvtárban levő programokat. -
crok
nagyúr
válasz
paolinho #7663 üzenetére
A linkelt hsz. nem relevans, javitott dolog. Xiaomi.EU-n tokeletesen megy mert atmegy a SafetyNet-en. Ha viszont te az indonez ROM-ot ugy tetted fel, hogy a bootloadert nem zartad vissza akkor a SafetyNet az fail, vagyis GPay az igy nem lesz. (Az Erste root-ot / Magisk-et keres, SafetyNet-et nem nez.)
-
válasz
paolinho #4656 üzenetére
Ami mostanra kialakult véleményem az, hogy minden teljesen okés lenne vele (még a SafetyNet is passed!), "ha" az ujjlenyomatos feloldás nem szarakodna rendszeresen.
Nem tudom mi változhatott rajtam (tán az ujjam nyoma?), mert az Indonéz ROM alatt semmi gondom nem volt vele. Itt meg rendszeresen nem old fel, csak rezeg a lelkem.
Aztán 3-4 próbálkozás után vagy felold, vagy bejön a PIN-kód kérés.
-
kanyi51
senior tag
-
-
-
erzol
őstag
válasz
paolinho #4580 üzenetére
Én egy ilyet használok.
Minősége, anyaga, fogása nekem bejön.
Plusz jó rajta a kihajtható fém karika amibe bele lehet kapaszkodni + kitámasztónak is hasznos.
US $2.59 30%OFF | KEYSION Ring Case for Redmi Note 9S 9 Pro Max 8 Pro 7 9A C Clear Shockproof Phone Cover for Xiaomi POCO X3 NFC Mi 10T Pro 9 Lite -
-
Mikszi
tag
válasz
paolinho #4466 üzenetére
Az előző hozzászólásomban a második képen rajt az elérési út, trcamnál belsőtárhely/trCamera/XMLConfigs mappát kell létrehozni, ide kell bemásolni az xml fájlokat, majd a kamera appban a piros kereszttel jelőlt telüretre kell kétszer koppintani, és felugrik egy kiválasztó ablak, megkeresed a neked épp kellő fájlt és restore.
-
Mikszi
tag
-
kanyi51
senior tag
válasz
paolinho #4443 üzenetére
Hát igen, sok igazságod van. Szeptember óta használom most 12.0.1.0 stabilnak nevezett rom van , ez az eredeti. Miután betöltöttem a 70-et, már nem merek nekiállni cserélni romot mivel az angol se megy, és nekem elég drága volt hogy esetleg téglásítsam. És igen, sok dolog nem megy ami kellene, és nálad megy írtad. Valószínűleg ha esetleg fel tudnám tenni azt a romot ami neked is fenn van, lehet közelebb jutnék ahoz ami hiányzik. Igen megy az NFC nagyon is jol működik, de egyszer nyitottam, és megszűnt a Gpay működése, probáltam Rootolni is erre teljesen használhatatlan lett az egész telefon, kénytelen voltam Crok kolléga nagy segítségével éppen hogy vissza tenni az eredeti romot, és zárni a BL-t, Azóta megy a Gpay. Csak éppen rengeteg minden nem megy, amiket írtál, mint pl. hívás rögzítés ami fontos lenne. Hiába próbálkozok mindenféle appal, nem jó egyik se. Mindegy, marad igy. GPS , akksi idő , fényképező rendszere, megfelel, azzal nincs bajom, Nem azt mondtam hogy rossz telefon, Tetszik is, sok olvasgatás után vettem meg, De pl a WoWIFI is kellene,nem megy a Digivel se a nejem Samu A20e telója pedig simán tudja. És a Frissités is 2020-10-05, a biztonságija. Érthetetlen számomra. Annno a note4x en havonta jött pl. Befejeztem, ez van ezt kell szoknom.
-
-
crok
nagyúr
válasz
paolinho #4266 üzenetére
Az indonéz ROM egy gyári ROM amiben benne van a gyári recovery - így a flash után nyilván már nem volt meg a TWRP, helyette ott volt a gyári.. Ezt úgy "szokás" kiküszöbölni, hogy még a ROM flash-elése után de még a TWRP újraindítása előtt az install menüben image-ből flash-eled a TWRP img file-t a recovery partícióra.
A TWRP azért nem tudta mount-olni a belső tárat mert a MIUI ROM-ok alapból titkosítanak amit nem tudott feloldani - formázni kellett volna a belső tárhelyet és akkor lehetett volna használni de erre én is egy microSD-t használok egyébként..
DNS66 helyett használhatsz Blokada-t (neked nem kell a "fizetős" mert az már "rendes" VPN) amiben eleve kiválaszthatsz hosts forrásokat (akár többet is, pl. az Energized listákat is). Reklámblokkolásról bővebben itt írtam (non-root / root lehetőségek Androidra).
-
paolinho
őstag
válasz
paolinho #4182 üzenetére
Nos ma végre hosszas kínlódás után sikerült a rom-váltás az igényemnek megfelelően.
Tudom, elsőre ez nem tűnne bonyolultnak, azonban a TWRP egy kissé problémássá tette a romcsere lehetőségét. Higyjétek el, sokat visszaolvastam, sőt Google-ztam is eleget, mire kialakult a jelenlegi helyzet.
Elsőnek Mikszi, és Oldman2 (privi)tanácsaira támaszkodtam, valamint Upo leírását is szemelőtt tartottam (ezért külön köszönet nekik), azonban helyenként ezek nálam valami fura ok miatt másként működtek. Ezért leírom, hogy nekem miként ment, és mik voltak a tapaszatlataim a TWRP, és a rom-csere kapcsán a lépéseket illetően:
1. Fastboot - OK
2. LR.TWRP 3.4.1B 0530 by russian - a Wipe alatti Format Data, FR intézésével (itt csak zárójelesen jegyezném meg, hogy ez volt az egyetlen TWRP, amely engedte feltenni simán Win10 alól az aktuális dolgokat, de innen hiába telepítettem az igény szerinti romot, "The system has been destroyed" lett a vége)
3. TWRP alól instalálni a twrp-3.4.0-14-curtana-unified-mauronofrio.img-t (ezt ugye engedte az orosz TWRP Win10 alól felmásolni)
4. A kívánt rom (én az indonézt választottam most, de ez lehetett volna akár a xiaomi.eu 12-es romja is) telepítése pendrive-ról !!! Ez azért nagyon fontos, mert a mauronofrio-féle TWRP nem tette lehetővé számomra, hogy felmásoljam a belső tárra a kiválasztott dolgokat, viszont a pendrive-ot látta, és kezelte is.
Itt véget ís érhetne a beszámolóm, azonban most, hogy újra a TWRP recoverybe szerettem volna indítani a telót, a gyári recovery jelent meg a Volume+ és Power gombok együttes megnyomására. (Unlocked maradt az állapot)
A Magisk-ot szerettem volna feltenni a reklámok blokkolása okán, de miközben túrtam az oldalakat a TWRP-probléma okán, beleszaladtam egy írásba, amely arról informált, hogy root nélkül is lehet blokkolni a reklámokat:
"Hi ! When I first got the phone I tried Adguard DNS but for some reason it couldn't block the ads inside apps. Then I tried a similar app called DNS66 which worked perfectly fine on my device all this time prior rooting."Arra gondoltam, hogy kipróbálom, és, ha bevállik, akkor maradhat minden így, és a frissítések is simán, gond nélkül tudnának a későbbiekben települni OTA-n.
Ezt egyelőre fenntartással kezelem, de ha működik, akkor örülünk, ha nem, akkor jöhet a root. -
-
-
-
Mikszi
tag
válasz
paolinho #4184 üzenetére
Szia!
Én a következő kép csináltam:
1 Bootloader nyitás.
2 Xiaomi.eu fastboot rom letöltése: [link] majd telepítése.
3 Ezt a fájlt [link] kicsomagoltam majd a flash_twrp.bat-al felraktam fastboot módban a twrp-t.
4 Ezután elindítottam a twrp-t (hangerő fel + bekapcsológomb) és az itt található [link] javított twrp img fájlt felraktam recoverynek.
5 ezután telepítettem a 12-es MIUI recoverys romját.Eddig különösebb gondom nem volt vele.
Lehet, hogy a második lépés nem kell anélkül is működni fog.........
-
-
válasz
paolinho #4182 üzenetére
A 'windows_fastboot_update_rom.bat' fájl az első ROM-ban van.
Sajnos a leírás e tekintetben nem teljes.
Értelmezésem szerint frissítéshez a letöltött 12-es zip tartalmával felül kell írni a 11-es kicsomagolt, fastboot zip fájljait (gyakorlatilag a firmware-update könyvtárat).
Majd elindítani a windows_fastboot_update_rom.bat fájlt a közben Download módban elindított és csatlakoztatott telóval.
Mindezt (remélem) crok rövidesen megerősíti.
Egyéb: van letölthető 11.0.4.0 verziójú fastboot zip
-
paolinho
őstag
válasz
paolinho #4090 üzenetére
Csak annyit szeretnék hozzátenni az előző érdeklődésemhez, hogy ma egy újabb próbálkozás kapcsán meg lett küldve a kód. És nem az új telóra, hanem az éppen amelyikben van a sim. Viszont amikor felcsatlakoztam az új telót, csak 121 órát írt unlock gyanánt.
Szóval alakul első körben rendben minden. -
crok
nagyúr
válasz
paolinho #4088 üzenetére
Ahogy írtam egyelőre kicsit speciális a helyzet itt mert még nincs hivatalos TWRP így nincs Xiaomi.EU recovery ROM se - van helyette fastboot formátumú ROM amit az XDA thread-jében leírtak alapján lehet PC-ről telepíteni és frissíteni is (lefuttatni a benne levő install vagy update .bat file-t ami gyak. fastboot flash-el egyenként felteszi a fastboot ROM image-eket - mint ahogy a MiFlash is csinálja a gyári ROM-al). Szóval a TWRP megoldás egyelőre nem játszik. Van természetesen már TWRP csak még nem hivatalos: Mauronofrio TWRP-je jó, úgyis ő lesz a végén a TWRP maintainer.. csak ki kell várni hogy hivatalossá tegye twrp.me-n. Itt van az XDA thread-je is de amíg hivatalos nem lesz a státusza addig a Xiaomi.EU csapat nem szokott csinálni recovery ROM-ot. Persze előtte ments mindent amit meg akarsz tartani mert formázni fogja a /data-t az installer (az install script neve is az hogy ..._fastboot_first_install_with_data_format).
-
crok
nagyúr
válasz
paolinho #4074 üzenetére
Én a Xiaomi.EU-t választnám mert a srácok értenek hozzá és kicsontozzák a ROM-ot amennyire lehet (se csirkelábak, se reklámok, se sallangok amik nem Európára vannak kitalálva), alapnak a Global ROM-ot (MIXM) használják. Nem tudok róla hogy most lenne NFC-s gond vagy ne menne át a ROM a SafetyNet-en. Persze egyelőre mivel nincs hivatalos TWRP build így nincs recovery ROM csak fastboot és frissíteni is csak úgy lehet. Az indonéz ROM menne OTA-n is, ha ez fontos(abb).
Más: Azt hiszem Messenger-es problémákra mára itt lesz a válasz, meglehetősen áll a szolgáltatás. -
Danecay
addikt
-
crok
nagyúr
válasz
paolinho #4031 üzenetére
Na, ha valóban az RWRP kér jelszót a recovery-be belépéshez (és nem decrypt pass) akkor van pár lehetőség: pl. eleve flash-elsz fastboot-al egy rendes TWRP-t és elfelejted az RWRP-t, úgyis nagyon nagyon régen leálltak vele.. ha van root ugyanezt megteheted a TWRP saját hivatalos appjával is. De fastboot-al flash-elheted ugyanazt az RWRP image-et is és akkor is eltűnik a pass és megmaradnak a beállítások (mert az a /persist-re megy amúgy .wolfs néven de a pass nem ebben van). Vagy egy másik recovery-vel is megoldódik
Tegyél fel TWRP-t.. Ha nagyon kell akkor pár adb-n pár parancsot (mint pl. ls -Ral /dev/block/platform/ | grep recovery) ha kiadsz a készüléken és visszaírod nekem a kimenetet akkor megmondom hogy tudod törölni csak a pass-t.. vagy simán elmented a recovery img-t dd-vel és elküldöd én meg kiszedem a pass-t..) de 100x egyszerűbb a fentebb leírt pár megoldás ha tényleg az RWRP maga kér belépési jelszót.
-
Danecay
addikt
válasz
paolinho #4031 üzenetére
Az óvatlan pillanat és a BL nyitás valamint a TWRP telepítés kapcsolatában gondoltam csak, hogy megkérdezem azt, hogy az ugye megvan, hogy a BL nyitás az 15 nap?
Egyébként van alternatívája a reklámok törlésének, bár nem tudom, hogy MIUI12 esetében is minden ugyanúgy történik e.
Ezt pedig én kérdezem mindenkitől.
A BL nyitás és alternatív ROM használata mennyire vezet garanciavesztéshez? Gondolom a szolgáltató nem díjjazná ha úgy vinném vissza gariztatni a telót. -
válasz
paolinho #4027 üzenetére
Szerintem van egy kis keveredés...
Az itthon hivatalos helyen vásárolt készülékeken az EEA (EU-s) ROM az alap.
Vannak Globál-ként forgalmazott készülékek, amiken Global ROM van.
Ezeken nincs hívásrögzítés.
Feloldott bootloader-rel telepíthetőek a következő Custom ROM-ok:
xiaomi.eu
egyéb custom ROM-ok,
egyéb régiós (pl. Indonéz) ROM-okezekben a legtöbb esetben van működő Hívásrögzítés. De a kulcs a nyitott BL!
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- Milyen videókártyát?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Házimozi haladó szinten
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- ELADÓ Xiaomi 14T Pro DS 5G 12GB RAM / 512GB tárhely titánium szürke
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256gb - Karc mentes, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512gb - Újszerű, akár beszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest