Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sanyi52
tag
válasz
zolee001 #114287 üzenetére
Igen, nem tudtam, most olvastam utána, valóban megvette az Avast cég. Azt különben nem szerettem, a cseheké, ugye?
Én a CCleaner 540 Portable változatát használom probléma esetén, bár jó régi, de nekem bevált és mellette csak a Defendert, semmi más vírusirtó-csoda. Bár kaptam be zsaroló-vírust így is, de az az én butaságom volt, meg is szenvedtem vele.
Köszönöm az információt! -
vlevi
nagyúr
válasz
zolee001 #114124 üzenetére
"Volt ilyen,egy félkész oprendszer"
Ismerősi körben is volt néhány darab.
De, ahogy már több ezerszer végig lett beszélve,a Microsoft nagyon későb próbált meg belépni az okostelefon piacra (és akkor se sikerült jót alkotnia), amikor az már nagyjából telítve lett, az iPhone, és a droidos telók által. -
törölt tag
válasz
zolee001 #114135 üzenetére
Itt a népet (tisztelet a kivételnek) az érdekli de jó csak 3 dolcsi a szuper office 365 pro plus lifetime terabyte kulcs és a volume mákos win10 pro.
(#114128) Lauda: nem egyszer előfordul a retailnek hirdetett kulcsról, hogy nem az (ellenőrző parancsokkal, ügyfélszolgálatot megkérdezve, pislogás letiltáskor)
-
válasz
zolee001 #114130 üzenetére
Ezt értem, viszont attól, hogy nem ms resellertől vásárolsz, még nem jelenti, hogy problémás a kulcs. Retail kulcsról írtam.
Az office topikban is azért érdeklődtem, hogy az ember tisztában legyen a dolgokkal. Úgy látom, a windows kulcsokkal csak a találgatás megy, de alátámasztani a gondolatmenetüket konkrét dolgokkal nem tudják azok, akik szerint a pár ezer forintos kulcsok nincsenek rendben.
-
válasz
zolee001 #114064 üzenetére
Mi arra a bizonyosság, hogy a MS listája teljes körű? Ők mi alapján határozhatják meg, hogy az eu-s törvények értelmében melyik cégnek van joga árusítani a termékeiket? Mivel az eu előírta, hogy szabadon eladható a licence, és nem határozta meg az eladók körét, akkor ezt hogyan írhatja elő a Microsoft, akinek ebbe nem lehet beleszólása? Vagy nem így van, és az EU meghatározta, hogy ki árusíthat? Tudsz erről eu-s jogszabályt?
-
Clemi
veterán
válasz
zolee001 #113801 üzenetére
az, hogy telepítésnél nem adtam meg a kulcsot egy dolog, de később aktiválásnál megadtam, és honnan veszed, hogy az a product key-em amit te beírtál? Igen amit leírtál az egy generic kulcs és annak a vége látszik nálam is és pont 20 éve legalább, hogy telepítésnél nem írok be kulcsot, hanem csak később.
Ja és bocs, hogy nem tőled vettem használt kulcsot, hanem mondjuk bérlem ratyi összegért például 1 évre (de amit vettem az pont örök licenc). -
Clemi
veterán
válasz
zolee001 #113785 üzenetére
Most egy aktivációs kódban mi is a ratyi?
Nem a szoftver a román, hanem a kereskedő
Amúgy én Pénteken megvettem külön egy windows és külön egy office licenszt, főleg mivel legyalultam a gépet és már tisztán ezekkel a kódokkal teleptettem és gond nélkül aktiváltam a windowst és az office 2019-et.
Az asszony gépére ma jött meg a szombaton vásárolt kettő az egyben akciós kód és már az övét is aktiváltam velük, annyi különbséggel, hogy nála nem tiszta telepítés, hanem a windowson kód csere és office-t lecseréltem. -
keszo
őstag
válasz
zolee001 #113785 üzenetére
Azt néztem itt a hozzászólásoknál, hogy a Software-Codes ajánlott kereskedés.
Vagyis ez akkor jó
A többi viszont valami román cég: rbv it&image systems s.r.l. -
ledgeri
nagyúr
válasz
zolee001 #113619 üzenetére
Azért különös borzongással tölt el, mikor egy ilyen beírásra nem találom meg 20 perc alatt, hogy mire utal, mert persze mindent annyira fordítani kell, hogy az alap információ vész el....
Nem ellened, vagy az angol ellen írom, mert ha épp angol futna és valaki magyarul írja ezt be, akkor is kb ugyanott vagyok, hiába OK-és az angolom. (Lehet, hogy csak ezért futtatok majd angol windowst yaay...)Egyébként meg az általános fix értékes késleltetése a dolgoknak sajna nem megoldása annak, hogy ha valamit ami eddig egy eventhez kötődött... Két kontrapélda: restartnál várhatok egy modembootnyit, pedig akkor nem kéne, vagy benyomom a gépet "hopp eszembe jutott valami" X perc után ugyanúgy futnak a dolgok, mint ahogy nem kéne nekik alapból...
Fáradozásaidért köszi!
-
Deer76
aktív tag
válasz
zolee001 #112930 üzenetére
Gyakori hibaüzenet az eseménynaplóban:
"A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. "
Meg még kettő:
"A(z) PerfDiag Logger munkamenet a következő hiba miatt leállt: 0xC0000188""A Windows gyorsindítása sikertelen. Hibaállapot: 0xC00000D4."
De szerintem amióta Radeon drivert cseréltem, ritkábbá vált.
Csak az a fura, hogy terhelt rendszerrel sosincs gond, csak alacsony terhelésnél.
csicso82: ezzel még várok kicsit -
Pano
addikt
válasz
zolee001 #112865 üzenetére
(#112866) Csupingo
(#112867) Fire/SOUL/CD
(#112868) Pyttawrx
Köszi a választ.
Többször csináltam már teljes friss újratelepítést, szűz Windows-al, teljes formattal. S akkor is találkozom ezzel, amikor még semmilyen más program nincs feltelepítve mint ami Windows 10-el települ.
Próbálkoztam csak windows update driverekkel, utána ismét egy újratelepítés, friss windows és mindenből HP oldaláról letöltött driverrel. Semmi nem változott.
VGA driverből is próbáltam a HP által letölthetőt és Win által "nyújtottat". Intel oldaláról letöltött intel hd driver nem települ, hogy az "eszköz gyártójától származót használjam", így azt nem tudtam megpróbálni.
BIOS, chipset driver, firmwarek mind up-to date. Mai napig adnak ki friss drivereket és firmwareket a notihoz (amiért nagy respect a HP-nak).
Energiagazdálkodás nincs hatással, teljesítmény centrikus alatt is minden ugyan az. Van a HP-nak saját telepíthető energiaséma beállítása, de az csak rosszabbá teszi.
Csináltam több órás memória tesztet is, HP hardver tesztet és "független" hardver teszteket is. Hardverileg minden okés.
Hónapokig próbáltam rájönni a titok nyitjára.
Csak a novemberi update óta van ez a teljesítmény romlás, amit a további frissítések sem javítottak. Előző Windows 10 verzióval égadta világon semmi problémám nem volt.
Linux alatt is kifogástalan a teljesítményt (ez is kizárja a hardver hibát), de bizonyos munkafolyamatokat az alatt sajnos nem tudok elvégezni. -
Piftuka
veterán
válasz
zolee001 #112855 üzenetére
Köszönöm, hogy Geth és Krealon fórumtársainkkal ellentétben Te kulturált emberekhez méltó stílusban választoltál, és segítséget adtál!
Visszaállítom ezt a funkciót. Majd kattintgatok mindig a felbukkanó figyelmeztetésekre.
(Ugyanis az NTFS meghajtómon annyi mappa van, hogy mire ott mindegyikre külön-külön ismét beállítanám a jogosultságokat, beköszöntene az újabb évezred...) -
wrox
őstag
válasz
zolee001 #112614 üzenetére
Az be van kapcsolva. (Ettől függetlenül be kell írni a nevet, csak nem kell törölni)
Nem az a kérdés, hogy mi lenne szép, hanem hogy van e ilyen policy.
(Szerintem nincs) De ha ezt kérik, akkor ezt kérik.(Egyébként mi a különbség biztonságügyileg, hogy rákattintasz, és kéri a jelszavad, vagy beírod és kéri a jelszavad?)
-
farkas-j
őstag
válasz
zolee001 #111271 üzenetére
A Win XP ha jól emlékszem tavalyig még frissült (post terminal beállítás). Még sosem volt gondom. A routerben és a gépeken is tűzfal van, minden gépen rajta van az ESET és a Webroot. Hálózaton belül meg úgy gondoltam nem kell jelszó, hiszen csak a megosztott könyvtárakhoz lehet hozzáférni máshoz nem. A Win 7 és az XP fel sem dob ablakot, ahová a jelszót beírhatnám. Egyébként a hiba egy frissítés után jelentkezett lassan egy éve. Eddig elvoltam vele, de most nagy szükségem lenne a megosztási lehetőségre.
-
-
Keem1
veterán
válasz
zolee001 #110423 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy kb. erre lehetett számítani...
Meghekkelni semmi esetre se szeretném, csupán arra az egy hétre, míg saját gép nélkül maradok, használni az otthoni hétköznapi dolgaimat. De marad a böngésző meg a zene, ha nincs rá teljesen legális megoldás. Bíztam benne, hogy a Windows-ban létezik olyan, hogy két célra használni egy gépet, ahol rendszerszinten elkülönül a két fiók, és a céges dolgok nem érintik a privát fiókot és fordítva. De ha nincs, hát nincs. -
C. s.
addikt
válasz
zolee001 #110247 üzenetére
Köszönöm.
Ezt nem ismerem igazán, de nem kell hozzá egy több gigás oprendszer, amit csatolhat az ember?A Sandboxie-ben az is jó, hogy nem foglal sok helyet, akárhány homokozó létrehozható egymástól függetlenül, a bennük lévő programot pedig ugyanúgy lehet indítani dupla kattal, mint bármelyik másikat. Nem kell külön elindítani hozzá semmit. Ha akarom, évekig használhatom ugyanabból a homokozóból, de bármikor törölhetem is egymástól függetlenül. A virtuális gép is jó dolog, csak inkább másra való. Már régóta szeretném kipróbálni, csak most kisebb gondom is nagyobb.
Mi az a pool header? Hogyan javíthatom a hibáját?
-
C. s.
addikt
válasz
zolee001 #110244 üzenetére
Köszönöm, így már meglett a napló. Nem találtam meg a konkrét okot, bár nem is nagyon konyítok hozzá.
Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x00000019 (0x0000000000000020, 0xffffd480c11ba560, 0xffffd480c11ba7c0, 0x0000000004260019).
A linken lévő dolgok nekem végképp nem mondanak semmit.
A Sandboxie azért kell, mert sok játékot telepítek, és van egy rakás promós szoftverem is kevésbé ismert fejlesztőktől. Netezni is csak abban szoktam. Könnyebb így tisztán tartani a gépet, a W 8-at például elég volt egyetlen egyszer belakni, azután szükség esetén csak visszaállítottam egy mentést (több év telt el 2 visszaállítás között), 1-2 kattintással frissítettem a rendszert és kész. Régi szép idők...
Kiderült, hogy 79%-nál indul újra, bár ez úgysem számít.
Valaki tudna segíteni?
-
törölt tag
válasz
zolee001 #109750 üzenetére
Úgy baromság ez a "pozitív visszajelzés" úgynevezett "érv" hogy pár eurós Win, Office Pro kulcs persze aktiválódik vásárláskor és akkor kommentelhetik "rendben volt minden" aztán ha egy-két év múlva lelövi a Microsoft mert kiderül MSDN lopott kulcs volt, akkor hány vevő megy vissza ugyanoda kommentelni izé mégse öt csillag mert kamu kulcs volt? Egy se.
Otthoni usernek semmilyen nagy gondja nem lesz semmilyen kulcsból, tök felesleges minden egyes nap ezzel spammelni a fórumot körítés jogászkodással, persze egy pizzánál ne legyen drágább random aprós hirdető cucca de azért 100% tuti retail legális számlával és Satya Nadella személyesen jöjjön feltelepíteni. Iszonyú unalmas! -
válasz
zolee001 #109753 üzenetére
"pozitiv visszajelzés,aha amig meg nem áll"
Megint az ijesztgetés, ami mögött semmi valós érv nincs. Az említett eladó 2014 óta kapja a pozitívokat, érdekes, lassan 6 éve nem áll meg.
Ha igaz lenne, amit beszél 1-2 ember letiltásról, kulcsok lelövéséről, szankciókról, ezekben a visszajelzésekben már rég nyoma lenne. Erre (is) jó a vásárlói visszajelzés. -
mutyi
senior tag
válasz
zolee001 #109249 üzenetére
Mármint az Azure supportra gondolsz?
Közben kipróbáltam sima Windows 10 Pro-val is Azure-ban és azzal tökéletesen működik ha sima felhasználó és nem rendszergazda jogosultsággal van. Úgy tűnik ezzel a speciális Azurerra szánt Enterrprise Multi Session-el van valami licenszelési dolog,stb. amit nem ismerek,mert gyárilag tudtommal erre a speciális verzióra max 10 rdp csatlakozhat. -
mutyi
senior tag
válasz
zolee001 #109223 üzenetére
Telepítettem egy friss Windows 10 rendszert és ugyanez a hiba, pedig eddig sem csináltam másként a beállításokat.
Egyébként Windows 10 Enterprise multi session, ez több mint 1 rdp-t engedélyez.
Most alapból semmi sem állítottam el, létrehoztam egy usert majd hozzáadtam a usert az rdp tabnál a remote desktop users csoporthoz.
Ez eddig így működött, most bezzeg ugyanúgy access denied választ kapok.
A szándékom hogy akár adminként akár sima userként is lehessen csatlakozni, mint eddig. -
Csatravi
senior tag
válasz
zolee001 #108995 üzenetére
Szóval mind a két hozzászólás nekem jött ?
Ha felrakom az Update Assistant progit akkor eddig elég futtatnom ? Így kiderülhet hogy kompatibilis-e a gép vagy sem ? Vagy ezt a programot nem azért ajánlottad ?
Ha Virual Hard Disk-re telepítem akkor a telepítéskor a boot szektorba is beleír. Most bootoláskor bejön a menü ahol a három oprendszer közül választhatok. Itt megjelenik a win10 is vagy itt majd szerkesztgetni kell ? Vagy a win10 eltünteti a bootmenüt és el sem érem a többit. -
OldMike
őstag
válasz
zolee001 #108962 üzenetére
Ezek Huawei P9 Lite-tal készültek, de most betetted a bogarat a fülembe. Ugyanis olyan mappák is meg lettek osztva, amikben csak Nikon D5100 fényképezővel készült képek vannak, és azokkal nem történik ilyen, és a tévén is megnézhetők. Ezt még tesztelni fogom, és még kiderülhet hogy csak a Huawei képeit nem szereti a WMP (biztosan Trump intézte el
).
@Doky586
A fájlok az eredeti helyükön rendben megvannak, és megfelelően használhatók is, esetleg csak a WMP zsarolhat, hogy vegyek másik telefont -
válasz
zolee001 #108816 üzenetére
Az intézményi az Enterprise verzió.
Maga az adott képfájl tartalmazza ugyan az Education verziót is (Pro_Ent_Edu), de kulcs hivatalosan az Enterprise verzióhoz kérhető és kapható: [link]
Pedagógusi és rendszergazdai otthoni valóban a Pro: [link]gg72: Nem a legfrissebb Windows verzió sajnos az általad hivatkozott képfájl, hanem az eggyel korábbi.
-
törölt tag
válasz
zolee001 #108722 üzenetére
Engedélyezve van. A miracast kizárólag wifin keresztül működik? Csak mert az asztali gépem nem látja a TV-t, míg a laptop igen. Mindeközben a DxDiag ezt írja:
Miracast: Available, with HDCP
Ha a miracast kizárólag wifin keresztül működik és LAN-on nem, akkor milyen megoldás van arra, hogy lanon keresztül is menjen a dolog?
-
xeon forever
addikt
válasz
zolee001 #108706 üzenetére
A korabbi kepen is latszik, hogy remote adminkent belepve def settings/felhaszn+jsz adminkent tavolrol bekapcsolod...az megint maskerdes, hogy egyes gepeken, hogy osztod szet a jogokat...
Es meg mindig tartom Mgam ahhoz, hogy pro felhasznalasra magunknak a legjobb lehetoseg a built in admin account, persze egy egyszeru hasonlat lehet bicozni a kerekpar uton, illetve bmxEZNI az 5 meteres felcsoben....USER/PRO
*Tanultam az SID-k rol nekem nem kell magyarazni. L3 -
Buckey
őstag
válasz
zolee001 #108691 üzenetére
Bocs, hogy belevau, de nekem gyári eredeti a Win10 PRO, amit a beállításokban be lehet állítani, csak annyit állítok (nem mintha nem tudnék belenyúlni valamilyen szinten, de nem teszem, mert feleslegesen szívatnám magam, mint pl. a tegnapi eset is mutatja, hogy még gyári rendszernél is előfordul valami, nem hogy a mókoltnál). Ráadásul semmilyen külső registry és más "takarító" programokat sem használok, hogy az befolyásolná a rendszert. Jellemzően a tavaszi-őszi frissítések után szoktak kisebb-nagyobb beállítási gondok lenni (hálózati hibák, új képernyő illesztőprogram nem jó, háttérkép megváltozik/eltűnik), amiket már kisújjból megoldok (de a tegnapi más volt, mert minden beállítás stimmelt).
-
xeon forever
addikt
válasz
zolee001 #108691 üzenetére
Most pro vagy user?
Userek(Win 10 Home) ne is probalkozannak ezzel mert nem is tudnak.
Pro userek akik nem egy rendszergazda felugyelete ala tartoznak es pro-k azoknak meg siman ajanlom, viszont azoknak sem ajanlom akik megvettek a pro-t es rohadtul nem ertenek hozza(igazabol azok nem is pro-k)...Max kiserletezhetnek vele, de a sajat felelossegukre.
@"Szerezz SYSTEM jogosultságokat és tiltsd le a Újraindítás feladatokat a feladatkezelőben. PowerShell a barátod."
MODE FOCKER kb... -
tomcat78
őstag
válasz
zolee001 #108419 üzenetére
Igen. Közben addig eljutottam, hogy a gépen a személyes tanusítványok között gyakorlatilag semmi nincs. Elviekben ott/oda hiányzik valami. MMC-ből sikerült eljutnom odáig, hogy kezelni tudjam, de egyszerűen nem enged új tanusítványt kérni. Az is megoldás lehet, hogy letöltök talán, és oda teszem-ebben messze nem vagyok biztos-, viszont gőzöm nincs, hogy mit és honnan...
-
Downsampling
senior tag
válasz
zolee001 #108287 üzenetére
Köszönöm. Bár egyelőre (és ez itt most akár további több évet is jelent) kénytelen leszek használni az SMB1-et (csak belső, saját hálón). A legtöbb hálózati eszközöm ezen hajlandó csak kommunikálni - leginkább a NAS. Amire nekem kell a NAS, arra bőven elegendő ez az olcsó Zyxel, ami mellesleg több mint 5 éve teszi a dolgát.
-
Doky586
félisten
válasz
zolee001 #108283 üzenetére
Az SMB v1 -ben konkrétan mi a hiba? és melyik részében? (szerver v kliens)
A neten csak nagy általánosságokat olvasni de semmi konkrétumot.
Interneten keresztül nem használok semmilyen SMB-t, de lan-on kénytelen vagygyok smb1 klienst használni. [kép] Ezért érdekelne hogy mi a sérülékenysége alapja? -
Downsampling
senior tag
válasz
zolee001 #108277 üzenetére
Zyxel NSA320s és asszem SMB1 (az biztos, hogy SMB, csak azt nem tudom, milyen).
Gondoltam, ez azért nem lényeg, mert semmilyen hardveres és szoftveres környezet nem változott. Csupán csak Windows frissítgeti magát, és a most őszi nagy frissítés után még nem kapcsoltam össze a NAS-sal a laptopomat - kivéve tegnapot és jött a döbbenet. Korábban minden mókolás, állítgatás után ment a kapcsolat.
köszi -
MaxxDamage
félisten
válasz
zolee001 #108204 üzenetére
Dehogy, mit gondolsz!
A gyári SSD+HDD ki lett kapva (be sem volt vele kapcsolva a gép) és helyükre új/nagyobb SSD-k kerültek és új rendszer is. (ha most vissza cserélném a meghajtókat, akkor azokkal menne gond nélkül) a gyári spec. szerinti meghajtók nem akarják az igazságot. Telepíteni új rendszert erre nem akarok, így inkább lehet mennek vissza ESD zacsiba inkább -
válasz
zolee001 #108160 üzenetére
Az a poén, hogy a ROG fórumról kell összevadászni a legjobb drivereket mert a userek szedték csokorba, az asus sz*rik már az 5-6 éves csúcslapokra is (Rampage IV Black edition)
A hivatalos támogatott os listán nincs is rajta a win10, és a hivatalos win10 drivereknél alig van mit letölteni, töredéke a win7/8-nak. -
válasz
zolee001 #108148 üzenetére
"egyesével "felcsatolni a mappákat..na nee"
Azt gondolod, ez akkora probléma?Abszolút nem, nincs több 2 percnél, ha az ember már tudja, mit kell csinálni. Nekem van a gépben egy torrent mappám meg 3 vinyóm, amit meg kell osztani. Ez 4x2 perc, de lehet, hogy sokat mondtam.
És egyszer kell megcsinálni, mert utána a lejátszóban a Forrásoknál mindig ott lesz az ikon.
"ITT képekkel illusztrálva hogy hogyan kell egy Libraryba mappát beleeröszakolni és akkor egy helyen látszodik minden"
Oké, köszi, ezzel meg még egyszerűbb lehet a dolog, de nem biztos, hogy jobban járok, sem időben, sem formailag. Úgy értem, hogy a Forrásokban található külön ikonoknak is megvan az előnye, mert célirányosan arra kattintok távirányítóval, amit konkrétan el akarok érni, nem kell + 1-2 lépcsőt beiktatni."Elöbb végzi a kukában az a media izé mert feltalálodik vi uj codec amit a kütyü nem ismer és nem tudja lejátszani"
Lehet, de ezt már 5-6 éve is rebesgették, azóta sincs semmi ilyen jellegű probléma.Ha nem romlik el, én simán jósolok neki 10 évet, hogy használható lesz. (Ráadásul 2 db. van.
)
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- PS Plus előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest