- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ ĐanieL™
tag
válasz
_ ĐanieL™ #117375 üzenetére
Sziasztok,
az alábbi gebasszal küzdök egy ideje és nem sikerül rájönni a megoldásra:
nem dobja fel (sehol sem) az értesítést a rendszer az akkumulátor merülésekor.
Az energiaséma beállításainál be van kapcsolva az alacsony- és kritikus töltöttség értesítés is, a %-ok is be vannak állítva.
A gépház értesítései engedélyezve vannak, a fókuszsegéd pedig ki van kapcsolva.
Esetleg valakinek valami tippje?
Marha rossz tud lenni, mikor egyszercsak tök váratlanul elmegy aludni a gép...
Előre is köszönöm! -
movax
őstag
válasz
_ ĐanieL™ #117375 üzenetére
De ott van a sarokban az akku ikonja, az nem mutatja, hogy merül? Ráviszed a kurzort és a százalékot is mutatja. Kapcsold be az akkuvédelmet és állíts be fényerőcsökkentést, ha eléri a szintet, rögtön látni fogod. Mi az, hogy váratlanul? Kikapcsoltam az összes Notificationt, mégsem ér váratlanul semmi.
-
-
válasz
_ ĐanieL™ #114678 üzenetére
Dehogy is nem
, csak wifi kell hozzá vagy itunes, nem ez az első hidd el. Mikor bemutatok egy telefont eladásra, szerinted előbb nem lépek ki, törlök minden adatot? Utána fiók nélkül üzemelem be, hogy lássa a vevő, hogy ki vagyok lépve, meg ki is próbálhatja, hívás sms net kamera stb
-
svgyula
addikt
válasz
_ ĐanieL™ #114660 üzenetére
Szia! Már sms-re is csak a kugli apk teljes takarítással! Ugyanis már az is viszi az adatokat, vagyis nem tudsz az új rendszereken csak net engedéllyel sms-t küldeni! Most futottam bele ebbe a gyönyörűségbe! Vagyis a bizalmas tulaj-bank stb. SMS is megy fel a kugli szerverekre, ha valaki a messenges üzenetküldő alkalmazást használja. Vagyis még az sem kell, hogy valakinek a mobilját figyeljék az üzenetekről elég a szerverekről leszedni az adatokat................ Na ez most lett számomra undorító.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
_ ĐanieL™ #109288 üzenetére
King Unique-nak egy zseniális ötlet van, ha jól értem:
Van a PC-ben 2db partíció és mondjuk egy ODD tehát C, D, és E, akkor ha bedugsz egy ÚJ meghajtót az F betűjelet fogja kapni és ha már ott korábban volt egy épp leválasztott külső tárhely akkor azt onnan kiüti.
Ha jól értem az ötletét akkor azt kell tenni, hogy mondjuk azokat a háttértárakat amiket fix betűjellel akarsz használni az ABC egy végefelé lévő betűjéhez rendelsz de legalább mondjuk a P , Q, R stb. és így az E után betűk mindig szabadok tehát ha bedugsz valamit akkor az F betűjelet fog kapni és nem túrja ki a P vagy a Q-ra korábban beállított lemezeket. -
Cs1csó
titán
válasz
_ ĐanieL™ #109286 üzenetére
Szerintem is abszurd, de ezt tapasztaltam, sőt csináltam már azt is, hogy be volt dugva minden de rossz sorrend volt ekkor bementem a lemezkezelőbe és ott állítottam be a jó lemez betűjeleket és utána megint jó volt addig ameddig egy ÚJ háttértárat nem dugtam be és akkor megint borult.
(számomra is rejtély ezt miért nem oldották meg eddig adott betűjel adott hardverhez rendelését passz)
-
Cs1csó
titán
válasz
_ ĐanieL™ #109284 üzenetére
Ezzel én is szenvedtem már egy dolog segített időlegesen: ha minden külső adattárt betűsorendjüknek megfelelően dugtam a gépre és utána ha akár mindet lehúztam de az egyiket visszadugtam akkor az a korábbi betűjelét kapta meg persze ez mehetett a kukába ha bedugtam egy új külső adattárt ami eddig még nem volt a gépbe dugva, de ha a már korábban kiosztottakat csatlakoztatom azoknál nem volt gond.
-
Cs1csó
titán
válasz
_ ĐanieL™ #108237 üzenetére
UWP app eltávolításra az AppBuster-t használom, egyik UWP-és appot sem használom tehát mindet bepipálom és utána Removal All the Machine vagy valami ilyen néven futót választok tehát a komplett gépről gyalúlja, egyedül a Store-t nem engedi törölni de ha az sem kell akkor azt a CCleaner tudja törölni (a többit is tudja a CCleaner de ott egyenként kell törölni őket az AppBuster pedig a kijelölés után mindegyiket.)
Beni2360
Mindet futtasd le ha jó neted van - 50-100Mbit - akkor percek alatt lejön mindegyik és nem sok a vizsgálati idő sem.
embe
A jobb oldali a hangerő csúszka ami a 14-esen áll az széria tartozék Windows-ban nálam akkor látható ha a "multimédiás" billentyűzet hangerő növelő vagy csökkentő dedikált gombját nyomom meg. A bal oldali Chrome-os rész pedig gondolom akkor ha valami rádió meg van nyitva a Chrom-ban és az is ezt a felületet használja hangerő növelésnél.Ha nincs semmi megnyitva a Chrome böngészőben akkor is ezt mutatja a hangerő növelése vagy csökkentése közben.
-
pc360
addikt
válasz
_ ĐanieL™ #69784 üzenetére
neszetools.hu/windows/szoveg/jegyzetelo
Itt a fölső 3 a neked való app. A ClipCube saját fejlesztés, az csak szöveges, és kellemesen minimalista. A másik kettő kezel képeket is, viszont azok ingyenes verziói valamilyen szinten limitáltak.
Az ilyen kérdések inkább a Milyen program, ami...? topikba tartoznak.
-
tibike8
őstag
-
TRob1
veterán
válasz
_ ĐanieL™ #66686 üzenetére
Nincs ott semmi ráerőltetés. És ha azzal a "ráerőltetettnek" nevezettel gond lenne, akkor a win update-ről jövővel is. És fordítva... Ugyanazt kapod, ugyanúgy megy fel (ha felmegy).
Én pl. nem hogy fél évet várok egy nagy update-re, hanem már megjelenés előtt felteszem mindig.
(#66681) Downsampling:
Annyira nem vagyok ezekben otthon, Camera Raw-t nem tudom, most nincs is itt asszony hogy rákérdezzek.
De mindenesetre érdekes. Az ő gépe nagyon régi lassú szutymák, de pont tegnap beszélgettem apóssal arról hogy meglepően jól megy LR rajta. Igaz, proci ilyenkor eléggé fullon van, de ő még indít egy "zöld progit" is mellé. -
-
King Unique
titán
válasz
_ ĐanieL™ #57565 üzenetére
Ingyenes alternatívának ott van a CrystalDiskInfo. De egyébként a másik program nem regisztrált változata is használható bizonyos korlátozásokkal, valamint a fentebb említett opció ugyanúgy beállítható abban is. De, ha csak utóbbi beállításához kell egy program, akkor ott van pl. az ingyenes NoSleepHD | KeepAliveHD. Bár előbbi inkább csak Win7 alatt működik rendesen, míg utóbbi Win8.1/10 alatt is használható.
De ezen beállítás titka egyébként csak annyi, hogy x időközönként ír a lemezre, ezáltal nem engedi leállni a drive-ot. Viszont ezt akár úgy is el lehet érni, ha pl. folyamatosan megy rajta a torrent, vagy egy zene / film lejátszása stb.
-
King Unique
titán
válasz
_ ĐanieL™ #57532 üzenetére
Ez elsősorban USB-chip & firmware függő, illetve az OS egyes beállításai, valamint különféle programok is befolyásolhatják a működését. Laptopoknál meg aztán ott vannak a különféle gyári energiatakarékossági szoftverek stb.
Amúgy, ha a gyártó másik sorozatát vetted volna, akkor azokhoz adnak programot, amellyel lehet állítani az értékét. A Windowsnál meg pl. ezen és ezen beállításokat érdemes átnézni. Egyébként, ha azt akarod, hogy egyáltalán ne álljon le a drive, akkor pl. a HDS-ben ott van a lemezek leállásának akadályozása opció.
-
svgyula
addikt
válasz
_ ĐanieL™ #56766 üzenetére
Szia! A gondodat nem a VPN okozza hanem az, hogy nincs jogod a gépen! Egyíszerűen letiltotta a rendszergazda a jogaidat.Mindezt azért, hogy ne szemeteld tele a szervert és a gépedet.A céges gépen ha(?) szakember telepít akkor a luzernek csak "használati jogot ad és nincs még "kukucska" sem a fizikai rendszer particióra! A telepítés pedig eleve tiltott! Ez sok jogi problémát is megold. Van olyan is, hogy a teljes internet tiltva vagy csak pl. outlook kap engedélyt a levelezés miatt. Nem "játszós" masinát kaptál ezek szerint
-
vallas
őstag
válasz
_ ĐanieL™ #56633 üzenetére
Ja az....
pedig nem kérdezett semmit....
amit kigugliztam, hogy ha itt beírok egy új fiókot, akkor az helyi fiók lesz, csak arra leszek kíváncsi, hogy utána a régi lokál fiókom is elérhető lesz e, vagy megy a kukába....
remélem megmarad, és vissza tudok lépni bele, még szerencse, hogy a doksik, meg minden, másik vinyóra van átirányítva, a firefoxot, meg most kimentettem.....azért ezt máshogy is megoldhatta volna a microsoft.
-
svgyula
addikt
válasz
_ ĐanieL™ #56510 üzenetére
Szia! Mert be van állítva alapértelmezett alkalmazásnak. Egyébként csak a "csatlakoztatás" Mint a mellékelt ábra mutatja:
(#56513) Orionk
Szia! A kugli a barátodBeírod a pontos típust a keresőbe így xxxxxxxx notebook driver download.
Csak a gyári oldalon keresel! Figyelj arra, hogy sok a "nyalóka" a neten Nem a drivert szedi le hanem behúz egy fizetős "drivet booster" programba! Feltelepül utána benyögi, "ha nem veszed meg nem talál semmit". Ezért csak gyári oldal! Ott kiválasztod az op rendszernek megfelelő verziót! Figyelj arra, hogy sok helyen nem csomagot kapsz! Egyenként kell leszedni őket nálam egy DELL gépnél szopatott a win10! A legfontosabb ami kell: hálókártya driver, wifi driver, videó driver(ha van dedikált) USB driver, audió driver. Ezeket mentsd rá egy külön particióra és utána jöhet a telepítés. -
svgyula
addikt
válasz
_ ĐanieL™ #56479 üzenetére
Szia! Nem! Akkor jelenik csak meg a "virtuális meghajtó ha beledobsz valami adatot amit tud értelmezni. Ja arra figyelj ha nem piszkálod ki belőle akkor a másik "iso"-nak újat hoz létre. Ez akkor jelent gondot ha játékot telepítesz és 2db iso file van! Mert hiába mutolod be nem az lesz a meghajtó jele és a telepítő nem "keres".
-
svgyula
addikt
válasz
_ ĐanieL™ #56476 üzenetére
Van beépített annál egyszerűbb nem kell! A működése a következő: filekezelőben vagy totalcommanderben jobb klikk az iso file és liválasztod a "csatlakoztatás" és mát ott is van a virtuális lemez betöltve. Írni is tudsz én a tc beépítettet használom, de a filekezelővel is tudsz írni.
-
-
Aslan
aktív tag
válasz
_ ĐanieL™ #56135 üzenetére
Ez eddig oké, de teszem azt van 100 olyan mappa, amiben képek vannak. A user, aki ezzel a kéréssel fordult hozzám épp azt szeretné, hogy ne kelljen ezt mappánként beállítani, hanem automatice úgy nyíljon meg minden egyes mappában... azokban is, amelyeket korábban még nem nyitott meg!
-
quailstorm
félisten
válasz
_ ĐanieL™ #55816 üzenetére
Annyit tudok, hogy a gyári windowsos az nem mindent visz, VLC meg glitchelhet, és ezt mondjuk egy third?gen i3 gépen képzeld Win10-zel. 2 hete... (gyárilag 8.1 volt rajta)
Gyanítom MPC-HC magában is elég lenne amire használom csak a megszokás...
Viszont a beállított problémákat sose láttam, pedig 10+ gépen és 6 féle Windowson használtam eddig... -
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
_ ĐanieL™ #54986 üzenetére
Igen, Dell laptop, Intel chipsettel.
Leszedtem az Intel Rapid Storage alkalmazást. Kell ebben beállítanom valamit? A Teljesítmény fülön csak az "Átviteli energiagazdálkodás" állítható, alapértelmezésben engedélyezve van a funkció. Érdemes letiltani? Annyira nem szempont az energiatakarékosság.
Most már nem adja kikapcsolt kijelzőnél ezt az olvasófej fel-le pakolgatásra emlékeztető hangot. Köszi a tippet!
-
-
TRob1
veterán
válasz
_ ĐanieL™ #51427 üzenetére
Szerintem itt leginkább driverhibák/energiagazdálkodási beállítások lehetnek.
Anyámnak a Dell gépe pl. simán megy aludni ha kell, hdd (3537)
Az én asztalim is csak és kizárólag hibridalszik (ssd+hdd)
A HP laposom is az esetek többségében alszik (egyelőre csak hdd)
Az asszony régi FuSi laposa is alszik ha kell (ha én kapcsolom ki), mert ő meg mindig rendesen kikapcsolja (egyelőre ez is csak hdd)
Tehát nem hiszem hogy bármiféle összefüggés lenne az alvás és a hdd/ssd közt.Konkrétan mi az ami nem működik? Nem megy alvóba? Vagy nem ébred fel ha elment? Vagy elmegy de fel is ébred rögtön vagy magától vmikor? Vagy... ?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Renault, Dacia topik
- Path of Exile (ARPG)
- SSD kibeszélő
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest