-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
-
-
pzstm
titán
-
Agostino
addikt
válasz
rétisün #22635 üzenetére
üdv
most nagy nehezen belétuszkoltam a drivert, erre kitalálta, hogy hopp az neki nem jó és letiltotta a hangot. hp természetesen semmiféle frissített drivert nem rak fel, mert minek, bár szerintem nekem nem is a hang miatt nem megy a tunein, mert fórumok szerint nem én vagyok az egyetlen. ami sovány vigasz, hiszen előbbre nem vagyok vele...
-
válasz
rétisün #19706 üzenetére
Nem.
Leírom megint. Technikai szempontból minden Windows telepítő teljesértékű, felrakhatod szűz gépre, illetve frissítésként is. Továbbá akármennyiszer újratelepíthető és újraaktiválható, legrosszabb esetben a hardverkomponensek változása miatt kell kérni egy telefonos aktiválást, amit minden esetben kérdés nélkül megtesznek.
A jogtisztaság már egy teljesen más kérdés. Amit a MS most akciósan 4500Ft-ért árul az egy frissítési lehetőség olyan gépekre amilyeket 2012. június 2. – 2013. január 31. között vásároltak eredeti Windows 7 OEM operációs rendszerrel.
A 9000Ft körüli verzió szintén egy frissítési lehetőség olyanok számára akik korábban rendelkeztek valamilyen eredeti (dobozos vagy OEM) Windows verzióval, legyen az XP, Vista, vagy Windows 7.
Ezek mind csak frissítésre alkalmasak jogilag, így az illegális Windows nem lesz ettől jogtiszta. Továbbá a Tisztaszoftver programban kapott Windows sem frissíthető jogilag, mivel az már maga egy frissítés volt, hiába nem reklámozták ezt túlzottan akkoriban.
MSDNAA licencek elvileg dobozosak, de csak oktatási célra használatosak, illetve amíg létezik az adott intézménnyel a hallgatói jogviszony. Ha a jogviszony megszűnt akkor is tovább használhatóak a már meglévő telepítések, de újratelepítés nem engedélyezett. A frissítésnek ebben az esetben semmi értelme, mivel a jogviszony megszűnése után az nem legális, a jogviszony fennállása esetén pedig úgyis eléritek a Windows 8-at a programban ingyen.
Amennyiben ezekkel a frissítési licencekkel Windows OEM verziókat (tehát amit a géphez kaptál vagy a boltban OEM-ként vetted hardverhez) frissítesz, akkor továbbra is érvényes marad a szabály, miszerint a géphez kötödik a Windows licenc, azt nem lehet másik gépre telepíteni.
Ugyanakkor a most vásárolt Windows 8 frissítés maga átvihető egy másik gépre, ha ott is megvan egy eredeti legális Windows operációs rendszer ami frissíthető vele, tehát a Windows 8 upgrade licenc leválasztható az OEM régi verzióról, ha elhalálozna a gép, ergó így csak a régit bukod el.
Amennyiben van egy teljesen szűz OS nélküli géped és szeretnél hozzá legális Windows 8 operációs rendszert vásárolni, akkor Windows 8 OEM System builder (Personal User License) csomagot kell venned. Ezt a licencet egyidőben egy saját magad által birtokolt gépeden használhatod, de átviheted bármelyik másik gépedre egész addig amíg csak egy példány van telepítve belőle.
Amennyiben vásárolsz egy brand (Dell, Acer, Toshiba, stb) laptopot előtelepített Windows 8 OEM licenccel, az ugyanúgy a géphez fog ragadni örökre, mint korábban.
Remélem sikerült kicsit tisztázni a helyzetet, ha valami még kérdéses, szóljatok.
-
Воланд
titán
válasz
rétisün #19713 üzenetére
dobozos win8 alapbol nincs, helyette van ket fajta oem. az egyik az elotelepitett, a masikat meg te veszed meg a boltban (bar szvsz elkepzelheto, hogy ebbol is lesz letoltheto valtozat, majd ha vege lesz az upgrade akcionak) es a licenceleseben ter el a ketto.
-
stewe780
őstag
-
@matthew@
őstag
válasz
rétisün #19651 üzenetére
Viszont ha lenne 64bit-es XP-m (lehet tudok szerezni) akkor azzal gond nélkül menne a frissítés? Illetve ha későbbiekben újrahúzásra szorulna a gépem akkor megint XP- t fel kéne tennem, és utána Win8 frissítő CD be ugye? Ezt bányszir játszhatom el a frissítő lemezzel?
-
Malachi
veterán
válasz
rétisün #19598 üzenetére
annyira nem jó az avira, hogy nekem nem is ajánlott fel aktuális letöltést, mikor fel akartam tenni. nincs felkészítve a Win8-ra, ez a helyzet. de a beépített tényleg teljesen jól működik és pofonegyszerű használni, szóval nekem megfelel.
azt nem tudom, hogyan és mikor frissít, mert nem küld értesítést.
-
fleetcmd
tag
válasz
rétisün #18798 üzenetére
Valóban nincs alaplaphoz kötve az oprendszer, tehát éppenséggel másik gépen tudod használni, de ha mondjuk a laptopon lévő Windowsra vásárolsz egy frissítést, majd utána inkább az asztali gépre telepíted fel, akkor a laptopon lévő Windows használatára elveszted a jogot, tehát végeredményben csak egy jogtiszta rendszered lesz.
"A jelen szerződés tárgyát képező szoftver az Ön meglévő operációs rendszerének frissítése, és a frissítés felváltja a frissített eredeti operációs rendszert. Frissítés után Ön minden jogát elveszíti az eredeti operációs rendszerre vonatkozóan, és semmilyen módon nem használhatja azt tovább, illetve nem ruházhatja azt át senki számra. "
Ez van a licenszfeltételekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest