Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz alec.cs #33096 üzenetére
"És nem látszódnak a particiók..."
Windows lemezkezelőben sem látszanak? Ha ott igen és nincs betűjelük, akkor jobb klikk a partíción és "Meghajtóbetűjel és elérési út módosítása". Esetleg, ha offline (leválasztva), akkor meg online állapotúvá kell tenni [link].
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz alec.cs #101152 üzenetére
Az eredeti DVD-t el kell felejteni - kuka - azon lehet még a 1507-es verzió van. Helyette egy pendrive-ra elkészített telepítő kellene azzal a verzióval ami épp a gépeden van (1803-1809 vagy amelyik fent van neked kell tudni) és azzal megpróbálni egy javítást eszközölni.
A hardver egyszerű, általános ellenőrzésén túl vagy? Pl.: áramtalanítás, minden kábel kihúz visszadug a gépházban a kábelek megmozgatása nincs e valami kilazulva stb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz alec.cs #102358 üzenetére
Visszaállítási pontról kereshetsz eseménynaplóban fejből nem tudom naplózza azt vagy sem. Tényleg az ilyesmi bizalom kérdése, normális helyen annyira el vannak havazva a szervizesek eszükbe se jut user mappában kíváncsiskodni (hacsak az asztalon nincs kint a pucerbaratnoselfie.jpg) csak a rendszert javítják. Jövőben még opció lehet akár külön lemez a gépbe saját adatoknak és azt addig kivenni vagy meglévő lemezen másik partíció és azt a részt titkosítani.
(#102357) Geth: egyetértek nagy bölcsesség, amit nem használok az még nekem sem okozott csalódást
-
Cs1csó
félisten
válasz alec.cs #106306 üzenetére
Milyen notebook ez mi a típusa mennyi idős? Nézd meg az eszközkezelőben a WIFI adapter típusát.
(nálam pl. egy régi notin az volt megoldás amikor csatlakozott de rendszeresen dobta a hálózatot, hogy tiltottam az "n" szabványt és "g"-re kényszerítve már stabilan tudott maradni, persze ez más típusú probléma. Esetleg az eszközkezelőben az adapter tulajdonságai között nézd meg az energiagazdálkodást és vedd ki az energiatakarékos módot)
Alapban milyen driver-rel volt először használva, azzal amit a Windows 10 telepített hozzá, vagy már akkor is te manuálisan telepítettél egyet?
Esetleg a Driver BOoster Free progival nézd meg, hogy talál e másik wifi driver-t (FONTOS! bármi mást tukmálni akar rád a Driver BOoster telepítője azt ne fogadd el és bármit is frissítene a WIFI driver-en kívül azt ne engedd neki csak a WIFI driver frissítését engedd neki ha talál ha talál, ha túl vagy a frissítésen és működik akkor a driver booster free-t töröld is le mert huncut egy program, ha nem talál akkor esetleg visszaállíthatod a korábbi driver-re is majd töröld a Driver Booster-t)
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz alec.cs #106308 üzenetére
Itt írnak a problémáról: [link] ez a DriverEasy honlapja az sem rossz driver frissítő van ingyenes megoldása ott annyi, hogy manuálisan kell frissíteni tehát mikor letöltöd a driver-t akkor bemész az eszközkezelőbe rámész a WIFI adapterre, és ott a FRISSÍTÉSRE majd azt választod, hogy a gépeden található ez a fájl amit betallózól rákattintasz és frissíti.
-
Cs1csó
félisten
válasz alec.cs #106311 üzenetére
Ezt nem tudom pontosan, esetleg tiltsd le az eszközt és utána töröld a driver-ét. Ezt nem tudom pontosan, egyszer volt, hogy belekutyulódtam egy ilyenbe de akkor fogtam és újratelepítettem a rendszert nálam ez hobbi plusz amúgy is friss volt az a rendszer is amin próbálkoztam. Remélem valaki szakmaibb tanácsot ad.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz alec.cs #112461 üzenetére
Ez nem újdonság, volt már róla szó többször itt is, meg régebbi Windowsoknál is ugyanúgy fennáll, itt egy W7-es példa. Ilyenkor vársz pár percet és jó esetben utána engedi leválasztani, vagy innen az 5. módszert próbálod, vagy Windows leállítása/újraindítása. Vagy fogod, aztán kihúzod a kábelét, bár az nem feltétlen javasolt, mert akár még az alapértelmezett gyors eltávolításnál is bele lehet futni utána RAW, vagy egyéb problémába.
Amúgy igen, bizonyos folyamatok ilyenkor fogják még az eszközt (példa), azért nem engedi leválasztani a Windowst. De külső programmal megoldható (pl. USR), az előbb linkelt screenshoton is az van.
-
King Unique
titán
válasz alec.cs #112474 üzenetére
Az előző válaszban már le volt írva a lényeg. Mi nem világos?
Egyébként meg hiába keresel ilyen-olyan spéci beállítást, kijelzést, mert helyileg nincsen, a külső meghajtót zároló folyamatokat is külső programmal lehet kilistázni, mint szemléltetve volt.Vagyis ha azt akarod, hogy biztosan ne legyen probléma, ne legyen rossz esetben az külső merevlemezen lévő NTFS kötetből RAW, akkor továbbra is használod a hardver biztonságos eltávolítása funkciót. Meg itt pont az a pláne, hogy nem feltétlen kell ahhoz bekapcsolt írási gyorsítótárazás sem, hogy gond legyen. Sőt, arról korábban is volt szó itt, hogy egyes leírásokkal ellentétben eddig is a gyors eltávolítás volt az alapértelmezett USB-s tárolóeszközöknél, illetve a korábbi Windows-verzióknál is, nem tudom milyen csillagállás kellett az ellenkezőjéhez, én nem tapasztaltam...
Az meg a másik, hogy a szoftveres leválasztás további előnye, hogy ha támogatja az USB-s tárolóeszköz firmware szinten (sok esetben igen), akkor a leválasztásnál az eszköz megfelelő leállítása is megtörténik. Ellenben ha csak szimplán kihúzzuk az USB-kábelt, akkor az pl. egy 2,5"-os, csak USB-ről működő modellnek pont jót tesz, vagyis ha hirtelen kirántjuk alóla a tápellátást és csinál ilyenkor egy vészleállást, kirántja az olvasófejet, kattan és nyekken egyet... Amit jó esetben kibír a HDD, de hosszabb távon és sokszor ismételve annyira nem feltétlen egészséges. Meg ha netán balul sül el a hirtelen leállítás és mondjuk letapad az olvasófej, akkor az megint szép, lehet adatmentéses céghez futkosni, vagy kuka... -
-
zolee001
őstag
válasz alec.cs #121216 üzenetére
Hülyeségekre ne hallgass,semmit nem kell vásárolnod
Pl:
https://trumpexcel.com/suffering-from-slow-excel-spreadsheets/
https://www.xelplus.com/how-to-fix-slow-excel-spreadsheets/
https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/all/my-excel-runs-slow-and-gets-hung-up/311424d4-422b-4886-a067-e4e7eddcfc21Valamelyik updattel hazavágták az excel-t egy ideje,nem egedi a problémád
-
Armagedown
őstag
-
Ga3rieL
senior tag
válasz alec.cs #122585 üzenetére
[Windows upgrade assistant 2004]
Nekem is ezzel volt jó, mert én is jártam így pár hete.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz alec.cs #145867 üzenetére
Vagyis még mindig a korábbi probléma (1,5 éves...), ahol ha a 0x80070002 hibakódhoz tartozó leírásban javasolt 7 db javítási módszer + ezek, + a Windows Uddate cache clear, + a repair install, stb. mind ki lettek próbálva, ellenben rejtélyes módon egyik sem használt, akkor passz.
Persze ha valamilyen 3rd party "rendszeroptimalizáló" program van telepítve, vagy 3rd party antivírus és / vagy tűzfal ami blokkolja a Windows Update hálózati elérését, vagy olyan tool ami blokkolja a Windows Update megfelelő működését (példa), akkor nem meglepő a probléma...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz alec.cs #145877 üzenetére
"A tűzfal és védelmi rendszer is ki lett kapcsolva rajta a frissítési kísérlet alatt."
Na és pontosan milyen védelmi rendszer, a beépített Microsoft biztonság (Defender), vagy 3rd party antivírus program és tűzfal? Ha az utóbbi, akkor annyira nem meglepő a probléma, amit lehet csak annak eltávolítása oldana meg.
-
mikk2000
őstag
válasz alec.cs #145882 üzenetére
Pont azt akartam kifejezni, hogy ne bosszankodj, mert egyszerűen nincs ok. Különböző gépeken előfordul szerte a világban, hogy a frissítés elcsesződik, és kereshetsz kutathatsz orrba-szájba, megoldás nem lesz. A sok megoldás inkább csak arra van, hogy egy csomó időt elvegyen az embertől, mert egyik sem működik.
Egyébként a hardvert nézted? Mivel az az alap. A rendszer alatt levő SSD/HDD Smart értékei rendben vannak? Smart self/long önteszt lefut hiba nélkül? Teljes memória teszt lefutott dos alól?
-
King Unique
titán
válasz alec.cs #145882 üzenetére
A hálózati beállítások rendben vannak? Lásd ezen leírás 6. pontját. ahol az 5. kipróbálása is javasolt, ha eddig még nem történt meg.
Nincsen hardverhiba, RAM, HDD / SSD, stb. rendben vannak?+ KI lehetne próbálni azt, hogy lementeni képfájlba a jelenlegi rendszert amiből később 1:1-ben visszaállítható, majd telepíteni egy másik Windows 10-et. Vagy ha van másik SSD, vagy akár külső SSD, akkor arra is lehet másik Windows 10-et telepíteni, nem feltétlen kell a jelenlegi rendszermeghajtóra.
Ha az újonnan telepített Windows 10-nél működik a Windows Update, akkor a nálad korábban telepített Windows 10-nél van gond. Ha az előbbinél sem működik, akkor viszont vagy az internetkapcsolattal, hálózati beállításokkal van gond, vagy hardverhiba. Ennyi! -
King Unique
titán
válasz alec.cs #145902 üzenetére
• How to Find the Windows Update Log in Windows 10
• Windows Update log files
• Get-WindowsUpdateLogIgen, van valamilyen log fájl, lásd a linkelt útmutatókat.
"Nem sikerült csatlakozni a frissítési szolgáltatáshoz...
Ha mégsem járna sikerrel, ellenőrizze, hogy van-e internetkapcsolat.
Újra
Ebből nem lehet következtetni a hiba okára"Arra viszont igen, hogy már a hálózati kapcsolatnál gond van és nem sikerül csatlakozni a frissítési kiszolgálóhoz, ami normál esetben nyilván nem így működik alapból, ez így eleve abnormális, meg ha még egy Edge böngésző frissítése sem megy... Ahol az egy dolog, hogy van internetkapcsolat, de nem ártana ellenőrizni a beállításokat, lásd kezdésnek pl. itt a már említett 6. pontot.
A hivatalos Windows 10 mármint a Microsofttól letöltött ISO-val telepített és megfelelően aktivált, de ez akkor a leírtak alapján stimmel.
Ami az előző válaszban le lett írva, az ki lett / lesz próbálva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xbox Series X|S
- Gaming notebook topik
- Robotporszívók
- Fujifilm X
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Windows 11
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest