- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #149711 üzenetére
+ Az alaphelyzetbe állításnál alapesetben a már meglévő Windows 10-verzió (pl. 21H2) kerül újratelepítésre / visszaállításra, de beállítható a local reinstall helyett cloud download is, ahol az utóbbinál a legújabb Windows 10-verzió (22H2) kerül letöltésre és utána újratelepítésre. Vagyis a "frissesség" az alaphelyzetbe állításnál sem lehet probléma.
-
válasz
King Unique #149704 üzenetére
Ténylegesen ki is volt tapasztalva. Szted írnék róla?
Volt 48db érkező mappa áthelyezés előtt, melyből 1db azonos nevű volt a célmappában levő 430db mappa egyikével.
Áthelyezést követően a célhelyen nem 478, hanem 477db mappa volt - itt tűnt fel az elbaszás. Nem kérdezősködött semmit, egyszerűen eltűnt a hónap közepén létrehozott azonos nevű mappa.
Visszavonást követően a forrásmappában ismét 48db mappa lett, a célmappában pedig 430db.
Egyébként amíg kérdezősködött is úgy csinálta, hogy ha mappaütközés adódott és a célmappában levő azonos nevű mappában volt pl. 30db file, a forrásmappában meg 60db file, akkor a 31-60 számozott fájlokat átrakta, majd utána megkérdezte mi legyen az 1-30 közötti fájlokkal... nevetséges.
Mindenki köszöni a havi frissítéseket, de kb. 2-3 mappaütközés is lehet havonta, amit ha nem veszek észre, akkor eddig legalább csipogott, de most már az se.
Office 2007 van és szerencsére azt már nem tudják elbaszni, mert a támogatás mellett már online súgó sincs - a 8terás gépen meg soha nem is fért el az a pár megás súgófájl... Na mind1, amire kell bőven megteszi, ott nem tapasztalok semmi zűrt...
-
Czmorek
aktív tag
válasz
King Unique #149673 üzenetére
Nem tudtam, hogy miféle kulcs. Inkább kitakartam.
-
Czmorek
aktív tag
válasz
King Unique #149667 üzenetére
-
válasz
King Unique #149655 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen a tanácsokat!
-
válasz
King Unique #149651 üzenetére
Köszönöm szépen! Próbálom őket!
-
Kinder
senior tag
válasz
King Unique #149641 üzenetére
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #149635 üzenetére
Szerintem a hiba elhárító működésén lehetne mit fejleszteni, hogy hibát oldjon meg és ne csak hibát írjon ki. Szerinted viszont a fel hozott téma vonatkozásában jó úgy ahogyan van. Mi a problémád ezek után? Volt egy észrevételem majd azon mekegsz tucat hozzászolas után hogy nem is így kellett volna csinálni és akkor nem lett volna ez a gond stb. Elhiszem hogy értesz hozzá. De ha az a hal anno nem mászott volna ki a vízből lábakat novesztve akkor sem lett volna probléma...
Úgy emlékszem LTSC verziót használtam talán, egy bizonyos ok miatt. Utána amint rajottem hogyan lehet kiírtani a sima pro - ből a felesleges appokat már nem azt használtam.
Masról volt szó, de szó volt valamiről ☺️
ilyesforman nincsen hozzá konkrétan köze csak szemléltetéskent említettem hogy emlékezz csak vissza.Ez olyan mintha csak te fogalmazhatnal meg kritikát mindenki másra rátapadsz, és bele kapaszkodsz mintha muszáj lenne.
De tudod mit? Neked van igazad én csináltam rosszul, legközelebb jobban figyelek így jó lesz? -
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #149631 üzenetére
Azt hogy ki mennyire vehemensen ír valamit úgy gondolom jelen esetben nem egymáson kellene számom kérnünk ugyan azt csinálod. Egyébként megmosolyogtató vissza olvasni egészen régi kommenteket tőled amikor is ugyan úgy "értetlenkedtél" néhány számodra logikátlan és abszurd Windows al kapcsolatos dolgon majd most természetesen minden szép és jó, tökéletes ahogy van, ne várjunk el semmi többet.
Minden jót a továbbiakban!
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #149629 üzenetére
Rendben. Látom ez veszett fejsze nyele. Felesleges bármi féle eszme csere mivel érzelmi alapon közelíted meg a dolgot. És presztízs kérdést csinálsz belőle hogy csak az a jó ahogyan te használod ill meg van oldva gyarilag, azt a tényt teljesen figyelmen kívül hagyva hogy én sem a linkelt leírással oldottam meg és készítettem el a pontos esd iso t hanem a saját eszemet használva jöttem rá mit kell csinálni.
Én úgy gondolom minden működő megoldás jó megoldás. (főleg ahol az eredmény ugyan az).
Az pedig csak egy széljegyzet volt hogy ha ez ennyire egyszerű akkor miért nem megy magától."Dehogy csinálod meg gyorsabban egy belakott Windows újratelepítését a 0-ról, újból minden program telepítését és beállítását, mintha 1:1-ben klónozva lenne a rendszer és ott folytatva a használata ahol közvetlenül előtte abba lett hagyva, ez csak mese, meg max. egy stock, kevés programot és beállítást tartalmazó rendszernél lehet reális... Na meg attól, mert nem voltál tisztában azzal, hogy klónozni is lehet, még nem kell úgy beállítani, mintha a klónozásnak nem lenne létjogosultsága, úgy meg hogy több SSD-hez is mellékelnek klónozási célra programot a gyártók, pláne nincs miről beszélni.
"
Ha figyelmesen olvasnád amit mondtam akkor látnád hogy milyen technikai akadályai vannak a klónozásnak. Ennek feltételei nem telejsesulnek mindenkinél (inkább kevesebbeknél.) A többi pedig nem mese, akinek elég egy qbittorrent meg egy böngésző. (szégyenlem magam de ennyi minden van a gépemen.
Továbbá ki állította hogy a klónozásnak nincsen létjogosultsága?? Van neki de nem minden esetben kivitelezhető. Hogy a Hofi Géza klasszikust idézzek"Mama! Ha ébren van, ne álmodjon!"
"Azért mert egyes kiadásoknál megoldható az "edition downgrade / upgrade", attól az még a felhasználó hibája marad, ha nem megfelelő kiadást telepít, ezen nagyon nincs mit ragozni."
Igen a felhasználó hibája az. De nem is ez volt ragozva hogy ez nem így lenne...
" Ellenben a hibaelhárítónak nem feladata okvetlenül az edition upgrade / downgrade, meg pláne hogy nem is minden kiadásnál támogatott az, bár Education és Pro Education között pont működött."
Persze hogy nem feladata... Csak azokban az esetekben amikor ez megoldható... Ha education és pro esetén megoldott akkor viszont miért ne?
De egyébként baromira nem érdekel már az egész, tényleg nincs mit erről ennyit magyarázni. Én csak csodálkozom rajta hogy valaki ennyire vehemensen tudja megmagyarazni hogy ha valami lehetne értelmesebb/logikusan ADOTT SZITUÁCIÓBAN akkor az miért mégis hülyeség... De emelem kalapom előtted mert neked sikerült. És én itt be is fejeztem veled. Ha valaki más rossz verziót fog telepíteni, akkor természetesen neki is linkeld be honnan tud össze rakni oda illő telepítőt ahelyett hogy ki olvasná milyen licensz létezik a gépen.
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #149623 üzenetére
"Nem feltétlen, mivel ha a kedves felhasználó olyan alapokkal nincsen tisztában, hogy a telepítéshez honnan és milyen ISO-fájlt töltsön le, akkor inkább ne álljon neki telepíteni, meg pláne ha arra nincs is okvetlenül szükség, ami elég logikus."
De most ezzel kicsit megint feltaláltuk a meleg vizet.
Ha nem tudja ne csinálja... Miért ne? Mi baj lehet? Hát hogy nem tudja akkor ne csinálja..
Lehet ezt játszani persze a végtelenségig, attól még ez csak fontoskodás a részedről." Ezek szerint mégsem olyan világos, mert már le lett írva előzőleg, hogy az automatikus kiadásváltás mindenféle felhasználói beavatkozás nélkül nem feltétlen elvárt működés"
Nem értetted. Nem elvart reszemről sem hogy visszavonhatatlanul megtegye. De könyörgöm egy hiba elhárító vegye már észre ne csak rinyaljon hanem ajánlja fel hogy "lehet ezt is kiadvány váltással és akkor be tudjuk aktiválni." Ettől felhasználó barát. Részemről pl ez nem lenne elvárás ha egyébként ez nem működne amikor beírom a kódot. Így nekem ez furcsa, arról nem tehetek hogy neked nem. Sőt butaságnak tartod ezt.
" Az alaphelyzetbe állítás és meghajtócserénél a klónozás nem szimplán "neked mindenre van egy jobb megoldásod", hanem már-már kb. evidens és gyakran alkalmazott megoldások, ahol ha a kedves felhasználó ezekkel nincsen tisztában és helyette nekiáll újratelepíteni úgy, hogy arra nem is lenne okvetlenül szükség, az már egyéni probléma.
"
Tehát magad is belátod hogy nem mindenki így csinálja. Szerintem a telepítés sem nagyobb munka meghajtó cserénél. Sőt. Gyorsabban megteszem minthogy elkezdem tanulmányozni hogyan kell klónozni. Nem mellesleg ha nincsen semmilyen hardverem amivel össze tudom kötni a még nem beszerelt új meghajtót akkor ezzel sem vagyok előrébb. Ezzel együtt én nem mondom hogy ez rossz megoldás lenne én elhiszem hogy működik. Csak szerintem ettől még ne állítsuk be úgy hogy aki nem így csinálja az egy sötét barlangból elő mászott ősember.
"Igen, az valóban nem teljesen világos, hogy ha többszörös user error esete áll fenn, akkor miért kell szimplán csak a Windowsra mutogatni, meg amikor az utóbbinál nem feltétlen elvárt hogy felhasználói beavatkozás nélkül teljesen automatikusan váltson kiadást és aktiválja azt..."
Elmagyaráztam. Mert megoldható technikailag a kiadások közötti váltás az uefi kulccsal. Így akár észre is vehetné. Ezért.
A Windows részéről ez nem úgymond" hiba"
Na mindegy. Nyilván nem tudlak meggyőzni. Neked így jó ahogy van. Nekem alapvető elvarasom hogy ha valamit elrontok akkor bármilyen op rendszer próbálja meg ezt kijavizani. Ez kB mindenhol működik. Windowsnál nem. -
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #149465 üzenetére
"Ööö, tehát ha a felhasználó olyan alapvető dolgokkal nincsen tisztában, minthogy honnan töltse le a megfelelő kiadást (Pro Education) tartalmazó Windows 10 ISO-fájlt, attól még nyugodtan álljon csak neki telepíteni, aztán lesz ami lesz, nem baj ha nem stimmel a kiadás és azért lesz aktiválási probléma. Érdekes... "
Szerintem ebben semmi érdekes nincsen, nem alapvető dolog számomra honnan töltsek le hivatalos pro education-t, mivel eddig még nem volt dolgom vele, Ami a kérdés szempontjából fontos hogy tudom honnan NE TÖLTSEK LE.
És igen nekiállhat telepíteni max nem fog stimmelni és megkérdezi/utána jár mit rontott el hogyan lehet megoldani. Így tanul az ember. Ha te nem követtél volna el bakit soha azzal kapcsolatban amihez hozzá nyúltál akkor te sem értenél hozzá mert nem szükséges az utána járás. Mielőtt ezt is kisarkítod természetesen ez nem igaz az élet minden területére egyformán. Én úgy gondolom egy otthoni felhasználó esetén a saját gépével ez teljesen oké.
"A hibakódok alapján pedig egyértelmű a tájékoztatás, nem stimmel a Windows-kiadás és azért nem megy az aktiválás, sőt ez már a telepítésnél is látható volt, ha nem lehetett Pro Education kiadást kiválasztani az MCT-s ESD ISO-ban."
Értem, világos. De amiről én beszéltem az az hogy nem képes észre venni az uefiban meglevő géphez kötött licenszet. Hiszen mint mondtam (és a gyakorlat is bizonyította) pusztán az ott tárolt kulcs megadásával is lehet Windows kiadás között ugrálni másodpercek alatt a megfelelő verzióval történt ismételt újra telepítés nélkül is.
"De a jelen esetben pont hasznos lehetett volna, mivel az alaphelyzetbe állításnál a már telepített kiadás kerül újratelepítésre, nem egy másik.
Dehogy szükséges szimplán csak az SSD cseréje miatt tiszta telepítés (clean install), lásd klónozás lehetősége."Én értem hogy neked mindenre van egy jobb megoldásod, és talán sokszor igazad is van, de ettől még nem jó szerintem mindent ráhagyni a microsoft-ra(csak elvi szinten mondom, nyilván ezt senki nem fogja olvasni akinek erre ráhatása van) és minden felmerülő Windowst ért kritika esetén a felhasználót hibáztatni hogy ő nem tudja jól. Szerintem attól jó egy rendszer ha a hiba elhárító képes ilyen triviális tényt észre venni hogy van már érvényes licensz a hardver hez kötve...
Én nem értem neked miért esik nehezedre ezt elfogadni és azt mondani "igen van benne valami, de sajnos ennyire nem okos egyenlőre."
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #149599 üzenetére
Köszönöm.
Az első "az automatikus eszközillesztő-telepítés" már ki volt kapcsolva.
Talán a Csoportházirend beállítsa segít, bár értelmezésem szerint most utólag már nem fogja letiltani a korábban már megjelenített letöltésre váró illesztőt, ami most csak azért tűnt el, mert szüneteltetve lett.
Attól tartok, amint feloldom a szünetet újra megjelenik ua a lista, ami korábban.
Kipróbálom a wushowhide.diagcab-ot is. -
válasz
King Unique #149576 üzenetére
Az a köze, hogy Win10 lehet a megoldás
Én az eredeti gépen a klón rendszert felfrissíteném Win10-re, megnézni, hogy a kérdéses szoftverek működnek-e a 10-en. És ha minden ok, akkor áthelyezni az új gépre. -
undercover
őstag
válasz
King Unique #149486 üzenetére
Valahogyan nem tudom, hogyan csoda történt és letudtam formázni
Egy régi Asus ROG laptopból van szó. CSM mód aktív volt, leformáztam a Windowsnak szánt particiót, igy az összes partició NFTS formátum lett, majd beraktam egy Windows által elkészített usb pendrivot és feltudtam rakni az op rendszert. Bár érdekes mert a boot sorrend miatt miután települt megint a telepítő jött be és megint nem engedte volna leformázni. Kihúzva a pendriveot viszont befejezte a Windows telepítést.
-
undercover
őstag
válasz
King Unique #149490 üzenetére
-Törölhető.
-
undercover
őstag
válasz
King Unique #149488 üzenetére
Hm...
Arra van módszer, hogy parancssorból lementsek egy particiót? Mert utána törölném és akkor gondolom nem lenne probléma.
Mert már nincs boot képes particióm, mert leformáztam hátha segít.
-
undercover
őstag
válasz
King Unique #149486 üzenetére
Csak a particiót átlehet állítani GPT-re? Mert parancssorban kilehet választani csak egy particiót.
Előtte formáztam azt a particiót.
Az a fura nekem próbáltam MBR módban a dolgokat meg GPT módban de sehogy se engedte a telepítést. Ha kétféle telepítőt csináltam.
-
creed33
aktív tag
válasz
King Unique #149479 üzenetére
gpedit.msc alatt az automatikus frissítések konfigurálását tiltottam le, de lehet hogy mégsem működik a dolog. Bosszantó hogy ilyen komplikáltá tették az update letiltását win 10 alatt pedig a pro verziót használom. Ha letiltom nem időszakosan akarom letiltani. Akkor menjen a háttérben amikor én akarom.
-
freeknight
őstag
válasz
King Unique #149462 üzenetére
Szia!
A hibakód: 0xC004F213
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #149458 üzenetére
"Igen, csak ha a felhasználó a felsoroltakkal nincsen tisztában, akkor ugye nem feltétlen kell nekiállni hagyományos módon újratelepíteni. Akkor inkább használja a már említett alaphelyzetbe állítást, ahol nem kell a megfelelő ISO-fájl manuális letöltésével és telepítési adathordozó elkészítésével, BIOS/UEFI beállításokkal, stb. bajlódni, meg akkor a Windows-kiadás is biztosan egyezni fog."
Ez nem egy autó ahol ha rosszul cserélsz féket akkor nem tudsz megállni és fának hajtasz. És felrobbanni sem fog, tehát de, nyugodtan neki lehet állni. A visszaállítás meg nem minden esetben hasznos mert van aki pl ssd-t cserél a gépben neki tényleg szüksége van a clean installra. Összegezve én csak azt mondom hogy árnyaltabb a kép annál mint hogy valaki teljesen a-z ig tud mindent és a többieknek meg fogalma sincs róla.
Én valahol a kettő között vagyok, és sokan vannak így ez esetben lenne jó ha létező digitális licensz esetén a windows ezt észre veszi és ezt nyomná az orrom (ez a teljesen laikusokat sem hiszem hogy össze zavarná) alá ahelyett hogy a windows 11re való frissítéssel baszogat állandóan. Hiszen az étosz szerint nagyon fontos hogy eredeti szoftvert használjunk, ez pedig ezt segítené. De nagyon egyszerű: Pl ott van az erre való hiba elhárító. Ha annak az a feladata hogy észre vegye mi a baj akkor miért nem veszi észre hogy van a gépen uefi oem key de ez a windows verzió ami telepítve van nem egyezik azzal. Én nem vagyok szoftver tervező mérnök de ez nagyon magától értetődőnek tűnik számomra hogy egy hibaelhárító logikusan ezt megnézi és szól mi a helyzet. -
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #149455 üzenetére
"Ennyi erővel a felhasználó is letölthetné és telepíthetné a licencnek megfelelő kiadást, akkor nem lenne aktiválási probléma.
"
Fején találtad a szöget. A felhasználók többségének fogalma sincsen az ilyen-olyan verziókról, az is csoda ha egyáltalán tudja valaki hogy a gépén windows 7 vagy épp 10 vagy 11 fut. (most a ph közönségéből induljunk ki). Ezért mondom azt hogy egy bios oem key megléte esetén teljesen magától értetődőnek kellene lennie (ha egybként technikailag lehetséges, és lehetséges mert ugye nálam is működött) hogy felajánlja a rendszer hogy ez az eszköz már rendelkezik egy digitális licenszel aktiválhatjuk a most telepített windows-t azzal is.
"Bár az továbbra sem világos, hogy amikor a Pro Education kiadás volt telepítve, akkor hogyan lett ott 0xC004F034 aktiválási hibakód, már ha így értendő a leírtak egyáltalán..."
Pedig teljesen világosan írtam hogy a gondot én okoztam azzal hogy nem pro educationt tettem vissza rá hanem sima educationt. És az education alatt jöttek ezek a hiba kódok. Amíg pro education volt rajta ott nem kaptam hiba kódot mert ott aktiválva volt még.
-
Doner
aktív tag
válasz
King Unique #149453 üzenetére
Köszi a részletes leírást.
Szerencsére még az előtt rajottem hogy ki lehet olvasni az uefi OEM key t hogy elkezdtem volna megint újrahúzni. Mondjuk lehetne a Windows is annyira okos hogy miközben hisztizik hogy nem eredeti feltalálhatná magát annyira hogy automatikusan megnézni van e uefi OEM key a gépen és ennek megfelelően felajánlhatná hogy "most nem a megfelelő verziójú Windows telepítetted fel, de figyelj öcsi én itt látom hogy ezen a gépen van egy licensz így mi lenne ha azzal aktiválnám magamat neked? Oké rendben vagy nem köszönöm"
Dehát lehet hogy túl idealista vagyok...Ez off de a thunderbolt nem működött hiába frissítettem mindent, csak ding dingelt amikor bedugtam de unplugolta állandóan most látszólag jó.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
King Unique #149434 üzenetére
Azt olvastam több helyen is, hogy lehet futó windowst klónozni. Csak azt nem tudom, hogy ez sikerül is a valóságban. Ilyen szkeptikus vagyok, hiába van leírva, tapasztalatra többet adok
Köszi, idáig még nem jutottam el a búvárkodásban, hogy ezeknek a programoknak van ilyen lehetősége. Ezért jó, hogy itt vannak, akik tudnak segíteni
-
válasz
King Unique #149387 üzenetére
Koszi az infot,
pendrive vonalon komoly lemaradasom van ezekszerint. -
válasz
King Unique #149383 üzenetére
" A már meglévő heyi telepítés...konvertálása Win T Go.."
ha az efi és minden partíció azon az egy lemezen van amit kivéve a gépből be tudunk tenni usb-s házba, semmit nem kell csinálni.
Elindul, lehetséges molyolás szöszmötölés, esetleg reboot majd feláll a W10, észreveszi hogy már külsős lett és ennyi.
Frissít működik.
Többszöri tapasztalatom, én mlég sose vettsm igénybe ilyenre konvertáló segédprogramot.
Az első boot nem árt ha abba a gépbe történik amiből a lemez ki lett véve, utána akármibe bedugdosható, drivereket leszedi mindent megcsinál.
Pendive, erre sose próbáltam, ha nyúzva van azért az megnyekken hamar, egy ssd az mégiscsak ssd. -
Angel2014
addikt
válasz
King Unique #149379 üzenetére
Köszönöm szépen
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
King Unique #149372 üzenetére
A win 10 régóta a linux mellett van egy külön meghajtón, időnként használtam, de ezekszerint a külső HDD-t még nem dugtam rá, mert most, hogy olvastalak kipróbáltam pennel és ott valóban van kiadás. Eddig Pepermintet használtam -most kimúlt- és ott megszoktam, jobb egér katt, majd jobb felül kiírja, hogy eltávolíthatom, szóval nem lehet elrontani. Köszönöma segítséget, ez van meg kell szoknom
.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
King Unique #149369 üzenetére
Nem volt hibaüzenet, csak fura, hogy ennyire eldugták egy külső meghajtó leválasztásának lehetőségét, linuxon ez jobb egér katt, ezért win alatt is ot kerestem
kihúzni meg nem mertem.
tordaitibi
Nem sorot fel semmit, ezért sem tudtam mitévő legyek. -
teleahocipöm
senior tag
válasz
King Unique #149367 üzenetére
Köszi szépen! Kicsit tulgondolták
-
Grizzlu
tag
válasz
King Unique #149289 üzenetére
Szia, kérnék némi segítséget!
Leszedtem a Macrium-ot, el is kezdtem volna, de sajnos szektorkompatibilitás miatt nem tudtam klónozni (jelenlegi 512, új 4096). Ahogy a progi mondta, feltettem az intel Optane progiját, de az sem segített. Mi a megoldás?
Köszönöm!
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
King Unique #149316 üzenetére
A tárolóknál megjelenik, épp ezért csak úgy tudtam működésre bírni.
UP: Na bameg' ott kellett a "készletet törölni" és most jó. Nem értem mi a pék volt ez és alapból ha a user behelez egy új háttértárat miért oda teszi... Köszi segítséget!
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
King Unique #149312 üzenetére
Nem értem... Most ha új lemezt rakok a gépbe akkor lemezkezelésben nem kéne látnom a nyers, kötet nélküli lemezt??? Nem tudom sehogy megoldani, hogy ne tárolóként tudjam használni. Amúgy ez egy laptop és a 2. M2 slotban van a másik ssd
-
Grizzlu
tag
válasz
King Unique #149289 üzenetére
Köszönöm, meg is fogom lépni
-
arcitec
addikt
válasz
King Unique #149240 üzenetére
Juj ezért nem találtam, kérlek törölni .. Elnézést ...
-
sz.j
nagyúr
válasz
King Unique #149226 üzenetére
"Mármint biztosan ki lett előtte kapcsolva a vezérlőpultban a Fast Startup funkció, megnézted?"
Mivel nem voltam benne biztos, ezért megnéztem, és ki van kapcsolva a gyors-indítás ...
-
sz.j
nagyúr
válasz
King Unique #149222 üzenetére
Minden esetben a Start - Főkapcsoló - Leállítás használatával volt leállítva a problémás gép, és a gyors indítás nincs bekapcsolva ... ( a többi gépnél is hasonlóan, csak azoknál nem jelentkezett a hiba).
-
rgeorge
addikt
válasz
King Unique #149213 üzenetére
Nem derült ki, mert az adott gépen nem próbáltam több Windows 10 verziót, csak a legfrissebbet, és x próbálkozás után inkább tisztán telepítettem. De ez most itt már nem releváns kérdés.
-
rgeorge
addikt
válasz
King Unique #149211 üzenetére
Sajnos nem jegyeztem fel, mert nem volt rá megoldás. Logokban kellett keresni az okot, de az ott található hibákra nem volt érdemleges találat. Valahol olvastam egy esetet, ahol a legfrissebb Windows 10-el sikertelen volt az upgrade, de egy korábbival igen, de nem találtam meg ezt, ezért kérdeztem.
-
Ryder62
őstag
válasz
King Unique #149196 üzenetére
Köszi, már így találtam is 30 GB-nyi adatot a "Hibernálási fájl" kategóriában.
Rendszervisszaállítással meg miegymással ki is jön az 50.Gondolom, ezeket azért nem célszerű törölni, még akkor sem ha sosem teszem alvó módba a gépet.
Csak az tűnt fel hogy mindig kb 70 giga szabad helyem volt most meg hírtelen 50-re csökkent. Ez mitől lehet? A Windows mókolhat így a háttérben?
-
sfefe
addikt
válasz
King Unique #149190 üzenetére
Köszi,
( de azért az jó lenne ha nem magadból indulnál ki és a lekezelő szokott stílusodból visszavennél nem lehet mindenki akkora ász mint Te )
Régebbi penről lett telepítve igen mint fórumtárs írja...
Akkor majd mondom szedjen le egy frissebbet... -
AlyrArkhon
senior tag
válasz
King Unique #149188 üzenetére
Szerintem azt irja ki neki az update-nél, amit az első hsz-ben leírt, ezért nincs screen...
Ha ugyis most lett feltéve, én kezdeném elölről.
Első lépés: letöltök egy friss telepítőt MS oldaláról...
(gondolom valami ősi pendrive/dvd került elő egy régi telepítővel...) -
sfefe
addikt
válasz
King Unique #149185 üzenetére
.
-
sfefe
addikt
válasz
King Unique #149185 üzenetére
Csinálná a win update-et de ezt írja ki mikor frissítene....
-
[w]
őstag
válasz
King Unique #149003 üzenetére
huhh, akkor ennek hamarosan nekiesünk...
köszönöm!
-
Shaza
senior tag
válasz
King Unique #149099 üzenetére
Köszönöm ,nekem teljesen megfelel a helyi fiók is
A fenti bios-os problémámban nem tudnál segíteni? -
válasz
King Unique #149036 üzenetére
PC Transfer mennyire működőképes?
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #149050 üzenetére
Nem a macriumról beszéltem, csak elírás volt, amit alatta helyesbítettem is (időtúllépés miatt).
-
Shaza
senior tag
válasz
King Unique #149050 üzenetére
Most akkor mit tudok csinálni?Próbáljam bios flashbackel?
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #149044 üzenetére
Így van, de sok átpartícionáló progi nem változtat a néven. Tehát csak az a biztos hogy volt valamikor előtte MCT is használva...
Pl MCT-vel letöltöd az ISO-t és Macriummal uefi only módban pendrivera teszi pont így néz ki.
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #149001 üzenetére
Nagyon bánom, hogy lefuttattam a scannowt, ezzel hagytam, hogy bele"javítson", ami nálam nem javítást jelentett. Csak a verifyonly-t szabadott volna indítanom. Korábbi rendszereknél nem találkoztam ilyen eredménnyel, hogy nem csak corrupt files, hanem integrity violations is lehet, ami nem is hibát jelent, ha a user maga átállít pár dolgot.
Persze nem hagyott nyugodni a visszaállított képfájl esetén sem, hogy ott sem volt hibátlan az sfc eredmény és futtattam egy DISM parancsot is. Ami már megnyugtató eredményt adott.Más:
TPM BIOS beállításra melyik topikban lenne érdemes kérdeznem? Itt és a Dell topikban nem kaptam választ. Neten sem találtam meg, hogy mi a default a PPI-re vonatkozóan (2. pipa). Szerintem azt nem kéne bekapcsolva hagynom. Le tudom fordítani mit jelent, de nem tudom milyen esetben van értelme azt is bepipálni. Másik gépemen a TPM-et sem engedélyeztem nehogy bekavarjon valamit a rendszerbe egy visszaállítás, vagy Bios frissítés miatt. -
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #149001 üzenetére
Ismét köszönöm, hogy próbálsz segíteni. Rád sokszor lehet számítani. 😇
Nálam más hibát jelzett. Nincsenek sérült, vagy korrupt fájlok.
Ez a hibaüzenet: Windows Resource Protection found integrity violations.Úgy értelmezem a netes leírások alapján, ez akkor jelenik meg, ha pl bizonyos biztonsági dolgok át lettek állítva, tűzfal, defender, frissítés, bejelentkezésnél autologin, zárolás tiltás és hasonlók. (a csoportházirendben)
Ezt megerősíti az is, hogy a javítás után újra bekapcsolta a Tűzfalat.
ui: A CBS.log 11 MB, képtelen vagyok átlátni. -
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #148997 üzenetére
Nem értem akkor mi lehet. Tisztán telepített rendszer. Rengeteg munkám van benne mire beállítottam mindent és a programokat.
A C: tulajdonságok - eszközök, Hibaellenőrzés nem talált hibát, de az sfc /scannow parancs igen. De az most nem olyan átláthatóan írta ki, ahogy még a Win7. Nem sorolta fel mit talált. Egy log-ot hozott létre, ami szerintem átláthatatlan. Inkább visszaàllítottam a rendszert és mindent újra beállítottam. De akkor lehet már az is sérült? Pár napos rendszer. Nem értem. Mini tool-al vágtam ketté a partíciót. Mindjárt elájulok. Nem tudom mit csináljak, kimerültem. 2 gépet állítottam be egyszerre. Nem merem simán lefuttatni megint parancssorból az sfc-t... 😪 -
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #148994 üzenetére
Köszönöm.
Én csak a Gyors rendszerindítást szoktam tiltani. Azt hittem a Fast Boot maradhat... Nálam az be van kapcsolva. Eddig nem volt szükségem a Csökkentett indításra, csak egy kis hülye program miatt néztem meg, de még annak sem volt értelme.
Hm megint tanultam valamit, csak most sajnos a saját káromon. Vissza kellett állítanom a rendszert...Szerinted a DISM nélkül futtatott scf /scannow milyen kárt tud okozni? Nálam ok nélkül javított pár dolgot. A log fájl nem túl barátságos.
-
cidalain
veterán
válasz
King Unique #148987 üzenetére
Köszi. Az eddigi gépek valóban frissüléssel lettek Win10-esek, akkor ott azért működött trükközés nélkül.
Visszaállítós link segített, sikerült.(A nyilas léptetés a Win10-es appnál, és a Resetes linked között nem találtam összefüggést)
-
petakpa1
őstag
válasz
King Unique #148976 üzenetére
Igen, tudom. Nem kellett volna engednek telepítenek, hogy elkezdje a telepítést, mikor láttam, hogy mindhárom meghajtót listázza. De raprobaltam és Ross vége lett
.
-
petakpa1
őstag
válasz
King Unique #148972 üzenetére
Igen, ez lett volna a kérdés. Annyival pontosítva, hogy a fenti képen UEFI-ben szerintem csak a bootolás kerül tiltásra, de maga az NVM SSD nem.
Sajnos UEFI-ben olyat nem találtam, hogy NVM PCIE port tiltása. Persze a sata portokat egyenként le lehet tiltani, de az NVME-PCIE-t sajnos nem
.
Mindegy, nekiesem kipróbálom a Windows telepítéses módszert.
-
petakpa1
őstag
válasz
King Unique #148970 üzenetére
Köszi megpróbálom.
Ha UEFI-ben kikapcsolom fenti módon NVM SSD-t, és ennek következtében USB-ről indított Win10 telepítő fel se listázza majd lehetséges telepőítési helyként az NVM SSD-t, akkor biztos, hogy működni fog a szeparált telepítés vagy csak talán működhet?
+ Lenne még egy ötletem: Mi lenne ha Macriummal átklónoznám az NVM SSD összes partícióját a sata SSD-re? Ezt követően felbootolna Win sata SSD-től indítva? Vagy mivel más a lemezkezelő szabvány sata vs nvm összeomlana boot közben?
Mondjuk ez esetben még le kellene pucolnom egy csomó felhasználói adatot majd satat SSD-ről, hogy több hely legyen rajta, de ez a legkevesebb. Inkább ezt mint, hogy sata SSD-re történű új telepítés elbarmolja NVM SSD-s Windowsomat...Szerinted melyik módszert érdemesebb elsőre megpróbálni?
-
petakpa1
őstag
válasz
King Unique #148968 üzenetére
Köszi a gyors választ. Igen pontosan a teljesen szeparált telepítés és Win10 bootolás a cél.
UEFI boot menü gí néz ki jelenleg
Eleve csak az NVM SSD-ről van engedve a bootolás, HDD-ről nincs.
Illetve most benne volt a Telepítő pendrive is már, de a Sata-s SSD még nem.
Jól értem, hogy azt mondod, hogy
1) a pirossal bekarikázott eszközről való bootolást tiltsam le UEFI-ben.
2) ezt követően szereljem be a Sata SSD-t.
3) majd bootoljak USB Win10 telepítő pendrive-ról
4) és figyeljek rá, hogy a SATA SSD-t válaszam ki telepítés helyének.Ha így csinálom akkor nem fogja buzerálni NVM SSD-t sem a telepítés, sem a Sata SSD-ről bootoló kész Win.
Mikor már Sata SSD-től önállóan tud bootolni telepített Win, akkor UEFI-ben ismét engedélyezhetem NVM SSD-ről való bootolást, és innentől kezdve UEFI boot menüben választhatom majds ki, hogy sata vagy NVM SSD bootoljon.Ha igen akkor nekiesek, és köszi a segítséget!
-
efi99
őstag
válasz
King Unique #148907 üzenetére
Senki nem vitatja, hogy beriaszt. Pont arról beszélek, hogy fals positive.
-
efi99
őstag
válasz
King Unique #148903 üzenetére
http://blog.nirsoft.net/2009/05/17/antivirus-companies-cause-a-big-headache-to-small-developers/
De, pont az a lényeg, hogy mit csinál. Szerencsére az éles kés sincs betiltva, pedig sok mindent lehet vele csinálni. Én is több programot használok a Nirsofttól, soha semmi gondom nem volt velük az elmúlt 10 évben. Ismert gyűjtőoldalakon is szerepelnek illetve ajánlják a szoftvereiket. -
efi99
őstag
válasz
King Unique #148897 üzenetére
Egy jelszó megmutató programra nyilván hivatalból riaszt minden AV, de ennyiből még nem következik, hogy el is lopná.
-
válasz
King Unique #148886 üzenetére
Ehhez annyit,
irasvedette kellett tennem a portable gyujtemenyes pendrajvomat mert a Defender eloszeretettel leöldös rola tucatnyi exet, es pont amit a kollega emlitett, a Nirsoftos cuccok az elsodleges aldozatok de mast is eloszeretettel gyalul.
Dll is ment mar igy a levesbe, egy artatlan portable webszerverbe nem tudom mit talal.
Es mas gepen nem ildomos beleturkalni a mukodesebe, visszaallitani mar ha vissza lehet es kivetelezni egyebek.
Mindegy, fo a biztonsag. -
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #148886 üzenetére
Pedig mind tiszta program. Ilyenek, mint a WebBrowserPassView, PasswordFox... van még pár hasonló kis hasznos program a Nirsoft-tól.
Defender Control is elég ismert és néha jól jön pl ilyen esetben.
Bár szerintem ott is variáltak, mert eddig simán ment, most meg hiába kapcsoltam ki az Illetéktelen módosítás elleni védelmet, ahogy kéri, mégsem tudta letiltani a Defendert. Amikor meg Defenderben kapcsolom ki a Valósidejű védelmet és utána indítom a D.Controlt, akkor meg kiírja, hogy már ki van kapcsolva. Így viszont pár perc múlva magától visszakapcsol.
Engem az zavar nagyon de nagyon, hogy nem kérdez. Megérteném azt is, ha az alapbeállítás a karanténozás lenne, de miért nem lehet beállítani, hogy kérdezzen művelet előtt? Szerintem ez alap lenne.
Egy külső eszközről meg tényleg durva, ha azon töröl így kérdés nélkül. (szerintem)Doky586: Akkor is töröl, vagy karanténoz. Nekem még Comodo IS mellett is törölt már így szó nélkül szintén olyat, mint az említett tiszta programok. Pedig a védelemnél azt írta a Defender ki van kapcsolva, mert a CIS az aktív. Akkor is nagyon kiakadtam.
-
Krystal_s
addikt
válasz
King Unique #148884 üzenetére
Köszönöm.
Nem adhatom kivételekhez az én fájljaimat, mert nem az én gépem amire másoltam. Azt sem tudhattam előre, hogy a Defender mit érzèkel majd károsnak, mivel azok tiszta programok. Szóval adott egy külső adathordozó (az én privát dolgaim), amin sok fájl van, de párat szerettem volna átmàsolni egy családtag gépére. Nagyon kiakadnék, ha a dolgaimba beletörölne kérdés nélkül. Hiába kapcsolatban ki a valósidejű vizsgálatot, akkor is törölt. Talán csak a gépről. Nem lehetne joga beletörölni egy külső eszközbe is engedély nélkül. 😯 Nem voltam végig a gép előtt. Az előzmények rész nem túl beszédes. -
tylerddd
veterán
válasz
King Unique #148866 üzenetére
-
Astrasattila
tag
válasz
King Unique #148792 üzenetére
Szervusz!
Igen, mint írtam is, ez egy hosszabb olvasmány, s csak szombaton volt rá időm. Elolvastam, támpontnak nagyon jó volt, köszönöm szépen! Ugyan nem teljesen így, de megoldódott a dolog. Szóval köszönöm szépen a linkeket! -
Potyka03
senior tag
válasz
King Unique #148787 üzenetére
Köszi,sikerült.
-
Potyka03
senior tag
válasz
King Unique #148785 üzenetére
Egyik sem vált be.
Más módszer? -
Jazz
veterán
válasz
King Unique #148759 üzenetére
Köszi.
Zoz: szénné van telepítve törölhetetlen appokkal... -
noidslu
csendes tag
válasz
King Unique #148747 üzenetére
Az volt a baj, hogy egyenlő időt adtam meg a képernyő kikapcsolásához és az alvó üzemmódhoz. Az alvó üzemmódnak nagyobb időt kell megadni - valamiért és most már elalszik, kéri a jelszót.
-
noidslu
csendes tag
válasz
King Unique #148747 üzenetére
Előre is köszönöm. Próbálom.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
King Unique #148586 üzenetére
Még egyszer köszönöm a segítséged....most volt időm ismét foglalkozni anyám gépén az srt kiterjesztés visszaállítással alaphelyzetbe. Nos, az itt általad ajánlott 2 link közül az alsó végre tökéletesen megoldotta a problémát
....most végre olyan az srt ikon mint volt a kutyulás előtt , amihez idős anyum hozzá szokott
-
mexel
veterán
válasz
King Unique #148703 üzenetére
Köszönöm a választ! nem jól írtam azt hiszem. A frissítés önmagában nem hibás, nem vonják vissza. Egyszerűen csak olyat tartalmaz ami megakadályozza régebbi USB nyomtatók telepítését.
Sajnos ezek javítási módszerek nullák, csak a nyomtató másolatról beszélnek ami a ritkábbik hiba, ha lapolvasós a nyomtató akkor van gond, mert ott egyszerűen nem telepszik a driver.
A többi módszer meg a szokásos: törölje a drivert stb. Ezek semmit sem érnek hiszen nem látszik a port egyszerűen, ezt fedi el a frissítésA szétszedést úgy értem, hogy ez a frissítés sajnos nem látszik külön sehol, azaz úgy nem távolítható el ahogy Krystal_s javasolta hiszen nincs ilyen frissítés a rendszerben külön, ez valószínűleg valamivel egyben érkezett, de nem tudom hogy mivel.
Valahol olvastam, hogy a nagyobb összesítő frissítési csomagot lehet szétszedni, kivenni belőle a KB50146666-ot és utána manuálisan frissíteni. Így a win azt elfogadja és nem telepíti újra, de ezt nem értettem teljesen és semmi egyebet nem találtam erről. De nem tudom hogyan és melyiket kellene.
Az a gond hogy irtó sok régi nyomtató nem működik így használhatatlanná váltak, és csak az lenne a megoldás hogy törölni minden frissítést visszamenőleg a win10-ben és többet nem frissíteni, de ez nem az igazi megoldás
-
codec
senior tag
válasz
King Unique #148700 üzenetére
1 darab rendszer meghajtó samsung 970 evo plus.
Alaplapi m.2-n van. Más meghajtóm nincs a gépre kötve.
Még annyit, hogy nem 50-100%-os lemezhasználatról van szó, néha még 1-2% se látszik a feladatkezelőben, de a led jelzi, hogy valamilyen lemezművelet történik. -
Jarod1
veterán
válasz
King Unique #148680 üzenetére
Eleve a windows os telepítésnél rejtett partíció lesz kb 100 Mb, valamint a recovery amiben ott van a win telepítő,. de 100felé partícionálni nincs értelme.
-
Doky586
félisten
válasz
King Unique #148680 üzenetére
sőt Linuxot se..
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
King Unique #148629 üzenetére
A programban levő helyen csak egy hivatkozás van ami a gépházat nyitja meg, ott ki van kapcsolva, a közvetlen kikapcsoló gomb eltűnt, a mostani verzióban.
Más fontosabb!
A citromail után fizetős lesz a vipmail is. Ez a belépési e-mail címem a Microsoftos fiókba. A profilomban átírtam a email címet, azt is jeleníti meg az adatok között elsődleges címnek, de a bejelentkezésnél a régi vipmailossal tudok belépni. Májustól én nem fizetek havi 2000 Ft-ot, mikor van még jó néhány ingyenes, meg a T-kábeles előfizetéshez is tartozik 5 email cím lehetőség. Most akkor hogy tudom módosítani a bejelentkezési címet, mert a profilnál hiába lett új megadva és az az elsődlegesnek. Esetleg msé(é)k nem találkoztak olyannal, hogy egy email cím megszűnik? -
balazs1956
senior tag
válasz
King Unique #148639 üzenetére
Rendben, köszönöm.
Nem tudtam mekkora az átjárás a két topik között, és hát mindkeettő vonatkozott rám -
Imi1981
veterán
válasz
King Unique #148627 üzenetére
Hoppá! Megnéztem és a home verziót telepítette! Mct-vel töltöttem le két napja és pro 64 bit verziót . Az én gépemen az is ment fel de itt home lett belőle . Most nézem gyárilag home kulcs van benne úgyhogy akkor ezért lett home verzió . Na mindegy jó így neki (sulis gép) .
-
Imi1981
veterán
válasz
King Unique #148625 üzenetére
Ott a kép amit linkeltem. Nincs lehetőség offline fiókot választani! Ugyan ezt a telepítőt használtam kettő napja saját gépemen és ott lehetett offline fiókot választani. Itt ahogy a képen is látszik akár hová léptem csak Microsoft fiókkal lehetett tovább menni és vissza lépni sem engedte. Csináltam gyorsan egy fiókot csak azért ez idegesítő volt. Asztali gépen ott volt az offline fiók ahogy a linkeden is látszik de itt semmi. Mindegy megoldottam csak nem értettem.
Ahogy az előző hsz-emben a képemen látszik ott van valami rejtett lehetőség mégis offline fiókot választani?
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
King Unique #148607 üzenetére
Úgy látszik nem fogalmaztam egyértelműen.
Nem minden alkalmazásba akarok frissítést követően manuálisan bejelentkezni.
Ami le van tiltva az ne induljon el!
A cégnél laptopot kaptam előre telepített 11-es a kidobásra szánt asztali gépről nem lehetett át telepíteni a Office 2013-at. 2016-os Excel ha egy példányban fut, nem tudok másik táblázatot megnyitni - random, nem történik semmi. Amikor mentek, hogy újra indítsam a gépet elkezdi megnyitja azt a 5-10 táblázatot amelyekre rá kattintottam előtte. Naponta 5-10 alap szavat vetetek fel a szótárba, mert nem ismeri azokat. Nem biztos, hogy a felhasználó
megy hátra. A 11-es annyit fejlődött, hogy a megszokott dolgokat máshol lehet megtalálni, ja és még egy fontos többlet, lekerekítették az ablakok sarkát. -
válasz
King Unique #148617 üzenetére
Köszi, végül kerítettem egy vga kártyát, azon egyből ment a megfelelő felbontás, cserébe most meg biosba nem tudok belépni, mert csak win kezdő képernyő az első amit kapok. Küzdök még vele a ezért picit.
Köszi a win11-es linket is.
-
Nerazim
őstag
válasz
King Unique #148610 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Tovább kérdnék, ha nem baj.
Felraktam a x64 win10 pro 22H2 verziót és a MCT22H2 -vel csináltam egy bootolható pen-t. Telepítés közben a korábbi fióknál megadott email címhez tartozó win10 jelszót nem tudtam megadni mert nem emlékeztem rá ezért valahogy ezt a lépést kihagytam, de a telepítés végigment bejött a win és azt tapasztaltam, hogy a win10 aktiválásnál az szerepel, hogy digitális licenccel aktiválták. Ezt nem az ms fiókba való belépés után kellene látnom? -
Sztlaci
aktív tag
válasz
King Unique #148512 üzenetére
Ha működne akkor igazad lenne. Ki van véve az indulás a jelzés, indulás a winnel együtt helyen az kapcsolónál, nagy ívben tesz rá csak indul és több perccel a gép indítás után. Ha ki ikszelem, végleg bezáródik, nem nem fut a háttérben. Nem az a bajom, hogy van, az hogy erőszakos, és nem dönthetek úgy, hogy később frissítem az alkalmazást, ha elkurták akkor is jön kéretlenül. A céges frissítésről, a cégnek így több milliós többlet kiadás a win ingyenes frissítése, vagy marad a lassan nem támogatott 10-es verziónál. Az adatmentéshez kértem korábban javaslatot ingyenes verzióra, azt köszönöm, de már késve jött, a korábban leírt módon már sikerült mentegetnem, csak idő igényes volt. De pl. a sima Recuva nem látta az "elveszett" adatokat az Anyrecover igen.
urandom0 A szinkronizálás oda vissza sem szentírás, a gépről törlés, A Google fotóknál, ha fogy a tárhelyem , és törlöm a képek egy részét, nem törli az eredeti fájlt a telefonomról, gépemről, de megjegyzi mit töröltem és nem szinkronizálja a törölteket vissza, hogy újra tele legyen a tárhelyem. Ja, lehet nagyon magasak az elvárásaim, de ha a mséknél a szinkronizálás adatvesztés okoz, véglegesen alap lenne egy figyelmeztetés, hogy ha törli az ondrive tárhelyről, az adatait, akkor a gépéről is törlődik végleg és mentsen DVD- re vagy más külső adathordozóra ha nem akar adatvesztést. Lehet nem mindenki informatikus. A tárhely feszabadítás nem azonos azzal, hogy nincs szükségem az adatra. -
chungee
addikt
válasz
King Unique #148597 üzenetére
És tényleg
Köszi
-
MutantZombie
tag
válasz
King Unique #148584 üzenetére
A PIN kódot nem nem fogadta el, hanem nem volt neki kitöltési menü sem, ahova beírhattam volna, hanem csak a felirat:
"Valami hiba történt, a PIN kód nem használható!"Mindenáron egy "Jelszókiadási USB-t" szeretett volna, hogy csatlakoztassak, amit lehet csinálni biztonsági okból, hogy az ilyen hibákat el lehessen kerülni, csak sajnos akkor derült, ki, hogy erre szükség lehet, amikor már nem lehetett megoldani, mert a hiba beállt.
Bár nem tudom, hogy ha nem én felejtem el a jelszót, akkor is segített volna-e.Az eset beállta után újraindításokkor a bejelentkező ablak előtt, egy pillanatra kiírt valami "0x00006d ...szöveg... 100%", vagy valami ilyesmit, de nem mindig írta ki, így nem tudtam a pause gombbal elkapni (már ha számít egyáltalán), csak ezért meg nem indítgattam újra a gépet, hogy hátha.
Van olyan legális program, ami turkálhat ilyen területen és az okozhat ilyen kárt?
Vírusirtó akár? -
xy.zsolt
őstag
válasz
King Unique #148562 üzenetére
oké, bármit csinálok minden visszaáll alapértelmezett társításra csak az srt file-ok nem....az marad a vlc-hez társítva
Tudja valaki melyik ezen file-ok alapértelmezett alkalmazása és hol találom a windows-ban?
-
MutantZombie
tag
válasz
King Unique #148581 üzenetére
Ezeket a köröket lefutottam, és akkor nem hozott megoldást egyik sem.
A PIN kódot és a rendszergazda jelszót nem fogadta el, és bármilyen módosítást akartam (csökkentett módban is), a rendszergazda jelszó kellett neki (pl. a frissítés eltávolítása).
A microsoft-os fiókba bejelentkezés ikonja nem jelent meg (gondolom, mert helyi fiók), és nem csinált ideiglenes profilt sem.
Korábban készített külső usb-ről indított víruskereső szerint nem volt vírusos a gép, arról a netre fel lehetett csatlakozni - tehát kapcsolat volt.
Viszont az ellenőrzés után - amikortól elvileg boot-olna a windows -, onnantól azt jelezte a linux-os rendszer, hogy a windows hibernált állapotban van, és ezért nem tudja elindítani azt.Bár a rendszer meghajtón semmit nem tárolok, ami fontos, így bármikor újrarakom, csak hogy nincs-e valami egyéb megoldás erre.
-
MutantZombie
tag
válasz
King Unique #148578 üzenetére
Bocs, hogy lemaradt a kép és a nem körültekintő fogalmazás, de szerencsére a leírásodban lévő parancssoros eljárással sikerült megoldani, ezért azt köszönöm!
Az mitől lehet, hogy Win10 Home egy rendszerfrissítés után elfelejti a helyi fiók PIN kódját (Valami hiba történt, a PIN kód nem használható)?
A vírus elvileg kizárható.Elkerülhető ez valahogy, hogy ilyen ne forduljon elő vagy lehet védekezni valahogy ez ellen helyi fiók esetében?
-
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #148575 üzenetére
Szia!
Napra kész Win10 Pro van a laposon. Ma telepítettem és frissítettem, mielőtt az Office felment volna rá.
Az történhetett, hogy az Office telepítője lefagyott és beragadt a telepítő, de nem jelzett a későbbi próbálkozásoknál hibát.
Egy segédprogrammal sikerült leszednem az Office maradványokat, az MS oldalán találtam, és utána rendben felment az Office 2019.
Szóval a probléma elhárult, minden rendben van. -
xy.zsolt
őstag
válasz
King Unique #148560 üzenetére
Ezeket próbáltam, de maradt a vlc sajnos. Talán egy újraindítás kellett volna
Nem az én gépem, de holnap rákérdezek, hogy oké lett-e. köszi
-
Potyka03
senior tag
válasz
King Unique #148533 üzenetére
Na,a problémám az hogy mivel sehova nincs rendszerazda jogom,semmit nem tudok csinálni.
Magát azt se tudom megcsinálni amivel vissza kéne állítanom
Nincs a felhasználók között nekem olyan hogy család és egyebek.... a parancsort pont azért nem tudom előhozni mert se admin se rendszergazda nem vagyok.... -
Potyka03
senior tag
válasz
King Unique #148533 üzenetére
Oké,köszi.
Ha problémába ütközök írok ide újra. -
fcc
aktív tag
válasz
King Unique #148516 üzenetére
Ezeket találtam én is. Van másik vírusirtó feltelepítve, ez kikapcsolja a defendert, de ha telepítés miatt kikapcsolom az alternatív védelmet, visszakapcsol a defender.
Az automatikus lejátszással is végig mentem mindenen, de nem hajlandó működni. -
nfsu17
veterán
válasz
King Unique #148482 üzenetére
Köszi. Meggyőztél, hogy kikapcsolom a francba egy időre.
Én nem telepítettem 3rd party appot, sem drivert nem frissítettem, ha mégis, akkor azt őnagysága a háttérben 'szokásos' módon.
Btw én kattintottam a telepítés gombra, de csak azért, hogy tűnjön már el a figyelmeztetés és hagyjon békén újra 35 napra. Szóval én voltam a bűnös, igen, hogy egy win updatet feltettem, amit ajánlott...már ha az okozta, és nem a másik KB.
Hogy a win update or a LR az ergya...ezt mindenki fantáziájára bízom. -
válasz
King Unique #148461 üzenetére
Nagy vagy, köszönöm!!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
King Unique #148389 üzenetére
Azt írtad: "Programfájlok (x86) helyett Program Files (x86) mappa van", de ez így hülyeség, mert pont a fordítottja igaz, a magyar nyelvű "intéző"ben van csak lokalizációs elnevezés (bár angolon kívül egyéb nyelvet még nem próbáltam
). Minden értelmes fájlkezelő a valódi nevet (Program Files (x86)) jeleníti meg.
Ha meg valaki intézőt használ nem is értem miért lepődik meg ezen
-
AtHoS
nagyúr
válasz
King Unique #148387 üzenetére
Csak arról jött SS, de egyébként a mappa "fizikai" elnevezése nem Programfájlok, azt csak a HUN nyelvi környezet alakítja át a Wines fájlkezelőben (mint ahogy a Felhasználói mappa is emiatt mutatkozik más néven). Minden más az eredeti elnevezéssel mutatja, álá TC.
-
OldMike
őstag
válasz
King Unique #148385 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest