Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TRob1
veterán
válasz
Doky586 #65602 üzenetére
Tudom hogy lehet szedni MS-től az esd-ket... Én is úgy gondolom hogy ez az iso abból készült.
Neked beta. De neked sosem lesz más.(#65601) Daxter:
Na az jó (vagy nem jó?). Akkor nekem kábé örökös lesz.Milyen lapot?
Nekem az újdonságokat mutatta. Ezt a felfedezős százalékos akármit. De sztem eddig is így volt.
-
TRob1
veterán
válasz
Doky586 #65591 üzenetére
"felesleges kapkodva beta szoftvert telepíteni" - Én nem kapkodtam, teljesen nyugodt voltam mikor rányomtam az enterre az éjjel. Aztán elmentem békésen aludni, ezalatt meg elkészült a frissítés, és kikapcsolt vmikor a gép. Reggel szintén teljes nyugalomban bekapcsoltam a gépet, és a friss, ropogós 16299.15 fogadott.
-
válasz
Doky586 #65581 üzenetére
50% folott mar dobja az ablakot.
Nem is zavarna de taviranyitom a gepen a feny es a hangerot, (meg a media leptetes stb.) es a felugro ablakot hogy leokezzam, fel kell tapaszkodni a karosszekbol es egerrel leokezni.
Es lusta vagyok,Daxter, akkor ezt a felugro ablakot en publikaltam eloszor a tortenelem folyaman :-)
Meg senki nem latott ilyet. -
Syl
nagyúr
válasz
Doky586 #65489 üzenetére
Az áruház jó, mert leegyszerűsíti a programok keresését, telepítését (Vajon az uwp alkalmazások eltávolításakor a kuplerájt is eltakarítják maguk után?), és ugye a vírus- és féregmentesség ügyében is előrelépés. De még jobb lesz, ha nem csak butított appok lesznek elérhetők, hanem "normál" win32 programok is (tudom, "fordítás" után). Megnéznék egy uwp-s Indesign-t vagy Illustratort
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #65401 üzenetére
Van már számos magyar nyelvű leírás is a témában, amelyek egész jól használhatók. Ilyenek például az alábbiak is:
• UEFI, jelenkorunk grafikus interfésze
• Windows 10 telepítése lépésről lépésre (Legacy + UEFI)
• Több rendszer egymás mellé telepítése UEFI módban GPT lemezreValamint pl. GoodSpeed kolléga még videókat is készített az UEFI-s telepítéssel kapcsolatban. Szóval inkább ezeket kellene berakni az összefoglalóba és / vagy a téma tudnivalókhoz.
-
rhonin
senior tag
válasz
Doky586 #64028 üzenetére
Nem MS-től letöltött viszont, eddig nem jelezték, hogy probléma lenne vele.
Elvileg ha bekaptam volna egy vírust akkor megváltoztatná a háttérképemet stb, de ennek itt nincs semmi jele.Most nézem, hogy egyik videófájl sem működik...
érdekes
Azt írja, hogy a fájl sérült, és a mérete 0 byte, de a hdd-n foglalja a helyet. -
almi
senior tag
válasz
Doky586 #63890 üzenetére
Azzal kezdtem..
Érvénytelen kulcsnak írta, folyamatosan. A telefonos aktiválás sem sikerült, ugye, de azzal a kulccsal amit az előzőleg linkelt cikkben találtam, frissítette kb. 2 perc alatt Pro-ra az oprendszer, utána pedig már simán elfogadta a Pro kulcsomat az általad írt módon.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Doky586 #63865 üzenetére
Semmi virtualizáció. Laptopon van a 8.1 Pro, asztalin a Win 10 Home.
A 8.1 Pro-n létrehoztam egy .vhdx dinamikusan bővülő lemezképet, majd csatlakoztattam és a Bitlockerrel titkosítottam.
Ezután lecsatlakoztattam és a lemezképfájlt átmásoltam az asztali gépemre és már ott használom. -
vlevi
nagyúr
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #63557 üzenetére
Itt már maga a letöltött nyersanyag (ESD) nagyobb méretű, mint az MCT-vel kreált ESD ISO! A konvertálás után kapott ISO-ban amúgy
install.esd
van, ami 4,06 GB. De egyébként a forrásfájlhoz képest nem olyan vészes a méretkülönbség, illetve egy 8 GB-os pendrive-nál kb. úgyis mindegy.A fórumtárs által említett megoldás lehet valamivel kisebbre csinálja, de annak próbálgatása már macerásabb. Mármint egy jobb AV eleve nem engedi csak úgy lefuttatni azokat a bizonyos fájlokat és ki kell kapcsolni, vagy olyat használni, ami nem blokkolja...
Míg az ESD to ISO program esetében nincsen ilyen gond.
-
-
bb.bocs
őstag
válasz
Doky586 #63383 üzenetére
de tudtommal nem az. állítólag ha az lenne akkor nem is tudtam volna beaktiválni,hacsak nem az adott szerverhez csatlakozom ami jóváhagyja. pl itt a cégnél mennyiségi van. beaktiválok itt bent. (kint nem is tudom azthiszem) és ha féléven belül nem dugom itt hálóra, nem lesz továbbra is aktiv a kulcs.
-
válasz
Doky586 #63224 üzenetére
Nem dehogy, nem úgy munkahelyi, egy őrházban hárman váltjuk egymást és össszedobtunk egy mini pc-re.
Egy közös admin fiók van, nincs titok a társaimmal, olyan unaloműzős yutubos böngészős gép.Grafirka, ez home, de már regedit buherákat is megpróbáltam, semmi hatás. Azt a csodás képeket bemutató visszatérő képernyőt úgy tudtam leölni hogy likvidáltam az exéjét, már nem tudom mi volt a neve, meg a képeket tartalmazó mappát.
Rohadt makacs egy oprendszer. És mire beállítgatjuk, jön egy update, és mindent visszaállít. Még a monitorprofilt is... Meg a tiltott cortanát, stb.
Ezenoknálfogva a gép a múlt évi cu-n marad, frissítés kikapcsolva. -
-
SP4C3
veterán
válasz
Doky586 #63113 üzenetére
"Tehát: a Fall Creators Update-ben még benne lesz a Paint, a következő verziókból azonban valószínűleg kikerül. Helyére az új, a 3D-s platformot teljes mértékben támogató Paint 3D kerül.."
Vagyis valószínűleg elkaszálják és helyettesítve lesz egy gondolom jófajta metro-s app-al, aminek kell hosszú 10-20mp mire észbekap, pont mint a "Photos" amivel a sokkal gyorsabb és egyszerűbb "Windows Photo Viewer"-t cserélték le. GG
-
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Doky586 #62487 üzenetére
Az miért gátol a segítségnyújtásban, hogy nem készítem el ugyanazt a képet amit más már elkészített és ugyanez a problémája? Mondtam, hogy ugyan így néz ki nálam is, ezt miért hihetetlen?
Egyébként közben megoldottam szóval már mindegy.. Néha nem akadékoskodni kellene egy-egy kérdező kommentjén és fűbe-fába belekötni hanem megpróbálni segíteni de ha nem megy nyugodtan lehet átugrani a kérdező hsz-t.
-
-
válasz
Doky586 #62097 üzenetére
Azert linuxon se nyulhatsz bele felugyelet nelkul a teljesseg igenye nelkul pl : ubuntu,mint ,kubuntu,zorin,manjaro-ba hogy at ne neznek a tenykedesed, az egyedi linux os persze mas , de lelke rajta annak aki megbizhatatlan forrasbol szarmazot hasznal .
A windowsnal a forraskod megszerzese ,annak atnezese a legritkabb esetben jelent jot , egy reszt a pc-k tobbsegen az fut , mas reszt nem jotekonysagi szervezetek probalnak tobbnyire a forraskodhoz jutni , szakerto kezekben hibat talalva es azt kihasznalva irdatlan mennyisegu gepben tehetnek kart ...
Linux desktop nem igazan a hackerek fo celpontja ellenben a win igen .
-
quailstorm
félisten
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #61559 üzenetére
Abban a szövegkörnyezetben nyilván nem a sokéves őskövület desktop rendszerekre értendő, hanem a jelenleg használatos verziókra. Az NT 4.0 pedig nem éppen mostanában volt, szóval az a limit Windows vonalon már régóta nem téma. Viszont az igaz, hogy lehetett volna kicsit pontosabban is fogalmazni, szóval köszöntem az észrevételt.
-
-
Grafirka
őstag
válasz
Doky586 #61503 üzenetére
google searc/image "windows lock screen wallpapers" vagy ezen az utvonalon megtalalod
This PC > C: > Users > [Your User Name] > AppData > Local > Packages > Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy > LocalState > Assets. ( kimasolni es jpg re atnevezni )Egyebbkent ha nem tevedek egyfolytaban frissitik es valtoztajak ezeket a kepeket is, tehat valoszinu hogy egy ido mulva lesznek ujak amlyeket ismet le kell tolteni vagy kimasolni es atnevezni. Ismeros gepen ( ugyanaz a build 1607) mas kepek vannak .Nem ertem minek kell ennyit varilani .
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Doky586 #61410 üzenetére
Nem lehet ilyet, esetleg valami olyan témával, a Stardocknál nézz körül. Nekem van egy InstaStart nevű programom, ami annyiban segíthet, hogy ha bal alulra húzod az egeret, nyit egy Startot, de kattintani nem kell hozzá.
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #61312 üzenetére
Mondjuk ezen az oldalon eleve meg van adva az SHA1 letöltésnél. Szóval meg lehetett volna nézni jobban és nem kellett volna feleslegesen letölteni...
Az MCT-nél pedig jelenleg ilyenek a letöltési opciók. De default beállításokkal a legelső olyan ISO-t szed le, amely az előbb említve volt. Nyugodtan be lehet bootolni pendrive-ról a telepítőt és meg lehet nézni!
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #61308 üzenetére
Még aznap kaptál választ, amiben említve volt, hogy csak a letöltésnél írt 3,9 GB-ot. Röviddel utána (szintén aznap) pedig volt róla szó, hogy a letöltött fájl mérete mindkettő esetében 3,94 GB. De valóban megnézhettem volna jobban már a legelején, szóval ezért ok, elnézést. De egyébként, ha megnézed a letöltési linkeket, akkor mindkettő eleve az MS-től szedi az ISO-t. Annál meg nem valószínű, hogy bármelyik is mókolt lenne...
Egyébként az MCT-vel leszedett ISO használható Home & Pro & Education kiadás telepítéséhez egyaránt.
-
Doky586
félisten
válasz
Doky586 #61243 üzenetére
Mivel egyikőtök sem volt hajlandó segíteni és egy md5 ellenörző-összeget mutatni a MS-től letöltött ISO-ról, ezért kénytelen voltam leszenvedni magam hogy ellenőrizzem a kétes forrású tb.rg-adguard.net től letöltötthöz viszonyítva (amivel elkezdtem a telepítést). Szerencsére egyezett:
MD5: 0ca23bd6b83d4290c811be379f987ab9 *Win10_1703_Hungarian_x64.iso
Ez 3.94 GB, az MCT-vel is letöltöttem: az csak 3,26 GB. a 3.9 GB akkor valaki hibás olvasásának eredménye, de a 40MB-ba sok vírus/féreg is belefér ha ti csak ezzel azonosítjátok be.
Egyébként a méretkülönbség nemcsak a wim vs esd -ből adódik, hanem abból is hogy a direkt ISO letöltés nemcsak a Home hanem a Pro verziót is tartalmazza, az MCT-vel ellentétben..
-
netpeti98
addikt
válasz
Doky586 #61239 üzenetére
Az egyikben az instal.esd a másikban install.wim tartalmazza a lemezképet. A .wim nagyobb, de cserébe könnyebben módosítható, ha otthon akarsz ISO-t "főzni" magadnak.
A .esd hatékonyabban van tömörítve és titkosítva van a tartalma, ezt a változatot szedi le a Media Creation Tool, ezért kisebb. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #61243 üzenetére
Azt nem tudom hirtelen nálad mért nem tölti be az oldalt, de nálam és gondolom másoknál is simán működik. Egyébként a fentebb említett méretekkel annyira szvsz nem kell foglalkozni, mert az MS hivatalos oldalán is 3,9 GB-ot ír letöltésnél pl. a böngésző (Firefox). Teljesen most nem szedtem le, hogy megnézzem a pontos méretét, mert nekem sincs otthon Gbps netem... De, ha az egyik hivatalos forrásból letöltöd, akkor az bőven jó és nem kell parázni!
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #61239 üzenetére
Az utóbbi oldalt nem ismerem és most az ISO-t sem töltöttem le onnan teljesen. De, ha annyira érdekel, akkor leszeded, aztán kielemezed!
Ha nem akarsz vele vesződni, akkor meg ott van a másik 2 opció a letöltéshez. De, ha desktopon pl. egy Linux / macOS alatt nyitod meg ezt az oldalt, akkor nem az MCT-t, hanem szintén közvetlenül az ISO letöltésének lehetőségét fogja felajánlani.
-
Balerik
aktív tag
válasz
Doky586 #61239 üzenetére
Azt takarja, hogy a "gyártok" másképpen számolják a MB, GB -kat. A gyártok 1MB=1000000 bytenek számolnak, míg számítástechnikában 1MB=1048576 byte, ebből adódik az eltérés.
A számítástechnika mértékegységei -
King Unique
titán
-
Popes
őstag
-
TRob1
veterán
válasz
Doky586 #61135 üzenetére
Ugyan már. SP4C3 azt is falsnak tartja ha Malwarebytes 865 fenyegetést mutat Avast mellett vkink (Chrome topikban jelezte vki). Jaaa, hogy azért mert Ő is azt használ? Bezzeg ha Defender mellett lett volna ez írva.. jujújj. Nekem meg az elmúlt 6-8 évben összesen nem mutatott 10-et MB virnyákkergető nélkül sem.
Anyámról ne is beszéljünk. Talán azt se tudja mi az a vírusvédelem (na jó, túlzok). 2 hete itt volt a laptopja, mondom futtatok rajta egy MB-t. 1, azaz 1db vmit talált úgy, hogy sosem volt futtatva, és virnyákkergető sem volt sosem neki, csak és kizárólag böngésző alá vmilyen blocker, illetve a defender...
Egyik ismerős meg pár hónapja kapta a bányászt AVG mellett (el is tűnt vagy 20-25 giga az ssd-ről, ezért hívott át)
Ja hogy Avast meg AVG megatöbbi megvéd, de a a win frissen tartása meg baromság, mi?
-
törölt tag
válasz
Doky586 #61012 üzenetére
User error?
Az eset pont ugyan az, mint amikor az ember valaminek utánajár egy könyvtárban. Ha látom, hogy a kihozott könyvek az asztalom kétharmadát sem foglalják el, és még így is kényelmesen tudok dolgozni, akkor nem fogom a könyvek felét visszavinni a szomszédos teremben levő polcra, csak hogy egy kicsivel több szabad hely legyen az asztalon. Ez ugyanis nemhogy hatékonyabbá tenné a "munkát", hanem éppen ellenkezőleg. Annak sem igazán látom értelmét, hogy mindemellett még azt is mondja a könyvtáros, hogy 4000 könyv fér el, ebből 2000 helyet használhatok fel, miközben csak 1000 számára van hely. A többit meg nyugodtam dobjam ki az ablakon? Ja, és még az elején közli, hogy az asztalnak egyszerre csak a harmadát használhatom, még akkor is ha az az asztal csak az enyém.
Nem a kutató hibázik ezen esetben, hanem a könyvtáros. Szimplán félrevezet.
-
válasz
Doky586 #60971 üzenetére
Ok, de,
azt nem ertem,'miert kell 1 azaz egy darab dll file miatt nyitni egy 25-50 karakter hosszu nevu konyvtarat.
Ez kereses es hasznalat szempontbol 100x nehezkesebb, idoigenyesebb.Most nem vagyok a munkahelyemen, az ottani w10 gepen tegnap delutan kivancsisagbol nyomtam a wisxs konyvtaron egy jobbklikk/tulajdonsagok, es amikor meguntam a daralast kb. 1-2 perc mulva, akkor jart 8,1 giganal. Tavolrol se 666mega. Es ez egy beepitett nem bovithet 64G ssd tarolo mellett szerintem nagyon sok.
Update stb. szemetek a win sajat lemezkarbantartojaval eltavolitva, ergo nem ezekkel van tele.Szerk, most latom nalad is nagyobb,
errol annyit tudok kb, hogy egyugyanaz dll vagy mas file a kereszthivatkozasok, linkek miatt mas programokkal mas meretet mutat, mert tobbszor is szerepel a listaba, akkor melyik a jo meret...? -
quailstorm
félisten
válasz
Doky586 #60570 üzenetére
éppen lehet valami tabletprocis tabletalaplapos laptopnak kinéző izé is, voltak ilyenek a hazai boltokban is W10-zel
32GB-ra meg kb a teljes újratelepítést lehet mondani. Compact OS is jó, de lehet az Office-tól meg kell szabadulnod a frissítés erejéig legalább... Aztán meg integrált telepítő.
(#60571) venom8888
Rivatuner, EVGA Precision vagy MSI afterburner. -
Heavyrain
őstag
válasz
Doky586 #60498 üzenetére
Az XAMPP- a hivatalos weboldaláról lett leszedve, kétlem, hogy vírusos lenne, a probléma meg közvetlenül a beírás után jelentkezett. Kaspersky sem riasztott, így kétlem, hogy bármilyen maleware települt volna.
Közben sikerült megoldanom, ezzel újra bekapcsolt:
%windir%\System32\cmd.exe /k %windir%\System32\reg.exe ADD HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v EnableLUA /t REG_DWORD /d 1 /f -
Cr00py
senior tag
válasz
Doky586 #60455 üzenetére
Így konkrétan nem tudom, hogy ennyire a részleteiben kikapcsolhatóak-e , gondolom a rendszer értesítések kikapcsolása megoldja ezt is, bár így az összes többit is kikapcsolja, csak az alkalmazás értesítések maradnak meg. Rákeresek, hátha létezik valamilyen regedites okosság erre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest