- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Azért évek óta nem, idén májusi a legutóbbi hsz az MSI Z97/H97 (LGA1150) alaplapok topikban, + ott van az azonnali alaplapos kérdések órája topik is, utóbbi jobban pörög...
-
King Unique
titán
Azért vannak a rendszerkövetelményeknél egyebek is, nem szimplán csak a Secure Boot. + Az értelemszerűen inkább az adott alaplap topikjának a témája, hogy melyiknél hogyan kapcsolható be/ki a Secure Booot az UEFI-ben, + magának a W11 témának is van külön topikja, ami nemrég már 2x is linkelve lett.
-
Mármint mi nem működik? Nem megy a nyomtató vagy be sem kerül a nyomtatók közé?
Kipróbáltam, nálam simán bekerült alistába és elérhetőek a beállításai is. -
PitLee
őstag
Story time.
Réges-régen még XP idején vettem egy tintás nyomtatót, meg egy szkennert.
Telepítés beállítások után csap papírt és festéket kért, hűen szolgált éveken át, míg elérkezett az XP vége és Win7-nél kiderült a HP nem támogatja tovább a terméket, nagy nehezen találtam valami drivert amivel ment, de nem lehetett rendesen beállítani.
Annyira felhúzott, hogy ott a hibátlan eszköz, de nem tudom szóra bírni, hogy vetem egy Samsung WiFi-s nyomtató és szkennert, beállítva ez is hűen szolgált, majd jött Win10 és kiderült, hogy a Samsung nyomtatóit megvette a HP, azt hitem rögtön lefejelem az asztalt.
Persze HP drivereket feltéve csak egy apróság hiányzott a boldogsághoz miszerint csak fénymásolóként működik, a szkenner része külön nem, a netet túrva kiderült, hogy egy másik HP nyomtató driver-ei között van egy progi amivel működik az én nyomtatóm szkennere is . . . HP én így szeretlek -
törölt tag
Azaz, az indexes cikkben említik a kyocerát, és azt is írták, hogy nem érinti a hálózati nyomtatókat.
Nem véletlenül válaszoltam arra a hozzászólásra, amiben szintén linkelték az origo-s hírt. -
modflow
veterán
Ok, köszi.
Most teszt célból kiírtam pendrive-ra a rescue disc-et és működik.
Remélem aqua jövő hét végére leszállítja az ssd-t. :)Amúgy az nem lesz gáz, hogy a rescue lemezt betöltve látom, hogy leklónozta a lemezt és lett 2 partíció, egy 579 Mb-os és egy 297 Gb-os, de az én SSD-m meg 250 Gb-os lesz csak?
-
King Unique
titán
1. Ezt neked kellene most tudni, tapasztalni.
Alapvetően a hardveres erőforrás (pl. CPU, HDD/SSD, RAM) az ami nagyban meghatározza, valamint az X éve telepített belakott rendszer helyett a frissen telepített is adott esetben valamivel fürgébb lehet, stb. UEFI-nél amúgy maga a POST folyamat az ami jóval gyorsabb lehet, a bootoláson pl. a bekapcsolt Fast Boot (≠ Fast Startup) opció is gyorsíthat, stb.
Egyébként az UEFI/GPT-re váltáshoz nem feltétlen kell clean install a 0-ról, adott ehhez az MBR2GPT parancssori eszköz is, lásd egy másik válaszban leírtakat.2. Nem fog problémát okozni, mivel az MBR/BIOS és UEFI/GPT szerinti telepítés értelemszerűen a rendszermeghajtóra értendő, annál kell MBR/GPT partíciós séma, nem a másodlagos adatmeghajtónál, az utóbbinál tetszőleges 2 TB-ig, afelett szükséges mindenképpen a GPT (pl. SATA-n, 512e szektorméretnél).
Amúgy GPT (GUID Partition Table) -
gekkoXT
senior tag
Én sem úgy kezdtem, hogy lelőttem a gépet, de akármeddig vártam, a betöltésnél sima boot során nem lépett tovább bármennyi reális idő után sem.
A fekete képernyő mouse kurzor állapot csak a helyreállítási módban és az usb boot -nál volt, de ott semmire sem reagált, amit youtube-on találtam, ctr+alt+del -re vagy semmire. -
krealon
veterán
"Eddig soha nem tapasztalt jelenséggel kellett szembesülnöm, nevezetesen egyszer csak újraindult a gép és ezt a hibát írta ki. majd a betöltést követően kb. 3-4 percenként újraindult és mindezt számtalanszor megismételte."
Javithatatlan boot-loop-ot legutobb szektorhibas HDD eseten lattam, amit a gazdaja addig-addig probalt a beepitett eszkozokkel "javitani", amig teljesen menthetetlen nem lett a rendszer.
Szoval eloszor a HDD allapotat vizsgalnam.
-
sz.j
nagyúr
bocsi előbb rosszul írtam, mert először ezt az üzenetet dobja és csak utána az előző hsz-ban lévőt.
-
Én azt szoktam javasolni, hogy igazából ha valaki feltelepít egy W10-t, meg minden szoftvert, meg frissítést, úgymond belakja a gépet, akkor is futtasson elég SFC /SCANNOW-t, lehet, hogy meg fog lepődni.
Most egy atom-stabil gépről csináltam ezeket a képeket, aminek nincs semmi gondja...
1. Nézd meg a Megbízhatóságfigyelőt: [kép]
2. Természetesen az Eseménynapló sem szebb: [kép]
3. Kitörlöm az összes eseménynaplót: [kép]
4. Admin parancssorban futtatom azSFC /SCANNOW
parancsot, ami természetesen talál hibát ([kép]), ezért szükséges aDISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
parancs futtatása is: [kép]
5. Gép restart, ha minden Ok, akkor a Megbízhatóságfigyelő már ezt mutatja: [kép]
6. Wise Registry Cleaner Free Portable letölt, indít, gyorsvizsgálat, majd ajánlott gombon katt és Tisztítás (semmi más funkciót nem kell használni)
7. Gép restart.Szóval első körben ezt játszd végig (mentés legyen az OS-ről előtte), meglátjuk lesz-e valami eredménye a dolognak.
A parancssoros módszer rendezi a sorokat a W10 tájékán ill. a naplók törlése segít, az esetlegesen még mindig fennálló hiba javításában.
A Registry takarító (ez tapasztalataim szerint az egyik legjobb takarító, nem jellemző rá, hogy beborítson mindent) segít a fájltársításos betegségekben. -
King Unique
titán
Azt esetleg elárulod, hogy pontosan milyen programokról van szó, milyen Windows 10-verziót használsz, beépített / 3rd party védelmi szoftvert stb., vagy ezeket nekünk kell kitalálni?
A tálcáról még nekem sem tűnt el kitűzött programikon, illetve most 1909 és 2004-es verziónál sem, szóval érdekes. Programtörlés már volt, egyszer az egyik telepítésnél pl. az ESET törölte a CCleaner valamelyik régebbi, PUP gyanús verzióját, de az nem meglepő.
Valamint funkciófrissítések után pl. a 8GagetPack program szokott törlődni, illetve csak részben, mert az asztalra kihelyezett "Restore gadgets" ikonra kattintva újra használható. + Annál ugye megint nem meglepő a törlés, mivel biztonsági kockázatot jelenthetnek.
-
Geth
veterán
Ez nehéz kérdés. Nálam minden rendszeren a beállítások úgy vannak, ahogy beállítottam, a leírt jelenségeket nem tapasztalom (MS account is van, bekapcsolt sync mellett). Ezekután érdekes lenne, hogy lehetne ennél "stabilabban" megoldani a dolgot...
Build upgrade-nél dokumentáltan töröl olyan programokat, amikkel probléma szokott lenni (nem, ne írd le, hogy Nálad sosem nem nincs probléma, akkor nem Rólad van szó, nem személyreszabottan pucol).
Én még soha nem találkoztam ezzel, így nem is néztem utána pontosan miket töröl (nem érint, nem érdekel).Esetleg ha részletezed miket állít el, lehet hogy valaki tud segíteni. Például utólag felpakolt csoda szoftvereknél, esetleg egy-két ergya driverhez pakolt móka elállíthat energiagazdálkodást. De tálcáról még sosem láttam eltűnni dolgokat, mókás lehet
A törlésen kívül erős a gyanúm hogy ez sem win10 hülyeség lesz, hanem valami egyéb meglepetés. -
w.miki
veterán
-
King Unique
titán
Elhiszem, de azért nem feltétlen mindenki ilyen, pl. én sem, számomra hasznosak verzióról-verzióra az egyes újítások. Meg ha eleve ez a frissítési modell már a megjelenéstől, akkor ez van, legalábbis a szokásos kiadásoknál. De ha valaki nem akar félévente váltani, akkor azoknál sem feltétlen kell, lásd választható funkciófrissítések és 18/30 hónapos támogatás. Aztán ugye csak 1x kell megvásárolni (vagy azt sem feltétlen a free upgrade lehetőségnek köszönhetően) és a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően utána ingyen megkapja a user a további újabb verziókat is, nem kell X évente új Windowst vásárolni a lassan egyre elavultabbá váló, EOL státuszhoz közelítő verziók helyett, mint korábban.
-
King Unique
titán
W7, 8.1 alatt persze hogy nem, mert azoknál nem is volt ilyen funkciófrissítés, build upgrade.
Max. 8
—►
8.1 esetében, de az meg a Store-on keresztül, ha jól emlékszem. Meg a 8.1-nél WU-n U1, U2, U3, de azok csak kisebb frissítések voltak.
Egyébként szvsz semmi gond nincs a W10-nél ezzel, mármint hogy a problémás eszközökön direkt nem erőlteti a WU a funkciófrissítést és inkább blokkolja, nem ajánlja fel, amíg a probléma el nem hárul. Aki ennek ellenére mégis upgrade-elni akar az újabb verzióra, annak meg adott a lehetőség, sőt már a megjelenésnél adott volt, lásd a linkelt válaszban leírtakat. -
-
King Unique
titán
Eddig mindig az volt a baj egyeseknél, hogy minek ajánlja fel, minek frissít új verzióra, ő nem akarta, stb., most meg az ellenkezője.
Egyébként az már korábban is le volt írva itt, hogy akinél nem ajánlja fel, vagy max. csak értesítést jelenít meg az érkezésről a Windows Update, az nem véletlenül van, de ha annyira akar, akkor saját felelősségre bármikor frissíthet 2004-es verzióra egyéb módon. Szóval ha eleve az upgrade volt a cél, akkor nem feltétlen kellett volna várni 5 hónapot.
-
King Unique
titán
Nemrég volt itt egy ilyen eset, igaz a megoldást végül nem közölte a tag, de a hibaüzenet alapján a Windows Update szolgáltatáshoz van köze, szükség esetén azt kell megfelelően konfigurálni, újraindítani a Windows 10-et.
-
Az Xboxos appokhoz tartozik valam játék rögzítő alkalmazás, csak néztem én is hogy felismeri még az Epsxe futását is és állandóan dobálta fel hogy rögzítse a játékot, elégé idegesítő.
Valószínű valami ilyesmi zajlik nálad a háttérben, ezért van a sokat használt alkalmazások közöttvez az Xbox modul, vagy valami más Xbox marhaság.
Gépház-Játékok és itt mindent kapcsolj ki, nekem segített. -
-
Dumi86
senior tag
Magától átállt nálam az idő,úgyhogy tegnap este 11kor volt az automata szinkronizálás időpontja. Ma bekapcsoltam a gépet kb fél2kor és már a rendes idő fogadott. Viszont nálam minden Windows újratelepítésnél első dolgom beállítani a gépház-dátum és idő-időzona automatikus beállítása bekapcsolása
Szerintem nálam ezért is megy jól.
-
CirrMee
addikt
Az, hogy még van lehetőség a 10-re frissíteni az egy dolog, mert ha hivatalosan még lehetne, akkor gondolom hogy a MS közzé is tette volna.
Akkor egy szerzői és szomszédos jogokban jártas ügyvéd ismerőst idézek, aki szerint onnantól, hogy tetszőleges (és a lényeg: legális) win7 kódot elfogad egy olyan rendszer, aminek a dolga a jogosulatlan kódok esetén az aktiválás megtagadása (aktivációs rendszerük, ami online, tehát naprakész minden pillanatban) - szóval ez minden csak nem illegális. Illegális a védelem megtörése, megkerülése a hatályos törvények szerint, ezek egyikét sem fogod tudni ráhúzni, amíg a kulcsot elfogadja, majd az aktiválást is engedi a m$ szervere. Felhívta a figyelmet arra is, amit itt eléggé elfelejtetünk, hogy "szoftverhibára", vagy "feledékenységre" sem hivatkozhat senki, mert rendszeresen nekik szegezik a kérdést, és ennek ellenére működik az átjárás, a mai napig is, magyarul meg van róla győződve, hogy szándékosan nincs zárva az a bizonyos kapu.
Magyarul az ügyvéd szerint: ha nem vagy jogosult az átállásra, a rendszernek automatikusan meg kell tagadni az elfogadást, majd az aktiválást.
-
King Unique
titán
Mármint a telepítésnél és igen, az is egy lehetőség. De erre okvetlenül max. a Home kiadásnál, meg esetleg bizonyos régióknál lehet szükség, ellenben Pro esetében és felette rendszerint kiválasztható a telepítésnél helyi fiók létrehozása is. Bővebben: [link], [link].
-
King Unique
titán
-
-
Még a win7-nél csináltam olyat, mikor nagy méretű játékok voltak telepítve, hogy külön meghajtón volt a win és megint egy másikon a telepített játékok. Igen ám, de csak a winről készült mentés, így amikor nyomtam egy restore-t, a másik lemezre játékok és programok bactak működni.
-
King Unique
titán
+1
Legalábbis esetlegesen a tárhelyigényes személyes fájlokat, letöltéseket, esetleg bizonyos, nem feltétlen a C-re telepítendő terebélyes alkalmazásokat (egyes játékokat) célszerű lehet másik partícióra, esetleg másik fizikai lemezre rakni, mert akkor valóban egyszerűbb, gyorsabb lementeni - visszaállítani a Windowst, vagy szükség esetén akár újratelepíteni. Ellenben ha minden - az is amit nem feltétlen kellene - a C-re van pakolva, akkor nagyobb méretű foglalt területnél egy rendszermentés elég nagy tárhelyet igényelhet, újratelepítésnél az egész lemezt törölni kell, szükség esetén előtte lementeni róla ez egyéb tartalmat, stb. Az meg a másik, hogy magának a Windows 10-nek natúrban + néhány alap programmal nyilván nem kell nemhogy 1 TB-os, de még 512-240 GB-os SSD, illetve rendszerpartíció sem, bőven elég egy 120/128-as, vagy van akiknek akár 60/64-es is. Az már az utólag telepített terebélyes programok méretőtől, C-n (feleslegesen) tárolt egyéb fájloktól függ, hogy ténylegesen kinek mekkora szükséges, célszerű-e nagyobb tárolókapacitásút vennie, használnia. -
És hogy állítod vissza a wint, ha a többi telepített program meg a másik lemezen van és azt nem állítod vissza? Olvasd el szerintem újból amit írtam. Csak úgy tudod visszalőni a wint, ha minden telepített program vele együtt visszaáll. Namost akkor vagy a win partícióra telepítesz mindent, vagy máshova is telepítesz, de akkor arról a másik vinyóról is mentéseket kell készítened, hogy vissza tudj állni.
-
mckay
aktív tag
Hibátlan merevlemeznél, persze, nálam is.
De hát általában akkor hívnak a barátaim, amikor már dög lassan áll fel a Windows, és kérdezik, hogy mi lehet kezdeni laptoppal.
Hát mit, kicserélni az elhasználódott merevlemezt.
Ilyenkor, sajnos, nem ritka a 3-5-7 óra másolás.
Mondjuk ez a 9 tényleg rekord volt...Egyébként felmásoltam a System32 könyvtár fontosabbnak látszó alkönyvtáraiból hiányzó 300 fájlt, és szépen felállt a Windows az SSD-n.
(Nyilván kihagytam a temérdek, kb. frissítési lognak vagy backupnak látszó fájlt.)
És azóta ma este felment rá a 1903, és aztán már a 1909 is.
Szóval ha hiányzott is valami, hát most már biztos pótolva van.
:-)Én arra gyanakszom, hogy nem is a klónozásnál történt valami, hanem egy Windows update miatti restartnál...
-
-
Cs1csó
titán
Volt már erről szó, hogy akinek fontos a biztonság de a stabilitás is elsődleges az megvárja amíg a Windows automatikusan felajánlja telepítésre, és mire ez megtörténik remélhetőleg van róla elég visszajelzés ahhoz, hogy ne okozzon galibát. Persze ha valaki fontos sérülékenységet orvosló megoldásról van szó akkor van, hogy nagyon hamar meg fog jelenni.
-
Jack Oneill
veterán
Ez teljesen legalis, azert van a fiokod. DE!!! Valaki mar mondott olyat is, hogy nala ezzel a megoldassal sem ment. Nem tudom. Eddig nekem mindig ment, meg ugy is, hogy elotte win 7 loaderrel volt aktivalva a win7, ettertem 10re es ugy lett uj gep.
Ms ugyfelszolgalat is ezt a megoldast javasolta.
De a legtisztabb rendes kulcsot venni. -
Kékes525
félisten
Szerintem ez nem 100%-osan legális, nem fehér, hanem szürke. Azért lehet ilyeneket csinálni, mert a Microsoft nem veszi igazán komolyan a saját szabályait. Ezért van az, hogy például OEM verziók esetében is ad új aktivációs kulcsot, ha alaplapcserét hajtasz végre. Ilyenkor felhívod őket és adnak. Windows 7 esetében én egyszer csináltam ilyet. Pedig ezt a saját szabályai alapján nem tehetné meg.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Renault, Dacia topik
- Milyen routert?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest