Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
kanyi51
senior tag
Szia, nekem ilyen nincsen,vagy hol találom? "akkubeállításokban az alvás mód van bekapcsolva egyedül"
lehet nem egyforma a romunk? M10 Global 8.12.20 van fenn, frissítés nem jött azóta, és amit a múltkor privin mondtál azokat mindent próbáltam megcsinálni, de nem sokkal lett job szerintem. -
-
crok
Topikgazda
válasz
kanyi51
üzenetére
Éjféltől reggel hat vagy hajnal egytől reggel hét - ez nálam 2% drop (ebben szerintem Fudi is megerősít hogy ennyi szokott lenni nála is) és most épp Xiaomi.EU V10.1.1.0 a saját stock kernelével és non-stop WiFi (az akkubeállításokban az alvás mód van bekapcsolva egyedül) úgyhogy azért nem olyan szép az, csak érdemes lenne megnézni hogy mi van a háttérben.
-
Gézengúz
addikt
válasz
Wittmann107
üzenetére
Ment privi..
-
Wittmann107
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni második sim kártya beállításához Redmi Note 4 Global telefonomnál.
A helyzet a következő: eddig a telefont egy Telenoros sim kártyával használtam a sim 1 helyen. Sim 2 helyen egy sd kártya volt, tökéletesen működött. Most előfizettem a digi mobil netre, a tőlük kapott szintén Telenoros sim kártyát berakom a sim 2 helyre, elindítom a telefont és olyan, mintha be sem raktam volna. Nem kér hozzá pin kódot és a beállítások menüben sem látszik, csak az eddig is használt Telenoros.
Jelenleg Global stabil romot használok, root nincs. A digis simet próbáltam egy Redmi Note 6 Pro telefonban, sim 1 helyen, ott gond nélkül működött.
Mit kellene beállítanom, hogy működjön a 2 sim kártya együtt vagy csak egyáltalán érzékelje.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
Archttila
üzenetére
Ha felrakod, beállításokban advanced. És kicsit kikapcsolt kijelző után kapcsold be és nézd meg hogy megjelennek-e sorok. Ha igen, akkor reggel jöhetnek a képek akár privátban. Jobb fenn, balra a 3. ikonon belül a következők kellenek: cpu wakelock,wakeup triggers,kernel wakelock. Nem kell a teljes lista egyikből sem. Rákattintasz, amit látsz az elég.
-
Archttila
veterán
válasz
fudi2002
üzenetére
Most toroltem le mert install utan nem engedte system ala telepiteni. Gondolom a laza masfel evvel ezelotti frissites az oka

Better battery kepeket mellekeltem reggel.Esteleg otlet, terminalbol hogyan tudok bugreport generalni?
Sajnos adb most nem jatszik, atmenetileg gep nelkul vagyok.
-
-
crok
Topikgazda
válasz
gaara01
üzenetére
Azért mondtam hogy annak a SIM-nek amit *nem* akarsz netre használni arra állíts be egy kamu APN-t így tutira nem fogja tudni használni. Ezek szerint viszont úgy netezel hogy egy nem német SIM-ről. Ezt hasznos lett volna mondani mert akkor viszont a barangolás kikapcsolását természetesen nem ajánlom : D Ugyanis direkt net miatt direkt olyat szoktak betenni ami az adott országban lett kiadva (vagyis honi hálózatban működik, nem roaming-ol).
-
crok
Topikgazda
válasz
gaara01
üzenetére
Az R természetesen a data Roaming.
Kapcsold ki a Data Roaming-ot a SIM beállítások közt.
Meg amúgy azt ajánlom, hogy amin nem netezel arra a SIM-re csinálj egy olyan APN-t ami sicher hogy nem működik, kamu APN.. akkor biztosan nem fog tudni roaming helyzetben *se* kommunikálni. -
aRm1n
aktív tag
Olyat tapasztalt valaki crDroid 9-en, hogy az értesítési fény csak egy rövid ideig villog majd megszűnik? Egyedi (basic) rgb színeket is beállítottam, de kikapcsolva sem működik... elég bosszantó, mert így kvázi nem működik a led. Ha merül, azt jelzi.
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
jackbacsi87
üzenetére
Törött kijelzőre van esetleg ötletetek?
-
Archttila
veterán
Kesobb kuldok most sajnos nincs (annyi) idom. Igy elso blikkre szted mi okozhatta?
A 6. keoen az Adguard latszolag bonyolitott egy keves forgalmat, gondolom frissitett.
Adguard-ba egyebkent a vpn es https filtering be van kapcsolva ezen kivul semmi xtra, csak a szokasos listak... -
aRm1n
aktív tag
válasz
Mr. Nimbus
üzenetére
+1

-
aRm1n
aktív tag
Na. Felpakoltam a crDroid 9-est, egyelőre működik [#fingerscrossed]. Örömmel tapasztaltam, hogy végre szétválasztották a hangerők állítását és általában véve, sok featuret beleraktak ősz óta.
-
crok
Topikgazda
@Gloob: Az új magisk uninstaller is kb ezt csinálja csak az töröl a /data/adb-ből mindent meg a mentett boot.img-t is visszaállítja - ezt és amit Upo írt értettem takarítás alatt.
@Upo: Az XDA-n levő link amúgy a mindenkori legfrissebb magisk installer-re mutat, vannak néha apró változtatások amikor a fő- és minor verzió is ugyanaz csak nagyon apró eltérés van. Amúgy ezt a beépített magisk dolgot sose értettem, egy időben az Epic is úgy volt megcsinálva de onnan is kiszedték nagyon régen mikor a Magisk 13..14 kijött mert marhasok probléma volt vele. -
Upo
addikt
Nekem is hasonló volt, az előző magisk-ból maradt cuccok miatt nem ment más csak a 16.4. Újabbak végigmentek mintha jó lenne minden, aztán a magisk manager meg azt írta hogy nincs telepítve.
A megoldás az lett, hogy magisk telepítés előtt átneveztem a /data/adb könyvtárat (pl. adbb-re), azután magisk telepítés, és minden ok.
Amúgy nem is használom a miuihu romból a beépített magisk-et, letöltés után azonnal törlöm a miuihu zip-ből a magisk könyvtárat, így fel se próbálja azt a régit telepíteni. Letöltésekben ott van a friss 18.0.0, azt szoktam a rom telepítés után egyből felrakni. Nekem az xda topikból töltött 18 nem volt jó, ugyanolyan "nincs telepítve" hibát dobott, de a magisk manager amit leszedett 18.0(18000) az tökéletes.Tehát:
-miuihu letölt
-zipet megnyitni, magisk mappát törölni
-ha nincs meg, akkor magisk manager alól install - download only
-újraindítás twrp-be
-magisk uninstaller
-ha van akkor /data/adb könyvtár törlése vagy átnevezése
-miuihu telepítés
-magisk telepítés
-újraindít, örülJa, és előtte írd fel hogy milyen magisk modulok voltak fent, mert azokat újra kell rakni.
-
Gloob
addikt
Köszi, valami hasonó módon csináltam. Mindig uninstall magisk, vagy a zippel, vagy az Orange fox uninstall-al. Igaz a Manager mindig fent maradt. Végig próbáltam a 18, 17.1, 16-ot és egyik sem lett jó. A takarításon mit értesz? Mit kell még takarítani, ami hozzá tartozik? Másik kérdés. A miuihu rom úgy van megírva, hogy telepítés után kérdés nélkül újraindul. A bent lévő Magisk viszont nálam soha nem volt jó. Hogy lehet az újraindulást megakadályozása az Orange-vel. Valószínű, hogy most marad a su, majd pénteken úgyis jön az új verzió. Ott megpróbálom.
-
crok
Topikgazda
SuperSU uninstall zip
- vagy -
Teljes ROM dirty flash
Magisk uninstall zip
Magisk 18.0 zip
Ebben a sorrendben.
Kitakarítasz és jó lesz imho.
(A MIUIHU amúgy is háklis a Magisk-ra,
pl. az Oreo ROM-okat 16.4-el ajánlják használni.)@kobajekill: sokszor megbízhatóbb mint az AFH : D
-
Archttila
veterán
Nagyon tetszik az AEX de egyre idegesitobb ez a SIM bug. Naponta legalabb 10x leirjak a ROM topikjaban, hogy javutsak ki ezt a bugot de latszolag nem sikerul.
Tiz inditasbol ketszer ha felismeri... Es most meg az ujlenyomattal is szivat mert boot utan azt is hol keri, hol nem.
Nincs meg kesz ez a pite

-
Gloob
addikt
Sziasztok
Feltettem a miuihu 9.1.10-et, és azt tapasztaltam, hogy Magisk használatával nem tudom rootolni. A 18-as, a 17.1-es és a 16-os volt próbálva egyik sem ment, mindegyikre azt írta a Magisk Manager, hogy nincs telepítve. A végén kénytelen voltam letörölni a Magisk-et, és supersu-val rootolni. Mi a fene van a Magisk-el ezen a romon? Tudtok valamit ez ügyben, mert azért jobb volna a Magisk, már csak a modulok miatt is, meg a safety net miatt is. -
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Kollégám 4/64gb-os verzióján összetört a kijelző. Természetesen kompletten lenne a csere, lcd+touch.
Az összefoglalóban linkelt helyről már nem lehet beszerezni a kijelzőt. Fórumot átböngészve elég vegyes a kép megbízhatóság, működőképesség terén. Van esetleg megbízható forrás?Előre is köszi!
-
-
dealerman
aktív tag
AEX 6.2 tölthető,már szalad is lefelé

-
-
aRm1n
aktív tag
Kedves crDroid userek!
Egy ideje már hezitálok rajta, hogy váltsak 8.1-ről 9-re, de mivel mostanában nincs sok időm foglalkozni vele, érdekelne hogy:
- a Pie továbbra is lassan old-e fel ujjlenyomattal?
- kamera fókusz problémák fennálnak-e még?
- gCam megy?
- általában véve kiforrott annyira, mint a 8.1?
Köszönöm a segítségeteket előre is! -
szunyi777
őstag
CrDroid 9.0 igen és a vissza zárás is, és nem meríti az akksit, hogy be van kapcsolva. De csak akkor használom ha hirtelen csak az időt szeretném látni, mert ujjlenyomattal oldom fel. Sajna valamiért a zsebből elő vétel és a lebegő simitasra ébresztés nem megy.. Lehet hogy az extreme kernel miatt.. De a proximity az jó, nem az a gond.
-
szunyi777
őstag
válasz
Joke21
üzenetére
Hidd el nekem, hogy a legtöbb sufni GSM és egy csomó szerviz, nagyker onnan rendel.. Tapasztalatból tudom, mert az én ex munka helyem is így csinálta! Eredetinek árulják a beszerzési ár 3x ért! Tiszta szégyen! Sok készülékhez meg ráadásul be sem lehet szerezni erdetetit mivel nem gyártják! Pl. Iphone, és eredetinek árulják! Szemét dolgok ezek sajna... Én nem csalódtam ebben a kijelző ben.. Sok készülékhez szoktam rendelni, de a redmi note 4 hez valóban szuper érkezett. Termeszetes találkoztam már nagyon hitvány minőséggel is, de le boxoltam az eladóval 😊
-
guftabi96
addikt
Nem bánnám, ha ebben nem kékülne be sok fénykép, ha vakuval fotózok.
Illetve volt már más alkalommal, hogy sötétben hibás fényképet készített.
Emellett sajnos a Samsung Browserben rendszeresen szétesnek a weboldalak, így nekem valószínű, hogy megy majd vissza valamelyik oreo. -
Joke21
aktív tag
válasz
szunyi777
üzenetére
Nem ebayes, notebook-alkatresz.hu-ról vettem. Azt írták, hogy a kijelző eredeti, hátez tuti nem az, ezért is van bajom vele. Ha olcsót veszek, akkor ok, hogy benne van, hogy szart kapok, de azért itt bíztam benne, hogy normálisat.
-
crok
Topikgazda
AEX 6.2 changelog - de sajnos build meg nincs..
-
szunyi777
őstag
válasz
Joke21
üzenetére
Gondolom ebeyes pici pénzért...
Én is onnan rendeltem 5000 ért mert vettem 4000 ért egy full töröttet. (MI fiókos és frp is volt ráadásul) de youtube a barátom. Nem tudom milyen a gyári kijelző, de ezzel semmi gondom. Gyönyörű színek, betekintési szög, fényerő állítható és igencsak erős. Szép fényes a kép nappal is. -
Joke21
aktív tag
Sziasztok!
Kicseréltük a betört kijelzőt, de valahogy a színek nem olyanok, mint előtte. MInt ha a fényerő lenne nagyon gyenge. Lehet ezt orvosolni valahogy szoftveresen, vagy nyugodjak bele, hogy ez ilyen?
Szerk: eléggé sárgás a kijelző
-
kmarci25
veterán
Így van, tudom micsoda. Azért írtam, mert emlékszem, hogy itt is téma volt, többeket zavar(t). Én nem tartozom közéjük. Próbáltam Nillkint is, ami nem full cover, ott viszont a szélein a levegős részek annyira idegesítettek, és annyira ronda is volt, hogy muszáj volt idő előtt lecserélnem.
-
kmarci25
veterán
válasz
Fishor
üzenetére
Nekem most ilyen van fenn. Kb 1 hónap után a közepe elkezdett szivárványosodni, de igazából nem zavar, illetve az látszik, hogy sokáig nem nyomkodom, akkor szinte el is tűnik. Ezzel mondjuk sokat nem érek, mert nem dísznek hazsnálom.

-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Nekem a fullcoveres ilyen pöttyös volt, meg csúnyán mázgálódott, néha nem érzékelt rendesen. Tudtok olyat linkelni amivel nincs ilyen gond? Nekem sima üveg vált be, és ez ami van 2 másik telefonon tökéletesen illeszkedik, tehát az én telóm kijelzője rossz.
Üdv: Fishor
-
kmarci25
veterán
válasz
Armagedown
üzenetére
Ha a leírásban az volt, hogy a hajlított részre nem tapad, akkor hogy ne lett volna levegős a szélein? Egyébként meg igen, ahogy írják: a full cover a megoldás.
-
Gloob
addikt
válasz
Armagedown
üzenetére
Miért nem full cover fóliát használsz? Éppen ma kellett cserélnem egyet, miután egy földet éréstől a rajt lévő keresztbe elrepedt.
-
droti25
őstag
Sziasztok!
Mi a teendő abban az esetben amikor el szeretném adni a telefont?
Mivel be vagyok jelentkezve a xiaomi fiókba, így a gyári beállítás visszaállításán kívül kell még vmit elvégeznem, hogy az új gazdi tudja használni? -
Off?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- VoLTE/VoWiFi
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
- Apple iPhone 15 Pro 256GB eladó! 91% akku, patika állapot, 12 hó gar
- Apple iPhone 15 256GB eladó! 86% akku, szép állapot, 12 hó gar.
- Apple iPhone Air 256GB 100% akku, 2026.09.22-ig apple gar, sky-blue
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD + 500GB HDD!
- Samsung Galaxy A21s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4271
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4684
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest