- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Nekem is wan win7-em, az a fő rendszer. Úgy emlékszem, hogy erre a frissítésre írták, hogy telepítéskor már el fogja fogadni a korábbi Win7 és 8 kulcsokat is.
Még mindíg nem merem letörölni a jólműködő hetest (habár már 1-2 hónapja a tizes insiderrel nyomulok, de azért az ördg nem alszik).
Szóval azt csinálnám, hogy ugyanabban a gépben, de egy újabb HDD-re feltelepíteném a 10586-t (vagy TH2, vagy 1511, a fenének van ennyifélekképpen számozva), és itt megadnám a win7 szériaszámát. Mert az van, és az is van tulajdonképpen a gépen, csak egy rejtett meghajtón.
Tehát, fog-e ez így menni? Ebből már egy rendesen aktivált win10-nek kell lennie, ha jól értem. És, ha nem akarom használni, akkor előveszem ezt a korábbi "rejtett" HDD-t, amin a win7-van, és az is megmarad számomra használhatónak?
Azért kérdezem, mert a sok frissítés (10155-ös insider óta csak frissítgetek, 162, 166, 240, ..., és most 586), de egy tiszta települést csak megnéznék, hogy mennyivel biztonságosabb, szárazabb érzés egy olyan.
De ezt, a már-már belakott, frissítgetett 10586-t sem szívesen kukáznám ki. -
-
King Unique
titán
Azt szabad kérdezni tőled, mint belsőstől, hogy akkor pontosan mikor fogják kiadni?
Csak mert eredetileg még október volt említve, aztán lett belőle november, aztán...majd lesz december, vagy jövő év?
Illetve mindenhol a 10586-ot emlegetik TH2-ként, az már biztos, vagy azért húzzák, mert egy újabb build készül? -
King Unique
titán
-
MésziGab
tag
D.u-n az illető törölte a Windows 8-at a gépéről h én tudjam aktiválni! Feltelepítettem ismét az adott kulcsal,de sajnos most sem tudja aktiválni magát
Rámegyek h "Aktiválás részletei" ott írja h "Hibakód:0xC004C008 - Az aktiválási kiszolgáló jelentette, hogy a termékkulcs túllépte a feloldási korlátját."
Magyarul egy kulcsnak megvan hogy hányszor telepíthető vele rendszer?
Ha veszek egy sima kulcsot vmilyen szinten azzal is "eredeti" a Windowsom,vagy nem? -
Üdv!
Látom, hogy Te benne vagy a sűrejibe, tudsz esetleg valahonnan linkelni egy magyar nyelvű leírást, ahol egy kicsit részletesebben le van írva, hogy mi várható ebben a novemberi csomagban, már persze, ha van egyáltalán ilyen. Rövid kis cikkecskéket már találtam párat, de azok eléggé szűkszavúak voltak.
-
Milestone2
nagyúr
Érdekes, hogy az előttem szólónak nem írtál ilyet, pedig ő is az 10586-ról írt...
-
törölt tag
Ez szép és jó, csak sajnos nem kárpótolja azokat, akik egy TB-nál többet használtak (ezért volt elvetemült ötlet a korlátlan tárhely) valamint egy évnél tovább akarnának használni ingyen, 5 GB-nál többet. Persze semmi sincs ingyen, de az 5 GB ma már szinte semmire sem elég, legyen az OneDrive vagy iCloud.
Maga a lépés érthető, de ilyen otrombán kivitelezni azért durva.
-
vlevi
nagyúr
"free 1-year"
Igen de éppen ezért el se olvasom. Nem más, mint modern kori röghözkötés
Egy év alatt jól megszokod, aztán nem tudsz tőle szabadulni, fizess
Maradok az office2007-nél, nekem otthonra attól nem kell jobb.
Jáááúúúá, mit kapok én most ezért a win10 topicban? Anyám gépéről is kukázni kellene már az XP-t, csak nem enged a közelébe -
raidx
őstag
Erről a választási lehetőségről már nem írtak (HWSW)! A házba négyen is megkerestek, csináljak olyan mentést a notiról minek a segítségével vissza lehet állni a Winre mert ők most átállnak Linuxra. Kettőnek már segítetem Win 10-re váltani. Még a Win 98 korszakába én is kacérkodtam a Linux gondolatával, ki is próbáltam pár disztrót de nem nyerte meg tetszésemet mert pár progimnak nem volt Linuxos kiadása.
@Döglött Róka
Egy-két éve a kormány elhatározta, nincs több Windows licenc az oktatásba. Tessék Linuxot tanítani. Csak arról felejtkeztek el, hogy a munkahelyeken Windowst használnak! Persze rájöttek, hogy nem jó az ötlet és csak szerződtek az MS-sel. Németeknél is komolyan vették a Linuxra való átállást az állami intézményeknél de nem sokáig tartott. Igaz ingyenes a Linux de a programok átíratása sokba kerül és agy Linuxos rendszergazda is többe kerül mint egy Windowsos mert kevesebb van belőlük.
-
raidx
őstag
Most olvastam olyat, hogy jövőre kötelező frissítésként jön a Windows 10. Tetszik-nemtetszik Windows 10-et eszik a nép!
Lehet, erősödni fog a Linux tábor? Nekem nincs gondom a tizessel de itt is sokan panaszkodnak. A régi gépesek meg szintén sokan vannak. Erről hallottál/olvastál már valami szavahihetőt?
@VGYke
Semmi gond az idő és dátum beállítással!
-
Már nálam is jó a mail kliens. Megy MS accounttal, de megette a gmail.com-ot is, és a tehomos POP3-as fiókomat is , még tán IMAP sem kellett már újabban hozzá.
Egyetlen problémám vele, hogy az MS fiókomból a 2015 augusztus 3. előtti elküldött elemeket eltökítette, pedig , ha a neten megyek be a live.com-on akkor ott megvannak a régebbi elküldött elemek is. -
ignisz
senior tag
-
SP4C3
veterán
Gondoltam megosztom, veletek, hátha akadnak, akik még nem tudták.
Nem kell rögtön nekem esni. Mivel nincs über sávszélem, elég zavaró ha a feltöltési sebességem "elfogy".
Másrészt, nem kellenek a személyre szabott reklámok, van belőlük így is rendesen.
@t72killer
Megy minden rendesen, frissítések kivételével, mert azt service szinten letiltottam. A rendszer stabil.@vg
..!., barátnőm elég nekem, nincs szükségem ilyen undorító megjegyzésekre.@Dave™
A kezelőfelület miatt. -
CyberPunk666
senior tag
Nekem is volt ilyen egy alkalommal, a start menü működött, mert tudtma használni olyan dolgokat, amiket a megnyitásával lehet (billentyűvel stb), csak nem jelent meg.
Egy restart megoldotta, azóta nem fordult elő, bár akkor rögtön updatelt is a win.Nem raktam fel semmi optimalizáló vagy nem kompatibilis programot, nem tiltottam le semmi különleges szolgáltatást, csak amiket a gépházból elérek, ilyen segítem az MS-t típusú adatküldéseket, helymeghatározást stb...
-
lowzor
veterán
Most nyomtam egy rendszervisszaállítást, mert megint kritikus hibázott azzal a szöveggel, hogy a start menü és a cortana nem érhető el. Nem, semmi módosítást és optimalizálgatást nem csináltam. Már elegem lett, megy neki a clean install.
(#17723) t72killer
Semmire nem reagál. Ha újraindítom a gépet, akkor meg ez fogad utána: [link]
-
törölt tag
Mellesleg a Google Drive mappámban sem látszanak a csak online elérhető mappáim/fájljaim, tehát maga a fájlkezelő/intéző van így megcsinálva.
8.1 alatt volt OneDrive-ra és Google Drive-ra is fasza metrós alkalmazásom, azok sem elérhetők 10-re.
Én erősen gondolkodóba estem, hogy visszategyem a 8.1-et, még így asztali gépen is sokkal használhatóbb. Oké, hogy ez egy új oprendszer, de nem először csináltak ilyet, több évtizedes gyakorlatuk van, az meg kivált bosszantó, hogy sok tekintetben az előző oprendszer több funkcionalitást nyújt, miközben ennek fordítva kellene lennie. -
-
t72killer
titán
Előtte sztem vissza kell váltania és újra kell aktiválnia a 8.1-et, mert a frissítéssel elveszti a 8.1-et addig, amíg a 10-et használja, nem?
#16647: a TV menüjében nem lehet megoldani?
-
FollowTheORI
nagyúr
Jah szerencsére mivel már nem lesz SP meg ilyesmi, de attól még a friss telepítőkre is gondoltak és betették/teszik majd egy egy nagyobb csomagba a sok apró frissítést időről időre.
Ez helyes.Meg gondolom idővel az iso/telepítőcsomagok is frissülnek majd.
-
t72killer
titán
Asszem ez az edge verzió kimarad az életemből, igazából nem értem, miért tették bele egyáltalán a júli 29-i kiadásba. Senki se sértődött vna meg, ha ez még IE11-el jön és ősszel kiadják a kész Edge-et.
Más, kérdés: Windows 10-es ADK-t le lehet offline-ba tölteni valahogy? Windows 8.1-hez ha jól emlékszem volt ISO, de most csak egy kicsi .exe-t ad a letöltőoldal.
#15949: átugrod a kulcskérést és a M$ majd hardwareID alapján aktiválja neked, az első aktiváláskor felkerül a HardwareID-d a szerverükre, így tudni fogják, h jogosult vagy egy win10 példányra.
-
yozsee11
aktív tag
Arról esetleg van infó, hogy mi történik, ha pl. egy már beaktivált 32 bites után egy 64 bites verziót telepítünk fel?
Vagy mondjuk egy aktivált Home után egy Pro kerül telepítésre?Mindkét esetben természetesen tiszta telepítésre gondoltam. A verziókhoz külön tárolhatják az ID-t?
-
t72killer
titán
Egy reddites post fordítása, nem a kolléga "bűne"
#15147: " Foglalkozzunk a rendszerrel, beállításokkal." - miért, ezek nem azok
? Rögtön installkor kérdezi az alap privacy-kérdéseket a rendszer. Amennyi egyéb ismételt süketséget olvastam a topicban (sztem bőven 100 felett van azoknak a postoknak a száma, akik újra meg újra megkérdezik, hogyan kell/lehet tisztán telepíteni) - bőven belefér.
#15147: "Azoknak akik a fakebookon élik az éleket hiába magyarázod." - Ez a trend
. Amíg az ember relatíve demokratikus berendezkedésű országban él és az összegyűjtött adatregeteg nem kerül bűnözők kezébe (khmmm...), addig nincs nagyobb geb#sz, csak profit van az önként és dalolva átadott adatokból. Igyen windózt ebből persze max az insideres lát.
-
Amur
addikt
Nem az én irományom, az eredetit egy torrent fórumon találtam.
Amit én fűztem hozzá azt bizony ironikus felhanggal tettem, de aki tényleg komolyan veszi ezt a részét:
hajrá!
Én nem fogok pár percnél többet foglalkozni az alapbeállítások megváltoztatásán, csak amit muszáj.Egyébként nézem a Person of Interest sorit, és mivel a technika megvan hozzá, biztos vagyok benne hogy nem csak amerikában, hanem mindenhol müködik már hasonló rendszer.
Ha meg akarnak rólam tudni BÁRMIT (vagy MINDENT), akkor tökmindegy mit csinálok, úgy is sikerülni fog!
Az hogy az MS mit tud meg rólam, és mire használja, nem lehet olyan veszélyes mintha a magyar titkosszolgálat(fogalmam nincs mi a nevük) vagy a NAV tenné.
Ha lehet ilyet mondani: a microsoft-tól nem félek... -
Aarpok
őstag
Párat én is próbáltam,de elégé lehervasztó volt az eredmény.A legtöbbnél nem volt hang és volt olyan is,hogy felirat hozzáadásánál letérdelt az alkalmazás memória,hdd 98 - 100% - on volt.Sajnos a videólejátszás nálam nem volt tökéletes időnként megállt a kép (hang nem) és miután észhez tért elkezdte behozni a lemaradást.Most nem tudom a 10 - e a bűnös ebben,mert 8.1 - en nem csinált ilyent.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest