- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
shootme2
senior tag
válasz
zsoltip #10487 üzenetére
X5 Pro 1.0.8.0 de ebben az esetben teljesen lényegtelen. A gyári fájlkezelő 60 karaktert enged megadni a letöltött sw pedig 58 karakter. Nálad ezek szerint legalább 3 karakterrel hosszabb a fájlnév. File manager+ ban és jó eséllyel még egy csomó másik fájlkezelőben is 255 a megengedett. Szóval hogy magamat idézzem próbáld meg más fájlkezelővel.
-
shootme2
senior tag
válasz
zsoltip #10483 üzenetére
Én legutóbb úgy csináltam két telefonon is régióváltás céljából hogy:
-Letöltöttem a new.c.mi.com ról a nekem tetsző új rom-ot recovery verzióban. Ez ugye egy .zip kiterjesztésű fájl.
-Updater-ben "A legújabb frissítőcsomag letöltése" menüpontra nyomtam.
- Amint elkezdi a letöltést megjelenik a fájl a Download-> Downloaded_rom mappában.
-Fájlkezelőben a letöltés alatt álló fájlnál átnevezésre nyomva másoltam a fájl nevét.
-Az új rom-ot átneveztem a letöltés alatt levőére. Majd vissza mentem az updater-be.
-A letöltést végig figyelve abban a pillanatban amikor 100%-ra ugrik gyorsan a fájlkezelőben az új rom-ot áthelyeztem a Download-> Downloaded_rom mappába. Azért áthelyezés nem másolás mert az egy pillanat alatt megtörténik míg a másolásra várni kell.
-Vissza az updater-be és ha jól csináltad akkor a kicsomagolást már az új rom-ból végzi.
-Amikor kéri rányomsz az újraindításra és már az új rom fog elindulni.
-A biztonság kedvéért az updater-ben mégegyszer rányomtam "A legújabb frissítőcsomag letöltése" pontra (természetesen ekkor már az újat tölti le) de ezúttal hagytam hogy normálisan végig fusson.A telefonodhoz nincs 2.0.2.0 EEA csak indonéz így feltételezem te is régióváltás miatt csinálnád. Ezzel a módszerrel a szoftver ellenőrzését játszod ki úgyhogy fontos hogy az új rom biztosan az adott telefonhoz való legyen. Ha nem rávalót erőltetsz rá akkor tégla lehet belőle.
Fejlesztői beállítások között az oem feloldás bekapcsolása és a Mi unlock állapotnál a mi fiók összekapcsolása ajánlott ha valami félre megy legyen lehetőség bl-t nyitni.
-
shootme2
senior tag
válasz
Croft-21 #10471 üzenetére
A kamera a dcim/camera mappába menti az elkészült képet de attól hogy több alkalmazás is hozzáfér még nem lesz belőle több darab. A google fotók fel tudja tölteni automatikusan felhőbe de a helyi fájlt nem törli automatikusan. Ha a google fotókban rányomsz a tárhely felszabadításra akkor törli a már felhőbe feltöltött helyi képeket.
-
shootme2
senior tag
válasz
beach head #10225 üzenetére
Android 11 óta van az android-ban saját lebegő ablak (buborék) így azóta nem a messenger sajátját (chat heads) használja hanem az android-ét. A buborék sem rossz csak más. Szóval nincs mit megjavítani max a messenger rakhatna az appba egy kapcsolót amivel eldöntheted hogy melyiket használja. A többségnek első dolga volt kikapcsolni a chat head-et aki használta azok között sokan elégedettek a buborékkal is aki nem annak is csak egy része panaszkodik miatta de google-ba beírva van panasz bőven.
Aki régen rakta fel a messenger-t azok között sokaknak maradt a chat head. Feleségemnek is ment az rn9-en egészen addig amíg valami probléma miatt újra nem lett telepítve. Onnantól nála is csak a buborék működött."ez a hyoeros update utan sehogy nem rezzen..."
Akkor nálad valami egyéb szoftveres gond van. Nálunk mind a kettő rezzen a fent leírt módon.
Az aod-t szoftveresen korlátozzák a telefon képes lenne rá. Ha jól emlékszem még a rn10pro -nál volt a beállítások között mindig lehetőség de egy frissítéssel kivették.
"Lassu net az gigabites digi ac-s routerrel...."
Két routerrel tudom itthon lefedni a házat és az egyikre csatlakozva lassabban töltenek be egy kicsit az oldalak notebook-on is. Ha sok wifi router van a közelben a csatornák közötti átfedések is okozhatnak ilyet.
-
shootme2
senior tag
válasz
beach head #10221 üzenetére
A chat head problémát maga az android okozza nem a hyperos. Más márkáknál is problémás. Ki lett tárgyalva nem egyszer.
Ha le van némítva a telefon és bekapcsolod a rezgést akkor rezzen eggyet jelzésképpen. Ha nincs némítva akkor nem rezzen de ez már az rn9 nél is így volt.
Én nem csak direkt napfénynél látom hogy szebbek a színek vagy hogy a 120hz frissítés miatt gördülékenyebb a megjelenítés. A 10mp aod tényleg gáz de ez szintén nem újdonság. Köztudott hogy a redmi, poco ezt kapja csak a xiaomi kap rendes aod-ot.
Reggeltől estig 8-10 óra képernyőidőt tud 2 simmel. Ha kevesebbet használom akkor 2 nap ~4 óra képernyőidővel. Az rn9 is ennyit tudott.
Miui 14 alatt ha jól emlékszem 5 értesítés lehetett.
A lassú net miért a telefon sara?
A közelség érzékelő sokkal jobb, sztereó hang, jobb hardver.
Egy dolog zavar a hyperos - ben a videó eszköztárból eltűnt a "hang lejátszása lezárt képernyő mellett" lehetőség.
Én nem bántam meg az x5 pro-ra váltást.
-
shootme2
senior tag
válasz
elfelejtette #10048 üzenetére
Akkor nem nagyon marad más lehetőség mint a bootloader nyitás és mi flash-el mehet fel a legfrissebb szoftver. Mindent töröl úgyhogy egy kicsit melósabb.
Danecay: Miért kellett ez az átnevezős játék? Más régiós szoftver hogy miui tárcsázód legyen?
-
shootme2
senior tag
válasz
Danecay #10008 üzenetére
A fejlesztői beállítások előhozásához az android verzió, biztonsági csomag, tárhely és társainál kell nyomkodni a miui verzió sort. Ahhoz hogy a frissítésnel a 3 pötty alatt megjelenjen a frissítő csomag kiválasztása sor (ahol tallózhatod a zip-et) azt kell csinálni amit írtam. Ez két külön dolog aminek semmi köze egymáshoz.
-
shootme2
senior tag
válasz
Bajgunar #8989 üzenetére
Az elején azt írtad hogy twrp van rajta ami csak nyitott bootloader-rel tehető fel erre most kiderül hogy zárt a bl és nincs twrp…
A hangerő fel + bekapcs gomb egyidejű megnyomásával tudsz belépni recovery módba. Minden androidos telefonon van ilyen de csak alapműveletekre képes. Nem gyári (custom) recovery-t lehet feltenni a helyére (bootloader nyitás után) ami már több mindent tud. Ilyen pl. az orangefox recovery, twrp recovery, a lineageos-nek is van stb. Tehát a gyári recovery-nek semmi köze a twrp-hez.
Így mikor azt írtad hogy belépsz twrp-be akkor mindenki erre gondolt és hogy nyitva a bl… Kicsit megkavartad a társaságot.„Eleve nem értem, 13.0.1-et, miért engedte (engedi!!!) felrakni, ha twrp-t is kéne (kell!!!) hozzá (előtte, alá, mellé) frissíteni!?”
Azért mert nem kell hozzá. Amiről ktomcat beszél annak semmi köze ahhoz amit te csinálsz.
"Az meg, h pl ne lehessen eu-ra global, vagy forditva.."Már évekkel ezelőtt megoldotta. A gyári frissítő alkalmazás amit te is használtál ha nem azonos régiójú szoftvert akarsz feltenni már az ellenőrzésnél hibára fut.
Az a 26 féle rom jó lesz inkább 6-nak is. És csak egy dologra kell odafigyelni hogy ne keverd őket. Azt a 7 betűt összehasonlítani másik 7 betűvel ne legyen már akkora feladat.
Ha a gyári frissítő alkalmazással "frissítés kiválasztása" opcióval tetted fel a 13.0.1.0-át és a 13.0.2.0-át majd ota frissült 13.0.4.0-ra akkor semmit nem rontottál el.Akkor mehetett félre valami ha a "frissítés kiválasztása" opciónál használtad az átnevezős módszert amiről itt írt crok.
Ha nem csináltad az átnevezgetést akkor az a gond amit te is linkeltél. Hiba van a rom-ban amit még a 13.0.4.0-ban sem javítottak (changelog-ban nincs benne).
Most vagy vársz amíg jön egy frissítés ami ezt javítja vagy kinyitod a bl-t és visszateszel egy régebbi 12.5 rom-ot amiben még nincs benne ez a hiba. Én inkább a várakozást javaslom.
-
shootme2
senior tag
válasz
-ZeeZee- #8043 üzenetére
Mindegy mit állítasz be alapértelmezettnek a gyári fájlkezelő mindenképpen a saját alkalmazásával nyit meg mindent. Annyit tudsz csinálni hogy az alkalmazáskezelőben minden alkalmazásnál ami tud pdf-et kezelni nyomsz egy alapértelmezés törlést aztán a fájlkezelőben megnyitás másik alkalmazásban menüben fel fogja ajánlani drive-ot is. Még így is minden alkalommal megnyitás másik alkalmazásban úton kell elindulni. Vagy másik fájlkezelőt kell használni.
-
shootme2
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest