- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezek mind ki-bekapcsolható dolgok. Inkább az a furcsa hogy nincs olyan program ami ezen beállításokat kérésre megjegyzi, és amikor akarod (pl nagyfrissítés után) visszakapcsolja az eredeti állapotot. Legfeljebb tucatnyi dolgot kéne figyelnie amiket már évek óta átkapcsolgat a frissítés: pl gyorsindítás, hibernálás, rendszerviisszaállítás, stb...
De nem írt senki ilyen programot, talán mert nincs igény rá.
-
darvinya
titán
Egy felhasználó által BEKAPCSOLT védelmi funkciót KIKAPCSOLNAK, minden FIGYELMEZTETÉS NÉLKÜL!
Megint?
Nálam semmit sem kapcsolt ki, mivel van MS fiókom.Csak 1 kérdés.
Ha nincs fiók, akkor félre ment frissítés esetén védett tartalmat, hogyan éred el, mikor nem tudod védelmi feloldó kódot? -
King Unique
titán
Egy tiszta telepítésnél sincsen általában alapértelmezetten bekacsolva, hanem manuálisan kell. Egy build upgrade után szintén meg lehet ezt tenni, ha kikapcsolódik. Azt pedig teljesen normális, ha a korábbi visszaállítási pontok törlődnek, mivel azok a korábbi és nem az új rendszerhez tartoznak, az utóbbinál nyilván nem használhatók. De kb. 10 napig még ilyenkor is van lehetőség visszaállni a Windows korábbi verziójára.
Az meg a másik, hogy a rendszer-visszaállítás szépen tudja enni a tárhelyet, pláne ha egy nagyobb %-os lefoglalás van beállítva a rendszerpartíción. Ha alapértelmezetten be lenne kapcsolva, akkor meg azon menne a problémázás, hogy miért csökken annyival a C-n a szabad terület. Na meg mekkora részt foglaljon le alapértelmezetten, amibe a user általában megint szeretne beleszólni.
"Pl. kódolós vírus esetén is szuperül használható lenne a fájlok visszanyerésére!"
Vagy nem, mert a ransomeware akár a visszaállítási pontokat is alapból törli... Na meg a rendszer-visszaállítás a személyes fájlokat amúgy sem érinti, azokat nem módosítja. Ilyenkor egy elkülönített offline / online mentés a biztos, az véd ez ellen. Meg rendszerszinten pl. a Defender zsarolóvírusok elleni védelme, ami megakadályozza a beállított fájlok és mappák módosítását. De azt külön kell bekapcsolni, mert ha alapértelmezetten be lenne, akkor meg az lenne a probléma, hogy miért nem tudja a user szabadon módosítani.
-
svgyula
addikt
Csak még egy szimpla kérdés: Ha minden tökéletesen menne a rendszeren mindenhol, akkor TE és az "ember" mire kellene? Az összes informatikus aki nem fér be egy-egy nagy programozással/fejlesztéssel foglalkozó céghez mehetne újságot kihordani, füvet vágni stb.
A te feladatod lenne az, hogy figyeled a frissítéseket és az információk birtokában megkeresed az ügyfeleket és kijavítod a hibákat. Nem pedig idejössz és reklamálszMivel ez neked is bevételt jelent.
-
darvinya
titán
Nagy hiba.
Amúgy sántít a példád. Pl. kódolós vírus esetén is szuperül használható lenne a fájlok visszanyerésére
Kódoló vírus meglétekor semmit sem fogsz visszaállítani, mert már a rendszert sem éred el.
Azokat kódolok amik, csak adatokra mennek, azokat könnyű visszafejteni, és megint nincs szükség visszaállításra. -
darvinya
titán
Próbálom értelmezni amit írtál, de nem tudom elképzelni, hogy lehet 64bit-en kézileg 01-ek billiókat írni és értelmezni több szálasítással.
Védelmet törölni, vagy kikapcsolni.
Ezt mire érted?
Tár kódolásra, vagy beállított jelszavakhoz.
Utóbbi MS fiók meglétekor nem kapcsol ki, legalábbis nálam nem kapcsolt ki frissítéssel. -
svgyula
addikt
Szia! Az a 30 év kicsit túlzás akkor max XT volt az is csak pár nagy cégnél...............
A rendszervédelmet pedig azért kapcsolják ki mert ha ott hibás a jelszó átvitel akkor az összes adatnak meszeltek mert az új rendszer alatt hiába írod be a régi jelszót nem lesz mihez azonosítani. Ezen valószínűleg a visszaállítás sem segítene. Ezt a kockázatot nem vállalják és nem az egyszerű luzerek családi fotói miatt hanem komoly céges adatbázisokat tehetnek tönkre aminek az értéke is van. Ráadásul ezt nem is a "hazai" vonalra kell érteni hanem az AUS-ban ahol egy romlott jégkrémért is perelnek. -
-
-
-
CirrMee
addikt
A hiba oka: gyanítom maga a w10 CU, ha előtte nem volt gond, és a kompatibilitásos varázsolgatóval sem lehet megoldani. Kvázi lesz*rják a régi szoftokat, de hát erről szól ez a ránk erőszakolós sztori. Ha USB alapú a kulcs, akkor működőképes lehet, box kezeli a portokat. Ha egyéb, akkor valamiféle downgrade lesz a megoldás.
-
quailstorm
félisten
Király, nekem anno nem lett meg, de elmentem.
(#58150) Grafirka: Éppen ma küldtem már el egy embernek.
Azért rakja fel, hogy ne üresen menjen. Én se szeretem, vagy kihúzod a netet amíg nincs fenn a gyári, vagy ezzel letiltod. -
senki66
senior tag
Üdv,
A hang akadás hibát, hogyan sikerült megoldanod, vagy csak úgy valamitől megjavult? (lehet, hogy már kérdeztem is tőled?) Nekem is ez a gondom amióta csak áttértem win 10-re. Több helyütt felmerült, hogy az uTorrent okozza, ezért pár hete áttértem a qbittorrentre. Két három napra valóban megszűnt a filmek alatti akadás, de aztán újra előjött bár nem olyan gyakran, mint az uTorrent mellett. -
azbest
félisten
milyen verziót tettél fel a realek pakkból? Ma is jött ki új R281-es.
Nekem alc3202-es fajtánál a 6.0.1.8004 -et teszi fel az R280 -es pakk. Más kártyához lehet más verziót rak. Na ezzel megjött a mikrofon hangereje. Korábban akármelyik realtek pakkot tettem fel, akkor is halk volt. Egyedül úgy volt ereje a mikrofonnak, ha nem tettem fel külön, hanem a win alap driverét hasznáta, de az meg nem kezelte a dokkolós ki/bemeneteket.
Az is befolyásolhatja, hogy kalsszikus vagy multistream módra van állítva, már amelyik változatmál ez lehetséges.
-
-
prabhu
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged