- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
WinnerB0Y
senior tag
XVM és egy célzó mod. De az eddigi 30 csata alatt nem volt baja. Csináltam egy relogot mert iszonyat FPS dropom volt valami miatt és azután nem engedett. Most minden rendben megy megint. Viszont haverom aki eddig 140 FPS el tolta most stabil 6 al játszott úgyhogy ki is lépett.
-
MinionFlasH
senior tag
Köszi a részletes leírást, most már 100%, hogy nem próbálom ki. Visszamehetek többször a csatamezőre, de gondolom a többiek kontójára... Több dolog van ami nagyon nem szimpi nekem így ebben a felállásban.
Wotban egy dolgot nem szeretek, amit előttem is leírtak sok pálya van, de valamiért 4-5-öt erőltet egyfolytában.
-
dfsz34
őstag
Azért foglalás sem feltétlenül hátrány. Számtalan csatát nyertem úgy el halluf-on védelemben, hogy az idióta ellenfél engem vagy más csapattársamat üldözött, ahelyett, hogy kényelmesen befoglaltak volna.
Arról nem is beszélve, hogy már több olyan top gun, radley meg kolobanov medált szereztem, hogy az ellenfélnek kicsit nagy mellénye volt. Sokan voltak, de alacsony hp-n vagy sült hülyék és ha legalább 1 foglal, akkor nem lett volna időm végezni a rám rontó 4-5-6 tankkal meg még visszaérni resetelni is.
Ezzel együtt, ha valaki kéri az utolsó frag-et, maximum 1x ki szoktam jönni a foglalásból. Másodszor csak akkor, ha más is foglal és/vagy egyértelmű a helyzet, máskülönben nem érdekel a vinnyogásuk. Egyértelmű az, ha látom, hogy nem teljesen hülyék, nem egyesével mennek rá mondjuk a hull down-ban levő t29-30-32-34 tankra, hanem körbeveszik stb.
Úgy érzem a WG-nek ezt valahogy tényleg el kéne magyaráznia, mondjuk nekem sem egyértelmű, hogy ha valaki befoglal, akkor kap több xp-t vagy ha hagyja kilőni az utolsó tankot. Nem egyértelmű ez.
De a kapott xp-től függetlenül, egy kultúrember ha hozzá intéznek egy kérést és nem kerül különösebben semmibe, akkor segít, miért is ne? Az egy más kérdés, hogy a játék általános hangulata és kultúrája sokkal inkább a vademberekhez áll közelebb, de ettől még nem tudom, miért ne lehetne adott esetben, ha úgy ítéli meg az ember, hagyni hadd lőjék ki az utolsó ellent és valamennyi időt adni nekik (felhagyni a foglalással 1-2 alkalommal maximum).
Jó, az igaz, hogy nagy valószínűséggel nem nagyon lesz viszonzása a dolognak, ha éppen én akarok levadászni egy ellent, akkor befoglalnak a társak, mint a sicc, de ettől még én segíthetek bizonyos kereteken belül.
Pont most volt egy olyan csatám, igaz nem foglalás, de a nyomorult saját arty kilövéssel fenyegetett, ha nem spotolok neki a csata vége felé. Na most, mondom neki, én le tudom hozni a csatát ebből a helyzetből, ő mit tud csinálni (akkor tomató volt, mint a hegy, meg arty én comet, szóval erről ennyit)? Illetve nincs zérzékem, de van két ellen arty valamelyik bokorban és ellen comet meg egy ellen arty. Hiába vagyok full hp-n, arra vigyázni kell, mert nekem kell kinyírni legalább 2, de lehet hogy 3 ellenfelet is. Némi szájkarate után, miközben kilátásba helyeztem, ha csak megmozdul az irányomba, azonnal kilövöm, ha már fenyegetőzünk egymással, megnyugodott és gyönyörűen támogatott és nyertünk, sőt adtam neki egy frag-et, mert kockázatos lett volna a TD-t lerohannom, bár valószínű megoldottam volna, de kék ellenfél volt, hagytam, hadd lője ki inkább az arty. Ez csak arra példa, hogy nem minden kérésnek szabad engedni, mérlegelni kell, de ha belefér, akkor meg kell adni, még akkor is, ha te soha nem kapsz ilyen szívességet.
-
Flayer
senior tag
Ebben teljesen igazad van de mikor 4. percben vége a csatának minimális sebzéssel úgymond paradicsomok gyorsan elfoglalják a bázist elég idegesítő tud lenni ha sokadik alkalommal ez megy!
Erre egy olyan megoldás lenne jó első 5 percig nem lehetne foglalni vagyis lehetne csak a számláló nem indulna el! -
scyllarus
veterán
Pontosan. Sőt, ha peche van, akkor már T1-2-ben összefutott pár statpadder T18-cal.
Alapvetően úgy vagyok vele, hogy mindenki azzal a tankkal játsszon, amivel élvezi a játékot. De ezt a T1-2-es hentelést akadályoznám, mert a kezdők kedvét gyorsan elveszik a játéktól. A WG nem tett semmit, szerencsére a WN fejlesztői közbeléptek a kis tieres csaták alacsony szorzójával. -
egykettő
aktív tag
vettem egy 4 ghz-es phenom ii x4 965 cput, semmit nem változott a helyzet
azért az is vicc, hogy minimum grafikán 1024*768-ba se megy fől az fps 30 fölé, csak a távcsőbe.
És kb. ugyan így megy mediumon improved quality-n fullhdba is(távcsőbe itt is felmegy 30-40 környékére), tudom még mindig procilimit van, azt reméltem ezzel a procival olcsón megúszom
De ha már váltok érdemes az 5770-et is lecserélnem nvidiára(ilyenem se volt még)? Nem kell nekem 60 fps, full grafika 4k-ba, pl ha már mediumon élvezhető lenne annak örülnék.
Windows meg minden sokkal gyorsabb érzésre, kivéve ez a nyomorult játék, azt hiszem karácsonyra át kell állnom a másik oldalra(életemben először), leszarom nem vagyok márkahű -
LK
addikt
Diarmand írta: "Nézd, én pontosan tudom, hogy min mennyit javít, mivel megnéztük." Megkérjük a kollégát,hogy öntsön tiszta vizet a pohárba
Szerintem sokan kíváncsiak lennénk rá,hogy a BIA és a venti számszerűsítve mennyit dob töltésidőben,javításban,sebzésben,egyebekben. A mérés módja sem közömbös,a teszt pontosságát illetően.
( Az sem mindegy 15 vagy 5 seces töltésidőt rövidíti le 0.2 seccel.
Amúgy 5seces töltésidő 5%-a pont 0.25 sec)
-
dfsz34
őstag
Nagyon rossz a szórása az ágyúnak, gyenge pontot felejtős, hogy eltaláljon. Az ágyú "viselkedése" hasonlít a t49-re, csak a paraméterei sokkal rosszabbak, így kell nézni. Ennél pattogósabb ágyú nem sok van ebben a tier-ben, szóval a hajamra kenhetem a papíron 92-es pent általában. Annyi van, hogy kiismerhető az ágyú viselkedése, az sokat segít, főleg aki ismeri a t49-t jól, annak könnyebb.
Az elején még én is azt gondoltam, hogy majd f2f kivégzem az artyt vele, aztán rájöttem pár próbálkozás és hirtelen halál után, hogy ez nem a nyerő stratégia
. Ha minden második lövés talál, akkor jó napom van de akkor még mindig imádkozni kell, hogy sebezzen is, ne lepattanó legyen.
Talán pont ezért, érdekesek a csaták vele, még egy totál gyenge ellenfelet sem lehet lebecsülni és lerohanni nagy arccal. Komolyan, ilyen szutyok kis tier pz-k is fejtörés soxor és körbe kell gyorsan nézzek, hogyan tudom becserkészni. Szerintem oktató tanknak elmehetne, olyan értelemben, hogy aki ezzel megtanul játszani, annak nem sok gondja lesz már a medekkel utána a játékban.
A kredit termelés meg félelmetes, most, hogy van prémem röpködnek a 40k bruttó kreditek vele, az azért elég durva, szerintem a nagyon alacsony általános sebzés átlag miatt kapott egy jó kredit szorzót. A kredit meg mindig jól jön, főleg most, hogy kell vegyek pár tankot.
-
KaLeun
senior tag
Nekem mondjuk a light könnyebb, igaz 4 skilles a WZ-132 és a látótáv maxon (484/550). De a szokottnál is sokkal óvatosabban kell spottolni, mert meglátják a scoutot és egyből letámad a sok idióta BatBarom vagy hasonló. Egy-egy spot/damage és a 4-5 sebző lövés már elfogadható base xp-t ad.
Viszont a med... Dobogós sebzőként (2,5k) kaptam 262 base xp-t, mert t9 csatában egyedül az ST-I tudott 1300-at sebezni a többi meg mind ezer alatt vagy 0. Ráadásul most aztán tényleg mindenki arannyal lő. Spottolni sem lehet semmit, mert most van elég scout.
-
dfsz34
őstag
Arról ne is beszéljünk, ha mégis minden adott a spotoláshoz a pálya irányából, akkor még mindig kell hozzá egy csapat, amelyik legalább nem teljesen retardáltakból áll.
Most volt egy olyan csatám, sand river, támadás, nincs arty. Két scout volt én amx1390 és amx12t. A kis amx bement jó előre a dombokhoz és egész ügyesen spotolt. Én a középső nagy dombhoz és onnan. A kis amx szerzett 580 spot dmg én 560-t. Tier 9 csata volt. Erre mi a francot lehet mondani? Folyamatosan sptoltunk 5-6-7 ellenséget és ennyit bírt a csapat "összelőni". Hihetetlen, komolyan mondom, hogy már a point and click sem megy nekik, mert a legtöbb ellenfél nem is nagyon mozgott.
-
bigobert
tag
+1
Már csak a mozgás közbeni camo érték maradt...
Az egyetlen dolog, ami egyedivé teszi ezt a típust.
Egy 200m rövid csőben sajnos ez sem elég.
FTR-en olvastam, felmerült, hogy a felderítőkön kívül mindenkinek csökkentik a látótávját. Személy szerint üdvözölném. Kicsik a pályák, és gyakori a ~400m látótáv (Patton 410-420?).A kör alakú render, vagy mi, is okozna meglepetést.
-
Angel1981
veterán
Ezt nem akartam elsőnek leírni, de igen.
A WG rájött arra, hogy komplett tankosztályok statjainak piszkálása helyett (ami ugye azonnal nagy felzúdulást váltana ki, és jogosan) egyszerűbb, és "elegánsabb" ha a pályákat alakítja ki olyanra, hogy nagyfokú előnybe kerüljenek a közelharci heavyk - akik meg ugyebár a kempelésre panaszkodnak folyamatosan.
Elismerem, a játék nagyon komplex, egyensúlyt találni benne nagyon nehéz, de ezzel, hogy ilyenre alakítják a pályákat, mint pl. az új Tundra, az új Severogorsk, az új Pearl River, és még talán az új Murovanka, azzal nem csak a kempelőket szívatják meg, de a spottereket és a flankelő medeket is.
Olyan pályák kellenek, ahol a lehető legtöbben tudnak érvényesülni vagyis vannak benne szűk és nyílt részek is. Ilyen pl. az Airfiled, a régi El Halluf, Erlenberg, Fisherman's Bay, Karelia, Steppes, Swamp, a régi Tundra, stb. -
dfsz34
őstag
Leírták már többen, vannak előnyös tulajdonságai, például egy lövéssel agyonlövi a nyomorult m3lee-t és az ilyen pillanatok kéjes (kár)örömmel és a hatalmasság érzésével tölthetik el tomátó józsit, hogy mekkora istenkirály is ő, a hatalom a kezében van.
Kicsit más téma, de kapcsolódik, hogy meggyőződésem hogy elég sok szerencsétlen pont az ilyen egylövéses alkalmak miatt játszik arty-val, "feel the powa".
Simán elhiszem, hogy nem néznek a gyenge játékosok se statot, se átlag sebzést, egyszerűen van egy fun faktora ennek a tanknak, hát mennek vele és félistennek érzik magukat, amikor egy nyomorult kisebb tier tankot megbüntetnek. A kv1s továbbá bár papír hivatalosan a páncélja, azért elég jól pattint még nagyobb tankokat is, tehát kitolja az arcát és nem egyértelmű, hogy sebzed. Most természetesen nem a nagy átütésű ágyúkról beszélek, főleg nem arannyal, de azért trükkös az a páncél egy kicsit.
A hellcat esetében meg a kiváló kamo-t tudnám kiemelni, mert tomátó józsi szokása szerinte a mező közepén leáll és onnan köpi a skulót mozdulatlanság mellett. Nehezen fedezik fel, ezáltal megint csak félistennek hiheti magát, hogy kiszedte már az ellenfelet, az meg meglőni sem bírta (mert nem is látta meg).
Se a kv1s, se a hellcat nem tudja átlag sebzésben bizonyítani az állítólagos über op tudásukat. Amekkora hype van és amennyi csata, ezeknek 100-150 hp átlag sebzéssel kéne vezetniük a szintjüket egymással versenyezve aztán nem. A kv1s főleg, gyakorlatilag egy stock állapotból kihúzott és csak a következő szint eléréséig megtartott (tipikusan) nashorn vagy su100 ott liheg a nyakában az átlag sebzés tekintetében.
A tankok szükségszerűen fejlődnek, legénység, modulok stb, ahogy egyre többet játszanak velük, ezt fölösleges vitatni, ez egyértelmű dolog. Vannak reménytelen esetek nyilván, de azért x mennyiségű csata után rájön, hogy mondjuk egy töltés gyorsítóval hamarabb betölt és hasonló kemény összefüggések. A legénység meg minden csatával fejlődik, feltéve, hogy tudja, hogy ki kell választani valamilyen skill-t, de legyünk kicsit megengedőek ebben a tekintetben, hogy a többség azért kiválaszt valamit.
A borsónak a vdaddict szerint kb annyi csatája van mint az őt követő kettőnek (a sebzés átlag listán) isu + amx 50100 összesen
Ezt gondold át még egyszer, ha szerinted ez kevés.
(#66803) Diarmand ahogy írtam fentebb, az átlag sebzés tekintetében se a kv1s se a hellcat nem bírja bizonyítani az iszonyatos op létét. Akkor most mivan? OP a tank, csak nem lehet vele sokat sebezni vagy hogyan kéne érteni ezt?
-
Mcray
senior tag
Ha szükséged van egy spotterre, én szívesen megyek veled. 2 napja rohadt jó köröket megyek a felderítőimmel, de nem tudok nyerni.
Vagy felderítek aktívan 4800 sebzésnyit, de közben elhullik a csapat, vagy passzívan állok a pálya közepén, úgy hogy 15-ből 10 tankon van folyamatos megvilágításom, de a csapatom nem lövi őket vagy ha lövi, akkor nem tudják mit kell célozni és nem sebeznek semmit pl IS-3 tornyának az elejét lövi 10 tank a csapatomból, mikor mellette áll egy Ferdi az oldalát mutatva...
Szóval ez van. Neked felderítő kell, nekem meg egy Arty, akinek világíthatok
-
scyllarus
veterán
Hát, a minimap hasonló a rádión kapott infókhoz. És itt is úgy működik: csak az kerül rá, akit a rádiótávolságon belül lévő csapattárs meglát/ott. És eltűnik, ha nem látja, max az utolsó helye látszik modokkal, ez is reálisabb szerintem.
Én abbahagyom, nem is én vetettem fel az egész arty témát most, ennyi már nincs benne szerintem -
törölt tag
Nekem egyedül az volt a gondom vele, hogy akármi eltalálta az tutira sebzett is rajta. Bár az is igaz, hogy kinek mi a sok modulsérülés. A Löwénél nem volt rosszabb, annak idején együtt vettem a két prem tankot. A legutóbbi Type62-eshez képest meg pláne.
Váó! Szeptemberi küldetések!
Köszönet a linkért!
Ezek tetszenek:
* Lőj ki 50 német tankot Tier IV+ amerikai tankkal. Jutalmad 10 db Kóla.
* Lőj ki 50 amerikai tankot Tier IV+ német tankkal. Jutalmad 10 db Csokoládé.
Imádom a csokit kólával.Na meg lesz 15% engedmény Tier9-es járművekre.
Elvileg a Type61 és WZ-120 vételre esélyes lesz addigra. Lehet, hogy meglesz az első Tier9-esem.
-
dfsz34
őstag
Ha behúzol egy jó csatát, akkor hamarabb összejön, de könnyű tankkal általában döntened kell, spotolsz vagy sebzésre mész, nem lehet mindig mind a kettőt. Átlag sebzés sem túl magas egyik említett tankkal sem (amx 1390-750 az átlag sebzés, t71 meg 500). A spotolás meg nagy lutri, ahhoz kellenek lőni képes tankok, szerintem nehezebb, mint a sebzést összeszedni, de erre nincs adat, szóval legyen szubjektív vélemény.
Nyugodtan számolj szerintem 15-20 csatával mire egy átlagos játékos összeszed mindent a küldetéshez, 20-25-el meg simán számolhatnak a gyengébbek. Ezek alsó hangon. Ha éppen nagyon nem megy a játék akkor meg plusz 5-10 csata is kellhet hozzá.
Akkor még ott van a med küldetés is. Ha valaki tud minden nap 50-60-70 csatás játszani, akkor simán meglesz neki mindkét prém tank, nem is kérdés. Ha valaki átlag felett tud menni, akkor is összejöhet neki mind a kettő prém tank, de napi 30-40 csata esetében már csak jobb játékosoknak lesz meg simán, az átlag szenvedni fog és választania kell a két prém tank közül.
Már napi 30 csata sem kevés időben, de 30 csatával egészen biztosan csak a jobb játékosok képesek teljesíteni a két napi küldetést.
Én med küldetésre fókuszálok és ha az készen van és még van időm és türelmem, akkor folytatom a light tankokkal, de szkeptikus vagyok, hogy lesz elég idő mind a kettőre.
Mivel 25 napon keresztül teljesíteni kell, ezért aki prém tankot akar és nem átlag feletti vagy nincs elég ideje, az szerintem jobban teszi, ha előre kiválasztja, melyiket akarja.
Ez alapján én a második helyre soroltam a kv-t: KV220 elemzés
-
Tbor
tag
Igazad van, újrakezdhetném, ha már mást is újrakezdek. Lehet így lesz, de most úgy érzem, hogy egyrészt elvi dolog, hogy ha ennyit nem tudnak megoldani, más szórakozás után nézek, másrészt egy csomó ágat húztam ki tier 7-8-ig és ezeket nem lenne kedvem újrakezdeni, pl. 13-90-ig vagy STA-ig eljutni.
-
A Zéé
addikt
és (#66085) Zsolt_72
és ez mennyire fogja a gépet? Mert egy 4 éves laptopról játszom, nem sok tartalék van már a prociban se. A videókártya már így is ki van maxolva, és most van stabil ~30 fps. Annyira nagyon amúgy nem akarok replayeket őrizgetni, csak ilyen esetbe lenne jó dolog, ha meglenne.
-
kisküzdő
tag
Én ezt értem de pl ha van 1 gyermek (társadalmi hovatartozástól függetlenül) Ahol a szülőnek nincs ideje"ereje"foglalkozni a meló után a srác játékával,attól az még nem hülye.
Rossz időket élünk.Nekem még a gyümölcsfa volt a vonzó.Nem a pc Igazad van meg nem is Te mint Miskolci neked tudnod kell a társadalmi különbségeket Van kinek segítenek vagy van akinek nem.
DE ez nem a gyerek hibája. -
kisküzdő
tag
De ha jól megnézed semmi információt nem adnak a mostani újságok. Pl anno voltak benne program leírások értékelések uram bocsáts meg basic nyelv értelmezései.Ma csak az van a méregdrága nyomtatott médiában hogy az meg ez a játék miért nagyon king és mi a fene uj gépet vegyél hozzá mert a tied már ...ra sem jó.Én anno php-t tanultam,önszorgalomból.Elég jól is ment.De mai újságok meg sem említik.Nem az a gond hogy vannak újságok hanem az hogy csak a játék és a szórakozás a fő repertoárjuk.És így 1 gyermek igazából semmi hasznos infót nem talál bennük.
-
Diarmand
senior tag
Konkrétan nem áll egyenes arányban a szellemi fejlődésünk a technika fejlődésével. Nem is csak az, hogy nagyobb hatékonysággal tárja elénk a hülyék mennyiségét, hanem az, hogy a mai szintű technikai fejlődés az általános elbutulást hozza magával. Csak egy hót egyszerű példa, a folyóírás eltűnése. Mert ma már mindenki gépel. Annyira hozzászokunk a technikához (hülyülünk), hogy ha lesz egy harmadik világháború és lesznek túlélők, akkor ők nem a sugárzásba (ha lesz) és egyéb apokaliptikus körülményekbe halnak bele, hanem a totális életképtelenségbe, mert nem lesz nekik modern technika. Pedig honnan indult az emberiség... Sokat lehetne erről beszélni, de ez már nagyon OFF.
Tessék. Most már elteheted a korbácsot
-
Antonius1978
addikt
Nos hat, ez epp igy van, de a TD vonal nem fekudt nekem az elejen...ugye nem ismertem a szabalyokat, a bokor dolgait stb.
Ezert kozben az orosz es nemet kozepes vonalat kezdtem eroltetni, az jobban ment, es a penz is jobban gyult, de mellette azert huztam a nemet TD-t is.
Habar az elejen ova intettek, hogy ne a nemet vonalon induljak el, mert nehezebb -
-
Bad Pritt
félisten
Szerintem is. Akkor nem az lenne a logikus, ha a második slotba tenné az ember a javítókészletet, dupla 5-öst nyomva pedig egyből feldobja a láncot, még a vakok is képesek rá.
Sokadszorra történik olyan, hogy valaki oldalt jön ki egy saroknál és leszedik a láncát, aztán egy jó kis össztűz meg feltrancsírozza, ezután jön a flame csetben. Ma egy magyar sráccal történt meg e rémeset, le is cseszték, garázsban rámírt, hogy nem ő tehet róla, mert félrenyomta. Elmondtam neki ezt az apró kis trükknek sem nevezhető megoldást, erre mint aki feltalálta a spanyolviaszt, rájött, hogy ez így tényleg egyszerűbb lesz. Ettől függetlenül rajta ment el a meccs és legközelebb is oldalt fog kimenni a sarkon, de talán nem marad ott... -
-
Ebit
addikt
Maradjunk annyiba, hogy te úgy gondolod az általad leírtak a helyesek, én most is inkább másképpen látom,tapaszalom.
Te valamit nagyon félreértesz, én nem erőltetek semmit, de néha , már elgondolkoztató, , hogy valaki rendszeresen, megmondja a tutit, és nála, van az abszolút igazság.A fórumozási időkeretem, kimerült megyek játszani.
éljenek a pirosak,töketlenek jeligére
UI.
Talán, ők még a játék öröméért csatáznak. -
MinionFlasH
senior tag
"De nem is értem miért erőlteted ezt a témát, miért akarod megmagyarázni, hogy sokszor a pirosak hozzák le a csatákat,"
Szerintem azért mert igaza van....
Nem vitázni akarok, szerintem a profiknak külön szerver kéne, és az erre "érzékenyek" nem pörögnék túl a dolgokat, és a játék elnyerné mindenki számára kielégítő színvonalát.
-
Ebit
addikt
Mert általában én és/vagy a szakasztársaim vannak az első 3-ban...
A lényeg valahol itt kezdődik....Nem teljesen ugyanaz, mint amikor valaki egyedül játszik, 14 ismeretlen játékossal, remélem, te is így gondolod??
Megjegyzem, hogy nem biztos, hogy az a játékos hozza a meccset, aki a legtöbb tp-t, vagy dmg-t szerzi.
Elképzelhető, hogy, egy, általad " tomatonak""töketlennek", tartott játékos resetel, esetleg időben foglal, mig, a hupiszinű játékos hiába sebzett 8 k-t bukó lenne a mecs.
-
Ebit
addikt
Szerintem, túl misztifikálod a színeket, sokszor van, hogy a noname játékosok hozzák a csatát, pontosan azért, mert aktuálisan jó helyen voltak, és tették a dolgukat, nem a statisztikát figyelték.
Számtalan itt pronak vélt játékos, potyázik / lásd hátul lebzsel/, és elsősorban, szakasz csapat, és cw eredmény alapján, jár előbb, valamint a fejlesztéseket átugorva/ arany+ free xp/, és nem utolsósorban, a játék eredményességét növelő / legális??/ módosításokkal.
Ha már a csapat töketlen része nem tud sebzést kiosztani,
Jól hangzik, egyet , nem tudsz, milyen az adott játékos tankjának felszereltsége, legénységének képzettsége, valamint , nagy valószínűséggel, még csak korlátozottan, rendelkezik, egyéb tulajdonságokat javító felszerelésekkel.
Valamint, még említeni szükséges, az aktuális random faktort is, eltalálja ugyan a célt többször is, de a ring nagy kegyesen, 0 dmg-et oszt részére.
-
Habib[HUN]
senior tag
Szarkazmus ON:
Ez így működik. Ha nagyon jó Wn8-at akarsz csak pár alapszabályt kell betartani:
- Nem menj előre. Hagyd hogy mások menjenek. Amit ők felderítenek, te majd szépen levadászod.
- Tényleg ne harcolj első vonalban. Arra ott vannak a noob-ok. Majd ők felveszik a lövéseket és sebeznek is keveset. Neked megmarad a hp-d a végjátékra, és tudsz csipegetni. Na meg a sérült vadakat kivégezni.
- Légy türelmes. Ha patthelyzet van, és nem látsz célpontot akkor nyugi. Egy tomato tuti meg fog indulni. Láss csodát, lesz célpontot dögivel.
- Soha ne használj stock tankot, sőt lehetőség szerint valami jó kis OP tankot válassz. Még véletlenül se menj rá a ritkaságokra.
- Végül de nem utolsó sorban ha menthetetlenül tehetségtelen vagy, de lila akarsz venni. Van egy jó barátod, Eurónak hívják. Vegyél egy tenyésztett accot és lila leszel. Egy ideig. Utána szép zöld, majd narancs... és végül ismét a jól megérdemelt piros.Szarkazmu OFF.
-
Iron Funeral
őstag
Te hogyan spotolod a map másik felén levő, 63 bokor meg 4 szemétkupac mögötti artyt? Hála égnek a WG úgy szórakozott az idők folyamán a tracerekkel, hogy nehéz legyen megtalálni az artykat ha netán counterelni szeretnél. És ha meg is találod persze akkor is rá vagy utalva az RNG jótékonyságára, az nem teszi meg, ha nem találod mert az csak időpocsékolás, eközben lőhetnéd a tankokat is.
Amúgy igen, elég sokszor telibe veri az embert, persze jó eséllyel lő mellé, de nem baj a csodás splash miatt, akkor is jó nagyot kapsz. El kellene menni a domb mögül? De hát akkor meg a többi tank lő szét! Hol itt a lehetőség a kontrajátékra? Én bemegyek a fedezék mögé a tankok elől, ez kontrajáték, de utána kipiszkál onnan az arty, ami megint kontrajáték, de erre én hol tudok reagálni? Sehol. Ha ott maradok akkor az arty vág ki, ha kimegyek akkor meg a tankok, remek lehetőségek.
Legyek passzív? Ne csináljak első spotokat? Ne akarjak kulcs helyeket elfoglalni? Minek nyomok rá a battle gombra akkor? Arty körül forog a játék? Kit érdekel, ez így jó! (Itt megjegyzem, hogy értelemszerűen csak akkor forog körülötte ha van a játékban arty, és akkor sem annyira mint 0.8.6 előtt, ...szerencsére.)
Megint csak ott vagyunk, hogy az agresszív játékot bünteti az arty, és nem a passzivitást és kempelést. -
csapee
őstag
A Gw Tiger (a prototype ugyanaz igy egynek veszem) 200-250 csata alatt egyszer sebzett maximumot egy Amx50b-be, amugy nagy atlagban inkabb 500. Pedig ez eleg nagy alphaju lenne. A zero sebzest nem vettem be az atlagba mert ugy siralmas lenne. Ezt a 42seces toltesidovel szamolva meg se kozeliti egy Borsigot. En csak akkor mozgok ovatosabban ha arty szakasz van, azok kepesek fokuszolni az meg mar nem vicces. Kicsit tul van misztifikalva.
Az Amx12t-t nagyon szerettem foleg ha T10-be tett, mivel ugyse lo at semmit igy nem zavart a celozgatas. A spotsebzes meg itt a legnagyobb. Lassan fordul foleg az Amxhez kepest de nem olyan veszes.
-
Iron Funeral
őstag
Azért vagy domb/fedezék mögött hogy a többi ne lőjön ki nem? De nem kell aggódni jön arty és megmenti a világot, lövedékének röppályája alatt egyesül majd minden ember... és bizony kilő/meglő fedezék mögött is.
Úgy megy előre ahogy lehet, van ez a hidden
fpsvillage nevű csuda map, ha meddel vagyok akkor be szoktam menni középre, kikukkantani, tehát nem átmenni öngyilkolni meg ilyenek, csak kinézni. Volt egy meccs a múltkor amikor megcsináltam ugyan ezt, az ellentől instnant kevesebb lett egy waffenfaggottal (plusz pontért ki lehet találni, hogy mi lőtte ki) én meg szegényebb lettem 800hp-val mert az S-51 éppen jó bulinak találta, hogy a domb mögül ~3mp-re kinéző mediumot arcon lője.800 splash meg könnyű, csak le kellene cserélned azt a fránya Wespe-t
-
Mclovin
senior tag
Nem az hogy ciki, mert én még kis lelkes amatőr vagyok. Csak irritálnak az olyan esetek, mint pl. ami megtörtént. Tier 8-s csata (Himmelsdorf) egyedül maradok egy Tigrissel (full hp), egy 50 100(fél hp) és egy e25-l(fél hp) szemben. Majd leoltanak, hogy "f*cking idiot tomato hellcat", mert csak az 50 100 tudtam kiszedni, a másik kettő kilőtt. Holott ő('zöld'-t28) kb felét sebezte mint én.
-
Szepi1979
senior tag
Természetesen nem pont ugyanolyan, de a tankok egyedi karaktere csökken valamelyest. Ezt elég sután fogalmaztam meg belátom
A lényeg hogy pl. az FV nerfjével kapunk egy JgPzE100-at gyengébb páncéllal, hisz már jobban használható az AP lőszerrel mint a HESH-el. Tulajoknak mi a tapasztalata? Maradnak a HESH-nél vagy megy az AP?
-
dfsz34
őstag
Miért? Azért mert népszerű tank, mindenki arról pofázik, hogy OP (alaptalanul), felmegy a vérpista a fórumra elolvassa és kell neki. kv1s, is3-al, t34-el miért mennek annyira sokan? Mert megvan nekik és használják.
Attól, hogy egy tankot úgymond könnyű használni, még nem lesz OP. A hellcat-ra ez főleg igaz.
Azon mulatok a legjobban, hogy kijelentik emberek, márpedig OP a tank., OK vegyük sorra az érveket újra:
- a chartok azt mutatják, hogy a hellcat csak nagyon jó játékosok kezében válik kiemelkedő tankká -> azt nem kell nézni, akkor is OP, jól van
- negyedik a tier6-ban sebzés átlag szerint és egyáltalán nincs kiugróan magas sebzés átlaga, 9,5%-al magasabb, mint a következő TD-nek,a Nashorn-nak,amit egyébként nagyon kevesen tartanak meg (=magas a stock és gyengén felszerelt tank aránya) remélem 9,5%-ra senki nem állítja, hogy az valami elképesztő brutális érték -> azt nem kell nézni,akkor is OP, jó
- a számadatok alapján nagyon sok olyan játékos megy vele, akik megtartották és kigyúrták, emiatt arányaiban kevesebb stock hellcat futkos, illetve jól kigyúrt tankok mennek (modulok, legénység, festés, arany lőszer stb stb), hiszen megtartották -> azt sem kell nézni, akkor is OP, jól van
- a játékosok komolyabb tapasztalata van a hellcat-al, mivel megtartják -> azt sem kell nézni, akkor is OP, jó
- akkor nézzük meg a te személyes eredményedet vele, ööö izé, 1100-1200 átlag sebzés tapasztaltnak mondható játékosok esetében -> azt sem kell nézni, akkor is OP, jól vanBár itt tényleg megkérdezném mindenkitől, hogy a 3.14csába van az, ha ennyire OP a hellcat, hogy szinte elég vele kigurulni és beállni egy bokorba és mindenkit ki lehet irtani vele, akkor ő éppen miért nem tud vele komoly, 1500-1600 ÁTLAG sebzést produkálni. Egy OP tankkal? Hogyan hogy nem megy? Persze tudjuk a választ, pofázni egyszerűbb arról, hogy egy tank OP, mint tényleg teljesítményt felmutatni vele. Az már macerásabb, de akkor is OP.
Egy a lényeg és ez tényleg vicces, számok, adatok egyáltalán nem mutatnak kiugró über OP eredményeket, főleg ha figyelembe vesszük a nagy csata számot vele (sok kigyúrt tank és tapasztalat), de akkor is OP mert csak. Érvek nincsenek ellene, személyes eredmények nem támasztják alá, más tankokkal is tud a massza hasonló eredményeket menni, de ezek mit sem számítanak, csak egy a lényeg OP, mert csak. Most mondanék erre valamit, de nem akarok sokakat megsérteni, már a görögök is, akik a nagymesterei voltak a kultúrált vitának megfigyelték és dokumentálták ezt a jelenséget.
Én élveztem a vitát a magam részéről, az látszik, hogy sok embernek már három bővített mondatot elolvasni és megérteni is probléma, nem beszélve az összefüggésekről. Ha nincsenek érvek, akkor jönnek az általános kijelentések, ahogy a nagy könyvben meg van írva.
-
dfsz34
őstag
Nekem 1150 a sebzés átlagom vele, lehúzza a wn8-t elég jól, de mégis szeretek vele menni. Bejön ez a stílus, ennyi. Felszereltem mindennel, modullal, örök festéssel, arany lőszerrel. Fejlesztgetem benne a legénységet.
Egy ilyen népszerű tanknál a csaták kb 2/3-t olyan csinálja, aki megtartotta (ha kivonom a T25/2 csaták számát a hellcat-ból, ami nem teljesen egzakt, de jó közelítés).
Ez a 2/3 olyan, hogy fullos tankkal megy már, modullal, akár prém fogyócuccal, lőszerrel egészen biztosan jobban ellátja, ismeri a tankot.
Ennyi, szeret vele menni. Esetleg korábban WN7-t húzott vele és most még mindig előveszi.
Szerintem ebből nem következik az, hogy OP, de egy jól felszerelt, jó legénységgel rendelkező tank lehet erősebb, mint egy olyan, amiben még mindig nincs 100%-os legénység. Az ugye tipikus, hogy ha valaki nem áldoz aranyat az átképzésre, akkor kb a tier5/tier6-ra kap egy 100%-os csapatot és az első skill meg tier7 vége felé szokott aktiválódni. Egy éppen átképzett tier6 legénységű tank le lesz maradva és jól felszerelt és kiképzett hellcat-al szemben. Korábban a hellcat név egyenlő volt a stat húzással, ezért rengeteg megtartották és kigyúrták. Most ők nem hiszem, hogy eladták a wn8 színre lépésével, legalábbis nem mindenki, hanem most is mennek vele.
Most komolyan, ott a Nashorn, tized annyi csatával, abból mennyi lehet a stock tank, gyenge legénység satöbbi, fel se szerelik sokan, mert 10 arany leszedni a modult, festést is sajnálják róla. A nashorn-al hoz a massza 616 sebzést, egy olyan hellcat-al ahol a csaták 2/3 jól láthatóan kigyúrt tankkal történt meg kb 10%-al többet. Már csak a stock tankok aránya megmagyarázná simán a különbséget.
Amúgy a nashorn egy nagyon jó td, fantasztikus ágyúval, jól felszerelve simán lelépi a hellcatot, szvsz, csak megint azt van, hogy kit érdelek, a masszának a WTE kell, nem fognak leragadni és kigyúrni a legénységet meg megtanulni játszani vele.
Érted, akik OP-t kiabálnak azok totál érzéketlenek a tényekkel szemben, ott vannak a számok, csak el kell olvasni, hogy mit mondanak.
-
Chris0321
veterán
Hát az is lehet, de beszéltem egy két emberrel még régen ők az ára miatt nem vettek mert nem tudták kigazdálkodni.
Noobméter új elérhetősége, a réginek lejárt a domain licensze.
Azt írták a wotinfón, hogy az amcsi szerver már frissül és lehet eljut hozzánk is ma a frissítés.
-
Angel1981
veterán
Lehet, de mint írtam, az 50M már több mint két éve bent van, megszokták az emberek.
Most ezt megpiszkálni egy majdnem ugyanolyan kamutank miatt, hát.....Ahogy elnézem, a WG az utóbbi időkben egyre jobban rászokott a T10-es vasak buherálására (ami inkább nerfelést jelent), ami nem biztos, hogy hosszú távra vetítve bölcs lépés, mert az emberek nagy része miattuk vág bele egy ágba, illetve magába a játékba, ezért költ rá pénzt (T8 felett már gyakorlatilag kikerülhetetlen, hogy költsön rá, hacsak nem unicum, és nem ér rá napi 6-8 órában nyomni), és erre azzal szembesül, hogy mire odaért a hőn áhított, 4-6-8 hónappal ezelőtt kiszemelt tankjához, nem azt kapja, amire anno "begerjedt"....
Tudom, hogy EULA, meg minden, de ha nagyon sarkítok, akkor a fogyasztóvédelmi törvények szerint ez kimeríti a "minőségi kifogás"-t, amiért pénzt adnak vissza az áruházak!
-
Bingisz
addikt
Ha anno nem találtak más megoldást a fantáziatankon kívül, akkor most honnan találnának?
Szerintem most ilyen vegyük ki a fantázia tankokat hullám megy végig a fejlesztőkön, leginkább a HD modellek miatt szvsz., de se az E-50M-et, se a Waffen E-100-at nem fogják lecserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Fehér / White Moduláris Tápegység
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung HW-QS700F 3.1.2 Hangprojektor (BONTATLAN!)
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest