-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlala
addikt
Az utolsó Robimarko verzióról én így álltam át az új, "hivatalosra":
1. A compat verziót SSH-n visszaállítottam 1.0-ra:
uci set system.@system[0].compat_version="1.0"
uci commit system
2. A System/Startup menüben leállítottam awpad
szolgáltatást.
3. Letöltöttem a sysupgrade.bin fájlt.
4. System/Backup-Firmware upgrade menüpontban a fenti fájlt betallózva frissítettem a beállítások megtartásával (így megmaradtak a PPPOE beállításaim, tehát újraindulás után volt internetem Luci nélkül is).
5. Újraindulás után volt internet, de nem tudtam elérni a Luci felületét, hiszen azt még újra kellett telepíteni SSH-n:opkg update
opkg install luciMinden patent.
-
dchard
veterán
Pont ugyanúgy, mint eddig, igen. A compat verziót (megint) vissza kell majd állítani 1.0-ra, ahogy korábban:
uci set system.@system[0].compat_version="1.0"
uci commit systemUgyanaz érvényes erre is: már eleve egy partíciós verzión kell lenni, ellenkező esetben brick lesz a vége.
Ha nem jön semmi közbe, akkor holnap reggelre lesz elérhető image a fenti linken.
-
dchard
veterán
Ha a jan. 9-ei verzión vagy és ezt írja: this image is incompatible for sysupgrade based on the image version (1.1->2.0), az csak egy féleképpen lehetséges: az egy partíciós upgrade után visszaírtál egy korábbi mentést.
Ha a jelenlegi verziód már összevont partíciós (de csak akkor!), akkor:
uci set system.@system[0].compat_version="2.0"
uci commit systemÉs újrapróbálod.
-
-
dchard
veterán
Először is nem tesz oda senki semmit sehova
Automatika forgatja ezeket a githubon, és mivel a fordítás sikeres, így kimentek ezek az állományok is. Az ath11k-ban szarták el a kisebb memória kezelésére vonatkozó részt. Néha előfordul az ilyen.
Másodszor, mint látod itt nem egy típusra, hanem egy komplett paltform összes routerére fordul szoftver, és bizony vannak 1GB-tal szerelt routerek ugyanezzel a SoC-cal. Azokat nem is érintette a probléma. Mi több, vannak ugyanezzel a SoC-cal szerelt routerek, amik akár 10Gbitet is tudnak (pl. QNAP 301w), amire ugyanúgy ez a verzió fordul.
Az AX3600 csak egy részhalmaza a munkának ami folyik.
-
Tonyk
veterán
Server interfaces: Kiválasztod, hogy melyik ip-n(kártyán) menjen a szerver. (ez a listen-address rész a parancsban)
DHCP server fül, majd ablak alján Settings gomb :
IP pool start address: a példa szerint 192.168.0.31.2
Size of pool: 1
[Def. router: 192.168.30.100]
Mask: 255.255.255.0
Bind DHCP to this address: IP cím amin a dhcp fusson. (Kártya címe)Global fül: TFTP és DHCP mindeképpen legyen kipipálva
TFTP fül:
Base Directory: Ahonnét a TFTP szerver kiszolgálja a fájlokat a kliensek elé (parancssoros rész ben a --tftp-root... rész) ide teszed majd a C0A81F02.img-t.
Bind TFTP to this address: Melyik ip-n fusson a TFTP szerver. -
dchard
veterán
Oda van írva a release notes ba hogy:
DO NOT USE ON 512MB DEVICES!!
They will bootloop!!Tekintve hogy az AX3600-on 512MB RAM van, így záros időn belül elfogyhat a sazabad memória.
Az tulsó nem érintett release a ipq807x-2022-12-14-1132 amíg a probléma nem oldódik meg, addig azt tudom ajánlani.
-
tlala
addikt
Akkor beírom az utókornak, ezek a szükséges TFTP szerver beállítások.
Így felment a gyári fw az openwrt leírás szerint, teljes siker. -
dchard
veterán
Ha nem éred el a routert se SSH-n se weben, akkor már mindegy. Újraindítás és ima. Ha újraindítás után sem éred el, akkor kipróbálhatod a Xiaomi recovery tool-t. Utána gyári állapotból kell ismét átmenni Openwrt-re.
Tegnap volt egy hibás kiadás, többeknek is szar lett, lehet ebbe futottál bele?
-
dchard
veterán
Na az király. Nekem laptoppal sikerül kitekerni gigabites sebességet (2x2, 160MHz), telefonnal 80MHz-en is stabilan kijön 7-800Mbit, de az enyém AX6, amiben gyengébb a FEM mint az AX3600-ban.
A 2.7-es wifi FW is lassan éledezik, attól is várható némi javulás, a changelog két A4-es oldal a jelenlegi 2.5-öshöz képest, ami két évvel újabb a gyárinál... Szóval el tudod képzelni.
-
walakyb
tag
Routerileg nagyon régóta használok sajátot a telekomos helyett, mindig nagyon gagyik voltak.
A kiváltás pont fordított lenne. Mivel a box androidos, így van rajta YT és Kodi is fut rendesen, így ha az látná az alhalozaton lévő PI-re kötött külső vinyót (oda töltök le, és onnan is játszom le a filmeket), akkor nem lenne szükség a MI Box S-re, és a tv-t is mar csak ki-be kellene kapcsolgatni, az meg megy a box irányítójával is, tehát a tv tavkapcsra se lenne szükség.
Az én tv-m tavoranyitoja csak a tv-t tudja kezelni, nem mai darab már :) -
FingR86
őstag
Köszönöm
De most jut eszembe, hogy lehet várok még a frissítéssel
Mert kB egy órát elszöszöltem azzal, hogy minden csatlakoztatott eszköznek mutassa az ikonját rendesen.
Azt a részt sajnos nem fordították le, és végig kellett próbálgatni a sok tyúklábat. Lehet ha frissítek, akkor elszáll a dolog.
[kép] [kép] -
GuruZone
őstag
Találtam közben angol nyelvűt [5.7.8 beta] , children online care-rel, de ez a piszok alapból csak telefont és pc-t listáz abban a menüben
Persze elég átállítani, hogy a tv valójában egy tablet és akkor máris megjelenik a children online care menüben. Juhé!
Megtaláltam az URL feketelistát is, a tévén szeretném kipróbálni, hogy bizonyos oldalakat ne érjen el.
-
dchard
veterán
Összefogná? Itt valami fogalmi zavar lesz, esetleg fordítási hiba. Tekintve hogy tudtommal nincs valódi CA technológia a 802.11 szabványcsaládban (az AX-et is beleértve). Ez azt jelentené, hogy a 2.4 és 5GHz-es csatornákon egyszerre és párhuzamosan tudsz forgalmazni.
Ha tippelnem kéne, ez az "összefogás" csak annyit jelent, hogy a jelszint függvényében adaptívan vált a két frekvencia között.
-
Jozsó
tag
Én az elvét sem értem annak. Addig jó, amég a közelben vagy, és alapból az 5 GHz-re csatlakozik. De aztán eltávolodsz és onnantól már a 2,4 Ghz lesz a jó. Eddig rendben. De utána már hiába mész közel sosem lesz oka visszaváltani 5 GHz-re, hiszen a másik sáv mindig jó és elér erős.
-
mihione
őstag
Ja értem, azthittem bdata mod mindenképpen kell, de akkor a patchelt global verzió telepítése jóval egyszerűbbnek tűnik.Ebből mehet fel az összefoglalós mi wifi és mi home-os verzió?Tényleg kb 5 perc feltenni?Jóval bonyolultabbnak tűnik leírva
Nálam kissé kacifántos a sztori egyébként, mert sajnos csak mobilnet elérhető jelenleg a lakhelyemen.Ezt egy régebbi 4G képes Huawei gateway látja el sim kártyával,viszont ezen sajna nincs bridge mód,így asszem DMZ-vel lett a xiamoi ipje engedélyezve rá és UTP-vel lettek összekötve,huawei meg amennyire lehet le lett butítva,wifi,firewall disabled.Nem vagyok egy nagy hálózat mágus,lehet teljesen rosszul is konfigoltam be így.Maga a hálózat jól működik így,nem találkoztam még olyannal ami nem működne.
-
-
dchard
veterán
Még egy kis frissítés: Robi-val rájöttünk, hogy a regulatory db problémákat tudjuk kezelni házon belül: Nálam például AX6-on ez volt a profil gyári BDF-fel:
phy#0 (self-managed)
country HU: DFS-ETSI
(2402 - 2472 @ 40), (N/A, 30), (N/A)
(5170 - 5250 @ 80), (N/A, 30), (N/A), AUTO-BW
(5250 - 5330 @ 80), (N/A, 24), (0 ms), DFS, AUTO-BW
(5490 - 5590 @ 80), (N/A, 24), (0 ms), DFS, AUTO-BW
(5590 - 5650 @ 40), (N/A, 24), (600000 ms), DFS, AUTO-BW
(5650 - 5710 @ 40), (N/A, 24), (0 ms), DFS, AUTO-BWA módosítás után pedig ez lett:
phy#0 (self-managed)
country HU: DFS-ETSI
(2402 - 2482 @ 40), (N/A, 23), (N/A)
(5170 - 5250 @ 80), (N/A, 30), (N/A), AUTO-BW
(5250 - 5330 @ 80), (N/A, 24), (0 ms), DFS, AUTO-BW
(5490 - 5590 @ 80), (N/A, 24), (0 ms), DFS, AUTO-BW
(5590 - 5650 @ 40), (N/A, 24), (600000 ms), DFS, AUTO-BW
(5650 - 5710 @ 40), (N/A, 24), (0 ms), DFS, AUTO-BWA jó hír, hogy mostmár nem vaktában lövöldözünk, hanem pontosan tudjuk szabályozni, hogy melyik csatornán, melyik frekin mekkora adóteljesítmény lehetséges, akár országonként is.
Tehát OWRT alatt a korábbi regdb problémák, nem használható csatornák, össze-vissza DFS idők rövid időn belül a múlté lesznek.
Persze ha valaki arra bazírozik, hogy majd gyártunk 30dBm-es BDF-et fullra kinyitva bárkinek, akkor csalódást kell okozzak. Viszont lesz egy korrekt regdb ami megfelel a szabályozásnak, és az összes legaláisan elérhető csatorna nyitva lesz benne.
-
dchard
veterán
Biztosan nem ugyanaz. Forrás nélkül pedig eleve nem beszélhetünk Openwrt-ről, sem semmiféle opensource megoldásról, ami jellemzően valamelyik gyári firmware házi tákolását jelenti.
Ha érdekel az openwrt, akkor ezt érdemes követni: [link]
Én ezt használom néhány extra patch-csel. Azt ath11k-ban továbbra is ott a leak, de ezzel (legalább is az 512MB-os driver patch után) lehet együtt élni. Továbbra sincs 13-as csatorna 2.4-en, és úgy általában a 30dBm-et el lehet felejteni, de ettől függetlenül frankón működik. IPoE és PPPoE offload vezetéken működik, 1-2% CPU mellett NAT-ol gigabitet PPPoE-n, stabil, nem szórja a csomagokat. Az NSS és a Wifi firmare-ek és több évvel újabbak a gyárinál, ez különsen AX és mesh oldalon sokat segíthet (nekem egyik sincs).
A terv az, hogy ha végre kijön az 5.15-ös kernel (1-2 hét), akkor Hauke megcsinálja a backportot 5.10-re, és akkor lesz egy sokkal jobb állapotú ath11k driverünk mint ami most van. Rengeteg hibát javítottak benne, de hogy konkrétan a szivárgást megszünteti-e, az majd kiderül. Lesz 160MHz is az 5.15 backport-ban.
Röviden: nálam faszán működik, a wifi is stabil, de ha valaki 30dBm-et akar, akkor maradjon a gyárin. Nálam AX6-on 24dBm a max power, de az erősítők amúgy sem tudnak többet az AX6-ban. Ax3600-am nincs, ha valaki felajánl egyet, szívesen kipróbálom azt is (nyilván a wifi része az érdekes, a többi ugyanaz). Egyébként az nagyon látványos, hogy mennyivel hűvösebb a SoC OWRT alatt (mert működik rendesen a freki váltás NSS-en is meg a SoC-on is).
-
-
dchard
veterán
Csak a poén kedvéért belenéztem a legfrissebb AX3600 és AX6 gyári firmware-ekbe, hát kiábrándító volt. A wifi firmware ezer éves (qca_2.0, most a 2.5.0.1-nél tart a stabil branch), az NSS pedig olyan öreg, hogy még verziót sem ír ki, csak hogy mikor fordították (2020 első negyedév, de ez csak a fordítási dátum és nem inidkálja hogy mikori lehet, mérete alapján minimum 2-3 éves).
-
-
Rick4
félisten
Mondom, először gyomorgyörcsöm volt, hogy majd 1000-ről 40-re lépünk vissza, mi lesz velünk, vége avilágnak, de megdöbbentő, hogy böngészés, katitngatás közben nincs visszalépés, pedig ketten dolgozunk itthonról, naponta 9-22 óra között mindig megy két gép. Még az sincs, hogy a ping 1-2 lenne... Semmi extra, és pl a hahu-n a képek betöltésével a telekom hálózaton szenvedtem, itt megy mint a villám...
-
Rick4
félisten
Rápróbálok, köszi, attól még, hogy egy mérés miatt maxon megy, a leállított küldözgetés megoldhat sokmindent.
Amúgy mostmár azért sincs sok jelentősége a max sebességnek, mivel olyan helyre költöztem, ahol 40/5-ös net van, a rendszerterhelés miatt nem is tudtak 80/10-est adni, így 40/5-ös lett, ezért is 5990Ft-ot, + publikus IP-re még 3100Ft-ot fizetek havonta. Az egyik nagy érdekessége, hogy érzetre pont uhgyanolyan gyors, mint a telekomos kábeles gbit-es net, letöltésnél lassabb csak, de az oldalak durván gyorsan töltenek, akár egy hahu, akár amerikai voldalak is gyorsak, akadásmentesek, pedig még csak kábel sincs, a falu ravatalozójára kitett antrennájáról kapom a jelet wifin.Itt viszont hozhatna némi előnyt ha ez a kis sávszél nem adatküldözgetésre menne el...
-
Imi1981
veterán
Nagyon nehezen akar ez összejönni. Két kínai verziót is elmentettem kedvencekbe mert még 30000 Ft alatt volt de most már 43 meg 45 ezer! Annyiért biztos nem veszem meg. Most nézegethetem minden nap hátha fizetésig megint lejjebb megy az ár. Nagyon drága mostanában az aliexpesses.
-
Rick4
félisten
Oké, de a telefonon mindez hogy csúcsosodott ki? Tényleg érdekel, nem kötözködöm.
Falak mögé bújva erősebb volt a jel? Nagyobb volt a sebesség? A középső állás mindkét fw esetében azonos mW-nak felelt meg?
Ezek elvileg a txpwr-es fw-ek, azaz ezt látni, vagy állítani lehet/kell. -
Rick4
félisten
Ha leírod a mérési metódust a hozzászólásban elsőre, hogy így meg úgy csináltad, az tökéletesen egyértelmű, ha nem, akkor viszont előfordul, hogy valaki megkérdezi, csináltad-e vagy sem, mindössze ez történt most is.
Én is el tudom fogadni, hogy egy ilyen fontos dolgot nem szősz bele a mondatba, holott elég sok jelentősége van szerinted is, a nagy többség sajnos így fórumozik, megszoktam már, el tudom fogadni.Viszont kissé furcsa, a firmware nem kellene befolyásolja a jelszintet, de mivel ha jól tudom, mindegyik 1.1.19-es fw nevében ott van a txpw is, de azt már meg se merem kérdezni, nézted-e, és épp hol állt a kapcosló, valamint a másik fw alatt hol állt.
Nem derülnek ki konkrétumok, és jól is van ez így.
-
trance89
Topikgazda
-
trance89
Topikgazda
Köszönjük mindenki nevében ezt a részletes leírást, nagyon igényes munka
Amúgy érdemesebb a kínai fw-t használni, rendszeresen frissül és foltozgatják, sokak szerint a kínai verzió jobb sebességeket is produkál valszeg a frissebb wifi drivereknek köszönhetően. Xiaomi a nemzetközi piacra szánt modelleit kiadja egyetlen angol nyelvű fw-el utána már nem frissítik többé.
Igaz a kínai nem tud angolul de van egy nagyon jó chrome kiegészítő (Rumiwifi) ami orosz de fordít angolra is, csak a jobb sarokban át kell kapcsolni, Firefox-ra is létezik. Az a nagy előnye hogy ez nem igényel internet kapcsolatot mint a Chrome, így offline is könnyű belőni egy kínai miwifi routert. -
Rick4
félisten
Persze, mindeg yis, amennyiben tudjuk, mi miért történik, csak ez a dolog még nem tart itt.
Tehát a telekomos HGW lan2 portjában megy a tévé. Bedugok egy ilyen ax3600-at, amin nem a 227-es fw van fent, és megáll a tévé? Lehúzom, ráteszem a 227-est, visszadugom, és megy a tévé?
Mert hogy ezt írta.
Attól, hogy nála megy (és akkor talán így megy) még nem tudjuk, miért van ez így. Ha nem tudjuk a részleteket, akkor megérteni is sokkal nehezebb. -
trance89
Topikgazda
Egy olyan verziót jelent ami flashelhető webuiról is de elég komplikált megoldás:
I made a patch for myself that allows you to roll the firmware in the xiaoqiang format (the one that can be sewn via the web) without checking the signature, but with crc checking (maybe someone will come in handy).
With subsequent updates, the patch is no longer required, since the patched firmware will patch the next one before installation - it integrates the patch into the image.
The image is repackaged there, so the router will update for a couple of minutes longer, but the changes made to the image will remain after the update if you reset the router to factory settings.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Spórolós topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest