- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 8300 mAh, maradhat?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
Új hozzászólás Aktív témák
-
access_denied
senior tag
válasz
kraftxld #3758 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod, de ezeket ismertem. A jelenség véletlenszerűen jön elő. A baj az, hogy még csak logolni sem tudom, hogy ki által van felvéve a nyomtató, amely mindenkinél látszik. Természetesen le tudom törölni, de rém zavaró. W2k3 enterprise hun szerverek SP2 nlb-ben. R2 nincs rajtuk.
-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Hogy lehetséges az, hogy terminál szerveren egy felvett nyomtató (hogy ki által milyen joggal azt nem tudni) minden - a szerverhez kapcsolódó - felhasználó számára láthatóvá válik? Tudtommal a nyomtatók az ntuser.dat file-ban tárolódnak és ez az egyéni profil része.
-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
NLB környezetben terminál szerverre bejelentkezve az alábbi hibaüzenetet kapom (admin):
A Windows nem tudja betölteni a felhasználó profilját, de bejelentkeztette a rendszer alapértelmezett profiljával.
RÉSZLETEK - A rendszer nem találja a megadott fájlt.
Forrás: Userenv
Eseményazonosító: 1505Direkt node-ra jelentkeznék be, az egyik szerver dobja ezt az üzenetet. Nincs roaming profile-om, eddig a profil törlése megoldotta a problémát, most ez sem. Szerver restart sem segített.
Van valakinek valami ötlete?
-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Win2k3 szerverpark. GPO-val korlátozva vannak a felhasználók (user szintű jogok) jogosultságai. Egyes vastag klienseken telepítve van az IE7, de ezeknek a felhasználóknak nincs joguk új fület (new tab) nyitni az exporeren belül.
A GPO-k között természetesen nincs ilyen engedélyezési lehetőség. Valaki tapasztalt már hasonlót, lehet tudni a megoldást?
Üdv
-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Terminál szervereken gyakran előforduló hiba, hogy egy user leválasztódik, majd a terminál szerveren tárolt roaming profile nem törlődik, sőt az ntuser.dat file-t a rendszer fogja. Ilyenkor a felhasználó nem tud visszacsatlakozni, másik terminálszerverre kell beléptetni, mert csak a szerver újraindításakor engedi el a rendszer ezt a file-t. Természetesen napközben nem szokás restartolni a szervert. Van-e lehetőség arra, hogy ezt a file-t újraindítás nélkül elengeje az oprendszer?
Windows 2003 Enterprise Hun operációs rendszer, Microsoft load balance terheléselosztással.
Minden megoldás érdekel, üdv.
-
access_denied
senior tag
válasz
access_denied #2875 üzenetére
Megoldódott, a boot.ini-ben elhelyezett /PAE kapcsoló segítségével (32bit).
Atti -
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Hozzáértő segítséget kérek.
Adva volt egy Windows 2003 Standard SP1 eng. szerver.
Ezt Windows 2003 Enterprise SP1-re upgradeltem. Minden működik, kivéve az, hogy a fizikailag 8GB memóriából csak 4-et lát. Ha esetleg valaki találkozott már ezzel a problémával és talált megoldást és megosztaná velem, annak nagyon tudnék örülni.
Atti -
access_denied
senior tag
Újabb problémáimat mailban küldtem el
. A tanulságokat meg itt is meg tudjuk utána osztani. Üdv!
[Szerkesztve] -
access_denied
senior tag
Nagyon köszönöm!
Megoldotta(d) a problémát! Teszteltem, létrehoztam egy 20 karakteres usert és az SP1-es tsadmin nem szállt el, a sima pedig igen. Ez volt a hiba, a system32 és a system32/dllcache mappába másolva a két file-t működött a dolog.
Köszönöm a segítségedet, jövök neked egyel! Sok ember munkáját sikerült megkönnyebbíteni.
Üdv, Attila -
access_denied
senior tag
833890 csomag még jó lehet...
-
access_denied
senior tag
Tsadmin.exe 5.2 (bulid: 3790.srv03_gdr.040410-1234)
Mérete: 270,336
Van ennél újabb verzió? -
access_denied
senior tag
-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Egy komoly problémával állok szemben. Cégünknél 2003-as terminalszerverek vannak, összesen 10. Kb 400 user kapcsolódik ezekhez a szerverekhez, mint vékonykliens. Van egy program (tsadmin.exe, Terminálszolgáltatások Kezelője, Terminal Services Manager) amivel át lehet venni a felhasználók képernyőjét, processzt lehet kilőni stb. Na most ha sok user be van jelentkezve, akkor bejelentkezve valamelyik szerverre, kapcsolódni kell az összes (9 és amelyikre beléptem) szerverhez, de ez ilyenkor nem sikerül, valamelyik (véletlenszerűen) szerverre kapcsolódáskor elszáll a program: Alkalmazáshiba (Kivétel, unknown software exception (0xc0000409) történ az alkalmazásban következő helyen 0x0000000.
Eredmény, hogy nem lehet megtalálni az usereket, mivel nem lehet kapcsolódni az összes terminál szerverhez.
Ha valaki tud megoldást, vagy helyettesítő programot, annak nagyon nagyon örülnék.
Üdv, Attila
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest