- Netfone
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
kraftxld #4467 üzenetére
A fenét van kevesebb szopás:
Egy ügyfelünknél pár hete halt le egy SBS 2003 alatt a server, gari'időn belül, de olyan cucc'ot már nem tudtak adni, mint az eredeti alaplap volt. Az új alaplapra újratelepített server, az SP2 telepítése után nem volt hajlandó tovább működni, nem fogadta el az eredeti SBS kulcsát: ha integrált telepítőt készítettem, nem volt jó neki a kulcs, ha pedig a már a telepített/aktivált(!) SP1-esre raktam fel az SP2-t, aktiválódni akart, de interneten nem tudott, mert azt írta, hogy az aktiválási idő lejárt (vagy valami ilyesmit), a telefonos módban pedig nem írt ki azonosítót, amit be lehetett volna diktálni. A M$ support válasza: ne használjanak SP2-t. Aha.
Mindenkinek a fantáziájára bízom, azóta milyen server fut ott... -
bobsys
veterán
-
c41r0^
őstag
válasz
kraftxld #4437 üzenetére
mondom, pont az a program nem tud futni, amit szeretnék elindítani, mert nincs ilyen opció az Általános fülecskéjén, hogy "tiltás feloldása"
na akkor kicsit részletezem, mert nem egyszerű...
ez egy könyvelő szoftver(csomag, több modulból áll), van egy indítópultja, amiről elérhető a többi modul indítása, jelen esetben a bér alkalmazás kéne, hogy elinduljon
így épül fel:
vannak a
a, szerverre feltelepített modulok (ennek gyűjtőmappája van megosztva a szerveren lévő fizikai E:\ meghajtón, és Y:\ betűjellel ellátva felmappelve minden kliensgépen)valamint van
b, kliensgépekre telepítendő indítópult, aminek egy hálózati helyet kell megadni a modulok indításához (Y:\-t természetesen)
--------
az indítópult a C:\-ről indul (ezt fel kell telepíteni a kliensgépeken), az indítópulton belül be tudod állítani a hálózati elérési helyet, ez lesz ugye Y:\, nagyszerű...amint elindul az indítópult, a kis fülekre kell kattintani, hogy elinduljon az adott modul, a hálózati útvonalról, ez a kliensgépeken működik is...a kis fülek egyszerűen csak meghívják a modulok .exe fájlját a mappastruktúrában, ekkor indul az alkalmazása gond ott van, mikor a szerverből kell klienst is csinálni, hogy távoli asztallal lehessen dolgozni rajta...ilyenkor nem működik a dolog...az indítópult fel van telepítve a szerver saját c:\-jére, az Y:\ a szerveren értelemszerűen a saját "E:\fizikaimappa" megosztására mutat, de az Y:\-ról kitallózva az .exe-ket nem indulnak el, akkor jön az "elérési út és jog" hibaüzenet, valamint természetesen az indítópultból sem indulnak el a programmodulok
azonban cmd-ből meg elindul
-
c41r0^
őstag
válasz
kraftxld #4431 üzenetére
amúgy igen, minden mást meg tudok nyitni a megosztás alatt (egy szinten, ahol a futtatni kívánt exe is van), a user és tart. rgazda profillal is...csak exe-t nem...és ez bizony nem fájl jogosultság probléma, ha a cmd-ből meg megy, csak a GUIn keresztül nem...
de mondom ez most "odáig fajult", hogy néhány sima exe-t (pl. Adobe Reader install pakk) sem akar elindítani közvetlenül a fizikai lemezmeghajtóról (E:\), tartományi rgazda fiókkal bejelentkezve , csak ha a tiltás feloldására rákattintok az adott fájl tulajdonságlapján az Általános fülön...ez nem is lenne baj, de a hálózati meghajtóként felmappelt megosztásban található exe fájloknál sosem aktív ez a lehetőség, de ami rosszabb, hogy ezeknél az adott exe-knél a fizikai meghajtóról őket kitallózva sem aktív ez a feloldás gomb...
-
c41r0^
őstag
válasz
kraftxld #4433 üzenetére
Google-ön találtam "can not run .exe via mapped drive" kifejezésre, angolul nemtom hogy van, azt hiszem properties/general/unblock (legalul)
pl. egy exe install pakknál, ami a fizikai E:\ meghajtón létezik, tartományi rgazdai fiókkal duplakatt-> hibaüzenet...de jobbklikk-tulajdonságok/általános fül->titlás feloldása és máris elindul
de a tököm kivan mert...
persze amilyen exeknek futnia kéne, azokon ilyen "tiltás feloldása" opció nincs az általános fülön!!!! ha a fizikai E:\ meghajtón nézem a futtatni kívánt fájlt és ott bepipálom a "Nem rgazdák is futtathatják a programot" a kompatibilitás fülön, akkor sem aktiválódik az általános fülön ez a "tiltás feloldása". Ha ugyanezt a fájlt kitallózom a mappelt driveról, akkor a "Nem rgazdák is futtathatják a programot" is szürke, tehát nem állítható...
komolyan nem értem, mi van
-
c41r0^
őstag
válasz
kraftxld #4429 üzenetére
óbazmeg asszem megvan...legalábbis egy exe fájlnál bejött a következő:
az exén kompatibilitás fülön - nem "rgazdák is futtathatják is futtathajták ezt a programot", majd az általános fülön aktiválódott egy "Biztonság" plussz rész, ahol a "tiltás feloldása"-t kipipálva már elindul a program
remélem ez volt a gond
-
c41r0^
őstag
válasz
kraftxld #4429 üzenetére
de parancssorból meghívva meg elindul akármelyik .exe, a user és a tart. rgazda profilból is, most néztem meg...tehát a jog megvan
pl.
start/futtatás/cmd [enter]
y: [enter]
cd xy [enter]
valami.exe [enter] így elindulakármelyik alkalmazásha a sajátgépben vagy Total Commanderben vagy intézőben kitallózom, akkor pedig hibaüzenet
-
brd
nagyúr
válasz
kraftxld #4376 üzenetére
dhcpcmd [DHCP server IP-je] enumclients [Scope net cím] -h
Pl.: dhcpcmd 192.168.0.1 enumclients 192.168.0.0 -h
Ha file-ba kell írni, akkor persze pl. így írd be:
dhcpcmd >c:\dhcpdata.txt 192.168.0.1 enumclients 192.168.0.0 -h
A parancs használatát, és a csomagot itt találod. Ha kell, elküldöm szívesen csak a fenti parancsot belőle.
Ha tud valaki frissebb megoldást, várom én is.Ill. a -h nem is kell neked a végére (ez a MAC-et írja a listába).
-
Core2duo6600
veterán
válasz
kraftxld #4251 üzenetére
Mi az oka annak, hogyha a tartományvezérlő és az exchange egy gépen van akkor iszonyat lassan kapcsol ki ?
Ha külön gépen akkor alig több mint a rendes asztali os. ?Igen, csak hitelesítéssel tudtam megoldani.
Amikor úgy 2 éve játszottam az exchanggel, akkor a hotmailre átmentek minden hitelesítés nélkül.
De máshova akkor sem. -
gege71.hu
addikt
válasz
kraftxld #4088 üzenetére
A remote desktop fulon mar kiprobaltam mindegyik beallitassal, egyik sem jo, ha figyelmen kivul hagyatom ha nem. A szerveren..hát..passz, amit alapból telepít az enterprise r2.
Félek, hogy eltelt az a bizonyos 120 nap "türelmi idő" és ezért baszódik. Hol és mit állítsak, hogy eliminljam a problémát a szerveren? Ezt a licenszelés terminálcuccon dolgot nem teljesen vágom. Milyen service fusson?..
Az OS a szerveren nem mondanám, hogy "bótti" ha érted mire gondolokgege
-
Morpheus
tag
válasz
kraftxld #4009 üzenetére
adaptec bios-ában nem tudom állítani az IRQ-t, fixre állítja be
Viszont már ez is nagy segítésg volt, köszönök mindent
Most meg tudtam csinálni, hogy csak "Ő" legyen 1 porton, de már további erőm nem volt, meg kedvem sem
Most már szerintem menni fog, köszönök minden segítséget
-
old gray
addikt
válasz
kraftxld #3950 üzenetére
Igen, volt a múlt héten 2 kliens klónozva, de ez hogy jön képbe?
Az egyiknél a domain-be léptetés előtt nem adtam új sz.gép nevet, ettől lett duplikált név a hálón, de utólag korrigáltam. Azt viszont nem is figyeltem, hogy a címkeresési / névkeresési zónába az adott gép bekerült-e.
DHCP felé még nem keresgettem, már hazajöttem mert 39fokos lázzal nincs kedvem melózni.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
kraftxld #3889 üzenetére
Neki nem az van?
Ha nem az van akkot toltsd le a con2prt.exe fajt masold be ahonnan a logon, logoff scriptek futnak.
Irjal egy scriptet ilyet:
\\SrvrName\Netlogon( the script mappa path)\con2prt.exe /cd \\PrintserverNev\Printernevementsd el egy logon.bat vagy logon.cmd vagy akarmi neven es rakd be a startup script reszben a GPO-ban.....
-
-
xray_
tag
válasz
kraftxld #3823 üzenetére
A dolog sikerült. Egy dolgot még nem értek:
IMAP-al van megoldva a kliensekkel való kommunikáció. Azonban a Küldött üzenetek mappát nemlátom IMAP-al outlookban, viszont ha az outlook webaccess-el küldök akkor ugyebár ott látszik és be is teszi oda a küldött levelet. Erre létezik valami gyógyír?
-
ticzi01
aktív tag
válasz
kraftxld #3758 üzenetére
Szia!
Ezt a Print management console-t mivel lehet előhozni nem látom a serveren leeht ezt is külön kell telepíteni?
Vagy ennek csak akkor van értelme, ha a serveren közvetlenül van a hálózati nyomtató?
felügyeleti eszközöknél semmi ilyen ninsc neten nézegettem nemsokat találtam bár lehet rosszul kerestem.
Köszi -
InfiniteReality
őstag
válasz
kraftxld #3806 üzenetére
Hali!
Pont a Quota management miatt kellene nekünk ez a szolgáltatás. Mert mindenki egyenlően kap quotát, de mindig vannak egyenlőbbek. Miattuk (is) kellene az, hogy meglehessen neki mondani, hogy "na ezek a fileok tartoznak hozzád".
Egyébkéntmeg az is problémát okoz, hogyha van 1 közös tárterület és oda mentegetnek file-okat és onnan dolgoznak, akkor nyilván minden egyes elmentett file annak a quotájába tartozik, aki elmentette. Tehát a közös tárterületre mentett fileok is beleszámolódnak a quotába. Ez mondjuk nem is baj, de jólenne tudni ilyenkor, hogy melyik file kié. És itt ugrik be eme nagyon hasznos szolgáltatás 100as limitje, amit ki kellene ütni valahogy...
-
access_denied
senior tag
válasz
kraftxld #3758 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod, de ezeket ismertem. A jelenség véletlenszerűen jön elő. A baj az, hogy még csak logolni sem tudom, hogy ki által van felvéve a nyomtató, amely mindenkinél látszik. Természetesen le tudom törölni, de rém zavaró. W2k3 enterprise hun szerverek SP2 nlb-ben. R2 nincs rajtuk.
-
ticzi01
aktív tag
válasz
kraftxld #3747 üzenetére
ok ezt értem de elvileg linuxos felületről remote desktop segítségével rátudok mászni a 2003-ra? Mert akkor felteszem rá azt a pár progit és akkor máris lehetne a gépeekt használni.
Meg még egy kérdés:
Valahol láttam de elfelejteem, hogy parancssorból, hogyan tudom megnézni a tűzfal állapotát mivel igazából az az igazán mérvadó!
-
OddMan
őstag
válasz
kraftxld #3706 üzenetére
Ezt már próbáltam, de gondolom erre a programozók is odafigyeltek, hogy ilyen könnyen azért ne lehessen becsapni egy programot.
Amúgy az AVG free változatát akarom telepíteni magamnak otthonra. Otthon nincs active directory és domain sincs. Szóval egy sima 2003 x64 standard server windows-t használok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest