Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisspepe
tag
Sziasztok!
Van nálam egy Redmi Note 4 készülék. Feltettem rá egy TWRP-t, Magiskot. A telefon rootolva van, Root checkerrel ellenőriztem.
Smali Patcher-t kellene még rátenni, de valamiért a modul generálása megszakad. Egyszer már megcsináltam ezen a telefonon, csak frissült a szoftvere, és az úgye törölt TWRP-t Magiskot mindent.
Jelenleg a Smali Patcher a következőket írja:
==> Detected Java: 10.0.1
system/build.prop: 1 file pulled. 0.5 MB/s (11259 bytes in 0.023s)
pull: building file list...
==> Dumped framework
==> Detected API: 24
I: Using Apktool 2.3.4 on services.jar
I: Copying assets and libs...
I: Copying unknown files...
I: Copying original files...
!!! ERROR: Target JAR must be deodexed.Valaki tudna-e segíteni, mi lehet a gond?
-
Imi1981
veterán
válasz
kanyi51 #31297 üzenetére
A wifijel beállításokban van olyan hogy IP cím, átjáró stb és ott az átjáró volt elállítódva 192.168.1. 3-ra de fogalmam sincs hogy, mivel nem nyúltam hozzá.
A barátnőm telóján megnéztem és az enyémen ugyan úgy beállítottam csak statikus módban. Most tökéletesen működik. Most sem értem hogy állítódott el.
Amúgy a hálózat elfelejtése majd újra csatlakozás wifi kód megadásával nem segített. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Tegnap este óta ugyan csatlakozik az itthoni wifihez de azt írja csatlakozva de nincs internetelérés. És nem is tudok böngészni. A barátnőm ugyan ilyen telóján (annyi különbséggel, hogy az zárt bootloaderes gyári rommal ) meg jó és gond nélkül működik! Mitől lehet ez? Munkahelyi wifit gond nélkül használom. Amúgy miuihu rom van a telomon a legújabb amire ma frissítettem, de tegnap még az az előtti volt és azon kezdte el ezt csinálni.
-
Gyurinho92
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a gyári, valamint a mi fites lépésszámláló sem számlálja a lépéseimet? Eddig működött rendesen, egy pár napja mindig 0 lépést ír. Xiaomi eu-s rom van fent. -
ktomcat
senior tag
Sziasztok,
Tegnap volt egy kisebb kalandozásom, a fórumon nem láttam erről információkat, de a custom romos kollegáknak hasznos lehet ezért gondoltam megosztom veletek:
Substraum téma alkalmazás után (kétszer egymás után, lehet ez volt a gond), kaptam egy jókora bootloopot amiből nem jött ki sehogy se, írták hogy ilyenkor van egy recovery zip a substraum mappában, hát nekem nem voltDe szerencsére az orangefox-nak van egy külön menüpontja erre a wipeokon belül és azzal megoldódott
-
vornia
senior tag
válasz
Aethelstone #31288 üzenetére
Ja,egy hiba van, túlságosan jó a telefon 😆
-
crok
Topikgazda
válasz
Aethelstone #31286 üzenetére
Nem gondolom, hogy ha ilyesmi probéma lenne akkor lehetne kvázi minden másra global developer, akkor azokat miért nem érintené?
-
crok
Topikgazda
válasz
Aethelstone #31284 üzenetére
De kínai vonalon nem..? Globálon (amibe India is beletartozik) meg igen? : \
-
crok
Topikgazda
De ez az elso es utolso telefonod, ami hivatalosan nem Treble kompatibilis de valahogy megis azza tettek
emiatt kellhet.
-
crok
Topikgazda
válasz
Aethelstone #31277 üzenetére
Arra nem kell, ez egy akkor fontos dolog ha pl. MIUI utan custom vagy forditva telepites volt. De meg akkor se mindig kell csak ajanlott.
-
everest140
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy esetleg másnál is van mikrofonprobléma? A vonal másik felén lévő felek panaszkodnak, hogy nem hallanak rendesen, néha zúg, szakadozgat esetleg recseg a vonal. -
crok
Topikgazda
válasz
Turbobacsi #31274 üzenetére
A telefon információk közt van BT MAC cím?
Nem tiltogattál le internal appokat, köztük BT-hez kapcsolódó appot? -
vadkörte
addikt
Tudom. És jogos. Szerintem is maradjunk az ajánlottnál. Aki meg eltér attól és bejön neki, örüljön, ha szív ne panaszkodjon ÍJ!
(#31267) crok:
A példa jó, a hivatkozott dolog nagyon nem. Azóta egyfolytában bolygóhollandi bringásokkal találkozok.Inkább "ugorjon" a Magisk és ne maradjon rendellenesen működve. Ennyi "kényelmetlenség" belefér. (~15-30s alatt telepedik)
-
vornia
senior tag
Sajnos tökéletesen megértem a fejlesztőket.
Nekem speciel érthetlen,hogy feltettem a miuhu romot, micloudból visszaállításnál ugyan volt képernyő elrendezés mentésem, de kb az 1/3-a lett vissza állítva, valamint a wifi jelszavak egyáltalában nem állítódtak vissza. Tehát újra miglobe utolsó stable felment, ugyanabból a mentésból a micloudból tökéletesen visszaállt minden, képernyő elrendzés, wifi jelszavak,minden
Viszont örülök, hogy csak ideiglenesen áll a mi készülékünk projektje, remélem megoldják.
Ahogy az előzőből kimaradt,ala Dumb és Dumber:
TEHÁT VAN ESÉLYEM!!!! -
crok
Topikgazda
válasz
vornia #31268 üzenetére
Lehet vannak de nagyon mélyen hallgatnak róla, annyira hogy pl. az én kérdezős (és direkt nem kellemetlenkedő) hozzászólásaimat az anno kiadott és törölt global dev kiadás thread-je alatt először törölték, aztán a teljes thread-et törölték.. Igazából az a furcsa, hogy kínai van globál nincs, a kínaiban mi másabb mint globálban ami ennyire ne menne? Hát pl. a Google vackok meg a globális vackok.. még az sincs megadva hogy az indiaiak vackolásával van-e gond vagy teljesen globálisan van-e gond.. de még mindig talán jobb a helyzetünk, mert a Whyred telefonra pl. a custom ROM-ok fele kb. lehet megszűnik mert nagyon bután viselkedtek a felhasználók.. és a dev-ek megunták..
-
crok
Topikgazda
válasz
kmarci25 #31266 üzenetére
Szépen le van ez írva a crDroid leírásában:
First time installing crDroid to your Redmi Note 4, or coming from another ROM:
** Make sure you're running a proper working Recovery
1) Copy crDroid zip, gapps zip to your device
2) Boot into Recovery
3) Wipe cache, system, vendor & data (or just cache, system and date for a dirty flash).
4) Flash ROM
5) Flash gapps
6) Boot upUpgrading from earlier version of crDroid:
The only difference between clean flash as above and upgrading is you just wipe system & cache, leaving data. Everything else is the same. ***Remember to always clean flash before reporting problems. Clean flashing is always the best method of ROM install.
You need to flash GApps every-time you flash the ROM. << szóval írja mit kell tenned, csak mindig azt flash-eld rá amivel a clean-t csináltad.Látom szerkesztetted: igen, az a dirty mert nem wipe-oltál mindent, csak amit a rendszer maga használ.
-
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #31264 üzenetére
Ez ilyen fura dolog, mint a "biciklivel be lehet hajtani az egyirányú utcába" dolog: egyszer hallották az emberek a rádióban hogy ha van kint tábla akkor be lehet hajtani - na azóta "be lehet hajtani". A Magisk-nál volt egy próbálkozás, hogy ha a ROM elő van készítve megfelelően akkor a Magisk "nem ugrik" (ez persze nem működött jól, ki is vették ahogy emlékszem) - na azóta sokan nem értik miért "ugrik" a Magisk.
-
kmarci25
veterán
crok és aRm1n: Szóval akkor nem kell külön a gapps-ot is feltenni frissítésnél, ha nincs wipe system? Ez eddig nem volt előttem világos.
Ezek szerint update-re két lehetőségem van:
1. Recovery alól wipe system és vendor, utána rom, gapps és magisk, utána reboot.
2. Recovery alól wipe cache (és vendor?) utána rom, magisk és reboot.És ezekből is az első megoldás a javasolt. (Persze ugyanazzal a gapps csomaggal, amivel a clean install is történt.)
Még egy kérdés: xda crdroid első hsz:
Upgrading from earlier version of crDroid:
The only difference between clean flash as above and upgrading is you just wipe system & cache, leaving data. Everything else is the same.Ez most clean, vagy dirty?
Crock: a magisk nem gond, az könnyen orvosolható. Inkább a gapps-os dolog zavar(t).
-
vadkörte
addikt
válasz
Turbobacsi #31260 üzenetére
A telefon, vagy a BT kapcsolgatott?
Hiába tűnnek úgy, hogy ezek a kütyük mini számítógépek, azért néhanapján nem árt nekik a restart.(#31259) aRm1n:
Dirty flash-sel frissítettem a crDroid-ot (csak Dalvik/ART&Cache wipe) és azon kívül, hogy saját okokra visszavezethetően elq***m a launcher-t nem volt hiba. Azért egy update miatt had ne kelljen clean install-t végezni és 100+ app-ot visszatelepíteni, ha ugyanazon a rendszeren maradok.(#31261) crok:
Pedig evidensnek kellene lennie, hogy akármilyen módon is frissít valaki, a Magisk ugik, hisz az updater felülírja azt a partíciót is, ahová a Magisk bevackolja magát.
MIUI alatt is, minden update után ment fel a Magisk is még azon melegében. -
crok
Topikgazda
válasz
vornia #31256 üzenetére
Abban különbb hogy azzal nincsenek ROM gondok.
A heti hivatalos changelog szerint még mindig gondok vannak a global developer ROM-al Mido-ra, meg a POCO F1 és a Redmi 5 Plus amire nem jött ki frissítés. Igen, már két hónapja nincs a Mido-ra global developer, nem még mindig nem árulják el hogy miért, volt fent egyébként szúrópróbaszerűen beta de le is szedték mert még mindig gond volt vele. Ezért nincs kiadás.. a kínaival nincs gond, abból van kiadás, abból van MIUIHU is. -
crok
Topikgazda
válasz
kmarci25 #31257 üzenetére
Szerintem egzakt pont belefutottál a válaszom offtopik részébe.
A Magisk persze hogy "ugrott", hisz a ROM-ban levő saját kernel nem tartalmazza a Magisk patch-elést így felül lett írva az is (ezt lassan már beleírom a valahova mert valamiért ez nem jön át sokmindenkinek).
Titanium-al vagy Swift-el vagy bármivel csinálj mentés az appjaidról ha akarsz aztán full clean install.
-
Turbobacsi
senior tag
válasz
Turbobacsi #31258 üzenetére
UPDATE: úgy néz ki magjavult
3x restart után se lett jó, de egy lekapcs-bekapcs után oké -
aRm1n
aktív tag
válasz
kmarci25 #31257 üzenetére
Ha volt wipe system, akkor a gapps-ot is törölted vele. Ha ez dirty flash lett volna, elég lett volna wipe cache and dalvik. A data-t nem törölted, szóval egy része ott maradt az appok adatainak, ezért láttad az ikonjaikat. Én dirty update-t szoktam csinálni crDroidon, mert elég stabil hozzá és nem szoktam hibára futni (de azért nem ajánlom, jobb a békesség).
-
Turbobacsi
senior tag
a teló ma reggel óta ezt csinálja: bekapcsolom a BT-t, és azonnal ki is kapcsol
(tegnap még jó volt, azóta nem történt elvileg semmi különös)
Mit tehetek? Hardverhiba lesz?? -
kmarci25
veterán
Na, hát érdekesen alakult ez a crDroid frissítés. (Még mielőtt: a clean telepítésem a leírás szerint ment, tehát wipe-ok, aztán rom, aztán gapps, aztán restartm system.) Szépen letöltöttem a romot, plusz feltettem a legújabb Orange Fox-ot is, recovery, ott wipe system, és vendor, utána ment föl az új rom. Újraindítás után viszont egyetlen google alkalmazás sem működött. Úgyhogy a ercovery-ben feltettem a gapps-ot. Így már a nagy része működött, viszont amiket később telepítettem (és nem a gapps hozta), azoknak ugyan ott volt az ikonja, de indítás után leálltak. Úgyhogy mindent levettem és újratelepítettem (pl. Chrome, naptár, maps). Ezután jöttem rá, hogy a Magisk is ugrott, úgyhogy újra recovery és telepítettem a Magisk-et. Most úgy néz ki, hogy működik, néha volt egy-egy brutál lassulás, ami vagy elmúlt vagy egy újraindítással megoldódott. Lehet kéne egy clean install csak most nincs rá időm. Amúgy meg nem értem, hogy mi volt a baj, tudtommal mindent a leírás szerint csináltam.
-
vornia
senior tag
Szerintetek a Redmi 4x miben "különb" a mi készülékünknél?
Arra van még friss dev rom,erre meg nincs?vajon ezt mi indokolja? -
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Villeneuve #31250 üzenetére
Rendben, köszi az infót.
-
aRm1n
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Jelezték, hogy volt némi változás az Orange Fox leírásában (októberben...), így frissítettem a fordítást, ami az alábbi linken elérhető. A hibákat, kérlek jelezzétek!
-
válasz
Aethelstone #31251 üzenetére
Az nem kopasz droid.
-
Aethelstone
addikt
Üdv.
Mezei LOS 15.1-et senki nem használ? Nálam az vált be a legjobban. Akkuidő kiváló, nekem bejön a kopasz droid
-
aRm1n
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos nem sikerült maradéktalanul megoldani a problémát a Quickstep fagyasztásával... Továbbra is azt csinálja naponta többször, hogy:
- újratöltögeti a launchert, vagy
- kezdőképernyőről egy appra kattintva a legutóbbi app indul el, ekkor visszalépve újratölti a launchert és utána működik.
Vajon a Novával lehet a baj (legfrissebb, béta), vagy a crDroiddal? Kezd bosszantóvá válni... -
-
Gloob
addikt
-
-
jemy
tag
sziasztok!
miuihu romon vagyok, és kipróbálnám a syberia romot. kérdezném hogy a törlésnél miket töröljek?
- dalvik/art cache
- substraum overlayek
- rendszer
- data
- belső tárhely
- gyorsitótár
- eladó (nem tudom mi lehet)mennyire muszáj a belső tárolót?
orangefox r9 recoveryt használok.illetve aki használ syberia romot mennyire használható (üzemidő/bug van-e)?
köszi. -
Gloob
addikt
Gyerekek, szerintem baj van. Egy kis segítség kellene. Egyetlen alkalmazással sem működik sem a hátsó, sem az első kamerám. A teszt is kamera hibát ír ki.
Ami történt: megpróbáltam engedélyezni a camera api2 - t Crok gyűjteményéből letöltött zip-pel. (MIUI10_camera_api2_enabler_v2.zip) Ez után vettem észre a hibát. Kétszer is újrahúztam a ROM-ot azóta. Először csak simán rátelepítettem, majd volt egy system wipe is, de a helyzet nem javult, a kamera most sem jó. Van esetleg valami esély, vagy megadta magát? Tegnap melóban lehajoltam, és kiesett a zsebemből. Nem esett nagyot, max 50 centi, úgyhogy látszólag nem lett semmi baja. Van rá valami mód, hogy biztosan meg lehessen róla győződni, hogy esetleg hardveres, vagy szoftveres hiba?
A rendszer a legújabb, tegnapi MIUIHU rom. -
kanyi51
senior tag
A válaszod második részére jutottam el én is, amúgy még a MIUI9 -nél csináltam teljes backupot recoweryböl de akkor még szinte üres volt a belső tárhelyem. És volt rá példa amikor teljesen vissza is kellett másolni, és tök jó volt hogy némi lemaradással ugyan de minden megvolt, csak frissíteni kellett. És Kösz a segítségedet.
-
crok
Topikgazda
válasz
kanyi51 #31236 üzenetére
Az az ADB mentés típus amivel appokat lehet menteni az neked kb. használhatatlan lesz (leírtam miért).
Így lehet a partíciókat menteni kézzel ADB-ből de ehhez kell angol (BACKUP / RESTORE APPS & DATA (From/To PC))
Esetleg.. csinálj helyet aztán csináld oda a mentést magára a telefonra.. A belső memóriából másolj át mindent ami nem kell addig míg csinálod ezt (kép, video.. és felszabadítasz helyet) a PC-re, aztán recovery-ből backup internal storage-re, majd azt másold fel a PC-re és utána vissza is mehet a belső memória korábbi tartalma. Recovery-ből ez USB-n MTP-vel csodásan tud működni. (Vagy vegyél egy USB OTG kábelt meg egy pendrive-ot, ha debreceni vagy adok kölcsön..)
-
kanyi51
senior tag
Hát, sajna nem igen boldogulok semmivel sem. Amit szeretnék - lementeni az egész telefon tartalmat Recoveryböl de az 10 giga körüli, és nem tudok alá tenni semmilyen pentdrivet, vagy memokártyát.
Csak az jöhet szóba hogy azonnal a gépre küldeném a mentést,és szerintem ehhez kellene valamilyen ADB segítség, amit viszont nem igen találok, a gyatra angolom miatt se. Hát ez van, ezért akartam azt az ADB mentést is. -
crok
Topikgazda
válasz
vadkörte #31232 üzenetére
Nos, a dirty flash full lecseréli a /system-et, te Link2SD-vel odatetted a Nova-t amit nyilván a dirty kinyírt.. Cink, de legalább tanultál belőle ( : Amúgy ADB-vel is lehet installálni appot ha USB debug van, de Zip-ből is lehet TWRP/custome recovery alól user appot installálni. Szóval max. szólsz én meg megmondom hogy kell és/vagy csinálok neked egy Zip-et ( :
-
vadkörte
addikt
válasz
vadkörte #31231 üzenetére
ui.:
Megvan a homokórázás oka. Mivel még 30 perc után is a "A rendszer indítása" résznél tartott volt egy "Houston baj van" érzésem.
Időközben áttértem a Nova-ra a Quickstep-ről. A Nova-t rendszerapp-á "konvertáltam" Link2SD-vel. A QC meg ment a levesbe...
Mivel a telefon alapvetően működött, csak a launcher-t nem értem el, a keresővel rákerestem a telepített app-ok között a L2SD-re és megnéztem a rendszer app-ok között a Nova-t. Nos nem volt ott...
Szerencsére a Quickstep csak jegelve volt, így lett launcher-em.
Ehem... Na ezek után ismét tartok a telefonon egy vésztartalék launcher-t. -
crok
Topikgazda
válasz
kmarci25 #31227 üzenetére
Nem, pontosabban nem feltétlen: ha akarod megteheted de frissíti magát a rendszer (Google Play) magától ha van frissítés. GAapps FAQ #18 + 19 + 20 Ha az install a leírások szerint történt (tehát clean flash, első boot előtt flash-elve a GApps-ot) akkor szépen beregel minden service-t és appot a Play alá, vagyis ha van elérhető frissítés akkor megoldja. Ha mégis frissítenál ROM-al együtt GApps-ot Zip-ből akkor az az általánosan bevett szokás hogy ROM dirty flash után de restart előtt tedd fel a frissebb GApps csomagot és használd ugyanazt a "felszereltséget" (nano, pico, etc).
(Ezért cink és ezért nem működik rendesen a rendszer ha olyat csinálsz, hogy egyik csomagot felteszed clean intall-nál, aztán valamikor később flash-elsz egy bővebb GApps-ot: ekkor lesz az, hogy a bővebb csomagban levő appok (mittudomén GBoard) Play-ben úgy fog megjelenni mintha fent se lenne pedig fent van és használható (ugyanis nem regelte a Play alá mint normál esetben az init setup előtt/alatt mint clean install után) lásdt FAQ #8 Ezzel lehet küzdeni pl. Titanium Backup-al meg a Market link javítóval de ez nem 100% módszer).
-
crok
Topikgazda
válasz
kanyi51 #31219 üzenetére
Az .ab file igazából egy tar.gz file de nem teljesen triviális a kibontása (a header trükkös).
Vagy kézzel megcsinálod így vagy így - mert mazochista vagy mint én - vagy írtak rá egy remek java appot aminek a hangzatos ám egyszerű neve az hogy android-backup-extractor és itt alálható a letölthetősége és itt a leírása (angol).De azt tudnod kell hogy (ugyan nem tudom mit backup-oltál le.. de) nem minden appot tud menteni. Itt leírtam miért (és ezért nem megy a Helium nevű app se sajnos már, pedig Android 5..6-ig szépen lehetett használni full backupra root nélkül - és sajnos pont ezért nem tud rendes local backup-ot csinálni a MIUI saját backup-ja se).
-
crok
Topikgazda
válasz
vornia #31220 üzenetére
A listában felsoroltam azért pár dolgot ami az egyikben van a másikban nincs. A használatból adódóan mondtam/írtam régebben hogy nálam a Xiaomi.EU stable jobban teljesített mint a Global és ott van az a pár eye candy ami szerintem tök jól néz ki meg a témák is működnek meg saját launcherével megy a duplakopp alvás. (Amúgy nincs para a "képzeldből" ( :
-
crok
Topikgazda
crDroid Pie update!
crDroid Version: 5.1
Build Type: Stable
Build Date: 02/20/2019
Maintainer: @MrYachaChangelog:
* Add customizable switch styles
* mplemented option to choose network traffic location (statusbar or quick statusbar - see crDroid Settings -> Status Bar -> Network traffic monitor -> Location)
* Extend & Improve custom seekbar preferences
* Add couple of missing fragment titles
* Volume dialog timeout settings
* Switching audio panel position
* Add EdgeGesture service for system gestures
* PA PIE Controls 3.0
* Updated translations
* Kernel: Englezos updated to r15
* Kernel: Upstream to 3.18.134 tag
* Upstremed tree from zeelog's git
* Upstream merge from lineageOSDownload:
https://orangefox.tech/index.php/download/crdroid-mido/ -
-
kanyi51
senior tag
Crok
Ha csináltam egy ADB mentést az összefoglalód alapján, azt az .ad kiterjesztésű fájlt hogy tudom megnézni? Mivel?
Kíváncsi vagyok mi hogyan van benne. -
crok
Topikgazda
válasz
vornia #31217 üzenetére
Azt nem mondtad hogy
- már át is álltál
- Mi-Globe-ről álltál át Globálra és nem fordítva
(mert képzeld tudom hogy abban nem lesz benne)És pont ezek azok a dolog amiiket kiheréltek a globálból és benne van a kínai alapú ROM-okban.
A 3way power menu az a SystemUI egy módosítása, azt nem lehet csak úgy csinálni, azt minden ROM verzióhoz külön kell megcsinálni, és még az se működött, hogy a Mi-Globe V10.1.1.0-ra írt zip-et flash-eled a Global V10.1.1.0-ra. Ez van.
-
crok
Topikgazda
válasz
vornia #31215 üzenetére
Csak tiszta telepítéssel tudsz átállni ha át akarsz állni.
Azért nem adtak ki frissítést mert ők is a kínait / Xiaomi.EU-t használják alapnak.
Minden változik az égvilágon, mert totál más ROM az alapja.
Szerintem nem éri meg. De ezt csak te tudod hogy mit szeretnél.Most látom szerkesztetted.
A "több utas" power menüt be tudod kapcsolni a fejlesztői menüben.
A többit meg gyomláld ki Magisk telepítése után egy root uninstaller-el vagy Titanium Backup-al. -
vornia
senior tag
Hát én inkább arra szerettem volna kitérni,megoldható-e hogy mondjuk a 10.2.2.0 miglobe romot frissítsem 10.2.3.0-ra, mivel ők nem adtak ki frissítést.
Szóval ezt akartam volna megtudni, lehet-e így "patkolni" valahogy a en.miui rommal /romból vagy mi az ami változik ilyenkor?Ez a firmware,agy kernel,vagy mi?
Sajna holt hülye vagyok ezekhez, és nem biztos,hogy érthetően makogtam el mit szeretnékMondjuk valahol ezzel is kibékülnék, ami talán hiányzik a több utas reboot meg néhány alkalmazás ami nem kéne. Pl google duo,chrome,play zene és filmek.
-
vornia
senior tag
Mi a különség mondjuk a 10.2.2.0 en.miu -ról letöltött stable és a mostani 10.2.3.0. között?
Tehát mit takar a verzió váltás? -
szunyi777
őstag
De, azt.
De hangsúlyozom aki törölte, hogy a félreértések elkerülése végett posztoltam azokat! Az összefoglalóban is a legtöbb linket megnyitása az adott oldal nem global néven fut, hanem PRO!
Megérne az összefoglalóban egy sort erről említeni, én is azért feszegettem a dolgot mert az elején nem voltam tisztában ezzel.
-
szunyi777
őstag
Nem tudom milyen szabályt sértettem a posztjaimmal, hogy eltűnt?!
-
Buckey
őstag
Ráérek, mert épp arra szántam az időmet.
És azért méricskéltem, mert feltűnt, hogy a Telenor net-ről (ami max. 20 mega, de inkább 10 és alatta szokott lenni) áttérve még lassabb is. És én úgy vagyok vele, hogy amiért fizetek, azt szeretem (a lehetőségekhez képest) maximálisan kihasználni ,és elvárom, hogy jól működjön.
Van, aki megelégszik a 300 Ft-os penészes kenyérrel is, mert az is kenyér, meg az 1 kg-os kenyérnek árult 0,9 kg-ossal is. De én nem az a fajta ember vagyok. A pénzemért elvárom a minőséget is.(#31176) kobajekill , én dehogy haragszom, ez nem az a hely. Meg a véleménycsere, vitatkozás az itt még szerintem nem ok a haragra.
És csak pontosan leírtam, hogy mi a probléma, nem akartam félreérthető lenni.(#31190) egyedije, ez a global, eredeti, stabil gyári ROM.
Tény, hogy nem drága (mihez képest) ez a telefon, de ha le merik írni, hogy ennyit tud, meg így tudja, akkor tudja már.
Én nem veszem természetesnek, ha valami nem működik, nem úgy működik mint ami a leírásban szerepel, még ha olcsóbb is, mint a többi (de azt azért tudom, hogy egy Trabant az nem Ferrari, de azért ha leírják, hogy max. sebesség 120km/h, akkor tudjon is annyival menni. És tudott, mert volt Trabantom) Én szerintem a telefonnak is tudnia illene azt a sebességet és szolgáltatást, amit leírnak, és ezt joggal várom el tőle, ha már kifizettem, pénzt adtam érte.
Tőlem is elvárják a munkahelyen, hogy jól megcsináljam azt, amit megígértem, amire szerződtem a munkáltatómmal, hiszen pénzt adnak nekem azért.Vagy, ha nem úgy működik, hogy az ember átkapcsol egyik netről a másikra, és újra kell indítani, akkor legalább szóljon, hogy indítsd újra, vagy csinálja meg magától egy okézással.
-
kmarci25
veterán
Próbáltam terminálban, de a beállítások között meglett, ahogy írtad: Beállítások - Biztonság - Trust - SMS Message limit. Itt az szerepel: Apps can send 10 messages in 1 minute before requiring confirmation
Gondoltam újraindítom a telefont, biztos, ami biztos. Az újraindítás után az fogadott, mint rom telepítés után az első indításnál. Mivel itt a melóhelyen nincs wifi, ezért még mindig fenn van az állapotsávban az Android setup, egyrészt wifit szeretne, másrészt majd folytatja a visszaállítást a telepítés után. (Ez 2 külön értesítés.) De mit akarhat telepíteni???
Szerk.: újabb újraindítás után meggyógyult.
Viszont az sms-eknél nem szól most.
Köszi a segítséget!
-
crok
Topikgazda
válasz
kmarci25 #31201 üzenetére
Terminálod + root van fent a telefonon? Legyen (vagy PC és adb) mert úgy egyszerűbb ( :
Terminálból így tudod megnézni mi a mostani beállítás:
su
settings get global sms_outgoing_check_max_count
settings get global sms_outgoing_check_interval_ms
PC-ről ADB alól pedig
adb shell
settings get global sms_outgoing_check_max_count
settings get global sms_outgoing_check_interval_msGondolom ezek értéke nem null hanem valami más.
Eszerint lehetne ez a két érték 5 db és negyed óra:
Terminálból:
su
settings put global sms_outgoing_check_max_count 5
settings put global sms_outgoing_check_interval_ms 9000000
PC-ről ADB alól pedig
adb shell
settings put global sms_outgoing_check_max_count 5
settings put global sms_outgoing_check_interval_ms 9000000Ezt valahol eddig Lineage-ben lehetett állítgatni is
Settings-> Security -> App Security -> SMS message limit
vagy talán az SMS app beállításainak mélyén? Vagy nem tom', már nem emlékszem.Ez rendszer szintű beállítás, mindegy melyik SMS appot használod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Villanyszerelés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óra topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PHP programozás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest