- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
classic B #152213 üzenetére
Én nemrég kaptam ismerőstől egy Dell Latitude D830-at, Abban 4GB ram és Core2duo proci van benne, egyik sem mai csirke...
Win 10 megy rajta, nyilván érezhető hogy már koros a hardver, de ingyen kaptam...
Mondjuk azt nem tudom hogy Windows 10 esetén érdemes-e állítani valamit a lapozófájl méreten vagy jó ha automatikus.
Egyébként én inkább itt is már a cpu-t kezdem szűknek érezni. -
Cs1csó
titán
válasz
classic B #152216 üzenetére
Az pont "so-so" cpu. Egy i5-ös jobb lenne. Nekem i5 4690 van és nincs vele gond.
Nem muszály ha fegyelmezett a géphasználat. Nekem 8GB RAM-om van és ha csak böngészek pár oldallal simán beleférek az 50%-ba. De itt nagyon fontos , hogy fölösleges processzek ne fussanak pl. nálam fut: f.lux, rainmeter, TeamViewer, Everything, Qbittorrent, MSI AB, TrafficMonitor
Nyilván egy gyengébb gépre nem kell ennyi fölösleges. -
Cs1csó
titán
válasz
MILYEN processzor? 4GB RAM már elég ha ahogy írták nem 100 weblappal operálsz egy időben. Ha a tálcán sem futtatsz sok programot egy időben pl. a torrent is odavághat.
Plusz kell egy SSD sajnos az már nagyon kell, így már csak a proci maradhat a szűk keresztmetszet. -
Armagedown
őstag
válasz
Amennyiben csak egy-két böngészőlapot nyitsz meg, akkor még használható, ha van a gépben SSD.
Természetesen jobb, ha van benne legalább 8 GB.
Ha esetleg most állsz laptopvásárlás előtt és valamilyen Nes processzor van 4 GB memória és HDDmellett, azt inkább kerüld el. -
Alteran-IT
őstag
válasz
classic B #150351 üzenetére
Többféleképpen, a legegyszerűbb módja ha csak bejelentkezési képernyőről akarod eltüntetni, akkor rákeresel arra, hogy "hide administrator account login screen", gyakorlatilag egy regisztrációs bejegyzés módosítással egyszerűen megoldható a probléma.
Ugye ezzel a bejelentkezési képernyőről tűnik el, de ha módosítod a bejelentkezési felületet, akkor el lehet érni a névre történő hivatkozással és a jelszó beírásával, ami szintén orvosolható a fiók részleges tiltásával, mert ugye ha simán letiltod, akkor nem tudsz vele authentikálni sem, azonban szétbontható manuálisan, hogy ne tudj vele belépni, de az authentikáció menjen, szintén regedit kell hozzá, azonban szerintem egyszerűbb, ha csak az első lehetőséget választod. -
Alteran-IT
őstag
válasz
classic B #150347 üzenetére
Rossz volt az irány, minek akartál rendszergazdai fiókot ennyire bekorlátozni, miért nem csináltad azt, hogy létrehozol egy külön normál felhasználót a rendszergazdai fiók mellé, annak a bejelentkezési lehetőségét kioffolod, te meg a normál felhasználói fiókban automatikusan mindenhez megadod annak a jelszavát? Mert ugye máshogy nem tudnál telepíteni, max pár programot az Appdata-n belülre, de ha kicsit módosítod az uac-ot, akkor azt sem.
Saját rendszergazdai fiókon belül nem sok értelme van a saját jogkör korlátozásának oly módon, hogy ugyan annak a fióknak a jelszavával authentikálsz, mint amibe be vagy lépve, gyengébb vírusok ellen elmenne, már ha az a cél, hogy ilyenek magasabb szinten ne tudjanak futtatni dolgokat, de kicsit komplexebb vírusok ellen semmit nem ér, főleg hogy egy rendszergazdai fiókban vissza lehet "görgetni" az ilyen módosításokat, mondjuk ha már valami ilyesmivel találkoznál, akkor bajban lennél, inkább fizess elő egy normálisabb vírusírtóra (pl.: Kaspersky, F-Secure), ha ez lenne a cél, egyébként meg használj egy másik, rendszergazdai fiókot az authentikációra úgy, hogy a tiéd sima felhasználó és akkor nem kell elállítani semmit.
Egyébként a csoportházirendek és a regisztrációs adatbázis is szerkeszthető "külső" rendszerből megfelelő eszközökkel, ahogy a fiókok jogusoltsága is menedzselhető, akár egy windows telepítőből, akár egy hirens-ből, bár előzőek kapcsán ha sok mindent állítottál el, akkor lehet célszerűbb lett volna egy biztonsági mentést csinálni először és azt visszatölteni, egyszerűbb és gyorsabb.#150349 Pyttawrx: Igen. De egyébként annyira nem volt nagy probléma, csak azért észrevehető, plusz pont a netre csatlakozás után jött elő, ami roppant érdekes volt, de tapasztalatnak és tanulságnak mindenféleképpen jó.
-
King Unique
titán
válasz
classic B #150347 üzenetére
• How to Reset Your Forgotten Password in Windows 10
• How to reset Local Account password on Windows 11/10 using Installation MediaA Windows 10 telepítőjéről bootolva kellene ilyenkor engedélyezni, létrehozni egy rendszergazda fiókot, amiről már volt szó itt.
• How to Add a Local Account or Microsoft Account in Windows 10
• How to Add a Guest Account in Windows 10
• How to Change Account Type of Users in Windows 10Nyilván egy új felhasználói fiókot kellett volna létrehozni és azt átállítani általános jogú felhasználóra, vagy egy vendégfiókot létrehozni, nem a meglévő rendszergazda fiókot elállítani...
-
classic B
senior tag
válasz
classic B #150333 üzenetére
Jól megszivattam magam.
Addig variáltam itt a csoportházirendekkel és fiókbeállításokkal, hogy már nincs jogosultságom semmihez.
Rendszergazdaként beállítottam, hogy jelszót kérjen az uac pl. programok telepítése előtt, aztán visszatettem magam standard felhasználónak.Most már nem bírok telepíteni programot, jelszót sem kér hozzá, csak simán le vagyok tiltva.
Van még innen visszaút, vagy mehet a reinstall?
-
Doner
aktív tag
-
Krystal_s
addikt
válasz
classic B #150314 üzenetére
Úgy voltam vele ,hogy elfèr, ha már alapból telepítve van és lehet még használni fogom vmi miatt.
Már töröltem...Geth: Igen, miután már észrevettem érdekel mi a fenét telemetriàzik, azaz adatokat gyűjt az engedélyem nélkül sunyiban. Ha homokba dugod a fejed ,nem foglalkozol vele ,törlöd ,attól nem leszel okosabb. Én szeretek tanulni.
-
lck
senior tag
válasz
classic B #141663 üzenetére
Persze értem, értem, tudom.
De egy hasonlat: Mondjuk kimész Svédországba, nyelvtudás nélkül, aztán azt sem tudod hol van a kijárat, vagy a WC.
Boldogan jössz vissza ide a világ legjobb országába !/ Amúgy kár volt ebbe itt belekezdenem, nyilván azt használ mindenki amit akar, rohadtul nem érdekel engem.
Csak kiakadok azon hogy pl. a munkahelyemen 2018-as win10 fut, mert nincs idő a másfél - kétórás frissítésre, mert ott folyamatosan futni kell a rendszernek. Persze jó rendszergazda azért gyorsabban is meg tudná valami image programmal tenni, de nem is kezd bele.
Egy linux rendszer pár perces frissülése azért beleférne, csak hát nem az van./ -
-
King Unique
titán
válasz
classic B #139178 üzenetére
Mivel eleve csak opcionális frissítésként jelennek meg és nem kötelező ezeket telepíteni és a W10 sem telepíti automatán, valamint itt is többeknél gond nélkül települt a mostani akik mégis rányomtak, ezért nem nagyon van miről beszélni. Másrészről viszont igen, lehet jobb lenne, pláne hogy egyesek láthatón ennyire nem képesek felfogni az opcionális jelentését, meg szükség esetére se visszaállítási pont, se rendszermentés, semmi nincsen náluk...
-
PROTRON
addikt
válasz
classic B #134881 üzenetére
Vééééégreeeee!!44!4!
Minden viccet félretéve, ennek én örülök, aki meg nem az még mindig megkerestetheti a windows updaten keresztül amit eddig szeretett...nekem hátha lesz esélyem a scannerem újra munkába fogni ezen a gépen és akkor egyel kevesebb dologért kell win7-hez nyúlnom.
Amúgy nekem is gyalulás lesz és nulláról telepítés, 1 éve telepítéskor sok minden vackot felraktam, próbálgattam és ráadásul még a UEFI-ban is az egyik nvme-s beállítást benéztem hajnal 2-kor izgalmamban mert 5 évet kihagytam gépszerelés terén.
Aztán meg úgy állítottam be eleve hogy a lehető legkevesebbszer zaklasson az update-el, nálam még mindig 1909-es van.Vannak is zavarok, nem megy a prt-screen már pár hónapja, chrome-ban nem működnek a home-end gombok a weblapokon navigáláskor.
Rengetegszer látom hogy a file explorer eldobja magát és "újraindul". -
Cs1csó
titán
válasz
classic B #134884 üzenetére
A Windows BIZTONSÁGI okokból soha sem a legújabb driver-eket hozza fel neked. Tehát mondjuk a legfrissebb előtt 1-2 verziót, vagy legalább olyat ami vagy 3-6 hónapja kinn van már. Persze van, hogy frisset dob fel de annak valami komoly biztonsági oka lehet pl. a korább driver valami komoly biztonsági rést tartalmaz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Magisk
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest