- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic V2 - origami
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Én inkább manuálisra állítok mindent és csak az értesítést engedélyezem, vagy max a letöltést. Aztán, ami nem kell, azt meg elrejtem. De volt rá példa, hogy utána is ajánlgatta őket, vagy egyszerre szerepelt az adott frissítés az elrejtettek és az újonnan megjelentek között. Hiába, az MS csak jobban tudja mit akarok.
Win7 összefoglalót meglesve, azért ez sem gyenge... de ha máshogy nem megy, akkor sajnos muszáj ilyen módszerekhez folyamodni. -
Colos1
őstag
A WinLogban semmi extra, csak a szokásos "Metaadatok másolása sikertelen" hiba jelenik meg rendszeresen. HDD -k a HDsentinel szerint rendben vannak. Ja, meg amióta nézegettem a win teljesítményfigyelőjét néha nem tud valami BITS szolgáltatást megnyitni. Erről olvastam, hogy alaphelyzetbe kéne állítani, de nem okoz semmilyen problémát. Elméletileg...
-
Infó . Saját felelősségre tessék használni, ha vmi ezekután nem műkszik, akkor vissza kell csinálni.
#18801: LoL, anno 2évig vonattal ingáztam, reggel 1óra, este 1 óra, még konnektor is volt (ja, nem Madzsarisztán) és igen, mobilneteztem rendszeresen - és örültem neki, hogy az 1gigás csomag kitartott hónap végéig. Nyaralás: nálunk épp az asszony hozta a laposát a tavalyi és a második idei nyaralásra. Mivel nem egy hosszú 7végére szoktunk leugrani a szomszédba, hanem 10-14nap az alap, így azért akadnak dolgok, amit el kell intézni. Wifi: ennek fuss neki még1x, pl a horvát apartmanok jó ha harmadában találsz.
-
V.Stryker
nagyúr
Hagyd. Ha nála nincs gond, akkor másnál sem lehet.
Azt meg fel sem fogja, hogy igenis hiába jónak kinéző a rendszer, ha nyaralásnál a mobilnetet a számomra pillanatnyilag a lesz.rom kategóriába tartozó háttérfolyamatokra pazarolja el, akkor ez a rendszer még nincs kész...
-
ksanc
őstag
Pont ezért megszületett az Adblock Plus és társai.
Ebben teljesen igazad van. A reklámozásnak is vannak kulturált és bunkó, agressziv módozatai.
De a reklámokat csak két esetben tudod teljesen száműzni:
1. nem nézel TV-t, nem hallgatsz rádiót, nem olvasol semmit könyveken kivül, csak offline használod a gépet és nem mész ki az utcára
2. megdöntöd a fogyasztói társadalmat, vagy olyan helyre költözöl, ahol valami más van reklám helyett...t72killer: viszont a masszív adatgűjtés "termékét" simán lenyúlhatják rosszfiúk
Neked is teljesen igazad van, kiegészitve az esetleges céges adatokkal is.
De itt megint az user error, a tudatlanság és a nemtörődömség jön leginkább a képbe.A kedvenc példám azok a netbajnokok, akik fröcsögve hőbörögnek adatvédelem után de az első "nyertélegymillióeurót" felbukkanó ablakra ész nélkül szórják még az anyjuk személyes adatait is...
-
-
King Unique
titán
Miért? Ugyanúgy az ellenkezőjét sem lehet bizonyítani, illetve amcsiban törvény kötelezi őket, hogy kiadják az adatokat. Vagy xy okból ki tudja, kivel, milyen partnereikkel oszthatnak meg ezt-azt. Ez csak spekuláció ugyan, de sok manapság az "érdekes" hír, szóval ki tudja? És az meg nem nyugtat meg szerintem senkit, hogy vki általánosan felhozza a törvényt, vagy épp egy itteni MS bennfentes állítja kötelességből az ellenkezőjét...
-
-
King Unique
titán
Nocsak, nocsak, úgy látszik a letiltogatás és kigyomlálás nem ér semmit.... nyilván nem hagyják, hogy az egyszerű user csak úgy kibújjon a Nagy Testvér köréből...
Hárombetűs szervek bíztos örülnek ennek, + 1 negatív cikk, mi lesz még itt ennek kapcsán...?
"Nem kell hőbörögni, a microfos nem kémkedik, hanem adatot gyűjt, hogy "jobbá tegye" Cortanát." - igen, biztosan csak erről vagyon szó és azok az adatok nem jutnak el másokhoz... -
baboss
őstag
Volt bios rtest meg bios frissités ugyan azt a biost raktam ujra mert nincs frisebb.Mind a 2 egér usb 1 Genius gilla usb ezzel nem tudom mozgatni a kurzort. cxsak bal és jobb klikk 2-es nevesincs gagy usb 2-es egér ezzel megy a mozgatás csak forditva mozgatja a kurzort de nem megy a bal és jobb klikk.
Elviszem mind 2 egeret egy haverhoz megnézni ott mit csinál.Majd jelentkezem.
Baromi nehéz bal kézzel forditva használni az egeret a jobbal meg klikkelni. -
Dr. Akula
félisten
Amíg ATI-m volt, lenyeltem, mert ez egy Nvidiára pénzelt játék. De most az van, méghozzá egy nem is gyenge GTX980. Már ez se elég? És a "szar" ATI-n legalább le tudtam annyira butítani a beállításokat hogy legalább ne (nagyon) szaggasson, ezen meg nem. Ezért gondoltam a Win10-re, remélem hátha más is próbálta ilyen kombinációval és tud valami okosat mondani.
-
törölt tag
A reklámokhoz és a sávészélességedhez semmi köze egyiknek sem. A WU letiltása meg a legnagyobb hülyeség a 10-nél (egyrészt, mert tele van most is apróbb hibákkal és hiányzó funkciókkal, másrészt folyamatosan adagolják majd az újdonságokat).
t72killer: Az csak az egyik, mert annyira azért nem jellemző, hogy így levadásznának valakit (legalábbis nem sűrűn olvasni ilyenről, persze ki tudja). Viszont a mindenféle krekkelés meg hasonlók szerintem sokkal nagyobb kockázatot rejtenek magukban. Olyanról is olvasni, hogy a játék a háttérben bitcoint bányászott...
-
peterk
senior tag
"(Itt látszik, hogy hova is kapcsolódik a windows.
Sunyi kis szemetek. (Kikapcsoltam mindenféle visszajelzést, error report-ot, frissítéseket, mindent... Akkor meg miért is csatlakozik a microsoft corp. hoz???)"
Nem, itt nem a "HOVA" látszik, hanem a "MI". Ennél fogva nem is a microsoft corp.-hoz csatlakozik, mert az csoportosítás az alkalmazás szerzője szerint. A torrent kliensed sem a Bittorent Inc-hez kapcsolódik ugye.
( Az a tippem, hogy fogalmad nincs mi mit jelent és mit hova kapcsolsz, de ha évezed, akkor abba ne hagyd.
)
-
törölt tag
És az miért is jó, hogy letiltottad az online súgót is? Gondolod, hogy a Microsoft azon keresztül szippantja ki a böngészési előzményeid?
Meg látom, hogy ettől függetlenül az aktivátorod meg a torrentezés nem nagyon zavar. Egyébként tele van mindenféle szolgáltatással a rendszer, ami ezért vagy azért csatlakozik a netre. Tudod, az online dolgok így működnek. De senki sem kényszerít a "MicroFos" rendszerének használatára, nyugodtan felrakhatsz mást is.
Kernel: A keresőt fájlok keresésére is szokták használni, így nyugodtan kereshet a fájljaid között (az adataid nem érdeklik). Neten csak akkor keres, ha ezt külön bekapcsolod.
-
PuMbA
titán
Ha a frissítéseket kikapcsoltad, akkor hogy fognak jönni az újdonságok és biztonsági javítások a Windows 10-hez? Ugyanis a Windows most már egy folyamatosan fejlődő rendszer, évenkénti frissítésekkel és újdonságokkal, bár a biztonsági rész a legfontosabb itt
Másrészt, amiket blokkolsz tudod egyáltalán, hogy mit csinálnak? Mert a felének köze sincs az Internethez meg az adatgyűjtéshez, illetve adatküldéshez, csak a rendszer alapvető működéséhez
Érdemes utánanézni a dolgoknak mielőtt tudatlanul össze-vissza csinálunk mindent
-
-
Dave™
nagyúr
Hogy mást ne mondjak a store minimum csatlakozni fog, ha nem local accountot használsz akkor pedig még egyértelműbb. Sőt, ugye a onedrive is bele van drótozva a rendszerbe, ezért onnan is kérhet le állapotfrissítést. Totál esélytelen, amit szeretnél, ezernyi szálon kapcsolódik az MS-hez így vagy úgy.
-
törölt tag
Én csináltam néhány mérést jelszókérés kikapcsolásával. A legjobb eredmény hozza a 8.1 tempóját (21-22 másodperc a bekapcsológomb megnyomásától az asztalig), egyébként akár 30 is lehet. Ahogy elnéztem, eléggé ingadozó a 10 indulási ideje, a 8.1 sokkal egyenletesebb volt.
(#17692) pzstm:
Az gáz. Főleg az Edge-re nézve, és hogy hiányzik néhány apróság még a 10-ből, ami már 8.1 alatt is megvolt. Pl. OneDrive-nál az online fájlok láthatósága. Most kiírja a gyökér elérhetőségre, hogy "Offline is elérhető", mintha mutatna mást is az offline fájlokon kívül. Ekkora idiotizmust.
-
törölt tag
-
eszakas
őstag
A frissítés elindítása sikerült. Ez volt a hibaüzenet: "w10 nem sikerült frissíteni a rendszer számáras fenntartott partíciót"
A lemezkezelőben tettem aktívvá a partíciót /nem tudom miért nem volt az /, elindult a frissítés utána kék halál mert nem találta a telepítendő filéket vagy mi valami számkódot írt ki. Most lemezről visszaállítottam a W8.1-et és újra megpróbálom
-
Kernel
nagyúr
Szerintem nem véletlenül ment az insider ingyenes legalizálás, meg a varázsütésre aktiválódó Windowsok.
Kezdetben, főleg Win 9x korszakban sem nagyon foglalkoztak vele, hogy ki lopja a rendszert. Sokkal fontosabb volt a Windows nevű "vírus" világszintű elterjesztése.
Utána voltak szigorítások, most mintha ismét fontosabb lenne, hogy minél többen használjanak Windows 10-et, a rivális rendszerek helyett. Akár Linux, vagy főleg amerikai piacon az Apple / Mac helyett. Közvetve ebből milyen haszna származik a Microsoftnak, azon lehetne kombinálgatni, hosszú téma.
-
Bizony, új gépeknél nem matricán, hanem a bios egyik zugában ül az OEM termékkulcs. Ki is olvastam, nem ez a gond, hanem az, hogy a win10 upgraddel ezt a kulcsot feladtam, és úgy lehet visszaszerezni, ha downgradelek win7-re. Ez elvileg egy gombnyomás lenne, viszont hiányzik a gomb
Végülis van win7-es iso-m is, nem tudom, az megfelel-e a célra (hogy a M$-nál "visszaváltson" a licensz win10-ről win7-re)
-
CyberPunk666
senior tag
Nem is kell felismernie, a monitor az szerencsére egy olyan dolog, hogy a beállításoknál ki lehet kapcsolni, hogy csak az érzékelt beállításokat legyen hajlandó használni, és be tudod állítani bármilyenre, függetlenül a monitortól és attól, hogy a típusát felimseri-e.
Éljenek a szabványok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Autós topik
- Konteó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Ford topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest