- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Tiger. #89533 üzenetére
Ilyet hol olvastál, vagy kitől? Én nem írtam, az biztos... Ha a "windowsbol csinált isot" alatt magát a mentésnél készített lemezképfájlt érted, akkor ahhoz meg pláne nem kell DVD. Sőt, elég macerás is lenne egy több 10 GB-os, vagy kinél éppen mekkora +/- irányban mentést DVD-re rakosgatni, majd onnan visszatölteni...De még akár egy pendriv-nál is, pláne ha nem túl gyors és nem túl nagy tárolókapacitású.
Még egyszer: a mentésnél készített lemezképfájl mehet belső és külső HDD / SSD meghajtóra egyaránt. A visszaállításhoz használt Windows 10-telepítő / WinPE-alapú / Linux-alapú helyreállítási meghajtó pedig pendrive-ra.
-
King Unique
titán
válasz
Tiger. #89503 üzenetére
Arról volt szó, hogy a Windows natív megoldásánál a helyreállításhoz a Windows 10 telepítője és a helyreállítási meghajtó is lehet nyilván pendrive-on. A Macrium esetében a WinPE változat szintén, magát a programot pedig nyilván a rendszermeghajtóra, a rendszerpartícióra (C) kell telepíteni. Ami ha pl. SSD, akkor arra. Magát a mentést, a lemezképfájlt célszerű egy fizikailag elkülönülő belső / külső HDD-re rakni, azon tárolni. De ha van az utóbbi alapon + SSD, akkor mehet nyilván arra is.
-
King Unique
titán
válasz
Tiger. #89486 üzenetére
Azzal is lehet, mint már említve volt előzőleg, sőt linkelve is hozzá a leírás. De az nyilván csak a Windows saját eszközével elkészített lemezképekhez jó, máshoz nem. A Macrium Reflect és a többi hasonló szoftvernek is van saját WinPE / Linux-alapú helyreállítási környezete. Amelyeknél nem mellesleg több beállítási lehetőséget tartalmazó programfelület, akár rendes desktop stb. is van és mindezt akár az ingyenes verzióik is tudják.
-
King Unique
titán
válasz
Tiger. #89474 üzenetére
A visszaállításhoz eleve a bootolható, illetve a WinPE változat kell, ha az aktuális Windowst akarod majd visszaállítani a jelenlegi rendszermeghajtóra. A mentés viszont megoldható a telepített és a WinPE változattal egyaránt, mindkettőnél lehet a lemezképfájlt tetszőleges fizikai meghajtóra (HDD) menteni. De egyébként nem értem a problémádat. Akkora gond letölteni azt az ISO-t és kiírni egy pendrive-ra, majd arról bebootolni és elvégezni a mentést? Ha számodra igen, hát akkor telepítsd fel magát a programot Windowsra, aztán csináld úgy a mentést. Erre már tényleg nem tudok mit mondani...
(#89477) Doky586:
Már miért lenne alkalmatlan? Ott van az eszköz hivatkozása, ami átdob a vezérlőpultba, ahol lehet lemezképet készíteni a rendszerről, + akár másik partícióról is. A rendszer-helyreállító lemez pedig nem ugyanaz, mint a helyreállítási meghajtó. Én eleve az utóbbiról beszéltem eddig és annak elkészítésekor használható USB-s meghajtó (pl. pendrive) is, amivel később helyreállító a lementett lemezképfájl. Jó estét! -
-
King Unique
titán
válasz
Tiger. #89459 üzenetére
Ha már eleve telepítve volt, akkor minek telepítetted rá újból, pláne hogy a programon belül közvetlen frissítési lehetőség is van? Vagy miért nem távolítottad el előtte a másik verziót, másik kiadást megfelelően? Nem tudom mit gányoltál össze, de most nem is érdekel... A korábban linkelt weboldalról letölthető a WInPE ISO is, amit csak ki kell írni a pendrive-ra, aztán arról bootolni.
-
King Unique
titán
válasz
Tiger. #89450 üzenetére
Az előző válaszban, illetve az abban linkelt másikban már kb. le volt írva. Használható a beépített megoldás is, tud helyreállítási meghajtót pendrive-ra készíteni stb., de van amikor fura hibákat produkál (példa). Míg nálam egy külső program nem és azok általában többek tudnak, jobban konfigurálhatók, ugyanúgy vannak ingyenes verzióik stb. Talán most már csak átment!
Egyébként meg azt használod, amelyiket akarod...
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Tiger. #89419 üzenetére
A Windows 10 beépített védelme elgendő de önmagában nem csak ez számít - tehát külső védelem esetén is fontosak a következő dolgok:
- naprakészen tartod a géped: a windows-t a programjaidat
- ha a nem pótolható adataidról készítesz másolatot
- ha a böngésződben használsz reklámblokkolót - jelenleg az egyik legjobb az Ublock Origin ami nem csak reklámokat hanem adathalász, és kártékony programokat is szűr.
- nem árt egy-két hetente egyéb védelmi programokat is lefuttatni konkrétan: Adwcleaner, MBAM free, Emsisoft Emergency Kit -
King Unique
titán
válasz
Tiger. #89392 üzenetére
Nyilván tud, lehet vele menteni 1 db lemezképfájlba a teljes lemezt / rendszert, csak megadott partíciókat stb. Illetve a mentésnél a lemezképfájlt eleve tömöríti, vagyis kisebb méretű lesz, mint az eredeti partíciók teljes (lefoglalt) mérete, ami nyilván előnyös. Valamint növekményes, különbségi stb. mentést is tud, de ez utóbbi funkciók némelyike csak a Home és az annál magasabb rendű kiadásokban érhető el. A lemezképfájl pedig nyilván menthető belső és külső HDD / SSD meghajtókra egyaránt. Ha már szóba került, akkor ugyan a Windows 10 beépített eszközével is lehet mentést készíteni, de nemrég volt arról szó, hogy a külső programok rendszerint eleve többet tudnak, jobban konfigurálhatók stb.
-
King Unique
titán
válasz
Tiger. #89351 üzenetére
A Macrium Reflect esetében továbbra is van ingyenes kiadás... Most ugyan a hivatalos weboldalon kicsit bonyolítottak a letöltésen, mert regisztrációhoz kötötték, meg kell adni az e-mail címet. De amint megnyitom a küldött e-mailt és abban kattintok a linkre, már egyből felajánlja a ReflectDLHF letöltését, ami eleve a Free kiadást tölti le továbbra is. Vagyis nem a Home kiadást, az utóbbinál van a 30 napos próbaidőszak. Viszont általános használatra elég a Free is, azzal is lehet menteni, klónozni, visszaállítani, WinPE helyreállítási médiát készíteni stb. Szóval nem kell ezt túlbonyolítani! Sőt, az előbbi regisztrációval és letöltéssel sem muszáj szórakozni, mert pl. innen mindig letölthető az aktuális telepítő és a WinPE, amely utóbbi kapásból kiírható pl. egy pendrive-ra. Ezúton is köszönet érte pc360 fórumtagnak, aki ezt a weboldalt üzemelteti!
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Tiger. #89365 üzenetére
Alul írják a 4-72-ről:GOOGLE FORDÍTÓVAL FORDÍTVA
A Free Edition mostantól "próba" -ra konvertálható a Free Edition által nem elérhető szolgáltatások bármelyikével
"Aktiváld a 30 napos próbaverziót" a Free Edition-ban.A Macrium Reflect 7.2 Free Edition tartalmaz minden olyan menüpontot, amely a Free Edition-ból hiányzik, de a 30 napos próbaverzióhoz tartozik. Ha kiválasztja az egyik ilyen funkciót, 30 napos próbaverzió aktiválására van lehetőség további letöltés nélkül. További 7 nap lehet hozzáadva a próbaidőszakhoz, ha szükséges.
A Trial befejezése után a Free Edition automatikusan újra aktiválódik. Tehát akkor látni fogja, hogy a teljes funkciók eltűnnek, és megvásárolhatja a funkciókat, vagy folytathatja az ingyenes kiadást. A lényeg az, hogy újra nem kell letöltenie az ingyenes verziót.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Tiger. #89349 üzenetére
Például az ingyenes Macrium Reflect progival.
-
svgyula
addikt
válasz
Tiger. #79583 üzenetére
Szia! A lemezkarbantartóval is próbáltad? Ott kiválasztod a "rendszer file törlés" opciót és kipipálsz mindent aztán ok. Ott van ugyanis a "frissítési előzmények" fül alatt az a tizen x GB amit nem enged simán törölni.
(#79578) harley
és
(#79576) Permet Elek
Le kell tölteni az egész 1803ISO állományt és betallózod a file kezelőbe. Utána setup indít és a "saját állományok megtartása" opcióval telepít! Ilyenkor újrahúzza az egész rendszert DE megmaradnak a telepített alkalmazások és a beállítások is. Ami fontos a rendszer partición legyen legalább 20-25GB szabad hely másképpen megint hibára fut, vagy el sem kezd települni. Ja ha van valami külső víruskergető akkor azt érdemes előtte legyalulni mert azok "csodákra" képesekHa készen van akkor a fent leírtak szerint lehet tárhelyet visszanyerni.
-
King Unique
titán
válasz
Tiger. #79583 üzenetére
A Windows.old mappa azért van, hogy szükség esetén vissza lehessen állni a Windows előző verziójára. De csak korlátozott ideig, mivel újabban 10 nap után automatikusan törlődik. Legalábbis elvileg, mert nálam legutóbb 13 nap után törölte. Ha nem akarsz addig várni, akkor meg ott van a lemezkarbantartó, azzal előtte manuálisan bármikor eltávolítható.
(#79578) harley:
Volt akinél nem volt a művelethez elegendő szabad tárhely a C-n, másnál a rendszer számára fenntartott kicsi partícióknál nem stimmelt valami, de egyéb oka is lehet. Ha nem írt ki hibakódot, akkor utólag pl. az eseménynaplóban is meg lehetne nézni, hátha. -
Top cat
addikt
válasz
Tiger. #70464 üzenetére
Akkor várni kell míg jelentkezik újra a kék kaszás .
-
Top cat
addikt
válasz
Tiger. #70408 üzenetére
Kereséshez írd be vezérlőpult, válaszd ki a rendszert.
Speciális rendszerbeállítások menüpont.
Az Indítás és helyreállítás alatt kattints a Beállítások gombra.
A Hibakeresési adatok rögzítése alatt mi van?Ha nem a Kis memóriakiíratás akkor válaszd ki azt.
Géb89
Nálad itt vagy ki van kapcsolva vagy más hely van megadva ezért nincs ilyen mappád.
-
TRob1
veterán
válasz
Tiger. #63685 üzenetére
A Rufus vagy a MediaCreationTool helyett használod hogy pendrive-ra rakd a win-t? Mert ha jól gubancolom ki a sok összevisszaságból, eddig erről volt szó.
(#63680) premierpark:
Mi megy tele és mivel és ki említett és mit? Nem lehetne konkrétumokat is írni néha?Leszeded MS-től a legújabb MediaCreationTool-t ("Eszköz"-t), letöltöd vele a win-t és Pendive-ra rakatod vele. Ennyi. Nincs ezzel semmi gond, csak valakik szeretik túlvariálni (me' ezé' meg me azé' meg me' mé'?). Illetve van/volt hogy egyes Pendrive-okat nem szeret, kapásból nem mutatta, akkor jöhet esetleg Rufus (De pl. nekem sosem kellett még, simán ment az MS szoftverével)
(#63684) Abrion :
Ugye csak viccelsz. (Vagy ez ma egy ilyen nap hogy senki semmit nem ért és mindenki mindent túlbonyolít)
Pendrive-on kapod, usb-n keresztül telepíted. Nem megy tönkre (jobb esetben, mivel egy pendrive is tönkremehet) Nincs jelentősége, valszeg már fél év múlva sem erről telepítenéd, hisz folyamat van újabb és újabb verza ami ingyen letölthető. HA egyszer felment, utána újratelepítésnél beaktiválja magát. De eleve kapsz egy kulcsot, és akár már elsőre sem muszáj adott Pendriveot használni, tölthetsz újabbat (ha van), és csinálhatsz magadnak a fentebb/lentebb is említett szoftverrel másik Pen-t vagy akár DVD-t is. -
Popes
őstag
válasz
Tiger. #51725 üzenetére
Ha nagyon nem boldogulsz, a Mouse Jiggler-t erre találták ki hogy semmiképp ne menjen alvóba a gép.(imitálja az egérmozgást, és telepíteni sem kell)
-
vlevi
nagyúr
válasz
Tiger. #51721 üzenetére
Az fasza
Mkst nem vagyok gép előtt, de megnézném az Aimp-t, mintha abban rémlene valami olyan beallitas, hogy alvo mód letiltas, vagy ilyesmi.Nekem az alvással a kedvencem az volt, amikor 3-4 hdd meg pendrive között rendezgettem az adatokat, párszáz gigát ráncigáltam ide-oda. Közben elmentem ebédelni, mire visszaértem, a gép édesdeden szunyókált. Ébreszt3skor meg persze, hogy még "ő" volt megsértődve, hogy hova tűntek az usb meghajtók. Kezdhettem elölről, de akkor már rafinalt voltam, elinditottam egy youtube videót, akkor már nem aludt el.
-
movax
őstag
válasz
Tiger. #51465 üzenetére
Nincs köze. A pagefile-t akkor használja a rendszer, ha kezd kevés lenni neki a memória és akkor kidobja az adatot a hdd-re, ssd-re. Megoszlanak a vélemények, hogy ki lehet-e kapcsolni vagy sem. Egyesek kikapcsolják és vígan elvannak vele, mások - és a MS is - azt mondják, hogy szükséges a fájl, ha nem is a rendszer által automatikusan beállított méretben. Én levettem a fix méretét 2 GB-ra, 12 GB memóriám van, de gyanítom, hogy kevesebbel is beérné.
-
_ ĐanieL™
tag
válasz
Tiger. #51442 üzenetére
Aterzem a helyzetet.
A Dell szerviz is annyit tudott mondani, hogy talan egy ujratelepites megoldja...A 95 ota nem kellett ennyit szogelni windowst... most pl beszart a start menum.. elsotetednek a csempek es feliratok miutan megnyitom es eleve 2 arnyalattal sotetebben nyilik meg mint amire be van allitva
Februartol mult hetig meg jo volt... -
_ ĐanieL™
tag
válasz
Tiger. #51422 üzenetére
Ez a hibernálás és a gyors rendszerindítás küzdelmes... én már annyit szarakodtam vele, hogy kezd lehalni a sok próbálkozástól a rendszer.. legalább lesz komoly ok a teljes telepítésre
Szóval.. nekem a saját (Dell Inspiron 5749)- és a céges (Dell Latitude E6530) gépem is ugyan ezeket írja ki.
A sajátomnál egyszerűen nem akar működni a dolog, míg a cégesnél hiba- és mindenféle 'szögelés' nélkül.
Már nincs jobb tippem, mint hogy az SSD/HDD kérdéssel lehet összefüggésben.
Ha jól sejtem, neked is HDD-d van.. a sajátomban nekem is az van (még) és nem működik.
A cégesben SSD van (és kb mindenben ahol eddig nem volt gond a funkcióval).A MS Community épp dolgozik a kérdésemen.. de nem sok jóra számítok.
-
-
raidx
őstag
válasz
Tiger. #51380 üzenetére
A képen láthatod, hogy pipákkal lehet aktiválni a funkciókatt. Ha nincs pipa nincs funkció.
(#51356 hsz)A ahiber.sys egy szükséges rendszerfájl. Eltávolítása zavart okoz mert nem csak a hibernáláskor használja a rendszer.
Mivel sokmindent a beállításjegyzékbe tárol a Win amit bekapcsoláskor beolvas és annyi, ha ott változás van kell azz újraindítás mert csak akkor szerez tudomást a rendszer a változásokról.
-
Syl
nagyúr
-
TRob1
veterán
válasz
Tiger. #51349 üzenetére
Miért akarsz Te az ssd-nek jót tenni? Azt azért találták ki hogy az tegyen Neked jót!
Nem kell azt babusgatni, használni kell... Mire ettől meghalna, addigra te bőven újat akarsz/veszel/használsz.
Automatikusan is alvóba tud menni ha nem használod a gépet, és úgy állítod be.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
Tiger. #51339 üzenetére
Hello,
allow wake timers = felebresztesi idok engedelyezese
Jobb katt a start gombra, majd vezerlopult, rendszer es biztonsag, energia gazdalkodasi lehetosegek, sema modositasa, specialais, alvo allapot, felebresztesi idok. Ez nekem ki van kapcsolva.
En sem ertem hogy miert irnak magyar emberek egy magyar forumon magyar embereknek angolul. Agyrem.
A powercfg -h off paranccsal a hibernalast kapcsolod ki, ez is ki van kapcsolva nekem.
-
movax
őstag
válasz
Tiger. #51339 üzenetére
Nem elég.
Magyarul nem tudom, mert angol a windowsom. De kábé itt: jobbklikk az akku ikonjára a jobb alsó sarokban és power options, ott az éppen aktív energiagazdlkodási tervben Módosítás majd a haladó beállítsoknál meg kell keresni a hibernáció menüt és ott (nekem az alvás menüben van, mert nincs hibernációm és ha kikapcsolod a hibernálást például azzal a paranccsal, amit írtál, akkor neked is ott lesz, az alvásban).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen notebookot vegyek?
- Star Trek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest