-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ro_bert17
őstag
Akkor ha jól értem akkor mondjuk egy notebook gyári jogtiszta windows7-el bármikor frissíthető windows10-re, ha már egyszer volt rajta windows10 aktiválva? Nem kell feltétlen júliusig átállni rá?
Viszont a július után windows10 telepítést nem lehet majd w7 licenc számsorral aktiválni? -
kovsol
titán
Neten olvasgattam és írták próbáljak meg egy új usert létrehozni. Csináltam egy lokális fiókot és azzal meg működik, de ha belépek az e-mailcímemmel akkor megint nem jó. Persze én azt szeretném ha a rendes userem működjön. Holnap délelőtt akkor lehet megint windowst telepítek.
-
doddencs
senior tag
-
SybenX
őstag
Újraraktam a drivereket és akkor sem volt net,a wifire rá volt csatlakoztatva.Csináltam egy gyári visszaállítást,most net van,de az egeret nem ismeri fel...Próbáltam már minden illesztőprogramot és akkor sem.Azt hiszem megy vissza a linux.
Annyira elegem van már,hogy sosem volt még olyan win 10 telepítésem,hogy ne lett volna valami gubanc új és régi gépen egyaránt. -
raidx
őstag
Vagy a rendszeresen elvégzett rendszermentés ami tartalmazza a legutolsó működőképes lemezképet is. Igaz a visszaállítás időbe tellik de nem kell mindent újra telepíteni! Attól amúgy is gyorsabb.
Én minden frissítés után, miután meggyőződtem a hibamentesslgről, készítek egy rendszermentést a lemezképpel együtt. HA a későbbiekbe valami galiba adódik jön a cisszaállítás lemezképből! Ezt a funkciót átmentették a hetesből!
-
Jazz
veterán
Ezt se értem, hogy rendszergazdai jogom/fiókom van, és még is, nem enged a pl. C: gyökérkönyvtárba menteni. Ilyen alap dolgokat nem enged.
Viszont másolni enged. Igaz rendszergazdai engedélyt kér, ahogy minden lépésemért, máshol...
A "Felhasználó fiók felügyelet beállítás" "soha nem kérek értesítésre" van állítva, és még is.
-
Köszi Neked is, meg mindenkinek aki segített. Csak a pontosítás végett kérdezném, hogy amennyiben egy teljesen új, szűz SSD-re telepítenék, akkor gondolom, hogy ezt nem kell megcsinálni: "Amelyik SSD-re (HDD-re) telepítem a rendszert azt előtte átkonvertálom GPT-re (particionálás nélkül) és simán megy minden ", csak a BIOS-ban beállítom a telepítés módját, a többit meg intézi magának a Win. Az idézett megoldás csak akkor lenne aktuális, gondolom én, ha már volt az SSD-n egy rendszer, és újratelepítésre kerül sor.
-
Brumi
senior tag
köszönöm!
Végül lemezkarbantartóval le lett szedve a letöltött anyag, és megkockáztattam egy újraindítást. Szerencsére simán elindult és letiltottam annak a kiegészítőnek a letöltését. Most elvileg helyreállt a rend, de baromi ideges lettem ettől az erőszakos rátukmálástól, főleg hogy a sony meg nem ajánlotta a rendszert.
-
vlevi
nagyúr
Sajnos semmi
De most belefutottam egy másik baromságba.
Rendezgetem a különböző külső vinyóimon lévő fileokat, ami természetesen azzal jár, hogy ideoda másolgatok sok gigát.
Itthagytam a gépet, hát, persze, hogy a barom közben elment aludni. Ez azért farokság, szerintem.Ja, egyébként annak sem látom értelmét, hogy az USB-n feldugott eszközök megjelennek a sajátgépben, és a sajátgépen kívül is.
-
Crytek
nagyúr
Az usbnél alapból UEFI a neve a windowsoswos usbnek és bármibe állitom legacy /uefi ugyanaz a szöveg.Neten találtam fain leirást hogy kell panacssorból atrakni gpt-re de erre meg hibát dobott.
Feladtam ,holnap inkább leviszem boltba csinálják meg mert más rendszerem nincs amiről megtudnám.
Máshol azt írták legacy kell nekem ,mert a másik nem fogja látni a régi hdd/ssd imet amin mbr van. -
kenand
veterán
Ha a BIOS-t nem lehet átállítani (pl macbooknál nem lehet) akkor kell a GPT a Win 10 direkt telepítéshez.
De ki lehet kerülni akkor ha az ember Win 7/8.1-ről frissít.
Én is átmentettem a HDD-met egy SSHD-ra. Win bootcamp+OSX partíció.
A win partíciót leformáztam éa akartam telepíteni rá direktben a Win 10-et. Én is megkaptam ezt a hibaüzenetet. Ha először feltolsz egy Win 7-et, vagy 8.1-et az simán felmegy, majd a Win alól frissítesz Win 10-re akkor Win 10 lesz rajta....persze ha újra kell egyszer telepíteni, akkor lehet elölről kezdeni...
Szóval ha nem költözöl, ha nem szűz a telepítés akkor inkább partícionáld az SSD-t GPT (GUID) szerint. -
Roxy27
tag
Hát... párszor már csináltam ilyet... mindig meg szoktam hagyni 1 partíciót, és a fennmaradt unallocated space-re megadom, neki, hogy hozzon létre egy ekkora partíciót (ekkor automatikusan létrejön a 100MB-os is...) De most nem csinál semmit! Csak visszaugrik és marad minden a régi...
-
eszakas
őstag
Hali.
Én ezt használom és eddig bevált.
Csak arra vigyázz, hogy a chipset drivert ne engedd törülni, ha AMD chipsetes alaplapod van mer az AHCI driver miatt nem fog újraindulni.
-
Akkor örüljél, hogy ennyivel megúsztad a dolgot, mert nálam ez a legutolsó frissítés teljesen kiakasztotta az USB-s DAC-omat, de olyan szinten, hogy a majd 90e Ft-os cuccot, legfeljebb levélnehezéknek tudom használni ezután Win 10 alatt.[link]
Jó másfél hónapig, a Win 7-ről történő frissítés után tökéletesen működött , a mostani javításig. Már egy videó indításánál csonttá fagy a rendszer, egy-két játékot meg már el se tudok indítani, vagy ha el is indul, hang az nuku. Már vagy 10-szer leszedtem, újra telepítettem a drivert, mindenféle kompatibilitási mókolást bevetve, de semmi nem segít. Kénytelen voltam az alaplapi borzalmat újra beüzemelni, hogy legyen hang.
Egyetlen zenelejátszó progi se működik vele,Foobar2000, uLilith, Bug Head. -
-
Wolverine
félisten
Köszönöm; de az óra, nyelv és nyelvterület részen nincs Speciális beállítások linkem. Olyan van, hogy Beviteli módszer módosítása, és abban van Speciális beállítások is, és onnan elértem, amit írtál... de eleve rejtett állapotban volt
Áttettem a tálcára, majd megint rejtettre; remélem, ez megoldja véglegesen
-
Ez elég ciki, 7-8 alatt alvás közben is minimális volt a fogyasztás, kikapcsolva meg ahogy kell, zéró
Itt telefosnak 2 oldalt használhatatlan HSZ-ekkel, megoldás zéró, imádom a fórumokat...
Itt olvasom, hogy a wifi aktív maradhat alvás közben (LoL, imádom a M$ erőszakos driverfrissítését...) - de a kikapcs !=alvás.
-
jubilleum
senior tag
-
Traxx
őstag
Rendben, köszönöm...lehet akkor ezt az utat fogom én is követni, de win 10 nélkül, mert azért az Atom nem szedi éppen nagyon a lábát. Az illetőnek meg szinte csak Skype-ra, face-re kéne a gép, és ha magyar lenne, az lenne a tuti.
Idős felhasználóról van szó, akinek egy "szomszédpistike" kezelésbe vette a gépét, hogy az angolt magyarítsa - és feltolt a jogtiszta Win Starter helyett egy Ultimate-et
Aztán jött a tulaj, hogy magyar a rendszer, de tökcsiga a gép
-
CanibelZ
aktív tag
-
ignisz
senior tag
Lefutott.
Microsoft Windows [Version 10.0.10240]
(c) 2015 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.C:\WINDOWS\system32>
C:\WINDOWS\system32>sfc/scannowBeginning system scan. This process will take some time.
Beginning verification phase of system scan.
Verification 100% complete.Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired
them. Details are included in the CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log. For
example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. Note that logging is currently not
supported in offline servicing scenarios.C:\WINDOWS\system32>
-
Tömöríteni kell az install.wim-et + esetleg kipucolni a felesleges appokat és máris lesz hely.
A win10-es fájdalommentesen eltávolítható applista - én csak a számológépet tartottam meg
.
Az integrálósdit amúgy win10-zel is elkezdtem, 300+MB frissítés van már hozzá.
-
Ha tutira UEFI-s telepítés kell, akkor no bootloader + fat32 a tuti recept - ez a kombó mbr-bios felállásban meg sem szólal, uefi-n simán felmegy.
#17572: ha UEFI-ben telepítesz (haladjunk a korral ugyebár), akkor semmilyen tool nem kell, csak fat32-re leformázni a pendriveot és rámásolni az iso tartalmát. Ha véletlen 4 giga fölé nőne az install.wim fájl, akkor itt egy script, amivel tömöríteni lehet.
-
Azért mnodtam 5-öt, mert ez a frissítő varázsló, vagy mi a lóf... írta, hogy ha csak frissítem, akkor 5 gb kell neki a rendszer partíción. De amúgy is azt hallottam, hogy nem jó eza frissítés, clean install-al fog jól működni. na jól van, akkor majd végiggondolom, köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged