Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• nfsu17

veterán

válasz King Unique #148482 üzenetére

Köszi. Meggyőztél, hogy kikapcsolom a francba egy időre. :D Én nem telepítettem 3rd party appot, sem drivert nem frissítettem, ha mégis, akkor azt őnagysága a háttérben 'szokásos' módon.
    Btw én kattintottam a telepítés gombra, de csak azért, hogy tűnjön már el a figyelmeztetés és hagyjon békén újra 35 napra. Szóval én voltam a bűnös, igen, hogy egy win updatet feltettem, amit ajánlott. :R ..már ha az okozta, és nem a másik KB.
    Hogy a win update or a LR az ergya...ezt mindenki fantáziájára bízom. :P

• nfsu17

veterán

Sziasztok!

Win10 home (már csak majdnem) up_to_date.

Lightroomot használok legtöbbet, de mostanában (jópár hónapja) nem volt frissítve.
    Sem vga driver, semmi. Vagyis max az a pár program (chrome, win appok stb), ami a háttérben frissül...most ezt ne is firtassuk, hogy ezt mennyire szeretem, vagy nem.

Ha már itt vagyok: van arra lehetőség, hogy fekete listára tegyek pár programot, amit nem akarok frissíttetni magától? Most gondol egyet, aztán látom, hogy frissült az office, a lenovo app, stb.

A lényeg.
    Tegnap indítom szokásos módon a LR-ot, el is indul, majd 30s múlva "nem válaszol", azaz félig lefagyott a program. Várok-várok...kb 2 perc és újra használható, ahogy eddig.
    Gép restart...megint ezt csinálja.
    Cache, preview, catalog, minden olyan törölve, ami még azért akkora újrabeállítást nem igényel, hisz nem volt frissítve a program, semmi, és eddig működött.
    Mi legyen...van újabb LR, ugyan nincs rá szükségem, de akkor tegyük fel, hátha...hát nem lett jobb...sőt, annyira belassult a frissítés CC szerint, hogy ki is írta, hogy nem várt lassúsággal folyik a telepítés...na szép...nagy nehezen felment, de nem lett jobb.

Aztán eszembe jutott, hogy 27-én frissült a win...mert lejárt az a kb 30 nap türelem, amit be tudok állítani a menüben.
    De mondom, én használtam akkor a LR-ot, amikor a win frissítés volt, szóval az nem lehet.
    JA...csak a win frissítés a LR használat UTÁN volt, ezért tűnt úgy, hogy a frissítés óta is jó a LR...DE nem.
    Megnéztem mi települt 27-én, találtam két KB kezdetűt, talán ha törlöm, jó lesz.

Töröltem és nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki jó lett megint.

Kérdésem az lenne, a pár ősz hajszállal gazdagabb fejbúbom alól kikukucskálva:

Ha egy hónap múlva megint ráengedem a win update-et, akkor megint el fogja cseszni nekem a LR-ot? Vagy ha már egyszer volt fent és töröltem, lesz olyan intelligens és nem teszi fel megint? De a többit igen?
    Ha fentire nem a válasz, akkor inkább stoppolom a frissítést.
    Így biztosan nem fog keresni/telepíteni egy hónap múlva sem? [link]
    Leírom, hogy melyik frissítés tett be nekem, hátha később nekem is újra szükségem lesz erre az infora, ha mégis felkerülne vhogy később.
    KB5022906
    vagy
    KB5022502
    Mivel mindkettőt töröltem, így már nem tudom melyik volt az okozója.

• nfsu17

veterán

Hello!

Más nem szenved attól a "bugtól", hogy egy sima mappát kitörlök, ami üres (vagy nem), és másodpercekig nem csinál semmit, de ha f5-öt nyomok, akkor azonnal végbemegy a folyamat. Ha nem f5-özök, akkor 10-15s mire törlődik.
    A fájl visszaállítása dettó ilyen lassú. Van, hogy 5-ből 5x, van, hogy kevesebbszer.
    Egy átnevezés van, hogy azonnal megtörténik, van hogy 10-15s.
    SSD, friss telepítés, minden gyors, és működik és azonnal történik.

Megoldásom van rá, nyáron megcsináltam, pár hónapig jó volt, megint előjött, megint megcsináltam a héten a javítást, utána azonnal jó lett, aztán tettem fel pár elmaradt win frissítést, most megint előjött...most megint meg kell javítanom, de lehet pár nap múlva megint előjön...ha szerencsém lesz, pár hónapig most is jó lesz. Ez mi a rossebb és miért nincs rá valami fix? Nem csak nálam van, sok helyen olvasni.

[link]

A megoldás/javítás:

Ééés tényleg működik, de ezek szerint csak ideig óráig. :O

1. Open Windows Explorer/File Explorer.

2. Click the 'view' tab.

3. Click 'Options' button at the far right hand side of the view ribbon.

4. On the 'General' Tab, and click 'Clear'.

5. Apply/OK to exit.

• nfsu17

veterán

Üdv.

Jól értelmezem a következőket kis netes keresgélés után?

Szeretnék két shortcutot az asztalra.
    Hibernálás és sleep

Most a hibernálás megy.

De azt olvastam, hogy a sleep csak akkor fog menni, ha a hibernálási lehetőséget offra állítjuk.
    Ekkor sleepbe megy a shutdown.exe /h parancs. (nem próbáltam)

Tehát vagy/vagy alapon működik ez shortcut esetén?

Mert a start menüből választható mindkettő és jól is működnek, ahogy kell.

De szerettem volna "egykattintásossá" tenni.

Köszi.

• nfsu17

veterán

Hellosztok.

Adott egy laptop, asus x751L.

A legutóbbi win frissítés óta, ha felnyitjuk a lapos fedelét, tehát készenlétből indul a win, akkor nincs wifi.
    Mutatja az ikon is.
    Szét kell kapcsolni, majd újra csatlakozni.
    Marha idegesítő.
    Eddig jó volt, az utolsó frissítés tett be neki.
    Ha a köv. frissítés helyre fogja hozni, én eskü letiltom ezt a frissítést bármi áron is.
    Most addig mit lehet ezzel kezdeni?
    Ip címet ír, hogy kapott a gép, mégsincs net.
    Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák