- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #143815 üzenetére
Akkor erre nincs mód? Vagy lehet, csak itt nem ismeri senki?
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
SunMount3r #143799 üzenetére
rendszer visszaállítási pont megoldja
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #143789 üzenetére
A mi és mennyit tárhelyet foglal, hogyan lehet lemezterületet felszabadítani, stb. kérdésekre már többször le lett írva itt a lényeg, lásd egy másik válaszban.
"Úgyhogy bezártam a Powershell ablakot, ekkor megállt a helyfelzabálás
vs.
a Node.js esetén mi okozhatta ezt a "hibát"Értelemszerűen nem kellett volna erővel megszakítani a telepítési folyamatot, hanem megvárni amíg végez, vagy eleve be sem jelölni azon összetevők automatikus telepítését.
+ Adott a lehetőség utólag uninstallálni a programot és újratelepíteni, telepítésnél nem feltétlen bejelölni az előbb említett lehetőséget, stb."Kritikus, mert ez a rendszer meghajtóm is, ami csak 500GB-os, így minden lehetséges helyre szükségem van."
Például a 32 GB-os rendszermeghajtó a kritikus tárolókapacitású és nyilván nem az 500 GB-os, utóbbin bőven elfér egy Windows 10, de van akinél még az előbbin is (példa).
Egyébként miért is téma ez, netán közel teljesen tele van pakolva egyéb programokkal és fájlokkal - mert nyilván nem magának a Windows 10-nek kell akkora lemezterület - az a bruttó 500, nettő ~ 465 GB (GiB) tárolókapacitású meghajtó és csak 10-15 GB szabad hely van rajta, eleve rosszul (túl kicsire) lett megválasztva a személyes igényekhez mérten a tárolókapacitása, vagy mi? -
cigam
titán
válasz
SunMount3r #143799 üzenetére
Ez meg a W10 topik
Az elején le kellett volna fényképezned, hogy hol álldogált, előtte miket írogatott. Egy screenshot vagy a copy-paste sokat segített volna. A hasonló, az nem ugyanaz.
Sanszos, hogy még töltötte a telepítőket...
Futtasd újra, de ne a javítást, mert az csak a node.js épségét ellenőrzi.Gondolom előtte nem volt mentés, mert minek ...
-
cigam
titán
válasz
SunMount3r #143789 üzenetére
Pontosan melyik verziót töltötted le?
Ha nem mutatsz konkrét hibaüzenetet, hogyan találjuk ki látott-e már valaki ilyet?!
Kezd el megint feltenni, és ha végzett, majd később eltávolíthatod a "sallang"ot.
A Windows rendszeresen frissítve van? Mikori kiadás? -
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #142332 üzenetére
Valahol írták, hogy 11-ben be kő lépni a Store-ban. Akkor viszont jól működik.
-
válasz
SunMount3r #142317 üzenetére
Tudtommal nem az Mpeg2 vel van gondja hanem a dvd film beépített titkosításával régiókódjaival ami még dvd feltalálása idejéből származik (amit szinte azonnal feltörtek) de a mai napig a dvd filmek szabványa. Próbálkozz grebbelt filmel, azt szerintem le fogja játszani.
-
Silverboy
aktív tag
válasz
SunMount3r #142317 üzenetére
MPEG-2 ingyenes, a másik nem Microsoft termék
Ui.: HVEC-et én is megvettem, bár mióta PLEX üzembe helyezés megtörtént, azóta megsem nyitottam -
Sanyi52
tag
válasz
SunMount3r #142313 üzenetére
Nem kötelező, csak ajánja. Bármilyen más lejátszóval le tudod játszani. Csak választanod kell közülük a kedvedre valót. Ez nehéz lenne?
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
SunMount3r #142313 üzenetére
Igen, a Microsoftnak már nem fér bele az oprendszer árába a licensz díja. A te barátod a VLC.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #141775 üzenetére
Már a legelső válaszban le lett írva, hogy rendszergazdaként jó esetben be lehet lépni a másik Windows felhasználói mappájába, az iméntiben az hogyan kellene pendrive-ról bootolni a HBCD PE rendszert ha annak használata a cél, a gyorsindítást kikapcsolni / Shift + leállítás módszert használni nyilván csak a local install (W11) esetén kell + a másik SSD-n lévő W10-nél kellett volna korábban és a pendrive-ról bootoló WinPE esetén nyilván nem kell amikor az utóbbi eleve más mint egy standard módon telepített Windows 10/11, stb.
Egyébként szerintem le lett írva világosan többször is, hogy mit lehetne, kellene csinálni, ha számodra bonyolult, akkor meg kell kérni valakit aki jártasabb ezekben és majd ő megcsinálja, ennyi... -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #141761 üzenetére
Mármint mi is a kérdés, hogyan kell belépni az adott PC-n a BIOS/UEFI boot menübe és beállítani a pendrive-ot az arról történő bootoláshoz 1. boot opcióként, vagy inkább csak a PC bekapcsolása után F12/egyéb billentyűvel előhívható gyorsmenüben kiválasztani a pendrive-ot az arról történő bootoláshoz?
-
mezis
félisten
válasz
SunMount3r #141757 üzenetére
"...a WinPE jobb és biztonságosabb lehet az én esetemben, mint a Linux Live..."
Attól függ mit teszel vele. Ha csak az adatok olvasására használod, akkor semmi baj nem lehet. A Linux-al csak olvasnod kell, a Win-el lehet hogy módosítanod kell a jogosítványokat a HDD-n."olvastam olyat, hogy a Linux rendszerek nem nagyon komálják az NTFS"
Régen volt ilyen. Azóta talán még a hibernált rendszert is tudja olvasni. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #141761 üzenetére
Amúgy közben eszembe jutott, hogy az Users könyvtárból is kellene pár dolog (pl. full Chrome, Thunderbird és Qbit mentés). Úgyhogy mindenképp olyan megoldás kell, amikkel ezeket is el tudom érni.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #141757 üzenetére
Ha megfelelően használja a user, akkor nyilván mindkettő biztonságos és nem piszkál bele a local installba, ellenkező esetben (user error) viszont ugye előfordulhatnak nem kívánt módosítások.
Nem derült ki ez a "máshol" pontosan mit jelent, de a Linuxok már régóta rendszerint natívan támogatják (olvasás + írás) az NTFS fájlrendszer, max. az előző válaszban említett gyorsindítás miatti hibernált, inkonzisztens állapot okozhat némi problémát, de az is megoldható.
Esetedben szvsz jó lesz WinPE 10 alapon a HBCD PE is, annál sem lesz gond az NTFS hozzáférési engedélyek. -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #141755 üzenetére
Igen, ez esetben célszerű lehet leállítás előtt kikapcsolni a Fast Startup funkciót, vagy a Shift + leállítás módszert használni és akkor nem kell kikapcsolni.
Nem, normál esetben nyilván nem okoz, max. pl. Linux Live esetén lehet probléma a bekapcsolt Fast Startup mellett leállított Windows 10/11 hibernált, inkonzisztensz lemezállapota miatt és a videóban lévő mókolásra lehet szükség az NTFS partíció read-only csatolásához.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #141738 üzenetére
Ehhez alapesetben felesleges lenne kivenni az SSD-t a PC-ből és másikba tenni, elég lenne pendrive-ról bebootolni egy WinPE vagy Linux Live rendszert és az alatt megoldani a mentést egy külső HDD-re. Viszont ha elszállt a VGA és konkréten nincsen a minitoron kép, akkor nyilván bajos lesz, ez esetben indokolt lehet másik PC-be áttenni. Azonban az NTFS hozzáférési engedélyek miatt lehet célszerűbb lenni ott is az előbb linkelt live rendszer alól megoldani a mentést, ha a rendszerpartíció (C) felhasználói mappájában vannak a fájlok, bár jó esetben rendszergazdaként lehet engedi megnyitni a mappát a hozzáférési engedélyek állítgatása nélkül is.
A Fast Boot ≠ Fast Startup, az utóbbira utaltak a másik válaszban és nem világos miért kell állandóan összemosni, keverni a kettőt. Ahol az utóbbi alapértelmezetten bekapcsolt állapotánál ha újraindítás történik, akkor az teljes leállítást jelent, ahogyan a Shift + leállítás módszer is és akkor nem feltétlen kell kikapcsolni.
-
válasz
SunMount3r #141741 üzenetére
Ja okés, akkor meg méginkább semmitől nem kell tartanod, dugdoshatod okostévébe, másik Win alá, Linux alá, bármibe.
Ha fix lemezként csatlakoztatod másik Windows alá akkor a gazda Winen kapcsold ki a Gyors rendszerindítást mert a lemezt majd máshol használva érdekes dolgokat tapasztalsz, nem lehet majd írni csak olvasni. -
mezis
félisten
válasz
Én inkább Linux-al szedném le a fontos dolgokat. Ugyanis a Windows nyavalyogni fog a jogosítványokkal, ha meg sikerül saját használatba venni, akkor meg gondjaid lehetnek amikor ismét róla boot-olod a Windows 10-et.
-
válasz
Nem.
Én használok egy usb ssd-ről egy portable Win10-et, kb. 15 gépbe megfordult, volt közte Amd-Nvidia gpu és és Intel-Amd prociváltás is.
Driverezni kell de zökkenőmentesen vette az összes akadályt.
Én kölönösképpen nem foglalkozok vele csak használom, egy gyilkolászós üzemmód ez de bírja. -
törölt tag
válasz
SunMount3r #141415 üzenetére
Jaaaaa a konfigot kellett volna kérdeznem először. Hát ilyen régi vassal sajnos ez van. Egyszerűen gyenge a CPU. A netes Stadia játék és az egér szenzor sok neki, azért akad. Azért nem globális jelenség valószínűleg és azért se találsz konkrét megoldást angol találatokban, mert nem használ már senki olyan régi processzort ilyenre, max. alap játékra normál irodai egérrel 125 Hz PR
Játssz a telepített játékokkal vagy gamepaddal. Ennél több időt ne pazarolj a keresésre, mert nem találsz megfejtést szerintem. Ilyen gépnél a hétköznapi böngészés stb. is tüskéket okoz amikor 100%-ban vagy annak közelében használja a processzort. -
törölt tag
válasz
SunMount3r #141413 üzenetére
Stadia nem szereti az egeret.
Nincs több ötletem, látom az "Egér probléma" topikban is érdeklődtél.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #141408 üzenetére
Azt vinnie kell simán a rendszernek, ha nem ezeréves processzor. Nekem is annyin van a G305. (DPI pedig 1600) Másik USB port talán? Viszont ha telepített játéknál nincs probléma, másik egérrel sem, csak streamnél akkor talán nem is egér probléma ez, hanem inkább a netkapcsolat?
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #141400 üzenetére
Polling rate hány Hz? Próbáld ki az egér programjában lejjebb veszed.
-
Cs1csó
titán
válasz
SunMount3r #141393 üzenetére
Szia milyen vírusvédelem van a gépeden? Az egered milyen valami általános vagy spéci egér akár saját driver-rel?
-
DannyL81
tag
válasz
SunMount3r #141326 üzenetére
Ja, most én is elmentettem gyorsan ezt a driver-t, hogy később is meglegyen.
-
svgyula
addikt
válasz
SunMount3r #141295 üzenetére
Az ha a "A neten egy csomó panasz van rá, csak korábbi időkről."
Ezt azt jelenti, hogy mindenki rendszermódosítás/belepiszkálás nélkül is hibát észlelt, akkor én kérek elnézést ha nálam működik több gépen is. De nem volt egyiken sem rendszer "piszkálva". -
svgyula
addikt
válasz
SunMount3r #141292 üzenetére
Akkor valamit belepiszkáltál a rendszerbe! Két gépen próbálva most!
Mindkét gépen másik könyvtár ill. másik meghajtón lévő elérhetőség is működik. Simán hozzá lehet adni bármilyen könyvtárat....... -
svgyula
addikt
válasz
SunMount3r #141286 üzenetére
Beállítások jobb oldalon.Átvisz a gépházba. Ott Új mappa felvétele.
-
mrbego
aktív tag
válasz
Azt se tudom, hogyan kell könyvtárat abban létrehozni. Nem használom, de szerintem sokan így vagyunk vele.
-
Top cat
addikt
válasz
Nálam ( 21H2 build 19044.1466 ) működik.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #141275 üzenetére
Legalább annyit írjatok erre, hogy nektek működik rendesen, hogy tudjam e nálam van e a hiba...
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #141108 üzenetére
Nem használom azt, de tálcán jobb klikk menüben kapcsold ki a hover menüt és akkor nem dobja fel, csak ha direkt rákattintasz az időjárásra.
tordaitibi: desktop Edge szerintem legjobb böngésző egy ideje, az új lap fogaskerék menüben ki lehet kapcsolni a feedet, üdvözlést, háttérképet állítani stb. a mobilverzióról nem tudok nyilatkozni mert Safarizok
-
válasz
SunMount3r #141108 üzenetére
Azt sehogy csak agyonlövöd az egészet azaz eltünteted a talcarol. Legalabbis en 15 perc utan feladtam, ugyanazt akartam mint te. Ugyanigy ki akartam irtani az Edge kezdolapos baromsagait mert inditasnal betolti az osszes hulye hirfolyamot, persze mobilneten is.
es nem lehet kiirtani. Mekkora otlet hogy csak valasztani lehet sport meg hirek, autos temak stb. kozott de kikapcsolni azt nem lehet. A Microsoft mindig is hires volt a maximalisan userkozpontu es testreszabhato megoldasairol. -
UnSkilleD
senior tag
válasz
SunMount3r #137050 üzenetére
igen érdemes bekapcsolni mert furcsa bugokat tud csinálni ha off
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #135175 üzenetére
user32.dll: Windows API hívás lesz
0x112: WM_SYSCOMMAND
0xF170: SC_MONITORPOWER
2: Power off
Nincs ezzel semmi probléma -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #135103 üzenetére
Ok meglett, csak előbb be kellett mount-olni valamit a meghajtókba, így már látszanak.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #135100 üzenetére
Windows billentyű+X jel - lemezkezelés
-
válasz
SunMount3r #135100 üzenetére
Hi
Lemezkezelőben nem tudsz neki másik jelet adni? -
Cs1csó
titán
válasz
SunMount3r #133926 üzenetére
Csak PC-ről PC-re használom. Esetleg UltraVNC akkor.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #133905 üzenetére
Ha sikerült értelmezni a választ, akkor az lett leírva, hogy megfelelően létrehozva nyilván működik és normál esetben nyilván nem a portable verzióval vesződik a user, nem az, hogy nem jól állítottad be... De amúgy nem mintha gyakran ne lenne létjogosultsága az utóbbi feltételezésnek, többen nem megfelelően csinálják, nem jó elérési utat adnak meg, nincs bejelölve az emelt jogosultság, + a másik topikból linkelt példánál is utólag derült ki, hogy sikerült benézni egyes beállításokat és azért nem működött először.
Az le lett írva a másik topikban is, hogy a HDS telepíthető változatánál normál esetben nyilván nem kell ezzel külön szórakozni, automatikusan létrejön a telepítésnél az autostart ütemezett feladat, nem újdonság.
Az UAC kikapcsolása szintén nem újdonság (nem javasolt), + olyan parancsikon, illetve ütemezett feladat létrehozása sem, aminél az indításhoz nem szükséges a szokásos ablakban megjelenő jóváhagyás..
Az igazi javaslat meg az, ami már többször le lett írva itt: nem feltétlen kellene minden programból portable változatot használni, vagy ha igen, akkor nem feltétlen kellene erőltetni olyan működést, amihez normál esetben a telepíthető változat szükséges, ennyi. -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #133891 üzenetére
Mint a linkelt példa is szemlélteti, működik ez ha megfelelően van létrehozva, igaz ott a fórumtag nyilván nem a HDS portable változatával vesződött, hanem a normális, telepíthető változattal, lehet esetedben sem ártana arra áttérni. :-)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #133891 üzenetére
Most ezt próbáltam volna ki, de nem működik, a Shortcut-ot elindítva nem is történik semmi. Sőt ha csak egy olyan Task-ot csinálok a Scheduler-ben, ami annyit csinálna, hogy simán elindítja a HDSentine.exe-t (paraméterek nélkül), és ott rányomok a Run-ra, akkor sem történik semmi...???
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #133889 üzenetére
Ez így megint érdekes, az eddigi X év alatt nem nagyon tapasztaltam egyszerű, általános programok telepítése miatt ezt a hatalmas nagy lassító hatást se W10, se korábbi Windowsok esetében, nem kellett emiatt újratelepítenem a rendszert, meg okvetlenül portable változatokat sem használnom... Meg ugye egy MPC HC, HDS megint nem azok a programok, amik akkora erőforrást igényelnének, pláne ha épp nem is futnak.
A téma topikjában nemrég el lett magyarázva (+ infó) hogyan oldható meg a HDS-nél az autostart a feladatkezelőben manuálisan létrehozva, ami ha annak megfelelően van csinálva, akkor nyilván működik is. Ahol nem, ott meg vélhetően nem a leírtak szerint lett csinálva, vagy pont a portable programváltozat okoz gondot, ami ugye normál esetben nem ilyen célra való - arra ott van a telepíthető változat - , mint már többször említve lett.
-
zolee001
őstag
válasz
SunMount3r #133876 üzenetére
Pedig a Task Scheduler 30 éve a windows része
-
válasz
Erintolegesen hozzaszolnek.
En magam is nagy portable fan voltam, W2000, XP es W7 vonalon.
Szinte mindent ilyen programokkal oldottam meg. A mai napig megvan a portable mappam amibe vagy 100 kis apro celiranyos szoftver van. En ezt a mappat a PStart nevu szinten portabla programmal egy masodlagos startmenu-szerusegbeszerveztem es eleg volt ezt inditani, minden benne volt.
Akkor meg eleg volt egy mp3-mon jobbkatt, tarsitas es ennyi.
Vagy pl IrfanViewbe kijeloltem a jpg bmp stb. fajlokat, es 1 kattintassal tarsitva volt, az ikonja is megjelent a kepeken.Aztan jott a W8 es a 10 illogikus, baromi nehezen es sok kattingatassal kivitelezheto fajltarsitasa. Szerintem undorito de ezt nem ragoznam mert itt olyan fanatikus win fanok vannak akik szerint minden ugy jo ahogy van.
Lassan atalltam a telepitett programokra, az vitathatatlan hogy az ezek kozti atjarhatosag, egymas meghivasa adott feladatnal sokkalta gordulekenyebb.
Es a portable hasznalat helyett most mar eloterbe helyezem a telepitett szoftvereket, ES a legalabb havi mentest.
Igy nem kell egy komplett rendszert a semmibol ujraepiteni barmilyen gebasz eseten.Ami portable maradt, az tan 5 darab, egyik az a portable Thunderbird amibe meg 2006-os levelek is megvannak, fut W10 es Wine alatt is. Ez szerintem nagyon jo igy. De mar tarsitani nem lehet, a mailto linkeket nem kezeli, maceras a hasznalata. De megtartom mert egyben egy helyen, barhol pendrajvrol inditva ott a 15 evnyi levelezesem.
De erosen hajlok most mar evek ota a telepitett szoftverek fele.
Probald ki a Pstart szoftvert. Ha maradsz portable fan, meg fogsz lepodni, fantasztikus kis szoftver, plane autostartba teve.
-
King Unique
titán
válasz
Nem is az volt a felvetés, hogy ne működhetne a portable program és ne tudhatná programfunkciók terén azt amit a telepített, hanem hogy lehetnek fájltársítási, autostart stb. problémák, mint a saját példáid is szemléltetik.
Meg továbbra sem világos minek kényszeresen mindenből portable változatot használni, ahol a mert nem "szemetel" a registry-be is gyenge érv, mivel egyrészt akár portable esetén is létrejöhet ott bejegyzés, másrészt attól hogy egy program bejegyzéseket hoz ott létre, még nem feltétlen lesz amiatt probléma, eddig X év alatt magam sem tapasztaltam hátrányát... De mindegy is, mert mint már említették, ha valaki szereti direkt bonyolítani a dolgokat és ezzel + vesződséget okozni magának, akkor csak tegye, az ő dolga, de attól még nyilván nem feltétlen az lesz az általánosan helyes és követendő megoldás.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #133782 üzenetére
Hát kinek mi, én meg szándékosan nem szívatom magam portable verziókkal, pláne nem minden programnál és nincs is ilyen problémám.
Meg ugye nem véletlenül vannak a standard telepítők, alapesetben azt kellene, javasolt használni, de mindegy.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #133873 üzenetére
Érthető. Én csak olyan programokat használok, ami kíméletes.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #133871 üzenetére
Ha jól látom az pont egy registry file-ba exportálja a beállításokat és az összeset egybe
Pont ezt írtam.Ez úgy is csak azonos program verziók esetén ajánlott
Amikor upgradelek, frissítem az exportált .reg-et is.De van sejtésem, hogy a telepítéssel még több lenne (és lehet nem csak a regitry-ben).
Én sejtés helyett megnéztem: a már említett reg mappán kívül nincs több, és a registry-n kívül a telepített könyvtár van csak.Én értem, hogy Neked van egy speciális use-cased, ahol több különböző verzió között váltogatsz, ez a Te dolgod.
Én csak árnyalni akartam azzal, hogy:
1) ha hozzárendeled a file típust, akkor az nem portable, és mellesleg a registry-be is ír - nem csak ez, nem csak a portable-ök, de bármi aminek köze lesz a file típus hozzárendelésekhez. Muszáj, mert a hozzárendeléseket a rendszer tárolja a programokhoz (és nem fordítva).
2) MPC-HC esetén a registry teleszemetelés (a rendszerhez tartozó hozzárendeléseken kívül) egyetlen könyvtár alá van szervezve, és elhanyagolható méretű. -
kekedi
senior tag
válasz
SunMount3r #133858 üzenetére
Hát ez az. 🙂
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #133860 üzenetére
A helyes válasz a registry.
Ha a "portable" programod nyílik meg egyes filetípusoknál, akkor már nem annyira portable, illetve a registry-be is beette magátBtw az MPC-HC egyetlen kulcs "mappát" használ, kb. 600 bejegyzéssel. Egy mozdulattal exportálható (a programból). Spóroltál kemény ~55 kilobyte-ot.
-
szabonagyur
félisten
válasz
SunMount3r #133858 üzenetére
Passzolom. Én az angol kiadásban nem is találom ezt a menüpontot.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #133855 üzenetére
Szerinted a file típus hozzárendelések hol vannak?
-
PitLee
őstag
válasz
Nem tudom a tutit, de a eddigi tapasztalataim szerint van egyszer a Win10 -ben az
"Alapértelmezett alkalmazások" menü
Van a jobb klikk a fájlon "Társítás" .. mindig ezzel a micsodával nyissa meg . . .
és van a lejátszó programon belül
Nézet -> Beállítások -> Formátumok -> Futtatás rendszergazdaként -> kiválasztod amit akarsz -> OK és program bezár és elvileg működik ... vagy nem -
Geth
veterán
válasz
Tehát szándékosan generáltál egy problémát (a portable még mindig nem erre való), majd elhitetted magaddal, hogy ez a Windows problémája? Riszpekt.
Én általában egyszerűsíteni szeretek, nem bonyolítani... -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #133763 üzenetére
Mondjuk mi lenne, ha feltelepítenéd rendesen azt az 1.9.11-es MPC HC (vagy 1.5.7 MPC BE) verziót és beállítanád alapértelmezettként, aztán akkor azzal történne a videófájlok lejátszása, ahelyett hogy ilyen-olyan portable verziókkal vesződsz?
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #132922 üzenetére
Úgy, hogy értelemszerűen megnézed, hogy esetedben pontosan mi és mennyit foglal le, akár megosztod itt a screenshotot stb., aztán akkor majd kiderül, nem feltétlen mások fogják távolról kitalálni konkrétumok nélkül. Ahol szükség esetén lemezterület felszabadításához ott van a lemezkarbantartó és a Tárterületsegéd, + egyéb módszerek.
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
[link] ez megmondja
-
cigam
titán
válasz
Pl. a torrent a c:-t használja gyorsírótárnak, oda tölt, és ha kész, csak akkor másolja át a megadott helyre. Plusz a böngészők gyorsírótára is lehet több Gigás.
Aztán ott vannak még a javítások telepítései, stb... -
válasz
SunMount3r #131286 üzenetére
Elnézést ha így értetted. Csak arra céloztam hogy aki gondol rá hogy szeretne rendszer-mentést az külön partícióra teszi az os-t (már 20 éve)..
A win telepítése után is bőven ráér leválasztani a C ből egy D meghajtót, de még a nagy programok/játékok telepítése előtt.! -
válasz
SunMount3r #131263 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #131263 üzenetére
Értem, tehát az akkor számodra nem volt egyértelmű, ha világosan látszik a gépházban hogy mennyi a foglalt terület a C-n és a C meghajtó tartamát kilistázva az ottani kategórák értelemszerűen mind arra vonatkoznak, valamint a Macrium Reflect is nyilván helyesen mutatja a foglalt terület méretét a C-n, + ha látható hogy a programban partíciókat lehet bejelölni vagy kivenni a pipát a mentése/klónozása elől, akkor rejtélyes módon eljutunk csak a System & reserved mentéséhez, + amikor előzőleg magyar nyelvű leírás is linkelve lett amiben szintén világosan le van írva a "ki kell jelölni a rendszerpartíciókat".
"Amúgy meg mappákat külön is lehet vele menteni, tehát ez az állítás nem teljesen igaz"
Azt a fájlszintű biztonsági mentés amit a program fizetős verziói (≥ Home) támogatnak, meg amit amúgy a Windows 10 beépített eszköze is tud (lásd ezen hsz elején), viszont itt most rendszermentésről, lemezképfájlról volt szó...
Ha telepítve van Windowsra a program, akkor annyira nem meglepő, ha bezárt állapotban is futhatnak a háttérben egyes folyamatai, ahol az a pár MB-os RAM-használat nem mintha annyira sok lenne, nem mintha annyira nagyon zabálná a memóriát... De amúgy még telepíteni sem feltétlen kell, az is lett írva itt már többször (példa), hogy egyes forrásokból letölthető az előre elkészített WinPE ISO, azt ki lehet írni pendrive-ra és arról bootolva elvégezni a mentést - visszaállítást, vagy a klónozást.Igen, másnak is van 240-256 GB-os SSD-je rendszermeghajtóként, mégsem foglal rajta a Windows 10 és a telepített programok 180 GB körül, szóval az utóbbi sem alap. Akinél meg annyira tele van tömve és arról akar rendszermentést készíteni lemezképfájlba, akkor számoljon a nagyobb mérettel, használjon vagy ha nincsen akkor vegyen megfelelő tárolókapacitású célmeghajtót, vagy csökkentse valahogyan a rendszer méretét az előző válaszban leírt módon, ennyi.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #131256 üzenetére
Istenem... Ott van világosan a gépházban is, hogy a 223 GB-os C meghajtóból 179 GB foglalt és 43, 8 GB szabad, vagyis nyilván a Macirum Reflect is jól mutatja a foglalt és szabad terület méretét. Az meg elég alap, hogy az ilyen rendszermentő- és klónozóprogramok partíciószinten mentenek és klónoznak, nem azon belül csak egyes részeket, mappákat. Ahogyan az is, hogy a telepített Windowsnak pl. a telepített programok (Apps & Features) is része, azok is a C meghajtón vannak, nem kizárólag csak a System & Reserved kategóriából áll.
Ha jelenleg nincsen egyik meghajtón sem kellő méretű szabad terület a lemezképfájl mentéséhez, akkor ilyen felállásnál értelemszerűen nem lesz mentés, ennyi. Vagy másik lehetőség csökkenteni a C-n a foglalt terület méretét, azaz pl. az Other kategória fájljait másik lemezre helyezni, + a 88 GB-os Apps & Features esetében ha nagyobb méretű játékok is vannak ott, akkor azok szükség esetén akár áthelyezhetők másik meghajtóra is, stb. -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #131251 üzenetére
A Macrium screenshoton éppenséggel az látszik, hogy esetedben a disk 2-n van a Windows 10 és az 3 db partícióból áll (SR + C + WinRE), amiben nincsen semmi meglepő BIOS/MBR szerinti telepítésnél. Ezeket kell bejelölni - sőt alapértelmezetten nyilván be is vannak jelölve - , majd erről mentést készíteni, megadni a létrejövő 1 db lemezképfájl mentési helyének a célmeghajtót (másik belső/külső HDD) és ennyi.
Arról meg már volt szó itt, hogy a Macrium Reflect alapértelmezetten tömöríti, illetve a medium opciónál 60%-osan a lemezképfájl, ahol nem világos hogyan jött ki nálad 20 GB, amikor értelemszerűen az említett 3 db partíció, azon a foglalt terület méretéből kell számolni ami így is kb. 100+ GB lesz, ennyi. -
sz.j
nagyúr
válasz
A leírás is és maga a MR progi is jó csak az a kérdés, hogy mivel tömted tele a C partíciót ..?
Nálam így néz ki. -
válasz
SunMount3r #131252 üzenetére
Nem a C: meghajtón kéne őrizgetned az mp3 és film gyűjteményedet, akkor nem foglalna sok helyet a mentés..
Ezért szokás ketté particionálni az ssd-t is telepítéskor. ( a C 100GB alatti lehetett volna)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Na ha jól értem, akkor nekem mind a 3 partíciót le kellene Backup-olnom, mert a második NTFS Primay-n van maga a Windows rendszer is, tehát vagy egybe az egészet vagy sehogy? Jól értem? No de ez már nem kicsit helyet foglalna. Gyak. majdnem az egész 240GB-os SSD-t le kellene akkor így Backup-olni. Más útja nincsen ennek?
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #131236 üzenetére
És, mi azzal a gond? Létrehozod pendrive-ra a program WinPE/WinRE változatát, majd szükség esetén arról bootolva megoldható a visszaállítás, csatlakoztatni kell pl. a külső HDD-t és arról betallózni a lemezképfájlt, ennyi. Már ha nem bootol a Windows 10, mert amúgy akár még a működő rendszer alól indítva és a helyreállítási környezetbe bootolva is megoldható a visszaállítás, + hozzáadható a boot menühöz a Macrium helyreállítási lehetősége, stb.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #131141 üzenetére
Miért pont pendrive? Tudtommal van több külső merevlemezed is, azokon talán nincsen pár-néhány 10 GB szabad hely?
Azt meg neked kellene tudni, hogy a jelenlegi telepítés a szükséges partíciókkal együtt mennyi tárhelyet foglal, ahol a Macrium Reflect esetén az imént említett 60%-os tömörítéssel kalkulálva lehet következtetni arra, kb. mennyi szabad terület lesz szükséges a lemezképfájlnak. -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #131125 üzenetére
Világosan le van írva a bejegyzésben, hogy Intel-alapú hardvernél rendszernél gond nélkül működik, AMD esetén már problémásabb, az utóbbinál szükség lehet a registry tákolós módszerre.
Előtte lehet rendszermentést készíteni, aztán akkor pláne nem téma. -
RoyBatty
aktív tag
válasz
SunMount3r #131125 üzenetére
Működhet az átállítás, én is csináltam hasonlót, de természetesen egy biztonsági mentés előtte sosem árt.
-
sandró60
addikt
válasz
SunMount3r #130753 üzenetére
Nálam is akadozik,ha egy pár percig nem nyúlok hozzá.Az egér mutató működik.Valamit frissítetek?
-
Frankie50
tag
válasz
SunMount3r #130753 üzenetére
Üdv!
Nálam is ugyan ez a helyzet pár napja -
Sztyepadzso
őstag
válasz
SunMount3r #130633 üzenetére
TW-t nem ismerem behatóan.
Remote Desktop sokkal gyorsabb, de itt meg a Touch control nem működik rendesen, pl. a Total Commander-ben egy tap-ra nem nyitja meg a mappákat, hanem az átnevezés aktiválódik.
Miért, mit csinal a TC-ben az egérkatt? Egy kattintásra a file vagy könyvtárra ugrik, ha kettőt, gyorsan, akkor belemegy vagy megnyitja, ha kettőt, de lassan, vagy egy már "kék" - re kattintva átnevez. Pont azt teszi, mint az egér tenne.Egyébként mindkét esetben tudsz váltani, hogy taperászod vagy az egérkattintást imitálod. Miután nincs gomb, vagy gombok, ezért igy van megoldva. Példának okáért, RD8-ban, ha az egérkattintásos módban vagy, akkor nem tudsz ablakot a fejlécénél fogva ide-oda húzni, ellenben a hosszan lenyomva a jobb klikk aktiválódik. Taperászós módban meg nincs jobb klikk.
[link]
A Chrome Remote Desktopban pedig fordítve, ha az egérmutató látszik, akkor nincs jobb klikk(nekem legalábbis), csak taperászós módban.
[link]
A Remote Desktop kijelentkezik, amit a rendszergazdák használnak távoli elérére(talan ez a Fire/SOUL/CD altal írt Anyconnect?), az nem, de nálunk pl jóvá kell hagyni a gépen, amire csatlakozol a tabletről. (F11)Egyébként a Chrome RD nem jelenti ki az embert de ott lesz egy ablak, hogy épp matatnak a gépen.
-
UHHH
őstag
válasz
remote desktop: ha egy pillanatra tapizol, akkor az bal egér gomb, ha kicsit vársz a tapi közben, akkor az már jobbnak számít.
-
válasz
Próbáld ki ezt: AnyDesk (otthoni felhasználásra ingyenes)
-
válasz
SunMount3r #130625 üzenetére
Google Play-en rákeresel: "remote desktop"...
Akár a win saját beépített szolgáltatását is használhatod külön progi nélkül. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
LAN-on: remote desktop 8(play áruházban) a tabletra, ezt a MS csinálja. PC-n meg beállítod.
Kívülről :
Ha nem akarsz bajlódni, akkor a Chrome - nak ven egy remote desktop bővítménye, amit a pcre kell tenni, a tableten meg ugyanezt feltenni.
Szerk):ez működik a ChrEdge-el is -
I02S3F
addikt
válasz
Nekem Anydesk-el vannak jó tapasztalataim!
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #124286 üzenetére
Mi, 2 egyszerű beállítás a gépházban, meg miért is nem jó, amikor a 18 órás aktív időszak rugalmasan módosítható akár utólag is, az egyéni újraindítási időpontnál meg akár 1 héttel is halasztható az újraindítás, frissítés után ott az értesítés asztalon és tálcán ahol ütemezhető, valamint általánosan havonta 1x van eleve ismert időpontban a kötelező frissítés?
Ha már csoportházirend, akkor az automatikus frissítéseknél a 4-es mellett vannak egyéb konfigurálási lehetőségek is, lásd csak értesítés, csak automatikus letöltés, stb. Valamint az is beállítható külön, hogy a minőségi és összesítő frissítések telepítése után mikor történjen újraindítás, ami akár 30 napig is késleltethető. Ha az általad készített 2. screenshoton lévő házirendet állítod be, akkor elvileg a frissítések szolgáltatás telepítés után megvárja a felhasználó általi kézi újraindítást, nem történik meg automatikusan, vagyis igen, ez is jó az utóbbi elkerüléséhez.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #124286 üzenetére
A választ nem tudom, nekem ez tűnik komplikáltnak, maradok a heti/kétheti manuális ellenőrzésnél.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #124278 üzenetére
Annyira azért nincsen, akkor lenne az, ha alapból registry/csoportházirend szinten lehetne csak beállítani, ellenben ott van helyben a gépházban az aktív időszak, egyéni újraindítási időpont, stb.
Ha bekapcsolod azt az opciót, akkor az asztalon és a tálcán megjelenik az értesítés az újraindításról, de az nem feltétlen azt jelenti, hogy amíg nincsen leokézva, addig nem fog megtörténni, az csak értesítés. Ahhoz az előbbi 2 beállítás kell a gépházban, lehet halasztani, ütemezni az újraindítást stb.
A frissítésekről meg annyit, hogy ami kötelező és nem választható, az havonta általában 1x van, a szokásos összesítő + .NET kumulatív frissítés, azok után kell újraindítás. De azok is eleve ismert időben, minden hónap 2. keddjén helyi idő szerint este 19 órától, vagyis meg lehet ejteni akár akkor is és akkor nem éjjel áll neki telepíteni a Windows, már ha nekiáll, mert akár az is konfigurálható, arról is volt szó az előző válaszban. -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #124245 üzenetére
Nemrég már el lett magyarázva másnak is, hogy az egyes frissítések utáni automatikus újraindítás hogyan késleltethető, ütemezhető, stb. Mivel most 8-án kedden volt a szokásos patch kedd, ezért nem meglepő ha frissítések települtek, amik után újraindítás szükséges. Ahol ha az újraindításra nem állítottál be előtte / utána aktív időszakot, ütemezést, vagy akár tiltást registry/csoportházirend szinten, akkor nem kell meglepődni, ha megtörtént automatikusan, de az is egy olyan időpontban (hajnalban), amikor nem használod a gépet, a rendszert... Ha legközelebb nem akarsz ilyet, akkor csak pusztán alkalmazni kellene a kézenfekvő beállítási lehetőségeket. + Ha nem akarod, hogy alvó állapotból felébredjen a Windows 10 a Windows Update miatt, akkor a felébresztési időzítő is letiltható, lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
movax
őstag
válasz
Rendszeresen nyomod az update-et és akkor 5 percet rászánsz, hogy ha talál valamit, feltegye. Plusz még beállíthatod, hogy mondjuk kora reggeltől késő estig ne is indíthassa újra. Soha nem indult újra magától a rendszerem.
-
válasz
Kb 1 bonapja ugyanigy jartam es lehurrogtak, igy talan hogy mas is belefutott ebbe hihetobb a sztorim
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #124244 üzenetére
Közben azt hiszem meg lett a ludas:
Gondlom másnak is szokott ilyet csinálni és ez így "normálisnak" mondható a Win10 részéről, mármint, hogy valami update miatt önkényesen egyszer csak újraindítja a gépet?
Keresem a választ és hogy hogyan lehet megelőzni (letiltani)... -
válasz
SunMount3r #124155 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #124155 üzenetére
A Microsoft Store-ból telepített alkalmazások automatikusan frissülnek, az az alapértelmezett beállítás is.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #124134 üzenetére
Előzőleg volt leírva, hogy csak megfelelően kell rákeresni és akkor feldobja. Nálam működik, megtalálja a kereső pl. a "feladatütemező" és "task" kifejezésekre keresve is, szóval az nem igaz, hogy alapból nem találja meg, max. nálad, ha nem megfelelően keresel rá, lásd az előbb leírtakat... + Abból a 9 módszerből bőven van egyéb opció is a megnyitásához, nem csak a vezérlőpult, ott van pl. a futtatás (
taskschd.msc
) stb., szóval szvsz nem különösebben téma ez. -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #124112 üzenetére
A nem találja, meg a nem indul között azért van egy kis különbség, + ha magyar nyelvű Windows 10-et használsz, akkor értelemszerűen pl. a "feladatütemező" szót kellene beírni a keresőbe... Valamint pl. csak ezen leírásban 9 (!) db módszer van ismertetve a feladatütemező megnyitásához, amik közül a legtöbb eleve azonos a korábbi Windowsoknál megszokottal.
A keresőnél ha az a cél, hogy minél több fájlt/mappát stb. megtaláljon, akkor arra való a kibővített keresési beállítás, meg hogy mely mappák legyenek / ne legyenek kizárva a keresésből, azaz hol ne keressen / keressen fájlokat, programokat, stb. Ellenben ennek piszkálása ahhoz nem kell, hogy meg lehessen nyitni a feladatütemezőt, lásd az előbb leírtakat.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #124075 üzenetére
Ott a feladatütemező, azzal elvileg meg lehet oldani, ahol szükség esetén emelt szintű jogosultsággal (highest privileges) kell futtatni (bejelölni) a programot, ha az igényli, lásd pl. a feladatkezelő automatikus indításának esetét.
-
válasz
SunMount3r #123473 üzenetére
Ha az Eszközkezelőben a pad megjelenik mint külön egér vagy beviteli eszköz, akkor letiltod.
-
hhgygy
senior tag
válasz
SunMount3r #123400 üzenetére
Egérrel ráhúztad saját magára, oszt jónapot. Például.
-
válasz
SunMount3r #123400 üzenetére
Értem (már, ha jól értem, azaz korábban a TC nem jelenítette meg a 2. FLAC-t ugyanazon mappában, most meg igen).
Akkor talán az a szitu, hogy korábban nem kapcsoltad be TC-ben (esetleg OS-ben) a rejtett- és rendszerfájlok megjelenítését, most meg (W10 alatt) igen.
Légyszi ellenőrizd a TC-ben az általad említett 2 FLAC audió ATTRIBÚTUMAIT.
TC-ben állj rá a kurzorral az első FLAC-ra, majd fájl menü/attribútumok módosítása, majd játszd el a 2. FLAC fájllal is ugyanezt. Ha a rejtett és/vagy system attribútum be van jelölve (az egyiknél, a másiknál meg nem), akkor az a szitu, amit fentebb írtam.TC-ben a beállításokban/Általános beállítások/(bal oldalt)Képernyő/(jobb oldalt) rejtett fájlok megjelenítése és rendszer fájlok megjelenítése
Ha itt bármelyik be van pipálva, akkor (is) egyértelmű (vedd ki a pipákat, vélhetően az egyik FLAC már nem fog látszódni) -
válasz
SunMount3r #123397 üzenetére
1. Ha egy és ugyanaz az audió fájl több néven van meg, akkor azt nem tudják megkülönböztetni a lejátszók (ha te pontosan tudod, hogy az adott 2 vagy több audió fájl egy és ugyanaz, akkor hagyj meg 1-t, a többit meg töröld ki)
2. Ahogy Geth is írja, ennek a kérdésnek aztán tényleg semmi köze a W10-hez(meg úgy általában a Windows-hoz)...
(lehet, hogy valami pl MP3 Manager-l ügyködtél időközben, ami tudta detektálni, hogy több audió fájl egyforma és az adott neki(k) ilyen "copy" utótagot stb stb) -
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #123397 üzenetére
Ennek szerintem semmi köze a Windowshoz.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #123360 üzenetére
Meg ilyen se volt még Win7 alatt: zenelejátszó progiban hallgatom és ugyan azt a számot másodjára kezdi lejátszani, nézem benne, hát tényleg kettő van belőle, TC-vel betallózva látom 2x ugyan az file és file név csak az egyik "-Copy"-val a végén. Ez mi? Futott bele valaki hasonlóba? Win7 alatt ugyan ezzel a lejátszóval (JRiver) sokszor hallgattam már ugyan ezt a "Folder"-t, de soha nem volt ilyen...
-
válasz
SunMount3r #123383 üzenetére
"Jó lehet elkerülte a figyelem a sok hsz."
Igen, ez igaz, de pont ezért találták ki a PH!-n a Válaszok erre a hozzászólásra funkciót, így egyből láthatod, hogy kaptál-e választ a kérdésedre avagy sem.
Ehhez annyit kell tenned, hogy megkeresed azt a hozzászólásod, amiben az adott kérdést feltetted, majd azon hozzászólás fejlécének jobb szélén rákattintasz a lefelé mutató nyilacskára és máris ott, a fentebb említett funkció.Apropó, az intézőben duplán megjelenő meghajtókra kapott megoldást kipróbáltad, működik?
CPT.Pirk
Az a lényeg, hogy összejött. (ezért írtam korábban, hogy a Bing az egy speciális verzió, már csak abból a szempontból is, hogy az x86-os verziója is képes UEFI-ben boot-olni, míg a "hagyományos" 8.1 x86 meg nem...)
Egyáltalán nem gáz a dolog, a W8.1 jó OS és 2023.01.23-ig támogatott is, addigra meg lehet, hogy a Aava Inari 8 a süllyesztőbe kerül (mert pl vesznek egy új kütyüt)... -
King Unique
titán
válasz
SunMount3r #123383 üzenetére
Miért, talán ténylegesen ki is próbáltad (beállítás után restart) és nem úgy működött, mint remélted?
Ha helyileg nem lehet módosítani, akkor marad a 3rd party program. Ha számodra az utóbbi sem felel meg, akkor meg nem piszkálod, ilyen egyszerű.Amúgy meg létezik rendszer-visszaállítás, biztonsági mentés-visszaállítás stb., aztán akkor lehet kísérletezni, már aki akar csak emiatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Synology NAS
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Goddess of Victory:Nikke
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest