- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
nubreed #128068 üzenetére
A Windows újratelepítésének, klónozásnak stb. ugyanazon hardveren belül semmi köze a licenchez, a rendszer jogtisztasághoz, nem világos miért kérdés ez egyáltalán. Meg ha Windows 10-zel előtelepített laptop, akkor annál eleve adott a BIOS OEM Key pl. Home kiadáshoz, ahol egy újratelepítésnél a kiadásválasztó és az aktiválás ablak sem fog megjelenni, később automatikusan aktiválódik az adott Windows-példány, stb. A honnan, hogyan kell letölteni a Windows 10 ISO-fájlt, pendrive-ra írni, majd pendrive-ról telepíteni a Windows 10-et témában lásd egy másik válaszban leírtakat, ezekről is már számtalanszor volt szó itt, meg evidens a W10 ISO letöltéséhez többe között a Microsoft weboldala, stb.
Másik lehetőség a klónozás, amihez Windows esetén számos program (példák) áll rendekelkezésre + az SSD-k gyártóinak saját szoftverei (pl. Samsung SSD-k esetén a Samsung Data Migration), amik közül a közvetlen klónozáshoz pl. a Macrium Reflect jó választás. A hogyan kellene klónozni témával kapcsolatban meg lásd egy másik esetnél leírtakat, + ennél, ha laptopról van szó és nem megoldható egyszerre a forrás- és célmeghajtó csatlakoztatása, valamint az utóbbi USB-n történő csatlakoztatása. Mármint ha nem cél az újratelepítés a 0-ról, meg szimplán egy SSD csere miatt amúgy sem indokolt."Mert gondolom a "régi" gyaárilag a géppel érkező ssd-n nem lesz ott külön telepítő csomag formájában is a Windows, csak már a kész termék."
Windowszal előtelepített gépeknél, laptopoknál szokott lenni gyári recovery partíció, amin ott van az OS képfájl. Ami akkor jöhet jól, ha vissza kell állítani a gépet, rajta a Windowst a gyári állapotba xy probléma esetén, vagy eladás előtt (bővebben).
-
-
coco2
őstag
válasz
nubreed #127155 üzenetére
Emagról én a magam részéről soha az életben semmit
Én kb egy hónapja mászkáltam megbízható + olcsó kulcs források után, és végül náluk kötöttem ki. W10 pro retail kulcsot vettem, plug&play tette a dolgát.
-
King Unique
titán
válasz
nubreed #127155 üzenetére
A honnan, milyen Windows 10 licencet, termékkulcsot lehet, javasolt venni témában lásd korábbi válaszokban, eseteknél leírtakat, ahol ha nem akarsz találgatni és biztosan jogtiszta kell, nem akarsz ilyen esetekbe belefutni, akkor adott milyen forrásból és mennyiért javasolt vásárolni. Ha csak egy olcsó termékkulcs kell otthonra az aktiváláshoz és a "többi" mellékes, akkor adott az a lehetőség is, de azt már az adott boltnál, webáruháznál kellene megérdeklődni, hogy ott ténylegesen mit árulnak.
-
-
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
nubreed #124522 üzenetére
Az hiányzik még csak!
:)
Programozok nagyjabol egész nap, soxor probaltam mar a dark módot szivegszerkesztoben, es ott működik is. A baj csak, hogy hozzászokott a szemem a sotethez, es, amikor elinditom az alkalmazast, wagy weboldalt, akkor az kb egy atomvillanással ér felViccet félre téve, nekem az valt be, hogy a monitor kissé hideg színeit melegebb arnyalatra állítottam. Es meg talán az en monitorom egy kicsit zöld színből is visszavettem.
Nagyjabol letojom, hogy nem 100%-osan szinhelyes, majd ha kell, akkor atallitom SRGB-re.
Nagyon alacsonyra nem érdemes levenni a fenyerot sem, mert akkor meg tompulnak a színek. -
King Unique
titán
válasz
nubreed #124505 üzenetére
A gépházban az a korábbi 365 napos halasztási lehetőség amúgy az újabb verzióknál már nincsen, de Pro kiadástól csoportházirend szinten a WufB-nél beállítható. De ugye ha csak választhatóként ajánlja fel a Windows Update a funkciófrissítést, akkor nem feltétlen muszáj külön beállítani. Illetve esetedben most azért települt automatikusan, mert közeledik a 1903-as verzió életciklusának, támogatásának a vége.
-
King Unique
titán
válasz
nubreed #124497 üzenetére
1903-as verzióra a 1909-es funkciófrissítés csak egy ~ 21 KB körüli Enablement Package, ami aktiválja a 1903-as verziónál a 1909-es funkcióit, amik a havi kumulatív frissítésekkel (CU) lettek belerakva, volt már szó itt erről. Ezért futott le jóval hamarabb az egész a szokásos, "teljes" funkciófrissítésnél. Illetve ezentúl csak a tavaszi verziónál lesz az eddig megszokott standard build upgrade, a tavaszira az őszi az előbb említett Enablement Package lesz, ami érvényes lesz majd az aktuális 2004-es verzióról a 2009-esre történő váltásra is.
Egyébként a Windows Update korábban csak választható frissítésként ajánlotta fel 1903-ra a 1909-es funkciófrissítést. Nálad most automatikusan telepítette, vagy magad egedélyezted a "Letöltés és telepítés most" opcióra kattintva? Reális lehet akár az előbbi is, mivel közeledik a 1903-as verzió életciklusának vége, akkor szokta a Windows Update automatikusan telepíteni a szükséges funkciófrissítést a további támogatás biztosításához. -
King Unique
titán
válasz
nubreed #116151 üzenetére
Ha megnézed a frissítési listát, akkor láthatod, hogy azóta jelenleg nem jött ki újabb összesítő frissítés. Meg ugye már akinél egyáltalán gondot okozott, amiről az egyes korábbiaknál is volt szó itt: [link], [link]. Amúgy nálam is települt több 1903/1909 rendszeren a KB4551762, de eddig nem tapasztaltam semmilyen problémát.
-
Cs1csó
titán
válasz
nubreed #114220 üzenetére
Igen, nem is keveset, a "jövőbeni" frissítésekre, vagy valami ilyesmi az oka. Tehát legyen hely letölteni a build upgrade-eket.
De ha nem egy 32GB-os háttértárra telepíted a Windows 10-et kb. mindegy, nekem most egy 120GB-os SSD-n van a rendszer és bő 10GB torrent mellett is van még a 111GB-ból 65GB szabd hely.
-
Olajka02
aktív tag
-
MasterMark
titán
-
-
Kékes525
félisten
válasz
nubreed #89721 üzenetére
Már 2014-ben is, most pedig még inkább, mert a maiak sokkal jobbak: Meddig bírja a terhelést egy SSD? Az extrém tesztből kiderül
"A teszt remekül megmutatja, sokkal több írást viselnek el az SSD meghajtók, mint bárki is gondolná."
"A fentiekből remekül látszik, hogy az SSD meghajtók bőven túl tudják élni a garanciaidőn belül elviselt írásmennyiséget. Azaz a specifikációs táblázatokban szereplő TBW adat az esetek többségében probléma nélkül teljesíthető, sőt, mint az a The Tech Report tesztjéből is kiderül, az SSD-k rendszerint ennek az értéknek a többszörösét is kibírják, azaz nem kell velük túlzottan óvatosan bánni. Ha nincs megadva TBW érték, akkor is jó eséllyel évekig használhatjuk hibátlanul az SSD-t."
2018-as: Meddig bírják manapság az SSD-k?
"A jó hír azonban az, hogy a PC alkatrészek avulása jelenleg is igen rohamos, tehát jó eséllyel cseréljük le egész gépünket, minthogy egy SSD megadná magát gyári hibától eltérő okokból."
-
Döglött Róka
veterán
válasz
nubreed #89721 üzenetére
Igazából Windows 7-en se kellett volna nagyon már állítgatni
Így nézzen ki, ha ezt látod megy a trim/unmap (default amúgy):
C:\WINDOWS\system32>fsutil behavior query disabledeletenotify
NTFS DisableDeleteNotify = 0 (Disabled)
ReFS DisableDeleteNotify = 0 (Disabled)Teljesítményt így mérhetsz a legegyszerűbben:
C:\WINDOWS\system32>winsat disk
Windows System Assessment Tool
> Running: Feature Enumeration ''
> Run Time 00:00:00.00
> Running: Storage Assessment '-ran -read -n 0'
> Run Time 00:00:00.78
> Running: Storage Assessment '-seq -read -n 0'
> Run Time 00:00:02.78
> Running: Storage Assessment '-seq -write -drive C:'
> Run Time 00:00:03.03
> Running: Storage Assessment '-flush -drive C: -seq'
> Run Time 00:00:00.56
> Running: Storage Assessment '-flush -drive C: -ran'
> Run Time 00:00:00.63
> Dshow Video Encode Time 0.00000 s
> Dshow Video Decode Time 0.00000 s
> Media Foundation Decode Time 0.00000 s
> Disk Random 16.0 Read 563.95 MB/s 8.3
> Disk Sequential 64.0 Read 1695.01 MB/s 8.9
> Disk Sequential 64.0 Write 377.24 MB/s 8.0
> Average Read Time with Sequential Writes 0.184 ms 8.6
> Latency: 95th Percentile 0.879 ms 8.4
> Latency: Maximum 31.587 ms 7.9
> Average Read Time with Random Writes 0.274 ms 8.8
> Total Run Time 00:00:08.00 -
törölt tag
válasz
nubreed #89563 üzenetére
Itt egy részletes, képes anyag a telepítésről, ha tudod mire kattintasz nem lehet eltéveszteni. Magyarul ha Home-od van akkor a Home-ra kell kattintani.
-
svgyula
addikt
válasz
nubreed #89508 üzenetére
Szia! Első lépésben a hűtést nézd végig nagyon sok fagyást okoz a hibás pasztázás. A VGA hűtő hibás működése vagy gyenge pasztázása. Esetleg az alaplapon levő passzív hűtő elmozdulása. Aztán kezd a SATA csatlakozók átnézésével/cserével. Ha memória hiba lenne akkor már a bekapcsolás után csiripelne. Ellemben a többi hiba terheléskor jelentkezik.
-
törölt tag
-
Kékes525
félisten
válasz
nubreed #89213 üzenetére
Van. Én ezt használom: Start Menu X
-
Sztlaci
aktív tag
-
PuMbA
titán
válasz
nubreed #60044 üzenetére
"SSD -n (nem feltétlenül a kímélése miatt) a superfetchet, indexinget, automaikus optimalizációt, egyébként is ki kell kapcsolni. Mivel SSD-ről beszélünk, így is gyorsak maradnak a fájl műveletek. "
A Windows 10 érzékeli, hogy SSD-n fut és úgy állítja be magának a SuperFetch-et, Indexing-et, hogy az csak nagyon ritkán fusson. Ugyanígy a töredezettségmentesítést is átállítja nagyon ritka időközökre, erre véletlenül akadtam rá, amikor elindítottam egyszer poénból
-
Döglött Róka
veterán
válasz
nubreed #60044 üzenetére
" A Windows update -ek megbuherálása az általam leírt módon szintén ajánlatos. Ezenkívűl a nem kívánt szolgáltatásokat letiltani. Felesleges szarokat kigyomlálni. Én még a hibernálást is ki szoktam kapcsolni, ne pakoljon már nekem oda egy több gigás fájlt emiatt. powercfg -h off."
Nem ajánlatos.
-
DarkFater
tag
válasz
nubreed #60022 üzenetére
Nekem a faxom tele van a win10-el.
Tavaly nyár óta nem sikerül normális működésre bírni EGYETLEN EGY GÉPEN SEM. Se a cégben se otthon.
Cégben jellemzően 2-6 éves gépek vannak Intel i3 /i5 és AMD APUS asztali gépek. Dell és Toshiba notik.
Mindegyikkel van valami gáz.
Remegő képernyő, torz hang, driver miatt fekete képernyővel kifagyó monitor, lassú (15 perces) boot, nem leálló dell noti, erőforrás hiány (általánosságban win7-hez képest mindenből proci, memória, videokártya több.. kell), Office, Skype, hang és videodriver problémák
Amint lesz idő visszaállunk Win7-re.... vagy véget ér végre a béta fázis és kidobnak valami működő build-et ami legalább a win7 szintjét hozza.
Eddig minden frissítéssel valami megoldódott és jött helyette egy másik dühítő apróság.
Ami aktuálisan kiverte a biztosítékot nálam:
Gigabyte A1 sniper alaplap AMD APU-val: Ez speciel otthon mocorog(na)
Azon nem csodálokozm, hogy frissítések után rendszeresen random hibák jönnek elő: Múltkor a párom felhasználói fiókja volt zárolva 2 hétig, aztán alvó állapotba nem lehetett berakni, mert mindig újra indult, tegnap meg lejött egy frissítés, ami után az alvó állapotba lekapcsolt gép mellett (!!!) hajnal 4-kor BIOS risztásra ébredtünk mert a proci 80 FOKOS volt! SOHA nem láttam még ilyet pedig Win3.1 óta szokom a Microsoft környezetet. Bekapcsoltam a gépet, hogy hűljön vissza, majd 40 foknál hagytam bebootolni, rögtön frissített még egyet és azóta kék halállal kifagy.
Sakk-Matt.
Istenem! Hogy Rohadna le a Microsoftos menedzsment keze-lába mikor ezt a szarkupacot piacra engedték
-
válasz
nubreed #59962 üzenetére
Otthoni xp alatt 6 éve megy egy noname 40G ssd. Tényleg noname, mert nem emlékszem a nevére, tipusára, komolyan..
Van nyúzva rendesen, ssd benchmark szerint jelenleg egy icipicivel (4%) gyorsabb mint új korába, és 100% a smart szerint. Mivel az xp buta az ssd-hez, az alignálást és a szektorméret beállítást manuálisan csináltam, ennyi sanszot kapott az ssd. Persze se trim, se semmi azóta.
A hardver van értem, nem fordítva, szerintem. -
válasz
nubreed #59962 üzenetére
Nekem egy 4,5 éves samsung 840-es van oprendszernek. 82 %-on áll, de ez normális, nem olyan mint a vinyóknál. Szerintem még 2-3 évet vígan kibír. És sem a 8-nál, sem a 10-nél nem állítottam semmit.
szerkesztettem: Meg kellett nézni mikor adták ki a win8-at...., akkor vettem.
-
King Unique
titán
válasz
nubreed #59962 üzenetére
A korábbi cikkekben még mindenféle letiltást & áthelyezést javasoltak az SSD kímélése végett
—►
[link], [link].Viszont manapság, több éves tapasztalat után kijelenthető, hogy ezekre nem feltétlen van szükség, vagy mondhatni egy részük teljesen felesleges. Max. ezeket szokták javasolni Windows alatt, de nem feltétlen kötelező ezen beállítások piszkálása sem. Valamint a témában inkább már az alábbi cikk a mérvadó:
★ Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is? ★
Egyébként elég sok írást kibírnak ezek a meghajtók és úgyis előbb fogja a vezérlő beadni a kulcsot, mintsem a sok írás gondot okozzon. Egyes típusoknál max. a garanciában foglalt íráslimitre célszerű odafigyelni. Viszont, hacsak pl. nem az SSD-re torrentezel, akkor normál használat mellett azt sem nagyon fogják túllépni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest